Wij gaan niet opzij

BSR TV: Edwin de Graaf na ADO Den Haag (4-1)

Thiestemberg

Edwin de Graaf liet op meerdere momenten zijn ongenoegen blijken in het interview dat we met hem hielden na de wedstrijd. De trainer zag in Den Haag genoeg aanknopingspunten, echter overheerste de frustratie. Het moet beter! Na een bewogen eerste half jaar mag de Graaf nu even bijkomen in de winterstop.

Bron:
B-Side Rats
50 Reacties
87   24  
H V.M.

Ondanks dat het allemaal zwaar onder de maat is valt EdG niet zoveel aan te rekenen.
De man is zeker niet foutloos, maar hij heeft ook wel een heel matige selectie tot zijn beschikking.
Hier valt ook voor andere trainers weinig eer te behalen, dus laat hem het seizoen maar afmaken.
Haye is wekelijks een negen, Olij een acht, en Seuntjes haalt zo af en toe ook nog een voldoende.
De rest is grotendeels opvulling, oftewel dáár ga je het dit seizoen niet mee redden.
Komende winterstop gaan ze nog proberen een spits te halen en Thats All.

Allemaal alvast prettige feestdagen en tot ziens in 2022!!

19   12  
The Cosmic Gate

Aanknopingspunten/proces/ op de training gaat het super enz enz horen we al wel enkele tijd ......zucht

44   66  
Moppernac

Edwin zegt wekelijks dat hij aanknopingspunten ziet, het lijkt wel een cassettebandje die je wekelijks hoort.
Edwin je bent echt een fijne gozer maar een trainer die in de winterstop op de 9de of zelfs 10de plaats staat voor een KKD top team niveau , dan haal je normaal niet het nieuwe jaar om als trainer door te gaan.
Jij krijgt het niet voor elkaar om er een team van te maken en we moeten nu helaas voor het 4de jaar de KKD volgend seizoen weer ingaan.
Dus ik zeg het niet graag, maar het is wel tijd om op te stappen.
NAC heeft met Edwin gegokt maar verloren.

20   50  
Rubenac

Herstel maar snel, hou de eer aan je zelf.
Zorg voor je gezin en vind snel een leuke , kleine club.

42   31  
Sjonnie

Moppernac@

Helemaal met je eens!
We staan in de winterstop al bijna 20 punten achter de nummer 1 en 2.
Dat is NAC onwaardig.
Dat kan echt niet voor een club met zowat de grootste begroting.

18   12  
Jaap Aap

Vraagstelling mag best wat kritischer. De reporter huilt soms te veel mee met de wolven.
-Edwin, zie jij nog aanknopingspunten? Denk je het na de winterstop nog op de rit te krijgen?
- je heb de Rooij nu genoeg kansen gegeven. Is het wellicht beter afscheid te nemen van deze speler?
- we zijn nu 20 wedstrijden onderweg en je hebt nog steeds geef vaste formatie staan. Hoe lang blijf je nog zoeken? Reken je dat jezelf aan?
- je trapt iedere keer dezelfde open deuren in en ben een ster in het geven van obligate antwoorden. Vind je het nog wel leuk bij NAC, Edwin?
Etc. Etc.

87   24  
H V.M.

Ondanks dat het allemaal zwaar onder de maat is valt EdG niet zoveel aan te rekenen.
De man is zeker niet foutloos, maar hij heeft ook wel een heel matige selectie tot zijn beschikking.
Hier valt ook voor andere trainers weinig eer te behalen, dus laat hem het seizoen maar afmaken.
Haye is wekelijks een negen, Olij een acht, en Seuntjes haalt zo af en toe ook nog een voldoende.
De rest is grotendeels opvulling, oftewel dáár ga je het dit seizoen niet mee redden.
Komende winterstop gaan ze nog proberen een spits te halen en Thats All.

Allemaal alvast prettige feestdagen en tot ziens in 2022!!

