Wij gaan niet opzij

BSR Interview: Pele van Anholt na ´eerste´ training

DeWeesJr

De spelers van NAC mochten zich vandaag voor het eerst na lange tijd weer melden in Zundert. In vier groepen werd er over de gehele dag verspreid getraind. Wij spraken Pele van Anholt over de eerste training in tijden van Corona en blikken een klein beetje terug op het afgelopen seizoen.

Van Anholt werd vanmorgen om 8:45 verwacht in Zundert. Samen met vijf andere spelers werd er een aangewezen route gevolgd richting het veld. Op het veld was er eerst tijd voor een warming-up waarna er kort een pass- en trapoefening werd gedaan. Toen er ineens wat paaltjes werden neergezet in een voor de rechtsachter bekende vorm wist de Friese Amsterdammer voldoende. De spelers moesten een maximale piepjestest lopen.

“Het was voor de trainers belangrijk om een 0-meting te houden. We moeten de trainingen namelijk goed opbouwen om blessures te voorkomen. Het is niet het leukste maar wel erg belangrijk. Achteraf had ik wel beter mijn loopschoenen mee kunnen nemen.” De loopschoenen werden voor Van Anholt in de afgelopen weken genoeg gebruikt. De vleugelverdediger had het bos ondertussen wel gezien en was dus blij dat er weer getraind mocht worden.

Met een knipoog zegt hij dat het vanmorgen voelde alsof er dozen om zijn voeten zaten. Maar de 29-jarige verdediger, die in april aangaf dat NAC met hem wil praten over zijn aflopende contract, is natuurlijk realistisch over de situatie. “Het liefst wil ik net als in andere landen weer elf tegen elf spelen maar als door deze maatregelen het virus in Nederland eerder weg is, hoor je mij niet klagen.”

Nu het seizoen definitief ten einde is kan er ook een beetje teruggeblikt worden. De rechtsachter maakt dit seizoen na Olij, Riera, Verschueren en El Allouchi de meeste minuten. Iets wat na het teleurstellende seizoen 2018-2019 erg belangrijk was voor de verdediger. “Ik bleef bij NAC om veel minuten te maken. Ik was vorig seizoen natuurlijk langere tijd geblesseerd. In de wedstrijden die ik wel speelde kwam het er ook niet altijd uit. Dit seizoen ging het beter. Vooral na de winterstop had ik de stijgende lijn te pakken. Ik kreeg veel vertrouwen van Willem Weijs en Peter Hyballa.”

NAC-supporters die over een aantal jaar terugdenken aan het seizoen 2019-2020 zullen toch als eerste het bekersprookje herinneren. Ook de verdediger kijkt trots terug op de wedstrijden in het bekertoernooi “We hebben in die wedstrijden goed voetbal laten zien. We konden heerlijk op de counter spelen.”

In de competitie begon NAC goed maar liet het vooral in de tweede periode te veel punten liggen. Tot teleurstelling van Van Anholt. “Het blijft toch een smetje dat we het op belangrijke momenten hebben nagelaten in de competitie.”

De laatste wedstrijd van NAC in het seizoen 2019-2020 zal Van Anholt in ieder geval niet snel meer vergeten. Niet alleen om de situatie die daarna is ontstaan maar ook omdat hij zijn eerste goal in het shirt van NAC scoorde. De vleugelverdediger kan er wel om lachen. “Ze zeggen wel eens dat je moet stoppen op je hoogtepunt.”

Bron:
B-Side Rats
11 Reacties
71   2  
Tico

Harry, astemblieft zeg pffffff.
Ga weg.

9   133  
Harrie

Off topic; ik zag het filmpje van Hyballa over de eerste training op NAC social media. Er zullen wel veel duimpjes omlaag komen, maar wat een idioot. De spelers zullen hem echt niet (lang) serieus nemen en prikken snel door zijn maniertjes heen. Die gaat er uiterlijk met de kerst uit, want op deze manier jezelf presenteren onder de spelers is maar een zeer korte houdbaarheidsdatum.

71   2  
Tico

Harry, astemblieft zeg pffffff.
Ga weg.

14   1  
Tico

Ik bedoel uiteraard Harrie......

