Wij gaan niet opzij

'Sterkhouder Olij mist Roda JC door positieve coronatest'

BsideBart

NAC doelman Nick Olij is positief getest op het coronavirus. Hiermee mist hij de ontmoeting met Roda JC van aanstaande vrijdag. Vorige week sijpelde al door dat linksback Maria getroffen zou zijn door het virus. Op dit moment zouden vier spelers het coronavirus onder de leden hebben, zo meldt BN De Stem.

De positie van Olij zal ingenomen worden door Roy Kortsmit. De tweede doelman mag zich op gaan maken voor zijn derde wedstrijd in dienst van NAC. Opvallend detail is dat Kortsmit in deze beide wedstrijden de nul wist te houden. Zo debuteerde hij met een 3-0 thuis tegen Volendam en won NAC de week daarop, met Kortsmit onder de lat, met 0-3 uit bij Excelsior.

Met Olij en Maria zullen ook derde doelman Chiel Kramer en middenvelder Anouar Kali niet beschikbaar zijn voor de wedstrijd in Kerkrade. Ook deze tweespelers zijn op dit moment besmet met het coronavirus. Door de besmettingen van doelmannen Olij en Kramer zal jeugdprotegé Pepijn van de Merbel, sinds januari in bezit van een profcontract, als reservedoelman afreizen naar Kerkrade. 

Om de ziekenboeg van NAC compleet te maken zal ook Moreno Rutten nog niet op tijd fit zijn van zijn blessure. De verdediger liep in het duel tegen Jong Ajax een blessure op en verwacht wordt dat hij na de wedstrijd tegen Roda JC weer aan kan sluiten. Kaj de Rooij, die afgelopen vrijdag tegen Jong Utrecht geblesseerd het veld verliet, is naar verwachting wel weer fit voor de wedstrijd tegen de Limburgers.

Bron:
B-Side Rats, BN De Stem
68 Reacties
188   2  
Nac

We hebben met kortsmit een prima vervanger.

De rest van het team moet een goede pot op de mat leggen.

Wel raar dat kali dat weer overkomt.
Hij heeft normaal nooit iets.

15   2  
Ivo

Balen! Maar boven alles hoop ik dat ze snel herstellen, en dat de klachten meevallen.

Roy Kortsmit heeft al eerder prima gekeept voor ons. Gewoon volle bak inzet tegen Roda, en proberen om 3 punten mee naar huis te nemen.

24   48  
Gilze

Mashart in de basis! Wat gun ik het deze gast! Stein ziet het totaal niet in hem zitten maar om het publiek tevreden te houden geven ze hem een nieuw contract. Wat een beleid!

188   2  
Nac

We hebben met kortsmit een prima vervanger.

De rest van het team moet een goede pot op de mat leggen.

Wel raar dat kali dat weer overkomt.
Hij heeft normaal nooit iets.

56   17  
.

Mashart vorige week zien spelen gilze? Werd van alle kanten overlopen en straalt echt overal onzekerheid van af. Met alle respect naar die jongen maar hij is gewoon niet goed genoeg.

30   5  
Donkey

Is het niet belangrijker de Nac selectie te vaccineren in plaats van die olympiers. :)

11   12  
Vreven4President & HyballaFurFurher

Beterschap mannen!

Het schijnt dat bier het beste medicijn is...

49   0  
Geraldo

Zie Olij graag onder de lat, maar met Kortsmit maak ik me ook geen zorgen. Puike indruk gemaakt vorige wedstrijden.

11   0  
Bart

Toch vervelend ook al hebben we een prima back up! Nu hopen dat derest het niet heeft opgelopen dat we volgende week weer 10 man moeten missen...

51   7  
NAC!!!

Prima vervanger voor onze doelman.


Maar toch wel triest dat het via deze weg gebeurd. Onze “top” internationals (zwakste 2 schakels) presteren tijdens de wedstrijden al niet en nu dit nog.

Ach ja, zal me wel duimpjes kosten hahaha.

Hopelijk winnen tegen Roda, al verwacht ik niets!

Hup NAC

57   1  
Ons NAC

Met Roy hebben we gelukkig een betrouwbare sluitpost. Had toch wel liever gezien dat Malone en Maria na hun zuid Amerikaanse avontuur voor de zekerheid 14 dagen in quarantaine zouden gaan.

