Wij gaan niet opzij

BSR TV: Ralf Seuntjens na FC Dordrecht - NAC (2-1)

Italo

Aanvaller Ralf Seuntjens beleefde een teleurstellende avond tegen FC Dordrecht. Hij en zijn teamgenoten kende een offday, waardoor Dordrecht de punten in eigen huis kon houden. Na afloop spraken we met Seuntjens over de wedstrijd en de steun van het uitpubliek.

Bron:
B-Side Rats
36 Reacties
64   13  
Scarface

@Otjes

Ik ben het helemaal met je eens, want het verleden heeft ons geleerd dat als we een nieuwe AD, TD en trainer krijgen dat alles ineens stukken beter gaat! Oh, wacht.... #duh

28   2  
Moppernac

Ook Ralf weet het niet meer en doet met de malaise helemaal mee.
Is gewoon kut om zo de interlandperiode in te gaan.

20   51  
Otjes

Nieuwe aandeelhouders, nieuw Ad, td en TRAINER. Lijkt me fucking obvious.

64   13  
Scarface

@Otjes

Ik ben het helemaal met je eens, want het verleden heeft ons geleerd dat als we een nieuwe AD, TD en trainer krijgen dat alles ineens stukken beter gaat! Oh, wacht.... #duh

47   11  
Kudeta

Gewoon accepteren dat dit het niveau is.

20   5  
Geelzwartwit

Hij geeft eigenlijk aan dat het niet de bedoeling is dat Dordrecht compact speelt en Seuntjens ook nog eens verdedigend insluit.

Tsja dat kan natuurlijk ook niet. En dat ze feller zijn is ook niet de bedoeling.

Ik blijf erbij dat als het niet loopt en je plan niet werkt dat het aan de coach is om dit om te buigen. En de offday niet alleen op de spelers af te schuiven.

30   6  
Geeren-zuid

Never nooit accepteren dat dit ons niveau is, verliezen van nr laatst met deze begroting😳!
Wanvertoning , totale offday, onacceptabel, maar dat weten ze zelf ook dondersgoed
Hebben wat goed te maken de vlg wedstrijd, zeker naar meegereisde supporters!!!
Een straftraining zou niet misstaan

20   11  
Hugo

Dit is kut. Kop omhoog. The harder we fall, the stronger we rise.

Hup NAC

20   7  
Scheppioni

Is niet happy en voetbalt niet in zijn kracht zo blijkt aan lichaamstaal te zien, die overname moet niet meer lang duren, er moet nieuw elan in de club !! Dit blijft pappen en nat houden ..... nondeju een kut weekend weer eens !🤨

17   2  
Nonkel Frans

Een flegmatiek sjaggerijnige Seuntjes kan er er nog wel bij, BSR.
Hij laakt even de mentaliteit van medespelers maar wijst dan weer snel naar het compacte spel van Dordt. En hoe men daar mee om had moeten gaan. Wordt dat niet besproken tijdens de rust vraag ik me dan af.

Die vraag of er met kledingstukken gegooid wordt in de kleedkamer....... Er was ooit een tijd bij NAC dat in de rust de asbakken door de ruimte vlogen.

Megazuur en een Off day - Seun zijn vocabulair wordt al beter - nu zijn spel nog.

50   5  
Soulfinger

Een paar uur voor de wedstrijd lees je nog de reacties dat De Graaf en consorten een verademing zijn, een paar uur later moet ineens weer iedereen ontslagen worden. Het kan verkeren hier in het Bredase. We waren het er allemaal over eens dat er gebouwd moest worden aan een nieuw elftal en dat is precies wat er gebeurd. Ik heb het al eerder gezegd, bouwen en terloops dan ook elke wedstrijd winnen is niet reëel. Accepteer die zeperds nu maar gewoon en laat die jonge honden maar leren. Ik kijk sinds lange tijd weer thuiswedstrijden met plezier en ben blij met de terug gekeerde spontane interactie van het elftal en de tribunes. Is het leuk de afgelopen zeperd? Nee, natuurlijk niet, maar tot nu toe reageert de Graaf tactisch gezien goed op deze misstappen in de eerst volgende wedstrijden. Geef ze gewoon de tijd en hoop dat NAC de eigen jeugd Parels snel vast leggen.

