Wij gaan niet opzij

BSR TV: Edwin de Graaf na FC Dordrecht - NAC (2-1)

Italo

NAC verloor vanavond van hekkensluiter FC Dordrecht. Een nederlaag die NAC over zichzelf afriep, zo concludeerde trainer Edwin de Graaf. Hij is teleurgesteld en stelt dat niemand vandaag een voldoende verdiende.

Bron:
B-Side Rats
Volgend bericht
Liveblog: FC Dordrecht - NAC 197 reacties
35 Reacties
69   3  
Moppernac

Ik kan niet begrijpen dat je tegen de nummer laatst met een 1-0 achterstand en toch zeker na de 2-1 de laatste 8minuten niet probeert je laatste 2 wissel mogelijkheden te gebruiken en een alles of niks poging doet om er nog minimaal EEN PUNT eruit te slepen.
Je had de lange Adelihou erbij in de spits kunnen gooie en nog een verse kracht.

12   22  
sprang-capelle

Steward. Zou dat niets voor hem zijn?

69   3  
Moppernac

Ik kan niet begrijpen dat je tegen de nummer laatst met een 1-0 achterstand en toch zeker na de 2-1 de laatste 8minuten niet probeert je laatste 2 wissel mogelijkheden te gebruiken en een alles of niks poging doet om er nog minimaal EEN PUNT eruit te slepen.
Je had de lange Adelihou erbij in de spits kunnen gooie en nog een verse kracht.

12   7  
Bredafun

Uhhh uhhh uhhh uhhh pfff

47   16  
Sjonnie

Mashart is geen beste linksback, maar ik zie hem toch liever dat die stuntelaar van ene Maria.
En ik kan het ook niet volgen dat een man van een half miljoen niet 90 minuten kan voetballen. In Eindhoven lachen ze nu nog steeds om deze olie domme transfer van NAC.

42   4  
Fred1

Ik weet echt niet waar ik vanavond naar heb gekeken.
Het was echt een schandalige vertoning.
Was er bij maar schaamde me echt kapot.
Edwin kan zeggen wat hij wil , je kan inderdaad je dag niet hebben maar je kan niet allemaal tegelijk je dag niet hebben op hetzelfde moment.
De 1-1 hadden ze moeten koesteren als je niet kan winnen zorg dan dat je niet verliest en trek dat punt over de streep.
Ik ben wel weer van Seuntjens geschrokken die is een dal gevallen van ongekende orde en wordt met de week erger.
Dat dan ook Haye door de ondergrens gaat is zeer opvallend.
De “ grote “ mannen staan inderdaad niet op .
Leeftijd en onervarenheid als argument aanvoeren van de rest is pure onzin, het is een kwestie van gebrek aan inzet, verkeerde instelling en onderschatting en dat is echt schandalig dat mag gewoon niet.
Zoals de eerste helft werd gevoetbald is voetbal onwaardig en een middelvinger naar de achterban.
Iedereen deelde in de malaise , die eerste goal dekt Bakker lucht die wisselt ook te vaak slechte met goede momenten apen die tweede goal mogen we die op conto van keeper en verdediging zetten?
Tweede periode kunnen we vergeten , een top 5 klassering ook en er moeten wonderen gebeuren wil je deze ploeg nog stabiel krijgen en een winnaarsmentaliteit bijbrengen.
Met flegmatieke spelers als Azagari gaat dat niet lukken maar zo kan je er meer noemen het is gewoon geen collectief.
Al jaren kan ik er geen vinger meer achter krijgen waarom het steeds misloopt en waarom ze geen pijn kunnen lijden en geen stap extra doen.

35   14  
Sjonnie

Beste Edwin als je na 14 competitie wedstrijden en 1 bekerwedstrijd plus nog wat vriendschappelijke wedstrijden nog niet weet met welke 11 basisspelers je moet beginnen dan doe je toch iets niet goed.

15   34  
Otjes

Nieuwe aandeelhouders, nieuw Ad, td en TRAINER. Lijkt me fucking obvious.

19   0  
Geelzwartwit

Als je de scherpte mist. Het tempo mist. De afstanden te groot vind enz enz. Dan heb je als coach van een betere selectie 90 minuten de tijd om hier wat aan te doen.

Als het dan alsnog niet lukt dan is het echt een offday. Nu had de ploeg een zogenaamde offday maar de coach absoluut ook.

