Wij gaan niet opzij

BSR TV: Jean-Paul van Gastel na Quick Boys - NAC (1-0)

Das Phantom

Jean-Paul van Gastel had gehoopt de positieve lijn van de drie overwinningen door te kunnen trekken, maar de wereld ziet er na een gelijkspel en de bekernederlaag ineens heel anders uit. De NAC-trainer wisselde een paar spelers en snapt dat daarom de verantwoordelijkheid misschien bij hem wordt gelegd. Hij geeft uitleg over waarom hij een paar spelers rust gaf en wat deze wedstrijd voor vrijdag betekent, zowel sportief als fysiek.

Bron:
B-Side Rats
118 Reacties
24   4  
Moppernac

Ga niet wachten tot de winterstop, maar haal nu per direct een andere keeper op want dat is prioriteit nummer ÉÉN.
NAC moet echt een puntenpakker zoeken en slechter dan wat er nu is(Kortsmit en Troost) kan bijna niet.
Xavier Mous heeft geen club en kan dus direct ingezet worden.
Xavier is 28jaar met veel eredivisie ervaring, speelde bij Heerenveen en Pec Zwolle op eredivisie niveau.
Je kunt het altijd proberen tot einde van het seizoen met optie voor nog 2jaar.
Zit niet stil Peter Maas en doe er iets aan.

11   8  
Tonn

Domme inschattingsfout Jean-Paul. Hoop dat je er van leert. Minachting van de meegereisde supporters ook.

5   8  
Voorwaarts

Het begin van een negatieve reeks.

Ik weet dat ik hier voor de hel in gemind wordt, maar veranderingen gaan nou eenmaal niet van het een op het ander. Wie verwacht er nou echt dan alles onder JP opeens anders is dan hyballa?

Dat is de podcast toon die ik zowel in de gegenpressung als tikkie erg mis. Niemand gooit de schwung/weerwoord er eens echt in. Zoals bijv de loco-burg van hoeven eens deed, zoals een ferry eens doet in DEDB.
Affakkelen hoeft niet, maar meepraten is altijd zo aanwezig.
Toen hyballa werd ontslagen opeens een (terechte maar) nooit tevoren geuitte vloedgolf aan kritiek.
Nu had niemand ons ooit meer kunnen verslaan. Dat is natuurlijk wel zo, het blijft een sport.

Ups en downs horen er bij, wij zijn er als supporters om te genieten van de ups en te steunen tijdens downs. Maar ook om onze kop in beide richtingen niet te verliezen.

Al met al dat gezegd te hebben. Verliezen van katwijk is gwn kut en triest

8   9  
Ernie

Voor het huidige NAC is iedere tegenstander lastig en is vooraf niet te voorspellen wat de uitslag wordt. Van een stelletje amateurs verliezen we en van de koploper wordt gewonnen. Dat is de realiteit mensen. Zet directe promotie maar uit je hoofd daarvoor is het allemaal veel te wisselvallig.
Overigens een prima reactie van van Gastel, die weet echt wel waar hij mee bezig is.

2   2  
3ROBI

@Voorwaarts

Hoewel ik het altijd zwak/irritant vind als men hun betoog begint met dat ze vast wel gemind worden of een impopulaire mening verkondigen ben ik het verder compleet eens met je betoog.

5   0  
Gman

Ik ben niet blij om te horen dat Kemper met een blessure eraf is gegaan. Dat zou wéér wernersson betekenen op de linksback positie.
Lucassen hoeven we iig niet meer bang voor te zijn op de rechtsback positie. Mij lijkt dat Stef de Wijs zomaar eens zou kunnen stijgen in de rangorde. Of Lucassen in ieder geval eentje gezakt.

Is Pepijn vd Merbel fit trouwens?

8   8  
Arie

Ernie

Het is niet wisselvallig. Het is ronduit beschamend. En Van Gastel staat doodleuk te lachen. Alsof we voor een schaaltje poffertjes mee doen.

6   1  
RaRa

Teveel spelers in alle linies die het niveau van de 2e divisie niet hebben. Hopen dat Kortsmit en alle andere geblesseerden snel weer terug zijn.

7   13  
Dero

Ongekend staat gewoon te lachen. Het interesseert hem geen ene moer. Tja voor z’n trainer zullen de spelers niet door het vuur gaan. Hij moet zich kapot schamen. De mannen van quick boys zijn alweer aan het werk en die van ons? Straks een uurtje uitlopen ?

7   2  
NAC Vooruit!

Alle focus op de competitie nu!

En door.., hup NAC!

10   23  
Moppernac

Ik heb nu al een bloed hekel aan Van Gastel arrogante kwal om zo de wedstrijd in te gaan.
Alle verantwoordelijkheden zijn dat ook op zijn naam.
Van Gastel is nu verplicht te winnen tegen De Graafschap, anders heeft had geen nut om meer de de halve selectie RUST te geven.
Wint hij niet , mag hij van mij al op flikkeren.

10   4  
markenaa

Je wil natuurlijk alles winnen en vooral van amateurs. Maar liever dat ze nu de spiegel voorkrijgen dan in een competitiewedstrijd. Uit het bekertoernooi is vooral jammer voor eventueel leukere wedstrijden tegen leukere tegenstanders.

Concentreren op de competitie en deze pot gebruiken om alles aan te scherpen en meer conclusies te vormen.

Ieder schot op doel is een doelpunt dat was wel een duidelijke conclusie van Van Gastel. Men kan te makkelijk schieten en de keeper laat ze te makkelijk door.
2 oorzaken.

7   2  
Grote Kerk

Eindelijk goed interview. Er mogen heus wel kritische vragen gesteld worden als het niet goed is. Dat heb ik gemist, ga zo door.

18   5  
DUNGA IS NAC

Hahaha mensen die nu al een hekel aan de trainer hebben. 🤡🤡🤡🤡

8   10  
Dennis

Fijn dat we eruit liggen. Bekertoernooi voegt hooguit financieel iets toe. Stel dat je vandaag had moeten verlengen, zware wedstrijd en uiteindelijk win je die beker toch niet. Ook is er altijd een kans op blessures. Rust heb je in de competitiestrijd, die nog lang niet beslist is, veel meer aan dan een een zware beker-pot

Focus op wat wel belangrijk is: competitie!

15   2  
Ata

Dat Van Gastel lachend voor de camera staat, is natuurlijk je reinste onzin. Dan heb je het interview niet bekeken.

Vooropgesteld dat ik het van 076Radio moest hebben en alleen het doelpunt heb gezien, was dit natuurlijk een treurige beurt van ons. In de breedte zijn we gewoon zwak en het systeem met drie centrale verdedigers kan me allerminst bekoren. Zeker tegen ploegen waartegen je veel de bal hebt, krijg je gewoon nooit druk naar voren.

