Wij gaan niet opzij

BSR Matchcast: Moreno Rutten na NAC - Jong FC Utrecht (1-1)

Das Phantom

Een meer dan treurige vertoning van NAC vanavond tijdens de wedstrijd tegen Jong FC Utrecht. Na een trage, saaie pot werd het uiteindelijk 1-1 in het Rat Verlegh Stadion. Na afloop spraken wij een teneergeslagen Moreno Rutten, die voor het eerst sinds lange tijd weer in de basis begon.

Bron:
B-Side Rats
Volgend bericht
Liveblog: NAC - Jong FC Utrecht 185 reacties
Terug naar overzicht
21 Reacties
56   2  
Moppernac

Laten we de wedstrijd van maandag J. PSV-NAC aub niet uitzenden op ESPN , maar steek dat geld in de donatie voor Marcel.
Het is toch diep triest hoe moeizaam het dit seizoen gaat.
Niet om aan te zien op TV.
Daar zitten de kijkers echt niet op te wachten.

15   5  
Loui

Wanneer horen we is iets van de overname?

27   6  
RV

Een van de weinigen die ik echt een portie NOAD verwijt. Meer interesse in andere zaken dan het voetbal (dat kan positief zijn hoor...) en lekker aan het afbouwen. Loopt echt voor de schijn een beetje mee en staat op 10 meter te dekken.

Zou het graag anders benoemen want denk dat hij van meerwaarde kan zijn, maar het is pure realiteit. Je hebt er helemaal niks aan dit soort jongens die een showtje opvoeren voor de bühne.

22   2  
RV

Ik hoor hem dan ook nog zeggen dat de mouwen opgestroopt moeten worden, ik heb het zelfs nog even teruggespoeld maar hij zei het gewoon echt. Om te kotsen. Sorry ik heb echt alle respect voor alle elf in het geel zwart maar durf ook wel kritisch te zijn naar jongens die er de kantjes vanaf lopen.

Dit is een overduidelijke situatie daarvan.

26   3  
Otjes

Moreno staat alsjeblieft met voetballen en ga voor een maatschappelijke carriere.

56   2  
Moppernac

Laten we de wedstrijd van maandag J. PSV-NAC aub niet uitzenden op ESPN , maar steek dat geld in de donatie voor Marcel.
Het is toch diep triest hoe moeizaam het dit seizoen gaat.
Niet om aan te zien op TV.
Daar zitten de kijkers echt niet op te wachten.

10   10  
Tip

Geen enkele speler van NAC was goed vandaag. Rutte ook niet. Dit gelijkspel was te verwachten. Zonder thuis publiek is dit NAC zeer matig. Middenmoot keuken niveau. Het is gewoon stuk slechter dan vorig seizoen. Puntjes blijven sprokkelen en hopen dat de overname snel door gaat.

14   3  
geelzwartwit

De basisopstelling was:

1 Nick Olij21 Moreno Rutten20 Dion Malone17 Danny Bakker15 Jethro Mashart18 Yassine Azzagari35 Boris van Schuppen33 Thom Haye77 Jarchinio Antonia10 Ralf Seuntjens7 Kaj De Rooij

Alleen Van Schuppen is een rookie

Hiermee hoor je top 5 mee te draaien. De Graaf en assistenten heeft als het goed is geen stem meer over van het coachen en aanjagen van zijn spelers...

Benieuwd wanneer de bingokaart van afgelopen 5 jaar weer op tafel komt:

- ondergrens
- nac onwaardig
- supporters verdienen meer
- in de spiegel kijken
- instelling
- teveel ruimte middenveld
- niet te belopen
- aan afspraken houden
- goed getraind
- offday
- lastig zoder publiek
- wilden hoog druk zetten

28   1  
Enkhuizer

Notabene Marinus Dijkhuizen staat bovenaan……..


Laat dat eens tot je doordringen. Één van de weggestuurden.


T zit zó structureel fout in Breda dat ‘t niet eens meer lijkt te gaan om personen. Want wie er ook staat, men faalt. Hoe kunnen we als club in hemelsnaam zo verdoemd zijn?

24   3  
Moppernac

[email protected]

Dijkhuizen bovenaan ja en ook Ruud Brood eigenlijk, want als ADO die -6 punten erbij had dan hadden ze ook 32 punten gehad.
En NAC stuurt ze maar weg.

16   2  
Vic

Deze speler is niet goed genoeg voor ons NAC. Graag in de winterstop niet meer in de basis opstellen!

21   2  
geelzwartwit

@enkhuizer

Dat is dus echt zo he. We hebben voor KKD begrippen echt geen slechte selectie. En dat hebben we eigenlijk nooit. Ook hebben we nooit echt hele slechte trainers. Ja vorig jaar was de insteek - afwachtend voetbal en teveel oudere spelers - een totaal verkeerde aanpak voor NAC en in de KKD. Maar verder? De meeste trainers die gehaald werden hadden elders al postief voetbal laten zien.

Waarom spreken al die trainers bij NAC al jaren over "ondergrens" "gebrek aan wil/inzet, verkeerde attitude". Wat is dat toch? De druk van het publiek? Geloof ik niet want we spelen tegenwoordig meer wedstrijden zonder publiek dan met en in uitwedstrijden presteren we ook niet.

Ik kan mij voorstellen dat bij NAC maar 2 dingen werken..
Een technische staf die heel technisch/tactisch onderlegd is en vanuit techniek tactiek en spelpatronen echt een team maakt. (die trainers hebben we gehad maar waarom het dan toch niet werkte...? niet dominant genoeg?)

