Wij gaan niet opzij

De Spion: De Graafschap

Praatpapegaai

Vandaag spraken we voor De Spion met Hans Boesberg, voorzitter van de SV van De Graafschap en iemand die zich inzet voor normalisatie tussen de clubs. Hans weet alles van De Graafschap en geeft ons een kijkje in de club, zodat Maurice Steijn aankomende vrijdag goed voor de dag kan komen in Doetinchem.

Bron:
B-Side Rats
29 Reacties
70   2  
Flieger prins van UT kielegat

Geweldig die Hans
Dat accent ook
Zo'n club gun je alles behalve vrijdag dan

30   4  
Bart

Wat een verschrikkelijk lieve man zeg! Toch hoop ik dat nac de 3 punten mee terug neemt naar breda maar, ik ben er bang voor dat we ons zelf gaan overschatten.. ik hoop dat Immers, Malone, Rutten etc. iedereen op scherp weet te zetten voor vrijdag! HUP NAC!!!

70   2  
Flieger prins van UT kielegat

Geweldig die Hans
Dat accent ook
Zo'n club gun je alles behalve vrijdag dan

13   1  
Zwampie

Bart,
De spelers weten dat de gelijkwaardige clubs en de clubs die voor promotie strijden er nu aan komen en ook andere koek is dan de clubs die we hebben gehad, en men er moet staan.
Mochten we te gemakkelijk winnen dan kan ik je mening delen voor de wedstrijd(en) die dan volgen.
Echter denk ik dat Maurice ervaren genoeg is om de jongens hier scherp voor te krijgen.

27   1  
Tommes15

Gezien de discipline van vorige wedstrijd tegen Ajax, verwacht ik weinig onderschatting. Idd niet des NACs, maar de ervaren ploeg zoals die nu staat zal zich denk niet zo vaak op dit vlak laten verrassen.

14   3  
Scheppioni

Meteen de toon zetten NAC, vrijdag om 18.45u !! Geen kat uit de boom kijken mentaliteit graag ! Come on super N.A.C. !!

11   0  
Tante Annie

Erg genoten van de zelfreflectie (over zijn cluppie) van Hans, was vermakelijk. Naar mijn smaak de beste spion tot nu toe. De graafschap is ook nog eens de meest smaakmakende tegenstander, dus dat wordt nog interesant. Hoop op een gedisciplineerd NAC zoals hierboven gezegd wordt. HUP NAC

4   2  
Tante Annie

Interessant* scuzi

15   2  
Buurman

Leuke club graafschap. Ik ging daar vroeger al ook kijken als NAC speelde. Mooie sfeer. Toen stond Henk van Rooy bij ons in de spits. Ben erg benieuwd naar vrijdag. Graafschap gaat beslist alles uit kast halen. Op papier zijn wij favoriet. NAC kan wel goed op de nul spelen en dan hoeft er maar 1 binnen te vliegen. Sidney ...!!

3   2  
Buurman

..... als NAC daar speelde....

10   1  
PatjeR

Mooi baasje en top dat normalisatie het gezamenlijke doel is.

Maar vrijdag leggen we ze toch even aan ons doelpunten infuus :)

7   1  
Ivo

De Graafschap is gewoon één van de directe concurrenten. Met Cambuur, Roda en het tot nu toe verrassend sterke Almere.

Dit is dus een 6-puntenduel, als je deze wint doe je de tegenstander wel even pijn.

Hun 7-3 nederlaag tegen Jong AZ heeft de boel daar in ieder geval wel op scherp gezet. NAC heeft tot nu toe de wind mee gehad. We gaan het zien. Qua niveau is NAC misschien iets beter, maar de vraag is wie het scherpst op het veld staat.

6   1  
Badeend

Ivo, ik deel je mening wel over De Graafschap, Cambuur en Almere maar zeker niet over Roda. Die staan op 11 punten en als daar over 3 wedstrijden (Almere, Telstar, Cambuur) ook maar een punt bij is gekomen, zou het me enorm verbazen. Die zijn echt niet zo goed als iedereen doet voorkomen. Het is een vreselijk vreemdelingenlegioen, de trainer is niks, zit op geen enkel vlak een idee achter. Nee, normaal ben ik niet zo van het onderschatten maar Roda... Nee.

13   1  
Bladran Yanco

De Graafschap lijkt het probleem te hebben dat wij in het jaar met Ars, Stam en Seuntjens hadden. Goede spelers, maar het is geen team. Zoals Hans zegt, revanche gevoelens en geen kaart pakken tijdens een nederlaag, dat kan alleen als niemand een meter extra wilt lopen voor een ander.

Dat is waar Manders en Steijn goed hebben gehandeld. Die hebben naast goede spelers ook een team neer weten te zetten.

5   0  
MLBredaaa

Mooie no-nonsense vent! Moest echt lachen om 17:41, "Hier hebben we een mooi deuntje voor" , "Wow"...

