Wij gaan niet opzij

BSR Interview: Hans Smulders - Deel 1

Da Pope

Al geruime tijd bestond bij ons de wens om eens langer met Hans Smulders te spreken. Met NAC spraken we daarom af dat we na het sluiten van de transfermarkt met de technisch directeur zouden gaan zitten. Afgelopen woensdag spraken we bijna twee uur met de t.d. Het resultaat lees je in drie delen. In dit eerste deel aandacht voor de selectie, doelstelling, start van het seizoen en de samenwerking met City. In de volgende delen komen de samenwerking met Helmond Sport, huren versus zelf vastleggen, de verhouding tot de concurrentie en zijn werk als technisch directeur aan bod.

Welke overwegingen zijn bepalend geweest bij de samenstelling van de selectie?

“Als je afgelopen seizoen analyseert, zie je dat we voldoende kansen kregen. We hadden echter moeite om doelpunten te maken. We hadden een probleemloos seizoen gedraaid, als we dreigender voor doel waren geweest. We waren daarom allereerst op zoek naar ‘goal threat’, omdat er te weinig goals werden gemaakt. Daarnaast zijn we ook op zoek gegaan naar meer ervaring in het team. Jongens die fysiek hebben en persoonlijkheden zijn. Vorig jaar hadden we de jongste selectie in de Eredivisie. Dat hebben we nu aangepast door er jongens van 25, 26 en 27 jaar bij te halen. We wilden groeien in ‘peak’ spelers, die een grote bijdrage in acht of negen van de tien wedstrijden kunnen hebben. Van Anholt, Kastaneer en Rosheuvel kunnen bepalende spelers zijn en Kali is voor ons een belangrijke pion. We hebben ook voortgebouwd op de selectie van vorig jaar. Die jongens hebben een jaar extra ervaring in de Eredivisie opgedaan. Sporkslede heeft vorig jaar veel wedstrijden gespeeld, Verschueren hebben we verlengd, Mounir heeft een topseizoen gehad en hebben we verlengd. Mets en Koch kunnen in onze ogen en in potentie de leiders worden van dit team, voorin is Te Vrede gebleven, Nijholt hadden we nog. We wisten dat we een geweldig probleem op linksback zouden krijgen. Angeliño is niet te vervangen en daar zat ook niemand achter. Dus hebben we die positie op verschillende manieren geprobeerd op te vullen. Allereerst met één speler vanuit talentontwikkeling. Dat is Jethro Mashart, die speelt vaak bij Onder 19 en bij het tweede en moet in de toekomst ook bij het eerste gaan spelen. We hebben Jurich Carolina gehaald, omdat we die een jaar lang heel erg goed gevolgd hadden bij Jong PSV. Die heeft tijd nodig, maar heeft óók 60 wedstrijden Jupiler League en daar zit potentie in. Als laatste wilden we een ervaren jongen. Met Leigh hebben we iemand die in ieder geval 120 wedstrijden op League One-niveau gespeeld heeft. De trainer bepaalt wie hij laat spelen, maar hij kan op linksback uit drie opties kiezen. Achter de basis zit ook nog een groep jonge spelers. Centraal heb je Daan Klomp, Marwin Reuvers doet het heel goed en Sydney achter Te Vrede.”

Je hebt heel lang gezocht naar een extra aanvaller. Uiteindelijk kom je uit bij Mühren.

“De spitspositie was de lastigst in te vullen positie. De markt is gewoon moeilijk. We waren al in het begin van de transferperiode met Sam Lammers bezig. We wisten dat hij ging kiezen voor ons of voor Heerenveen. Wij konden hem geen speelgaranties geven. Een trainer mag dat niet zeggen, vind ik. Ik vind het belangrijk dat een speler concurrentie voelt. Op dat moment had hij er meer vertrouwen in dat hij bij Heerenveen zou spelen. Daar heeft hij, denk ik, de zekerheid gekregen dat hij ging spelen. Dat zie je ook, want ze hebben uiteindelijk Veerman verkocht. In Nederland waren bijna geen spelers beschikbaar. We hebben het met City heel lang over Nmecha gehad, maar die wilde zelf naar de Championship. We zijn op het laatst nog heel lang met Mühren bezig geweest. Mühren heeft bij Zulte Waregem een dusdanig contract, dat we hem niet definitief over konden nemen. Zulte gaf ook aan hem het liefst komend jaar te verkopen. De enige optie was een huursituatie, iets wat we liever niet wilden. Alleen in deze situatie moesten we wel iets doen. We zijn uiteindelijk tot een waardecreërende afspraak gekomen. We ontvangen een percentage als hij het goed doet en verkocht wordt, want dan hebben we een bijdrage geleverd. Hij heeft de hele voorbereiding bij Zulte meegedraaid, maar wist dat hij niet zou gaan spelen. Hij zal een aantal wedstrijden in het tweede spelen om fitter te worden.”

Achterin was het, net als vorig seizoen, onrustig rond de keepers.

“Absoluut en na afgelopen seizoen konden we dat natuurlijk niet gebruiken. Het ziet er ook niet goed uit, daar zijn we ons van bewust. We wisten begin juli al dat Muric (wat mij betreft het grootste keeperstalent ter wereld in zijn leeftijdsklasse) zou komen, maar hadden met City de afspraak dat we dat nog niet naar buiten zouden brengen en dat hij eerst mee zou gaan naar Amerika. Daarom was de keeperspositie voor mij eigenlijk een probleemloos iets. Want we hadden Bertrams, we hadden Mark en we hebben Karol, waarvan wij denken dat hij over twee of drie jaar eerste keeper kan worden en die daarom een lang contract heeft gekregen. En uiteindelijk wordt de situatie veroorzaakt door buitengewone omstandigheden. Het lijkt dan misschien een puinhoop en last-minute, maar wat er gebeurt met Muric kun je gewoon niet voorspellen. Je kunt er geen rekening mee houden dat Bravo zo zwaar geblesseerd raakt. En Zwarthoed wilden we al langer hebben, maar daarvoor moest Mark eerst vertrekken. We wisten dat hij naar Melbourne zou gaan, maar er moesten eerst nog wat dingen goed vallen.”

Bertrams kiest al vroeg voor een vertrek.

“We wilden het contract van Nigel graag verlengen, omdat wij vonden dat hij het prima gedaan had en in potentie een prima keeper is. Alleen geldt ook voor hem dat hij concurrentie moet hebben. Anders wordt hij, net als veel andere spelers, lui. We wisten daarom dat we, ook al hadden we Nigel, Mark en Karol, er aan de bovenkant toch nog een keeper bij wilden hebben voor de concurrentiestrijd. Toen we dat vertelden, haakte hij af. De komst van Muric was toen nog niet bekend. Ik vind altijd dat je spelers moet voorhouden: ‘Luister, ik wil graag met jou verder, maar we willen met NAC stabiel worden. Dan moet er in ieder geval één concurrent bij.” Ik haal dan het liefst een concurrent die beter is.”

Had je ook Muric gehaald als Nigel gebleven was? “Ja.” In principe huur je geen spelers van City om ze op de bank te zetten. Nigel wist dus wel: ‘Het is einde oefening voor mij.’ Die kans was in ieder geval groot.

“Dat zegt wat mij betreft dan meer iets over Nigel. Als hij goed genoeg is, dan speelt hij.”

Vorig jaar had je vroeg in de voorbereiding de beschikking over de spelers van City. Nu sluiten die pas heel laat aan.

“Vorig jaar hadden wij Angeliño meteen, Manu Garcia mocht en wilde blijven, Pablo Mari hadden we meteen, Thomas Agyepong was niet fit en Ambrose kwam. Dat kon ook, omdat zij zelf hun selectie direct helemaal beschikbaar hadden. Nu zat je met het WK, ze gingen nog naar Amerika. Vorig jaar hadden we de groep gewoon sneller compleet. Nu hebben we dat anders moeten indelen. City is nu meer het sluitstuk geweest. We hebben meer ingezet op balans in de selectie. Dat was ook heel belangrijk. Je ziet namelijk, Angeliño en Mari uitgezonderd, dat spelers van de City-academie heel erg veel moeite hebben om vanuit het EDS de stap te maken naar spelen en trainen bij NAC. Dat gaat over hoe fit spelers zijn en hoe vaak ze beschikbaar zijn. Ze hebben moeite om de trainingssessies vol te houden. Fernandes hebben we nog een jaar langer hier. Hij heeft superkwaliteiten, maar kan hij wedstrijden spelen? We weten dat er spelers bij zitten, die er nu nog niet zijn. Dat spelers tijd nodig hebben om er te komen. Het zou mooi zijn als elke 18-jarige speler van City direct van toegevoegde waarde is. Maar neem bijvoorbeeld Manu Garcia. Hij is de sleutel tot promotie geweest, maar kijk hoe moeilijk die het had in het begin. Het eerste half jaar kon hij maar 60 tot 70 minuten mee. En ook afgelopen jaar had hij in het begin van het seizoen moeite met zijn positie en was hij na afloop van wedstrijden helemaal kapot. En dat is een van de beste talenten. Ik denk dat het daarnaast onderschat wordt door jonge talentvolle spelers hoe lastig het is om hier te spelen. Bij NAC spelen is toch anders dan spelen voor Heracles of Excelsior. Hier is een gigantische druk, dus die spelers hebben soms tijd nodig.”

Waarom huur je dan spelers van City? Je zegt dat spelers inhoud missen en tijd nodig hebben om aan de druk bij NAC te wennen. En als ze het dan eenmaal goed doen, ben je ze na een jaar weer kwijt. Ik zie dan eigenlijk alleen voordelen voor City in dit verhaal.

“De spelers zijn een onderdeel van de mogelijkheden die wij krijgen via City. Als ik kijk naar de korte termijn  wil ik het liefst de grootst mogelijke talenten van City. Maar uiteindelijk gaat het erom dat het totale pakket voor NAC van toegevoegde waarde is. Wat er in Zundert gebeurt, de fee die we krijgen als spelers van City het goed doen. Uiteindelijk is dat een model waarin we er beter van worden. En kijk naar de spelers: Ilic is jeugdinternational, Palmer-Brown is international van de Verenigde Staten, Fernandes kan de nieuwe Garcia worden als hij inhoud krijgt. En vorig jaar zijn we er ook beter van geworden. Angeliño is is niet voor niks voor een mooi bedrag naar PSV gegaan. Ambrose is ook naar een grotere club gegaan en Manu doet het in een grotere competitie prima bij Toulouse. Dat hebben ze niet verdiend, omdat ze bij NAC niets gepresteerd hebben. En ik kijk naar het totaalplaatje. Door de deal hebben alle spelers de mogelijkheden om zichzelf te ontwikkelen, niet alleen die van City.”

