Wij gaan niet opzij

BSR TV: Edwin de Graaf in aanloop naar De Graafschap - NAC

BsideBart

Trainer Edwin de Graaf sprak met ons in aanloop naar De Graafschap - NAC. In dit interview gaf hij onder meer een update over de ziekenboeg, transferperikelen en natuurlijk de wedstrijd tegen De Graafschap van morgen.

Bron:
B-Side Rats
Terug naar overzicht
42 Reacties
66   6  
Messiaans

Goed interview, complimenten daarvoor! Ik vind dat Edwin goed en heldere antwoorden geeft, hopelijk komen die 3 gasten er inderdaad aan! Leuk om te horen dat Lurling die jonge gasten aanstuurt tijdens de partij, van hem kunnen ze het immers goed leren!

Hopen op het beste morgen… ! Puntje teken ik eigenlijk al voor en dan volgende week hopelijk met de Rooij erbij een serie weg gaan zetten

66   6  
Messiaans

Goed interview, complimenten daarvoor! Ik vind dat Edwin goed en heldere antwoorden geeft, hopelijk komen die 3 gasten er inderdaad aan! Leuk om te horen dat Lurling die jonge gasten aanstuurt tijdens de partij, van hem kunnen ze het immers goed leren!

Hopen op het beste morgen… ! Puntje teken ik eigenlijk al voor en dan volgende week hopelijk met de Rooij erbij een serie weg gaan zetten

23   14  
Nac

Je krijgt 2x je inzet op unibet voor de Graafschap.
Dan is het of geld winnen of een resultaat voor nac. 😅

30   2  
geelzwartwit

Vind De Graaf altijd wel prettig in de interviews.
NIks teveel niks te weinig.

28   23  
Beest

Daar sta je dan .

Je eerste hoofdklus als trainer. Dat bepaalt de loop van je verdere carrière.

Daar sta je dan met een selectie waarvan de helft uit de onder 19 komt.

Door toe doen van een wederom falende Algemene directeur ,die zelf al meerdere malen heeft toegegeven geen ene bal verstand van voetbal te hebben .

We zijn een slap publiek geworden die uit hoop voor verdere afgang maar de andere kant opkijken en toelaten hoe iemand die 0,0 met NAC naar de afgrond brengt. Verder en verder het stinkende zuigende moeras genaamd de kkd in.

Dit moet toch het toppunt zijn . Het laagste punt waarop ik NAC ooit heb meegemaakt. Spelers willen weg. Niemand die een beetje kan voetballen wilt naar ons komen en wie er komen zijn alleen maar geblesseerd.

Noem het pech maar het is ongekend hoeveel blessures er elk jaar weer zijn bij NAC . Op een gegeven moment kan je het geen pech meer noemen.

29   6  
Ouwe Spionkop

Medelijden met de Graaf.

16   11  
Ouwe Jos

Ik kreeg zojuist toch even een lach op mijn gezicht in deze hele sombere NAC dagen. De ouwe Jos biedt de nog oudere Jos een dagje golfen aan voor zijn verjaardag. Ik geef aan dat de rekening naar mij mag. Twee minuten later "pling". Ontvang ik de factuur van ............ Graeme Rutjes :-)

19   5  
G

Kom eens op zeg, die Malone moet toch gewoon fit kunnen zijn nu?

26   1  
N1912

Ik ben heel erg benieuwd wat NAC voetballend op de mat kan brengen tegen een ervaren en fysiek sterke tegenstander als De Graafschap. Het spel zag er bij vlagen al heel behoorlijk uit tegen VVV en Telstar, de iets mindere resultaten moeten we voorlopig even doorheen proberen te kijken. Dit is een team in ontwikkeling met bovendien onbehoorlijk veel afwezigen in een toch al smalle selectie.

Lekker uitgaan van eigen kracht morgen, laten zien dat er weer stappen zijn gezet ten opzichte van vorige week, en dan maar zien hoe ver we daarmee morgen gaan komen. De resultaten gaan uiteindelijk vanzelf wel komen. Gun de boys de tijd. Niet direct hosanna roepen bij een winstpartij en niet gelijk moord en brand schreeuwen mochten als we verliezen. Realisme en nuance.

