Wij gaan niet opzij

BSR TV: Edwin de Graaf na Jong AZ - NAC (0-2)

Praatpapegaai

Edwin de Graaf kon gisteren zijn ideale formatie op het veld opstellen en wist met 0-2 te winnen in Wormerveer tegen Jong AZ. Wij spraken na de wedstrijd met de winnende trainer over zijn wisselbeleid, het spel van zijn ploeg en natuurlijk de uitverkochte thuiswedstrijd in het Rat Verlegh stadion van komende vrijdag!

Bron:
B-Side Rats
Terug naar overzicht
32 Reacties
63    
NAC!!!

Precies daar wringt het schoontje voor KDR. De jongen komt het best tot zijn recht op links, waarom die jongen dan gebruiken op rechts. Hij word totaal fout gebruikt door de staf!

-22    
Anoniem73

Toon ballen en wees eens een vent ,zet de rooij op de bank.

63    
NAC!!!

Precies daar wringt het schoontje voor KDR. De jongen komt het best tot zijn recht op links, waarom die jongen dan gebruiken op rechts. Hij word totaal fout gebruikt door de staf!

42    
Vamos NAC

Nog 12 wedstrijden te gaan, waarvan 9 tegen ploegen die onder ons staan op de ranglijst. Ondanks dat het een k*tseizoen is hebben we dus nog wel alle mogelijkheden om naar boven te kijken en met een goed gevoel richting de play-offs te gaan. De steun van het publiek is daarbij hopelijk een extra zet in de rug.
Laten we hopen dat onze nieuwe spitsen los komen, daar ligt namelijk het grootste probleem.

31    
Geelzwartwit

Kaj op rechts en volgens de statistieken spwelde Bannis hoofdzakelijk links op het middenveld...

Wat ben je als staf dan aan het doen?

Zie veldbezetting statistiek van Bannis...
Vind je het gek dat Bannis en Kaj niet goed spelen? Dat zijn al 2 spelers die ergens anders lopen dan dat ze gewend zijn. Tel daar bij op hoe dat aanvoer, assists en het spel van de andere spelers voorin beinvloed en je snapt waarom het al een heel seizoen wisselvallig tot slecht en matig is.
1 grafiekje zegt al erg veel. Zie:

https://twitter.com/FeyenoordWatchh/status/1495873319614259200?t=oYNGtOB5T2NqPvlT0adNmg&s=19

10    
Mo

De Graaf moet werken aan een sterke basis!

12    
Joop

Kan de rooj staat aan de verkeerde kant Bennis moet in de spits staan en dan zag je mashart invallen mashart is geen back als hij zo blijft spelen dan zullen er weinig punten gepakt worden een klein lichtpuntje kersten viel er goed in vrijdag beginnen met deze kleine Belg

25    
Rolf

Edwin, waarom zo eigenwijs met de Rooij, en maar te zwijgen over Mashart.
Je bent zo bezig je eigen ruiten in te gooien.

15    
Shane uit de Keen

@Vamos NAC: Laten we hopen dat onze nieuwe spitsen los komen, daar ligt namelijk het grootste probleem.
Het grootste probleem is De Graaf zelf. Hij huurt 1 spits en haalt vervolgens een 2e. In een 4-3-3 systeem heb je er maar 1 nodig. Als je Bannis en Hilterman allebei wilt opstellen, moet 1 van hen op de vleugel spelen of je gooit het systeem om naar 2 spitsen. Vervolgens zit je weer met De Rooij in je maag. In zijn huidige systeem moeten de buitenspelers zoals hij zelf zegt, regelmatig als back fungeren. Een goede trainer kijkt naar zijn selectie, pakt zijn beste mensen en gaat vanuit daar een team bouwen. De Graaf doet het precies andersom: systeem verzinnen en poppetjes invullen en maar hopen dat het goed uitpakt.

4    
die ne gast

@Vamos NAC
Ik heb het idee dat we makkelijker spelen tegen ploegen die boven ons staan, dan tegen ploegen die onder ons staan.

Positief punt: wel weer de 0 gehouden, dus als je er maar eentje in prikt, pak je de punten.

17    
Wanny

Verdedigend staat het doorgaans wel naar behoren. Probleem zit in de aanval. Gisteren hebben we maar een paar kansjes uitgespeeld en heb je mazzel dat die corner goed valt.

Hiltermann en Bannis komen totaal niet uit de verf. De Rooij staat te verpieteren. Antonia van de aardbodem verdwenen.
Momenteel rendeert alleen Velanas en Kestens valt soms goed in, waarbij het rendement nog te laag is. Dat is veel te mager als je mee wil doen om promotie.

Vrijdag maar eens gewoon 1 spits opstellen met 1 linksbuiten en 1 rechtsbuiten. En Velanas erachter. Misschien komt er dan wat meer lijn in.

-1    
Ata

Laten we niet met zijn allen gaan doen alsof een linksbuiten totaal ongeschikt zou zijn als rechtsbuiten. Hij brengt het gewoon niet.

