Wij gaan niet opzij

Aberdeen wil Leigh deze maand nog definitief overnemen

DeWeesJr

Greg Leigh is momenteel actief op huurbasis bij Aberdeen. De linksachter maakte al veel indruk in Schotland en daarom was het al even bekend dat Aberdeen de speler definitief over wilde nemen. Er is zelfs een mogelijkheid dat dit op korte termijn gaat gebeuren.

In een interview liet Derek McInnes, trainer van Aberdeen, weten de deal deze maand nog hoopt rond te krijgen. Dat zou voor NAC een mooie meevaller zijn met het oog op potentiele versterkingen deze winterstop. Ondanks dat Leigh nog tot maart geblesseerd is gaan de speler en club in ieder geval samen rond te tafel zitten.

Nadelig voor NAC is dat Aberdeen nog tot april een optie tot koop heeft en er dus minder haast gebonden is bij de Schotse ploeg. 

 

Bron:
B-Side Rats, The Press and Journal
Terug naar overzicht
17 Reacties
38   3  
Frietjemet

@Maikolg

Dat is hoe het werkt, andersom zouden wij dat ook doen natuurlijk!

Gun het Leigh van harte. Jammer dat hij bij ons niet echt de kans heeft gehad.

10   11  
Maikolg

Die zullen wel een korting afdwingen omdat ze weten dat wij financieel beperkt zijn deze transferperiode...

38   3  
Frietjemet

@Maikolg

Dat is hoe het werkt, andersom zouden wij dat ook doen natuurlijk!

Gun het Leigh van harte. Jammer dat hij bij ons niet echt de kans heeft gehad.

2   1  
Zware van Nelle

Jammer, hopen dat we er nog een mooi bedrag kunne krijgen

3   3  
Maikolg

Tuurlijk weet ik dat het zo werkt, zou andersom ook zo zijn. Gewoon jammer dat het bij NAC de laatste tijd ook niet echt mee zit in zo een zaken.

3   3  
10diego

Eens kijken of NAC hier op gaat voorsoorteren: geld uitgeven voor versterking in de wetenschap dat deze jongen verkocht wordt. Als we wachten tot april is de window dicht.

15   1  
DeWeesJr (BSR)

@ Frietjemet @Maikolg

Het bedrag voor Leigh is deze zomer al vastgesteld. Prestaties zouden het bedrag niet verhogen of verlagen. Ik neem aan dat ook de situatie bij NAC dan geen invloed heeft op het bedrag dat al was vastgesteld.

4   3  
Basje

Ik denk dat niemand het bedrag wat vast gesteld is weet? Ik hoop boven de 3 ton zou mooi mee genomen zijn. Wij hebben noblejas (vind ik het zelfde soort voetballer opkomen en een voorzet) en mashart als back up.

3   2  
Ivo

Gunstig omdat je het salaris van Leigh niet meer hoeft te betalen, en er een transfervergoeding voor krijgt.

Ik zou proberen hier vaart achter te zetten, aangezien de RVC lijkt te kiezen voor het scenario waarbij er eerst spelers moeten vertrekken voordat er nieuwe bij komen.

1   1  
Maikolg

@Dewees,

Ok goed dat wist ik niet!

7   4  
Misterbean

Had zijn geld hier dubbel en dwars uitbetaald door een hogere stand in de ranglijst. Kruideniersmentaliteit loont wederom niet.

1   0  
Frietjemet

@dewees,

Ik wist dat ook niet, bedankt!

4   2  
Los Pollos Hermanos

Loopt voor minder dan 200k de deur uit, let maar op.

3   2  
Jamack

@frietjemet en Maikolf
Dat NAC hem niet de kans heeft gegeven is niet de reden dat hij teruggegaan is, maar heimwee waar NAC hem in gesteund heeft door verhuur.

1   1  
Maikolg

@jamack, dat wist ik wel, en daar zeg ik toch ook niks van? Dat hij werd verhuurd met optie tot koop daar heb ik geen enkel probleem mee. Wat ik gewoon jammer vond is dat Aberdeen met de kennis van financien van NAC in de zetel zit qua onderhandelingen rondom de transferfee. DeweesJr heeft dit ontkracht door te zeggen dat er in het contract een fixed fee stond.

(Ik denk dan nog steeds dat Aberdeen het als volgt zou kunnen spelen: contract zegt €X, en we kunnen hem eind transferperiode kopen voor dat bedrag maar doen het liever nu met 5% korting. De kans is dan reëel dat NAC dit accepteert omdat ze dat geld dan in een kans nu kunnen investeren.)

10   1  
Da Pope

Blijf het zonde vinden dat hij maar zo kort voor NAC gespeeld heeft. Natuurlijk niet de beste linksback, die ik ooit in het Geel en Zwart heb zien voetballen, maar wel uit het juiste hout gesneden.

Denk dat de meeste NAC-spelers niet zouden twijfelen, wanneer Aberdeen zich meldt. Mooie club, mooi stadion en een prima ingang naar de Engelse competities. Gun hem een fraaie carrière.

Zonde alleen dat hij me het beloofde gesigneerde shirtje nooit gegeven heeft.

8   3  
ome cor

Mooi, de eerste twee miljoen komen eraan !

3   1  
Pizzabakker

Denk dat carrièreplanning meer met de verhuur te maken had dan heimwee. Aberdeen ligt op zo'n zes uur rijden van Manchester, waar zijn familie en vrienden wonen.
Een divisie lager spelen en zelfs daar geen garantie op een basisplaats zullen zeker een factor bij de besluitvorming zijn geweest.
Ik had hem toch nog graag in Breda zien spelen! Prima wedstrijdmotivatie!

Laad alle berichten na dit bericht in