21   34  
Toontje

WE ZIJN WEER TERUG BIJ AF NET ALS IN OKTOBER

Maria heeft nog niks gepresteerd maar wel een virus meebrengen

Hopelijk Schouten rechts en REutten op links want Mashart kan er ook helemaal niks van

Verliezen we morgen dan is het zo wie zo afgelopen.

Korsmit heb ik wel vertrouwen in

Ben benieuwd hoeveel coronagevallen we nog krijgen buiten deze 4

8   0  
Tombola Breda

Dat is weer shit zeg! Maar gelukkig is Kortsmit een prima vervanger. Maar ik vrees wel dat die coronabesmettingen toch weer onbewust in die koppies gaat zitten. Toch weer die angst van 'ik zal toch ook niet besmet zijn?''. Maar laten we hopen dat het meevalt en ze allemaal hun focus behouden.

32   4  
Braze

Hoe strak handhaaft NAC het Coronaprotocol?
Maria en Olij moeten toch met meer NAC spelers en stafleden kontakt gehad hebben. Dadelijk hebben we bij NAC de 2e golf.

34   5  
Ivo

Hendriks linksback. Die is beter dan Mashart.
Centraal Adilehou en Rosler.
En op rechts Schouten of Rutten, wie er het meest fit is.

Maar Steijn zal Malone wel in de basis zetten, en Rutten op links als die kan spelen.

42   7  
Theoden King

De timing is weer uitstekend. We staan voor de belangrijkste weken van het seizoen.

De enige die hiermee mazzelt is Steijn. Hij krijgt de excuses alweer in zijn schoot geworpen...

10   8  
BREDA 1965

Het seizoen was al afgelopen,maar dat het op deze manier moet gaan....Vanaf augustus dan maar weer met volle moed

19   5  
RaraNAC

Toch weer knap dat NAC dan weer twee keer te maken krijgt met Corona..

9   4  
Mvg

We hebben een prima reserve keeper, maar Olij ga je natuurlijk wel missen.
Op elke werkvloer heb je momenteel ondanks alle protocollen weleens een besmetting omdat er ook ontzettend veel getest wordt, ik denk dat dit niet perse aan NAC ligt, maar dat je het gewoon niet altijd kan tegenhouden. Gewoon volle bak erop klappen morgen en proberen zelf ook druk te zetten, anders wordt je weer weggespeeld want Roda is gewoon een goed voetballend elftal

27   3  
Kisku

Kali heeft ook carona ,die jonhen heeft ook altijd pech zeg

15   12  
Baosje

de smoes is wéér klaar ...mocht het misgaan in Kerkrade15   9  
sjef de gevulde koek

We hebben het bij dit onderwerp al vaker gezegd: dit is een NAC-fansite, dus laat je politieke overtuigingen bij de entree achter.

65   9  
Oldie

Een gewaarschuwd man telt voor twee, maar daar trekken ze zich bij NAC blijkbaar weinig van aan. Alle geblesseerde spelers zitten kort tegen elkaar op de tribune en familieleden van de directie zitten daar ook bij. Na afloop gezellig samen in de kleedkamer. Je moet tenslotte niet zo flauw doen. Terug uit Caribisch gebied; natuurlijk geen quarantaine , dat is voor watjes!
De corona-discipline is ver te zoeken. Zoals de discipline ook in het spel afwezig is. Dat alles drukt de stempel van Maurice Steijn. Het lijkt erop dat deze man NAC er even bij doet. Meneer laat zich door zijn privé-chauffeur (zijn eigen zoon) naar Breda rijden als hij daar zin in heeft. Dan wordt er hooguit één training per dag gegeven. Maar niet iedere dag. Dat is teveel gevraagd van Maurice. Er moet immers ook nog gerust worden. Zo zijn afgelopen week wederom 3 vrije dagen ingelast. Het is dan ook niet vreemd dat het elftal over een belabberde conditie beschikt NAC gaat zich onder Steijn steeds meer als een amateurclub profileren. Komen we er dit jaar niet dan misschien volgend jaar wel.

3   1  
Pik

@toontje

Goed het stuk gelezen ??

7   23  
Kipiani

Nu moeten we wel straight blijven en constateren dat deze ellende en positieve testen natuurlijk onder de eind verantwoordelijkheid vallen van de technisch directeur die per 1-4 is begonnen.
Zo werkt het toch.
Zullen we maar gelijk beginnen met de Lok te bashen ?
Kom er maar in met de bekrompen Bredase selectieve verontwaardiging ?

