Wij gaan niet opzij

BSR TV: Edwin de Graaf na FC Volendam - NAC (1-0)

Italo

NAC verloor vanavond van koploper FC Volendam. Ondanks dat de ploeg zeker niet de mindere was, moet NAC het doen met 0 punten en wellicht wat complimenten. We spraken trainer Edwin de Graaf na afloop van de wedstrijd.

Bron:
B-Side Rats
Vorig bericht
HET DINSDAG DILEMMA #6 20 reacties
Terug naar overzicht
39 Reacties
40   4  
Moppernac

[email protected]

Dat doelpunt had niks met Mashart te maken, maar was de man(rechtsback) van Kerstens en die liep niet mee terug om te verdedigen.
Ik ben ook geen fan van Mashart maar van Mieghem was de man die Mashart moest dekken en dat heeft hij vandaag behoorlijk gedaan want Van Mieghem werd maar mooi gewisseld, was onzichtbaar vandaag.

19   23  
Wolfmanjack

Het doelpunt van Volendam. Hij staat niet een meter vrij, ook niet twee maar zeker zeven meter. Sorry hoor maar hier word ik doodziek van.

17   1  
Joop

Jammer eerste helft niet goed en nu mis je in de tweede helft iemand die een goal kan maken en bas nijhuis heeft goed gefloten alleen een dure fout gemaakt was een loep zuivere goal vrijdag hopelijk wel 3 punten

24   8  
Moppernac

[email protected]

Hoe kan je van zo mooi doelpunt schijtziek worden, het is net als Nick Olij zei, hier moet je gewoon voor klappen.
En natuurlijk is het balen dat NAC geen punt mee kan nemen naar Breda, maar zie het eens positief in, als NAC zo blijft voetballen als de 2de helft dan word de 2de periodetitel voor NAC en draait de ploeg weer helemaal mee bovenin in de KKD.

11   7  
Scheppioni

Tweede helft prima Ed !!!
Maar stel nou eens de juiste op, leeftijd doet er nie toe, Kotzbue nu ook, prima voetballer dit zagen we ook al in de voorbereiding ..... houdt het nou eens simpel, zelfde geldt ook van Schuppen !! We staan met lege handen nu, door 1 walgelijk figuur !!!

15   36  
Wolfmanjack

Ik word niet ziek van dat prachtige doelpunt maar wel van Mashart.

13   2  
Bart

T begint bij Ligeon die veel te ruim dekt. Als je een hele wedstrijd kunt leveren wat je in de tweede helft biedt kun je lekker naar voren voetballen. Duels winnen, voor de man kruipen, er bovenop klappen en vandaar uit gaan ballen!

40   4  
Moppernac

[email protected]

Dat doelpunt had niks met Mashart te maken, maar was de man(rechtsback) van Kerstens en die liep niet mee terug om te verdedigen.
Ik ben ook geen fan van Mashart maar van Mieghem was de man die Mashart moest dekken en dat heeft hij vandaag behoorlijk gedaan want Van Mieghem werd maar mooi gewisseld, was onzichtbaar vandaag.

5   39  
Bredafun

Deze coach ga het ook niet redden, veel te soft!
In dit team zit veel meer dan wat we nu zagen.
Ze hebben laten zien wat ze kunnen, nu blijft t veel teveel beperkt en te soft.
Wat dit nac moet hebben is n blaaskaak, n leider, iemand waar je voor ga om te mogen spelen.
Als we zien hoe we spelen momenteel, is t diep triest, vandaar de plaats waar we nu staan helaas.
Die leider zie ik helaas niet in deze gast.
Veel te goed & soft op dit niveau. Als je n Velanas en mashart zie spelen..... wisselen naar 15 minuten aub...
velanas heeft t dus echt niet (dat roepen we al weken lang), maar wordt toch elke keer opgesteld, we hebben genoeg vervangende spelers voor hem en mashart!
pfffff...

17   0  
Geelzwartwit

Goed interview

9   6  
Judge M.

@Bart:

Ligeon speelde een oerdegelijke wedstrijd en onderschepte veel aanvallen. Het was niet voor niks dat zijn directe tegenstander al vroeg in de tweede helft gewisseld werd.

Ik maak me een stuk meer zorgen om onze linkerkant.