16   5  
Cees-2

Opnieuw ga ik voor de kinderachtige nietszeggende duimpjes naar beneden, let maar op. Kort gezegd, ook als NAC heeft gewonnen, "NAC is momenteel van boven
naar beneden KKD-niveau. En dat blijft ook zo, als er niet iets "structureels" gaat wijzigen. Verder de incidenten in en rondom de supportersbussen, het is inherent aan de totale maatschappij. Het moet schijnbaar zo, anders ben je ouderwets.

28   12  
Rade

Kunnen we Ralf overslaan voor een interview na een nederlaag? Dit chagrijnige nietszeggende geneuzel is een prof onwaardig.

18   7  
Real Robert

Laat Seuntjens eens beginnen om niet de TD uit te hangen in een interview in De Stem.
Is toch eigenlijk ongehoord, dat een speler dit zo maar kan doen.
Schofferend voor de trainer, die dit gewoon toelaat.

Ik heb afgelopen weken dagelijks interviews met spelers gelezen. Die interviews hadden 1 ding gemeen: zichzelf positioneren.
Het gros van de spelers is alleen maar met zichzelf bezig.

Gewoon gaan voetballen!!!!

19   4  
Fratelli

Wat is hij toch lekker authentiek he.

Zegt Seuntjens nou dat je na zo’n wedstrijd niet iets in emotie moet roepen? Lijkt me dat hij de allerlaatste is die daar iets van mag vinden.

Dit is toch echt een tenenkrommend interview

13   13  
Ernie

Ik vind hem meer schuldig dan de Graaf.

27   10  
ome cor

Ralf is 1 van de meest sympathieke jongens in de selectie, Bredanaar en heeft ook nooit onder stoelen of banken gestoken dat hij graag voor NAC wilde spelen.

Maar in alle eerlijkheid.....hij is niet in staat om de kar vol jonkies te trekken.
Hij is op z'n retour en feitelijk een paar jaar te laat terug naar Breda gekomen.
In een prima draaiend team kan hij mee in die flow, maar in een team als gisterenavond past hij zich ook heel makkelijk aan en speelt hij net zo onder de maat als de rest.

Jammer hoor.

5   29  
Whaha

Heerlijk dat nac nooit meer in de eredivisie terug komt, zo doorgaan jongens. Wat ben ik blij met hoe het nu gaat

11   2  
Fan uit Zevenbergen

Hoe staat het met de verkoop van de Club ???

14   1  
Sjef de gevulde koek

Denk dat niemand deze aan zag komen zeg. Na de laatste weken ik idd geval niet. Heel apart en weer terug bij af. Wel gewoon doorgaan

10   3  
Willem Naccerski

Dit is typisch NAC , in wedstrijden waar je over de tegenstander kan walsen , laten ze het allemaal afweten .
Vraag me niet hoe en waarom dit gebeurd , maar dit is al vanaf de jaren 70 , plus een op papier zwakkere tegenstander is altijd tegen NAC gefocust op een goed resultaat , en die focus missen we bij NAC .
De ene keer spelen ze als een " topclub" , en de andere keer als een beginnend Fjes elftal .
Hoe zwak of hoe sterk de tegenstander ook is , ze spelen nooit consequent hetzelfde , en dat is al vanaf de jaren 70 !!!

10   3  
Ivo

Dit had voor Seuntjens een mooie afsluiting van zijn carriere moeten worden. Maar zelf kan hij het steeds minder brengen, hij moet in een team spelen waarin de rest het werk doet en hij zijn kansjes kan afwachten ipv voorop moet gaan in de strijd. Jammer maar hij is gewokn zo goed als het team dat om hem heen staat. De Rooij en Antonia waren weer niet goed, van Schuppen had ook een mindere dag en dan sta je er gewoon alleen voor.

13   7  
Kipiani

We hadden niet gedacht het hier ooit te schrijven maar een MVV scenario en toekomst is het meest waarschijnlijk. Ook een mooie en soms gezellige stad dat Maastricht, net als BReda. Maar ook iets mis met topsport ambitie. Als we maar carnaval kunnen vieren en NAC of MVV erbij hebben is het allemaal goed.
Toch denken er in die steden, zeker in Breda, mensen anders over.
We staan er met NAC niet best voor, want de overname zit in een impasse en vol met zakelijke frustraties.
Zit Lex jr. er trouwens nog, onze data specialist, analist, scout ?

