Wij gaan niet opzij

BSR Loan watch: Greg Leigh

Eddy W

NAC heeft dit seizoen vijf spelers verhuurd: Greg Leigh, Daan Klomp, Diego Snepvangers, Karol Niemczycki en Anouar Kali. Ondanks dat er twee bij Helmond Sport in dezelfde competitie spelen, weten wij eigenlijk maar weinig af van de ontwikkelingen rondom deze spelers. Daarom doken wij de afgelopen dagen tussen kerst en oud en nieuw achter onze computers om te kijken hoe het gaat met deze vijf spelers. Nadat wij eerder al over Anouar Kali schreven richten wij ons nu op Greg Leigh.

Greg Leigh was afgelopen seizoen een van de publiekslievelingen in Breda. De linksback viel niet op door zijn voetballende of verdedigende kwaliteiten, maar kreeg vleugels door het Leigh, Leigh, Leigh dat van de tribunes af kwam. De 25-jarige verdediger viel vooral op door zijn enthousiasme en de meters die hij maakte. Ondanks dat hij een betere linksback is dan zijn concurrenten Carolina en Mashart bleven Carolina (geen interesse) en Mashart (potentie) , in Breda terwijl Leigh op huurbasis naar Aberdeen vertrok. Dit was op verzoek van de verdediger zelf, die dichterbij zijn familie wilde zijn.

Bij Aberdeen FC is Leigh bezig aan een uitstekend seizoen. Hij speelde achttien wedstrijden in de Premiership, waarin hij één maal scoorde en drie assists gaf. Daarnaast speelde de linksback drie maal tijdens de Europa League kwalificatie duels die Aberdeen speelde. In deze drie wedstrijden was Leigh goed voor één doelpunt in de wedstrijd tegen Chikhura die met 5-0 werd gewonnen. Daarnaast staan de Schotten vierde in de Premiership, met slechts één punt minder dan nummer drie Motherwell. 

Met Greg Leigh in de basis wist Aberdeen slechts drie keer te verliezen en speelde het vijf keer gelijk in de competitie. Hierdoor lijkt de Schotse club interesse te hebben om de Engelsman definitief over te nemen van NAC. Er was zelfs sprake van dat Van den Abbeele in de komende transferperiode een officieel bod mocht ontvangen vanuit Aberdeen. Een blessure lijkt daar een stokje voor te hebben gestoken. De linksback miste de laatste drie duels van zijn club door een scheenbeenblessure en Aberdeen lijkt af te wachten hoe de verdediger hersteld voordat ze Leigh definitief in willen lijven. Voor zijn blessure was Leigh de veldspeler met de meeste minuten binnen de selectie.

Bron:
B-Side Rats, Transfermarkt
Vorig bericht
De eerste seizoenshelft van: Ivan Ilic 9 reacties
Volgend bericht
BSR Loan watch: Anouar Kali 14 reacties
Terug naar overzicht
10 Reacties
70   2  
Sanseveria

Ik zie hem graag weer terug komen. Had dit seizoen nou juist een speler geweest die opkomt en ballen voor de pot gooit voor Stokkers of Sydney.

49   0  
Geraldo

Tof dat hij het goed doet, jammer dat het niet in ons stadion is. Waren van die spaarzame momenten (Leigh, Leigh, Leigh!) die we nu goed zouden kunnen gebruiken.

70   2  
Sanseveria

Ik zie hem graag weer terug komen. Had dit seizoen nou juist een speler geweest die opkomt en ballen voor de pot gooit voor Stokkers of Sydney.

8   27  
ome cor

Leuke jongen, die Greg.

Jammer dat de heimwee hem dwong terug naar huis te keren.
Maar als we heel eerlijk zijn zit er weinig klasse verschil tussen Leigh, Mashart en bjv. oudgediende vd Weg.

Dus of we Leigh nu echt missen durf ik te betwijfelen.

Carolina is helaas wel een missertje gebleken. Die is niet eens vaste waarde bij jong NAC. Zonde hoor. Zo'n jongen is toch ooit ergens opgevallen, gescout geworden, maar niet doorgegroeid.

10   42  
geelzwartwit

Deze speler speelt momenteel niet bij NAC. Ik vind het allemaal prima die loan watch en hoe is het met de spelers die eruit gegooid zijn enz enz.
Maar serieus @bsiderats gaan jullie nu iedere speler van de selectie van 26 belichten in een apart artikel? En dan ook de uitgeleende of afgedankte spelers?

Wat mij betreft liever artikelen over.
Trainingskamp, het supporters noad box whatever initiatief waar bericht over zou komen. Een analyse over de huidige aandelen verhouding en kosten baten review, overname scenarios, interviews enz.

De speler watch posts zijn prima maar wat mij betreft zakken, nogmaals, daardoor de echt interessante artikelen weg. Tip. Maak een aparte news categorie met speler watch.
Of maak 1 artikel waarin je kort alle spelers bespreekt volgens mij wordt dat al gedaan.

Voor mij liever geen nieuws over spelers (of in een aparte rubriek) die niet in Breda spelen en een artikel waar de discussie doorgaat dan al die Kali en Leigh artikelen.

28   2  
Basje

@zwartgeelwit

Dan lees je ze toch gewoon niet? Die artikelen over Portugal enz komen ook echt wel online.

Bsiderats dankjewel dat jullie elke speler uitlichten! Kan het zelf allemaal niet meer bijhouden

4   9  
geelzwartwit

@basje het gaat er mij om dat de artikelen die veel meer reacties krijgen heel snel naar de achtergrond verdwijnen door dit soort artikelen.
Vandaar mijn suggestie maak het als aparte rubriek zoals bsiderats het zelf ook rubriek noemt.

Dat ik ervoor kan kiezen om iets wel of niet te lezen... Begreep ik al vanaf het moment dat ik kon lezen.

21   2  
7Hills

Noblejas is beter dan Leigh. Dus als je voor Leigh nog wat weet te vangen meteen doen.

2   0  
Kopspion

Toch zowat de enige speler waar ik vorig seizoen nog enigszins van kon genieten
Vindt het jammer dat hij weg is en had van mij dus gerust mogen blijven

4   0  
Eddy W (BSR)

@GEELZWARTWIT

Er gebeurd weinig rondom het trainingskamp. De enige journalist aanwezig, blanco, krijgt bijna geen nieuws. Anders stond het blad waar hij voor werkt er wel vol mee.

Maar al onze stukken komen op de hoofdpagina, dus ook deze. Het is prima dat niet iedereen (zeker in deze tijd) hierop zit te wachten. Maar het is zeker niet de bedoeling om andere onderwerpen onder te laten sneeuwen.

1   1  
geelzwartwit

@eddy

Daarom mijn suggestie. Ik. Lees jullie artikelen heel graag en waardeer alle inzet vind het echter jammer als zee actieve artikelen naar de achtergrond verdwijnen door de hoeveelheid minder Hot nieuws artikelen.
Daarom de suggestie maar een aparte news rubriek met - hoe is het met -

Als dat niet kan of geen goed. Idee is ook prima

Laad alle berichten na dit bericht in