Kun je nogmaals toelichten hoe die samenwerking met Manchester City er precies uitziet?

“We hebben in ons plan gezegd dat we nationaal of internationaal willen samenwerken. In Nederland is zo’n samenwerking niet meer mogelijk, want Nederlandse topclubs willen hun beloftenteam in de eerste divisie hebben of houden hun spelers zelf. Bij FC Eindhoven kregen we vier of vijf spelers van PSV. Die speelden bij ons in het eerste, ontwikkelden zich en konden daarna verkocht worden of kwamen daarna in PSV 1. In Nederland was dat geen optie meer, internationaal wel. Het heeft geholpen dat we Divine Naah hadden, die via de contacten van Maaskant is gekomen. Zij zijn uiteindelijk vertrokken, maar bij City was er nog wel een behoefte samen te werken met een Nederlandse club. Toen zijn wij in februari/maart 2016 geselecteerd uit vijf of zes clubs. City heeft toen voor NAC gekozen, omdat ze in de club geloven. Dat zijn 1) de fans, 2) het stadion, 3) de infrastructuur en 4) de mensen die er zitten. Door die samenwerking zijn wij in staat geweest de topsportcultuur in Zundert versneld door te voeren. Er is meer budget om te investeren in faciliteiten en meer budget om in mensen te steken. Dat konden we zelf niet betalen anders. Je krijgt toegang tot al hun expertise, hun scoutingnetwerk, hun mensen en dan ook nog een aantal spelers.”

Gaat de samenwerking niet ten koste van de identiteit van NAC?

“In ons plan staat dat de identiteit van NAC belangrijk is. Daarom spelen we ten opzichte van andere clubs uiteraard gewoon op gras (wel met een kostbaar eigen trainingscomplex als gevolg) en kiezen we er bijvoorbeeld voor om steeds meer te investeren in de jeugdopleiding. Dat is ook een keuze vanuit identiteit, maar dat geld kunnen we maar één keer uitgeven. Als we verliezen, kunnen we dat het best met onze eigen spelers doen. Het is altijd lastig. Ik vind dat City ons helpt om sneller stappen te zetten. We kunnen dankzij hun hulp sneller zelf stabiel worden. We werken ondertussen natuurlijk zelf ook gewoon verder. We proberen, zoals al eerder gezegd, spelers met ervaring binnen te halen, verlengen contracten, zoeken naar spelers die we verder kunnen ontwikkelen en hebben in de jeugd vijf extra contracten uitgedeeld. Het heeft vooral te maken met keuzes van de club. Ze hebben mij gevraagd in 2015 een plan te maken en ik denk dat dit zo een prima model is. Zeker omdat de hoofddoelstelling blijft dat we ondertussen koste wat kost in de Eredivisie moeten blijven.”

Die doelstelling moet bereikt worden met een nieuwe trainer. Kun je uitleggen waarom je afscheid hebt genomen van Stijn Vreven?

“Stijn was heel goed in het wegzetten van een team en het ontwikkelen van een speelwijze. Dat deed hij voornamelijk vanuit teamtrainingen. Ik vind dat je voor het ontwikkelen van kwaliteiten van spelers meer moet doen met individuele programma’s en meer op het veld moet staan; kwaliteit koppelen aan kwantiteit. Stijn bracht dat liever samen in hele zware teamsessies. Dan heb je een stuk of veertien, vijftien spelers die zich prima ontwikkelen, maar niet iedereen in de groep. Stijn had één idee en dat is: als ze bij mij getraind hebben, moeten ze weinig tot niets meer doen. Ik sta daar anders in. Al is het een gesprek, een pass- en trapvorm of een andere manier om aandacht aan specifieke kwaliteiten te geven. Wij moeten kleine stapjes blijven maken en ieder jaar ook veel nieuwe spelers halen. Stijn wilde niet ieder jaar aan een nieuw team bouwen. Daar hebben we het met elkaar over gehad. Zowel Stijn als wij vonden dat we dan uit elkaar moesten gaan. We waren ook echt niet ontevreden. Maar voor de vervolgstap, zoals wij die zien, moesten we een andere trainer hebben. Het werkt met trainers net als met spelers. Je hebt een lijstje kandidaten en kijkt vervolgens wie er het beste bij je past om de volgende stap te zetten. Ik had een aantal voorkeurstrainers. Trainers van wie ik wist dat ze bij NAC zouden passen en die ons ingezette ontwikkelplan wilden uitvoeren.  Toen zijn we bij Van der Gaag uitgekomen. Waar Stijn acht keer trainde, wilde Van der Gaag er tien of twaalf trainingen van maken. Hij wil ook veel tijd steken in individuele gesprekken. Stijn was van ’s ochtends tot ’s avonds op de club, maar had een ander vertrekpunt. Wij vinden het bijvoorbeeld belangrijk dat er ook voldoende aandacht is voor de jongens in het tweede team. Je kunt als trainer alleen geen dertig jongens aandacht geven. Daarom is er ook een trainer voor het tweede bij gekomen en die moet je dan wel aansturen op de goede dingen. Zo hebben we de staf opnieuw ingevuld. We verwachten hiermee dit seizoen ons probleemloos te handhaven. Dat is de verwachting. We zitten wel ver achter de verwachting, wanneer je kijkt hoe het tot op heden gaat. Dat is natuurlijk zorgwekkend en heeft onze volledige aandacht op dit moment.”

Hoe kijk jij naar de start van het seizoen?

“We hebben een gemiste start vind ik. Ik had gedacht dat we minimaal drie punten meer zouden hebben. Dan zag de wereld er anders uit. NAC is een prachtige club om voor te werken, omdat de mensen om de club heel betrokken zijn. Alleen nu is het lastig. Ik heb het niet zo fijn momenteel. Ik begrijp de reacties van mensen, want dat hoort er allemaal bij, maar het komt toch wel hard binnen. Die gemiste start zorgt ervoor dat alles onder druk staat. En dat betekent dat alles ter discussie komt te staan. We hadden vorig seizoen de doelstelling om 40 punten te halen. Uiteindelijk haalden we er 34. Dit seizoen willen en moeten we het beter doen, want ik heb geleerd dat het verschil tusen 34 en 40 punten bepaalt of je onderkant rechterrijtje zit of een moeiteloos seizoen hebt. Dan is het ook belangrijk wanneer je de punten pakt. Kijk bijvoorbeeld naar VVV vorig jaar. Heel het het seizoen twee vingers in de neus, terwijl wij het hele jaar gestreden hebben tegen degradatie. Maar op het laatst zijn we boven ze geëindigd. Ik kijk altijd naar een seizoen in tijd, deel een seizoen in in blokken. En als ik er zo naar kijk, hebben we nu de start gemist. Ik had op voorhand verwacht dat we meer in staat zouden zijn om nu al een stabiel team neer te zetten. Daar hebben we met de extra ervaring ook op ingezet. Alleen hebben we zitten kloten met onze keepers en hebben we, misschien wel daardoor, zitten kloten met onze laatste lijn. Als ik naar de selectie als geheel kijk, denk ik dat die een 7.5 tot 8 kan worden. Alleen zitten we nu op een 5.5 tot 6. Als we ons niveau halen, winnen we van de tien keer zeven keer van Fortuna Sittard. We zijn er gewoon nog niet. Ik ben er hartstikke ziek van. Ik slaap er ook slecht van. Het is niet fijn om uitgescholden te worden op de hoofdtribune. Ik weet waar we aan moeten voldoen, waar we staan, waar we naartoe werken. Alleen wordt er ieder weekend een momentopname gemaakt en daar moet je dan mee dealen. Wat doe je dan? Ga je de kritiek dan uit de weg of ga je het uitleggen. Ik wil het altijd uitleggen. Als het goed gaat, dan loop ik liever niet voorop. Gaat het slecht, dan doe ik dat wel. Dan weet ik namelijk dat al die anderen in ieder geval gewoon kunnen werken. Het is niet leuk eventjes. Het is nu godverdomme kut.”

De start van dit seizoen lijkt erg op de start van vorig seizoen. Toen stond je na de eerste reeks wedstrijden ook ver onderaan. Heeft dat dan niet te maken met de keuzes die je maakt in de samenstelling van de selectie? Van der Gaag heeft het over een achterstand bij Kastaneer en je noemt zelf de City-jongens, die op dit moment nog inhoud missen.

“Het zit voor een gedeelte in de keuzes, maar je verwacht vooraf dat het sneller ‘valt’ dan vorig jaar. We hebben bewuste keuzes gemaakt. Dat is ook wat ik probeer uit te leggen. We hebben voor meer ervaring gekozen. We hebben Kastaneer en Rosheuvel gehaald, omdat we dan aan de zijkanten heel veel snelheid hebben. We vinden dat we met hen twee geweldige wapens in de omschakeling hebben. Maar ze moeten wel fit zijn om dat te kunnen doen. Bij Rosheuvel is dat geen probleem geweest. Bij Kastaneer is dat anders, maar dat is wel een potentieel Jong Oranje-speler. Daar kies je dan bewust voor. Je hoopt dat aan het begin van het seizoen jongens opstaan, die weten hoe het werkt. Ik ga geen namen noemen, want alle spelers doen maximaal hun best. Maar van sommige spelers in het team verwacht je dat ze verder zijn en de kar trekken. Als je vorig jaar dertig wedstrijden Eredivisie hebt gespeeld, verwacht je dat spelers in het tweede jaar een stap kunnen zetten. Dat lukt soms wel en dat lukt soms niet. Dus als jij zegt: “Hans, ze zouden eerder klaar moeten zijn”, dan zeg ik dat het gaat over bewuste keuzes maken voor een heel seizoen. We kijken naar kwaliteit en potentie voor een heel jaar. Dat is waar we elke keer naar kijken. Elke speler wordt op de balans gelegd. Is hij voor nu al meteen klaar? Of is dat pas na week tien of week twintig? Als ik zou weten hoe ik het hier meteen aan het begin van het seizoen klaar zou hebben, zo ik het altijd doen. Alleen ik weet het ook niet altijd, hè? Ik probeer dat wel. Ik leg alles naarst elkaar en toets bij iedereen waarmee ik werk. Justin, de hoofdcoach en RvC moeten erachter staan, maar ik moet uiteindelijk de keuze maken. Dus als je vraagt hoe ik het volgend jaar doe, dan denk ik dat we dat oplossen. Maar dat doe je ieder jaar als je kijkt welke spelerscontracten doorlopen. Als het goed gaat heb ik volgend jaar heel veel minder werk. Als het niet goed gaat heb ik geen werk.”