17   4  
altijdnacsupporter

Laat van die mogelijke aanvullingen in ieder geval Antonia erbij zitten. Dreigende buitenspeler, goed bij Carmbuur...

Noem me een beroeps positivo maar heb 2 a 3 juiste aanvullingen, tikkeltje geluk mbt het fit blijven, gaan wij "gewoon"top 4 spelen!

8   4  
Chris W.M.

Toch weer nieuwe informatie uit het interview kunnen halen: "Het draait natuurlijk ook wel om de centjes, wat we kunnen bieden daarin, en of ze daarvoor open staan."

Eerder werd gezegd dat ze bijna iedereen op het lijstje transfervrije spelers wel gehad hebben, maar je gaat ook niet praten over salarissen met huurspelers. Het zullen dan waarschijnlijk jongens zijn die weg mogen bij hun club, al dan niet gratis en/of met een doorverkooppercentage o.i.d.?

20   4  
Fred1

Die blessures komen uiteraard niet uit de lucht vallen, al vanaf vorig seizoen zijn de spelers niet fit en niet opgetraind naar een hoge(ere) wedstrijdbelasting.
Ze zijn nooit fit geweest.
Daar kan Edwin de Graaf op dit moment niets aan doen.
Ik weet niet hoe er nu getraind wordt, maar ik weet uit ervaring ook dat De Graaf niet meteen vol de zweep er over kan leggen.
De wedstrijdbelasting en intensiviteit is in een wedstrijd vele malen hoger dan op een training, heel veel interval ook.
Steijn heeft er een potje van gemaakt en gewoon zijn werk niet gedaan.
Niet gek dat sommige spelers ( helaas te weinig ) voor zichzelf trainden of een persoonlijke trainer in de hand namen.
Het gebrek aan visie, aanpak en werklust van Steijn hebben de ploeg conditioneel en mentaal naar een bedroevend niveau gebracht.
Moet zeggen dat ik dit nooit eerder heb meegemaakt.
Vervelende is dat ook nieuwe spelers noodgedwongen zich aan het belasingsniveau van de bestaande selectie aan gaan passen, dus die blijven ook hangen onder het te halen niveau.
Het is ook niet een twee drie opgelost in enkele weken.
Deze ploeg is conditioneel en mentaal zó ver onder niveau, terwijl ik denk dat ze technisch wel in de top 3 horen, om die reden kunnen ze de tweede helft nooit verder afstand nemen of consolideren.
Daarbij merken velen terecht op dat de aantrekkingskracht om bij NAC te spelen naar een nulpunt is gezakt, in luttele jaren is ook ons imago volledig naar de kloten.
De perikelen met Steijn-Lokhoff-Manders waren de definitieve doodsteek.
Ik hoop dat er snel een koper komt die discreet is en er volledig van A tot Z met de bezem door gaat en die direct wilt investeren en zijn ambities duidelijk op tafel legt.
De tijd dringt.

11   1  
Nac
11   1  
Belgische Naccer

FIjne trainer!

Maar hij moet het wel doen met een zeer beperkt aantal fitte spelers.

Ik hoop dat iedereen snel weer fit is, en dat De Graaf en Lurling er weer een vechtmachine van maakt. Zoals onder Weijs en Hyballa.

Hup NAC!

9   5  
sjef de gevulde koek

Nou met alle respect maar Schouten die heb ik vorig jaar gezien en zeker afgelopen vrijdag. Slechtste van het veld by far. Heb deze week al een keer me verbazing uitgesproken maar misschien was hij vorige week al bezig met een transfer. Hopelijk is Rutten snel fit en blijft hij dat!!!! Verder ziet het er met de week slechter uit natuurlijk. HUP NAC.

11   3  
Chris W.M.

@Nac

Lijkt me wat aan de hoge kant. Mijn gevoel zegt 200K-250K max. Vergeet niet dat toen hij verlengde hij niet eens basisspeler was bij een top 5 club in de KKD.

11   20  
Johnny1912

FRED1

Je kunt ook weer niet alles op Steijn afschuiven.

NAC is ruim 2 maanden geleden begonnen met de voorbereiding. In 2 maanden tijd ga je op trainen en daar heb je ruim de tijd voor. Niemand weet waar het aan ligt, wie weet domme pech.