25   2  
F

Gaan we nu eindelijk eens beseffen een modale KKD club te zijn i.p.v. NAC onwaardig e.d.
Uiteraard is dit alles de laatste weken/maanden/jaren NAC onwaardig, maar het is voor nu wat het is. Allemaal erachter blijven staan en we komen echt wel weer bovendrijven.

16   35  
F

@moppernac
Zo is het, trainer eruit!!!

10   12  
Bredaaaaa

Super Ed. Dit was niet de beste wedstrijd. Maar je hebt bewezen onder druk te kunnen presteren. Een verademing als trainer. Ik heb genoeg aanknopingspunten gezien waar NAC iets mee kan. Op de trainingen zijn de spelers goed. Dat moet zich nog in punten vertalen. De 2 helft van het seizoen zal aan onze zijde zijn.

24   1  
Nico

De selectie is gewoon niet op NIVEAU:

Vandaag hadden we maar 3 voldoendes:

Olij, Haye en Seuntjes!


Dat is veel te min voor het 1e rijtje!

18   7  
Tip

Als de nederlaag is bezonken besef je dat dit NAC bij ADO kan verliezen. En het was eigenlijk 2-1. Al heb je daar niks aan.
Maar door een goeie tweede helft pak je zowaar Utrecht. Een Den Bosch dat veel ruimte weg geeft pakken we met klinkende cijfers. En dan is het tegen Helmond weer billen knijpen. Dat is het huidige NAC. Het is niet anders.
NAC is een middenmotor in de keuken maar de ploeg heeft echt wel mogelijkheden. Een goeie spits zou wonderen doen.
Ik zie ons de nacompetitie toch wel nipt halen als de negativiteit niet gaat overheersen. NAC zal er keihard voor moeten knokken.

Ik denk het belangrijkste dat we snel worden geïnformeerd over hoe het met de verkoop staat en of we in de winterstop een versterking kunnen halen. Dan weten waar we aan toe zijn. Haye en enkele jeugdspelers krijgen een (verbeterd) contract aangeboden. Het eerste stapje is gezet.

8   1  
Noad1976

https://www.espn.nl/video/clip/_/id/8484160 deze scheidsrechter heeft al eerder nac zwaar benadeeld

11   2  
Ivo

Er moet heel snel een TD komen die de JUISTE spelers naar Breda haalt. Hoe lang zijn we al niet aan het aankloten met technische harten en trainers die de vrije hand hebben. Nu zie je wat er gebeurt als je zonder beleid klakkeloos een selectie samenstelt. En dit is al 3 seizoenen aan de hand.

Want Lokhoff kreeg de kans niet, Tom van den Abbeele moest al snel het veld ruimen. Smulders was de laatste echte TD. Jammer dat hij zo opzichtig faalde in dat laatste seizoen. Wie weet hoe de toekomst er anders had uitgezien.

15   4  
Wolfmanjack

Die interviewer en de graaff vinden ons gelijkwaardig. NUL goede voorzetten. NUL.

16   4  
Noad1976

no way dat nac betere selectie heeft dan ado dan ben je toch niet lekker

9   37  
Johnny1912

Het perfecte moment om De Graaf te vervangen is nu lijkt mij. Hij heeft het voor elkaar gekregen om de hele 1e seizoenshelft niet boven de 10e plek uit te komen met een promotiewaardige selectie. Hij heeft ons de slechtste seizoenshelft en klassering uit de geschiedenis gegeven. Andere trainers moesten na een aantal nederlagen plaats maken of voor veel minder erge dingen dan De Graaf nu. Gewogen en te licht bevonden.

Exit De Graaf nu na deze seizoenshelft!!

12   10  
sprang-capelle

Hij zal het oprecht menen. Maar met deze man promoveer je over 47 jaar nog niet. Hij doet zijn best, maar hij heeft niet meer kwaliteiten dan assistent van de assistent te zijn. Aardige man, maar daar promoveer je niet mee. Hij zou zo dj bij een commercieel station kunnen worden, want hij draait altijd de zelfde plaat...