12   32  
Rubenac

Dag Edwin zwaai

17   7  
Scheppioni

Slechte beurt eigenwijze Ed !! Bakker is dus verre van een pure mandekker, oplossing is voor handen, toch weer selecteren op naam sommige, iedereen knokke voor zijn plek !!
Ligt nie aan Ed, maar woorden doen me voort weinig bij NAC !! Nog een tip, the Seun is niet in zijn kracht, dus zet hem weer een linie terug of bv Moise a la Schenning erbij zolang Bilate er niet bij is, als hij er nog bij komt !??

24   1  
Tram

Ik vraag me af wat ze de hele week doen om op vrijdagavond zo te kunnen spelen..

13   5  
Rade

Heb een samenvatting van 3 minuten gezien, dus kan niet oordelen over de wedstrijd. Het resultaat is natuurlijk beschamend, maar dit gebeurt elke ploeg 2 a 3 keer per jaar.

Ik weiger om dan direct alles weer k*t te vinden. De opstelling was logisch en de wissels ook niet onlogisch.. Doodzonde want met 3 punten erbij hadden we echt aansluiting gevonden en een serieuze gooi naar de periode kunnen doen

2   14  
Atleet

@fred1

Als ik jouw was zou persoonlijk contact met sommige spelers opnemen en ze persoonlijk gaan begeleiden!!!

Ik verwacht dat het dan wel goed gaat komen.

Tis conditioneel helemaal niks met onze spelers en daar zit het euvel.

7   2  
Rob

Een goede trainer in welke sport dan ook probeert ervoor te zorgen dat de tegenstander niet in zijn kwaliteit komt te spelen en je gebruik kan maken van hun zwakte. Dus tegen een goede tegenstander ze direct onder druk zetten en proberen te overrompelen en duels uitvechten. Tegen een ploeg die inzakt ze wat meer ruimte geven in de opbouw zodat ze verder van hun doel komen te spelen en je de ruimte kan benutten. Daar maak je een plan op en train je op om tot succes te komen. Een onervaren trainer overschat zijn team en zichzelf.

31   7  
Mevr van beuningen

En kijk onze Rob Penders bij Eindhoven. Slechts 3 punten achter op een rechtstreeks promotie plaats. Die lachen zich nog steeds een breuk daar aan de Aalsterweg. 5 ton voor mevrouw de Rooij en als dank krijgen ze nog de beste trainer die bij ons riep liep gratis.
Manders schaam je diep!

11   6  
ome cor

Had je in een puike wedstrijd van NAC kant pech in de afronding en pech dat Dordrecht wel scoort dan was het resultaat net zo kut geweest, maar het gevoel beter.

Als die jongens, na een korte busrit, zo mat en slecht starten aan een wedstrijd is de vraag: welke motivatie hebben zij dan nodig en wie kan hen dan wel motiveren, als het deze trainer kennelijk niet lukt ?

Als je het niet op kunt brengen om voor zo'n mooie club een start te maken als tegen VVV thuis, maar het veld in gaat alsof het een straf training is, dan verdien je een schop onder je kont.

Azzagari mag dan mooi met de krant praten, maar dan moet hij niet direct daarna als een krant gaan spelen.
Leuk dat zo'n jongen bij jong Marokko mag komen spelen, maar wordt eerst eens een belangrijke pion bij NAC voordat je je laat interviewen en van alles roept.

15   0  
Ivo

Dordrecht speelde in het voorprogramma tegen RBC en had daar grote moeite om te winnen. Het is hoofdklasseniveau, 3e divisie op zijn hoogst. Daar moet je gewoon altijd van winnen. Maar op 60% inzet lukt dat niet.

2 of 3 redelijke wedstrijden en we lopen erbij alsof we een topclub zijn die dit wel ff gaan regelen. Nee dus. Zoveel kwaliteit hebben we niet, we moeten het van inzet en strijd hebbem, als dat wegvalt dan ben je gewoon rechter rijtje materiaal.

Dus een onvoldoende voor de trainer dit keer, die de boel niet op scherp kreeg.

8   0  
Habe

Ik heb hier de afgelopen tijd regelmatig gelezen dat we her verdedigend hebben gevonden en dat het goed staat met Malone en Bakker in het centrum. Sorry, maar dit zijn beide geen verdedigers en bij elke bal in de 16 was de verdediging afgelopen weken totaal in paniek. Komt nog een bij dat de backs niet bovenop de vleugelspelers zitten zodat zij dus met gemak een goede voorzet kunnen geven. Dat er vervolgens geen doelpunt volgt ligt meer aan onkunde van de tegenstander dan aan de verdedigende kwaliteiten van ons NAC. Ook Seuntjens komt niet tot zijn recht in de spits. Begin van de competitie ongeveer 5 wedstrijden goed gespeeld op 10, hierna in de spits werd het allemaal een stuk minder. Verder zijn we niet in de positie om welke tegenstander dan ook te onderschatten, elke wedstrijd zal je met 120% in moeten!!!