En onze keeper: tja, dit is wel echt een zorgenkindje. Hij probeert zelfverzekerdheid uit te stralen, maar ondertussen vliegt elke bal erin. Het schot van gisteren kon, gezien de positie van Martina, maar in één hoek en toch stond Troost aan de grond genageld. Hij heeft zich duidelijk niet erg ontwikkeld de afgelopen jaren, aangezien hij blijkbaar met Verbruggen de beste van zijn lichting was.

Hoe zou het zijn met Kortsmit zijn? En Patriot? De AVG is voor NAC blijkbaar een vrijbrief om ons nooit meer te informeren over geblesseerden. Knap irritant.

Enfin, hopen maar op een goede reactie vrijdag. Alleen dan is, zoals iemand hierboven al opmerkte, het sparen van spelers nog ergens goed voor geweest.

6   3  
ELH

Mooi dat we er al uit liggen. Volledige focus op de kkd ! In de winterstop snel een keeper aantrekken die er gelijk staat. Want Troost en Kortsmit zijn geen puntenpakkers. De goal gisteren was gewoon houdbaar.
Hopen dat Omarsson en Sediju heel snel fit zijn, want echte killers missen we nu.

5   0  
Matc

Nou, da's duidelijk, ieder schot is ehhh eehh nou bijna eehh ieder schot op doel is bijna een doelpunt....
Ik denk dat het vertrouwen met deze keeper er absoluut niet is bij de staf van NAC

3   7  
Marco van Bavel

In plaats dat hij wisselt met de zwakste Troost, wernerson, Haugen.
Nee die laat hij staan en wisselt de rest .
Terwijl je deze wedstrijd mooi was geweest om te kijken, hoe de zwakke schakels te vervangen.
Misplaatste arrogantie!!
Had al geen vertrouwen in hem en dat wordt met de week minder!!
Want hij wisselt ook te laat .
En ga inderdaad 4 4 2 spelen!!!

12   2  
Ivo

Dit was een kans voor een aantal spelers om te laten zien dat ze wél het verschil kunnen maken. Ze zijn er enorm doorheen gezakt. Spelers als Agougil, Wernersson, Lucassen en Haugen zijn ook tegen amateurs niet in staat om er op te klappen en de tegenstander de baas te zijn.

Troost was ook een bron van onrust en laat weinig ontwikkeling zien. Hij staat nu een paar weken onder de lat maar je ziet hem niet beter worden.

Waarom krijgt Javier Vet geen speeltijd? Die vond ik iets voor de verdediging altijd wel goed. Een echte stofzuiger. Ik had hem gisteren wel op het veld verwacht.

We staan er weer mooi op met ons NAC, na het gelijkspel tegen Helmond weer een zeperd. Het blijft zorgwekkend.

10   2  
Waarom zo

Schaam je kapot NAC. Dat gezegd hebbende prima dat we eruit liggen, NU volle focus op
competitie en het scheelt je straks toch weer ergens een wedstrijd/blessures/kaarten/.... vrijdag winnen dan zijn we dit snel vergeten.

11   1  
Ivo

En met Haugen ben ik wel even klaar, die heeft de laatste weken wel een stuk of 5 100% kansen gemist.
Probeer het eens met Rached of Versluis naast Boere.

9   1  
Dun Diëe

Ik begrijp het chagrijn, maar als je het interview daadwerkelijk kijkt is er niks mis mee. In de thumbnail die gebruikt is lacht hij, maar dat weerspiegelt totaal niet wat hij zegt. Hij neemt zijn verantwoordelijkheid en staat er heel realistisch in. En ik waardeer het dat de supporters hem gewoon kritische vragen kunnen stellen zonder dat het ongemakkelijk wordt. Hij pareert deze vragen gewoon normaal en raakt op geen moment geïrriteerd. Dat is wel eens anders geweest.

Maar goed, na verlies tegen amateurs kan ik me voorstellen dat de trainer voor sommigen momenteel even niks goeds kan zeggen. Het is ook beschamend. Elk jaar is er wel een profclub de pineut. Van KKD tot eredivisie, zelfs de topclubs overkomt het. Dit jaar zijn wij het helaas. Het had voorkomen kunnen worden maar het is niet anders.

6   3  
Maarten

Het voetbal is gewoon pover tot en met. Een wonder dat je 11 punten mee behaald hebt. Het is zo statisch als de Nete. Als je zo'n Dordrecht zie voetballen dan is het een en al spelplezier, fris en fruitig. Wernersson, Lucassen, Besselink, Staring, Boere, Kaied, Haugen, Troost komen kwaliteiten tekort. En de twijfelgevallen staan er dan nog niet eens bij.

9   0  
Windy City Rat

"Als ze op het doel schieten dan zit hij." maar "dat is geen afbreuk aan onze keeper".... Sorry JP, slip of tong maar je hebt helemaal gelijk. Met deze keeper gaan we het zeker niet redden en voor mij geldt dat ook voor Korsmit. TOP prioriteit in de winterstop een keeper die af en toe eens een puntenpakkende redding kan maken. Dit kan echt niet...

5   2  
Ouwe Spionkop

Als we vrijdag zo spelen dan ga je er met 5-0 af en is het seizoen voorbij.
Definitief!

4   2  
Wijnand Blokhoofd

Alsof NAC al een geoliede machine is waar je even een handvol basisspelers kunt vervangen. Waarvan er dan ook nog een aantal nivo niet aankunnen. Deze nederlaag kun je 100 pct de trainer aanrekenen. Verkeerd beginnen kan eigenlijk al niet maar dan ook niets omzetten en heel laat wisselen. Dan wil je gewoon niet winnen. Dat is best treurig.

7   1  
Henri

TD Peter Maas zei laatst dat gescoute speler op diverse manieren worden gescreend. Op basis van statistieken, filmbeelden, live scouting, persoonlijke gesprekken. Op zich een werkwijze die door vooral het hogere segment wordt gehanteerd. Echter moet je na al deze info wel de juiste conclusies trekken en ik denk dat het scoutingsteam van NAC daar inmiddels al een aantal keer mee de bietenbrug op is gegaan. Haugen is gewoon een slechte spits die bovendien geen enkel gevoel heeft voor positionering in zijn samenspel met Boere. Kuijpers is niet veel meer dan een dravertje die van grote scoringskansen ook geen doelpunten weet te maken. Zo maar twee spelers die zijn gehaald om het tekort aan scorend vermogen tegen te gaan maar daar totaal niet in slagen..... er gewoon tekort voor komen. Niet dover e gevraagde kwaliteiten beschikken. Kortom zeer matig werk van het totale scoutingsapparaat met als gevolg dat er geen structurele verbetering valt te verwachten. Want aan spitsen die opgelegde kansen om zeep helpen heb je nu eenmaal niet veel.

