Wij gaan niet opzij

BSR Interview: Othman Boussaid: "Er kan nog van alles gebeuren. Juist in de Keuken Kampioen Divisie "

DeWeesJr

NAC speelt voorlopig nog morgen de uitwedstrijd tegen SC Cambuur. NAC hoopt daar de goede reeks in de competitie door te zetten. Aangezien er geen fysiek persmoment was in aanloop naar deze wedstrijd spraken wij Othman Boussaid telefonisch over de afgelopen periode en de lastige uitwedstrijd tegen de koploper.

Het is donderdag 23 januari, NAC speelt in de achtste finale van de beker tegen PSV. De 54e minuut in die wedstrijd zal Othman Boussaid niet snel vergeten. Niet alleen omdat hij zijn eerste goal voor NAC maakt maar ook het juichen zal de buitenspeler nog lang herinneren. Boussaid heeft twee pogingen nodig om de bal achter Unnerstal te krijgen en is daarna uitzinnig en rent richting het publiek. Tijdens zijn landing bij het juichen klapt de enkel dubbel. Het veroorzaakt een blessure die de Belg een aantal weken aan de kant houdt.

"Ik heb mij sowieso wel een keer voor mijn kop geslagen. Ik wilde juichen met de fans en in de adrenaline gebeurde het. Maar het was ook echt een onvergetelijk moment voor mij."

Terwijl Boussaid aan de kant stond, gebeurde er genoeg bij NAC. Trainer Willem Weijs was ondertussen niet meer betrokken bij de technische staf en er was een nieuwe trainer. Onder Hyballa wist NAC te stunten in Alkmaar en is het nog ongeslagen in de competitie. Ook de 20-jarige huurling merkte dat er een hoop was veranderd.

"Er was een positief gevoel binnen de selectie. Er werd hard en anders getraind, maar vooral ook goed. Iedereen is fitter. Het was wel even wennen, maar als je kijkt naar de resultaten wordt het werken beloond."

Als we vragen naar wat de trainer van hem verwacht horen we de kwaliteiten die Boussaid als geen ander binnen de selectie bezit. "De trainer verwacht dat ik op linksbuiten veel acties maak en vooral zonder bal veel druk zet."

Uiteraard ging het gedurende het interview ook even over het Coronavirus. In haast alle landen om ons heen ligt of de competitie stil of wordt er gespeeld zonder publiek. Vooral aan dat laatste wil de buitenspeler nog niet denken. "Je speelt voetbal voor de fans. Zeker bij NAC zijn ze erg belangrijk. Zodra we zonder publiek gaan spelen lijkt het wel een oefenwedstrijd."

Dan de vooruitzichten in de competitie. Met nog negen wedstrijden te gaan staat NAC twaalf punten achter een directe promotieplaats. Peter Hyballa gaf al aan dat hij de komende wedstrijden vooral ziet als oefenwedstrijd. Daarentegen gaf Nick Olij aan dat hij de moed nog niet had opgegeven. Ook Boussaid sluit zich aan bij de woorden van zijn doelman.

"Er kan nog van alles gebeuren. Juist in de Keuken Kampioen Divisie gebeuren de meest onverwachte dingen. We moeten gewoon rekening houden met het feit dat de ploegen in de top uit het niets vier wedstrijden achter elkaar kunnen verliezen. Dus ik geef sowieso nog niet op."

Om kans te maken op directe promotie zal er morgen gewonnen moeten worden bij de koploper. Een lastige wedstrijd, maar Boussaid rekent op het positieve gevoel. "Het is een erg sterk team. Ze zijn een sterk collectief maar hebben ook veel individuele kwaliteiten. Maar bij ons heerst er een positief gevoel. We gaan vol gas geven en vol voor de drie punten."

Bron:
B-Side Rats
6 Reacties
19   0  
Brecht

Leuke speler, daarvoor kom je naar het stadion. Maar zou net als andere spelers van NAC toch wat meer moeten trainen op schieten in kansrijke posities. Acties worden vaak te ver doorgevoerd.

19   0  
Brecht

Leuke speler, daarvoor kom je naar het stadion. Maar zou net als andere spelers van NAC toch wat meer moeten trainen op schieten in kansrijke posities. Acties worden vaak te ver doorgevoerd.

4   4  
Dekul

Al het voetbal in NL afgeslast t/m 31 maart. Cambuur - NAC gaat dus NIET door!

5   2  
DunErwt

@dekul

Er kan van alles gebeuren in KKD. Juist met het Coronavirus

3   0  
Ad B uit Roosendaal

Met een goede moraal, en daar geeft Boussaid blijk van, komen we ver.

Het kan nog en zo niet, dan in de nacompetitie.

3   0  
RV

Ik mag deze jongen graag en zie er wel potentie in. Is dreigend en heeft een actie maar hij moet zich heel snel gaan beseffen dat hij moet gaan werken aan zijn effectiviteit en scorend vermogen. In de duels wordt hij al wat krachtiger maar een krachtig schot op goal zit er zelden in. Geeft ook niet.

Toch vind ik dat je zo'n jongen belangrijker maakt als wat meer dienende spelers achter hem staan. Hij moet de bal rond de zestien krijgen en niet aan de zijlijn of de middencirkel.

Dat eindeloze gebrij en vertragen van
het spel met die andere postbodes op het middenveld is doodvermoeiend. Nog even doorwerken Hyballa, er zit al wel wat verbetering in.

Werkt trouwens wel hard deze jongen en maakt veel meters. Daar ligt het absoluut niet aan.

1   0  
Nacdictive

Dit is een goei speulerke..! Die gaat wel een behoorlijk niveau halen (hopelijk met NAC)!

Laad alle berichten na dit bericht in