Wij gaan niet opzij

Jeugdexponent Kuypers vertrekt naar Malta

Thiestemberg

Sjaak Kuypers bracht meer dan tien jaar door in de NAC Jeugdopleiding. Zijn dienstverband in Breda komt nu echter tot een einde. De jonge buitenspeler vertrekt naar San Gwann FC, dat uitkomt op het tweede niveau van Malta.

Kuypers maakte meerdere voorbereidingen van het eerste elftal mee maar kon de laatste (definitieve) stap nooit nemen. Dit seizoen was Sjaak actief in het O-21 elftal van NAC. 

Wij wensen Sjaak in ieder geval heel veel succes in Malta!

 

Bron:
B-Side Rats, NAC
28 Reacties
37   2  
Harrie

Waar halen jullie vandaan dat hij meerdere voorbereidingen en trainingskampen van het 1e elftal heeft meegedraaid? Dat klinkt leuk, maar hij heeft nog nooit met het 1e elftal meegetraind.

37   2  
Harrie

Waar halen jullie vandaan dat hij meerdere voorbereidingen en trainingskampen van het 1e elftal heeft meegedraaid? Dat klinkt leuk, maar hij heeft nog nooit met het 1e elftal meegetraind.

2   2  
Bart

Ken hem niet echt en nogsteeds jammer dat een jeugdspeler niet heeft kunnen doorbreken.. weet iemand meer over hoe goed hij is en of hij een kans had gekregen bij nac 1?

28   1  
Harrie

Zat op de bank bij O21 achter Kestens en Kotzebue.

4   2  
BREDA 1965

Dat zou ik ook hebben gedaan

15   2  
Nestor

Zover ik kan herleiden zitten alleen Ben en Annie langer bij NAC.. Jammer dat hij de laatste stap niet heeft kunnen maken. Maar dit is een mooi avontuur! Succes Sjaak!

6   4  
bekokstoofd

Lekker hoor op Malta voetballen. Ik heb hem vaker in de jeugd zien voetballen en dacht dat hij wel een contract zou gaan krijgen. Jammer. Succes Sjaak!

12   2  
Cool hand

Sjakie, sneller met de bal dan zonder! Blijft opvallend dat van alle talentjes die van Baronie de afgelopen 15 jaar naar de verschillende BVO's zijn vertrokken er geen 1 is geslaaagd in het betaald voetbal. Victor vd Bogert heeft het nog het verst geschopt.

4   10  
Kaketoe

Het is Kuyper i.p.v. Kuypers
Had goede statistieken in de A-jeugd in de seizoenen 17/18 en 18/19
Had misschien de rechtsbuiten van NAC 1 kunnen worden maar helaas niet de kans gehad en/of doorgebroken bij NAC . Jammer want de rechtsbuitenpositie is dit seizoen erg slecht ingevuld door de spelers die daar wel hebben gespeeld.

9   7  
Nacman

Die is de Sjaak op Malta

9   4  
DenN

Toch best een leuk avontuurtje

Succes Sjakie met de chocoladetechniek!

5   5  
ome cor

Sorry, maar mijn kennis van de jeugd zal wel onvoldoende zijn...ik ken hem niet.
Maar ik wens de beste jongen alle succes toe.

2   5  
BOERFM-elep

Is Riera ook vertrokken....

1   2  
Hallee076

Bedankt en veel succes Sjaak!

Oohja vergeet oe zonnebrand nie!

3   0  
Arnac

@Cool Hand

Je vergeet Ömer Bayram ;).
Hoewel die volgens mij maar een jaar bij Baronie in de C1 speelde en daarvoor bij pcp zat.

3   0  
N1912

Wat doen die gasten van de O21 nu eigenlijk? De spelers die al een contract hebben zullen wel meetrainen met het eerste (zoals Kestens), maar hoe zit het met de rest?

Flink zuur voor die jongens als dit verloren seizoen betekent dat ze misschien wel hun kans om profvoetballer te worden verliezen.