7   1  
Henri

De reacties van Martina en Omgba horend bevestigen alleen maar wat ik hier boven heb geschreven. Het gebrek aan scorend vermogen, zelfs na de aankoop en huurling in de aanval, gaan NAC opbreken. Ik ben ervan overtuigd dat JP tegen De Graafschap van het 5-3-2 systeem af gaat stappen. Naast Boere zal in ieder geval een spits moeten komen die wel feeling heeft met Tom. Wellicht een loper als Garbet of een stylist als Omgba. Op de huidige wijze zijn ze bij NAC langzaam maar zeker hun eigen ramen aan het ingooien.

7   3  
Francesco

@Henri

M.b.t. " Haugen is gewoon een slechte spits die bovendien geen enkel gevoel heeft voor positionering in zijn samenspel met Boere."

Een slechte spits scoort geen 97 goals en heeft 20 assists in 228 profpotjes. Wat betreft je opmerking over de samenwerking met Boere; dat ligt net zo goed aan Boere. Beiden zijn overigens spitsen die het grootste deel van hun carrière als enige centrumspits in een 4-3-3 hebben gespeeld. Is het hun dan kwalijk te nemen dat ze het lastig vinden die positie nu te moeten delen met een andere spits? Ik denk wel dat wanneer Sejdiu terug is en 1 van beide gaat vervangen, dat het voor hun een stuk makkelijker wordt. Sejdiu gaat zwerven, zodat Boere of Haugen als echte nummer 9 kunnen gaan spelen. Daar gaan ze beide beter van spelen.

10   9  
Grote Kerk

Onze Commissaris Voetbal Pierre van H. zei afgelopen zondag dat Brobbey zijn zoveelste slechte wedstrijd speelde omdat hij weer zoveel kansen miste en daarom geen goeie spits is. Want een spits moet doelpunten maken. Pierre maak jezelf eens nuttig voor onze club ipv te raaskalen in praatprogramma's en kijk aub naar onze eigen spits ! Jij hebt toch toegestaan dat die Haugen aangetrokken werd na een lange zoektocht ?

8   6  
Wanny

@ GROTE KERK

Wat een onzinbericht. Van Hooijdonk zit daar als analist en dat is zijn broodwinning.

Dat NAC moeilijk doelpunten maakt is een ander verhaal en daar zal ie ongetwijfeld met Maas, Lokhoff en Van Gastel over spreken.

5   2  
Francesco

@Grote Kerk

Je weet het blijkbaar beter. Dus kom maar met een naam van een spits die wel makkelijk gaat scoren?

5   5  
Grote Kerk

@Wanny, dat denknik ook dat hij daar met Maas, Lokhoff, Karelse, van Gastel over zal hebben. Ik denk op de elfde van de elfde.

3   4  
Grote Kerk

@ Francesco, ik ben geen scout of TD. Alleen toeschouwer die ziet dat hij heel moeilijk scoort en dat we 5 maanden naar deze spits gezocht hebben.

8   3  
WillyG

Ik vind dit niet eens zo erg. De reden dat je van Quick Boys verliest is dezelfde reden waarom van AZ en PSV won. Als underdog geven die spelers deze avond echt 120%, die zijn zo gemotiveerd en stijgen boven zichzelf uit. Als je van een profclub wint ben je daarna weken lang de gouden pik van Katwijk.

En kijk maar, Spakenburg rolt Helmond Sport op. Telstar verliest van GVVV en clubs als Vitesse en ADO winnen nipt met 1-0 van amateurs. En het goed draaiende Go Ahead Eagles komt pas in de 90 minuut op 1-1 om het pas in de verlening af te maken.

5   3  
Francesco

@Grote Kerk

Op dit moment heeft hij het zwaar inderdaad. Maar als gezegd hiervoor in zijn gehele loopbaan (net aan minder dan) 1 op 2 als het gaat om betrokkenheid bij doelpunten. We huren hem nu van een club die ruim een jaar geleden 1.5 miljoen voor hem betaald hebben. Is dat zomaar dan?

Punt is; ligt het aan de spits dat hij niet rendeert? Of het systeem waarin hij speelt? Moet ineens met iemand naast zich spelen wat hij niet gewend is, er is amper aanvoer, vreemd land, andere cultuur etc etc etc. Dat hij nu niet goed speelt is een feit, een plek op de bank zal hem wellicht goed doen. Maar om nu hem af te schilderen als slechte spits is te makkelijk, en je reflex om meteen uit te halen naar van Hooijdonk zegt ook veel over je. Feit is wel dat er hier jaarlijks spelers afgebrand worden, want die kunnen er niets van, de mensen die ze gehaald hebben snappen het niet, en wanneer de spelers elders laten zien wat ze eerst ook al lieten zien en op basis waarvan NAC ze überhaupt eerst gehaald had dan is het weer "typisch NAC" dat spelers het hier niet laten zien.

4   7  
Theoden King

JP maakt hier een nonchalante indruk, alsof hij de beker niet belangrijk vindt dit seizoen.

Dat is prima, zolang er dan vrijdag in Doetinchem maar weer overtuigend wordt gewonnen.

16   4  
Richting grote markt

De uitschakeling in de beker intreseert mij geen ene reet. Leuk voor de paar centjes en soms een leuke avond maar verder niet.

Wat me wel interesseert is de laffe kansloze opstelling. De 5-3-2. Een opstelling die ik accepteerde omdat je met Besselink en Wernersson en Agougil moest spelen.

5-3-2 tegen amateurs is wel een dieptepuntje zeg. 5-3-2 is leuk als je een Arjan Robben voorin heb lopen met aanvallende bewegende backs. Wij hebben 2 backs ( Wernersson, Lucassen) die van niveau beekvooruit 2 zijn. En hebben 2 vrachtwagen voorin die niet of amper scoren.

Met 5-3-2 sta je altijd met een man minder op het middenveld omdat er altijd wel 1 verdediger uit kan stappen. Als je dan ook niet een echte breker er heb staan wordt je overlopen. En dat gebeurd week op week. Hoe blind zijn we?

Ga nou toch eens 4-5-1 spelen. Creëer nou een overwicht op dat middenveld zodat niet elke counter of tegenaanval gelijk een doelpunt is.

Zet 3 creatieve middenvelders met een actie op de aanvallende posities. Garbett, Omgba en Patriot zometeen. Op de 6 zet je Staring of Vet en op 8 zet je Leemans.

Kijk eens hoeveel voetbal je ineens op dat middenveld heb staan. We scoren toch alleen maar via dode spelmomenten of schoten van afstand. Dat komt omdat je 2 draken van spitsen heb momenteel. Ga dan in je kracht spelen en Creëer ruimte voor mannen als Garbett , Janošek Patriot en Omgba.

En haal 1 spits eraf. Het 2 spitsen systeem werkt totaal niet. Haugen heeft genoeg kansen gekregen nu. Boere ben ik ook absoluut geen fan van maar is ook geen spits voor een 2-spitsensysteem.

Vrijdag weer beginnen met 5-3-2 is jezelf een doodvonnis opleggen. Het 4-5-1 van de graafschap gaat ons volledig overlopen.