12   5  
Nr. 20

En jawel de kenners staan weer op de banken…..de oudere spelers te oud en de jonkies te jong en er moet nieuw elan komen……de zoveelste keer om dan vervolgens weer in herhaling te vervallen. Dat heeft mi de club de laatste jaren kapot gemaakt. Er is geen rust als het eens wat minder gaat nee dan moet alles worden omgebouwd en dan kunnen de kenners weer alles afbreken. Zo houden zij nl het podium!! En altijd met de opmerking ik had het gezegd maar ze luisteren niet naar mij. Pak zelf de handschoen op. O nee dat kan niet. Begrijp me goed. Tuurlijk mag je gefrustreerd zijn na een nederlaag tegen de nummer laatst. Dat spreekt voor zich maar stop eens om op de persoon te spelen. We winnen als team en verliezen als team incl supporters. Blijf een team gewoon eens steunen!!! En ja ik baal ook van gisteren maar dit team heeft mijn vertrouwen. PUNT

15   4  
RaraNAC

Tja zo’n zeperd hoort er nou eenmaal hij.
Jong team, beperkte middelen en we zijn geen Ajax.

Ik baal ook als een stekker, vooral van de gemiste kans om echt weer naar boven te kunnen kijken. Maar de reacties hier elke keer na een nederlaag.. tenenkrommend.

Waar ik dus wel woest om kan worden is Steijn gister avond.
Ik weet dat publiekelijk moddergooien niet handig is, maar oh, kan iemand die vent even heel hard op z’n plek zetten. (Dit is geen dreigement)

9   1  
Ouwe spionkop

Seuntjens kan het alleen ook niet. Staat in elftal dat financieel noodgedwongen is samengesteld met overblijvers op transfermarkt die niemand meer wil en talentvolle jeugd.
Opschieten met die overname want deze afgang duurt al veel te lang.
Net zoals iemand schreef we kunnen zomaar het 2e MVV worden.
Deze positie op de ranglijst is een schande voor Breda en NAC.

10   3  
Becherovka

We hebben verloren; ontsla iedereen.
We hebben gewonnen; geef iedereen een standbeeld!

Het wordt een grijs seizoen, ergens middenmoot. Hopen dat we misschien nog een kans op de playoffs maken.

23   7  
Fred1

Neerleggen bij wanpresteren mag natuurlijk nooit.
En dat hier iemand roept dat zoiets dergelijks er bij hoort is natuurlijk ook lulkoek.
Je kan niet zomaar collectief onder de ondergrens zakken dat is onmogelijk en daar moeten wel heel aparte redenen voor zijn.
De ketting is zo sterk dan de zwakste schakel(s).
Ik heb nooit eerder een heel team zo vaak onder de ondergrens zien gaan en dat meen ik echt, dat kan alleen bij NAC.
Ik erger me kapot aan de houding van Azagari in en buiten het veld, hij speelt de gearriveerde vedette en zoekt ook heel slim zelf de pers op, hij is goed gebekt en lult zich zo heel slim in het team bij een onervaren trainer.
Veel gebaar en geroep maakt al veel indruk in het veld maar kijk je sec naar de prestatie dan is het ver beneden peil en kan je nooit basisspeler zijn.
Er zijn beteren veel beteren maar wie het hardste roept……
Ik verbaas me over de performance van de beide backs en centrale verdediger Bakker, Malone moet in zijn eentje heel die verdediging dragen.
Werkelijk alle basiselementen mis ik, snelheid, fitheid, kort dekken, inzet het lijkt op veteranen voetbal.
Verbazingwekkend is het feit dat de laatste wissels niet zijn gebruikt, Kestens en Adilehou hadden iets kunnen forceren.
Jeugdigheid onervarenheid ik vind het onzin, voor voetbal hoef je geen raketgeleerde te zijn het is de simpelheid ten top.
Het is een kwestie van fit zijn, de juiste keuzes maken en verdomme anderhalf uur de ballen uit je broek werken en voor elkaar door het vuur gaan.
Pure onzin ook het gezeik dat we geen spits hebben, we hebben Seuntjens ( bewezen cijfers op die plek ) en we hebben achter hem van Schuppen er bij gekregen en we hebben ruime bezetting op de vleugels ( al staan er steeds de verkeerden in het veld ) dus laten we alsjeblieft stoppen met excuses zoeken die er niet zijn.
De roep om Bilate is dus onzin daar wordt het niet beter van want het is een watje van de eerste orde zonder toegevoegde waarde, neem daar afscheid van want gaat hem niet worden en trekt het team alleen maar omlaag, net als Azagari een man van woorden maar zonder daden.
Pas ten eerste Agougil eens in het team ten koste van Azagari en stop eens met de Rooij en laat Kestens staan.
En beste Edwin krab je eens achter de oren over de vele blessures en de wedstrijdmentaliteit van je team.
Maak juiste keuzes op prestaties en niet op naam.
En Lurling laat je eens meer gelden.

