Wij gaan niet opzij

BSR TV: Ezechiel Banzuzi na TOP Oss - NAC (1-3)

Italo

Wat goed is, komt snel. Ezechiel Banzuzi kreeg vanavond in de wedstrijd tegen TOP Oss wederom speeltijd. In de laatste fase van de wedstrijd was de middenvelder opvallend aanwezig. Het zorgt er voor dat de aandacht op hem wordt gevestigd na afloop van de wedstrijd. En dus verscheen de 16-jarige groeibriljant ook bij ons voor de camera voor een van zijn eerste interviews.

Bron:
B-Side Rats
24 Reacties
68   0  
Nonkel Frans

Sympathieke gast - weet wat hij wil en kan maar mooiste is zijn plezier in het spel. Geweldig goede lach heeft hij. Die maakt ons nog vaak blij let maar op.

68   0  
Nonkel Frans

Sympathieke gast - weet wat hij wil en kan maar mooiste is zijn plezier in het spel. Geweldig goede lach heeft hij. Die maakt ons nog vaak blij let maar op.

34   2  
Kinderkaartje

Gaaf! Groeibriljantje. Koesteren!
Gast is hugodver 16 jaar ! Respect man!

Kan niet wachten tot de thuiswedstrijd, hij basis staat en er twee inlegt.
en dan: "Banzuzi moet een liedje zingen, hie ha ho!"


11   3  
Cool hand

Easy grill pan sushi! Mooi ondertiteld. Mijn dag begint goed.

18   1  
Bart

Deze jonge jongen heeft alles om een hele goede speler te worden. Groot, sterk, snel, behendig. Dit zou zomaar wel eens een jongen kunnen zijn die uitgroeit naar een top niveau! Hard blijven trainen en de juiste keuzes maken en hij kan een hele mooie carrière tegemoet zien komen!

30   0  
Baron

Wat een heerlijk puur interview. Lijkt erop dat hij nog niet plat gegooid is met media training.
Hopelijk tekent hij snel een contract want zulke groeibriljantjes zoeken ze overal.

28   2  
Youssef

Nu Marijnissen en Mekkaoui nog met wat minuten in NAC 1

21   0  
Dun Diëe

Wat een sympathieke gast. En er zit een volwassen kop op jonge schouders. Ik kan alleen maar zeggen ga alsjeblieft zo door!

24   1  
Henri

Een beetje de blik, uitstraling en doen en laten van de jonge Ruud Gullit.

14   1  
Nonkel Frans

@Henri ja ik moest er ook aan denken.

33   0  
Fred1

Als trainer ga je het heel moeilijk krijgen.
Zoveel keus plotseling en dan moet je keuzes durven maken op den duur en niet selecteren op mondigheid of vermeende status.
Deze speler moet je net als Marijnissen, Kotzebue , Agougil en van Schuppen koesteren en zo snel mogelijk een contract voorleggen en langzaamaan in de basis gaan inpassen.
Op het gebied van talent staan we er heel goed voor.

18   5  
Henri

Eigenlijk is er in vier maanden veel gebeurd in de wedstrijdselectie van NAC. Belangrijk is in de situatie waarin NAC verkeert dat een trainer jeugdspelers de kans durft te geven, maar ook durft door te selecteren. Langzaam maar zeker kunnen we stellen dat Kosiah, Velanas, Kestens en Vanacker voorbij worden gestreefd door spelers die later hun kans kregen en daarin beter voldoen.
Hopelijk gaat EdeG nu ook verder finetunen. We hebben twee linksbacks die niet voldoen en twee rechtsback die ook niet bepaald de sterren van de hemel spelen. Komen allemaal op diverse vlakken te kort. Ik blijf er bij dat Bakker de beste linksback is en dan ontstaat er in het centrum ruimte voor Marijnissen als fysiek sterke voorstopper met leermeester Malone naast zich. Jeugdinternational Omar Mekkaoui moet als rechtsback best zijn eerste meters in het betaalde voetbal kunnen maken.
Bij jeugdspelers moet je ook altijd kijken of ze op een andere positie wellicht niet beter tot hun recht komen. Er zijn vele voorbeelden uit het verleden bij diverse clubs waar dit zeer positieve resultaten opleverde. Ik vraag me af of Azzagari een goede rechtsback zou zijn a la Mazraoui bij Ajax of vroeger een Manfred Kaltz bij HSV en natuurlijk onze eigen ex international Jan van Gorp. Ik vind namelijk Agougil in de Jan Wouters rol een betere middenvelder. En waarom zou Kosiah geen goede voorstopper kunnen worden zoals vroeger een Antoon Joore dat ook werd. Een Rösler en Adilehou zullen einde seizoen bijna zeker transfervrij vertrekken. Toch fijn als je dan eigen jongens achter de hand hebt. We zullen het de komende maanden zien en beleven. Het zullen op voetbaltechnisch gebeid cruciale maanden gaan worden voor de toekomst op korte termijn voor NAC.

