Wij gaan niet opzij

BSR Matchcast: Thom Haye na De Graafschap - NAC (2-0)

Praatpapegaai

Vanavond hebben we onze eerste nederlaag geleden in Doetinchem tegen de Graafschap. Thom Haye, waar eerder al wat geruchten over verschenen over een mogelijk vertrek naar Sparta, speelde de middenvelder verder een puike pot. Ondanks het verlies zag Haye genoeg lichtpunten. We spraken hem na de wedstrijd.

Bron:
B-Side Rats
44 Reacties
91   1  
Rikkert

Wat hoop ik dat Thom blijft. Hij was vanavond veruit de beste van het veld!

91   1  
Rikkert

Wat hoop ik dat Thom blijft. Hij was vanavond veruit de beste van het veld!

29   1  
Frits

Punt voor Tom:

Een 10!

27   2  
Scheppioni

Ons Haye mot blijven !!!!!

43   2  
Enkhuizer rat

T zou prachtig zijn als ie blijft. Tweede helft toonde aan dat er aardig wat voetbal in deze ploeg zit en Thom ziet het spelletje. Kan coachend van grote waarde zijn voor die jonkies (waar ik momenteel ook erg van geniet)
Hopelijk kan men met wat ervaring erbij balans brengen in het team en dan zit een top 6 notering er echt wel in!

18   2  
Wolfmanjack

Wat is hij goed!!

29   4  
Ad B uit Roosendaal

Thom is heel belangrijk voor NAC en ik hoop, met vele supporters, dat hij bij NAC blijft.

Samen met versterkingen, en teruggekeerde geblesseerden punten gaan pakken en NAC laten eindigen bij de eerste twee op de ranglijst.

12   8  
Edwin de Graaf

Haye moet blijven is me sterkhouder als die nou nog gaat zo kort voor de Window is niet op te vangen!We staan er als selectie op dit moment niet best voor,schouten heb je zo vervanger voor gehaald ook zo laat nog MAAR HAYE NIET.hoop dat de supporters acties of iets kunnen doen desnoods morgen bij training of zo bij het stadion

8   37  
Bredafun

We staan ondanks dit alles momenteel op n 16e plek. Pffffff

13   3  
Altijdnacsupporter

Wat een belangrijke schakel!
Ontzettend belangrijk dat hij zou blijven, maar acht de kans nihil, helaas.....

17   1  
Jf

In tijden van crisis is leiderschap essentieel. Voor zowel Manders en Haye is die tijd nu aangebroken. Manders door Haye gewoon niet te laten gaan en Haye om de rol als belangrijkste speler vast te houden. Sparta is uiteraard nu een mooie kans maar met Nac bouwen maakt je een volksheld.

26   16  
Bimon Solwerk

2 poenten uit 3 wedsrijden en een zestiende plek…

Coöperatie Ons Nac met of zonder Haye en Vrolijk gaat ons, iig dit jaar, niet redden. Nac is te groot voor de KKD om een tussenjaar te accepteren.

23   14  
Badeend

Haye is een heel belangrijke en goede speler voor (dit) NAC. Maar die enkeling die nog over promotie loopt te zaniken, moet echt ophouden en inzien dat dat precies is waar je NAC niet mee helpt - en wél verder het moeras mee in sleurt.

De club is jarenlang uitgehold, in tijden van Mommers werden de gronden verkocht, in tijd van Manders werden tekorten feitelijk gedekt door nieuwe 'schulden' - al waren het dan aandelen - die de molensteen rond de nek van NAC steeds zwaarder maakten. Op zich zelfs nog overkomelijk, als het geld en de gekochte tijd gebruikt waren om daadwerkelijk een BVO op te bouwen. Maar helaas, niets van dat alles. Alleen maar sijpelend amateurisme, in vrijwel alle lagen van de club. Manders heeft overigens ook de fanshop nog verplaatst om geld te besparen. Dan ben je ver heen hoor, als club.