Of is de blessure van Bakker ook de schuld van de trainingen van Steijn?

De fitheid vorig jaar en trainingsbelasting was zeker op Steijn zn conto. Maar dat deed hij met een reden, misschien wel om blessures bij een aantal te voorkomen? Feit blijft dat hij bijna promoveerde.

8   2  
RV

Het is wel het bekende verhaal bij NAC.
Starten met een halve selectie en vooral half fitte selectie.
In de winterstop eigenlijk te ver achter liggen om bovenin mee te doen, ik hoop dat we tot de winterstop de schade kunnen beperken.

Ik vind het ook ongelofelijk als Malone morgen niet wedstrijd fit is.
Zo'n jongen met Eredivisie ervaring moet toch na drie wedstrijden in de competitie wel in staat zijn om mee te draaien (hij heeft toch niet 8 weken op het strand gelegen maar heeft daar ook zijn wedstrijden gespeeld)? Waar zijn we in godsnaam mee bezig....

Zou jammer zijn als zowel Schouten als Bakker er morgen niet bij zijn.

4   24  
Bas2

Dat De Graafschap is een partij slecht geworden zeg! Verloren thuis met 0-3 van het labiele Roda.

Ze proberen met deze nieuwe trainer te voetballen maar dat kunnen ze niet zonder Seuntjens, Van Mieghem etc

NAC moet ook niet zeuren over blessure enzovoorts.. Die hebben alle ploegen.

NAC heeft nog steeds met Emmen de duurste selectie. Spelers als Olij, Malone, Haye, Rutten, Seuntjens, De Rooij, Maria, Bilate en Schouten verdienen een Gods vermogen voor KKD begrippen!!!


Het is ook niet gek dat alle spelers die NAC wil dat die meteen afhaken. Wat zou jij doen als je in gesprek zit met Pinocchio Manders en boertje Hellemons?!9   11  
Bas2

Echt jammer dat Lokhoff weg is!
Dan zitten potentieel nieuwe spelers met hun zaakwaarnemers toch anders aan tafel dan met die lichtgewichten van nu...

3   4  
geelzwartwit

Ik vind die terugblik link van bndestem wel frapant. De transferperiode is natuurlijk nog niet afgelopen maar met deze selectie inclusief de talenten zonder contract.. plus de eventuele 3 versterkingen en het de deur uit lopen van velen plus nu eventueel Schouten moet er toch wel wat concurerend geld zijn ?


17 juli interview De Graaf
Een andere voorwaarde waarover is gesproken is het aantrekken van spelers. ,,Wat is er mogelijk? Wat kunnen we halen? Op welke posities mogen en kunnen we ons versterken? Daar hebben we over gesproken. De posities die zijn weggevallen, kunnen we invullen met spelers die we op het oog hebben. Dat is ons toegezegd.” Op het spelersbudget (2.2 tot 2.4 miljoen euro) wordt niet bezuinigd. ,,Voor zover ik weet, kunnen we dat besteden.

5   1  
Gjoewie

Ouwe Jos > Doe Graeme de Grutjes! 8-)

21   6  
Fred1

@ Johnny1912, helaas lees jij ook niet wat er staat geschreven.
Ik zeg het toch duidelijk dacht ik.
Ik heb er zelf meer dan 40 jaar opzitten als trainer in al zijn facetten, ook conditietrainer.
En ik kan je uit ervaring zeggen dat een ploeg die een heel jaar op 60% fysieke belasting heeft gespeeld niet in 2 maanden op te trainen is naar een topfit niveau.
Vergeet het!
Elalouchi zal bijvoorbeeld om die redenen alle moeite hebben om meteen aan te haken bij zijn nieuwe werkgever.
En als de Graaf er dezelfde intensiteit op nahoudt, maar als gezegd, dat weet ik nog niet, dan kom je gewoon niet op level.
Topfit is dan een utopie zeker als daar nog spelers tussen zitten die het allemaal wel geloven, morgen weer n nieuwe dag.
Ik geef duidelijk aan dat nieuwe spelers aanhaken bij het huidige level, dat is ook meteen de reden dat ze ook in dezelfde blessure cyclus geraken, dus met een omweg en vergezocht in essentie de schuld van Steijn ja.
Dus Bakker idem dito.
Wil je meekunnen als BVO dan moet je twee trainingssessies hebben per dag, en 2 vrije dagen per week mag dan gewoon.
Dus 4 dagen voluit trainen en één wedstrijd per week, 8 intensieve gerichte trainingen en een wedstrijd daar raak je topfit van, garantie!
En nog iets , we zijn dankzij Steijn niet gepromoveerd en niet dankzij Steijn bijna gepromoveerd, dat is nogal een nuance verschil.