Je kan niet anders dan van die 5 verdedigers afstappen vrijdag.

5   0  
BredaF2

Genoeg te doen voor onze JP. Om gek van te worden een ploeg zo te zien spelen. Haugen mag wat mij betreft even op de bank plaats nemen want wat een kansen heeft die jongen gehad. Tja, het zal ook wel flink spoken in z'n hoofd. Gewoon kut voor die gast, de ploeg en de supporters.

Maar goed, het is weer wat het is. Mijn emotie is weer gezakt. Op na vrijdag waarin het wederom een flinke kluif zal worden.

Overigens snap ik wel dat jp niet het achterste van z'n tong laat zien mbt de individuele spelers en hun tekortkomingen. Ook al horen we graag de waarheid maar zulke woorden horen binnenshuis te blijven en geloof maar dat tie vuur kan spuwen. Een aantal zijn flink door de mand gevallen en in de winter mag je daar afscheid van gaan nemen.

4   2  
Chefke076

In alle interviews na afloop hoor je tussen de regels door dat iedereen klaar is met de keeper, want elk schot is een goal, en de spits(en), want we maken de kansen niet af. Zelfs de trainer zegt het zelf want hij versprak zich. Zat trouwens weinig zelfreflectie in het interview met JP want als hij het nog eens op dezelfde manier zou doen, dan mis je toch wel ff wat hoor. Hij kan er weinig aan doen dat Haugen die kansen mist maar hij kan hem wel eerder wisselen. Hij kan er weinig aan doen dat Troost geen bal stopt, maar hij kan hem wel wisselen.
De een zegt Haugen is een slechte spits en rendeert niet in dit systeem, de ander wijst terug naar zijn carrièrestatistieken wat bewijst dat hij een prima spits is. Hoe je het went of keert; maakt hij de 1-op-1 kansen gewoon af dan is het een prima spits voor NAC en dan waaien de meningen de andere kant op. Er zit dan gewoon iets waarom hij het nu niet voor elkaar krijgt. Hou die jongen dan gewoon even uit de basis en speel een ander systeem met Boere als enkele spits, waarin Haugen als invaller fungeert. Haugen is een totaal andere spits dus kan zich in het laatste half uur uit de naad werken om een goaltje mee te pakken als de tegenstander opeens de diepte moet belopen ipv fysieke duels uit moet vechten.
Nu werkt het ook niet met de spitsen want een middenvelder is topscorer. Hetzelfde met de verdediging, 4 man achterin of 5, het maakt geen reet uit want we krijgen ze toch wel tegen. Waarom dan niet een ander systeem vanaf minuut 1? Scheelt toch een hoop als je niet terug hoeft te vechten. Geen 5 verdedigers en geen 2 spitsen vrijdag. Dan moet er dus een nieuw konijn uit de hoge hoed komen want dat betekend geen 5-3-2 en geen 4-4-2. Huiswerk voor de technische staf.

9   1  
BP

Haal onze keeper eens voor de camera en laat hem eens een evaluatie doen over de wedstrijden die hij gekeept heeft.
Zal toch moeten toegeven dat het niet zo lekker gaat

24   4  
Moppernac

Ga niet wachten tot de winterstop, maar haal nu per direct een andere keeper op want dat is prioriteit nummer ÉÉN.
NAC moet echt een puntenpakker zoeken en slechter dan wat er nu is(Kortsmit en Troost) kan bijna niet.
Xavier Mous heeft geen club en kan dus direct ingezet worden.
Xavier is 28jaar met veel eredivisie ervaring, speelde bij Heerenveen en Pec Zwolle op eredivisie niveau.
Je kunt het altijd proberen tot einde van het seizoen met optie voor nog 2jaar.
Zit niet stil Peter Maas en doe er iets aan.

8   2  
Grote Kerk

@moppernac, dat is een hele goeie optie inderdaad ! Meteen halen en klaar stomen. Hij is wel een puntenpakker op dit niveau.

4   1  
SjorsNAC

Als er geen zicht is op herstel van Omarsson dan zal er toch een spits bij moeten komen wil je nog iets, mooiboy haugen maakt ze helaas niet.
En aan die emmentaler achterin moet ook worden gewerkt!

7   1  
Dero

Elk schot op doel is een doelpunt. Niet handig om dit te zeggen als trainer…. Uiteindelijk heeft jp zeker gelijk. Troost is echt de slechtste keeper sinds jaren. Loopt er in de jeugd niet iets beters rond? Snel een keeper halen !

8   0  
scheppioni

Helaas blijkt dit toch niet de match te zijn maar ik ben onderhand ook een heel eind gelaten en merk aan mijn fysieke toestand na zo'n avond als gisteren dat ik het van mijn af moet proberen te zetten !!
Het is echt een schande en een hopeloos zooitje, dit NAC is zo ontzettend broos, er is zoals gisteravond totaal geen bezieling daarbij is al zo vaak gebleken dat vele wisselingen nadelig is !!
Onze NAC voetballers kunnen van hun hobby hun beroep maken en dan laat je zoiets zien ???
Daarbij het fysieke van onze NAC spelers is ongelofelijk en ook lichaamstaal van JP beloofd niet veel goeds voor de komende weken ! Laatste vraag..... wat voor blessure heeft Roy Kortsmit eigenlijk want met alle respect, Troost gaat hem never nooit worden als bvo keeper !! Ene grote klerezooi bij ons NAC gvd !!!

1   5  
Francesco

Mous is niet beter dan Kortsmit.

4   1  
Paul Soeters

Sommigen doen het af, niet al te boeiend "dit" verlies. Nou dan houd je je eigen compleet voor de gek. NAC heeft ongeveer 31 selectie spelers. Ja je leest het goed, 31! Je mag toch aanemen dat deze allemaal, op zijn minst, KKD-waardig zijn. Quik Boys, hoeveel?

Ook die hebben blessures, of half fitte spelers, al zijn het maar amateurs. Op geen enkele manier is dit goed te praten, dit verlies. Je zou er in, en in strontziek van moeten zijn, echter?

Wat een blamage voor een BVO. Wat een afgang voor een club met deze gigantische achterban. En die hebben bepaalde ambities naar boven toe. Nou dan zal de complete beleving radicaal om moeten. Nooit gaat dat lukken op de huidige manier.

V. d. Sande loopt nu o.a. lekker te ballen bij Den Haag, wel om directe promotie! Wat een niet uit te leggen voorbeeld van mismanagment. Speler van het afgelopen jaar notabene.

En zo nog meer van die dingen.

6   1  
Ivo

@Paul Soeters
Helemaal mee eens. Zijn we hier met betaald voetbal bezig of met een gezelligheidsvereniging.
Spelers beseffen niet dat als ze er met hun pet naar gooien, ze blij mogen zijn dat ze straks nog bij clubs als de Quick Boys mogen ballen. Te veel spelers zakken te vaak door de ondergrens.