8   1  
Henri

Het hebben van talenten is één en erg belangrijk, maar op dit moment met alle potentiële talenten wordt het toch ook belangrijk onderhand te weten wie de nieuwe eigenaar gaat worden en wat diens visie is en hoe dik de portemonnee. Inmiddels zijn de twee weken van boekenonderzoek al lang verstreken en is het beangstigend stil. Duidelijk is wel dat de Amerikanen hun eerste bod geen gestalte doen, anders was het al lang beklonken.
Zeker met talenten in de club, de O 16 wint gisteren uit met 0-1 bij Sparta en de O 14 wint met 1-4 bij Ajax zal dit de aandacht trekken van nationale en internationale scouts. In het vervolg daarop zal NAC talenten meteen hogere salarissen moeten gaan bieden en snel in het linker rijtje van de eredivsie terecht moeten gaan komen om ook in staat te zijn bij verkoop van deze spelers hun schat te kunnen verzilveren om als club weer verder te kunnen groeien. Ik ben benieuwd naar een nieuwe update m.b.t het overnameproces. Want het zou erg vervelend zijn als dit overnameproces wordt doorgetrokken naar het volgend jaar.

6   2  
Jf

@Henri ik hoor dat het al rond is hoor maar ze wachten met communicatie.

16   2  
Rob

Het is duidelijk dat de jeugdopleiding goed is opgezet door Hellemons met zijn trainers, huidige groep maar ook Bresser, Weijs en Dingsdag, in de beginfase met strateeg Gilissen aan zijn zijde. Het mag duidelijk zijn dat de invloed van Hellemons in Zundert nu ook zijn vruchten gaat afwerpen. Dit moeten we in stand houden om door te groeien. En de nieuwe aandeelhouders moeten zorgen dat de juiste mensen (spelers, trainers enz) voor de club behouden blijven. Wanneer het allemaal te lang gaat duren zullen goede mensen worden weggekaapt want heel veel contracten lopen af.

4   2  
Henri

@JF
Wat kan dan de reden of het nut zijn om niet naar buiten te treden?

4   1  
Jf

@ Henri ik denk dat het mondeling rond is maar dat komende weken de papieren in orde gemaakt worden zodat ze voor de winterstop de overname klaar is en er geïnvesteerd kan worden.

8   3  
Nonkel Frans

Mogelijk kan Ezechiel- is het Ees of Chieltje? - zich net zo goed als spits ontwikkelen en hebben we straks een Lukaku junior in ons midden.
Laat m blijven deze parel.

6   2  
Henri

@Nonkel Frans
Zo is het. Clubs nemen tegenwoordig veel te snel afscheid van spelers waar jaren veel geld en energie in is gestoken.
Pierre van Hooijdonk was volgens mijn tijdens zijn eerste periode bij NAC in de jeugd ook middenvelder. Ik zie hem nog lopen met zijn lange slungelige lichaam naast Jo Jansen.
Maar Frans, jij weet waarschijnlijk ook nog wel dat Gerrie Deijkers van spits bij PSV linksback werd en spits Cees van Iersel bij FC Twente van spits rechtsback, net als Hans Venneker bij Sparta enkees krijgh van rechtshalf bij PSV rechtsback werd. Ik kan er echt zo tientallen opnoemen. Goede trainers kunnen zo echt een vermogen voor hun club vergaren.

11   1  
Scheppioni

Met vele eens hier !!
Ons NAC moet nu slim zijn met deze paar jeugdige toppers binnen onze selectie !!! 16 jaar zeg, beer van een vent, prima kop erop !!! Heerlijk 💛🖤 HUP NAC !

11   0  
Dos

Het feit dat deze gast op deze leeftijd mag invallen en ook nog laat zien makkelijk mee te kunnen belooft veel voor zijn toekomst en hopelijk ook die van NAC.

18   0  
Ouwe spionkop

Zullen we hem maar eens een contract geven voordat hij gratis de deur uitloopt?

11   0  
Cool hand

Zou ironisch zijn als het niet promoveren vorig seizoen een 'blessing in disguise' blijkt te zijn. De jongelingen hadden nooit een kans gekregen en de selectie was volgepropt met huurlingen en gelukszoekers om na 1 seizoen weer te degraden. Het kan verkeren.

1   1  
Luisindepels

16 jaar? Ik betwijfel het. Maar goed, het is in ons voordeel, dan kan alles. We weten van de mensen van het continent Afrika, dat de paspoorten redelijk vaak creatief zijn ingevuld. Ja, ja..hij komt van vvgz en daar bla bla. 16 of 19? Nogal een verschil. 15 of 18? Tja...ach, we laten het maar gaan...

0   0  
cor

Weer een schitterend talent en perfect gescout.
Mede een verdienste van Eric Hellemons, leg hem vast voor zeker 10 jaar anders komt dadelijk Rotterdam Zuid weer choppen.

Laad alle berichten na dit bericht in