Wij gaan niet opzij

BSR TV: Bij O19 - Gianni Vandepitte en Yassine Azzagari

LarsW

Wat voor trainer is Willem Weijs en wie zijn deze twee jongens van het hoogste jeugdelftal van NAC? De goede prestaties van NAC onder 19 zijn veel supporters niet ontgaan. De ploeg die tot voor kort onder leiding stond van Weijs (inmiddels gepromoveerd tot assistent-trainer) plaatste zich knap voor de kampioenspoule, nadat het vorig seizoen wist te promoveren naar de Eredivisie. Genoeg reden voor ons om een item te maken met twee beloftevolle Zeeuwen, direct na het gewonnen duel tegen Vitesse (2-1): Gianni Vandepitte en Yassine Azzagari. Laatstgenoemde mocht vorige week zelfs zijn opwachting maken bij het eerste elftal in een oefenduel met Royal Antwerp.

 

 

Bron:
B-Side Rats
Terug naar overzicht
41 Reacties
0    
Beest

De beste uit onder 19 en jong nac contract aanbieden

0    
Chris W.M.

Nu heeft NAC de laatste jaren Azzagari, Vandepitte, van Nielen, Klomp en van Lare weggehaald bij JVOZ. Ook van Hecke heeft daar een verleden. Zag tevens dat ze een samenwerkingsverband hebben met Sparta, maar volgens mij loopt die deze zomer af.

Wellicht handig dat onze nieuwe TM Van Den Abbeele eens een bezoekje aan Vlissingen brengt.....

0    
Dutchbird

Ik hoop echt dat NAC het vertrek van Tim Gillissen en de overstap van Willem Weijs kan compenseren. Het zou zonde zijn als de jeugdafdeling in zou storten of terug zou vallen naar het oude niveau.

0    
Molenschot Loco

Deze 2 Zeeuwen geven nogmaals aan dat we in Zeeland bij een goed scouting apparaat kunnen profiteren van die vijver dus zou NAC eigenlijk permanent een scout moeten hebben die naar talent speurt...goede contacten onderhoudt met alle verenigingen in de provincie Zeeland....( Iets voor Karelse wellicht).

0    
Breda-Loyal

@Dutchbird

Stel het wordt Van den Abdeele ben ik ervan overtuigd dat met de man zijn cv je je eigen niet druk hoeft te maken over een verval in de jeugdopleiding

0    
van Flieger

De jeugdopleiding heeft exact hoeveel 1e elftalbasisspelers geleverd de laatste 5 jaar ? Alleen Seuntjens toch en die zat er al toen ze binnenkwamen.

We leiden op voor de Helmond Sports, de TOP Ossen en de 2e divisie. Daar mag je best eerlijk in zijn. Er zijn geen grote prestaties geleverd in de jeugdopleiding de afgelopen 5 jaar. Verre van zelfs.

0    
Buuze

@VanFlieger

Het is daarom de kunst om nu vooruit te kijken en het is te hopen dat met deze talenten nu wel meer spelers door zullen breken.

0    
van Flieger

Buuze - er lopen er nog een stuk of 5 rond bij Helmond, die HS een historisch slecht seizoen bezorgd hebben. Wat moeten we daar nu mee ? We geven iedereen die ooit maar 5 minuten redelijk heeft gespeeld een contract. Zo'n Mashart met zijn eigen doelpunt, slaat toch nergens op ?

Mensen die de NAC jeugdopleiding van de jaren 80 hebben meegemaakt en dan nu dit zien slaan steil achterover van die meuk die ze nu hebben rondlopen. Het is gokken, schieten met een hagelbuks en hopen dat er 1tje misschien iets doet. De visie is fout, er is fout geselecteerd (alles is te klein en te slap en ook niet snel genoeg). De 3-4 echt goeie gasten uit Breda, Zandberg, Heusdenhout, Ijpelaar lopen godverdomme in Tilburg en Eindhoven rond. Dat is wat er aan de hand is.

0    
Denzz

@Van Flieger

Deze discussie hebben we al vaker gevoerd.

Ik ben het met je eens in die zin dat er weinig doorbreekt in NAC 1.

Maar kijk nu eens hoeveel spelers er de laatste 5 jaar uit de opleiding zijn weggehaald door grote(re) clubs. We weten natuurlijk niet of ze NAC1 gehaald zouden hebben maar hun potentie hebben ze hier in ieder geval niet kunnen benutten. Dat is frustrerend en daar moeten we vooralsnog mee dealen maar ik vind niet dat je daarmee een goed oordeel over de jeugdopleiding kan vellen.

