Wij gaan niet opzij

BSR Loan watch: Karol Niemczycki

Eddy W

NAC heeft dit seizoen vijf spelers verhuurd: Greg Leigh, Daan Klomp, Diego Snepvangers, Karol Niemczycki en Anouar Kali. Ondanks dat er twee bij Helmond Sport in dezelfde competitie spelen, weten wij eigenlijk maar weinig af van de ontwikkelingen rondom deze spelers. Daarom doken wij de afgelopen dagen tussen kerst en oud en nieuw achter onze computers om te kijken hoe het gaat met deze vijf spelers. Nadat wij eerder al over Anouar Kali, Greg Leigh, Diego Snepvangers en Daan Klomp schreven richten wij ons nu op Karol Niemczycki.

De Poolse keeper kreeg voorafgaand aan dit seizoen te horen dat hij tweede keeper bij NAC zou zijn, of dat hij op huurbasis eerste keeper zou worden bij een andere club. De keeper en NAC kozen voor het laatste waarna Niemczycki zijn spullen pakte en naar Puszcza Niepolomice vertrok. Bij de huidige nummer veertien van de Poolse Fortuna 1 Liga kreeg Karol meteen het vertrouwen om als basiskeeper aan het seizoen te beginnen. In zijn eerste twee wedstrijden wist de 20-jarige keeper meteen tweemaal de nul te houden. 

De international van Polen onder 21 moest na een reeks van zeven wedstrijden onder de lat vanwege interlandverplichtingen het duel tegen Wigry Suwalki aan zich voorbij laten gaan, maar stond na zijn terugkeer meteen weer in de basis. In de vier duels die hierop volgde kreeg Niemczycki zes doelpunten tegen en pakte zijn ploeg slechts één punt. Na een duel niet bij de selectie te hebben gezeten en een duel op de bank hield Karol bij zijn terugkeer onder de lat eind oktober tegen Stomil meteen weer de nul. 

In totaal speelde Niemczycki zeventien van de twintig competitie wedstrijden voor Puszcza Niepolomice. Hierin wist hij zes keer de nul te houden en kreeg hij negentien doelpunten om zijn oren. De Poolse keeper miste vier wedstrijden van zijn club. 

Bron:
B-Side Rats, Transfermarkt
Volgend bericht
Update kaartverkoop 5 reacties
Terug naar overzicht
17 Reacties
54   3  
Peter13

Bedankt voor deze berichten, B-Side Rats. Leuk om op de hoogte te blijven van het doen en laten van de verhuurde spelers.

54   3  
Peter13

Bedankt voor deze berichten, B-Side Rats. Leuk om op de hoogte te blijven van het doen en laten van de verhuurde spelers.

6   10  
NacBeest

Goed voor zijn ontwikkeling! Geloof echt wel dat onze vrolijke Poolse sluitpost nac 1 gaat halen (heeft natuurlijk al eens mogen ruiken aan het grote werk).

Off-topic: ik begrijp echt niet dat supporters Willem Weijs willen hebben als hoofdtrainer. Die man doet goed werk in zijn huidige functie en gezien ons trainers kerkhof zou hij als trainer niet lang meer bij onze prachtige club werkzaam zijn.

26   2  
LarsW

@NACBeest

Daar is een simpele verklaring voor. De supporters zijn toe aan een frisse wind, na jarenlang dezelfde fouten en ervaren trainers die het niet waar maakten. Stijn Vreven was typisch zo'n figuur waar niemand hoogte van kreeg en een eigenwijze stijl had, die werkte.

Willem Weijs staat in het trainersgilde enorm hoog aangeschreven. Het is sowieso al een prestatie op zich om het profvoetbal te halen als trainer, zonder dat je zelf een achtergrond hebt als profvoetballer. Daarbij heeft hij bij PSV en Ajax gewerkt. En laat nou vooral die laatste club één van de beste opleiders van de wereld zijn, zowel voor spelers als trainers.

Zoek maar eens een aantal dingen op van Willem. Hoe hij kijkt naar omschakelmomenten, hoe hij hoog druk wil zetten en zijn team dominant voetbal op wil leggen. Juist die speelwijze past op dit moment heel, heel goed bij NAC. Dankzij de jonge groep en het feit dat het publiek 'noad' wil zien, werkt dat. Daar ben ik van de volle 100% van overtuigd. Druk zetten op de helft van de tegenstander en de bal zo snel mogelijk terug willen hebben, heerlijk. Dat is de reden waarom mensen het zien zitten in Weijs.

7   2  
Molenschot Loco

@LARS...Waarom gaat NAC dan op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer? Zet Peter Maas die wel een A diploma heeft dan naast Weijs op de bank ...

7   0  
LarsW

@Molenschot loco

Omdat Peter Maas zijn scoutingswerkzaamheden moet kunnen blijven uitvoeren. Dat kan hij niet, als hij iedere dag op het veld moet staan.

