Overal waar we komen

BSR Interview: Maurice Steijn na Telstar-NAC (1-2)

Raskolnikov

Het kostte wat moeite, maar NAC won ook van Telstar en boekte daarmee de derde overwinning op rij. Omdat Almere City eerder op de avond punten had laten liggen, slonk het gat met de concurrent tot drie punten. Een prima avond dus voor het elftal van Maurice Steijn. Wij spraken de coach na afloop.

Bron:
B-Side Rats
Volgend bericht
Man of the match: Telstar - NAC (1-2) 55 reacties
Terug naar overzicht
41 Reacties
85    
d'n henk

Laten we vooral naar de positieve punten kijken, het was echt niet onaardig gisteren tegen Telstar. Het feit dat je 21 punten haalt na een achterstand is best een mooi iets om aan vast te houden.
Fijn ook dat je nu eindelijk is een elftal kan laten staan en niet elke keer weer alles door elkaar gooit.
Er is absoluut genoeg ruimte voor verbetering, daar zal iedereen het over eens zijn denk ik.
Ik zag iig weer wat spirit en ook stiekem wel weer lekker om een speler als Immers erbij te hebben die gewoon soms is ff een flinke schop uitdeeld.
Als je de eerste 2 plekken niet meer behaald kan je iig, als je op deze manier verder gaat, sterk de nacompetitie in.
HUP NAC!

-26    
Scheppioni

Ik blijf erbij dat ik mw gruwelijk in hem vergist heb,maar goed het gaat om ons NAC, zolang een trainer hoe dan ook wint is het prima, maar gezien het spel gaat het zeker een keer verkeert vallen, tis geen team ! Zie gisteren eerste helft nog maar eens, een superfitte Anco en Lex samen met Haye in prima doen moeten het voor steijn en kns NAC gaan doen !

85    
d'n henk

Laten we vooral naar de positieve punten kijken, het was echt niet onaardig gisteren tegen Telstar. Het feit dat je 21 punten haalt na een achterstand is best een mooi iets om aan vast te houden.
Fijn ook dat je nu eindelijk is een elftal kan laten staan en niet elke keer weer alles door elkaar gooit.
Er is absoluut genoeg ruimte voor verbetering, daar zal iedereen het over eens zijn denk ik.
Ik zag iig weer wat spirit en ook stiekem wel weer lekker om een speler als Immers erbij te hebben die gewoon soms is ff een flinke schop uitdeeld.
Als je de eerste 2 plekken niet meer behaald kan je iig, als je op deze manier verder gaat, sterk de nacompetitie in.
HUP NAC!

10    
Heksenketel

Het was gisteren best een aardige wedstrijd, die perspectief biedt. Echter ik blijf me verbazen dat we bij alle wedstrijden zo weinig balbezit hebben. Wat is dat toch?

13    
Arie

Het zal allemaal wel is mijn motto tegenwoordig. Vallen nu 2x aan de goede kant van de streep binnen, maar er is nog geen fundament. Na 38 wedstrijden zie ik wel waar we staan en rekenen we af.

-6    
Kipiani

Promotie moeten we dit jaar vergeten.
Het was gisteren niet slecht, verdiend gewonnen en er zat strijd en een redelijke agressie in om te winnen.
Backs niet al te best.
Het blijft vreemd dat in iedere wedstrijd van NAC het lijkt alsof de tegenstander (van Cambuur tot Dordrecht) gedurende bepaalde perioden met 15 man speelt en wij maar met 8.
Daarnaast wordt er niet scherp en meedogenloos verdedigd, kijk de laatste, overigens zeer weinig, tegen goals er maar op na.

35    
Chefke

Hoi Maurice,
Het was echt stukken beter dan tegen Eindhoven.
Pressie, kansen, druk op de bal. Terechte overwinning, gefeliciteerd.
Perfect op tijd Immers gewisseld, de andere wissel Adilehou voor Malone begreep ik niet.
Jammer voor de score het had hoger moeten/kunnen zijn.