Je zou kunnen zeggen: Als je andere spelers had aangetrokken was de start misschien beter geweest.

“Ja, zou kunnen. Ik maak de eindkeuze, ben daarvoor verantwoordelijk en daar zal ik een aantal dingen beter in moeten doen. Als ik nu afgerekend zou worden, zou ik qua resultaat dramatisch gepresteerd hebben. Maar je moet uiteindelijk naar 34 wedstrijden kijken. Zo kijk ik naar een seizoen. Daarin maak je keuzes, die je later pas terugziet. Aan het einde van de streep moet je boven de degradatiestreep staan. Ik denk dat we een selectie met veel potentie en voldoende kwaliteit hebben.”

Dus wij moeten als supporters gewoon geduldig zijn?

Nee, dat vraag ik niet. Ik weet dat dat niet kan. Het gaat erom dat we in de ogen van iedereen nu al zijn gedegradeerd omdat we van Excelsior en Fortuna verliezen. En die reactie die begrijp ik heel goed, voetbal is emotie. Jij zegt dan: Hans, dat heb je niet vanaf het begin onder controle gehad. Dat ben ik met je eens. Alleen kijk ik naar het hele seizoen en eigenlijk ook alvast naar volgend seizoen. Dat is ook mijn rol als Technisch Directeur. Dan vind ik dat deze selectie goed genoeg is om ons makkelijk te handhaven. Natuurlijk wordt iedereen onrustig, maar er komt straks een periode waarin wij net zulke goals als de tegenstander maken en minder goals tegen krijgen. Maar ja, het was makkelijker geweest als we nu acht punten hadden gehad.”

Bron: B-Side Rats

Bron:
B-Side Rats
Volgend bericht
Liveblog: RKC-NAC 323 reacties
137 Reacties
0   0  
Vliegende hollander

Euhhhhhh bla bla,oprotten smulders.
Geen vertrouwen meer in jouw ,niemand is groter dan onze club.
Zeker jij niet.

0   0  
Da Pope

@Vliegende Hollander

Lekker onderbouwd allemaal. Zeg dan niks ?

0   0  
Amarilla Negra

@Vliegende Hollander

Schaam je kapot man. De mannen van BSR hebben hier dagen over gedaan om dit helemaal uit te schrijven, en dan kom jij met zo'n schijtreactie, zeg dan gewoon niks als je het niet gelezen hebt (kun je wel lezen?). Ik kom net aan in Wolluk dus ik vind het interview mooi leesvoer voor op de terugweg, hup NAC!

0   0  
Svt076

Mooi stuk, goede vragen.
Ik vind het heel kut hoe t er voor staat met ons NAC.
Maar het enige wat wij als supporters nu kunnen doen is de rug rechten en vol achter de ploeg, zoals wij dat altijd doen. Als we gaan blijven lopen zeiken op het team gaat het nog veel lastiger worden.
aan t einde van de rit zien we wel wat er allemaal moet veranderen..
Voor nu , HUP NAC &
Als een boom, staan we aan de waterkant !!

0   0  
Molenschot Loco

Het gelezen te hebben heeft Hans in een ding 100 % gelijk....het is KUT.

0   0  
MickJ

Ik word doodziek van dat gebral , hou op aub
ga wat anders doen.

0   0  
Wanny

In ieder geval prettig dat Hans ook ziet dat het zwaar onder de maat is.

Hij zegt ook nog best wat goeie dingen en er gebeuren ook goede dingen (jeugd, trainingscomplex), maar uiteindelijk gaat het erom dat het eerste elftal voldoende presteert. En dat is natuurlijk totaal niet zo en je krijgt ook niet echt het idee dat dat snel gaat omslaan. Dan kan ie wel spreken over blokken van een seizoen, maar als we na 10 wedstrijden op 3 punten staan is het seizoen al ver voorbij.

0   0  
Henk

Allereerst BSR, hulde voor het (eerste deel van) interview! Ik denk dat we met zijn allen te weinig beseffen hoeveel bloed zweet en tranen jullie hier in steken. Bij deze mijn dank voor mijn dagelijkse portie NAC-nieuws en topartikelen zoals deze!

On topic: ik heb geen enkel idee waarom, maar ik heb ondanks alles nog wel geloof in het verhaal van Smulders. Vind hem in dit interview tot dusver beter eruit komen dan in andere interviews. De toekomst gaat het leren..

Hup geel. Hup zwart.

0   0  
Stefw

Hans zegt een heel terecht punt, spelers hebben moeite met de deuk bij NAC. Het is typisch om te zien dat bij veel voormalige stabiele middenmoter als Groningen, NEC, Twente Roda dezelfde problemen lijken te zijn. Hoe erg ik er ook van baal dat is best lastig op te lossen.

0   0  
Des NAC’s

Als ik het zo lees dan is de werkwijze van de beste man dat hij structureel de gok neemt met “hoe het valt”. Op zich logisch als je voor Eindhoven gewend bent te werken. Volgens mij is de crux dat iedereen het er mee eens is bij NAC dat hij deze gok moet maken of dat er voor structurele verbeteringen dmv een kapitaalinjectie in de selectie wordt gekozen. Ben het vaak oneens met die Flieg maar als die aandeelhouders niet voor een dubbeltje op de eerste rij willen zitten is dit het enige technische scenario wat mogelijk is.

0   0  
Dun Diëe

Goed interview. Hij geeft hele nette antwoorden. Ik weet dat Bsr niet naar individuele spelers zal vragen maar toch vraag ik me af waarom men in Koch een leider ziet. Ik denk dat dat één van de hoofdredenen is waarom het team uit balans is. Iemand heeft de leiding die de leiding niet kan nemen, omdat hij vooralet zichzelf worstelt, zoals veel mensen al gezegd hebben.

Nou, op naar het volgende blok. Maar ik zou er begrip voor hebben als hij weggestuurd wordt. Hij geeft ook aan dat hij sommige zaken verkeerd ingeschat heeft. En dat blijkt nu dodelijk want ik zie niet dat het team later in het jaar nog veel punten gaat pakken. Dat zou een godswonder zijn

0   0  
Rubenac

Mbt de spelers van eds, zegt hij: deze zijn puur handels waar.
Hier verdienen we op?!

Jullie zijn top gasten , die tot nu tor sterke vragen stelden.
Heel land tijd besteed hebben om dit uit te werken.

Mijn NAC hart huild heel hard, maar mijn trots word met de week groter.
Dit alleen om onze supporters, wij lopen niet weg.
Al staan er 11 schapen op het veld , wij blijven komen.
Dat kan je van weinig clubs zeggen , op fct en haven slaafjes na

0   0  
Dun Diëe

Goed punt van Stefw. Het is eigenlijk bizar om te zien. Roda, NEC, NAC, nu ook Groningen. Allemaal grote clubs in de regio die nu ineens instorten. Kleine clubs die wel presteren. Hier is meer aan de hand. Het zal echt niet alleen met "de druk van een groot stadion" te maken hebben. Er is op bestuurlijk vlak bij al die clubs wat aan de hand. Slachtoffer van de financiële regels van de KNVB? Meer geld voor spelers vanwege kunstgras? Wie het weet mag het zeggen. Wellicht voer voor een goede analyse in de VI.

0   0  
scheppioni

Ik kan de gedachte allemaal wel volgen van H.S., overigens toppie Bsr ! Maar had ook een vraag(misschien in deel 2) verwacht of men tevreden is over de staf als ze eerlijk zijn, kan ik dat bijna niet voorstellen !?!

0   0  
Niels kloosterman

Nog altijd het vertrouwen in hans smulders

0   0  
Lamington

Het lijkt op een ijdele hand in eigen boezem. Wel erkennen maar niet maar (gaan) handelen. Al leest platte tekst emotielozer dan het misschien gezegd is.

Bevat deel 2 een plan van aanpak vanuit NAC (teaser)?

0   0  
Andre

We zijn er knallen vandaag

0   0  
Cambridge

Goede uitleg over een aantal zaken. Over bepaalde zaken had ik wel eerder een betere uitleg willen hebben. Zoals het ontslag van Vreven, daarmee geef je diepte aan het verhaal wat de druk op van der Gaag ook verminderd. Vind ik niet verstandig van NAC.

Het aantal City huurlingen valt wel tegen. Nou hoeft dat niet meteen niveau Manu te zijn, maar een paar spelers op niveau Ambrose of Mari was wel fijn geweest. Vooral op links, daar doet het aanvallend pijn.

Hup NAC!

0   0  
Ivo

De rol van Angelino vorig seizoen is bekend.

De rol van Mari is ontzettend onderschat. Een verdedigende speler die een belangrijke rol speelde in de opbouw. Smulders wist heel goed dat dit niet het sterke punt van Koch en Mets is. Palmer-Brown en Leigh heeft hij zelf niet zien spelen. Meijers werd uitgeleend, Klomp bleef. Een dodelijke cocktail van verkeerde keuzes, aannames en gokjes.

Dan moet je noodgedwongen 1 pot met Karol spelen en 2 met Birighitti. Tegen Excelsior, met Karol in het doel, zag je het breken. De lef en het vertrouwen ontbraken en zijn daarna niet meer teruggekomen.

Ik ben benieuwd of er nog over 4-3-3 gesproken gaat worden en het totale gebrek aan druk zetten op de helft van de tegenstander. Want dat irriteert mij het meest: dat daar niets in veranderd. Je weet na een pot of 5 dat het zo niet gaat werken. Maar er wordt alleen maar geschoven met poppetjes en niet met de tactiek.

Vanavond ook weer 4-3-3 tegen RKC, ik hou mijn hart vast.

0   0  
West-Ham

Ik blijf bij mijn standpunt!!! Smulders lekker wegwezen kul!!!!

0   0  
Johannes

Goed interview en top dat jullie er zoveel tijd insteken, maar ik heb nog een raag voor de Bsiderats interviewers:


Hoe komt meneer Smulders over tijdens het interview en hoe is de sfeer tijdens zo'n gesprek?

0   0  
kopspion

ik ga die lulverhalen echt niet op mijn gemakje door zitten lezen, maakt me alleen maar nog bozer denk ik.....
ik hoop echter op heel korte termijn te kunnen vernemen dat Smulders is opgestapt ofwel weggestuurd uit
Breda !!!!!!!!