Daarbij is de mening van de supporters wellicht anders dan die van de directie, aandeelhouders en RvC. Wat ik vind hoeft niet perse dezelfde mening te zijn als die van de beleidsbepalers. Maar ik ben zelf wel voorstander van een manager constructie, waar de assistenten de veldtrainingen leiden en de manager zorgt voor een samenhangend geheel en een peoples manager is. Diezelfde constructie heeft SC Cambuur nu met Henk de Jong en zijn assistenten.

3   3  
Molenschot Loco

Lars valt veel over te zeggen maar als ik het goed begrijp heeft Weijs zijn A diploma over een aantal maanden dus zou ik persoonlijk kiezen voor deze constructie als men binnen NAC gecharmeerd is van deze trainer en zeker omdat Brood en Te Vrede nog anderhalf jaar salaris krijgen door Betaald...we gaan het zien...

5   8  
Gman

@larsw

Mitchel van der Gaag stond ook hoog aangeschreven...

6   4  
Molenschot Loco

Gman ..we hebben het hier over Willem Weijs...en niet van de gaag....

2   2  
Buurman

Een hele super goeie assistent is nog geen goede hoofdtrainer. Het zijn twee heel verschillende beroepen. Maar wat moet je anders? Weer een nieuwe ervaren hoofdtrainer die muurvast loopt? Als er geen andere trainer komt ging ik er vanuit dat een andere speler kon komen. Maar het lijkt erop dat dit niet gaat gebeuren. PS Dat Weys zijn papieren nog niet heeft valt volgens mij wel te omzeilen al is de regelgeving daarover strenger geworden. Dus wel goed uitzoeken.

8   2  
Tombola Breda

@GMAN, vd Gaag zou het met deze groep ook beter hebben gedaan dan met die uitgebluste ploeg van vorig seizoen. Ik denk dat vd Gaag nog regelmatig woelend in het zweet wakker schrikt terwijl hij de namen van Kali, Kasteneer en Rosheuvel schreeuwt. Het feit dat hij het 2e elftal van Ajax mag trainen zegt veel over zijn kwaliteiten als trainer. Uiteraard wijsheid achteraf, maar ik vraag me ook constant af waar NAC nu had gestaan als vd Gaag (en Penders) was gebleven en Brood nooit had gekomen.

Ik durf ook helemaal geen voorspelling meer te doen over eventuele trainers. Het lijkt mij zo enorm lastig beoordelen. Ervaring is ondertussen ook al geen garantie voor succes meer. Uiteindelijk draait het vaak om momentum. Alles moet kloppen en op het juiste moment tot uiting komen. Wat dat betreft is de rol van TD gewoon een fulltime gokker die door kansberekening de risico's zo laag mogelijk probeert te houden.

4   1  
Buurman

Beste Tombola Breda. Dat druk je knap uit. Geheel eens. Zeker bij het vak van TD speelt momentum en kansrekening een grote rol. Wel is m.i. medebepalend het kader waar binnen zich dit 'spel' afspeelt. Voor de TD is dit de hoogte van het budget en voor de hoofdtrainer de spelers waar hij mee gaat werken. Ook dient er een werkbare omgeving te worden geschapen. De TD en hoofdtrainer die er dan net dat tikkie meer uit weten te halen , door hun persoonlijke inbreng, dan erin potentie inzit zijn de hele goeie. Ik denk dat bij NAC de problemen vooral zitten in dat kader. De weinig doelgericht budget,daardoor onvoldoende goeie spelersgroep om de hoge doelstelling waar te maken en ook een veel te onrustige werkomgeving. En dit laatste heeft weer allerlei oorzaken. Ik denk niet dat het zit in oncapabele hoofdtrainers die het steeds niet weten te redden bij ons NAC.

8   5  
Johan

Die gijzelnemers van een RVC houden de hand op de knip! Dussss promotie kunnen we wel vergeten.

Het is de hoogste tijd dat Burema, Van Aalst e.c. opflikkeren!

5   1  
Tombola Breda

@BUURMAN, klopt absoluut. De kaders waarin geopereerd moeten worden lijken onwerkbaar. Dat heeft er doorgaans mee te maken dat de meeste BVO's een failliet bedrijfsmodel hebben. De kosten/baten zijn totaal uit verband. Geen normaal bedrijf wat onder deze omstandigheden bestaansrecht zou hebben. Het enige wat hen op de been houdt zijn sponsoren, publiek en als je geluk hebt een infuus van aandeelhouders (die bereid zijn om investering nooit meer terug te verdienen). Wat automatisch weer het gevolg heeft dat wie betaald bepaald. Wie krijgt het dan voor elkaar om in deze omstandigheden kaders te scheppen die werkbaar zijn? Nou niemand dus....