0    
van Flieger

Het begint met het feit dat de jeugd moet trainen en spelen waar het eerste dat ook doet. Ze moeten die gasten iedere dag kunnen zien, 1 worden met de club. Dat geneuzel op kunstgrasveldjes in Boeimeer of Haagse Beemden, van Flieg wordt er in en intriest van. Natuurlijk was het aan de Beatrixstraat ook niet allemaal goud wat er blonk. Je zult de dag na een thuiswedstrijd maar moeten keepen op dat veld waar de hele B-side, vak A en de Eitribune tijdens de rust had lopen aftappen. Best wel een smerig Idee natuurlijk.

Maar nu is het niks, je verschuilen achter "weghalen" en andere excuses terwijl de kruiken&philipsbusjes dagelijks door Breda rijden is gewoon een schande. Onder Jo Janssen liep er helemaal niemand naar de kruiken, daar werd je naar toe gestuurd als je niet meekon. Op het Sparta tournooi hield de B-jeugd die gasten van Ajax met Jordi Cruijff gewoon op 2-2.

0    
Denzz

Van Flieger
Dat is niet verschuilen, dat is de realiteit.

Keepertje naar Feyenoord, middenveldertje naar Ajax.

Daar kun je als club van het kaliber NAC gewoon (op dit moment) niets tegen doen.

Een 15 jarige laten debuteren is ook zo maar wat he...

Voor wat betreft samenvoegen trainingscomplex overigens wel volkomen met je eens

0    
Castle

Eerst trainden ze complex tvc dat zou weer terug na nac jeugd moeten,naast stadion mooier kan niet ,en ja de echte talenten zijn vaak al weg dat kun je niet tegen houden

0    
Harrie

Fliegertje je slaat de plank mis. Of de jeugdopleiding de afgelopen 3 jaar goed werk heeft geleverd weet je pas over een jaar of 7. Dat zijn de eerste spelers die de hele jeugdopleiding hebben doorlopen. Degene die nu bij Helmond rondlopen hebben op een veel te laag niveau gespeeld (2e divisie) en zijn inderdaad niet goed genoeg. Dat de O19 nu eredivisie speelt maakt de stap naar NAC 1 beter te overbruggen. Dit moet dus vastgehouden zien te worden en structureel gelden voor alle jeugdteams.

Natuurlijk is het beter wanneer de jeugd en NAC 1 trainen op hetzelfde complex (liefst naast het stadion), maar dat is geen realiteit in Breda. Er is geen, haalbare, locatie en er is niemand die een dergelijk sportpark wil betalen.

0    
Hans

Ik kan voldoende spelers noemen die in de 70er en 80er jaren zeer teleurgesteld zijn afgehaakt bij Nac maar wel zeer talentvol waren. De afgelopen decennia bewijzen dat het er niet veel beter op is geworden.

0    
van Flieger

Harrie - ruim 5 jaar van Aalst, Burema, van Weelde, Gielen, de Kort, van Mierlo en jij wil zeggen dat er geen visie is op een gezamenlijke jeugdcomplex en een nieuw stadion ? Hoe kan dat nou ? Gielen, die zichzelf op Facebook afficheert met een Sala biertje op het strand, is toch een mega star ? En nu zou er alleen een plannetje zijn om 80% van die ruine tegen 5% ook nog eens te kopen zonder idee over wat te doen met de jeugd? Een gruwel gewoon.

0    
van Flieger

Hans - de meest prominente waren Ulrich van Gobbel en Jean-Paul Sjap van Gastel. Van Gastel vonden ze te klein voor de A-jeugd, speelde centraal op het middenveld in de B-jeugd. Zijn bloedfanatieke vader zal er ook wel toe bijgedragen hebben dat ze hem naar de kruiken stuurden. Van Gobbel was een ander verhaal, dat was een rat, die ging eerder douchen en stal dan van zijn medespelers schoenen ed.

0    
Nacman

Van geel weg bij de nerds zou dat onze nieuwe directeur ad worden

0    
Bommel

Van Geel? ?Dat geloof ik niet. Dat is een kruik in hart en nieren en daar zijn ze ook op zoek naar een AD. Ben bang dat de nieuwe AD een vriendje van één de drie gaat worden.