We zitten rock bottom maar er is nog teveel dood hout in en om de club om écht opnieuw te kunnen beginnen. Aandeelhouders en Manders: pak je biezen. WIJ ZIJN NAC - niet jullie.

Hup NAC.

13   4  
Dun Diëe

Ik dacht dat Almere ook een titelkandidaat was maar die staan gewoon 18de, nog onder ons. Of heb ik dat gedroomd?

7   2  
Stefan

HAYE MOET EN ZAL BLIJVEN!!!!!

18   35  
Bimon Solwerk

Badeend vertelt geen leugens, maar (dit) nac is rechter rijtje KKD en dat is een niveautje DHSC. Kampioen gaan we niet worden, maar zonder versterkingen zinken we naar een erbarmelijk niveau dat zum kotzen is.

Van Aalst en co hebben nac naar de afgrond gebracht en supporters slikken het als zoete koek. 12.000 seizoenskaarthouders in hun hemd gezet en we prijzen de werklust van een handvol junioren zonder contract.

11   12  
Moppernac

Haye is volgende week weg.
Dat kan je wel uit zijn interview horen.

11   2  
Breda

Als hij blijft hebben zeker 10 clubs in de ere liggen slapen. Zou een godswonder zijn.

8   11  
Tip

( aandelen zijn geen schulden maar is eigen vermogen, is de beste wijze van een onderneming financieren ! )

Haye deze avond, vooral 2e helft, zeer goed. Ik vind hem veel beter als Tom meer van achteruit voetbalt , net voor zijn eigen defensie het spel verdelen ligt hem geweldig.

Sparta onder trainer Fraser is voor Haye een pracht club. Enkele stappen hoger dat NAC op dit moment.

NAC was 2e helft beter al heb je daar weinig aan als je verliest. Graafschap is daarnaast een matige ploeg. Toch hoeven we m.i. niet te wanhopen. Wel dient er nu snel een overwinning te komen. Dan zit nacompetitie er misschien wel in denk ik. Als Haye vertrekt wordt dat een stuk moeilijker. Dan dient er van de transfersom voor Haye snel een goede speler te komen.

22   16  
Matc

Krijg steeds meer het idee dat wij als supporters gepiepeld worden. Als ik ergens niet tegen kan dan is het gepiepeld worden. Dan wordt ik link.

9   1  
SjorsNac

100% man of the match

12   10  
Muhren

Als HAYE vertrekt zou ik over gaan tot actie Manders kom je gezicht maar is laten zien die kan je niet laten gaan

18   2  
Nicky

Er is maar moment dat de positie op de ranglijst er toe doet...na de laatste wedstrijd van het seizien..

11   71  
Jan-verplanken

Manmanman wat verlang ik naar de tijd dat het 2 of 3 dagen rellen was naar zulke prestaties, NAC is NAC niet meer !! De stad is de stad niet meer, Onder aan de kkd, de club en de stad leg zich eigen er zomaar bij neer . Is dit NOAD ? TIJD VOOR ACTIEEEEEEEE !!!!19   5  
Twan

@jan verplanten

Roepen dat het tijd voor actie is en zelf voor je laptopje blijven zitten.

Heb al meer geroepen, dit jaar is een overbrugging jaar.
Eerst de boel verkopen en op poten zetten, dan pas dromen over promotie!

4   9  
Badeend

Tip, wijsneus, lees mijn bericht nog een keer en let op de leestekens. Dan zie je dat ik geenszins de bedoeling heb om aandelen gelijk te stellen aan "schulden". In de situatie waar NAC in zit én zat, ben ik het echter pertinent oneens met je dat aandelen "de beste manier om te financieren zijn". Misschien wel om groei te financieren, van een "normaal" bedrijf in een "normale" branche.

Bij NAC is het gewoon weggeven van zeggenschap en het kopen van tijd geweest - zeker de eerste aandelenuitgifte. De hierop volgende "dekkingen van tekorten" klinken heel nobel, net als het "inleveren van contracten" (Steijn, Manders) maar heel erg nobel zijn deze acties natuurlijk allemaal niet.