0   0  
Oldskool

Ik kijk ook met pijn in mijn hart naar dit NAC en denk zeker dat Smulders verkeerde keuzes gemaakt heeft. Geen echte klasse spelers (duur maar dan maar wat meer jeugd). En vooral geen echte NAC spelers (Teamplayers/noad) als er ervaren mannen.

Maar de manier hoe Smulders hier afgemaakt wordt door veel mensen is ook schofterig. Smulders klaagt niet, zeurt niet, steekt geen geld in zijn zak. Je kan best vinden dat hij moet vertrekken, zijn valide dingen voor te noemen, maar echt die hetze tegen de persoon is belachelijk. Smulders heeft namelijk zeker ook veel goede dingen gedaan, met name in de professionalisering van de club (kijk naar de elftallen onder NAC 1).
Hij werkt hard en is oprecht. Dan kan je ongeschikt zijn of niet presteren, maar als je er wel vol voor gaat, kan je dat de persoon niet verwijten. En ik durf 100% te zeggen dat Smulders betrokken is en hier zelf ook schijtziek van is.

Niettemin heeft ie hier wel gelijk: "Als het goed gaat heb ik volgend jaar heel veel minder werk. Als het niet goed gaat heb ik geen werk" en dat is prima. Weet ie zelf ook wel.

Een ommekeer zou voor iedereen het beste zijn. Of die komt en wanneer vraag ik mij wel af.

0   0  
sCARz

Ik snap een aantal dingen niet:

- Als onderdeel van het plan is dat je koste wat kost in de ED moet blijven. Waarom investeer je dan in spelers die niet fit zijn en ben je afhankelijk van het completeren van de selectie van City, terwijl je zegt te weten dat deze moeite hebben met aanhaken? Dan weet je toch dat je problemen gaat krijgen? Of ben ik nou zo simpel?(retorische vraag)
- "Alleen ik weet het ook niet altijd, hè? Ik probeer dat wel. Ik leg alles naarst elkaar en toets bij iedereen waarmee ik werk. Justin, de hoofdcoach en RvC moeten erachter staan, maar ik moet uiteindelijk de keuze maken."
Wie zitten er in godsnaam in de RvC met enige voetbalknowhow? En sinds wanneer heeft Justin verstand van voetbal? Alleen vd Gaag dus en hij is dus medeschuldig aan deze malaise.

Leuk theoretisch verhaal en lange termijn, maar zorg gvd dat je zeker weet dat je er in blijft door een evenwichtige, fitte selectie. De rest komt dan vanzelf. Maar nee we gaan dik inzetten op allerlei randzaken en de selectie kijken we wel of die gedurende het seizoen ergens toe leidt. Zo kun je toch met droge ogen geen ED club aansturen?

Wat mij betreft is dit de bevestiging dat Smulders niet zwaar genoeg is voor deze functie.
Alvast hulde aan de BSR voor dit interview.Top.

0   0  
since1912

“Dan vind ik dat deze selectie goed genoeg is om ons makkelijk te handhaven. Natuurlijk wordt iedereen onrustig, maar er komt straks een periode waarin wij net zulke goals als de tegenstander maken en minder goals tegen krijgen.”

Dit vind ik dus echt de grootstmogelijke onzin. Waarom zou die periode in hemelsnaam komen? Waarzegster Hans aan het woord?

0   0  
Bredaaaa

wat heeft bsr verwacht? Voetbal cultuur is rauw en mensen reageren daar primair. Zeker nu met de slechte resultaten. Mensen willen smullie weg hebben. Als NAC verliest bij rkc wordt het op deze site 1 grote chaos. Onderbouwen van je reacties is iets wat je niet zal zien op een fan site van een volks club haha. Bij fnoord zou iedereen met kkr gescholden hebben. Dat doen onze fans niet.

0   0  
Marti

En daar had stijn volledig gelijk in , niet ieder jaar met een nieuw team te gaan werken,

0   0  
Breda1965

geweldig stuk BSR....goed om dit te lezen....

0   0  
Guuske

Niet te benijden die man. De aandeelhouders willen of kunnen niet meer investeren om de club te laten groeien of meer lucht te geven. Het ingezette plan is in mijn ogen wel goed. Neemt niet weg dat bij aanvang van het seizoen het elftal fit moet zijn en qua basis sterk genoeg moet zijn. Deze fout is nu al voor 2e jaar gemaakt. Het zegt ook wel iets over de huidige profvoetballers dat zij niet fit aan de start verschijnen.

0   0  
HKB

Complimenten BSR voor de snelheid en zeker ook de kritische vragen.
Ga het nog wel 3 of 4x lezen voordat ik een mening eruit gooi.

0   0  
Molenschot Loco

En laten we maar een ding doen thuis tegen pisvee.....warm welkom Angelino....dat maar iedereen dat ziet.....in het stadion en op Fox sports.....

0   0  
Geeltje

Mensen die het niet lezen en er toch lul verhalen roepen. Lekker makkelijk.

Hij zegt geen gekke dingen, maakt keuze bewust en met de beste intentie. Wellicht achteraf gezien niet altijd de juiste. Daar mag je best kritisch op zijn, maar hoe sommige hier steeds reageren. Ronduit treurig.

En ik maak me flink zorgen nu, maar:

- Financieel gezond
- hoge bijzoekersaantallen
- gepromoveerd
- fantastische spelers gezien de afgelopen twee jaar
- Onvergetelijke wedstrijden meegemaakt

Niet allemaal Hans zijn verdienste, maar hij heeft er zeker een aandeel in gehad.

We moeten zowel de selectie, als de trainer als Hans dit seizoen tijd geven. Ik hoop zaterdag op een mooi steunbetuiging van het publiek.

Alleen samen komen we dit te boven. Een nieuwe td of trainer haalt niks uit.

0   0  
NAC4ME

Nee meneer Smulders, u krijgt die reactie niet omdat we verliezen van Excelsior en Fortuna. U krijgt die reacties omdat we slecht voetballen, er geen chemie is op het veld en met de coach en bovenal NOAD missen. Je kunt kwalteit moeten inboeten dit seizoen, maar dat is geen excuus om er niet voor te gaan.

0   0  
SjorsNAC

Mooi interview en het is een duidelijk verhaal en visie. Jammer dat het plan niet werkt. Ook vanuit menselijk oogpunt dat je word uitgescholden is natuurlijk ronduit klote en heb zeker met hem te doen, hij doet ongetwijfeld zn best. Echter zijn er ook fouten gemaakt en is het ondertussen een puinhoop geworden, daar moet je gewoon zakelijk in zijn en conclusies aan verbinden.

Vd gaag mag van mij blijven je gaat nu echt geen betere trainer vinden die in deze puinhoop stapt.

En daarbij zolang we geen nieuwe geldbron hebben kun je niks.

0   0  
Dutchbird

Eigenlijk vertelt hij weinig nieuws. Hij trekt links en rechts wel een paar boetekleedjes aan maar ik lees niet dat hij ten onrechte op een nog beter smaldeel van MC heeft gerekend waar hij via aankopen eigen spelers bij kon passen. Als je vorig jaar Mari,Garcia, Angelino, Fernandes, Ambrose en Ageyepong kunt huren dan kan het toch niet anders of je bent woest op MC als ze Ilic, Palmer Brown en Fernandes afvaardigen en Muric terughalen op een voor NAC killing moment. Ze hebben NAC laten stikken, zeg dat dan gewoon en laat MC merken dat je pissed bent. Anders krijg je volgend jaar nog minder.

Dat verhaal over Bertrams heeft geen pas want iedereen (dus Bertrams ook) beseft dat als Muric komt, dit alleen kan als hij eerste keeper wordt. Dat Bertrams vertrok voordat Muric bekend werd is bullshit want hier op BSR zong zijn naam toen al rond als een zekerheidje die nog even naar de VS was.

Dat verhaal over een seizoen in blokken is natuurlijk ook prut. Verder geen woord over het gebrek aan mentaliteit en sociale cohesie waar hij niet op heeft gelet. Als Kasteneer uit het juiste hout was gesneden stond hij nu nog onder contract in Duitsland. Als Rosheuvel iedere wedstrijd zou geven wat Lürling gaf was hij ook naar Heerenveen gegaan. En vorig jaar stond Verschueren ook al met dezelfde afgezakte schouders mensenschuw in de camera te kijken na een verliespartij. Over de mentale instelling van spelers hoor je Hans nooit. Blijkbaar niet zijn ding maar daar kun je wel mee de bietenbrug op gaan.

Hij baalt van de kritiek maar laat onvoldoende merken dat die kritiek grotendeels terecht is omdat hij afgelopen zomer heeft gefaald bij het samenstellen van de slectie. Beetje in de slachtofferrol kruipen terwijl je zelf aan het stuur zit van de planning en de samenhang in de selectie.

Ik ben benieuwd naar de twee nog komende afleveringen van het interview. Met name het Helmond Sport verhaal. Ik ben ook benieuwd of de aandeelhouders snel gaan ingrijpen door deze statutair directeur te ontslaan.

0   0  
Arie

Ik zie die 'fee' voorbij komen voor Angelino. Hoeveel is die dan verdomme. Dat vragen we hier al maanden.

0   0  
F7-Top

Mooi werk BSR. Hopelijk krijgen we ook nog antwoord op de vraag waar de City spelers dit jaar van een veel lagere kwaliteit zijn terwijl met Angelino voor hen het concept toch bewezen zou moeten zijn. Hup NAC!

0   0  
F7-Top

waar = waarom

0   0  
tsjonge tsjonge

Sam lammers laten gaan omdat wilde spelen?
Nou ik had gezegd dat regelen we.
Nu bij heereveen omdat.......blabls de trainer..
Veerman verkocht......


lourdes verhaal!!

0   0  
Arie

Verder speelt Smulders hier gewoon de doorsnee politicus, veel praten niks zeggen. Beetje slachtofferrol, beetje afschuiven, beetje boetekleed en een beetje afhankelijkheid, maar nergens keihard falen toegeven.

0   0  
H.V.M.

Ik heb van deze luchtfietser in de kelder genoeg ellende gezien.
Deze onzin ga ik niet eens lezen.
Verloren tijd, net zoals deze nep T.D. nog langer in dienst houden bij NAC.
Als we van deze man niet snel afscheid gaan nemen, dan zal de ellende uiteindelijk niet te overzien zijn.

0   0  
Wanny

Wel treurig trouwens als je op de hoofdtribune de TD gaat uitschelden. Wat een niveau heb je dan.

0   0  
Lamington

Wanny
Aan één kant met je eens. Aan de andere kant eerlijker dan online.