Zo'n Wernersson is 28 jaar, komt uit Zweden, gehaald uit Belgie. Ik weet zeker dat je in de 2e divisie betere spelers vindt. Als je fysiek sterk bent en je weet je tackles goed te timen en je kan de bal naar de goede kleur overspelen, dan kom je al een heel eind. Waar zitten we in hemelsnaam naar te kijken. Ik krijg er Mashart-Vibes bij. Lucassen precies hetzelfde verhaal. Al vond ik die vorig jaar nog wel oké. Dit jaar is hij onherkenbaar slecht.

1   0  
NAC4Ever

Zag aankomen het lastig zou worden
Maar vind het slecht dat we eruit liggen.
Gelukkig is de volgende wedstrijd al snel op dit weg te spoelen.

6   1  
Theoden King

We hebben spitsen die niet scoren en een keeper die alles doorlaat. Dat klinkt niet als een promotiewaardig elftal.

JP zegt dat ieder schot op doel een goal is, maar voegt er aan toe dat dat niet perse aan de keeper ligt. Aan wie dan wel? Als je als trainer niet duidelijk bent, houd dan liever je mond.

Wanneer kunnen we Omarsson weer terug verwachten?

8   1  
BREDA 1965

Ben nog steeds zeer blij dat die duitser onze jort heeft weggejaagd,man man man,en dat de zgn leiding van NAC daarin heeft toegestemd....slapers

3   4  
Henk 54

Niveau spelers , amateurs. Niveau technisch staf/ tech. comm, amateurs . Niveau NAC = Breda ……………….

2   1  
Jf

Het was barslecht en nu weer door. De beker stelt met deze selectie toch niks voor en moet je niet willen. Bewaar de energie maar voor De Graafschap. Omgba en Staring ook weer wat extra speelminuten. In de winterstop nieuwe linksback, Cv en aanvaller en door.

6   1  
Henri

Het is jammer dat velen die op dit forum reageren terwijl ze niet op de hoogte zijn van de situatie. 0mtrent Van der Sande was het zo dat hij dreigde met een kortgeding waarbij het zeker was dat NAC deze zaak zou gaan verliezen. NAC zat dus met een trainer die niet verder met Jorrit wilde, een rechtzaak die zou worden verloren, een speler die in de topwedstrijden niet scoorde. Daarnaast had NAC Jorrit goedkoop (transfervrij, geen hoog salaris en zonder tekengeld) binnengehaald en wilde hij zijn goede seizoen ten gelde maken. Dat moest dus via een andere club zijn die hem zonder transfersom wilde overnemen, een hoog salaris wilde betalen met tekengeld. Voor NAC rest slechts een % bij verkoop tijdens zijn contractperiode. In de praktijk dus eigenlijk niets. Maar wat kon NAC anders doen dan ze deden? Een bankzitter een flinke salarisverhoging geven?

5   2  
Ivo

@Henri
Van der Sande had een doorlopend contract. Hoezo had een arbitragezaak kans van slagen? Wat is daar gebeurd dan? En waarom mocht hij gratis weg?

En niet trainer, maar de TD bepaalt wie komt of gaat. Dus Hyballa staat hier buiten. Toch?

Dit is een vreemd verhaal waar m.i. de onderste steen nog niet van boven is.

1   0  
Maarten

De grote mond vooraf ben ik ook meer dan zat. We gaan voor promotie, we gaan dit doen, we gaan dat doen. Deze speler heeft die kwaliteiten jadiejadieja. Je mag gezonde ambities uitspreken maar grote bekken , ook bij Groningen, wordt afgestraft. Dat moet men onderhand wel weten naar 5!!!! jaar KKD!!!

0   0  
Maarten

Het is gewoon nog steeds Patje pet. Doordrenkt door emoties en daar het beleid op vastpinnen. We moeten door met mensen met die snappen wat het cultuur bij NAC betekent. Mensen vanuit de jaren 90. Stammeneke, Beatrixstraat, bier, bourgondisch en vooral het leven en het voetbal niet te serieus nemen. Jo Janssen zal wel een aantal wentelingen gemaakt hebben in zijn graf vanaf 2010. En dat bedoel ik niet oneerbiedig jegens Jo Janssen.

1   0  
Richting grote markt

Maarten

Wat had je dan willen horen ?

We kijken wel hoe het loopt?

NAC moet elk jaar uitspreken om mee te doen om promotie. Een andere doelstelling is een middelvinger naar de achterban.

Of die doelstelling behaald wordt is een andere discussie.

3   0  
Tram

"Als ze op goal schieten is de kans groot dat ie zit en dat is wat de feiten zijn". Aldus JP.
Daar heb ik weinig aan toe te voegen. Zelden zo'n onzekere factor in ons doel gezien. BIj vrije trappen staat hij aan de grond genageld en elke wedstrijd wel een rare bal in de voeten van een tegenstander.

3   1  
BP

Snap wel dat door de wet van privacy geen mededelingen kunnen gedaan worden wat Kortsmit mankeert. Maar we kunnen wel op de hoogte worden gehouden omtrent status van zijn herstel, zit er schot in, slaat de revalidatie aan , heeft ie training al hervat, doet ie al mee met de groep enzovoort.
Volgens mij is er meer aan de hand dan blessure !!!.

Deze keeper, met alle respect, kan echt niet !!!

0   0  
Richting grote markt

Kemper, Leemans ,Martina licht geblesseerd. Besselink geblesseerd. Vet die nog niet heeft gespeeld

Dat wordt in ieder geval niet met 5 verdedigers spelen vrijdag.

Als je maar 6 verdedigers heb is het heel logisch om er met 5 te spelen. Dat je 6 middenvelders heb en er maar 3 opstelt is ook top.

1   1  
Paul Soeters

HENRI : Situatie? Wil je daar het V. d. Sande geval mee recht praten, en bij alle andere gevallen weer iets anders om te sussen. Een goed uitgestippeld beleid, zorgt er voor dat alles wat NAC nodig heeft blijft kloppen! Beleid dat steevast wordt gewaarborgd door de lange termijn mensen, die maar een rotsvast doel hebben NAC, NAC, en nog eens NAC.

Zoniet, vergeet het maar, NAC.

Geen geouwehoer van de trainer, wil dit wel, of dat juist niet, of vindt die niet leuk, of die assistent dit of dat niet, of de koffiejufrouw,...enz. Er Is maar een doel, NAC moet op een goede manier terug komen en dat ook blijven.

Spelers, trainers, managers, assistenten, enz., die hun vakmanschap echt tonen moeten altijd binnenboord blijven. Mits een van hun tusseendoor echt iets doet wat het doel desondanks toch gruwelijk schaad. Geen einzelgangers, geen persoonlijke vetes, geflikflooi, enz. Elke persoon die zich daar schuldig aan maakt "ten koste" van het doel wegwezen, of wegsturen.

Samen het beleid volgen. Hopelijk is dat er overduidelijk en volgt men dat onherroepelijk? Zoniet, dan ben je voor NAC geen knip voor je neus waard.