Steijn en Immers kosten gewoon nog steeds geld (op zich terecht, de club was er ook bij toen de contracten gesloten werden), de dekkingen van tekorten met nieuwe aandelen ertegenover leggen de club nog meer in handen van de "grote drie". Dat er geen echte andere optie was op dat moment en dat het alternatief een faillissement was, betekent dat je hier als club dan ook altijd wel voor moet gaan, vooral omdat je tijd koopt. Tijd die je vervolgens moet gebruiken om je organisatie op eigen benen te laten staan.

Dat is - onder leiding van de "grote drie" - op zijn zachtst gezegd, niet gelukt.

Het is een beetje vergelijkbaar met de deal met MC. Op zich niet heel erg verkeerd alleen geen model om een club met toekomst op te bouwen, wel om tijdelijk een moeilijke situatie op te lossen. Het klinkt heel mooi maar in de praktijk is die deal gebruikt om "tekorten op te vullen" in de basiself. En de eigen jeugd heeft er weinig van geprofiteerd. Dan hol je een club dus uit.

Tegenover schulden zijn aandelen inderdaad een betere manier om (groei) te financieren, vooral omdat schulden opeisbaar zijn jegens de organisatie zelf. Maar nu zitten we feitelijk met eenzelfde probleem. Er moet geld komen om de aandelen af te lossen. Dat wordt nog lastig genoeg.

12   11  
RaraNAC

Manders is Mommers 2.0

18   3  
Krenk

Hoezo kost een Immers ons nog steeds geld? Die heeft toch zelf zijn contract ingeleverd?

8   5  
NAC!!!

Het is droevig maar te begrijpen dat hij weg zou gaan. Hetzelfde voor onze doelman. Die vertrekt ook nog dit of na dit seizoen.

We zijn voorbij gestreefd door clubs als, Sparta, Fortuna, RKC enz… zo erg is het.
(Met alle respect voor hun) al zeker 10 jaar is het een puinhoop. En wat als de verkoop er is. Wat valt er nog uit de kast van lijken??? Ik heb er schrik van.
We doen dit seizoen nergens voor mee!!
12000 supporters nog is voor de gek gehouden met hetzelfde buget 😡
Wat mag Manders trots zijn op zich zelf!!
Dit gaat nog jaren en veel geld kosten, de vraag dan. Kunnen ONS NAC en Vrolijk dat ophoesten???

Het is maar te hopen dat Tom niet voor een klein sommetje ons NAC verlaat!

Succes kerel. Bedankt om zoveel jaren in deze puinhoop te willen voetballen

5   10  
Geelzwartwit

Het zou echt een enorm verlies zijn als Haye weggaat hopelijk kan vd Schuppen meteen doorgroeien en zichzelf sportief en financieel belangrijk voor NAC maken. Ik maak me momenteel meer zorgen om de linksback en rechtsback positie.
Mashart en Maria mogen er wel een concurrent bij krijgen. Van Acker graag laten staan en laten doorgroeien maar daar moet wel een backup voor gehaald worden want Schouten zal wel weggaan en Rutten is vaak geblesseerd.

Los van de andere door De Graaf gewenste aanwinsten.

Als Edwin met de paar jongere spelers door blijft gaan kan dit sinds lange tijd wel eens een elftal worden wat als team groeit en wint en dat hebben we heel lang niet gezien. Eindelijk fris en gretigheid. Ziekenboeg kwaliteit erbij terug en een paar aanwinsten en ik zie eindelijk eens een selectie en speelstijl en opvatting zoals je hem in de kkd moet hebben.

Hup NAC!

46   6  
Oldskool

@Badeend

Er was wel degelijk een plan. Alleen als je de TD buiten gooit over de hoofden van de RvC, zonder City op de hoogte te stellen en met een AD die zich solidair verklaart, dan houdt het ver op.