31   1  
ome cor

Ik vond het filmpje wel lachen.
Onze trainer is niet zo'n boven alles en iedereen verheven koele kikker a la van Gaal of zo.

Met het filmpje probeert hij de supporters weer wakker te schudden en de blijdschap van het weer mogen gaan werken op ludieke manier te tonen.

Maar o wee degene die verzaakt op zijn training. Dan is Hyballa weer gewoon de baas van de ploeg hoor, Harrie.

15   1  
Ivo

Van Anholts contract loopt af. De vraag is wat NAC nu gaat doen, ze hebben met Schouten al een rechtsback en ze zullen de selectie moeten afslanken tot een stuk of 22 spelers om de loonkosten zo laag mogelijk te houden. Monsalve en Vanacker kunnen ook rechtsback spelen. Zou van Anholt zijn laatste wedstrijd voor NAC gespeeld hebben?

4   46  
Sjaak

@Ome Cor

Ik heb liever een van Gaal als trainer dan iemand dan zo’n Hyballa waar iedereen mee weg loopt maar nog niets bewezen heeft

12   5  
Wanny

Lijkt me wel dat Van Anholt zijn laatste wedstrijd voor NAC al gespeeld heeft. Zou wanbeleid zijn als ze hem in deze tijd een nieuw contract aanbieden, terwijl we een alternatief in dienst hebben. En in de jeugd loopt ook vast wel een rechtsback als stand in.

17   4  
DeWeesJr (BSR)

Voor mij is het echt nog geen uitgemaakte zaak dat Van Anholt zijn laatste wedstrijd voor NAC heeft gespeeld.

Zoals hij zelf ook in het interview aangaf was er bij het team en hem persoonlijk een stijgende lijn te zien na de winterstop. Hoe fijn is het dan dat je met diezelfde selectie die elkaar al goed kennen door kunt bouwen.

Iedereen heeft het over het feit dat Schouten het goed doet op rechstachter. Volledig mee eens. Maar vergeet niet dat Van Anholt heel veel wedstrijden op links heeft gespeeld. Daar heb je inderdaad Noblejas die op papier prima is... Maar ondertussen heeft hij zich al drie keer aan dat papier gesneden en was die geblesseerd.

Van Anholt weet heus wel dat hij waarschijnlijk in moet leveren als hij blijft. Ik ga er vanuit dat TVA echt geen monstersalaris neer gaat leggen voor hem. Die zal uiteindelijk een salaris verdienen dat NAC kan veroorloven. Het is dan aan Van Anholt de vraag of hij dat genoeg vindt.

Persoonlijk zou ik het echt eens leuk vinden als we wat jongens langer bij NAC kunnen behouden en kunnen bouwen aan vastigheden op het veld.

24   1  
Willem 4,5

Laten we na de ALLEREERSTE TRAINING van onze Bredase trots weer lekker gaan zeiken i.p.v. het positief te benaderen. De trainer is weer een lul, de nieuwe voorzitter deugt niet, enz. enz. Ik vraag me wel eens af waarom sommigen uberhaubt nog gaan kijken naar z'n kloteclub.

6   1  
Ivo

@deweesjr

11 ontslagen bij Groningen en dat is nog maar het begin. Ik sta er niet van te kijken dat er helemaal niemand bijkomt en alle meevallers door verkopen van spelers of aflopende contracten gebruikt worden om de tekorten zo klein mogelijk te houden.

Het is alle hens aan dek, als er dit jaar niet met publiek gespeeld wordt is het ook voor NAC een miljoenenstrop, en dan ga je geen spelers halen voor de breedte van je selectie maar vul je het desnoods aan met jeugdspelers.

4   0  
DeWeesJr (BSR)

@ivo

Terechte opmerking! Die kans is zeer aannemelijk. Maar ik probeer soms toch ook nog beetje buiten Corona om te denken. Anders worden de reacties onder elk bericht zo eentonig ;)

Het is ook wel eens leuk te filosoferen zonder Corona in het achterhoofd.

Maar zoals gezegd, je hebt een punt. Het belangrijkste is dat onze club overeind blijft!

Laad alle berichten na dit bericht in