8   0  
NAC4Ever

Zonde! Tevreden met het spel. Volendam was alleen het tweede kwart beter.
Hier zat veel meer in. Maar we kunnen hier wel mee verder.

9   35  
Tip

Ik maak me wel zorgen dat veel supporters de tweede helft goed vinden. Het was beter dan de eerste helft. We wonnen 2ehelft veel duels door veel inzet. Maar dan houdt het ook wel op. Als je dan de bal hebt moet je wel er iets mee kunnen. Er komt niks uit. Die volendam keeper heeft drie goede reddingen gehad. Maar met hoge ballen was hij hartstikke zwak.
Bij de goal ging Seun met zijn rug voor de keeper en niet voor de bal. Maar hij raakt de keeper niet en die grabbelaar laat de bal op Seun zijn hoofd vallen. Was een doelpunt maar niet zo gemakkelijk te zien. Haye vandaag slechte trappen, Seun niet best. Malone weer ruim voldoende , Bakker voldoende en Olij ook. Maar we komen in iedere linie veel kwaliteit tekort. Ben benieuwd wanneer men massaler begint de Graaf de schuld te geven. Ik geef het nog een paar nederlagen. Als je voor de afkoopsommen een paar spelers had gehaald en met het geld van van Aalst nog een paar dan was het nu anders geweest. Nu is het wachten op de nieuwe eigenaar. 👍🏼👍🏼

39   14  
D’n opletter

Waarom is er niet de vraag gesteld dat de Rooij een linksbuiten is, in plaats van, rechtsbuiten? Onder steyn moest de hij ook altijd naar rechts. De Rooij is linksbuiten!

3   7  
Ernie

Nac speelde aardig maar niet goed genoeg er zit nauwelijks dreiging in de ploeg, maar dat is al jaren zo.
Schitterend doelpunt van Volendam. Er zit veel meer voetbal in die ploeg en daarom staan ze nu ook bovenaan.
Tot slot Seuntjens. Je zag in deze wedstrijd duidelijk dat hij dit niet meer kan belopen.

6   1  
Zwampie

Het is te vaak 1 helft redelijk , op basis van werklust gaat het bij de meeste wel, maar ontbeert het meer kwalitatief en de sluwheid om de juiste keuzes te maken.
Om nu te zeggen dat Ligeon ( judge M) een oerdegelijke wedstrijd speelde is wel ver overtrokken.
Kijk dan de wedstrijd maar eens terug en kijk eens hoe vaak hij de 1e helft door diverse spelers voorbij werd gelopen, hier kwam mede ook het doelpunt uit.
Staat veel te ver van zijn man, laat de tegenstander veel te ver komen en loopt alleen maar mee en is dan telkens te laat met ingrijpen.
Antonia weer veel te weinig van gezien,gaat geen duel aan, ballen moeten goed voor hem zijn anders doet hij er niks mee en hobbelt hij mee.
Seuntjens helaas ook weinig van gezien(buiten de zuivere goal, waar meer geluk bij zat als deze geteld had)
En edje moet hier ook wellicht een keuze gaan maken1om echt als spits te gaan gebruiken(en dan toch meer naar voren te spelen als team) of op het middenveld waarbij je 2 aanvallers neerzet.
Azzagari heeft kwaliteit maar wordt vaak in duels (te) gemakkelijk afgetroefd, waardoor het al snel minder lijkt,terwijl er wel potentie inzit.

Hopelijk vrijdag wel een hele wedstrijd,waarbij NAC domineert, de duels wint en de overwinning in Breda houdt.

28   13  
Wallie

Wat missen we van Hooydonk toch .

12   11  
Rob

Waarom roept iedereen steeds dat de Rooij een linksbuiten ipv rechtsbuiten is? Vast dezelfde die vorig jaar riepen dat hij linksbenig is, maar intussen toch hopelijk gezien hebben dat hij rechtsbenig is. Hij kan er gewoon geen klote van en is nog geen stuiver waard. In Eindhoven lachen ze nog om die 5 ton en kunnen ze daar jaren mee vooruit.

