Overal waar we komen

BSR presenteert: De GIFbeker

F8Hipster

Als gevolg van de recent aangekondigde nieuwe coronamaatregelen zit het stadion voorlopig weer op slot. Wéér lege tribunes. Wéér geen Avondjes NAC. Hoewel de wedstrijden allemaal live te volgen zijn, is het toch niet zoals het hoort. NAC beleef je samen en dus willen we jullie een idee voorleggen.

Er zijn talloze clubs, die op hun sociale media doelpunten vieren met GIF-jes van juichende spelers. Soms zijn die grappig, soms bloedserieus. Zonder voetballers scoor je bijzonder weinig goals en dus snappen we dat clubs zich bij het vieren van een treffer focussen op hun elftal. Maar voetbal is zoveel meer dan de twee keer elf spelers op het veld.

Voetbal zijn wij

Voetbal is als klein jochie aan de hand van je vader voor het eerst naar stadion. Voetbal is het vaste ritueel met je vrienden. Voetbal is extatisch een vreemde in de armen vallen bij een goal in de aller- allerlaatste seconde. Voetbal doe je samen. Voetbal, kort samengevat, zijn wij. Het is niet voor niets dat tv-zenders in deze coronatijden het geluid van een vol stadion onder de wedstrijden monteren. Zonder ons is er geen hol aan. Zonder ons is de ziel weg. Zonder supporters geen voetbal.

Daarom dachten we: Niks juichende spelers. Wij willen jullie. Wij willen GIF-jes van de mensen, die het voetbal maken.

Daarom doen we een oproep: Trek je NAC-outfit aan, schilder je kat Geel-Zwart, zet je oma een gele pruik op of ren met een vlag door de straat. Film jezelf, je vrienden of familie en stuur dit naar ons. Wij maken een selectie van de leukste, grappigste en mooiste filmpjes en maken daar GIF-jes van voor tijdens onze verslagen op Twitter en de andere social mediakanalen. Zo zijn we er allemaal toch een beetje bij terwijl we er niet bij mogen zijn. 

Wat moet je doen?

De lengte van de video moet circa vijf seconden zijn en horizontaal opgenomen worden met een moderne telefoon of camera. Je kunt je filmpje met ons delen via [email protected] of de DM's op Twitter, Facebook of Instagram. Vergeet niet ons toestemming te geven het beeldmateriaal te gebruiken, wanneer je je filmpjes met ons deelt.

Prijzen pakken!

Natuurlijk is al jullie moeite niet voor niets. Omdat we als NAC-supporters zelden met sportieve successen worden verwend, zorgen we er zelf maar voor dat er prijzen gepakt kunnen worden. Daarom zijn er prijzen voor de drie GIF-jes, die het best scoren (ha!) bij de andere supporters. Vandaar dat we dit alles De GIFbeker gedoopt hebben. 

Bron:
B-Side Rats
Terug naar overzicht
17 Reacties
64    
Sir smokalot

Geniaal
De gifbeker
Goed beeeeezig

22    
Wanny

Die hebben we al vaak leeggedronken met zijn allen!

Creatief team die mannen van BSR.

19    
signase

De Gifbeker... Zoals de roker hierboven zegt: geniaal. Van het hele concept tot en met de woordkeuze.

14    
Uit je Naaht

Eén van de beste ideeën die jullie ooit hebben gehad. En de naam doet het idee eer aan. Echt goed.

10    
scheppioni

Idd geniaal, al ben ik er zelf niet handig in hahaha, appen lukt me net ....
Sjappoo BSR !

6    
Tico

Super gaaf idee!
Ik ga samen met mn zoon aan de slag voor iets leuks!!!

19    
Badeend

Briljant.
Sluit mooi aan bij een van de vragen van het Clubraad-panel eerder deze week; hoe betrekken we de 'gewone seizoenkaarthouders' beter bij de wedstrijden, als zij (vrijwel) niet kunnen gaan dit seizoen.

Ik zat daarover na te denken en kwam in dezelfde richting als jullie eerste alinea - het draait bij NAC gewoon niet om het voetbal. Het gaat om het samenzijn, het samen beleven. Dáár zou je als NAC het verschil kunnen maken om daar creatief mee om te gaan in deze tijd.

Natuurlijk is het lastig, want juist dat samenzijn is iets wat nu niet kan, maar hoe kun je dat dan tóch beter voor elkaar krijgen dan nu? Dit is een van die ideeën en de reden waarom NAC NAC is.

Ik heb nul technische kennis en laat daar niet door weerhouden - net als door commerciële belangen. Dus hierbij nog een idee, misschien is het wat, of misschien brengt het iemand anders weer op een briljant idee:

Ik merk nu dat ik zelf vaak thuis (alleen) de wedstrijd volg - meestal via fox of 076radio en dan met mijn vaste NAC-appgroepje(s) commentaar zit te leveren. Het gaat ook meer om dat commentaar dan om het voetbal zelf.

Hoe gaaf zou het zijn om dat te combineren: een wedstrijd live kunnen zien (op TV/computer), Bredaas commentaar erbij (076 radio even syncen) en een soort conference call met je vrienden waarin iedereen commentaar kan leveren. Het lastige is nu dat die drie dingen vaak niet synchroon lopen (zeker het commentaar) maar als je dat voor elkaar kan krijgen (moet toch kunnen?) en dan een Bredase brouwerij zover krijgt dat je een NAC-bierpakket thuis kunt laten bezorgen bij jou en je vrienden.... ok, het is geen stadionbeleving en zal er nooit bij in de buurt komen, maar als je thuis dan ook nog de verwarming uitzet en in de buurt van de WC gaat zitten (niet doortrekken, dan blijft de 'authentieke geur' hangen), kom je een eind.

Een ander idee is het persoonlijk laten inzingen van stadiongeluiden. Dus alle supporters uitdagen om een bestaand of nieuw (laten we, puur willekeurig, de wedstrijd van 8 januari 2021 pakken als pilot) spreekkoor in te zingen, en dat dan te combineren tot stadiongeluiden tijdens de wedstrijden. Dan kun je jezelf horen schreeuwen wanneer je (in je eentje) Charni Ekangamene* toezingt of juist een hele mooie harde combinatie van 19.000 mensen die meedoen aan het Overal Waar We Komen.

*fictieve naam

3    
Da Huge

Grote klasse!! Ik heb gelijk ingestuurd

8    
Professor Pils

Ik ben benieuwd wat voor gifje Van Flieger gaat insturen

4    
@Professor Pils

https://gfycat.com/sourrectangulareft

-1    
Bladran Yanco

Klasse mannen, zal binnenkort eens kijken of ik een kleine uitzondering voor jullie kan maken om een keer uitbundig te doen.

-1    
Ollie bier halen

Brilliant idee weer! Ben benieuwd naar het resultaat!! @professor zal wel een gifbelt zijn voor fliegertje

1    
J.ae

De graafschap - NAC afgelast...

0    
Hugo

Volgens omroep gelderland wordt graafschap NAC afgelast ivm coronabesmettingen

2    
Breda_076

Off-topic:

Links en rechts hoor ik dat de wedstrijd tegen de Graafschap morgen niet door gaat i.v.m. corona besmettingen bij NAC

2    
F7NAC

@breda076

M.S is besmet, zullen er velen volgen na de test van vandaag. Wat had ik er zin in zeg!
K** corona

-1    
ABC

Heel leuk idee. 👍

Laad alle berichten na dit bericht in