0   0  
Vieri

Vallen mij 3 dingen op:
- Vreven heeft het goed gezien. Welke trainer wil ieder jaar telkens zoveel nieuwe spelers? De beste jaren van NAC was toen we een paar seizoen met dezelfde selectie speelden.
- Hij noemt spelers lui. Dat is wel te zien ja. Of heeft hij luie spelers gehaald? Ik wil niet weer naar het verleden grijpen, alleen ik kan me niet voorstellen dat een Schreuder, Feher of Kolkka vroeger lui waren met trainen.
- Smulders is veel teveel in de breedte bezig. 2de elftal; who cares. Ik heb liever dat het eerste presteert. Stop je tijd en budget in het eerste elftal, die hebben aandacht genoeg nodig.

0   0  
Karel

Wat een gelul! Neem svp ontslag voordat we degraderen!

0   0  
Michel

Het erge is dat Hans niets vreemds zegt waarvan je denkt: ‘opbokken nou!’. Hij snapt wel hoe de emotie is in het wereldje. Tegelijkertijd ben ik heel benieuwd of we het tij kunnen keren. Ik hoop het want nu KKD spelen is een worp terug naar start.

Ondertussen 2 - 0 en dat is mooi kut

0   0  
Tinus Plotseling

Ik citeer:
‘Dan vind ik dat deze selectie goed genoeg is om ons makkelijk te handhaven.’

Ik heb deze zin 3 keer gelezen want ik dacht dit kan niet waar zijn. Maar het staat er toch echt, kortom:

O Geschikt
X Ongeschikt

0   0  
Wanny

Eerlijker dan online. Maar je kunt ook zonder te schelden het gesprek aan gaan.

0   0  
Ed

Ik laat me niet het bos in lullen, selectie is simpelweg waardeloos. Hans heeft gegokt en verloren. Hopend dat sommigen van deze zwakke selectie ineens gaan excelleren. Enkelen hier denken nog dat het schuiiven van spelers nog iets uitmaakt... vandaag zie je dus ook dat dit nergens op gebaseerd is. Oh wacht, Meijers kunnen we nog over beginnen, die had er in moeten staan, dan was het anders gelopen... pffff.
Iedereen die weer zwakke knietjes krijgt bij het luisteren naar Hans: welterusten, lekker alles laten blijven zoals het is, komt allemaal goed, we hebben gewoon wat pech.... : SMULDERS EXIT NU!

0   0  
Leurenaar

Dit interview (complimenten BSR!!) bevestigd gewoon dat Smulders vaak gokt onder het mom liever 2 keer gokken en iets minder betalen dan kiezen voor zekerheid. Doe mij dan Jeffrey van As maar die krijgt het in Den Haag ieder jaar voorelkaar een redelijke selectie we te zetten. Sorry Hans de tijd van gokjes is voorbij vriend!

0   0  
Harrie

Goed intervieuw.
Uitleg constructie prima en ook acceptabel.
De keuze voor de spelers die zijn vastgelegd is niet goed (gebleken), daar heeft Smulders in gefaald.

0   0  
Los muchachos del Breda

Allereerst complimenten voor de BSR cew! Goed dat jullie Smulders een podium geven, zelf zal hij he niet pakken.

Ik geloof best dat het geen verkeerde vent is, maar wanneer je als TD jaren blijft scouten binnen je eigen netwerk (België, regio Eindhoven, oud-spelers van Eindhoven) dan houdt het een keer op.

Leuk dat Smulders zegt dat hij niet moet worden afgerekend naar zo’n start, maar ik hoop toch ook dat hij snapt dat de RvC niet gaat wachten tot begin mei... Ik weet niet of een andere TD (ik heb geen idee wie) het beter gaat, maar zi doorgaan kan echt niet!

0   0  
Vreven Forever

Bah die Dikke lampen kop kan ik echt niet meer zien.
Doe mij Jeffrey van As maar die was misschien qua spelers halen niet geweldig.
Maar 100x beter dan deze man met z'n half Limburgs accent!

0   0  
nb

Prima verhaal, alleen blijkt dat er enorm veel gegokt wordt op dat spelers een bepaalde potentie halen.
Deze selectie komt heel veel spelers die nog net niet goed genoeg zijn. Maar de meeste zitten naar mijn mening wel op hun plafond.
Helaas gaat het de conclusie zijn dat dit einde tijdperk Smulders is.
Als je naar het casino gaat en je gaat all in op de gok kan je ook heel snel alles kwijt zijn

0   0  
Anti geel/zwarte bril

Wat een NAC held. Wanneer onthullen ze zijn standbeeld ?

0   0  
Bart Boos

Opflikkeren, dikke vieze papzak!

0   0  
scheppioni

RED NAC !!! Smulders en assistenten snel plaats maken !!! In de ere zijn nog 25 wedstrijden !!!!

0   0  
Stoney

Laten we ze zaterdag maar in een leeg stadion voetballen, misschien snappen ze dan dat we geen feesttent club zijn maar NOAD willen zien,

0   0  
Vreven Forever

Leeg stadion? gewoon voor de wedstrijd allemaal een verhuisdoos meenemen en voor het kantoor van die Lamp zetten.
Met de spandoek erbij met de tekst erop SMULDERS ROT OP!

0   0  
Vreven Forever

*met een spandoek erbij met de tekst erop SMULDERS ROT OP!

0   0  
Henk

G O E T Z E E E N S M U L D E R S R O T O P !


W A T Z I J N J U L L I E S L E C H T!

0   0  
RaraNAC

- Toulouse is onze doodsteek, een middelmatige club die net wat betere spelers mogen uitzoeken van City.
- FIFA gaat het verhuren van spelers minderen; kortom; hoe snel moeten wij deze deal beëindigen? Kan zomaar ineens gebeuren..

0   0  
Becherovka

Prima verhaal. Al denk ik dat zijn keuzes dit seizoen averechts kunnen uitpakken. Heb ergens toch wel sympathie en respect voor hem. Het punt dat hij maakt over uitgescholden worden. Man, man, man, zoiets hakt erin. Werktechnisch vind ik hem niet goed nu en een knuppel van een vent, maar op persoonlijk niveau respect voor hoe hij zich hier weer presenteert.

0   0  
H.V.M.

Zelfs van de nr.12 van de KKD gaan we er nog kansloos af.
Nog mensen die interesse hebben in het tweede deel van het interview met onze nep T.D.???

0   0  
F2 Ferry Forever

Zak in de strond stelletje weggooiers
Tijd voor actie
Ik zeg allemaal tot de 19:12 minuut zaterdag stadion leeg er moet eens gebeuren !!!!!
Geen vlaggen niks niks
Laat ze maar eens voelen
Wat heb ik me dood geergd aan Jelle en penders
Jelle lag gewoon op ze stoel zat achter dug out
Hoe durf je man hoe durf je sta op en schreeuw ze de pleuris man
Ach flikker allemaal maar op neem gvd halve dag vrij voor mij club en jullie laten de supporters barsten

0   0  
Breda

Er is deze week hoog overleg bij NAC. Maar wat moet je.... Smulders ontslaan lost niks op. (Zeg niet dat ie moet blijven)., Hoe krijg je dit aan de gang...
vd Gaag moet die dan weg? Lijkt me ook onzin.
Ik zou echt niet weten hoe je dit kan keren. Zijn er nog clubloze spelers die je mag halen??

0   0  
SjorsNAC

Ik denk dat het beter is om deze week alsnog zelf op te stappen, scheelt je in ieder geval de hel van a.s zaterdag.

0   0  
Braze

Het resultaat van al zijn noeste arbeid zie je in de resultaten op het veld,. niet eredivisiewaardig.

Smulders heeft gefaald en kan het beste nu vertrekken. Kan een nieuwe YD de boel repareren zodat we na de winterstop misschien het vege lijf kunnen redden.

0   0  
Karel

LATEN WE ALS SUPPORTERS MASSAAL HET ONTSLAG EISEN VAN SMULDERS!

DIT KAN ECHT NIET ZO!

DE SUPPORTERS ZIJN AAN ZET.

DIE LAMZAKKEN VAN AANDEELHOUDERS DOEN GEEN FUCK!

0   0  
Ouwe Spionkop

Ik ben hier afgemaakt en verguisd omdat ik mijn mening over Smulders altijd kenbaar heb gemaakt.
Nu we met de neus op de feiten worden gedrukt valt het kwartje ook bij de medesupporters gelukkig.
Laten we dat zaterdag maar eens merken dan.
SMULDERS wegwezen! EXIT

0   0  
Anti geel/zwarte bril

Ik ga die troep van Smulders echt niet lezen. Bespaar ons deel 2. Vanavond nog zijn biezen pakken

0   0  
H.V.M.

Deze nep T.D. zorgt ervoor dat we het lachertje van de Eredivisie zijn.
Helaas valt er helemaal niets te lachen.
Je schaamt je kapot.
Hoe is het mogelijk dat iemand zo'n slechte selectie heeft samengesteld.
Nooit eerder zoiets gezien, zelfs niet onder golfer Rutjes.
Deze nep T.D. moet hoe dan ook weg.
Desnoods de singel in, de watertemperatuur is er nog prima voor.

0   0  
Jan

Smulders moet je afrekenen op zijn prestaties en die zijn niet goed, maar kap ff met die agressie tegen hem, hij zoekt geen excuuses en daar heb ik respect voor. Afscheid nemen met goede overdracht en op nette manier of andere rol geven in de club want je moet hem toch betalen.

0   0  
Tonneke

LEEG STADION?? denken jullie nu werkelijk dat die lapzwansen van spelers hier mee zitten, ECHT NIET ..... het interesseert ze geen ene ruk!!!!!! Die klojo's hebben totaal geen gevoel met NAC en met ons als trouwe supporters. ik was al ziek door het schandalige tafereel wat onze balletjongens afgelopen zaterdag lieten zien, nu nog zieker!!!

Grijp gvd eens in, heel onze club gaat naar de sodemieter, met dank aan de TD, stelletje ..........

0   0  
Vreven Forever

Een leeg vak helpt niks dat hadden we voor NAC Utrecht in 2014 gemerkt.
Gewoon met zn allen ruim voor de wedstrijd met verhuisdozen komen
En die dan voor het stadion leggen
Met een spandoek met de tekst SMULDERS ROT OP!

0   0  
Helter

F2 Ferry Forever

Eigenlijk ben je zelf de grootste lamzak

0   0  
Icare

Gelukkig kunnen we ons nu vol concentreren op degradatie, want ontlopen doe je dat niet.

0   0  
Leo

Het kan ook niet anders dat het CRISIS is met incompetente directieleden als Goetzee en Smulders!