Wij staan intussen op non-actief in de kkd, maar dat is volgens Manders scorebord journalistiek. Nu op 1/3 van de competitie staan we toch maar mooi 15e. Hup NAC

7   18  
YLLWBLCK

Ik zit onder de krasjes en dat heb ik de scheids laten zien maar hij deed er niets mee….
En maar roepen om bloed aan de paal. Onze Seun wordt oud

12   3  
Michel

Ik vond het interview van Ralf strijdlust aantonen die bij hem zit. Als blikken konden doden…mooi man! Natuurlijk wordt je ouder maar een strijder ben je of je bent het niet.

Een leider hebben we dus wel, wel meet met Nick erbij.

8   1  
SjorsNac

15e plek!!
The only way is up! 🤢

14   10  
Fan uit Zevenbergen

Mss kunnen we Sydney van Hooijdonk huren na de winterstop

11   6  
Kipiani

Het is topsport jongens, toch ook in Breda.
Je verliest, geen enkel punt en het spel de dreiging met aanvallend spel is bedroevend.
Het is bedroevend.
Wanneer gaat Lex jr, toch in zeer belangrijke mate voor deze selectie en het ontbreken van essentiële kwaliteit, door de bietenmolen. Waarom horen of zien we niets van Lex jr ?
Is hij überhaupt wel bij NAC actief, aanwezig en voor hoeveel uur ?
Hoe ziet zijn agenda eruit ?
Zijn verslagen, analyses ?
Kom op Manders !
Of mogen we dat ook niet weten net als informatie over de status van het DD onderzoek van de mogelijke koper, want dat duurt nergens zo lang. Tenzij…………

11   9  
jvt

"Op de tweede helft kunnen we bouwen, de nieuwe jongens komen er aan, de eerste helft was goed maar de tweede zakten we door de ondergrens, teveel jongens lieten hun mannetje lopen, we hebben gevochten, ik zie aanknopingspunten bla bla bla"

Waar is die hele voorbereiding dan voor geweest?
Worden de tegenstanders ook niet elke wedstrijd sterker, komen spelers van blessures terug of groeit alleen NAC?
Waar maakt NAC het verschil dan mee met een gelijkwaardig spelersbudget dan vorig jaar en geen kosten voor een TD?
Steek je kop maar in het zand.

Jvt heeft altijd geschreven dat je een zeer ervaren trainer ex-international moet hebben en liever een groep van 18 betere spelers die het nivo van de training omhoog brengt. "Er is goed getraind" Klopt, op dit nivo maar dat nivo is te laag.
We zijn ingehaald door clubs als Telstar, Volendam aan de Dijk, Doetinchem etc etc. Geen wonder, we scouten verkeerd, we halen niet fitte spelers en we hebben geen topsportklimaat waardoor afvallers bij andere clubs wel opbloeien, we doen amper iets aan sponsorwerving naasr plannenmakerij en geven eht geld uit aan afkoopsommen en transfergeld, wie doet dat?

10   7  
Nachoreca1

Tis gewoon bagger en schandalig. Volendam...wtf! Ik heb naar 90 minuten getob zitten kijken en werkelijk nooit werd het gevaarlijk. Die zgn top jeugd van ons...laat me niet lachen. Seuntjens bejaard en verder geen dreiging van werkelijk niemand. Nijhuis ook een paardenlul 1e klas.
Zo dat is er uit. Fijne dag nog allemaal en verheug me nu al weer op vrijdag...😔😔😪😪

9   1  
Tram

Ik gaf er in de rust geen stuiver meer voor maar de tweede helft was gewoon prima. Dit geeft echt wel vertrouwen voor de toekomst. Hup Edwin, hup NAC!

8   0  
Cool hand

We staan 15e omdat de meeste spelers niet erg goed zijn en de onervaren trainer ook niet het verschil gaat maken. Het is allemaal best logisch. Wel klote, maar toch logisch.

7   1  
Fritske d'n Olifant

De eerste helft was zeer matig. De tweede helft was al stukken beter maar helaas onvoldoende tegen een eveneens tegenvallend Volendam. 1-1 was verdiend geweest en het was een 100% goal. Overigens vond ik dat de enige en meteen een schandalige fout van Nijhuis. Vaak ben ik er wel van gecharmeerd dat hij weinig fluit.

