Wij gaan niet opzij

BSR TV: Maurice Steijn in aanloop naar Roda JC - NAC

Praatpapegaai

Morgen staat een belangrijke wedstrijd op het programma van Maurice Steijn en zijn selectie.

Voordat vanmiddag bekend werd dat een aantal spelers niet tot die selectie zouden behoren vanwege een Covid-19 besmetting spraken wij met Maurice Steijn over het gevoel binnen de groep na de overwinning op jong FC Utrecht en de wedstrijd van morgen: Roda JC - NAC. Ook vroegen we Steijn naar de mogelijkheden om nog te promoveren. Bekijk de video voor de antwoorden van Maurice Steijn.

Terug naar overzicht
49 Reacties
77    
Molenschot loco

Als jij het maximale uit je ploeg wilt halen stel je onze man uit Benin op centraal maurice!!!

19    
Scheppioni

Wat een clown zeg ! Ik heb me vreselijk in deze gast vergist, 'spelers kiezen mee voor dit systeen' werkelijk iedere NAC speler voetbalt slechter dan dat ie kan, perfect voorbeeld Haye ! Het mineur straalt van de gezichten af !! Ja hoor maurice, wij vertouwen ook dat er alles nu gewonnen kan worden, we creeeren nagenoeg niets maar je blijff in toeval geloven ???! Het is op ..... zagen we tegen go ahead !

36    
Tinus076!

Ik pleit niet voor een ontslag want al die ontslagen de laatste jaren hebben ons niet bepaald verder gebracht, maar ik citeer nog een keer na het interview van steijn na jong utrecht:

Moise is een rots in de branding

Steijn mocht je morgen malone opstellen ben je wat mij betreft je geloofwaardigheid kwijt en doe je wat mij betreft niet meer mee!

Je hebt met malone dit seizoen gegokt en verloren geef die fout toe en hou hem op het bankie.

Ik ben ook niet tegen malone maar dit seizoen word het hem niet en ik weet zeker dat malone het niet erg vind om op het bankie te zitten zo kritisch is hij zelf ook!

Moise is in alles een beter verdediger en zoals ik toen ik zei kan het je, je promotie opleveren dus in het belang van nac stel moise op!


Verder gas erop en 3 punten aub!!!

Come on NAC

22    
Mvg

Ik kan me eigenlijk gewoon niet voorstellen dat de spelers dit zelf willen, elke voetballer wil resultaat halen maar bovenal plezier hebben en met dit voetbal kan ik niet begrijpen dat je er plezier uit haalt.
Volgends mij hebben we echt wel de kwaliteit in de selectie om avontuurlijker en aanvallender te spelen ipv afwachten en afwachten.
Als we ermee promoveren vind ik het prima maar ik schat die kans niet zo groot in

7    
Tram

Ik wens NAC en Maurice veel succes. Ik hoop alleen niet dat de wedstrijden tegen jAjax en GAE (nul schoten op doel) maatgevend zijn voor de mogelijkheden van dit team... h
Hup NAC!

41    
D’n opletter

Kan er morgen na de wedstrijd de vraag aan de spelers gesteld worden of ze inderdaad voor dit systeem hebben gekozen? Ik ben zeer benieuwd naar de antwoorden...

28    
Noord Mokumse NAC'er

Als het 0-0 staat na 80 minuten, durf dan eens Mois in de spits te zetten. Kopsterk a la Beugelsdijk.

Nogmaals het enige wat wij eisen is: INZET!!

19    
sjef de gevulde [email protected]

hou aub effe op over Steijn man. En hem een clown noemen is echt kansloos en laag. Jij denkt niet dat hij wil promoveren ? jij denkt dat hij expres betere spelers op de bank laat zitten. Ik ben het soms niet met hem eens maar clown slaat nergens op. Ik heb er ook weinig vertrouwen in maar onder elk bericht roepen dat Steijn op moet rotten dat helpt ook niet echt.

2    
Tegel

Ik stoor me meer aan die lampjes in het plafond boven Maurice 😀

1    
Arie

Hup 5-3-2 he Steijntje. Alles om Malone derin te drammen. Brevet van onvermogen.

3    
BREDA 1965

Gevulde koek,steijn is een clown en kan er helemaal geen ene reet van.Als je dat na 33 wedstrijden nog niet gezien hebt..

16    
Badeend

Ik snap oprecht het argument niet dat we Steijn niet zouden moeten ontslaan "omdat al die andere ontslagen ons niks gebracht hebben". Het is toch gewoon zo dat als hij niet brengt wat hij zou moeten of kunnen (!) brengen, kijkend naar de omstandigheden en de randvoorwaarden, je als club gewoon afscheid moet nemen?