7   2  
muijske

Maar al bij al! ... liever dit dan bij City

5   1  
Ouwe Spionkop

Fijn die beker. Kemper, Martina, Besselink en Leemans twijfelgevallen voor vrijdag.
Ik ben blij dat we eruit liggen.

3   0  
Mike Zonneveld

@ Ouwe Spionkop

Ongelofelijk.. En vrijdag gaan we weer met 500 gekken naar Doetinchem..

5   5  
Arnac

Heuh! Een zure verliespartij en alle spelers kunnen er weer geen ruk van.
Voetbal is emotie en dat is precies wat uit de reacties blijkt.
Scoort Haugen er binnenkort drie in twee wedstrijden, dan is het weer een prima spits.
Troost pakt weinig ballen, maar één wedstrijd kan het omslagpunt zijn voor zijn vertrouwen en groeit hij uit tot een stabiele doelman. Etc. Etc. Etc.

4   3  
Grote Kerk

Arnac, hahahaha. Tuurlijk.

4   3  
1e rijtje

van Gastel heeft gewoon gelijk, had iedere trainer gedaan, spelers moeten gewoon hun kans pakken en het laten zien, en door.

2   1  
scheppioni

V gastel gelijk ??? Man man wat een schaamte labiele nac, te kijk laten zetten met derde keus had je nog van q.b. moeten kunnen winnen !
Tis armtierig in breda terwijl andere concurrente clubs juist wel de swung in het elftal hebben gekregen, tobben wij samen met grunn verder !😡😡

1   2  
Fan uit Zevenbergen

Mss eens tijd om naar een andere keeperstrainer tekijken ?

3   0  
ennaojseejer

Respect voor de NAC-supporters die daar in Katwijk in de regen stonden te kijken naar.......

1   2  
BasSnelden

Het allerergst is Boydje L. Deze back met vallende ziekte kan nog niet met Advendo mee! En dan hebben we de twijfelaars Wernersson en Troost…
Plus onze eigen Maradona Sabir A. Kappen, draaien, trucjes en het leidt nergens naar. Kuijpers en Haugen zijn wel dreigend maar scoren nog veel te weinig.
Werk aan de winkel anders 4-0 voor De Graafschap

0   0  
Ivo

Een 2-spitsensysteem heeft alleen zin als de 2 spitsen een goed team vormen en elkaar aanvullen. Dat is nu niet zo. Dus ik zou Haugen er af halen. Hetzelfde geldt voor Wernersson, die er wekelijks doorheen zakt. Zo heeft met 5 verdedigers spelen weinig rendement.

Je 11 beste spelers zijn in mijn ogen:
Kortsmit - Kemper - vd Bergh - Martina - Koscelnik. Dat moet je achterste linie worden tot de winterstop.
Leemans - Staring/Vet - Dan 2 controleurs die ook kunnen opbouwen. Stofzuiger en verbindingsspeler. Staring en Vet rouleren, kijken wat het beste werkt.
Janosek - Garbett/Omgba - Sejdiu - Drie meer aanvallend ingestelde middenvelders die mee moeten omschakelen. Garbett en Omgba rouleren.
Omarsson - Spits, met Boere als vervanger tot onze IJslander weer fit is.

Als je het zo wegzet zitten de zwakke schakels op de bank en de sterkhouders in het veld. Geen 5 verdedigers en twee spitsen meer tot je er de spelers voor hebt. Maar eigenlijk moet je nu aan een systeem gaan werken waar je de komende 2 seizoenen mee moet gaan werken. Dat constante veranderen van systeem levert niks op.

2   1  
Wil

Overschat Peter Maas zichzelf en de selectie?

Zonder een goede keeper, goede spits en cv erbij gaan we niet promoveren!

Zit svp niet stil en onderneem actie! Het is nog maar de vraag of Omarsson straks nog inzetbaar is.....

4   1  
Heksenketel

Ik schrik toch wel van zo'n interview. Dit moet een trainer zichzelf zwaar aanrekenen. Want of het nou wel of geen onderschatting is, het is de trainer niet gelukt om de spelers mentaal scherp te krijgen. Zo simpel is het!

2   0  
NAC Vooruit!

De keepers van NAC zijn nu de zwakste schakel. Dit terwijl er bij Oranje drie met een ex-NAC verleden rondlopen (Verbruggen, Noppert en Olij)

3   2  
kopspion

Wij zijn niet de enige hoor die er af gaan tegen amateurclubs….
Heracles Almelo en Pec Zwolle zijner als eredivisieclub ook uitgeknikkerd

3   3  
Belgische Naccer

Ik ben benieuwd of hij na vrijdagavond nog zo staat te lachen. Als NAC definitief is afgehaakt voor directe promotie en op 11 punten achterstand komt van plek 2...

3   3  
Richting grote markt

Belgische naccer

Jij gaat er blind vanuit dat Roda bij Eindhoven wint, Willem II bij ajax wint op maandag en dat Ado wint bij Jong PSV op maandag?

Dat zou je een aardige odd opleveren.

4   3  
Belgische Naccer

@grote markt

Ja dat klopt.

Roda wint van EIndhoven
Willem 2 wint van Ajax
NAC verliest bij de Graafschap.

En zo bijzonder of verrassend is dat niet hoor.

3   5  
Richting grote markt

Belgische Naccer

Dan overschat je Roda. Die pakken 3 punten uit de komende 4 wedstrijden :

Eindhoven uit
Groningen thuis
Cambuur uit
Dordrecht uit

3   1  
Grote Kerk

@Richting de grote markt, er staan 9 ploegen boven ons. Gaan die ook allemaal verliezen ? Wat is het programma van die 9 ploegen? Wat een onzin beredenering van jou zeg ! Laten we gewoon naar onszelf kijken en niet naar de rest, daar hebben we onze handen al vol genoeg aan.

0   0  
Signase

@Kopspion:

Aan dat rijtje mag je inmiddels ook Bayern München toevoegen.

2   2  
Richting grote markt

Grote kerk

Nee ik ben ervan overtuigd dat wij van jong Ajax volgende week tot Ado uit 15 december geen wedstrijd meer verliezen.

Ik schat het in op 14 punten. Met morgen erbij. Never nooit niet ( met het programma van Roda en Willem II) dat die 14 punten of meer gaan pakken.

De conclusie die ik maak is dat NAC over 6 wedstrijden geen 8 punten meer achterstaat op de nummer 1 &2. We Staan er dan dichterbij.

Even het programma van Roda:
Eindhoven uit
Groningen thuis
Cambuur uit
Dordrecht uit
Emmen uit

Het programma van Willem II:
J. Ajax op maandag
Vvv uit
Emmen thuis
Ado uit.

Ado programma:
J. Psv uit
Cambuur thuis
Dordrecht uit
Willem II thuis
NAC thuis.