1   0  
Pik

@nicky,

Die trainen per 2 tal bij boeimeer volgens mij.

Ik rij er wel langs savonds om ff boodschappen te doen en dan kijk ik ff en zie ik grote jongens in 2tallen trainen.
Kan ook O18 zijn hoor.

Ik zie de andere jeugd gewoon in groepsverband trainen

1   0  
Cool hand

Goeie arnac. Kans was groot dat ik iemand over het hoofd zou zien.

2   0  
Vinnie Jones

Toch fantastisch! Niet goed genoeg om hier prof te worden, dan maar het avontuur aan. Je komt op de mooiste plekken en pakt een paar euro's mee. Er is ook zo'n Nederlandse keeper die op alle plekken gespeeld heeft, ik kom niet op zijn naam, iemand? iig, succes Sjaak!

6   2  
Gjoewie

Ik vind het toch een vreemd bericht. Okee, misschien is die jongen niet goed genoeg om door te breken bij NAC. Hij gooit eens een visje uit en het blijkt dat hij ook niet op de radar van andere scouts in Nederland staat. Met andere woorden: in Nederland is gewoon weinig kans om een loopbaan in het betaalde voetbal op te bouwen.
Dus dan ga je kijken naar het buitenland. Natuurlijk heb je niet al te veel eisen (tenzij ze een enorme bak geld ter beschikking hebben), maar het zou wel fijn zijn als je in een land terecht komt waar het meestal goed weer is en waar je de taal makkelijk leert. Wat dat betreft is Malta natuurlijk wel mooi, want de meeste mensen spreken er Engels.
Maar dan het niveau van voetbal (om nog maar te zwijgen van de conditie van de velden waarop je moet spelen): de spelers in het nationale elftal van Malta zijn allemaal semi-profs, een enkeling uitgezonderd (die speelt dan in een lagere competitie ergens in west-Europa). De jongens die in de tweede afdeling van Malta spelen zijn derhalve amateurs, ze moeten gewoon hard werken met het bezorgen van post of het verkopen van brood om in hun levensonderhoud te kunnen voorzien. Als ze tijd overhebben, pakken ze hun schoenen om een uurtje te trainen. Maar daar houdt het toch echt op. De trainer is content als ie op de wedstrijddag een volledig elftal op de mat kan brengen. Ik kan me niet voorstellen dat je als Nederlandse speler de illusie hebt dat je daar beter gaat leren spelen. Toch?
Zo iets moet je toch weten als je een contract tekent bij San Gwann FC? Dat is trouwens een havenstad, dus enige parallellen met Rotjeknor kunnen we wel leggen.
Er moet iets zijn waardoor deze jongen met zijn volle verstand gekozen heeft voor een avontuur in dit land en bij deze club. Ik zou Gjoewie niet zijn als ik niet meteen denk aan een leuk Maltees vriendinnetje...
Het stadion heeft niet eens tribunes, maar wel een kunstgrasveld (okee, dus niet echt hotseknotsbegoniavoetbal) en staat tussen de huizen. Na afloop van de wedstrijd wel de overgeschoten ballen bij de buren terugvragen.
Vlakbij San Gwann heb je de universiteit van Malta. Misschien koppelt hij er een leuke studie aan vast? Ik bedoel: als hij getekend heeft als fullprof (of als semiprof), dan heeft hij tijd genoeg over. In het universiteitscomplex heb je wel een "echt" voetbalveld, maar daar staat geen grasspriet op. Een beetje verderop ligt het Empire stadium, dat zijn naam bepaald geen eer aandoet. Iemand met een beetje goede wil herkent er nog een voetbalveld in, met een atletiekbaan eromheen, maar verder lijkt het eerder op een oerwoud.
BSratdaxie, zorg alsjeblieft voor een interview met die jongen. Ik wil dat dit mysterie wordt opgelost.