Of een technische staf wat echte winnaars zijn. En ook erg dominant zijn. Types als Ten Cate, Hyballa en Vreven maar Hyballa was er te kort om te beoordelen en onder Vreven misten de spelers ook vaak de juiste attitude...

Het blijft echt vreemd. Van Wonderen doet het goed ik weet zeker dat hij er bij NAC ook niks van gebakken had.

Het algehele sportieve beleid moet eens volledig herzien worden. Heel de club moet sportief opnieuw ingericht worden. Lokhoff had er een stuk over geschreven (menig trainer verbaasde zich de afgelopen jaren over het ontbreken van een sportief beleidsplan).

Zoals vaker hier door mensen geschreven. Aan de top beginnen met een sportieve identiteit/huisstijl dan td dan technische staf en alles doorgevoerd van jeugd tot NAC 1.

Nieuwe eigenaar ik hoop dat je een echt BVO plan hebt en heel veel geld.

9   0  
De generaal

Schandalig!

7   1  
Enkhuizer

Toch kan t snel gaan. Ik herinner me dat ik vorig jaar ergens in de winter keek op een supporterssite van nec. Zo negatief. Zo dramatisch. De mensen hadden er totaal geen vertrouwen meer in. Moet je eens zien waar die nu staan.

12   8  
Tip

@geel zwart wit. Van Wonderen was in Breda op zeker ook afgeserveerd. Die speelt voor NAC ‘begrippen’ teveel op resultaat en daarom compact. In Deventer is het leuk tijdens wedstrijden door het publiek net als in Breda. Alleen in Deventer waarderen ze hun trainer. Als je steeds mensen buiten flikkert gaan mensen ook nooit beter functioneren. En de opvolger mag het wiel weer opnieuw uit gaan vinden. Bij NAC ontbreekt iedere vorm van structuur. Het is allemaal opportuun, een soort carnavals vereniging waarvan de leden vooral zelf denken dat ze leuk zijn. De enige redding is een nieuwe vermogende eigenaar.

12   1  
geelzwartwit

@enkhuizer

Even terugdenkend over het sportieve beleid (TD;s) van de club de afgelopen 6 jaar:

- Smulders aangesteld in 2015: ontslagen ivm falend sportief beleid (artikel BnDeStem) - sportieve soap
- Van den Abbeele: sportief beleid niet op 1 lijn met de trainer(s) (sportieve soap) en ontslagen
- Opvolger van Abbeele komt er niet
- Trainer die moet en wil promoveren is wordt dan ook maar TD. Deze heeft vooral oog/tijd voor NAC 1 en promotie.
- Toch nog een TD in de vorm van Lokhoff
- Toch geen TD meer Lokhoff weg (2021)

In deze periode een hele waslijst aan trainers. Beleid is er nooit geweest. Als je beleid is, de waan van de dag en je hebt geen topscouting en je zet net wat duurdere spelers bij elkaar dan de rest van de KKD kan betalen dan krijg je wat we nu hebben.

Met een heel goed technisch beleid (en td - Gilissen?) en Hellemons en Weijs had ik het bijvoorbeeld allemaal nog wel eens willen zien bij NAC. Dan waren we met eigen jeugd en een vaste speelstijl denk ik nu veel verder geweest,

8   5  
BREDA 1965

Heeft alles met motivatie, instelling te maken.Die hebben ze niet,waardeloos stelletje klootzakken zijn het.Dat ze nog betaald krijgen..SCHANDALIG...

12   5  
D’n Dijk

Niemand krijgt hier de rust om te bouwen, daarom lukt er hier niemand!

Geen trainers, geen spelers, geen voorzitters.

Jeugdspelers die er uit het niets maar even moeten staan.

Aanvallers die elders uit alle hoeken en standen scoren.

Daar zit het probleem!
Er is hier nooit rust, en 3x raden wie die onrust veroorzaakt! 😉

11   5  
BREDA 1965

@Dn dijk..onzin wat je zegt ..nac moet gewoon standaard winnen van dordrecht en jong-teams..en mocht je als nac dan toch verliezen..dan moet je inzet hebben laten zien..daar gaat het om

3   0  
The Cosmic Gate

Hoor hem zeggen: " de moed zakt in de schoenen" ---> kun je nagaan hoe het is als supporter . Valt me echt tegen hoor had veel veel meer van hem als speler met ervaring verwacht.

Het " in hoop dat" is echt voorbij, hopen leg ik in de WC . Je bent verdomme professionals met een meer dan behoorlijk salaris en hebt echt een wereld baan . En dan week op week presteer je ver onder de maat

3   1  
Scheppioni

Onze backs amateur niveau, daar win je geen wedstrijden mee, echt een drama, jong utreg kreeg vorige wedstrijd nog met 0-6 klop, wij laten ze lekker voetballen, waren beter dan ons NAC !!

5   0  
Theoden King

Eerlijk gezegd had ik dit seizoen ook alweer afgeschreven vanwege alle onzekerheden omtrent de overname en corona.

Helaas was dat een terechte aanname. We hobbelen dit jaar gewoon mee en mogen blij zijn als we de playoffs halen.

Een aantal spelers verzaakt, natuurlijk, maar dat is ieder seizoen wel een periode het geval. De grootste aankoop uit de kkd-geschiedenis, Kaj de Rooij, is een miskoop. Maar dat wisten we natuurlijk ook al.

Het zit momenteel op alle fronten tegen. Maar daar komen we vast weer overheen. Te beginnen met een goede, nieuwe eigenaar die deze club begrijpt en een serieus plan kan presenteren.

Laad alle berichten na dit bericht in