Wij moeten tegen de nummer 20, 19,18, 16 en 14.

Als je iets wilt moet je het deze periode doen.

3   0  
Henri

We kunnen ons allemaal rijk rekenen, maar een keihard feit bij NAC in de jaren is dat als de ploeg er moet staan men het laat afweten. Zeker als het betreft het maken van een serie van zo;n 6-8 wedstrijden. Eén van de weinige keren dat het wel lukte was na de winterstop onder leiding van Ernie Brands toen NAC van het rechter rijtje doorstoomde naar de derde positie op de ranglijst. maar het later in de nacompetitie weer liet afweten. De TD zal eerst eens mensen moeten contracteren die bij NAC een topsportklimaat gaan implementeren zoals ze dat bijeen AZ hebben gedaan. Bij NAC beschouwen ze AZ als een goed voorbeeld maar dan moet je het concept ook wel kopieren. https://www.az.nl/nl/nieuws/afdeling-topsportbegeleiding-weer-op-volle-sterkte

3   1  
Grote Kerk

@grote markt, hahaha. Werk jij bij TOTO.nl ? Ik ga op jouw bets inzetten en wordt eindelijk miljonair. Een visionair ben je.

1   1  
Henk 54

@Henri klopt helemaal voor topsport heb je top mensen nodig. Niet vrienden van.

1   0  
Richting grote markt

Grote kerk

Zullen we afspreken dat we na Top oss thuis even terug kijken of ik gelijk had of jij.

Ik zeg dat NAC dan dichter bij promotie staat dan de 8 punten verschil van nu. Jij zegt van niet.

0   0  
markenaa

@moppernac

Je zou eens kunnen kijken naar https://www.transfermarkt.nl/daniel-agyei/profil/spieler/127993
Ervaring genoeg en zit in team vvcs

1   0  
Wanny

@ HENK 54

Topmensen kunnen ook vrienden van zijn. Ik neem tenminste aan dat topmensen ook vrienden hebben, anders zijn ze maar eenzaam.

0   0  
markenaa

@moppernac aan de clubkleuren hoeft die keeper in ieder geval niet te wennen.
zie: https://www.instagram.com/reel/CrfmN2_uKNk/?utm_source=ig_web_button_share_sheet&igshid=ODE2OTA4Y2Y1MQ==

0   0  
markenaa

samenvatting van de wedstrijd

https://www.vi.nl/video/samenvatting-quick-boys---nac-breda

4   2  
ELH

Sommige lijken wel een stel wijven hier. Gelijk weer aan de stoelpoten van de trainer zagen. Want dat is al jaren het medicijn als het ff wat minder gaat. Ga GVD is gewoon achter NAC staan en steun ze ipv dat eeuwige gejank overal om. We zien in de winterstop wel wat er moet gebeuren. Maar nu neuzen dezelfde kant op en je club steunen !!

1   2  
Braze

Verlies van NAC is geen ramp!
Kijk naar Bayern Munchen dat verliest van 3e klasser. In alle bekercompetities in binnen en buitenland sneuvelen topclubs van lager geklasseerde clubs. Jammer maar helaas. Maakt de Beker juist zo spannend.

Uit tegen De Graafschap is ook alles behalve een gelopen race. Raak dus niet in de war bij een slechtbresultaat.

1   1  
Arnac

Ja, inderdaad iedereen die even niet aan mijn eisen voldoet verkopen!
Nieuwe keeper, nieuwe trainer, nieuwe backs, nieuwe spitsen, nieuwe TD en een nieuwe AD!
Hup NAC, schiet er eens mee op!
Waarom is er nog niks gebeurd!?
Dat kan toch niet!

0   0  
Arnac

Dat kan toch niet = Dit kan toch niet!

0   1  
Fan uit Zevenbergen

@ NAC VOORUIT !!! Die 3 ex NAC keepers
Werden getraind door Jelle hey !!!! 😉

0   0  
Henk 54

@Wanny heel scherp , !

3   2  
4Lantijntje

@ELH
AMEN!! 💪💪
Ik ben het helemaal met je eens. NAC heeft vrijdag al verloren en de rest wint. Wat een kenners hier allemaal zeg. Ik heb er nog steeds vertrouwen in. Dat gezaag aan die stoelpoten steeds. Waarom kijk en kom je nog bij NAC als het zo kommer en kwel is. Het lijkt wel of mensen alles maar zoeken om te zeiken. Een dag niet gezeken is een dag niet geleefd?? Enne ik stond echt niet te juichen dat NAC verloor en vrijdag 2 punten te kort kwam.. Maarre steun je club!!
HUP NAC en vrijdag graag 3 punten!! 💛🖤

1   1  
scheppioni

@ Kopspion
Andere clubs kan me weinig boeien al vind ik het sneu voor NaCCer John Lammers !
Ons NAC is zo vaak al gewaarschuwd in deze en telkens wie ook voor de groep staat gaat dit al zo vaak mis, dus dan zit dit structureel diep bij ons NAC zo lijkt het !! De gemakzucht om andere spelers en de vele blessures al een tijd is funest gvd !!!

3   1  
Dun Henk

@ 4LANTIJNTJE

Helemaal mee eens!
Zijn mensen die bij elke tegenslag al roepen dat het seizoen voorbij is, (is er 1 die roept het al weken maar bij overwinning is hij niet te bekennen), die moet weg, die moet weg.
Denk dat we allemaal kwaad zijn geweest afgelopen dinsdag en teleurgesteld afgelopen vrijdag, maar schieten we er wat mee op om elke dag negativiteit te gaan droppen hier ? Nee.
Dus, HUP NAC!

2   1  
Jemo

En het mooiste van NAC is dat na twee enorme K*T wedstrijden, we komende Vrijdag met goed voetbal 1-3 winnen (0 houden gaat helaas niet :D ). Wat is het toch heerlijk om NAC supporter te zijn. Stel je nou eens voor dat je Man City supporter bent, ben je al dat winnen ook wel snel kotsbeu :P . Mijn advies, uiteraard het moet beter, maar mensen denk aan je hart.

0   1  
EL Nino

Richting de grote markt

Wij spelen 6 wedstrijden in die 14 punten volgens jou. Dan som je 2 ploegen op met een programma met 5 wedstrijden en 1 ploeg met 4 wedstrijden?????

Emmen vergeet je voor het gemak even om rekening mee te houden terwijl dat een grotere promotie kandidaat is dan Roda???

Heel je betoog slaat nergens op. En al staan we na Oss op 7 punten van een directe promotieplek is het nog een schande. De wanprestatie thuis tegen Helmond van vrijdag heeft ons 2 extra verliespunten opgeleverd. Als we willen promoveren zal eerst onze betonvoetbaltrainer is moeten stoppen met 5 verdedigers te spelen die geen druk zetten. Thuis wedstrijden en wedstrijden met amateurs met 5 verdedigers past niet bij NAC. En het saaie spel is hier door al helemaal niet om aan te zien. Je kan geen tegenstander onder druk krijgen met 5 verdedigers op lijn in balbezit tegenstander, zelfs niet tegen Helmond of de amateurs.