7   2  
Vaque Geej

Haha lachen met Hans. Aardige man natuurlijk, maar zijn voorspellingen zijn uiterst belabberd. Natuurlijk gaat NAC winnen. Een gelijkspel is al prima, in principe komen we al met een punt aan en de Graafschap zal zich geroepen voelen om het spel te maken. Eerste fase doorkomen, lekker mee voetballen en snel omschakelen met onze scorende mannen voorin. Ik heb er vertrouwen in! 3 punten mee naar Breda 21 uit 7!

7   1  
Becherovka

Heerlijke serie de spion. Daarin merk je een gedeelde passie voor clubs en voetbal. Wat mij betreft een mooi voorbeeld van hoeveel mensen echt baat zouden hebben bij normalisatie. Het merendeel wil gewoon een leuk potje voetbal zien en weer naar huis.

22   0  
TvB

Ik merk dat velen al denken dat we gewonnen hebben. Ik heb de ervaring dat juist dan het tegenovergestelde gebeurt bij NAC.

10   0  
Real Robert

Bij wedstrijden zonder publiek is een groot stuk van het thuisvoordeel verloren.
Het gaat nu werkelijk om de kwaliteiten van de teams.
Het is niet voor niet, dat uitspelende teams vaker met overwinning naar huis gaan.
Eigenlijk is de scheidsrechter de grootste onzekere factor voor een wedstrijd.
Ik schat NAC hoger in

2   0  
Cool hand

Is dat statistisch bewezen Real Robert? Oprechte vraag overigens. Je zou denken van wel.

1   0  
Henri

@Buurman
Ik ben er ook eens een keer geweest. DG met nr. 10 Guus Hiddink op het middenveld en in de spits Gerdo Hazelhekke (voorheen Wageningen) en op de flank Gerrie de Jonge (voorheen SC Cambuur). Leuke, gezellige, maar ook fanaitek sfeer daar. Een wedstrijd die NAC toen overigens verloor.

28   0  
Doetinchemmer

Hoi Nac vrienden; ik zeg jullie; De Graafschap en Nac promoveren, alleen oh zo jammer ;wij; zonder ons fanatieke supporters.. De 12e man zal er niet zijn.

6   0  
Rolf

Ik hoop niet dat Ralf Seuntjens ons de das omdoet 😡
Zet de zaak op scherp Maurice.

1   3  
Die ne gast

@Bladran Yanco
Of iedereen loopt juist wel die extra meters, zodat er geen gele kaart overtredingen gemaakt hoeven te worden?

3   1  
Bladran Yanco

@DIE NE GAST

Als je met 7-3 verliest en iedereen loopt extra zodat er geen kaart gepakt hoeft te worden ben je gewoon niet goed genoeg. Zelfs met een collectieve offday mag je niet met die uitslag verliezen als ploeg die strijd om promotie.

Een "slimme kaart" pakken is soms nodig om het vuurtje aan te wakkeren bij je medespelers. Kijk maar eens wat Lurling regelmatig deed, die pakte een onnodige kaart waarna de rest van het team er ook ineens op ging klappen. Daarnaast geef je, zeker tegen een jong (lees onervaren) team, het signaal: tot hier en niet verder.

4   3  
scheppioni

@ Rolf
Als ze bij NAC slim zijn en dat denk ik sommige spelers dan moet je effe morgenavond in de eerste minuten een stevig duel aangaan met 'the Seun of God' ! Je hoeft nooit niemand letterlijk te schoppen, maar uit eigen ervaring, maakt dat de tegenstander toch iets wat voorzichtiger/onzekerder ! Gvd zin in morgen avond 1-2 !!!

2   2  
Rolf

@ Scheppioni
Volkomen met jou eens.

0   2  
Badeend

Schep,

Ik vrees dat dat in dit geval juist averechts zou kunnen werken. Seuntjens lijkt me een speler die daar minder gevoelig voor is - of zelfs juist tegengesteld reageert. En als dat gebeurt, kan hij zijn teamgenoten wel eens meekrijgen, als die al niet furieus reageren op een dergelijke actie.

</amateurpsychologie OFF>

0   0  
Breda_076

Links en rechts hoor ik dat de wedstrijd tegen de Graafschap morgen niet door gaat i.v.m. corona besmettingen bij NAC

1   2  
scheppioni

@ Badeend
Geloof mij maar en zeker op die leeftijd. Wanneer je er laatst behoorlijk door je enkel heen gaat dan kan het nu nog zeker niet ineens helemaal hersteld zijn. Daarbij hoe je Ralf hoorde schreeuwen zat er ook veel angst in, dus gewoon een duel meteen aangaan. Zo'n speler niet in de wedstrijd laten komen ..... NIET schoppen maar stevig duel !

Laad alle berichten na dit bericht in