Succes vrijdag tegen Dordrecht. Het wordt steeds beter. Hup NAC

-61    
Fan uit Zevenbergen

Word tyd dat Sydney weer fit is voor extra doelpunten...

-41    
Scheppioni

Juist fan uit zevenbergen !

-50    
Otjes

Anco jansen is een slimme voetballer met inzet. Dat zag je gelijk.

Maar het is geen gezicht, misschien dat liposuctie een oplossing is .....:-)

-46    
Real Robert

"Immers op tijd gewisseld"?

Was geen 2e gele kaart, maar net als bij Haye vorige wedstrijd, diep direct rood.
Die Haagse aanwinsten zijn gewoon zwaar opgefokt.

Weer veel kansen gemist. Heeft dat niet met gebrek aan scherpte te maken?

11    
NAC4Ever

Vond het niet super goed, maar ook zeker niet slecht.
We creëerde over de hele wedstrijd gezien vrij veel kansen. Maar het afmaken van die kansen moet beter.

Al met al ben ik vooral blij met de drie punten. Je weet van te voren dat Telstar-uit een lastige wedstrijd kan worden. Als je die wint en ook nog drie punten inloopt voor directe promotie vind ik het prima.

-14    
D'n opletter

Tja, gewonnen, de manier waarop moet inderdaad beter. Aan de andere kant als we met de rust met 0-2 voorstaan dan hoor je niemand.
Nu moet Steijn nog leren om normaal te wisselen. Waarom Adilehou wisselen voor Malone?
Schouten is al weken niet bij de les. Zet daar Mashart neer, dan kan Rutten naar links.

Wat is er met Sydney aan de hand? Blessure, waaraan, hoe lang is hij nog afwezig?

Als we minimaal dezelfde inzet tonen als gisteren dan winnen we van Dordrecht, wat de anderen doen zien we daarna wel, eerst zelf winnen!

2    
Pietjebel

Het was aardig niet meer dan dat het komt ook een beetje door een tegenstander die wil voetballen de volgende gaat met 11 man rond eigen 16 staan en word het weer moeilijk
De wissels had ik voor de wedstrijd al op papier staan
En kunnen nu weer voor de volgende gemaakt worden

De rooij staat vast op nr 1 met wissels rond de 70e minuut
Schouten word het kind van de rekening die is de volgende wedstrijd weer de klos
Of hij begin op de bank of word weer gewisseld met rutte
Malone lijkt ook wel te moeten spelen die gaat onze zwarte parel vervangen jammer kwa verdedigen is hij een beest om daarna een bal te geven die ze bij de fjes niet eens doen aanvallend soms leuke acties

5    
SjorsNAC

De 1e helft was helaas niet zo best, de 2e helft was een stuk beter.
Zoals hij zelf al aangeeft, zo jammer dat je punten tegen laagvliegers hebt laten liggen :(

10    
Bas

Steijn en Manders moeten kappen met verstoppertje te spelen: als je het meeste geld uitgeeft aan je selectie, zowel in de zomer als de winter, dan ben je promotie-favoriet nummer 1.
Nog 14 wedstrijden die met gemak gewonnen zullen worden in deze zwakke KKD.
Enige lastige tegenstander is Cambuur uit, op de laatste speeldag.
Dan is het al beslist.
NAC en Cambuur gaan in ene naar de Eredivisie!

Dus niet meer zielig praten

-12    
BREDA 1965

Met hyballa hadden wij 2e gestaan met 6 punten voorsprong.Na 24 wedstrijden,nog steeds belabberd voetbal op enkele uitschieters na.Als we elke komende wedstrijd zo winnen,vind ik het best maar eigelijk is het te triest om naar te kijken.