18   9  
Henri

Hoe langer een overname duurt, hoe verder de club wegzakt. Hoe lang gaat het nog duren voordat er echt structureel iets, hopelijk goeds, wordt opgebouwd?
Een week, een maand, maanden?
Wat er nu sowieso moet gebeuren na de helft van de competitie en in de huidige situatie is in mijn ogen:
De Graaf alle tijd en gelegenheid geven om aan zijn herstel te werken. Je mag en kan van iemand met een levensbedreigende ziekte niet verwachten dat hij in de huidige situatie de kar gaat trekken, spelers op scherp gaat zetten, de strijd met spelers en stafleden aangaat etc. Dit zou gewoon schandalig zijn.
Schuif een andere interne trainer naar voren of benoem voor een 1/2 jaar een ervaren trainer.
Verklein de selectie, spelers als De Rooij, Rösler en Velanas hebben bewezen geen NAC-spelers te zijn. Ze hebben de uitstraling van een ideale schoonzoon. Geen fysieke (duel)kracht, geen jongens die voor zichzelf tot het gaatje kunnen/willen gaan. Dit heb je of heb je niet. Creëer een team waarbij jonge talenten als Agougil, Van Schuppen, Banzuzi, Kotzebue, Marijnissen en Mekkaoui veel speelminuten krijgen. De rest is niet geschikt.
Daarnaast is het TH er ook weer in geslaagd dat beetje geld dat er nog was over de balk te gooien. Ik waarschuwde al om Ligeon niet te kopen want dan komt er op termijn een dure rechtsback op de bank te zitten: Ligeon of Rutten. Nu we zien het één van de twee zit op de bank. Wat is nu echt de meerwaarde van Cagro? Had dat niet goedkoper opgelost kunnen worden? Hij staat nu alleen eigen talenten in de weg. Zij die zich nu juist in dit seizoen moeten bewijzen omdat je mag verwachten dat een nieuwe eigenaar flink in nieuwe spelers gaat investeren. Als je nu vanavond twee maal ziet dat Malone en Rutten zich kinderlijk laten verrassen met twee tegengoals tot gevolg. Mijn verdediging zou zijn: Bakker-Marijnissen-Malone-Mekkaoui. Als je dan verder ziet dat de NAC verdediging totaal geen antwoord heeft op de fysieke- en kopkracht van Verheydt, dan vraag ik me toch af waarom de enige die het wel zou kunnen, n.l. Adiléhou nu alle gelegenheid krijgt om in Parijs babysit te spelen terwijl na ADO de Kerstpauze begint. Dit heeft toch niets meer te maken met een topsportbedrijf, waarbij presteren onder alle omstandigheden topprioriteit nummer één is. Let wel ik ga er in deze wel vanuit dat het met moeder en kind goed gaat.

19   5  
Brecht

Edwin, het ligt ook aan jouw opstelling en keuze voor spelers. Je geeft ze teveel kansen. Rutten kan echt niet meer, de rooij/ kotzebue hoort op links, antonia op rechts. Tegen olij zeggen dat hij balken moet pakken ipv stompen; vrije trappen moeten altijd vooruit. En Malone moet tevorennaangeven of hij er zin in heeft.

1   5  
F

@Brecht
De reserves zijn veel beter inderdaad...

14   2  
F

@ Sprang-Capelle
En ook niet meer kwaliteiten dat de huidige selectie waarborgt. We kunnen wel weer een trainer ontslaan, maar met welk doel. De Graaf is wellicht niet de ideale man, maar wel de 'NAC-man' die het nu wil en kan doen.
Hij ziet echt wel in dat dit niet goed is laat hij ook doorschemeren in veel interviews. Laten we lekker de rust bewaren en als de tijd rijp is terugslaan.
Hup NAC

2   20  
Real Robert

Ga in de winterstop geld vrij maken om scorende spelers te halen.
Bijvoorbeeld door Rosler, Maria en vooral onze vriend uit Benin te stimuleren transfervrij een nieuwe club te vinden.
Deze laatste komt niet uit Parijs terug. 3 uur met de trein . In Benin zou hij als man nog niet in de buurt van een bevalling zijn.
In januari zullen er ook wel weer interlandwedstrijden in Afrika zijn. Dan is hij er wel altijd bij!
Deze speler is blijkbaar klaar met NAC.