2   7  
Nr. 20

Gewoon vanuit dit elftal verder gaan bouwen en structureren. Met nieuwe eigenaar een solide organisatie gaan opbouwen waarbij je stap voor stap. Met nadruk stap voor stap nac gaat terug brengen waar het hoort. Ook gewoon dit helder communiceren naar je achterban. Dit elftal heeft potentie. Steun ze! En laat weer blijken waarom je trots bent om voor NAC te mogen voetballen. En loopt het dan niet even zoals het zou moeten lopen. Laat je dan vooral niet gek maken door de goed ingevoerde bronnen die volgens henzelf 10x met NAC Kampioen zijn geworden en drie keer de wereldtitel met Nederland elftal hebben veroverd etc etc. En zelf de de held waren op het veld. Come on plaats dat in de context maar hou vast aan je richting en bewaar rust met een duidelijke uitleg naar je achterban. Enkel dan …..dan zal NAC terug keren waar het hoort!!

4   12  
Ard

FC carnaval.

12   2  
NAC!!!

Je had het niet verwacht om van de nr laatst te verliezen 🤣🤣🤣🤣.
Kon je zo denken natuurlijk.
Schandalig, periode titel kan je alweer vergeten, nogmaals een jaartje niets…

Ps: Seuntjes ook leuk en aardig maar na de wedstrijd beter even niets zeggen.
Ook zijn eigen optreden is al verschillende weken erg zwak.

7   1  
Perino

Simpel dit zit tussen de oren , het is MAAR Dordrecht !!!
Dit is al herkenbaar tijdens de warming-up !! Dan moet een trainer of assistent trainer " ingrijpen " vervolgens kan je nog een noodgreep doen tijdens de wedstrijd , maar dan moet het effect hebben , risico nemen tav het wisselen van " bepaalde " spelers !!
Bv Antonia heeft niet 1 vrije bal normaal voor gegeven , na 4 falers wisselen , een voorbeeld voor de overige basis spelers !!!

9   1  
fvf6

Nietszeggende antwoorden van Ralf . Het geeft precies aan met wat voor instelling ze de wedstrijd zijn ingegaan . Scheld elkaar voor rot als je zo'n wanprestatie levert , schud elkaar wakker , maar laat je niet afslachten als een stelletje makke schapen(koppen). Schaam je kapot voor deze prestatie . Het zag er voor de wedstrijd nog naar uit dat we mee konden gaan doen voor de periode , maar met deze instelling haal je zelfs de na-competitie niet eens . Een straftraining zou op zijn plaats zijn en tijdens het interland weekend geen vrije dagen maar trainen , trainen en nog eens trainen .

5   6  
Tip

Seun moet net achter de voorhoede spelen met een goeie spits ervoor. Dan is hij een prima speler. Ik denk dat hij er nu achter aan het komen is dat Breda soms ook niet zo tof is. Maar dat zal snel wennen. Een nieuwe spits is er pas in de winterstop. Ik hoop dat een fitte Bilate nog een aantal wedstrijden inhaakt.