5    
Ernie

Ik ben erg fan van Maurice Steijn. We mogen erg blij zijn met deze trainer, niet voor niets 2 keer gekozen tot trainer van het jaar. Heeft inmiddels een prima selectie samengesteld. Als je kijkt wat er in de tweede helft op het veld staat heb ik vertrouwen in de toekomst. Als die goed op elkaar ingespeeld raken kunnen we van iedereen winnen.
Sydney moet hopen op wat invalbeurten, want ik zie hem niet snel meer in de basis staan.

15    
sjef de gevulde [email protected]

Staat jouw tv wel aan. Je wint met alle pijn en moeite van Eindhoven die de halve selectie missen en gister ook met de hakken over de sloot tegen Telstar waar de beste spelers niet meer mee doen. Wij gaan nog wel punten morsen en je heb niet 1 maar 2 ploegen die je in moet halen. Ik kijk van wedstrijd tot wedstrijd. Wat wel positief is dat ze gister de 2de helft er alles aan gedaan hebben en dan onze Anco met kleine bierbuik gewoon een hoop extra's brengt op voetballend gebied. Iets wat we echt heel erg missen bij de rest. Er zijn zeker nog kansen maar bij de eerste 2 zie ik niet gebeuren nog.

9    
Cees

De meest uiteenlopende reacties. Dat zegt feitelijk al meer dan genoeg. NAC-Breda heeft ook dit seizoen zoveel aangekocht, dat de selectie (gelijkwaardige spelers) zoveel breder is als bij menigeen in deze KKD. Dat is voor NAC het geluk, (voordeel) dat men nog steeds de meeste euro’s kan blijven besteden. Dan blijf je in de huidige KKD de meeste verenigingen nog nipt voor. Ook Telstar kon gisteren namelijk niet de beste elf opstellen en die hebben nauwelijks een serieuze backup. Maar daarmee blijft het beleid van NAC gewoonweg slecht. Maar zoals ik al eerder aangaf, dat kan het geluk van NAC worden, wat ik uiteraard toch hoop. Maar binnen no-time is men in de toekomst weer bij af, als men op deze manier blijft volharden. En dan kun je voor de zoveelste keer opnieuw beginnen. Want in Eredivisie gelden deze voordelen voor NAC niet!

6    
Da Huge

Zo heel slecht vond ik het echt niet. Telstar krijgt 1 kans en knallen die gewoon binnen op een heel ongelukkig moment. Maar ik zag ook wel dat het er echt wel in kan zitten. Als het echt een beetje positief uitvalt en je blijft punten pakken al is het op deze manier, maakt het mijn niet veel uit. Pieken op het juiste moment en die vieze overtredingen eruit dan kan het de komende weken nog best spannend worden. COME ON NAC

-8    
willem 4,5

Wat een treurniswedstrijd weer. We hebben gewonnen maar het scheelde weer niet veel of het was weer een gelijk spel geworden. We kunnen best een paar spelers van Telstar 2 gebruiken hoor. Er lopen er een paar bij die meer techniek hebben dan een paar prutsers bij ons die niet in staat zijn de bal van geel naar geel te spelen. We hebben teveel kansen nodig om te scoren. Blij dat we El A. nog hebben, ook fijn dat Schouten gaat bijtekenen, een toppertje hoor! in wording dan.
Heb me weer kostelijk zitten ergeren.

1    
Tinus076!

Het is voor sommige hier ook nooit goed!
De wedstrijd gister was echt niet zo slecht het onbrak aan scherpte voor de goal, als alle schoten er in gingen stond het voor rust makkelijk 0-4 voor nac.
Verder geeft nac niks weg op een ongelukkig moment na.

En ja ik heb ook lopen schelden dat het op zn manier gaat.

Maar uiteindelijk draait nac het om en winnen we een lastige uit pot bij telstar wat voor elke club lastig is.

3 punten erbij en door pakken in dord.