10   4  
Adriaan

Tsja
De vele blessures kun je niet volledig aan Steijn toeschrijven natuurlijk
Deels ook pech
Supporters hebben recht op meer transparantie!
Wat is er met Maria en Malone?
Hoe gaat het met Kotzebue en Kortsmit?
Tel hierbij Bilate De Rooij Schouten Rutten en Bakker erbij op en je mist bijna een heel elftal
Spelers willen blijkbaar niet meer zo graag bij NAC voetballen
Echter: we hebben nog steeds een hoge spelersbegroting ( zeker voor kkd begrippen) en vooral ....... de grootste supportersschare!
Dan zou ik het wel weten...
Transferperiode duurt nog 12 dagen
Hopelijk komen er nog een stuk of 4 potentiele basisspelers bij!
El Kayati???

20   11  
Jowiro

Er zit maar 1 ding op
LOKHOFF terug.

1   1  
DunErwt

@ouwe jos

Ow Grut o Grut :-)

13   5  
Arvid

Malone heeft toch alle wedstrijden gespeeld in de gold cup ook nog eens 90 minuten en Maria moest in quarantaine vanwege corona uitbraak in nationaal elftal dus al veel eerder klaar met de gold cup überhaupt niet eens aan begonnen.Is er enige duidelijkheid over die 2 willen transfer forceren of contract ontbinding leg het maar eens uit?hoor de trainer er niet over wat er precies speelt!

8   10  
Scheppioni

He zou nu maar Edje de Graaf zijn zeg, met de puinhoop van steijn zitten en die malone mist natuurlijk steijntje, zal totaal geen inspiratie meer hebben evenals lex had !! Tis zo'n grot teringbende dat we moeten hopen dat the Seun zich met zijn leerlingen staande gaat houden want ds overigee met ervaring vertrekt op het laatste moment of heeft totaal geen passie meer met ons NAC !!! Hoe graag de Graaf ook wil, bijna elke eventuele aanwinst krabt achter zijn oren als die met die zak hooi manders om de tafel zit !!! Hopen op een onbevangen NAC morgen, maar ......eerst zien !

11   2  
geelzwartwit

- spelers komen niet zomaar meer naar NAC, hebben vaak meerdere opties waarbij ze eerst naar het salaris en dan naar de club kijken
- vanuit privacy mag een club nog steeds niet openbaar over blessures/ziekte van spelers communiceren zonder duidelijke toestemming van de speler
- mocht Malone of wie dan ook met een transfer bezig zijn is het altijd handiger om dit stil te houden. Dit kan makkelijker vanuit een blessure dan zoals Schouten, ben je fit en zit je opeens op de tribune dan komen de vragen
- van ManCIty komt alsnog niks dus als NAC daar hoop op had zijn ze op die posities nu net pas begonnen met plan B
- grootste probleem nu is het aantal afwezigen, dat kan met het verschil tussen vakantie, training en eerste wedstrijden komen of pech of wat dan ook.
- we hebben 2 westrijden gespeeld en 2 keer gelijk. Diverse jonge spelers maakten toch wel wat indruk.

Het meest zorgen zou ik mij maken om;
- Haye moet niet weg
- Talenten die zich zonder contract in de kijker spelen
- Spoedig herstel van de geblesseerden

En VanAcker laat het maar zien. De Graaf had je sowieso ipv Rosler moeten opstellen op recht. (ieder op zijn eigen positie).

3   4  
The Cosmic Gate

Die moet langzamerhand ook wel moedeloos worden lijkt me ?