Ten Cate directeur en Pi- Aire TD!

0   0  
Oldskool

@ Leo

Dat willen Ten Cate (overigens totaal ongeschikt als AD) en Pierre helemaal niet. Totaal niet realistisch.

0   0  
[email protected]

@ Vreven forever

Wie haalde Vreven uit het niets op?

0   0  
Nr. 14

Fantastisch stuk. Goede vragen goede antwoorden. Ik heb het idee dat het niveau van de club (ook dus trainer en de TD) en de makers van deze site hoger is dan het niveau van de de meerderheid van de reacties en misschien is dat alleen maar logisch. Toch ben ik van mening dat de supporters nu aan de gang moeten draai het eens om steun de club het is verdorie je liefde en dat gaat door dik en dun. Zojuist ook Smuldersr rot op en neem je rotzooi mee is echt om te schamen en ik ben juist trots op de club en ook op Smulders die zich kwetsbaar hier op stelt.

0   0  
Antognoni

@breda
Helemaal correct!
Smulders er nu uit levert geen reet op
Vd Gaag is waardeloze trainer maar levert het meteen resultaat op wanneer hij nu wordt ontslagen ???

0   0  
Niek

@NR 14


Vriendje van onze incapabele directie?n

0   0  
The Cosmic Gate

Ik vermoed dat na vandaag deel 2 niet meer gepost hoeft te worden...want het is over en uit met deze speknek


Heel veel (lees te veel) gegokt en NAC is er alleen maar slechter op geworden

0   0  
Simon

Als er geen nieuwe td komt degraderen we zeker!

Er is een beleidswijziging nodig en er moet in iedere linie een ervaren speler bij!

0   0  
Antognoni

Vd Gaag is een waardeloze trainer. Selectie van RKC Is niet beter. Uitslag 2-0

0   0  
Antognoni

VdGaag eruit aub

0   0  
Henkie

Waarom is smulders nog niet opgerot?

0   0  
Antognoni

Van “Smulders eruit” gaan we niet meteen beter spelen. Van Penders en vd Gaag eruit wel!

0   0  
Pietjebel

Ik snap niet altijd even goed waarom het aan de trainer moet liggen
Hij heeft nu alle spelers genruikt wat hij kan wat moet hij verder doen nog ??
Hij heeft heel slecht materiaal tot zijn beschikking wie heeft deze spelers gehaald ?
Maak te vrede die kans word het 0-1 is het gelijk anders
De 1e helft had rkc niks te zegge gewoon 2 domme fouten hier kan de trainer niks aan doen
Zaterdag maar die gibeler helemaal leeg maken en het beste ervan maken
Wat motte we anders

0   0  
Nr. 14

Nee geen vriendje van directie maar conform identititeit van NAC is tegendraads dus inderdaad ik ga tegen de meerderheid in. Ik lees dit verhaal en ik zie inderdaad een stabielere bredere selectie. Vorig jaar was het vaak slecht en soms goed. Nu is het langzaam aan een diesel zeg maar en inderdaad nog niet op gang is maar dat kan ook niet doordat we pas op later moment spelers binnen krijgen en dat is een bijwerking van de samenwerking met MC die NAC wel heeft geholpen om sneller te gaan dan we zelf hadden gekund

0   0  
Robert

Zielig doen en niet echt verantwoordelijkheid nemen. Leeft in zijn eigen frikandellenwereld!

Opvallende uitspraken ook: El Allouchi een topseizoen.. Leigh met een geweldige achtergrond van Leage One.

Gaat maar even voorbij aan het verleden van Kasteneer of Kali. Enz.

Volgens mij 1 werkelijk absolute leugen: bij Eindhoven werden spelers gehaald van PSV en verkocht. Is het niet

zo, dat ze allemaal transfervrij weggegaan zijn? Leemans, Rommens etc.

Die man is een leuteraar! Leidt ons rechtstreeks naar de ondergang! Zielig doen, maar ik kan eenvoudigweg

niet vergeten, dat hij een "aasistente" moest meenemen, terwijl er bij NAC net mensen moesten afvloeien.

Het zei voor mij alles!

0   0  
Kinderkaartje

Nr. 14

Wat bedoel je met stabiel, dan?
Week-in-week-uit slecht is ook stabiel.

En dat is wat het is.

0   0  
Gerrit39

Iedereen roept die eruit en die oprotten maar daar heb je geen andere selectie voor terug,je moet hier mee doen minimaal tot aan de winterstop.

0   0  
Hartstikke Betrouwbaar

Iedereen heeft hier al geroepen hoe enorm SLECHT dit elftal is. En terecht, want dat zien we allemaal. Zelf schakel ik graag snel door naar “actie”. Wat kun je eraan doen met minimale verspilling van geld?

Het wordt overleven naar het volgende transfer-window. Laat VDG de taken van Smulders er maar tijdelijk bij nemen, en ontsla Smulders direct. Kost beetje geld, maar toch gewoon doen.

VDG en Smulders zitten namelijk in een lastig pakket samen. Smulders heeft VDG “op de relatie binnengehaald”, uit hun gezamenlijke tijd bij Eindhoven is er een goede klik ontstaan. Nu Smulders VDG heeft opgezadeld met een klote-selectie, is VDG niet de eerste die gaat klagen over de selectie, op zich netjes van hem. Maar ongetwijfeld heeft hij z’n teleurstelling hierover naar Smulders. En niet-ingrijpen zou nu schadelijk zijn voor ons NAC. De spelers zelf geven nota bene aan dat ze niet Eredivisie-waardig zijn.

Ik acht VDG goed in staat de zwakke plekken in z’n selectie bloot te leggen, en spelers profielen op te stellen voor echt basis-materiaal. Deze man heeft namelijk met nog minimalere middelen gewerkt in een nog kleinere organisatie (Excelsior), en dat lukte hem prima. Een goede uitvoerder naast hem, die alle details uitzoekt in de komende maanden over spelers, clubs, aflopende contracten van mogelijke versterkingen etc en die alvast benadert, kan zo al veel voorbereiden. Per direct een nieuwe TD zoeken, en op deze manier stoom je ‘m in de zijlijn al klaar. Dan toeslaan vanaf opening winterperiode transfer markt. Bepaart NAC ook een kleim half-jaar een TD salaris en werkt een organisatorische hobbel de deur uit.

0   0  
jandostig

Dus hij weet dat we met half fitte spelers aan de competitie beginnen, en dan raar vinden dat we pas 3 punten hebben? En daar ook dus bewust voor gekozen. ongelooflijk.

0   0  
F2 Ferry Forever

@ helter
Heb jij achter dug out gezeten vandaag
Nee seker thuis hè pannenkoek gvd
Zijn niet van hun stoel geweest kom zaterdag effe na f2 zal op de trap op je wachten pannenkoek

0   0  
No Worries

Veel clubs hebben een beter of hetzelfde salarishuis als NAC, waarom dan naar Breda gaan? Voor die passionele tribunes? Of kies je voor club met een ingespeeld systeem en een daarop afgestemd selectiebeleid.

De Citydeal zorgt er ook voor dat veel spelers hier niet naartoe willen, er kwam er niet een mee van Excelsior, kan je nagaan. 18 nieuwe spelers en niet eens middelmaat.
De nieuwe TD zal dit moeten doorbreken

0   0  
No Worries

S.M. Heeft of niet voldoende zelfkennis of een te klein persoonlijk netwerk om dit op te lossen. Kies maar

0   0  
Otjes

If you pay peanuts, you get many monkeys.

0   0  
misterbean

Vorig jaar precies hetzelfde: "Ik vind dat deze selectie goed genoeg is om ons makkelijk te handhaven." Deze arme man kan het gewoon niet. Gelukkig heeft hij meer verstand van verzekeren.

0   0  
Zwampie

Nr 14
Onzin wat je zegt. De diesels van tegenwoordig staan er meteen en kan je vloeiend mee weg rijden. Met deze selectie kan je dat niet., en er zal toch heel wat moeten gebeuren wil deze selectie gaan rijden of te wel gan draaien. De selectie is totaal niet in evenwicht, teveel dezelfde type spelers en geen een die is zijn mouwen opstroopt en mee voor,op loopt om iets te willen bereiken of de tegenstander een schop onder hun reet durft te geven.

Dat de selectie zo laat pas gestalte kreeg heeft niet alleen met MC te maken,maar met Hansie.
Smulders wilden onafhankelijk worden van MC , die beste man weet niet waar hij over lult.
Als je vorige seizoenen MC niet had gehad, had je nu nog ineens in de ere gestaan. In al die tijd heeft hij zelf zitten slapen en alleen maar halve spelers gehaald of nood grepen gedaan.
Maar een team opbouwen,waarbij MC juist uiteindelijk als aanvulling zou dienen is er nooit van gekomen en zal er ook zomaar niet komen onder Hans.
Ook dit jaar heeft hij stil gezeten en geen volwaardige spelers gehaald die er meteen staan of fit waren, er is altijd wel iets met een speler geweest.
Komt erbij dat hij vanaf het begin blijft sukkelen met zijn keepers, en ook niet van zijn fouten leert, waardoor hij uiteindelijk ook dit seizoen op het laatst 2 keepers haalt.
Waarom niet 1 in het begin halen en als je persee de keeper van MC wil hebben ,deze als 2e keeper erbij te halen.

Bouwen aan team, meer waarde in de selectie halen ,wat is daar nu van terecht gekomen. Als je zo door gaat loop je binnen 2 jaar achter elke club aan, en gaat Fortuna je nog wel voorbij.
V d Gaag kan er in zijn eentje ook niks aan doen en krijgt deze selectie mede door Hansie aangeleverd, ook de staf had men al veel eerder door moeten lichten en de spreekwoordelijke bezem er door heen moeten halen.
Bijna bij elke club zie je de staf mee veranderen met de trainer, bij NAC niet, en mag alles blijven zittem en wordt de trainer er ook mee oogezadeld.

Nee die diesel van jou, zie ik (nog) niet op gang komen, hopelijk heb je gelijk en geef ik je dan nogmaals graag gelijk, maar nu weet ik niet waar dat op gebaseerd is.

0   0  
Die ne gast

Ik zie dat Smulders ook dingen goed doet, maar een selectie zonder goede backs samenstellen en geen enkele speler met NOAD-mentaliteit mag je Smulders toch wel aanrekenen.

