Wij gaan niet opzij

BSR TV: EDWIN DE GRAAF NA NAC - PEC ZWOLLE (2-1)

Italo

Edwin de Graaf is NAC weer aan het wegzetten als cupfighter. Want net als een aantal seizoenen geleden schakelen we wéér een eredivisionst uit. Twee op een rij zelfs. NAC staat in de kwartfinales van de KNVB beker en mag dromen van een ware bekerstunt. We spraken de trainer na de wedstrijd.

Bron:
B-Side Rats
Vorig bericht
Man of the match: NAC - PEC Zwolle 27 reacties
Volgend bericht
BSR TV: Thom Haye na NAC - PEC Zwolle (2-1) 66 reacties
Terug naar overzicht
13 Reacties
47   1  
D'n opletter

Als Edje nu eens leert dat de Rooij linksbuiten is, dan gaat het wellicht toch ooit nog eens een keer goed komen...

47   5  
Bredaaaaa

De Graaf Goed gedaan held!

41   23  
Bommel

De sympathieke Edwin de Graaf is het meer dan gegund. Laten we dat helemaal voorop stellen. Alle clubs in de KKD die op papier beter zijn en willen voetballen tegen NAC, dus ook onderkant Eredivisie, spelen NAC in de kaart is dit seizoen wel gebleken.
Financieel is dit allemaal prima, nu al 80K aan premie. Hopen dat de volgende ronde met publiek mag, dan kan er serieus gecashed worden.
Maar wat hebben we daaraan onder aan de streep, net voor een overname? De 3 eigenaren doen sportief niets meer voor de club. Liggen nu zelfs dwars voor de Haye transfer. Als Thom niet mag gaan, krijg je een teleurgesteld speler de rest van het seizoen, die je nog een half jaar langer moet doorbetalen en minder oplevert komende zomer. Of denken ze dat Haye a la Dessers NAC naar de Ere brengt? Vergeet het, Dessers had veel meer kwaliteit om zich heen.

Off topic @redactie jullie hebben nu inmiddels prima reporters die ons van interviews voorzien na elk duel. Helemaal prima! Maar wordt het niet eens tijd om deze vraag-antwoordminuutjes te verplaatsen naar mensen die er op dit moment veel meer toe doen aangaande de toekomst van onze mooie club op korte en lange termijn? We vinden onszelf toch zo betrokken, rauw en tegendraads? Karel Vrolijk is toch makkelijk bereikbaar? Deze week zou de krabbel getekend worden toch. Of vel eens aan bij 1 van de 3 aandeelhouders, hoe het er voorstaat. Is NAC wel gebaat met een volgende luchtfietser die in de bouwwereld een discutabele reputatie heeft en populistische uitspraken doet over een begrting van 20 miljoen, een nieuw stadion op CSM terrein (onmogelijk) en een aanstelling van Earnest Stewart. Really?? Een praatjesmaker is wel het laatste wat we kunnen gebruiken. DE buitenlandse investeerders staan te trappelen om hun geld in de bewezen succesformule NAC Breda te investeren. Alfred Schreuder wordt zeker de nieuwe trainer, met Ten Cate en Spelbos als zijn assistenten? Wie wordt daar niet vrolijk van?

31   3  
Enkhuizer

Hahaha die Seuntjens. Zo’n gast erbij is toch fantastisch voor een team!

47   1  
D'n opletter

Als Edje nu eens leert dat de Rooij linksbuiten is, dan gaat het wellicht toch ooit nog eens een keer goed komen...

12   3  
Tip

@Bommel. Je reactie , goed geschreven zoals altijd, zit vol aannames. Alles valt overigens te weerleggen al ben ik dan soms zelf ook hypothetisch bezig.
Daarom ga ik inhoudelijk geen punten weerleggen. Het enige wat men bereikt is polarisering. Het is tevens een maatschappelijk en tijdverschijnsel van internet. Iedereen moet maar denken en keuzes maken voor zich zelf. Ik heb mijn positieve visie reeds gegeven en daar hou ik het bij.

Het voetbal.
Wat me enorm goed deed was dat NAC tweedehelft eerste half uur gisteren bovenliggende partij was. Het had beslist kunnen zijn als die grote kans voor Bannis binnen was gegaan. Bal sprong ietsje omhoog en zijn voet kwam onder de bal ; puur pech.

De Rooij maakte tweedehelft alles goed. Kotzebeu komt er wel maar komt nog net tekort. Van Schuppen zelfde laken een pak. Velanas is als voetballer beter dan van Schuppen vind ik, maar daar is niet iedereen het mee eens.
Zorg punt dat bijna alles via Haye loopt. Als hij gaat dan een waardige opvolger, anders niet laten gaan. Haye is niet de man om minder inzet te gaan tonen, het is trouwens geen speeltuin. Acht ton is acht ton.