Over de oorzaken van het feit dat we nu 15e staan kunnen we kort zijn. Geen plan, geen richting en geen geld. Alle besluiten die de afgelopen 1,5 jaar genomen zijn waren gericht op de korte termijn. Spelers die we nu hard nodig hebben kregen vorig jaar nauwelijks aandacht en de gelegenheid zich te ontwikkelen. Daar was de huidige trainer ook bij, maar die kun je het niet kwalijk nemen dat hij met een uitgeholde selectie moest starten. Tel daar de belabberde conditionele staat bij op van het geheel en het feit dat de TD die we hadden dusdanig werd tegengewerkt dat we geen adequate vervanging hadden voor de aflopende (huur)contracten en de spelers die zelf weg gingen en je weet genoeg. Dan maakt een beloofde zak geld niet uit. Vorig seizoen hadden we de miljoenen van Van Hecke. Wat is daarmee gebeurd?

Enfin, het is inderdaad wachten op de overname. Het is te hopen dat de overnemen partij geschikte mensen aanstelt met aanzien en een verleden in de voetballerij en die een liefde voor NAC hebben. Geen praatjesmakers en luchtfietsers meer. Gewoon kwaliteit en passie op elke post en werken volgens een plan om NAC op alle fronten structureel beter te maken en te laten doorgroeien.

18   2  
Lamstraal

Sorry mensen, maar om Marshart de schuld te geven bij het doelpunt is zwaar onterecht. De rechtsback komt op. Kerstens had met hem mee moeten lopen. Het was namelijk zij man. Marshart had gewoon zijn man.

9   12  
Nonkel Frans

Tja Seun, heeft passie genoeg maar met een hoop gevloek voor de camera en focus op een (terecht) afgekeurd doelpunt vergeet hij wel te benoemen waarom andere kansen gemist werden.
Het journaille vindt het ook allemaal geweldig die stoere grove praat en zo houden ze de Seun lekker vast aan een imago waar hij zichzelf mogelijk mee te kort doet.

Ralf is een volwassen vent - binnengehaald als de grote verlosser van Breda. Hij treedt graag aan bij de basisscholen in de regio - hardstikke mooi. Maar voor de camera vergeet hij plots dat hij daarmee ook een voorbeeldfunctie voor de jeugd heeft. Nogmaals, vloeken en schelden na een wedstrijd doe je maar thuis maar niet voor de buis. Je bent gepassioneerd EN je bent PROFvoetballer: op en naast het veld.

Ik luister liever naar een Olij of een Haye. Die reflecteren na een wedstrijd sneller op het geheel en zeggen ook waar het op staat maar dan in heldere normalere taal.

5   1  
Willem 4,5

Het zal voorlopig zo blijven, ben niet eens erg teleurgesteld. Wat willen we nou?
We hebben een elftal wat niveau tekort komt, af en toe zullen we wedstrijden winnen, maar ook veel verliezen. Afwachten tot de club wordt verkocht en dan opnieuw beginnen. Er moeten spelers bij die iets toevoegen. Met Velanas en Mashart en nog een aantal win je de oorlog niet. Ook de nacompetitie gaan we niet halen met dit elftal, of denkt iemand van wel?

5   7  
Leo

GEWOON TE WEINIG KWALITEIT!!!!!

WINTERSTOP: plaats 12

9   1  
JanS

Wat was er aan de hand met Antonia? Na een aantal lange sprints uitgeteld.

3   0  
geelzwartwit

We hebben 1 van de hoogste spelersbegrotingen. Die schijnt gelijk gebleven te zijn tov de ploeg die vorig jaar zou promoveren... We hebben blessures gehad maar dat hebben de 14! clubs die boven NAC staan ook. We hebben zo nu en dan geluk of pech, dat hebben die 14 clubs ook. De directeur noemt het scorebord journalistiek als je naar de ranglijst kijkt. Vaak wordt aan het begin van het seizoen gezegd "na 6 wedstrijden weten we waar we staan. Of na 9 wedstrijden weten we waar we staan".
We zitten nu op 11 wedstrijden met 12 punten achter op de koploper en een beschamende 15 plaats. Maar NAC heeft veel jonge spelers... ja dat hebben die andere 14 clubs nog veel meer. NAC heeft ook Olij Malone Legeon Antonia Seuntjens Haye... dat is behoorlijk wat kwaliteit voor een KKD club. En dat hebben die 14 clubs boven NAC helemaal niet. De jonge spelers van NAC zijn zelfs een goede aanvulling (oa Agougil Kestens Van Schuppen Kotzebue, Marijnissen).