De ‘eigen spelers’ zijn iets beter dan vorig jaar, maar de MC-spelers hebben beduidend minder kwaliteit dan vorig jaar. Vorig jaar hebben we ons gehandhaafd dankzij de MC-spelers. Dit jaar moeten onze eigen spelers het gaan doen (ik heb nog wel vertrouwen dat Ilic mooie dingen gaat laten zien, maar Fernandes en Palmer-Brown gaan het niet worden). Met goede MC-spelers zijn we net boven de streep geëindigd. Met slechte MC-spelers wordt dat dus zeer lastig.

Vorig jaar heeft Smulders in de winterstop de juiste interventies gedaan (Sadiq en Te Vrede), hopelijk dit jaar ook en hopelijk is het gat met De Graafschap, Emmen, Fortuna en Groningen dan nog niet te groot geworden.
Tot de winterstop wordt het weer met zijn allen Lijden met een grote L.

0   0  
Noadinho

Goed netwerk voor een Jupiler League club. Ongeschikt voor Eredivisie niveau

0   0  
Corleone

We zullen zien hoop dat het nog goed kom even roeien met de riemen die je nu heb en hopen dat er in de winter wat gekocht word en dat we nog punten pakken zaterdag tegen PSV zijn weer verlies punten hopen dat de concurrenten ook punten laten liggen kom op NAC en Smulders van de winter rekenen we op je ????????

0   0  
VieRi

Het gaat zelfs eigenlijk al mis bij de baasjes boven Smulders. Eerst TD Rutjes, nu Smulders. De RvC en onze Rotterdamse baasjes hebben nu al 2x de verkeerde TD binnengehaald. Die meer afbreken dan opbouwen.

Telkens geven ze weer een beetje poen, alleen echt probleemoplossend is het niet. En van voetbal hebben ze zo blijkt inmiddels wel weinig verstand. NAC zal nog jaren in deze wurggreep zitten.

0   0  
NAC4Ever

Ik ben het met veel onderdelen van het beleid van Smulders eens. Ik zou alleen graag weer 2-3 scouts voor het eerste zien met wie Smulders (samen met de trainer) kan overleggen.

0   0  
Stoep

Gelukkig precies.de antwoorden die ik verwachtte. Deze man heeft geen kijk op de markt, anticippeerd niet en weet duidelijk niet wat noad inhoudt. Wonderbaarlijk dat een dergelijk persoon bij NAC als directeur aan de slag mag. En dan gecontroleerd wordt door een andere lichtgewicht.
Na 3 jaar wanprestatie met zoveel miskopen kan je een dergelijke td niet aanhouden.

0   0  
The Cosmic Gate

@Stoep los van of hij weet wat NOAD in zal houden, heeft hij 0 sportieve uitstraling wat op spelers ook een uitstraling moet geven.

0   0  
Pookie

Het wordt met de dag triester hier. Ja, we hebben weer verloren en ja het voetbal lijkt helemaal nergens op. En ja, dat doet ons allemaal pijn. Maar het merendeel hier roept alleen maar dat goetzee moet oprotten(die man levert gewoon puik werk), dat van der Gaag moet oprotten en dat Smulders moet oprotten. Maar kom zelf eens met een oplossing i.p.v. alleen maar roeptoeteren. nog meer onrust stoken en mensen de laan uit sturen daarbij is onze club helemaal niet gebaat. Dat kost zwaar geld en zorgt voor nog meer onrust. Aan het einde vh seizoen kunnen we de balans opmaken en tot die tijd, steun godverdomme je club!!

0   0  
heksenketel

@BSR @Da Pope

Mijn lieve hemel wat heb ik een waardering voor jullie dat je dit zo uitgebreid doet. Verder maakt het naar mijn mening niet meer uit of je voor of tegen Smulders is. Er zal nu iets gebeuren, zijn draagvlak is bij veel mensen weg en zijn houdbaarheidsdatum is ruim overschreden. Hoe vreemd het ook lijkt, inhoud doet er bij Smulders op dit moment niet meer toe. Het is een kwestie van tijd voordat hij zijn vertrek wordt aangekondigd.

0   0  
Wil

Je moet Smulders wel meegeven dat hij met zijn gladde praatjes heel het domme management van ons NAC volledig inpakt en dat is dus ONS GROOTSTE PROBLEEM NU!!

0   0  
Henk

Sinds Smulders technische man is word het per jaar slechter , al jaran aan een stuk brokkelt de selectie verder het ravijn in in.
Verkeerde spelers komen en bouwen aan een stabiel elftal gaat niet als de talenten van manchester moeten komen en na een jaar weer vertrekken.
Technisch beleid kraakt en is niet goed.

0   0  
Juupke

Heeft ook veel goede dingen gedaan, misschien een Ten Cate als adviseur vragen om een paar jongens eens passie en NOAD mee te geven, van de Gaag gewoon laten training geven en Smulders zijn werk laten doen’

0   0  
an

We zijn allemaal teneer geslagen,?Maar kom op lieve NAC FANS,de strijd is nog niet gestreden?Positief blijven,moet ik ook?Iedereen heeft het beste voor NAC.Al die negativiteit ... daar word het team niet beter van . Zaterdag weer in ons mooi gezellig Breda?

0   0  
DunErwt

Als ik als slager of bakker slechte producten verkoop word ik ook uitgescholden en blijven klanten weg.

0   0  
HKB

@pookie

Waarom zouden mensen hier met een oplossing moeten komen?
Daar heb je mensen voor die daarvoor dik betaald krijgen.

0   0  
Dutchbird

Ik heb Smulders altijd het voordeel van de twijfel gegeven. Tot begin september dit jaar. Toen werd duidelijk dat v/d Gaag met een selectie aan de slag moest die bol stond van de middelmatige spelers. Eigenlijk allemaal eerste divisie niveau. Zelfs de afvaardiging van City bleek na het terugroepen van Muric van middelmatig niveau te zijn. In de loop van september werd ook duidelijk dat de selectie mentaal in het geheel niet was uitgebalanceerd.


Dan moet je als TD in zo'n interview gewoon bekennen dat je hebt gefaald en geen smoesjes verzinnen zoals hij hier doet. Maar dat heb ik eerder gemerkt tijdens bijeenkomsten. Ik beweer niet dat hij voortdurend liegt, maar hij gaat wel heel zuinig met de waarheid om door feiten een beetje te verdraaien of net iets anders te presenteren.


We staan er beroerd voor en dat is niet de schuld van v/d Gaag maar van TD Smulders want hij heeft de selectie samengesteld. Het zou hem sieren als hij zelf zijn ontslag indient. Maar dan heeft hij geen recht op WW en dat heeft hij waarschijnlijk wel nodig. Want hij is statutair directeur en dan kunnen de aandeelhouders je ontslaan zonder ontslagvergoeding (tenzij je dat via een "gouden parachute" hebt geregeld in je contract, maar zo dom zijn onze aandeelhouders waarschijnlijk niet geweest). Hij krijgt gewoon 2 maanden salaris vanwege de opzegtermijn en vervolgens WW. Als hij zelf de stekker eruit trekt geen WW en daarom hoop ik dat de aandeelhouders snel het initiatief nemen.


Ik zie hier scheldpartijen langskomen van mensen die hem veroordelen vanwege zijn buikske, zijn kleding keuze en zijn slecht functionerende scheerapparaat. Of vanwege zijn Oost Brabantse tongval en zijn Belgisch netwerk. Dat vind ik zo laf, dat doe je alleen als je geen steekhoudende argumenten hebt (net als van Flieger die dan begint over de gelijkenis tussen aandeelhouder van Aalst en Simon van Collem, of enkele azijnpissers die dan over de kleur van de voetbalschoenen beginnen te zeiken). Dat hoort niet bij mijn NAC.


Wij zijn niet mals in onze kritiek en weten mensen te raken met scherpe argumenten en vooral ook humor, maar niet met scheldpartijen en het belachelijk maken van persoonlijkheidskenmerken. Smulders rot op en neem je rotzooi mee, moet kunnen. Maar vette pens, frikandellenkop en halve Limbo niet. Kijk eerst zelf eens in de spiegel om te beseffen dat je niet bepaald op George Clooney lijkt. Of pak je leerboek Nederlands (of handelswetenschappen) er eens bij als je een eigen reactie terugleest. Niemand is volmaakt, zelfs de beste NAC supporter niet (al komt die natuurlijk wel erg dicht in de buurt).


Chapeau voor onze BSR redactie. Eerst twee uur praten met de goede man en daarbij het gesprek met scherpe vragen telkens weer een andere wending geven. Dat was vakwerk want daardoor lukte het om ook zwaktes boven tafel te krijgen die hij normaliter zou verzwijgen. Vervolgens al dat gelul samenvatten in een paar A4tjes is ook vakwerk. Mijn advies: werk snel de rest uit want het zou jammer zijn als die pas klaar is voor publicatie op het moment dat de aandeelhouders Smulders al hebben ontboden voor het in ontvangst nemen van de onvermijdelijke brief. (Nee @jvt die brief moet niet woorden overhandigd door de crediteuren.)

0   0  
Rene van unen

Stijn vreven heeft gelijk hans muldersals hij niet ieder jaar met allemaal nieuwe onervaren spelers te beginnen
Zo krijg je nooit een vast team op houden met die rommel van mc te halem je breekt op deze manier van
Beleid onze mooie club tot de grond toe af
Waar ben je mee bezig Smulders het word nu tijd dat je eens seriuese stappen gaat. Ondernemen en anders maak plaats voor een ander

0   0  
Zagge

Bsr dank voor het interview.

Smulders geeft heel duidelijk zijn keuzes aan. Waarom spelers met achterstand waarom city spelers waarom snelheid boven fitheid Verlengen van contracten enz enz.

Feit is dat al zijn keuzes, verkeerde keuzes zijn en vol zitten met inschattingsfouten. Heel het interview is een "in mijn ideale Smulders wereld zou het zus en zo zijn". Nu is heel de praktijk anders en blijft hij met zijn antwoorden nog vanuit een ideale Smulders wereld spreken.

Conclusie voor mij is dat hoe hij het idealitair zag totaal niet uit de verf is gekomen en zijn hoop en idee over het allemaal zou moeten flink gefaald heeft.

We hadden verwacht en gehoopt dat..

0   0  
Los muchachos del Breda

@ Dutchbird

Ik ben helemaal met je eens! Ik vind het storend dat, nu het erg slecht gaat met NAC, Smulders wordt aangesproken over zijn uiterlijk en andere onzin die er niet toe doet. Hij moet worden afgerekend op zijn prestaties, en dat is ver ondermaat.