Natuurlijk is het wel zo dat je niet om de haverklap en vanuit emotie trainers moet vervangen (net als dat je trainers na een bizar klein aantal wedstrijden niet heilig moet verklaren - Hyballa, Weijs) en dat je vooral naar de lange termijn moet kijken in de situatie waar NAC al jaren in zit.

Het kan alleen absoluut niet zo zijn dat Steijn (of welke trainer dan ook) 'moet' profiteren van het feit dat er toevallig veel van zijn voorgangers de laan uitgestuurd zijn - en hij dus "moet" blijven.

NAC is gebaat bij rust, zeker. Maar wel met de juiste mensen. Of Steijn dat is, is de enige echte vraag.

14    
Viking

Nietszeggend interview...
We zullen het morgen weer zien..

0    
Kipiani

Maar mijn mening wel Badeend. Steijn, Lokhoff en Manders.
Als die drie elkaar vinden, feed back geven, reflecteren, steunen, respecteren vanuit hun taak en opdracht heb iker vertrouwen in.
Maar dan mag er geen dubbele agenda in de andere lade liggen en daar ligt de crux.
Want niets en niemand, ook clubjes wijsneuzen en kliekjes zijn belangrijker dan NAC. NIETS !!!!! NIEMAND !!!!

-16    
Scheppioni

Hey Sjef, gewoon lekker je hoofd in de gevulde koek steken !!! Even morgen opletten hoeveel we creeeren ......plus de vlotte combinaties !!!???

12    
Ernie

Als je de vele positieve reacties hier leest kan je maar een conclusie trekken. We zijn inderdaad de beste supporters van het land. Ik denk dat velen een ontzettend treurig leven hebben.

7    
Cees-2

Steijn zegt nog vertrouwen te hebben in plaats twee. Dat heeft hij uiteraard niet! Maar dat durft hij, of kan hij niet zeggen. Het voetbal is namelijk niet om aan te gluren, heel het seizoen al. En dat na de zege op Jong Utrecht de gezichtjes weer op vrolijk staan, want zo gaat het in de voetballerij, zoals hij aangeeft, ook kletspraat. Het systeem op de spelers af stellen, omdat dat het beste bij deze groep past, oké dat kan, maar het is niet passend in de NAC-cultuur. Dat had hij van tevoren moeten weten, want hij heeft grotendeels “deze” groep aangenomen. Erg eenzijdige groep mogen we dus concluderen, geen plan B-groep, kwalijk. Maar dat heeft NAC ook aan zichzelf te danken. Zij laten het geschieden, telkens opnieuw! Ik hoop nog op het onmogelijke, maar ook dan is het beleid nog steeds waardeloos te noemen. Omdat bijna het gehele elftal weer op de schop moet, als het toch zou lukken. Nee dat gaat he-le-maal hoed komen met NAC.

17    
Dos

Steijn voor clown uitmaken. Tja, dat is het niveau van enkelen hier...
Dat je kritisch bent over zijn functioneren ok, maar Steijn doet zijn werk naar eer en geweten en met de beste intenties.

11    
geelzwartwit

Grappig dat velen bij de uitspraak "de spelers spelen het liefst zo" denken dat...

Kaj de Rooij, Bilate, Venema, Azarkan, Maatsen, Sydney, Olij, Schouten, Rutten, Rosler het liefst zo spelen... die paar anderen die overblijven.. tsja die spelen waarschijnlijk wel het liefst zo. Hoewel ik betwijfel of Haye ook het liefst zo speelt.
Dus het kan zomaar zijn dat Steijn heel zijn speelwijze van afgelopen seizoen heeft gebaseerd op 2, 3 spelers die zo het liefst spelen..

en dat ziet er speltechnisch niet echt uit en spelers worden niet beter. Maar aanvallender spelen is al geprobeerd en werkte ook niet.

Hebben het hier over topsport of wat?

23    
Belgische Naccer

Steijn heeft er alle vertrouwen in dat we de komende 5 wedstrijden gaan winnen...

Hoe kan dat toch....?

Ik heb alle 33 wedstrijden op Fox/ESPN gezien.
Je hebt goed gespeeld tegen Ajax in de eerste wedstrijd, en je hebt goed gespeeld in de tweede helft tegen de Graafschap. De rest was allemaal bagger.

Dus Nee, ik heb er 0 vertrouwen in dat NAC de komende wedstrijden gaat winnen. Dit soort onzin kun je aan mij niet meer verkopen Maurice. Ik trap er niet meer in.

Wij willen Adilehou en Rosler achterin. En zet die Malone en Maria maar op de bank. En ook willen wij van Hooijdonk naast Bilate voorin, want er moeten goals gemaakt worden. Met alleen balletjes breed en terug, en een halve kans per wedstrijd ga je er niet komen!

Luister nou gvd eens een keer naar de supporters! Wij zijn niet gek!

Hup NAC!