We zitten in een overgangsjaar, het is wachten op de overname, we ontberen kwaliteit. Ik vind het echt allemaal wat te gemakkelijk gedacht. Als je kijkt wat NAC aan mix aan ervaring en talent heeft. En dan ook nog hoeveel spelers NAC heeft. Dan kan het toch niet zo zijn dat je nu staat waar je staat? En dit afschuift op - we trainen goed - iedereen wordt weer wat fitter - we hebben blessures gehad.

Het is voor mij echt allemaal te kort door de bocht. We hebben een goede 2e helft gespeeld en verloren, een gelijkspel was verdiend geweest en de scheids is een eikel.....

NAC 1 van de hoogste begrotingen. 12 punten achter, plek 15 en uit niets geeft jena 11 wedstrijden het gevoel dat we vrijdag gewoon 3 punten pakken. Dat je tegen Volendam niet gewoon 3 punten pakt is te begrijpen. Maar dat het iedere week maar weer afwachten is of ze fit genoeg zijn, het plan goed uitvoeren etc. Is voor een club als NAC met dit spelersmateriaal en budget gewoon ronduit slecht.

Ik hoop dat de supporters kritsich blijven. We staan waar we staan en niet waar we horen te staan. Het is na 11 wedstrijden gewoon slecht.

Zet maar eens een goede reeks neer. Het zal eens tijd worden.

2   2  
GroteSmurfZonderBaard

Meestal volgt dit bericht zo rond de kerstperiode, maar dit jaar kan het al ietsje eerder (helaas dien ik er wel bij te zeggen) seizoen is nog niet eens goed en wel begonnen en het is ook al weer afgelopen. Nog ff ballen tot de winterstop. Kijken wie de kopende partij is en de blik op volgend seizoen 🙁😢

1   3  
Thierry14

Hoor ik nu iedere keer hetzelfde interview of lijkt dat maar,hoog druk en wil opleggen spelen aardig staan goed en dan toch zo vaak de bietenbrug op gaan???
Materiaal is te matig en geen spits,wat denk je er dan van om eens iets behoudender te gaan spelen.....want puntjes zijn ook belangrijk en wordt steeds lastiger om geloof in dit spelletje te houden ondanks dat ze hun best doen met zijn allen...

2   0  
Geelzwartwit

@thierry14

We hebben wel spitsen en wellicht nog wel meer spitsen dan die 14 clubs die boven NAC staan. Laat je er niet door misleiden.

Bij andere clubs hebben ze minder budget en doen ze het met wat er is. En daar bouwen ze zoveel mogelijk aan vaste speelwijze en opstelling met een kleinere kern spelers.

De betere wedstrijden (die gewonnen werden) speelde NAC noodgedwongen met meer jonge spelers.

Graafschap staat 3e met 18 doelpunten voor. NAC 15e met 16 doelpunten voor.

Dat heeft niet veel met een spits te maken maar met je wedstrijden winnen. Beter vaak met 1-0 winnen dan een paar keer met 3 - 0

1   0  
Fliegervanger

Volendam een goed voetballende ploeg. Dat hoor ik jaren terwijl ze daar weinig centen hebben. Zou mooi zijn als wij eens een goede voetballende ploeg hadden. Zucht

1   7  
Johnny1912

KOEKENBAKKER

Ga eens trainen op spelprincipes lamzak, dit is het slechtste veldspel wat ik in mijn hele leven heb gezien bij NAC. Alleen Noad kunnen wij ook brengen op het veld.

Ga voetballen joh

0   0  
Bredaaaa

Vaak hebben trainers als Guardiola, Van Gaal, Zidane en de Graaf tijd nodig om hun teams beter te laten worden. De beste NAC trainer na Henk ten Cate is gewoon de Graaf. Alle nederlagen moesten eigenlijk gewonnen worden. Zo goed wordt er eigenlijk gespeeld. Mensen moeten deze tacticus zijn gang laten gaan. Een 15e plaats is niet belangrijk. De 5 jaren plan om goed te promoveren is belangrijker. Geduld en steun!

Laad alle berichten na dit bericht in