0    
MickJ

Zal toch niet die van Geel , nou dan ziet het
zwart voor mijn ogen ?

0    
Ratjeduneerste

@ Van Flieger

Volgens mij blijf je teveel hangen in het verleden. Vroeger was het voor een jeugdspeler ook simpelweg niet te doen om naar een andere club te verkassen want dan moest de beste jongen er elke dag maar zien te komen.
Je zag altijd dat de jeugd vol zat met jongens uit de nabije omgeving. Nu gaat er echter zoveel geld in om dat het voor Ajax geen enkel probleem is om een jongen van NAC over te nemen. Ze regelen werkelijkwaar alles voor zo'n jongen en als NAC zijnde is dat gewoon niet te doen..

Op het moment dat er jongens daadwerkelijk door gaan breken zal de NAC-opleiding meer aanspreken. Dit gebeurt bijvoorbeeld bij Sparta, die een geweldige jeugdopleiding hebben doordat zij al een gevestigde naam zijn onder jonge voetballers. Daardoor zijn talentvolle jongens eerder geneigd te blijven met de kans om door te breken.

Gebeurt dit bij NAC de komende jaren ook, zullen meer jeugdspelers de kans zien om via NAC door te breken. Dat is ook de weg die binnen de jeugdopleiding de afgelopen tijd ingeslagen is.

Hopelijk zullen we er op de korte termijn al de vruchten van plukken, met jongens als van Hecke, Amissi en deze 2 jongens om maar wat voorbeelden te noemen.


P.s. ben het met je eens over het complex, in Zundert is genoeg landbouwgrond rondom het complex om uit te kunnen breiden. Als NAC zich eventueel nog zou handhaven kan er nog een klein overschot overblijven voor eventuele aanpak van het complex (iets waar City ook al duidelijk een bijdrage aan geleverd heeft!)

0    
Kipiani

Als Peek en Vreijssen een beetje visie en lef hadden gehad in gesprekken en onderhandelingen met de Gemeente Breda, hadden we nu genoeg voetbalvelden, ruimte en alles verder rond het stadion.
Alles bij elkaar.

0    
van Flieger

Rd1- waar komt die reflex toch vandaan om steeds maar weer te benadrukken dat we de laatste jaren een bepaalde weg zijn ingeslagen en het nu allemaal geweldig gaat ? Dat riepen de voorgangers en de voorgangers van die voorgangers namelijk ook. Dan riepen ze zichzelf weer uit tot 4 sterrenopleiding, medaille hier en prijs daar. Vreselijk. 10 jaar minstens is het al klote, er is weinig echt veranderd cq verbeterd.

Dan ten aanzien van Peek en co. Die hebben altijd gezegd dat de jeugd bijelkaar moest zitten en het liefst bij het stadion. Ze zijn te goedgelovig geweest ten opzichte van de gemeente.

0    
Nacman

@ratjedeneerste
Dat wat van flieger doet noemt men niet blijven hangen in het verleden maar gewoon Alzheimer.

0    
ele

Er breekt zeer sporadisch iemand door op dit niveau. het gros van de eredivisie leidt op voor de KKD, en de top van de eredivisie leidt op voor het rechter rijtje. Dit is iets van alle tijden en zal niet veranderen. Een mooi signaal is dat er spelers naar de top van de eredivisie vertrekken. Deze breken daar waarschijnlijk niet door en kunnen als eredivisiewaardige spelers terugkeren naar Breda, zoals in het verleden Gorter of Stam

0    
Ouwe Spionkop

Allemaal leuk en aardig dit geneuzel hierboven van de stamgasten, maar we zitten natuurlijk wel met z'n allen te wachten op de bekendmaking van de nieuwe directeur en technisch manager.
Kunnen we dat nieuws vandaag verwachten of zou het morgen worden?

0    
vriendjespolitiek

Als die voetbalmafia nou weer gewoon eens terug gaat naar MAX 3 buitenlandse spelers in het team,zullen er weer gouden tijden aanbreken,maar aangezien,het grote geld alles verkloot heeft,in het moderne voetbal,blijven al die veehandelshuizen bestaan,waardoor je als kleine club,verdoemd bent om,in het afvalputje van het hedentendaagse voetbal te roeren naar bruikbare spelers,gewoon vanwege het feit,dat je niet beschikt,over de nodige financiële middelen,om een fatsoenlijk elftal op de been te brengen.