5   11  
Robbie Rafello

Sjaak, weggerooft bij Baronie, was altijd 1 van de beste in de jeugd opleiding. Samen met Jules Molenshot en Eggly. De laatste 2 konden nadat ze weg zijn gegaan bij NAC (2019-2020), niet eens bij Baronie in de basis spelen en voetballen nu bij UVV 2. Laten we ophouden met dat gepraat over hoe goed de opleiding wel niet is. Wie was de laatste jeugdspeler na Gudelj waar we aan verdient hebben of BETER nog, van genoten hebben in het 1e? Seuntjes, Sydney? Azzagari? Mashart?Meijer?Reuver?Siereveld......................Oja El Al hahahahahahaha
Mooi man avontuur op Malta, en gelijk heeft ie. Vraag Bodi ff hoe het was in Griekenland. :)

1   3  
Real Robert

Laten we hopen, dat de opleidingsvergoeding wel

betaald wordt.

Zomaar een vraag: weet iemand hier of dit soort niet-

doorbrekers. in dit geval een rechtsbuiten ook op een

positie als rechtsback worden uitgeprobeerd?

0   0  
Noord Mokumse NAC'er

Prima keuze. Als de corona voorbij is, dan is het een ideaal land om te vertoeven.

Ik denk dat het belangrijk is om de realiteit onder ogen te zien, wat Manders ook zei tijdens het forumavondje. Eerst was er onder 19, nu onder 21.

Maar misschien dat NAC de handen in een moet slaan met een club uit België, een uit Duitsland vwb de jeugdopleiding. City is leuk, maar kan dat niet geïntensiveerd worden?

0   0  
nac.be

@ROBBIE RAFELLO

Van Hecke nu al vergeten??

1   1  
Robbie Rafello

@ NAC.BE

ga je me nu vertellen dat iemand die 1 jaar in jeugd heeft gespeelt een exponent is van de o zo fantatische jeugdopleiding ?
Ik roep al jaren dat NAC moet kiezen voor een andere opzet van de van jeugd . Ale er 1 casus mijn gelijk onderstreept is dat van Hecke.
Lekker tot zijn 17e of 18e bij een top amateur uit zijn regio en vervolgens 1 jaar wennen aan een profleventje.
Dit in plaats van je regionale amateurclubs uithollen en vervolgens 0 kwaliteit door laten stromen naar NAC 1 ......

4   0  
Wanny

@ Robbie Rafello

Dan moet je dat met alle clubs doen. Van Hecke is toevallig tot laat onder de radar gebleven. Maar jongens als Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt spelen al vanaf jong bij profclubs.
Als je daar als profclub niet in mee gaat, dan loop je sowieso de grotere talenten mis.

0   1  
Gjoewie

Wanny > Eigenlijk is Frenkie de Jong geen goed voorbeeld. Hij speelde wel vanaf zijn 8ste in de jeugd bij de Stillempjes, maar daar is hij eigenlijk nooit doorgebroken. Hij heeft maar twee wedstrijden in het eerste gespeeld. Hij was 18 toen hij werd weggeplukt door 020. Daar speelde hij eerst 46 wedstrijden in Jong Ajax voordat hij naar de hoofdselectie werd overgeheveld.
Misschien had hij nu ook wel op Malta gespeeld als de scout van 020 hem niet had opgemerkt.

1   0  
Wanny

Frenkie is wel een goed voorbeeld, want die kon je dus ook al niet meer op zijn 17e oppikken bij pakweg FC Broekhoven.

Voorbeelden van spelers waarbij dat wel kon zijn Dirk Kuyt en Jens Toornstra. Maar die voorbeelden zijn maar schaars. Kan me naast Rick Versteeg ook niet zo heel veel anderen voor de geest halen die vanuit de amateurs de stap naar NAC 1 maakten.

1   0  
Cool hand

Mooie bijdrage Gjoewie. En...Frenkie was sowieso geslaagd. Hij had de clubs voor het uitzoeken. Streppel was gewoon blind.

Laad alle berichten na dit bericht in