9    
BREDA 1965

steijn bakt er helemaal niks van,steijnverdedigers.Kijk al de wedstrijden maar eens terug,degene die we wonnen gebaseerd op geluk en toeval.Niks terug te zien van steijns zg vakmanschap.Ze trainen amper,schei toch uit,niemand die ingrijpt.En meneer zit hierna nog 2 jr,beschermd door zijn maat.Elke normale club had hem al buitengezet,naar eer en geweten en met de beste intenties,schei aub uit

14    
Dutchbird

hopelijk communiceert hij richting spelers met wat meer enthousiasme en inspiratie

12    
Dos

Breda 1965

Steijn is verantwoordelijk voor het belabberde spel, dus de kritiek is terecht, maar wordt niet persoonlijk met die verwensingen, dat slaat nergens op.

16    
BREDA 1965

@DOS het woord clown vindt ik nog wel kunnen,ik denk dat het in een vol stadion veel en veel feller zal gaan.Coronatijd is steijn zijn redding

9    
Barbapapa

@geelzwartwit

De tacktiek van NAC is inderdaad gebouwd om spelers die het dit seizoen grotendeels niet hebben bewezen. Het leek even goed te komen toen Immers weer beter in vorm kwam. Maar Malone is het eigenlijk helemaal kwijt sinds hij vast achterin speelt. Hij begon sterk en speelde ook de eerste keer centraal achterin ijzersterk. Maar op de een of andere manier is hij heel onzeker in zijn spel geworden, gevaarlijke slechte passes en gaat lopen zonder doel. Daarnaast zie je aan zijn vasthouden dat het geen cv is. Een cv met eredivisie ervaring hoeft de spits van bijvoorbeeld Helmond niet continu vast te houden.

Persoonlijk heb ik daarnaast ook veel meer met de spelopvatting van Weijs of Hyballa. Ja we haalden toen misschien minder punten maar dat was wel het spel waar je het publiek mee op de banken krijgt en achter de ploeg. Zal altijd benieuwd blijven wat voor team er had gestaan als Hyballa zoveel geld had mogen uitgeven. Maar ja achteraf is mooi wonen.

-4    
Nacbreda1989

Morgen Nebojsa Gudelj linksback.
Gudelj Woohoooo

-1    
Dos

Breda 1965

Laten we het er op houden dat ik het eens ben met de voetbaltechnische kritiek. Maar ik schrijf Steijn zeker nog niet af, juist omdat ontslag van trainers NAC de afgelopen jaren niet beter heeft gemaakt. Sterker nog, ik vind het echt lef hebben dat Steijn durfde in te stappen, daarom krijgt hij bij mij het voordeel van de twijfel, want twijfel is er zeker.

10    
Real Robert

Ok. Ik zal hem geen clown noemen.
Maar liegen doet hij in ieder geval wel. Over die spelers., die het spelsysteem en de taktiek bepalen.
Hij zal zijn vriendjes van ADO bedoelen.

Breda1965 en anderen hebben helemaal gelijk wat betreft de positie van Steijn.

5    
BREDA 1965

In mijn ogen is de enigste kans om dit seizoen alsnog te promoveren,met een andere trainer de play-offs ingaan.Dan bedoel ik ook met een speelstijl a la HYBALLA,ik weet zeker dat we dan de meeste kans hebben,we zullen in ieder geval meer scoren...

5    
Real Robert

@Breda 1965. Het is een totaal verloren seizoen.

Volgend seizoen maar weer opnieuw beginnen

zonder de Haagse clan.

2    
BREDA 1965

@Real Robert..ik denk het ook..

6    
NAC!!!

Geweldig interview!

Sommige mensen moeten niet eens drinken om onzin te vertellen hè Steijn!!
Wat een clown seg 🤣🤣🤣🤣🤣!!!!

Je ziet het nu al aankomen Moise op de bank, onze dikke vriend Malone erin en een drama pot met 0 punten.

De andere zaken die hij aanhaalt, ik kom niet bij man. Hoe diep een trainer kan zakken. Hij lult wat raak, duidelijk geval het zelf niet meer te weten.

Wat een kxt trainer

8    
Pim

Onze trainer gaat zich weer ingraven. Anti-NAC.
Met dat anti-voetbal kun je winnen bij het wisselvallige Roda. Maar je bouwt niks op voor de Eredivisie.
Doodlopend pad.

10    
Pim

Die Steijn zal Corona wel weer als excuus opvoeren, maar Mashart is beter dan Maria en Kortsmit niet veel minder dan Olij.
Het gaat om de manier van voetballen. En met alleen maar lange ballen en hopen op een countertje leg je geen basis voor de komende jaren.
Dan kun je nog zo veel spelers kopen en je eigen jeugd laten barsten.
Dit is afbraak

2    
Bertje

Jongens jongens!
Positief graag en geen kritiek!
Roda staat maar 8e en wij na het weekend op 1 puntje van de tweede plek.
Polonaise

11    
Scheppioni

Wanneer zo'n klets staat te verkondigen als onze trainer dan ben je in mijn ogen een pipo en daar kwets ik niemand mee, lopen wel meer pipo's hier in het land hoor .... zelfs op 'hoger' niveau !