5   5  
Tram

Met Mashart, Kosiah, Khotzebue, Rutten wordt het nooit wat. Daar valt weinig aan te ontwikkelen, niet door Edwin en ook niet door Louis van Gaal.
Haye is over 4 weken weg.

7   1  
Cees-2

Het niveau wat NAC Breda nu etaleert, verbloemt "eindelijk" de algehele bestuurlijke wanorde bij de club niet meer. Werd het in het verleden met euro injecties, gelukkige speler deals e.e.a. sterk verbloemt, het eeuwige geluk blijft echter niet gaande. Het is simpel, zeker in Breda, bij een adequaat beleid speelt NAC "altijd" Eredivisie. Altijd, daar hoef je niet voor gestudeerd te hebben. Gaat er iets veranderen als men in de toekomst gaat promoveren, ik vrees van niet. Dus eigen schuld dikke bult. Zolang men "daar" over elkaar heen blijft rollen, lacht men zich elders een breuk. Het Russische roulette zal eerst moeten stoppen in Breda. Anders blijft het water naar de zee dragen. De torenhoge dijken van allerlei invloeden, hoe goed dikwijls ook bedoelt zijn de regelrechte ondergang van de club. Nu moeten diegenen dat eerst nog eens gaan beseffen, al spreekt het verleden voor zich, maar toch. Ik gun de club NAC het beste, echter vrees ik voor diezelfde club.

21   0  
Pietjebel

Tegen dit soort spitsen is maar 1oplossing en dat is adelheu er tegen zette onze zwarte parel is de beste optie om zich in een tegenstander vast te bijten de rest kan de gewoon niet

3   3  
Real Robert

@pietjebell. Inderdaad! En daar goed je echt geen wedstrijdritme voor te hebben.
Had gewoon geen sun of motivatie om de TGV te pakken.
Je bent als profvoetballer toch legend gewone werknemer?
Dat was hem dus blijkbaar niet duidelijk te maken.
Trainer en staf zonder een vast plan en overwicht.
Met spelers als Olij,, Malone, Rutten, Ligeon, Bakker, Haye, De Rooij, Antonia en een handvol talentvolle jeugdspelers 20 punter achterstand hebben op de koplopers!
Dan faal je Die koplopers hebben echt ook wel hun zwakkere spelers op bepaalde posities.
Ruil wat mij betreft deze trainersstaf maar om voor die van O21.
Dan is het Steijn tijdperk ook definitiief ten wined. En budget neutral!

12   6  
Scheppioni

Edje goeie kerel, je komt elke keer met waardeloze backs, dit scheelt ons al zeker 15 punten, dus had je er bij gestaan, en ja de scheids was belachelijk maar het blijkt betreft de backs dat je assistent(en) jou niet op aanvullen !! Mooie woorden tellen niet en optreden tegen diegene die lachend van het veld liepen !!!
@ Henri
Overname pas zeker op zijn vroegst na dit seizoen met het nodige geluk .....

8   5  
Rob

“Ik vind dat niet goed genoeg voor NAC”, “wij hebben een betere selectie dan ADO, maar het komt er niet uit”. Dat ligt aan jou Edje!!!!

6   11  
Scheppioni

Wie heeft die drama spring in het veld rutten ook weer naar NAC gehaald ? Oh ja gvd, rechts in 2022 Malone/Ligeon en links Bakker anders gaat het weer een hoop punten kosten, gisteren bij 3 goals betrokken samen met een kut scheids 2 goals .... kut weekend weer bah !

8   3  
Dos

Scheppioni aka drama Queen.