8   1  
Willem 4,5

Typisch NAC, eigenlijk is dit voorspelbaar, Freud zou hier zijn tanden op stukbijten. In het verleden is dat ook altijd zo geweest,. Behalve in de periode Brands, maar ja, daarna moesten we ineens bourgondisch voetbal gaan spelen! In het verleden won NAC van Ajax om vervolgens een week daarna door Halsteren uit de beker te worden geknikkerd. Volgens mij spelen ze dus nu Bougondisch voetbal, het levert alleen weinig op, ze staan nu voor lul en niet zo'n klein beetje ook.

6   0  
Tram

We hadden na een kwartier al 3-0 achter moeten staan. Prachtig schot van Boris was natuurlijk gewoon pech. Azzagari maakt een pure mazzelgoal. Tweede tegengoal pure pech maar al met al puur waardeloos.

Volgende week Jong FCU. Daar wint Eindhoven met 0-6, wij gaan het er waarschijnlijk moeilijk tegen krijgen.

11   3  
Henri

@GeelZwartWit
Ik lees hier vaak overdreven positieve reacties aangaande EdeG. Ik moet zeggen dat hij het op zich niet slecht doet maar ook weer geen echte topper is. Loopt de wedstrijd niet volgens plan of komt de tegenstander met een tactische zet dan heeft Edwin daar tot nu toe geen antwoord op. Dus vanaf de tweede helft tegen Telstar waar een 2-0 een 2-2 werd heeft hij daar na zo'n 15 wedstrijden nog geen vorderingen in gemaakt.
Daarnaast ben ik van mening dat ook EdeG vorig jaar samen met Steyn en Visser geen enkele energie heeft gestoken in spelers die het totaal niet eens waren met de werkwijze van MS. Sommige spelers gingen met privétrainers aan de slag om aan hun kracht en conditie te werken. Juist hier ligt een rol voor een assistent trainer. Een luisterend oor zoals met name een Willem van Hanegem bij het Nederlands Elftal was. En gewoon op pikken waar behoefte aan blijkt te zijn. Jo Jansen deed vroeger niet anders. Maar ook De Graaf liep lekker makkelijk achter Maurice aan. De Rooij, Fiorini, Van Hooijdonk, Azzagari werden allemaal door de TS aan hun lot overgelaten. Nieuwkomers De Rooij en Fiorini kregen niet de aandacht die ze nodig hadden. Eigenlijk schandalig dat ze het allemaal wel best vonden. Ook daar is Edwin medeverantwoordelijk aan geweest. Daar komt voor hem nog bij kijken dat wat er bij ADO grensoverschrijdend is gebeurd voor veel bestuurders van clubs een no go zal zijn om zo'n persoon het gezicht van de club te laten zijn.

8   0  
Mike

Tijd voor Agougil, met alle respect. Azzagari laat 't momenteel gewoon niet zien. Slappe hap. Hoe graag ik ook anders zie. Agougil heeft in 2 wedstrijden meer gif en voetbalintelect laten zien dan azzagari.

9   0  
Ginnekenees

En wederom gaan we tegen dordt de boot in.

De spelopvatting tegen dit soort ploegen is niet de juiste (slappe hap zelfs), maar ook tactisch niet de juiste keuzes gemaakt. Je weet dat dit soort ploegen ervaring hebben met compact verdedigingen en toch laat je het gebeuren dat we zelf het spel moeten maken.

Waarom laat je hen niet komen en zet je je eigen spelers in hun kracht? We hebben snelheid op de flank maar benutten het niet, we hebben Ralf (iemand met inzicht en het vernuft om een pass in de ruimte te geven) in het centrum maar benutten hem niet/nauwelijks. Dordt zetten we daarentegen precies neer hoe zij het willen hebben, dan vraag je in mijn ogen om moeilijkheden. Wanneer dordt het spel moet maken dan worden de zwaktes van zo’n ploeg ook zichtbaar..

8   2  
Mo

Hoe zit het met de overname????

DIE IS HEEL HARD NODIG!

HET IS MAAR ERG STIL!

5   1  
Real Robert

@Henri. Helemaal met je eens!

Overigens ook bij Feijenoord grensoverschrijdend

gedrag. Geloosd richting Den Haag.

En dan ook nog totaal geen ervaring.