De koers die nu is ingezet lijkt een juiste. Namelijk jonge talentvolle (en transfervrije) spelers aantrekken en beter maken. Het enige minimale verdienmodel van een BVO (buiten de TV gelden). Maar dat is een weg van de lange adem. Die tijd krijg je tegenwoordig niet meer. Zeker niet als er nerveuze aandeelhouders zitten zoals bij NAC. Daar lijkt het voornamelijk fout te gaan.

Ik vergelijk het maar met organisaties die werken met zelfsturende teams. Er zijn meerdere onderzoeken en praktijkvoorbeelden die aantonen dat zelfsturing het beste uit medewerkers haalt. Bedrijven die dit succesvol toepassen groeien momenteel het hardste. Maar helaas zijn er ook veel voorbeelden waarbij zelfsturende teams totaal verkeerd worden toegepast. Want wat essentieel is bij zelfsturende teams zijn de kaders die door het MT worden gesteld. Daarmee valt of staat alles. Tevens moet er een management zitten die bereid is om op hun handen te blijven zitten. Wellicht worden er keuzes gemaakt waar zij faliekant tegen zijn. Ze moeten het laten gebeuren en mogen niet ingrijpen. Alleen bedrijven die dat durven boeken succes. Conservatief management die denken alles beter te weten dan de mensen die dagelijks in het veld zitten falen keihard.

Dat is in mijn ogen het grootste probleem bij NAC. De aandeelhouders verdienen een dikke pluim voor de investeringen die ze hebben gedaan. Maar ze moeten tegelijkertijd bereid zijn om op hun handen te blijven zitten. Geen bemoeienis. Niks. Alleen dan worden de beste keuzes gemaakt.

1   1  
den hulk

nac heeft geen geld zouden drie spelers aantrekken wie is hiervan de schuld maken fout op fout

2   1  
Badeend

Het is heel eenvoudig:

A. WW wordt (nog) niet geschikt geacht als 'hoofdtrainer' voor dit NAC. Dan moet je gewoon een nieuwe hoofdtrainer zoeken, en de assistenten vooral voor de stabiliteit laten zorgen (=WW, Molhoek, Ten Rouwelaar)
B. WW wordt wel geschikt geacht als hoofdtrainer van dit NAC. Dan moet je een 'ervaren people manager' aanstellen die de assistenten het trainingswerk laat doen, en vooral de grote lijnen uitzet en de boel bij elkaar houdt. Waarom: (1) Weijs heeft zijn papieren nog niet en de mensen die die wel hebben (Maas, Hellemons) moeten vooral hun eigen werk doen, (2) Weijs moet niet in de grote valkuil trappen en na wat mindere resultaten helemaal afgebrand worden als jonge veelbelovende trainer en (3) zowel in de (technische) organisatie als in de selectie is het zaak dat IEMAND de verantwoordelijkheid neemt, de klappen vangt, de mensen bij elkaar brengt en houdt. Dat laatste vereist wel van TvdA dat hij zich nederig genoeg opstelt om een 'zwaargewicht met een mening' aan te stellen. Naar mijn mening zal dat ook bepalen of TvdA het zelf gaat redden bij NAC - als hij dit niet doet, gokt hij (ook hier) wellicht teveel op zijn eigen eigenwijsheid. Maar nogmaals, dat is mijn mening. Ik ben heel benieuwd.

3   2  
D'N Klaagmuur

@Tombola: Van der Gaag heeft vorig jaar zelf rare fratsen uitgehaald, dus met deze selectie had hij het niet beter gedaan. Haalde vorig seizoen met dezelfde basiself voor de winterstop in de laatste wedstrijden veel punten en na de winterstop besloot hij het elftal weer compleet om te gooien.

Zo werd de goed spelende Leigh op de bank gezet voor de dramatische door van der Gaag gehaalde Karami om maar even een voorbeeld te noemen. Gersbach (te lachwekkend voor woorden) werd zelfs beter geacht en in de basis gezet.

Nee hoor, van der Gaag was, als je de boel gaat analyseren net zo'n vage kwibus wat opstellingen betreft als al die andere trainers van de laatste jaren.

Geen enkele (op Vreven na) wist een TEAM samen te smeden. Blijkbaar staat de druk hier in Breda er zo hoog op dat ze, wanneer het even niet loopt, niet de rust kunnen bewaren en alles omgooien als enige reddingsboei zien.

Ik ken die hele Willem Weijs verder niet, wat ik lees daar moet ik het mee doen, maar dat schept al heel wat meer vertrouwen.

Hoop dat hij zijn koppie erbij houdt en zich niet zo gek laat maken als zijn voorgangers.

0   0  
geenvoetbalkenner

Er staat een pool in de goal!!

Laad alle berichten na dit bericht in