0    
Harrie

Van Geel naar NAC

0    
Balletje

@ van Flieger.......post eens iets leuks, blijf of/en positief. Zou een verademing zijn.

0    
van Flieger

Ouwe Spionkop - op 27 februari meldde mevrouw Ooievaar in de Stem dat het BINNEN 3 a 4 weken zou gebeuren. En dat kwam dus 2 dagen voor 1 maart wat daarvoor gecommuniceerd was, na de gemiste december en januari doelstellingen.

Drie weken werden het niet, uiteraard niet want dan zou je snel zijn en de mensen eindelijk een keer laten zien dat je wat kunt. We zitten nu op de laatste dag van de 4e week. Dus dit vrouwtje is van het type overpromise underdeliver. Geen topper.

Ps - dat er geen enkele toezicht op deze dame is bewijst Joost Facebook door dit maar gewoon te laten lopen. Zeldzaam slecht zijn ze met zn allen. Een reden geven voor al die vertraging vinden zij ook niet nodig. Benieuwd met welke halve zool ze na 6 maanden aankomen.

0    
Breda

Jeugdopleiding op peil houden
Zware directie
Voetbalkennis in huis halen
Stadion kopen
Voldoende budget om spelersbegroting op peil te houden.

Dan komt NAC sterker terug zonder schulden rnet een toekomst.

5 agendapunten.

We gaan het zien.

Relatie met City (schijnt weer goed te zijn) als extra (niet als kern).

0    
van Flieger

In het internationale bedrijfsleven telt voornamelijk 1 ding: time. Klanten, toezichthouders, ze rekenen allemaal op je. Dat heet opleveren. In vertraging is niemand geinteresseerd, dan ben je gewoon out of business.

Bij ons NAC zakken directie en commissarissen dagelijks verder weg in het moeras van de kleine politiek der non valeurs.

0    
Ratjeduneerste

@ van Flieger

Wat betreft topbeleid is er geen touw aan vast te knopen. Echter kan dit over de jeugdopleiding, wat een aparte tak van de organisatie betreft, wel gezegd worden. Met onder andere Gillissen en Weijs is er bij de jeugd namelijk wel een duidelijke visie opgesteld en nagestreefd. En voila, dat heeft Heracles gezien en de slapers bij onze club niet.

Echter is het nu hopen op een voortzetting van dit traject, maar ik ben benieuwd wie die plaats in zal nemen.

Wanneer je nu nog probeert te verkondigen dat de jeugdopleiding geen stappen gemaakt heeft dan ben je wel echt selectief blind. Kijk bijvoorbeeld naar jeugdinternationals. Oke, het zijn niet allemaal toplanden, maar dat deze jongens zich in de jeugd van NAC in de kijker spelen zegt al veel.

Ik denk dus niet dat je de afgelopen paar jaar veel aan kunt merken op de jeugdopleiding. Ik zie ons daar de komende jaren de vruchten van plukken. Nu binnen het 1e elftal nog een duidelijk beleid en het belangrijkste, binnen de organisatie van NAC.

0    
Buurman

De eerste jeugd speler die ik bewust in het eerste zag komen was Martien Vreyssen. Dat gaf me een steekje jaloezie want we hadden beide in het schoolelftal van de Sint Aloysius gespeeld. En je droomde er natuurlijk van dat je ooit allemaal in NAC1 kwam. Uiteraard ten onrechte het is slechts voor weinigen weggelegd. Ik wil nog eens benadrukken dat ik Martien een toffe bescheiden gast vond. Echt een schoolkameraad zonder rottigheid. Mijn broer komt Martien dikwijls tegen als ze beide hun rondje lopen maar Vreyssen zal altijd naar je vragen. Er waren daarvoor natuurlijk meer spelers doorgebroken. Frans Bouwmeester sr,Nico Rijnders , Hein van Gastelvom drie hele goeie te noemen. En niet te vergeten veel later weet Lokhoff, wellicht de allerbeste. Meest recent bv. Seuntjens , ook een kanjer. En dan vergeet ik tig spelers. Spelers uit de regio die zijn gehaald en succes hadden in onze hoofdmacht zijn er zeer velen. Een geweldige speler vond ik Tom Smits uit Waspik. Ik denk dat zowel jeugd als scouting zeer belangrijk zijn en hand hand moeten gaan. En dat kan ook m.i. heel goed samengaan in een samenwerkingsverband met MC. Die zijn natuurlijk schofferend behandeld. Ze knappen heel Zundert op. Schenken ons Ambrose , Angelino , García ,Mari , Ilic en nog een paar. En omdat het dit seizoen even minder gaat krijgen ze een onbeschoft grote volksmond dat wij ze niet nodig hebben. Gelukkig voelt een dinosaurus zo’n muggensteek niet eens. Dus ik zou die samenwerking zien te behouden in een wat andere vorm.