Dat plan was niet zo ingewikkeld: met behulp van City promoveren, negatief Eigen Vermogen wegwerken, eigendom terughalen (mechandising, stadion, horeca en uiteindelijk aandelen)

Dat plan was breed gedragen en we waren aardig op weg. Tot 1 transferperiode er slecht werd ingekocht en een beetje pech (keeper City) en gestoord gedrag van wat collonnes er voor zorgden dat het hele plan (en bijbehorende mensen) buiten gelazerd werd incl alle ervaring.
Niet in de laatste plaats door druk vanuit de supporters. Daarna zou het beter gaan:-)

En die aandelen stortingen ipv schulden (leningen) waren ook keihard nodig omdat je anders geen elftal kunt samenstellen. Je mag maar een x percentage uitgeven aan spelers. Geleend geld is vreemd vermogen en dat telt niet mee. Daarom moesten de leningen uberhaupt al omgezet worden. Failliet ga je niet met leningen als niemand die opeist, maar je voldoet simpelweg niet aan de knvb eisen en je kunt dan niks.

Wat de toekomst gaat brengen zullen we zien, maar dat de vele vele bijgestorte miljoenen nog wel eens gemist gaan worden, daar twijfel ik geen seconde aan.

Het is eeuwig zonde dat er blijkbaar zoveel wantrouwen etc is tussen partijen dat het niet mogelijk is om de kleintjes uit te kopen en door te gaan met de grote 3 op basis van 1/3 Vrolijk, 1/3 Ons NAC en 1/3 grote 3.

Dan kan bijna al het geld naar de club en sta je snel op zo’n 10 miljoen. Dan moeten er wat ego’s opzij maar is NAC wel ecbt klaar voor een toekomst in de ere.

Zo lang iedereen elkaar de tent uit blijft vechten zal er weinig veranderen. Ook mooi, nooit saai, maar wel duur.

12   16  
Normaal

Het bestuur is al jaren bagger, het voetbal is bijna op dat zelfde niveau aanbeland(onderste regionen eerste divisie), de club staat in de uitverkoop, en de supporters zijn makke schapen(met enkele idioten die dranghekken gooien naar politiebussen). Waarom koopt in godsnaam iedereen een seizoenkaart bij zo iets. Kapitaalvernietiging, verstandsverbijstering, laag IQ. Of is men bang dat anders de club verloren gaat? Nou dat is ie al. De komende jaren is De Derby: NAC - FC DEN BOSCH!

10   4  
JN

Als Haye weggaat is dat wel een hele flinke aderlating. Veel spelers zijn vervangbaar, maar Haye, Olij en Seuntjens zijn op dit moment het geraamte van het elftal. Haal je ze weg dan zakt het (huidige) elftal vol jongelingen als een pudding in elkaar. Anderzijds gun ik de persoon Haye deze logische vervolgstap.

6   10  
Scheppioni

Er geven er hier toch een ab normale reactie !!🤨de technische staf is nu prima maar wordt ook net als wij door NAC gepiepeld gvd !!

19   6  
La matanza

Geen paniek,we staan pas 4 punten achter. Met een paar versterkingen zie ik het nog best wel goedkomen dit zeizoen.

12   3  
Tip

@Badeend. Financieel adviseur. 😎Lees nu eens goed en aandachtig de reactie van Oldskool 8.22. Aan die reactie hoef ik niets aan toe te voegen !

21   6  
Ric

Schouten waarschijnlijk transfervrij weg. Door een clausule voor een buitenlandse transfer.
Een willekeurige amateurclub heeft nog een beter management zitten.
Dweilen met de kraan open bij deze bende!

14   0  
Tonn

Haye voor de korte termijn de overstap zien maken en gunnen, terwijl we voor de langere termijn willen bouwen, strookt niet met elkaar. In de opbouwfase heb je juist sterkhouders nodig. Geef hem desnoods een verbeterd contract en een nieuwe mister NAC ontwaakt.

6   1  
RaraNAC

@krenk, Immers heeft ons heel veel geld gekost. Zijn salaris is bewust laag gehouden en ter compensatie kreeg hij absurd veel tekengeld. (Voor NAC begrippen)
Dat tekengeld hadden ze over meerdere jaren moeten uitsmeren, nu was het niet moeilijk om een contract in te leveren.
Daardoor is er niet heel veel spelersbudget bij gekomen, want hij verdiende tenslotte niet veel. Tekengeld is indirect van transfer van Van Hecke gekomen. Verdampt dus.