2    
Ben

Klopt.
Begroting Nac is ook een flink stuk hoger en NAC heeft veel meer spelers met Eredivisie-ervaring.
En dat tegen een ploeg die met moeite 8e staat. Dus ook met anti-voetbal wint Nac bij Roda

7    
Wanny

@ BSR

Maar beter geen interviews met Steijn meer plaatsen. Is alleen maar voer voor een enorme bak negativisme op deze mooie site.

5    
Samson

Dat NAC zelfs in de kk divisie nog niet op de aanval kan spelen zegt genoeg. Ze moeten niet zo angstig zijn. Gewoon erop klappen met z'n allen.

6    
Henri

@Wanny
Ik denk dat veel supporters deze trainer enorm beu zijn.

6    
BREDA 1965

@ Wanny..ga je in een vol stadion de mensen die kritiek hebben ook buitenzetten...wordt realistisch,het is niks en het wordt niks..het seizoen is afgelopen en verkloot door 1 man en dat is steijn,zo simpel is het

5    
JimGoose

@Wanny, of BSR neemt de stap van interviewende supporter naar kritische reporter. Ik gok dat er dan minder maar aansprekender interviews met de trainer zullen zijn.

4    
steven73

Hij laat de spelers zo spelen omdat ze zich daar prettig bij voelen. NEE Steijn dit is jouw spel opvatting dus stop met dat gelul. En pas zelf eens aan.

0    
Wanny

@ BREDA 1965

Het gaat niet om realistisch of niet realistisch. Ik zeg ook nergens dat ik Steijn goed of slecht vind.

Wat mij stoort is dat onder elk topic en zeker de interviews met Steijn, een waslijst aan negatieve berichten komt te staan, die elke keer dezelfde strekking hebben.

Wat schieten we daar mee op, anders dan dat we met zijn allen alleen maar steeds negatiever worden.

-3    
Ron n

Al een livestream bekend voor vanavond?

6    
scheppioni

Je hebt wel een punt Wanny, maar het gaat mij om ons NAC !!
We zien al tijden een totaal onherkenbaar NAC die met wat toeval punten haalde, kijk dat maurice zijn eigen nog probeert er uit te kletsen oke, maar we moeten er niet blind voor zijn.
Het voetbal stroopt bij ons NAC aan alle kanten, spelers zakken diep weg onder hun niveau en het ergste is dat er spelers onomstreden zijn !
Wanneer je dan geen resultaten meer haalt dan krijg je terecht gezeik, da's heel logisch !
Het gaat NIET om het individu maar om ons NAC, een herkenbaar NAC en niet een NAC die lusteloos zich naar een verlies laat lijden (expres met lange ij, want ik en meerdere lijden bij verlies van ons goeie ouwe N.A.C. ) HUP NAC ! Kom op Maurice, lef vanavond !

-1    
Mike

Ik doe niet mee aan deze negatieve sjeiss onder al die knoeperts hier. Nee, Maurice speelt met dit team niet optimaal. Maar zolang we nog gewoon top 4 staan en mee doen om directe promotie is werkelijk het domste wat je kunt doen aan de stoelpoten en het vertrouwen gaan zagen als supporters. Lekker nog meer onrust creëeren. Daarmee gaat 't wel lukken. Echt wat ongelofelijk sneu. Ook het lokale krantje wat hier vol op inzet. Iedereen roeptoetert' stemmingsmakers! ' maar gaan er vervolgens doodleuk in mee.

7    
Theoden King

@ BSR: bedankt voor weer een aantal voorbeschouwingen. Aan jullie zal het niet liggen.

Inhoudelijk ben ik wel klaar met deze trainer. Die standaard riedeltjes, het bijna obsessief zoeken naar excuses (de spelers willen deze spelwijze, me hoela).

Ik ben murw gebeukt door een seizoen met tenenkrommend voetbal en simpelweg te weinig punten. Dat we nu mathematisch naar onze promotiekansen moeten kijken is een aanfluiting. Het schip had al lang in veilige haven moeten zijn.

1    
NuFfNie

Vanavond gaan we het zie. Wat zegt hij niet, maar ik ga er vanuit dat wat we gaan zien ook de bedoeling was dat we dat zouden zien. Of we daar blij van worden ...

We kunnen alleen maar hopen dat we er blij van worden. Maar hopen doen we al een heel seizoen. Hopen op een fatsoenlijke wedstrijd.

Laad alle berichten na dit bericht in