0    
Buurman

Hein van Gastel om er .... veel later weer Lokhoff

0    
Cees

BZzzzzzz, er zit een dikke, geelzwarte strontflieg op het NAC-veld. Weg flieg, weg flieg, zo klinkt de geelzwarte fliegenmepper, waar mevr. Ooievaar mee mept. “Wat is die taaikes, jeetje”, horen we haar mompelen. “Jaag hem weg”, brult o.a Van Aalst! Daar gaat ie “uiteindelijk”. Maar hij fliegt bovenop een oude vergeten koeienvlaai. Overblijfseltje van een vroegere koeienwedstrijd (waar schijt de koe?) op datzelfde NAC-veld.

“Kijk hem eens smullen, ba...ba”, zo roept men in koor, dat vinden ze zeker het allerlekkerst? Maar daar komt opnieuw, fliegensvlug mevr. Nicole Edelenbos met een grote geelzwarte-strontkar. Die zuigt die stinkende koeienvlaai tezamen met fliegje op, en leegt deze even later op kokhalzende wijze in de diepe naast het veld gelegen gracht.

Zo, die is wel even bezig met smullen roept men. Die zien we voorlopig niet terug!

0    
Fred1

@ Buurman inderdaad MC is niet best behandeld, het was gewoon simpel, NAC moest ( hopelijk nog moet ) zelf zorgen voor een eigen basis van 14 spelers en MC City zou 4 of 5 spelers leveren om op te leiden en die eventueel de 14 aan konden vullen.
Er was geen verplichting tot opstellen of wat dan ook, zéér recent weet ik dat Smulders vooraf is gewaarschuwd dat de spelers die nu kwamen van iets minder kaliber waren, ook heeft Smulders niet echt aangedrongen op specifieke spelers. Wat Smulders heeft gedaan is de spelers van MC meetellen al volwaardige basisspelers ook wist hij tevoren dat ze later zouden instromen , zo ga je dus een voorbereiding niet in. Het is zelfs zo dat men bij MC verbaast was dat hij Fernandes terug wilde dat hadden ze na het debacle van vorig jaar niet verwacht, MC was (is) ook niet tevreden over de ontwikkeling van Fernandes .
Ja buurman was wel een kweekvijvertje dat schooltje aan de Havermanstraat.

0    
van Flieger

Buurman - zoveel later kwam Lokhoff nou ook weer niet. Lokhoff en Vreijssen hebben minstens 1 jaar samengespeeld. Lokhoff was de beste die we de laatste 30 jaar hebben gehad, alhoewel hij zijn beste jaren aan Psv en dat lompe Nimes gaf.

Ps- Cees, even je pilletjes nemen. Druk maar op die rode knop, dan komen ze vanzelf.

0    
van Flieger

Fred - beide partijen zijn teleurgesteld in elkaar. NAC heeft daar geen contact met de hoofdtrainer of de CEO. Zitten gewoon te laag in de boom daar.

0    
Dutchbird

Het niveau is nog nooit zo hoog geweest bij de jeugd van NAC. Als er ooit een kans is op doorbrekende spelers is dat nu.

0    
Buurman

Beste Flieger. Klopt. Lokhoff heeft volgens mij als enige uit vierde klas ook in dat schoolelftal mee gedaan. Hij was al heel jong veel beter dan de rest. Lokhoff kreeg na een uitwedstrijd tegen ajax van alle ajaxieden uitgebreid felicitaties vanwege zijn abnormaal goede spel in die partij. Echt wat was die gast goed. Beste Fred. En dan heeft MC ook nog een forse schadevergoeding betaald voor het terug halen van een keeper terwijl ze dat niet verplicht waren. Wat hadden we een mooie tijd op de Aloysius.

0    
Cool Hand

Heeft NAC niet ooit bovenaan gestaan toen Lokhoff en Vreijssen samenspeelden? Mooie tijden. Topvoetbal en topspelers.

Laad alle berichten na dit bericht in