Haye speelde gisteren veel minder met de buitenkant. Dan komt er meer snelheid in zijn spel. Hij was gisteren super. Net als Olij. Malone ook zeer goed. Emmen wordt weer heel ander verhaal. NAC moet niet als gekke gaan aanvallen. Eerst de nul. Althans dat vind ik.

14   2  
Wanny

@ TIP

Van Schuppen vind ik wel een interessante speler. Die jongen heeft de kwaliteiten om op de goeie plek te staan en hij ziet het spel wel. Gisteren had ie ook weer een paar mooie openingen. Technisch is ie ook zeker op niveau.

Alleen komt ie op de een of andere manier te weinig in het spel voor. Dat zal aan hem liggen, maar ook aan de rest van het team.

27   4  
P

Vraag me toch af, hoe de sfeer is in het team/groep ??
Je zag het aan de gezichten van Agougil en Kotzebue bij hun wissels, totaal geen emotie maar een flinke gelatenheid of de blijdschap bij het scoren van een een doelpunt, meneer de Rooij deed alsof het de gewoonste zaak van de wereld is dat ie die bal erin legt (na zo'n zaadpartij van hem).
Na het eindsignaal totaal geen ontlading bij spelers !!

Wat is er mis ???

8   4  
Kisku

Vond alleen onze jeugd spelers slecht ,denk niet dat er iemand het gaat redden,toen de wissels kwamen was het wel beter vond ik

20   0  
Judge M.

Na de wissel van Cagro stond het een heel stuk beter. Het was een gatenkaas op het middenveld en we mogen van geluk spreken dat Kastaneer nog steeds zo'n prutser is als in zijn NAC periode... Ook met Velanas voor Boris kwam er meer diepgang in het spel. Het wordt nog wel eens wat!

12   1  
Matc

@ P, dat viel mij ook op, geen lachje kon eraf. Net alsof er net voor de wedstrijd hen gruwlijk nieuws ten horen is gekregen.

12   1  
gjoewie

P > Wel eens van het woord "publiek" gehoord? In zo'n kille, koude en zelfs dode omgeving is het toch gewoon niet leuk om te voetballen? Het is net alsof ze een veredelde oefenpartij speelden.
Toch merk je wel dat het niet lekker draait in het elftal, dat zie je ook aan Haye. Volgens de trainer doen ze op Zunderello alles goed, maar eenmaal in het stadion (en dan ook nog zonder publiek) lijkt het allemaal vast te lopen.
Ik denk wel dat een overwinning tegen PEC (dat toch op volle oorlogssterkte naar Breda was gekomen) veel vertrouwen geeft. Als ze dat nu eens voort kunnen zetten in de volgende competitewedstrijden, dan zal het plezier vanzelf terugkomen. Zeker als er dan weer publiek bij mag zijn.

20   0  
RV

Naast het feit dat er geen publiek was denk ik dat de spelers er ook volledig doorheen zaten. Werd hard gewerkt voor elkaar. Kai de Rooij heeft die uitstraling sowieso niet zo, maar dat is ook nog een jonge gast die wat worstelt met zijn identiteit. Zachtaardige introverte jongen die voor zijn gevoel moet verharden, prima als hij dat in zijn spel doet maar laat hem verder vooral zichzelf blijven.

Corners tegen en balbezit tegen een betere tegenstander zegt me niet zoveel (begreep de negatieve reacties hier dan ook niet). Je voelde aan alles dat NAC net zoveel kans had op een goede uitslag als Zwolle. Sterker nog, ik vond dat NAC aan de bal betere dingen deed dan Zwolle.

Ik blijf het zeggen, NAC hoort met deze selectie top 5 te spelen van de KKD (en eigenlijk gewoon om de bovenste twee plaatsen mee te doen) en een overgangsjaar is grote onzin. Taak voor de Graaf om de selectie tegen de kleintjes ook klaar te stomen én als we play offs halen zijn we met deze selectie echt niet kansloos.

5   1  
scheppioni

Mooi resultaat Ed !!
Nu ben ik toch zeer benieuwd hoe jij met je staf het tegen emmen gaat invullen ??
Er zijn er binnen ons NAC die het niveau echt aankunnen, plus zijn er bij die gewoon op hun plek moeten voetballen ....... winnen we van emmen zaterdag dan is er nog best veel mogelijk, zojuist bekeken !! DUS NAC, COME ON !

Laad alle berichten na dit bericht in