Sterkte met het verwerken van dit verlies.

Fijn weekend!

10   5  
RaraNAC

Met Maurice waren we nu winterkampioen😂😂😂

8   1  
Moos

Jammer dit
Maar Rutten en Mashart, pfffff, ajb inpakken en wegwezen
De Rooij bij Verreidt zetten bij corners…..

Die scheids weer belachelijk toch ook

Common nac

Fijne ‘feest’dagen

5   7  
Scheppioni

Realiteit Dos !! Blijkbaar zit ik er meer mee dan gij, jij mag dat drama queen noemen hoor jonguhh...... verder de verdediging die Henri hierboven opsomt prima, blijkbaar zouden wij Ed beter aanvullen dan zijn assistent(en)
Weer een kut weekend ja !

8   5  
Scheppioni

Idd moos, de Rooij bij verheijdt zetten, hoe verzin je het ?🤨🤨

6   2  
Klets

Waarom zeggen mensen nu nog 'trainer eruit'? Zoveel trainers als wij al verslonden hebben is echt te bizar voor woorden! Denk dat het probleem meer zit een structurele problemen en oplossingen. Het werkklimaat voor een trainer van NAC is zwaar onvoldoende, een bestuur wat sec bestaat uit een totaal niet capabel persoon (lees Manders), een overnameproces wat lang stroef en niet transparant verloopt, ontzettend veel oud zeer in de club en bovenal visieloos!

Wat wil je horen dan in zo'n interview? Spelers zijn drama, bestuur is een fiasco, de Rooij snapt er niets van, etc. Gaat dat je dan helpen in je gevoel bij de huidige situatie, gaat het dan beter worden?

Zolang je niet de wortels verwijderd blijft onkruid groeien en terugkomen, kortom bij de wortel beginnen met herstel en niet elke keer bij een tak of blad!

9   3  
Habe

En weer vertikken de backs het om de voorzetten eruit te halen. Blijven steeds op 5-6 meter verdedigen. Is het nou zou moeilijk om bovenop de vleugelaanvallers te zitten en geen tijd/ruimte te geven voor een voorzet??? Ook Malone in de basis vind ik niet kunnen. Op zijn slidings in de play-offs tegen nec 0,0 vechtlust in deze man. Wat een pussy is dit in het veld zeg. Wint bijna geen duel, is veel te langzaam en durft geen bal vooruit te spelen. Verder nog 2 zaken die me opvallen: NAC spelers spelen elkaar veel te vaak in de voeten aan, in plaats van de bal voor de man te spelen. Verder is er van strakke ballen geen sprake, ballen worden veel te zacht ingespeeld. Verder kunnen NAC spelers hun lichaam niet gebruiken. Door een blok of duwtje zet je ze zo van de bal af of liggen ze op de grond. Verder zal seuntjes ook meer moeten laten zien dan een chagrijnig bakken na de wedstrijd voor de camera. De rooij en valenas inmiddels maar afschrijven denk ik!!!

3   1  
Dos

Scheppioni

Daarom wens ik je ontzettend veel sterkte jonguh! 😉

17   1  
Das Phantom (BSR)

Er is maar één iemand die bepaalt of hij wel of niet wil werken ondanks zijn persoonlijke situatie en dat is Edwin de Graaf zelf. Je gaat op voorhand toch niet iemand ontslaan omdat ie een behandeling moet ondergaan? Het zou godver voor iedereen een motivatie moeten zijn dat die man ondanks alles wil blijven strijden voor de club.

Reken hem af op tactische keuzes, verkeerde wissels of iets voetbalgerelateerd. Niet omdat hij ziek is.

3   2  
Judge M.

@Henri: Cagro is de reden dat Haye zo goed rendeert de laatste weken. Toen Azzagari nog op die positie speelde, moest Thom te veel vuile meters maken..

Sorry, maar als je dat niet ziet...

