Wij gaan niet opzij

De eerste seizoenshelft van: Ivan Ilic

Italo

In deze rubriek zoomen wij in op de prestaties van de spelers gedurende de eerste seizoenshelft. Ivan Ilic is de volgende in de rij. De jonge Serviër kwam in het kielzog van broer Luka mee naar NAC, en is direct een vaste waarde op het Bredase middenveld.

Niemand wist op voorhand eigenlijk wat ze konden verwachten van ‘de jongste van de twee’. Ivan werd in 2017 gekocht door Manchester City, samen met zijn broer, voor vijf miljoen euro. Afgelopen seizoen speelde Ivan in Servië voor FK Zemun, wat uitkomt in de Servische eerste divisie.

Vanaf wedstrijddag 1 had Ivan Ilic een basisplaats te pakken in het team van Brood, om deze niet meer af te staan. De jongeling vloog uit de startblokken en bleek een directe aanwinst te zijn voor de ploeg, getuige ook zijn hoge cijfers in de eerste paar wedstrijden (gemiddeld 7,8). Zijn goede spel bekroonde hij met het winnende doelpunt in de thuiswedstrijd tegen SC Cambuur. Later was de middenvelder ook nog verantwoordelijk voor belangrijke doelpunten tegen Excelsior en Go Ahead Eagles.

Als linker controleur vervult Ilic de rol van verbindingsspeler, terwijl ook een overtreding hier en daar door Ilic niet wordt geschuwd. Zo ontving hij al zes gele kaarten waarvoor hij ook een wedstrijd schorsing uitzat.

Net zoals bij zijn teamgenoten verdween ook bij Ivan Ilic de vorm gedurende de eerste seizoenshelft. Van een 18-jarige jongen kan simpelweg niet verwacht worden dat hij zijn ploeg op sleeptouw neemt en anderen uit de vormcrisis helpt. Zijn basisplaats verloor hij echter nooit. Wel werd in het duel met Telstar pijnlijk duidelijk dat het Ilic aan body ontbreekt, op het moment dat het op knokvoetbal aankomt. Maar dat het talent er is, staat buiten kijf. Aan Ilic en de zijnen de taak om weer in de goede flow te komen en met passes en doelpunten weer belangrijk te zijn voor de ploeg.

Ivan Ilic kwam dit seizoen al 21 keer in actie voor NAC. Enkel het thuisduel met MVV moest hij missen vanwege een schorsing. In de duels die hij speelde werd Ivan door jullie beoordeeld met gemiddeld een 6,0.

Bron:
B-Side Rats
9 Reacties
24   1  
NAC vooruit!

Ivan is zeker voor NAC een prima middenvelder. Gezien zijn jonge leeftijd is presteren op een contant niveau zijn grootste uitdaging.

24   1  
NAC vooruit!

Ivan is zeker voor NAC een prima middenvelder. Gezien zijn jonge leeftijd is presteren op een contant niveau zijn grootste uitdaging.

12   3  
Dirk

Sterk begonnen, zwak geëindigd

8   12  
Dutchbird

Zal nooit het niveau halen voor een basisplaats in MC1 maar is zondermeer een getalenteerde 18 jarige voetballer. Van alle jonkies in Nederland na Mohamed Ihattaren misschien wel een van de beste spelers. Hopelijk pakt hij na de winterstop de draad weer op van de eerste wedstrijden.

10   1  
Ad B uit Roosendaal

Ivan Illic is een groot talent en speelt voor zijn leeftijd goed (18 jaar).

Dit soort jongens hebben een goed begeleiding nodig om zich verder te ontwikkelen.

Helaas is hij sterk begonnen, maar deelde mee in de latere malaise bij NAC.

Hopelijk heeft hij een sterke 2e seizoenshelft, hij heeft het in zich......

13   1  
Kopspion

Fijne voetballer om er bij te hebben !
Zoals reeds eerder gemeld is de hele selectie met de week minder gaan presteren (uitgezonderd Olij en Riera)....
Is mi toch echt mede te wijten aan trainer/coach
Dan kun je van een 18 jarige ook niet verwachten dat die wekelijks de pannen van het dak speelt
Wat mij betreft zou hij nog wel minimaal een jaar langer hier mogen blijven !

2   1  
Ivo

Maar NAC zoekt dus een controleur, en daar hebben we er 2 van. Ivan Ilic en Verschueren. De vraag is dus wie zijn plaatsje gaat kwijtraken. Of zou Ivan Ilic op links ook uit de voeten kunnen, op de plaats van El Allouchi?

0   2  
maikolg

https://www.youtube.com/watch?v=k7IjwqYMvtU&feature=youtu.be&fbclid=IwAR0UZueiPeUvviJDH3zJIl0zPz9Mx1JTFcDa9Ng1XwYqeEYCH-te_vHUCMU

Hier merk je ook weer duidelijk dat de sfeer binnen de groep dramatisch was!

3   1  
Bwienet

Interview met Brood im de Telegraaf is ook veelzeggend

Laad alle berichten na dit bericht in