Je had reden gehad om te zeiken als nac niet gewonnen had ivm dat de concurentie punten had verspeeld maar dat is niet gebeurd dus positief.

En kan je dat niet blijf dan lekker weg!

7    
Wanny

Laatste kwartier voor rust en behoorlijke delen van de tweede helft werd er best behoorlijk gespeeld. Met de komst van Anco en het vertrek van Immers was het even zoeken, maar daarna best aardige combinaties gezien.

En uiteindelijk gewoon dik terecht gewonnen, hoewel het zeker 1-4 had moeten zijn. Bilate, De Rooij, Jansen, allemaal alleen voor de keeper. En de laatste 10 minuten had je met meer zuiverheid de zaak eenvoudig uit kunnen counteren. Er zijn genoeg wedstrijden geweest waarin er lang niet zoveel kansen bijeen gevoetbald werden.

Het is zaak om achterin 90 minuten scherp te verdedigen, zodat we geen klotegoals meer tegen krijgen zoals de laatste 2 wedstrijden. En voorin je kansen benutten, dan moeten we van 90% van de tegenstanders gewoon winnen.

12    
Henk

Maar de manier waarop er door dit NAC gevoetbald wordt is veel te defensief, veel te afwachtend: past niet!

Zeker niet als je zoveel dure spelers hebt met Eredivisie ervaring en met zoveel talent ook

19    
Ivo

Sorry, maar ik kan er niet aan wennen. Dat we met 37% balbezit tegen Telstar (1e helft) gaan spreken over een aardige wedstrijd. Op 20 minuten na liep het gisteren gewoon weer heel moeizaam. De bal van A naar B naar C spelen lukt dan niet eens. Het samenspel is nog heel vaak slecht.

Ja, wij zijn ook een stugge ploeg waartegen het lastig voetballen is. Maar ik zou heel graag gewoon eens een wedstrijd zien waarin NAC domineert, gewoon de tegenstander vanaf de 1e minuut bij de strot grijpt en ruim wint. Niet iedere keer van die zware bevallingen, als je begrijpt wat ik bedoel.

We krijgen nu dordrecht, Oss, Jong AZ en Helmond. Daar moet je gewoon voetballend de betere ploeg zijn, en op de helft van de tegenstander kunnen voetballen. Maar we weten na meer dan 20 wedstrijden wel waar op wat voor soort voetbal wel getrakteerd gaan worden. helaas.

3    
Ernie

Ik denk dat we niet te krampachtig moeten willen promoveren. De selectie is op dit moment prima op orde, voldoende kwaliteit en vooral breed. Maar dat wil niet zeggen dat er gelijk een goed ingespeeld elftal op het veld staat. Er is in de winterstop aardig wat kwaliteit bijgekomen. Helaas zijn er in de eerste seizoenshelft al te veel punten verspeeld. En dat maak je niet meer goed, promotie zou een bonus zijn. Mocht het niet lukken dan verwacht ik dat we met nog wat kleine aanpassingen volgend seizoen dominant kunnen spelen en gewoon kampioen worden. En pas dan ben je klaar voor de Eredivisie.

1    
Wanny

Balbezit % zeggen me niks. We hebben begin van het seizoen vaak veel balbezit gehad waarbij de bal achterin rond werd geschoven.

Waar het om gaat is de intentie om vooruit te spelen als je de bal hebt. En bij balverovering snel om te schakelen naar voren.

Goed voorbeeld gisteren was de 1-1. Voor het eerst in tijden iemand met een schaar zijn man zien passeren, achterlijn halen en zo gevaar stichten voor de goal. En het kwartiertje voor rust was NAC ook steeds gevaarlijk door een snelle omschakeling.