1   0  
Richting grote markt

El nino

De 2 wedstrijden van Willem II en 1 van Roda neem ik niet mee omdat ik vanuit ga dat zie die winnen.

Emmen neem ik niet mee omdat die 4 punten boven ons staan en geen 8. Dus de redenering klopt opzich wel alleen jij vind van niet.

Verder halen wij onder Jp 2.2 punten per wedstrijd gemiddeld zonder onze 2 beste aanvallers ( Patriot en Omarsonn) .

26×2.2 punten =57 punten.

Dat zou betekenen dat NAC rond de 75 punten uitkomt mocht NAC blijven spelen zoals de laatste 5 wedstrijden.

Zeg jij maar of 75 punten genoeg is of niet voor promotie. Maar het gehuil van een paar mensen is schrikbarend. Alleen om een onbelangrijk bekerpotje.

2   1  
Ouwe Spionkop

Morgenavond een keeperswissel: Troost eruit, Kortsmit erin.

0   0  
EL Nino

Op weg naar de grote markt

En willem 2 haalt met de nieuwe trainer 3 punten per wedstrijd. En Roda haalt al het hele seizoen 2,2 punt per wedstrijd over een langere periode wat dus betrouwbaarder is. NAC moet ook Emmen voorbij dus dat moet je zeker wel meenemen in je beredenering.

Zoals gezegd, wat je zegt slaat nergens op en het voetbal van NAC is niet om aan te zien als ze betonvoetbal blijven spelen.

0   0  
Richting grote markt

El nino

Als je inhoudelijk wilt reageren, probeer dan het onderwerp te snappen.

Het gaat om of we de aansluiting vinden bij de top 2. Niet of we Emmen gaan inhalen of weet ik veel wat je erbij haalt.

1   0  
Wanny

Het is heel simpel. Als we alles winnen vanaf nu, dan promoveren we. Dan hoef je ook niet naar andere teams te kijken. Aangezien we dat toch niet in de hand hebben heeft dat ook weinig zin.

2   0  
Ouwe Spionkop

Heel simpel: Morgenavond wordt alles of niks.
Als je wint hou je nog een beetje aansluiting en is het optimisme terug.
Als je verliest dan is kans op directe promotie verkeken en wordt het alweer een lang saai seizoen op weg naar de playoffs.

0   0  
EL Nino

Naar de grote markt

Ik doe mijn best je onderwerp te snappen. Maar dat lukt niet omdat je argumenten nergens op slaan. Nu kom je aan dat we 2,2 punt pakken per wedstrijd. Nou Roda pakt die ook en Willem 2 met de nieuwe trainer 3.

Dan komen we nooit meer bij de top 2 toch volgens jou? Of snap ik het nu weer niet?

1   0  
scheppioni

@ ouwe spionkop
directe promotie vergeten ?? we zitten net in november en er is dit seizoen geen zwolle of heracles.
Wel mee eens dat een aantal driepunters in een mooie serie zeer welkom zijn !

0   0  
Richting grote markt

El nino.

Roda heeft 2 van de laatste 5 wedstrijden verloren? Hoe kom jij bij 2.2?

En als je naar het programma kijkt van Roda en Willem 2 gaan die punten lagen liggen. Wij moeten tegen de nummer 20,19,18,16 en 14.

Je mag toch verwachten dat NAC die wedstrijden weet te winnen. En als wij winnen en de 2 bovenste laten punten liggen. Wat gebeurd er dan?

0   0  
Richting grote markt

*gewonnen

0   0  
Bommetje

Het is heel simpel. We moeten er vanaf nu alles aan doen om iedere wedstrijd te winnen.

0   0  
EL Nino

Richting de grote markt

Ik snap je inderdaad niet volgens mij, dat komt vooral dat je van de hak op de tak springt en niet duidelijk bent.
Roda heeft over het hele seizoen gemiddeld 2.2 punt per wedstrijd gehaald. Dat is een stuk betrouwbaarder als graadmeter dan een wedstrijd of 5. Jij rekent bij NAC vanaf nu naar het einde van het seizoen 2,2 punt per wedstrijd en geeft aan dat we dan met 75 punten wel ver zullen promoveren. Dan moet je dat met Roda ook doen, die 2,2 is namelijk 3 keer zo betrouwbaar als die van ons NAC. Dan halen we Roda dus niet meer in. Waar jij bij NAC uit gaat van 2,2 punt per wedstrijd haalt Willem2 er 3. Die halen we dus volgens jou beredenering ook niet meer in.

En nu heb je het ineens weer over een makkelijk programma de komende paar wedstrijden. Er komen er daarna nog een halve competitie voor de prijzen worden verdeeld. Nu wat puntjes inlopen heeft dus totaal geen zin. En het is wel heel makkelijk gedacht dat wij nu 14 punten pakken uit 16 wedstrijden en de andere 9 clubs die boven ons staan maar 6 punten ongeveer. Zeker met het zwakke betonvoetbal van ons zijn die 14 punten wel heel ruim genomen.

1   0  
4Lantijntje

@DUN HENK
Yep, helemaal met je eens!!
Ik vertel dit al regelmatig tegen mijn zoon (14 jaar):
Welkom bij NAC en dit zal niet veranderen (al willen we natuurlijk graag anders) dat geeft mij ook vaak zijn charme van onze geel zwart. Ik zeg tegen hem: wil je vooral succes hebben moet je bij een andere club op de tribune zitten... Maar daar willen we ook niet zitten, toch??!! Dan roept hij heel hard, echt niet. Ik ga aln11 jaar naar NAC en zal nooit voor een andere club zijn. Dan maar zo, ipv tussen al die juichpoppen.. 🤣🤣🤣🤣
Jong naar mijn hart...

0   0  
Richting grote markt

El nino

Nee met 75 punten heb je een grote kans op promotie. Jaar in jaar uit.

Ik heb het over de laatste 5 wedstrijden omdat JP toen is gekomen. JP heeft een gemiddelde van 2.2 punten per wedstrijd nu. Dat kom je uit als JP zo doorgaat op 75 punten.

Je kan pas een eerlijke lijn trekken tov de andere clubs op de helft van de competitie. Dan heeft iedereen elkaar al gehad. NAC krijgt nu bijvoorbeeld de nummers 20,19,18,16 en 14.

Roda heeft een veel moeilijker programma. Dus de vergelijking is op dit moment niet fair omdat Roda makkelijkere tegenstanders heeft gehad tot nu.

Dus de gemiddelde score van roda kunnen we pas in januari vergelijking met NAC.


Wat wel een feit is, is dat je met 75 punten heel dichtbij promotie bent. Dus zolang wij op die 2.3 of hoger blijven zitten onder JP doen wij volledig mee om promotie.

Laad alle berichten na dit bericht in