Ik ben benieuwd wat de komende periode ons gaat brengen. Smulders zal er uiteindelijk een keer uitvliegen, maar wat dan? Wat voor type TD moet NAC dan halen? Ik ben van mening in ieder geval een man die ervaring heeft als TD op eredivisieniveau, anders krijg je weer hetzelfde als met Smulders en Rutjes. Valckx die op meerdere plekken TD is geweest en bij VVV laat zien dat hij met een klein budget wel en elftal neer kan zetten?

Ik ben nooit een groot voorstander-of tegenstander geweest van de deal met City. Het heeft NAC mooie dingen opgeleverd (Manu García, Angelino, Ambrose), maar ook veel rottigheid (lang wachten op spelers in de voorbereiding, matige spelers sturen in het eerste jaar), maar komende winterstop zal ik merken welke kant het opgaat. Gaat City ervoor zorgen dat NAC erin blijft door echte toppers te sturen, of kijken ze niet om naar NAC? De winterstop is het moment van de waarheid betreft de deal tussen City en NAC

0   0  
Cool Hand

Als Muric was gebleven, van Anholt niet geblesseerd was geraakt, Koch beter was dan hij nu is en de voorhoede met Kastaneer, Rosheuvel en te Vrede (niets mis mee toch, in potentie?) presteerde dan eindig je moeiteloos in de middenmoot. 'Als'...

0   0  
denhulk

smulders rot op smulders rot op smulders rot op wie jaagt hem nu weg hij blijft maar zitten

0   0  
TheBelg

@BSR, hulde voor dit interview. Doordachte vragen.
Smulders, ik ken hem niet en heb er dus ook niets mee. Nu ja, niets,... ik ben zelf sportief verantwoordelijk bij een amateurclub en lees dus met bovengemiddelde aandacht zijn bevindingen. Wat ik hem moet nageven: Hij is duidelijk in zijn antwoorden, zijn visie is uitgekiend. Hij gaat ook de verantwoordelijkheid niet uit de weg, dat siert hem. Of die visie de juiste is, kan pas op termijn blijken.
Ik weiger mee te doen aan de stemmingmakerij en heel NAC (inclusief de TD), krijgen mijn volledige steun tot de club bepaalt een andere weg in te slaan. Namelijk, ik kan me wel vinden in de visie. Maar ik zie ook de lastigheid hierin: jonge talenten hebben inderdaad tijd nodig om te ontwikkelen.
Het lijkt me dat we geduld moeten hebben. Laat het team groeien, laat de trainer groeien, laat de spelers individueel groeien. Voetballers zijn net kindjes : dat groeien kunnen ze allemaal het best in een omgeving waar ze zich goed en gesteund voelen. Vallen zullen ze, hoe meer wij ze aanmoedigen hoe sneller ze weer zullen proberen. De druk die ze nu voelen zal hen automatisch al sterker en volwassener maken. Dus is het aan ons supporters om hen telkens weer, 90'lang, vol aan te moedigen. Want de druk mag niet omslaan in angst. Dát zal het verschil maken tussen een neer- of opwaartse spiraal.

0   0  
Frankieh

Wat een onzin over die "enorme druk". En dat het bij Excelsior of Heracles heel anders is. Het enige verschil in druk is dat je bij nac tegen degradatie speelt en daar niet. Voor de rest is het enige wat er verwacht wordt dat spelers elke wedstrijd 100% geven. Maar denk je echt dat ze dat bij Heracles, Excelsior of Willem II niet verwachten op de tribune? Ze moeten eens ophouden met alles bijzonder te maken.

Nog zo'n onzin dingetje: individueel trainen, meer trainingsessies etc. Leuk voor jonge spelers die zich nog ontwikkelen. Dan ga je spelers halen met ervaring. Die maak je individueel alleen fysiek beter en voetballend (technisch/tactisch) marginaal.

0   0  
Boelly

Dank aan BSR crew voor hun inzet en werk
Intervieuw is goed uitgeschreven en met alle ellende binne onze mooie club en vervelde reacties op jullie site blijven jullie altijd hart hebben voor ons en de club.

To dus ver de veren??
Nu inhoudelijk:
Het vertrek van dhr vreven snap ik nu.
Als je niet steeds wilt bouwen aan een nieuw team dan pas je niet bij het huidige NAC de city deal is hoe vervelend ook financieel het beste voor ons aan gezien we niet al te veel centjes hebben.
Al had ik het liever gezien dat we een elftal hadden staan uit eigen jongens en dat de city spelers voor in de breedte zouden zijn i.p.v. dragende spelers met te weinig ervaring.
Door op cruciale plekken binnen het elftal te jonge onervaren spelers te hebben zorg je voor on rust en instabiliteit.
De klacht van dhr Smulders dat dhr vreven te weinig traint vind ik ongegrond een elftal heeft nodig wat het nodig heeft kan dus hard werken en veel trainen zijn.
Of juist veel praten en minder trainen.
Meer trainen kan ook zorgen voor onduidelijkheid.
En dat van der gaag beter een jeugd coach kan aan sturen dan vreven dat kan ik niet beoordelen.


Keepers debacle (zucht)
Als je in julli weet dat muric komt en dus eerste keeper zal worden want hij zegt zelf beste keepers talent van dit moment.
Dan kun je er gif op nemen dan bertrams kiest voor een club waar hij niet de water fles mag vastbhouden van muric.
Concurrentie is altijd goed maar geef de huidige nummer 1 dan wel het vertrouwen dat muric zich moet bewijzen i.p.v. andersom.
En ookal is de komst vab muric zeker is het dan niet verstandig als nog lijntjes te hebben lopen?

Stabiliteit in elftal willen creëren
Dhr Smulders heeft een elftal willen creëren die meer scorend vermogen heeft en stabieler is in verdediging en uiteindelijke overwinningen.
Al is de key tussen scorend vermogen en goede verdediging dat de aanvallers genoeg vertrouwen hebben in de verdiging zo dat als een diepte pass of aanval mis gaat het niet meteen resulteert in een tegen doelpunt.
Nu hebben we een genoeg kwaliteit in de aanval maar door gebrek aan vertrouwen kiezen die vaak voor balletje breed of tikkie terug om dat ze anders weer achter de feiten aan huppelen.
In de wedstrijden tegen clubs van ons niveau (onze concurrenten) hadden we ongveer 70% balbezit maar minst schoten op doel en veel doelpunten tegen.
Wat ik wil zeggen is dit dhr Smulders lijd aan tunnel visie en heeft een elftal samen gesteld die totaal in on belans is.
Je hoeft niet de beste elftal te hebben om te winnen maar wel een elftal met even veel zwakke als goed spelers.


We zitten met dit elftal en ik zie met het huidige 433 systeem geen enkel mogelijkheid om het tij te keren.

Een 4-5-1 systeem wat ook zeer aanvallend kan zijn lijkt met beter 2 cm R en L winger nummer 10 en spits met op komende backs.
1 cm nooit verder dan middellijn en centrale verdediging altijd achter blijven.
Gokken op buiten spel is niet wat onze jongens kunnen dus dan maar 3 spelers achter de bak houden.
Dan heb je met een counter altijd 4 tegen 3 of 3 tegen 3.


Nogmaals dank aan BSR

Groet boelly

0   0  
tsjonge tsjonge

Jammer van de noeste arbeid om het"gesprek" naar site te vertalen.
Ik zou nu zeggen" met deel twee en drie" het toiletpapier aavullen.
Krijg het anstige gevoel dat deze man denkt groter te zijn ons aller NAC!!!!!!

0   0  
Los Pollos Hermanos

"Verschueren hebben we verlengd, Mounir heeft een topseizoen gehad en hebben we verlengd. Mets en Koch kunnen in onze ogen en in potentie de leiders worden van dit team"

Dit kun je toch gewoon iet je strot uitkrijgen, Hans? Maar jij doet het toch. Alleen al met deze 2 zinnen kun je zien dat deze man TOTAAL ongeschikt is voor de functie die hij bekleed.

Hans, houd de eer aan jezelf en vertrek. Voordat je via een achterdeurtje eruit wordt geflikkerd.

0   0  
nac fan

SMULDERS WAAROM KRIJGEN WIJ DE AFDANKERTJES VAN MC HET LIJK WEL OF ZE NIKS ANDERS MEER HEBBEN ZOALS ENES UNAL EN MANUEL CARCIA OF HAAL DESSERS TERUG

0   0  
van Flieger

"Het is nu godverdomme kut" echt, heeft hij dat gezegd ? En 3 puntjes meer en alles was koek en ei ? Jezusmensen, wat doet deze liegende clown nog bij ons NAC? En waar is RvC de Roover mee bezig? Het stuk staat bol van de onwaarheden. Of ze zijn echt zo dom.

0   0  
van Flieger

En welk signaal geef je af als je de enige trainer die in de afgelopen 10 jaar heeft opgeleverd wegstuurt met een drogreden?

0   0  
West-Ham

Hou het maar bij 1 deel. Dit gezever slaat nergens op.

0   0  
Brecht

Smulders mist eigenlijk de kwaliteiten om TD te zijn van een eredividieploeg. Hij kan gewoon niet beter. Waar hij leiding moet geven is hij onzichtbaar en hij leidt een club als NAC niet naar de top 6, waar het potentieel zou moeten staan. Teveel middelmaat, te onprofessioneel. Hij kan de stap niet maken en dat moet de RVC ook zien. Wat je nu kunt doen is een andere TD voorbereidingen laten treffen voor een reparatieslag in de winterstop. Intussen hopen op wat punten.

0   0  
Tjongejonge

Ik schrik echt dat Vreven dus eigenlijk zonder reden weg is gestuurd. Stijn had het beter gedaan met deze selectie, door er gif in te spuiten. Daar ben ik van overtuigd.

0   0  
De muzikant

@bsiderats, ik ben (voorlopig) gestopt met lezen nadat ik het stukje over Bertrams las. Wellicht kunnen jullie eens een belletje naar Nigel Bertrams doen ivm hoor-wederhoor. Ik heb al eerder aangegeven dat Smulders in deze liegt. De centen die we voor Bertrams hebben gekregen zijn niet te danken aan Smulders, maar aan het handelen van Bertrams. Smulders staat ook binnen deze spelersgroep, te boek als een hautaine hork en als onbetrouwbaar.

0   0  
The Don

In welk deel gaat Smulders afscheid nemen?

0   0  
Dutchbird

Smulders denkt dat hij bij Toverland werkt. Prima, maar dan moet je iedere dag over de A67 richting Sevenum rijden beste Pipo en niet richting de Stadionstraat in Breda of Rustenburgstraat in Zundert.

Laad alle berichten na dit bericht in