4   4  
HupNacBreda

Het management heeft Thom aangeboden bij Sparta. Teken aan de wand dat hij het helemaal gehad heeft met het beleid en de beleidsmakers van NAC. Ik geef hem geen ongelijk, hoe jammerik het ook vind. Zelfde zal ook nog met Nick Olij gaan gebeuren. Stapt op zodra hij maar een kans heeft. Ook hier, geef hem maar eens ongelijk. Die paar jaren dat je profvoetballer bent wil je er het maximale (wat geld maar voral wat betreft prestaties) uithalen. Verloren jaar (weer) voor NAC. Positieve kan zijn dat het het laatste zetje is voor Mattijs Manders en de weg openstaat voor terugker Justin Goetzee en Ton Lokhoff.

6   5  
Henri

@HupNACBreda
Terugkeer van Justin Goetzee. Laat me niet lachen man.
Jij hebt in ieder geval niets geleerd vanuit het verleden. Als we niet in dezelfde shit terecht willen komen waarin we nu zitten, dan zullen er toch echt andere beleidsmakers moeten komen dan degene die we de laatste decennia hebben gehad. Zo eenvoudig is het. Overigens een hele aardige man JG, is waarschijnlijk ook zijn zwakte.

2   7  
Badeend

@ Oldskool en Tip

"Dat plan was niet zo ingewikkeld: met behulp van City promoveren, negatief Eigen Vermogen wegwerken, eigendom terughalen (mechandising, stadion, horeca en uiteindelijk aandelen)"

Dat is geen plan, dat is een bak met loze ambitiekreten. Van eenzelfde laken een pak als de luchtfietserij in de winterstopbrief van Mattijs-zonder-h.

Het gaat erom waar dat geld voor die ambities vandaan zou komen. HOE zou dat negatieve EV worden 'weggewerkt'? En DUS hoe een gezonde BVO eruit ziet. Uiteindelijk is blind varen op tv gelden niet betrouwbaarder dan een goede opleiding opbouwen en vertrouwen op transfersommen.

Oh en Oldskool - "de vele vele bijgestorte miljoenen"?? Of je geeft de "grootaandeelhouders" meer credits dan ze uiteindelijk verdienen of ze zijn wel heel dom met hun geld omgegaan, als er zoveel miljoenen bij moesten en er nog steeds een organisatie van niveau kleuterschool stond.

Smulders is door de RvC uit zijn functie ontheven hè, niet "over de hoofden van de RvC". En wie zat daar dan (zogenaamd) achter? 17 "klein aandeelhouders"? Want die hadden toen per ongeluk wél een keer een vinger in de pap?

Laat me toch niet lachen.

0   0  
Ert

Haye is 1 van de gewaardeerde MEDEWERKERS van NAC. Als een medewerker voor hetzelfde kunstje elders meer kan verdienen én meer in de picture kan staan, gun ik het hem van harte.
Waarom dat ik medewerkers in hoofdletters heb gezet? Omdat hier mensen zijn die niet snappen dat NAC gewoon een bedrijf is..

2   0  
Martinus

Is er al iemand met een taart naar Haye onderweg om hem te vragen te blijven? Niet geschoten...

4   0  
Oldskool

@Badeend

Negatief eigen vermogen is weggewerkt he,
Van Cat 1 naar zwarte cijfers.

8 miljoen is er gestort in de loop der jaren door grote 3

Smulders is ontslagen door de RvC (niet unaniem overigens) omdat de aandeelhouders het vertrouwen opzegde. Inderdaad door alle aandeelhouders. 17+3.

Er lag een plan om stadion terug te halen (oa met crowdfunding, welke al was overschreven zelfs).

Gewoon een enorme blunder dat ontslag toen (niet vanwege Smulders, wel de gevolgen verder in de organisatie)

Nog meer vragen?

Laad alle berichten na dit bericht in