-13    
mmm

De Rooij kan er echt niet in. Is zoooo slecht is een drama voor Nac. Aub op de bank zetten.........

31    
D'n Klaagmuur

Misschien gewoon eens tijd voor een metersgroot spandoek: Kai op links!

Wat hebben die trainers toch een raar narcistisch gedrag. Iemand op een positie zetten waarvoor je hem niet hebt gehaald, zien dat dat niet werkt en dan toch daaraan vasthouden.

Bloed irritant.

32    
Geelzwartwit

Een trainer die zijn linkerspits die maar niet in vorm komt bewust een ondankbare taak geeft om als rechterspits ook veelal als back op te treden... Omdat zijn systeem daar om vraagt...

Kaij in functie rechterspits en rechtsback en je centrum spits speelde voor 80% positie linker middenvelder....

Tegen jongetjes AZ...

Klap van de molen gehad of wat?

14    
Cool Hand

De Rooij moet veel meer meters maken dan hij fysiek aankan. Nu is het vlees noch vis. Aanvallend komt het er niet uit en verdedigend is het een drama. Links of rechts, dat is volgens mij het punt niet. Hij moet de hele rechterkant bestrijken. Daarvoor heeft hij het lichaam of de longinhoud niet.

12    
Ratjeduneerste

Ik vind De Graaf weinig zelfkritisch in dit interview.

Geeft aan wat hij allemaal wel niet had bedacht en hoe het moest, maar zijn wisselbeleid is natuurlijk gewoon matig.

Met 3 centrale stond je uitstekend, zo kun je namelijk op iedere positie 1 op 1 spelen en kun je constante druk geven. Het probleem was dat De Rooij z'n man steeds 5 meter te veel gaf waardoor Malone tegenover 2 kwam te staan.

Hij had De Rooij er eerder af moeten halen en gewoon Marijnissen voor Malone moeten brengen om met 3 centrale te kunnen blijven spelen.

Is niet de 1e keer dat De Graaf verkeerd wisselt. En hoe dan ook Kestens vrijdag in de basis!!! De Rooij kan echt niet meer. Even paar weekjes rusten op de bank en aan z'n mentaliteit werken.

3    
Geelzwartwit

"wat meer in de zone konden spelen achterin"

Jep zoneverdediging iets wat top 6 eredivisie spelers prima kunnen....

Laat NAC aub simpel spelen ipv met al je in de overname en kantelen en doordek tactieken je mannetje houden en zelf vrijlopen is al ladtig genoeg voor de meeste

6    
Jarc

Los van alle tactische zaken die hierboven terecht besproken zijn en inderdaad de basis van goed voetbal vormen , heb ik een veel trivialer probleem: Ik kan mij niet vereenzelvigen met de uitstraling van de voorhoede spelers. Kay de Rooi is de mistroostigheid zelve, Banis heeft de ontevreden uitstraling van een verwend kind, wat je het liefst van tafel stuurt: zonder eten naar bed. En Hilterman heeft ook een nare uitstraling ( en dan niet een nare uitstraling zoals ik die zou willen zien: de tegenstander irriteren en uit het spel halen).
Het is gewoon lastig als je eigenlijk een hekel hebt aan de spelers die voor jouw club spelen.
Er is maar één oplossing: de pannen van het dak spelen, dan kan het me opeens niet meer zoveel schelen dat ze een hele nare uitstraling hebben..........

1    
Bredaaaaa

Onze Haagse Klopp is bezig om het team te fine tunen voor de nacompetitie. Ook ik baal helaas van de Kay de Rooij situatie. Gelukkig scoort Velanas nu wel vaak. Op dit moment vind ik winnen het belangrijkst. De selectie moet in een goede flow komen.

2    
Cees-2

Cool Hand, ik vrees dat je dat goed ziet. Als K. De Rooij op links staat, kan je wel wat meer profeit hebben van hem,....maar ik denk, nog steeds niet genoeg. Zeker als hij een brutale back tegenover zich ziet. Brutaal in elk opzicht, dan krijgt hij toch teveel op zijn bordje. Tja hoe verander je dat bij hem? Meer venijn, mes tussen de tanden, meer bestrijken in de lengte as. Bij hem lijkt dat moeilijk te worden om dat voldoende te veranderen. Maar? Middenveld, links?

16    
Ivo

Ik begin mijn geduld een beetje te verliezen met de Graaf.
Tactisch staat het gewoon niet goed.
Iedereen ziet dat de Rooij niet rendeert op deze positie.
Iedereen ziet dat het 2-spitsensysteem niets oplevert. Niet qua kansen en doelpunten.
En iedereen ziet dat Mashart gewoon een maatje te klein is voor dit niveau. Niet erg, maar dan ook gewoon niet meer opstellen. Bij iedere bal of tegenstander die op hem afkomt is het billen knijpen.

We zijn op 2/3 van het seizoen en het staat nog steeds niet. Zet Velanas op links, Kestens op rechts, Hilterman in de spits en Boris en de Seun daar net achter. Dan kom je veel meer aan voetballen toe. Het ziet er opbouwend gewoon niet uit nu.