12    
willem 4,5

@ yvo. Zolang Steijn trainer is zal het balbezit van NAC nooit boven de 50% komen, dat is zijn tactiek. Als je er vrede mee hebt dat een wedstrijd gewonnen wordt met doodsaai voetbal en de keren dat er naar achter wordt gespeeld en terug naar de keeper is dat prima. Ik persoonlijk wordt beroerd van al dat geschuif en getik, dikwijls ook nog naar de verkeerde kleur.Dus het bourgondisch voetbal dat we zouden gaan spelen, althans dat was het plan jaren geleden, zal nog even op zich laten wachten. Steijn heeft nog 2,5 jaar contract dus nog even doorbijten.

-14    
sjef de gevulde koek

Maurice Steijn is een prima trainer voor ons als je dat niet ziet zou ik zeggen even langs Hans Anders graag.

13    
076*R

@Sjef

Waarop baseer je dat als ik vragen mag? Op de plek van de ranglijst waar we nu staan? Op spelers die beduidend beter zijn geworden onder hem? Op het leuke voetbal om naar te kijken wat we spelen ( niet voor iedereen belangrijk dat geef ik toe )

Ik wil niet zeggen dat het een slechte trainer is maar een prima trainer voor nac vind ik het tot nu toe ook nog niet

4    
Kisku

Maatsen liet meer zien in 10 minuten dan de andere vleugels in 1 seizoen,en anco echt een winaar net als tom altijd willen winnen noad dna,

0    
Mo

Het is belangrijk dat een team over spelers beschikt die een man kunnen uitspelen, zodat je overtal situaties krijgt

3    
NAC70

@ ivo, ik kan er ook maar moeilijk aan wennen dat we mínder balbezit hebben maar welke kansen heeft Telstar nu echt gehad ? Belangrijker is dat wat je doet met dat balbezit. Nac kan op dat vlak nog een stap zetten als het gaat om wedstrijden eerder op slot te gooien door de kansen goed te benutten. Maar het gaat wel stapje voor stapje de goede kant op. Dus nu doorpakken kansen benutten en de druk op almere en de superboeren vergroten

9    
Ome Cor

Ik ben er een beetje bang voor dat Steijn centraal achterin per se Malone wil opstellen en na Riera nu ook Rösler en Adilehou zich moeten schikken naar deze visie van de trainer.

Persoonlijk ben ik niet zo'n fan van verdediger Malone. En ja op het middenveld is hij op dit moment ook geen meerwaarde.

Met Olij, Malone, Rutten, Haye, Immers, El Allouchi en Hendriks zijn er al zeven Steijnse zekerheidjes voor de basis genoemd. De Rooij moet hij wekelijks opstellen vanwege de hoge aankoopprijs om tenminste een uur of meer te proberen tot zijn oude vorm te komen, dus dan zit je eigenlijk al aan acht van de 11 en mag de rest knokken voor 3 plaatsen.

3    
Nvt

Ondanks dat er weer gewonnen is, blijf ik een bittere nasmaak houden over deze wedstrijd en dit seizoen als geheel. Dit gevoel doet mij sterk denken aan het seizoen waarin NAC 3e werd onder Ernie Brandts. Hoewel de resultaten toen uitzonderlijk goed waren, liep ik toch vaak met een onvoldaan gevoel uit het stadion. Ik kon me absoluut niet identificeren met het voetbal wat NAC op dat moment op de mat legde. In mijn optiek ga ik voor het plezier naar een voetbalwedstrijd en dat type voetbal ontbrak mijn plezier volledig, de goede resultaten ten spijt.

Met deze selectie had ik verwacht dat ik het NOAD terug zou zien, waarbij ik ervan overtuigd ben dat je met deze selectie hoge ogen kan scoren in de KKD en betere resultaten kan behalen dan nu worden behaald. Maar juist door het immens trage en saaie voetbal wat Steijn de ploeg laat spelen, groeit mijn irritatie over dit seizoen. Ik kan totaal niets met dit voetbal. Ik mis de passie, de strijd en het is vervelend om naar te kijken. Zonde,.