De nederlaag is een gevolg van onderschatting. Je kon dat al in het interview voor de wedstrijd met Azza zien. Als je tenminste tussen de regels door las.
Een open deur dat het zeer vervelend is een dergelijke blamerende nederlaag. Maar dit is inherent aan de selectie die we nu hebben. De volgende thuiswedstrijd winnen we normaal gesproken weer. We gaan niet voor de directe promotieplaatsen, maar een nacompetitie plaats zit er met wat geluk wel in.
Wat ik niet kan volgen is dat toen het seizoen begon veel supporters , althans op deze site, lieten weten dat een zogenaamd overgangsjaar geen enkel probleem was. Dan moet je nu ook niet mauwen. En al helemaal geen eigen speler gaan bespugen. Oprechte kritiek mag altijd, maar liefst een tikje genuanceerd en fatsoenlijk verwoord.

Ik zeg het eerlijk, deze nederlaag interesseert met geen bal. De nederlaag verbaast me ook niks.

Waar ik wel nog grijzere haren van krijg is de angst dat de overname spaak loopt. Er zijn nogal wat redenen dat een vermogende overname kandidaat toch kan afhaken. Wat die redenen kunnen zijn kan iedereen zelf bedenken volgens mij.
Goed lezen aub. Ik zeg niet dat de overname spaak loopt. Van Weelde heeft duidelijk gezegd dat de kans bestaat dat het de verkoop voor het einde van het jaar geregeld is. En dat is dus nog bijna twee maanden.

De rust in de tent keert pas terug als de verkoop van de club achter de rug is.

Ondanks de nederlaag iedereen een goed weekend.6   3  
Belgische Naccer

Seuntjens maakt zelf al weken niet meer het verschil.

Hij heeft een paar leuke wedstrijden gespeeld in het begin, maar de laatste 6-7 wedstrijden is het helaas niet veel meer met hem.

Hij kan beter, en zal dat ook gewoon moeten laten zien.
Iedereen moet gewoon alles geven. En tegen Dordrecht kunnen ze dat blijkbaar niet opbrengen.

NAC kan van iedereen winnen in de KKD, maar ook van iedereen verliezen. Dat ligt 100% aan de wedstrijd-instelling. Soms is die er, en vaak ook helemaal niet.

Het is aan de trainer om dit erin te krijgen. De laatste trainer die dit lukte was en blijft helaas Hyballa.

Onder Brood, was het hetzelfde voetbal als onder Steijn, Dijkhuizen, van der Gaag en nu ook weer onder Graaf. Het is allemaal te soft en vrijblijvend. De zweep moet erover.

Maar daar heb je wel een keiharde gekke trainer voor nodig...maar die sturen we steeds weg!

4   0  
Die ne gast

@Kipiani
Niet zo snel doemdenken. En anders het goede voorbeeld kiezen: een Fortuna scenario kan ook. Europees voetbal gespeeld, gedegradeerd, 3 keer bijna failliet en nu toch weer in de Eredivisie.

Of een NEC-scenario: jong elftal, hele jaar heel wisselvallig, net play off plaats gehaald en toch via de play-offs promoveren….

@TIP
Al eerder gezegd: een overname is niet meteen de oplossing. Goed beoordelen van de plannen en intenties van de investeerder is superbelangrijk. Niet meteen ja zeggen, omdat er met een geldbuidel gezwaaid wordt.

0   0  
Dutchbird

Het is verdomd stil rond de verkoop van de club. Inmiddels al ruim een maand geleden dat de due dilligence van start ging. Er is alle reden voor een uitgebreid boekenonderzoek maar als dat zo lang moet duren dan belooft dat weinig goeds.

Voor wat het waard is: Ik hoorde gisteren zelfs dat de due dilligence is afgelopen en dat de Amerikanen geen of een uiterst lage binding offer hebben uitgebracht. Daarna zijn ze bedankt door van Aalst en co en vervolgens hebben die Amerikanen ADO den Haag overgenomen.

Als de aandeelhouders echt van NAC af willen is een goed gesprek met Project076 waarschijnlijk een prima start om er op een nette manier vanaf te komen. Elke andere (commerciële) partij gaat er na het Amerikaanse debacle immers met gestrekt been in en dan zijn de aandeelhouders helemaal de sjaak.

Laad alle berichten na dit bericht in