2   0  
N1912

@Judge M

Mee eens, maar het betekent tegelijkertijd ook dat we in balbezit standaard een mannetje tekort komen op het middenveld. Cagro lijkt maar 1 taak te hebben, en dat is waar mogelijk de ballen inleveren bij Haye. Een van de hoofdredenen waarom we er voetballend nooit doorheen komen tegen tegenstanders die NAC het spel laten maken. Schakel Haye uit, en je schakelt heel NAC uit.

3   0  
Henri

Mooie duelfoto tussen Rösler en Verheydt in De Stem. Een foto die in weze alles zegt.

4   0  
Nac

We moeten maar op zoek naar goede spelers en een goede trainer niet iemand die iedere week hetzelfde zegt
de Graaff is een goede jongen maar nu al alleen voor de groep staan spelers lopen over hem heen

1   0  
den hulk

wanneer komt nu het nieuwe nac gewoon opnieuw beginnen gooit er de rest maar uit moet dit allemaal zolang duren geef nac een injectiespuit

4   3  
Willem 4,5

@ moppernac. NAC heeft met de vorige 10 trainers ook gegokt en verloren, gek hè. Dat makkelijke geroep 'trainer er uit' raakt kant nog wal. Ten Hag zou dit stelletje ook niet aan de praat krijgen. Zou het misschien aan de zwakke selectie liggen? Op enkele uitzonderingen na, Haye, Seuntjens, Oly is het brandhout. Bij Eindhoven pissen ze nog in hun broek van het lachen over de 5 ton voor De Rooy. Dus, wederom uithuilen en weer opnieuw beginnen, trainer er weer uit is dom, oliedom.

8   5  
Scheppioni

Een serieuze tip voor Ed !! Breng de kerst is samen met oud bekende Arne Slot door, dat is het bewijs dat je met een geen bijzonder elftal kan presteren, flikt Arne ook al bij az ...... toeval ? Echt nie !

2   0  
Joop

Twee nieuwe buitenspelers een spits en twee backs dat komen we tekort jammer maar het is zo pr feestdagen en na de winterstop hoop op betere tijden

6   0  
Moppernac

Willem4,5@

Ik denk dat TenHag en ook andere trainers dit zooitje wel wat beter kan laten spelen dan wat Edwin de Graaf nu aan het doen is.
Je zou toch minstens verwachten dat je na een half jaar toch wel een basis elftal hebt staan waar je wekelijks mee zou starten.
Edwin veranderd wekelijks zijn basis11 om te starten, laat eens een wedstrijd of 5 a 6 je begin basis11 staan en zet de poppetjes op hun positie waar ze ook het beste hun weg kunnen gaan.
Edwin hoeft van mij niet weg bij NAC , maar het zou wel het beste zijn dat hij een stapje terug doet en gewoon weer de assistent trainer word.
Als je het zo goed met de club voor hebt dan ziet hij zelf ook wel dat zijn systeem niet werkt.
En je kunt niet week in week uit het hand boven het hoofd houden van Edwin als er geen verbeteringen in komen, en dat komen er ook niet, het word alleen maar met de week in en week uit slechter.

3   3  
Ernie

100% achter Edwin.
Hij roeit met de riemen die hij heeft, alle respect.
Het is al knap dat hij ondanks alles gewoon doorwerkt.

4   3  
Scheppioni

Alleen wel andere backs ernie, hij mot niet zo haags eigenwijs doen, kost te veel punten !

4   0  
Rob

Gedrag Haye in minuut 82 laat zien dat De Graaf, maar ook Visser, Lurling en Babos niets te vertellen heeft in de groep. #ongeschikt

Ten Rouwelaar had, als keeperstrainer en medespeler, 100% zeker hem even stevig tegen de muur aangedrukt. Karelse ook en Hellemons (kijk maar naar Tighadouini) hadden hem ook keihard verbaal aangepakt. Nu word het geaccepteerd omdat hij aan de bal zo goed is, maar dit gedrag is dodelijk binnen een groep

Laad alle berichten na dit bericht in