0    
ArieC

Ik zou toch wel eens willen begrijpen waarom er met een hangende linksbuiten wordt gespeeld. Zie er totaal het rendement niet van, geen opkomende back, geen overwicht op het middenveld...

2    
Ad B uit Roosendaal

NAC heeft verdiend gewonnen, maar toch gaat het tot op heden moeizaam.

Waarom zo afwachtend voetballen tegen Telstar 2 (veel invallers)?
Ik begrijp dat niet. Dan mag je nog blij zijn dat in de laatste 10 minuten de winnende goal valt.

Waarom niet vanaf het begin druk zetten en dominant voetballen? We hebben een goede bank, wat vele tegenstanders niet hebben.

Blij met de punten en....doorgaan......we gaan De Graafschap en Almere City voorbij, als we blijven winnen. En we kunnen blijven winnen!!

6    
Belgische Naccer

Je haalt met veel geluk 3 punten.

Het voetbal is helaas nog steeds zeer matig.
Als je zo blijft voetballen, krijg je in 1 van de komende 4 "kleintjes"-wedstrijden het deksel op je neus door de zoveelste onnodige nederlaag of gelijkspel. En die hebben we echt al teveel.

Waar ligt het aan?
Geen inzet, iedereen staat op 3 meter afstand.
Alleen Bilate en Janssen winnen heel af en toe een duel. Verder is het alleen maar teruglopen met zijn allen en tegenhouden.

Er zijn hier mensen die schermen met statistieken over spelers, en hoe goed of hoe slecht ze wel niet zijn. Telstar had de eerste helft bijna 70% balbezit...tegen NAC!!

Dit zegt alles over de speelwijze onder Steijn.
En ik vind dan dat je je als trainer kapot moet schamen, als je dit spelersmateriaal hebt. Komop man!

Het zal echt anders moeten, anders ga je echt geen tweede worden.

Maar de invalbeurten van Janssen en Maatsen geven hoop. Alleen dan weer jammer dat Steijn pas altijd na 75 minuten begint te wisselen. Van mij had hij in de rust al mogen wisselen. Eerste helft was een blamage.

4    
Nachoreca1

Tja...wat zal ik er eens van zeggen...blij met de drie punten en was spannend en leuk om te volgen. Maar we kunnen en moeten echt 1 tot 3 klasse beter...zo'n selectie moet met alle respect strak in de top 3 staan...en eigenlijk bovenaan. Kortom.. gemiste kans wat dat betreft en hopen en bidden dat het goed komt .

4    
Bubba

In bn de stem: wij willen niet zoveel mogelijk contracten sluiten, maar alleen spellers die iets extra’s hebben, ton gaat er boven op zitten, en zorgen dat de jongens die de stap echt maken ook echt de kans krijgen in het eerste

Daar gaan we weer!
Dus Lokhoff gaat bepalen dat Azzagari in de basis speelt, hahaaaa.
Dat terwijl er een trainer als Steijn zit die grossiert in huurlingen en 30+ spelers als Jansen, Maatsen, Malone en Immers...

Broodje Aap verhaal van mooiprater Manders

6    
Bubba

Bn de stem:

De drie eenheid die ik had bij ADO met Jeffrey van as ( td) en Alfons Groenendijk ( trainer ) hebben we bij nac met ton , Maurice Steijn en mij

Ja natuurlijk! Want bij ADO hebben Manders en Van As de boel ook volgestopt met dure oude spelers die ze nu hebben moeten dumpen om een faillissement te voorkomen (Immers, Meijers, Beugel)...
Niks geen talenten doorgebroken, niks geen kapitaal gemaakt. En die trainer vluchtte uiteindelijk met zijn staart tussen de benen, Manders werd de deur gewezen. Plus ADO naar de KKD.

Vrees dat hetzelfde bij ons mooie nac gaat gebeuren.
En dan geven ze Lokhoff vast de schuld

Laad alle berichten na dit bericht in