Ik zal blij zij, wanneer de 10-jarige nachtmerrie

onder de huidige eigenaren voorbij is.

Kunnen we misschien ook weer eens aan

sponsoring denken.

Nu worden alle gelden maar over de balk

gesmeten, met het huidige elftal als gevolg.15   2  
Fred1

@ Mo dat vlot niet zoals het zou moeten heb ik vernomen.
Hoe raar het ook klinkt maar dit soort sportieve prestaties en gedragingen van sommige supporters en dan ook weer die zeik Steijn gisteren op tv helpen er ook niet aan mee om een club als NAC aan de man te brengen.
Te veel intriges en voor de buitenstaander geen sportieve toekomst, ook dat verdomde Bourgondische en tegendraadse gedoe is een eigen leven gaan leiden en geeft gefronste wenkbrauwen.
We zullen er mee moeten leren leven dat , mocht NAC verkocht worden, de nieuwe eigenaren toch echt de baas zullen zijn en hun eigen koers willen varen.
Dat betekent dat een incompetent RVC snel terzijde geschoven zal gaan worden en idiote ideeën vanuit iemand met een seizoenskaart niet meer serieus genomen gaan worden.
Wel of geen muziekje na een goal zal me worst zijn en dan er bij zo vaak zal je dat ook niet horen.
Laten we gewoon weer eens normaal gaan doen en presteren.
Er moeten prestaties komen en er moet geld verdiend worden en daarvoor zullen veel mensen en maffe ideeën het veld moeten ruimen.

10   0  
Nacman

Hebben jullie niet gemerkt de laatste jaren , als een tegenstander niet draait of als een tegenstander veel wedstrijden verliest of als een tegenstander laatste staat?

Altijd is NAC dan de ploeg waarin de wel punten pakken , nac is altijd slachtoffer van een ploeg die niet draait !!!!
Al jaren zo ? Jullie ook opgevallen ?

4   1  
Scheppioni

Ja NACman helaas wel, al vaker geciteerd dat ons NAC het beste medicijn is, misschien zelfs wel tegen corona maar zeker voor een club in vormcrisis !

1   6  
Bredaaaa

Onder de Graaf zijn veel spelers doorgebroken. Er wordt met hoge druk gespeeld. Over 5 jaar zal NAC hiervan profiteren. Dan zullen we promoveren en een stabiele subtopper worden in de eredivisie.

4   1  
Ad B uit Roosendaal

Edwin is terecht teleurgesteld, maar ik mis zijn boosheid.

De spelers hebben het volledig af laten weten, een paar spelers uitgezonderd.

De trainer moet een paar spelers er op afrekenen. Het is geen kinderspel, de belangen zijn groot.

4   1  
Theoden King

Een offday gebeurt elk seizoen wel een keer, maar tegen de nummer laatst komt het wel extra knullig over.

1   0  
Reflektor

Van Beuningen....die man van 4 ton was wel de beste van NAC.

1   0  
kees bouw

haye dan moet je zorgen dat je zoo schijtgool niet tegen krijgt het is iedre week het zelfde liedje met dit nac

3   0  
Andre Vermeulen

Is het 💰 van Bologna al binnen?

4   0  
Belgische Naccer

Schandalig slechte uitslag.

Maar niet geheel onverwacht.
NAC is soms goed...maar nog vaak zeer slecht helaas.

En dit is 100% te wijten aan wedstrijd-instelling.
Zonder strijd verdien je nooit om te winnen.
De ervaren spelers lopen het vuur ook niet (meer) uit de schoenen. Maar de jonge jongens krijgen altijd de schuld als het wisselvallig is. Maar Seuntjens, Antonia, Ligeon en Malone zouden dit NAC toch op sleeptouw moeten nemen. En dat gebeurt gewoon NIET.

Verder, dien je in te grijpen als trainer, als je ziet dat het voor geen meter loopt. Adilehou had er de laatste 20 minuten in gemoeten ipv Antonia, die geen knikker raakte. De Rooij brengt ook veel te weinig, Seuntjens ook.
Die moeten toch allemaal veel beter kunnen?

Na Dordrecht uit, heb ik de hoop op een resultaat dit seizoen wel definitief opgegeven. Ik had gehoopt dat dit NAC op wilskracht heel ver zou kunnen komen. Maar blijkbaar zit het er toch niet in, of wordt het er niet uitgehaald.

Het is wachten op de nieuwe eigenaar, en hopelijk nieuw en verstandig beleid met een financiele injectie, die weer voor kwaliteit gaat zorgen zowel in de spelersgroep als in de staf.

Laad alle berichten na dit bericht in