12    
Cees-2

IVO, een jaartje terug had ik mijn twijfels over Mashart, maar ik moet toegeven dat hij tekort komt en dat hoogstwaarschijnlijk ook zal blijven. Jethro lijkt mij een aardige jongen, maar het zit er voor hem niet in. De Graaf moet definitief stoppen met hem.

14    
Judge M.

Zet De Rooij maar eens op 10 (stond hij bij Eindhoven ook vaak genoeg) en Velanas op links en laat ze gedurende de wedstrijd maar eens flink wisselen zodat de tegenstanders er tureluurs van worden. Kestens dan op rechts met Ralf en Hilterman in de spits en Banzuzi en Malone erachter om de zaak te controleren. Achterin Bakker - Adilehou - Ligeon en dan heb je de best voetballende ploeg die we hebben en altijd nog gretige invallers als Boris en Antonia en als het goed is Agougil, Bannis en Azzagari achter de hand..

Ik vraag me na gisteren wederom af wat welke afspraken er in het huurcontract van Bannis staan. Moet hij verplicht een X aantal minuten spelen en krijgt hij een bonus per gescoord doelpunt ofzo? Anders kan ik toch niet verklaren dat hij elke wedstrijd zo lang mag blijven staan en zo veel - zonder resultaat - voor eigen succes gaat. Zou dat ook eens gevraagd kunnen worden aan De Graaf. Dat hij daar inhoudelijk niks van weet, lijken me smoesjes aangezien hij en Bannis elkaar behooorlijk goed kennen...

Oh ja, een TD zou nu onderhand wel eens handig kunnen zijn. Is daar al zicht op of wachten we daarmee tot circus Vrolijk en clown Van Aalst er eindelijk uit zijn want anders dan krijgen we nooit een goed belanceerd team...

-2    
Thierry14

Iedereen roept kay op links,klopt maar velanas is hem daar voorbij gestreefd....dus blijft rechterkant over,beetje voetballer met enige kwaliteit moet dat in de kkd toch niet zoveel uitmaken....en anders kerstens de kans geven!!
Betreft de spitsen die gaan er samen nog geen 10 maken en maar roepen dar SvH niet kon voetballen maar die maakte ze wel en deze 2 kunnen het allebei zeer matig

6    
scheppioni

Als je moet wisselen Ed, doe dat dan goed !
Gisteren sloeg het helemaal nergens op, voor hetzelfde geld geef je zo'n wedstrijd daardoor voor de zevende keer uit handen anders hadden we nu bij de subtop gestaan met een nog te overbruggen gat naar de promotie plekken, nu is het hopen weer met de play offs !
Kestens viel wel idd weer prima in ! HUP NAC, drie maal alaaaaf vrijdag en drie punten !!!

8    
scheppioni

Oh ja groot pluspunt onze op maandag avond mede NaCCer's supporters geweldig en het andere stop het gezeik tegen de Rooij ! Laat hem nou eens een aantal wedstrijden op zijn linkerkant voetballen, is vorig seizoen al helemaal verbrast. Bij e'hoven laten zien dat hij echt wel kan voetballen, maar poppetjes moet je goed gebruiken !! HUP NAC met KAJ !!

7    
Coasteraapjj

Ik sta er van te kijken dat men roept om Kaj linksbuiten te zetten. Kaj kan op dit moment geen bal aannemen, fatsoenlijke voorzet geven en al helemaal geen man passeren. Dit gaat echt niet veranderen wanneer hij op links komt te staan... Ody speelt op dit moment gewoon uitstekend op links. Durft de actie aan te gaan, passeert zijn man. Hij is op dit moment gewoon 1 vd beste spelers die NAC nu heeft ( althans in deze vorm ). Dus ik zou nooit Ody de man in vorm op dit moment, van die positie halen en iemand daar wegzetten die eigenlijk al het hele seizoen uit vorm is.
Ik zou vrijdag gewoon lekker met ODy op links starten en Pjotr op rechts. Aangezien de kansen voor Kaj gewoon wat mij betreft op zijn....

-5    
Ben

Edwin.
Kun je niet eens even stoppen met de rooij.
Gaat geen duel aan.
Gaat de strijd niet aan.
Laat veelste snel het hoofdje hangen.

Alternatief pioter snel heid knokt
Gaat dreiging van uit.

Aub vrijdag in een vol huis durf te wisselen

-1    
Reflektor

Goeie gast de graaf ....niet de beste trainer , kan het zelf niet beter maar hij wordt er voor betaald , als je dan ziet hoe bepaald mensen hier reageren, moet ik toch stiekem weleens om gniffelen.

3    
Enkhuizer

Kestens dus in de basis vrijdag

3    
Braze

Waarom rendeerde de Rooy bij Eindhoven zo goed dat hij bij NAC inde picture kwam? En waar is het mis gegaan bij NAC?

3    
Reflektor

Waarom spelen heel veel spelers goed , die bij NAC nog geen lantaarnpaal voorbij kwamen.

Laad alle berichten na dit bericht in