6   8  
Dbare

7 man geblesseerd aan begin seizoen!!! Hoe kan dit? Echt weer kansloos zo.
Man man man....

13   3  
RV

Het klopt wel wat geelzwartwit zegt natuurlijk.
Als Bilate, Malone en de Rooij weer fit zijn en Haye blijft dan zijn we met 1 of 2 versterkingen gewoon een goed team die in de gehele as (Olij, Bakker + Adilehou of Rosler, Malone, Haye, Seuntjens, Bilate) vooral goed is voor de eerste divisie.

Misschien zou je dan zelfs Malone toch op 6 kunnen zetten (want Adilehou en Bakker vind ik een goed koppel achterin) en Haye wat meer vooruitgeschoven laten spelen. Met Seuntjens op 10 en Bilate in de punt heb je dan helemaal een stevige as.

Vooral qua creativiteit en voor de backs moet er eigenlijk wel iets bij.

Waar ik vooral van baal is dat onprofessionele wat toch altijd weer om de club blijft hangen.
Voorbereidingsschema half in elkaar gezet, spelers die niet fit zijn aan het begin van de competitie (zelfs een Malone nog steeds niet...). Ik vind dat echt onbegrijpelijk. Plus wat er gesuggereerd wordt (dat de intensiteit laag ligt) is een feit wat inderdaad sinds het tijdperk Steijn is ontstaan (al dan niet vanwege Corona).

6   6  
Pietjebel

Ieder seizoen denk je slechter als dit gaat het niet worden
Maar wat zakken we steeds verder af zeg
Het word minder en minder
Ben je blij dat het seizoen voorbij is wil je fris en vol goede moet aan het nieuwe seizoen beginnen begin je eigenlijk al slechter als ut vorige
Hoe kan het toch ieder jaar weer

12   2  
Ivo

Blessures zijn vervelend, maar profspelers die niet fit raken daar kan ik niet over uit. Profvoetballer zijn is een voorrecht, als je dat verkloot door te zwaar terug te komen van vakantie of gewoon te weinig te trainen, dan begrijp je het denk ik niet.

12   2  
WVG

Wat een verademing is deze man.

15   4  
Benieuwd

Vanavond is er een gesprek met dankerlui van fc groningen gepland. Mij onbekend of het om huur of evt (transfervrije) overname gaat

3   18  
Muhren

Sontje hansen dankerlui bronjo vente ben er wel een beetje klaar mee is deze zomer al genoeg vertrokken + schouten waarschijnlijk wie weet haye...noem ze maar op kali reuvers mounir van hooijdonk immers azarkan(+ die huurling van feyenoord verdediger)anco janssen darren maatsen fiorini...schouten wie volgt?voor trg seuntjes bakker velenas MOETEN VOLGENS MIJ NOG MINSTENS 5 VERSTERKINGEN BIJ NOU NOG 12 DAGEN!

2   1  
@benieuwd

Wat is jouw bron?

2   3  
Stan

FRED
Je lult maar wat.
Ik weet uit ervaring dat Edje de groep allang fit had moeten hebben. Dat ligt echt niet aan Steijn.

1   3  
Bredafun

Wat n gelul dat ze niet dit zijn. Luie donders zijn t!
Gewoon opstellen.
Geen medische mankementen, Dan zoals iedere Nederlander “werken voor je geld”, En anders opzoute!

4   0  
Henri

@Benieuwd
FC Groningen heeft vorig seizoen Donkerlui voor zo'n 2 miljoen van Willem II gekocht. Die gaat dus niet transfervrij weg. En ik denk eerlijk gezegd dat Donkerlui op een hoger niveau wilt spelen dan KKD bij NAC.

3   0  
Chingblauw

Ik zou m'n geld maar niet teveel op Malone zetten, die gast speelt het spelletje zoals helaas zoveel voor hem. Of wil afgekocht worden of blijft heel ernstig geblesseerd tot einde contract.

1   0  
ome cor

De Graaf is de enige trainer van een jong,-team die er een paar oudere spelers aan mag toevoegen.

Mooi om ervaring op te doen in een seizoen zonder druk !
Als alle supporters dat nu ook in zagen dan scheelde dat een hoop zinloos geklaag.

Laad alle berichten na dit bericht in