25   9  
Btje

Vreemd dat nac maanden geen last heeft gehad van Corona. En sinds Malone en Maria naar hun interland verplichtingen terug zijn gekeerd. Niet in quarantaine zijn gegaan. De een naar de andere week Corona heeft! Volgens mij is 1+1 2 bedankt Maurice!!!

26   0  
Arie

OLDIE

Is het echt zo erg gesteld met de trainingsintensiteit? Dat er maar met moeite 3x in de week getraind wordt?
Oprechte vraag, want dat zou het gebrek aan idee, automatismes en systeem verklaren en Steijn nog meer aan te rekenen zijn.

22   7  
DenN

Kali mist eveneens de wedstrijd tegen Excelsior. Hij is dan ongesteld.

8   21  
Rubenac

Zoals al vaker gezegd: BSR is niet het platform voor een brede discussie over corona. 

16   5  
Rednas

Ongelofelijk dit. Ik denk de enige voetbalclub ter wereld die 2x op deze manier getroffen wordt door het virus. Amateurisme ten top is het!

100% dat ze dit ook nog eens als excuus gaan gebruiken waarom het dit seizoen niet is gelukt. Begreep al ergens dat Maria waarschijnlijk de aanstichter is. Hoe dan? Er zijn testen op het vliegveld, je moet in quarantaine als je terug komt uit besmet gebied etc.

26   1  
Vrouwke

Ja dat krijg je met die tripjes van onze internationals. Die hadden natuurlijk nooit meteen mogen aansluiten bij de groep. Ook niet bij een negatieve test. Want een besmetting kan een aantal dagen later pas aan het licht komen. Gezien het feit dat Maria de eerste is die positief is getest is, is het aannemelijk dat hij de bron is binnen de selectie. Hopelijk blijft het hier bij. We hebben er genoeg met antistoffen zullen we maar zeggen.
Jammer dat niks geleerd is van de vorige x. Wederom komt dit weer erg amateuristisch over

11   2  
Maarten

Kali, echt??? Hoe is t mogelijk

13   3  
Dun Diëe

Ik denk niet dat wij de enige club is met meerdere Corona golven in de selectie. Wel heeft het te denken dat de internationals na hun trips uit risicogebieden niet eerst twee weken in zelf quarantaine zijn gegaan. Goed, de protocollen qua testen zullen goed opgevolgd zijn, maar na wat er eerder binnen de selectie is voorgevallen zou je toch zeggen dat je beter het zekere voor het onzekere zou moeten nemen. De eerst golf was niet te voorzien, over deze tweede golf denk ik toch echt anders.

16   1  
Rednas

Je speelt om veel geld en om promotie. Je hebt al eens ervaring met een halve selectie die getroffen is door het coronavirus en dan laat je je toch wederom foppen.

Kan niet begrijpen dat er sinds de eerste keer geen heksenjacht is geopend en dat ZEKER in de eindfase van de competitie hier niet 10x meer zorgvuldiger mee om is gegaan. Wel weer heel "toevallig" dat het weer NAC is en geen andere club in Nederland, die ook internationals hebben afgestaan. Je moet hier toch gewoon 24/7 opzitten. Ze waren het al voor zichzelf aan het verpesten dit seizoen, maar nu is het helemaal over en uit en moet je hopen dat je nog in de top 5 blijft voor betere uitgangspositie.

28   3  
svt076

Omdat Maria zo nodig de halve wereld over moest vliegen voor een veredeld oefenpotje...
Hopen dat het bij deze besmettingen blijft ...

21   4  
joop

als dit waar is dat er maar zoweinig getraind wordt dan roep ik alle supporters op om het geld terug te vragen van de seizoen kaarten want dan woerden we aardig besodemietred en dat hoeven we niet te pikken

8   8  
Kwartjeee

Olij veel beterschap! Gelukkig is Kramer een prima vervanger, Hopelijk blijft het hierbij ,nog een keer corona virus door selectie op einde zou echt zonde zijn.

Olij heeft afgelopen wedstrijden gestreden voor het team ,hopelijk doet het team het nu terug

Hup nac💛🖤💛🖤

10   8  
sjef de gevulde koek@BSR

mijn reactie had niks met politieke overtuiging of weet ik het wat te maken. Beetje rare reactie van jullie kant. Beetje humor maarja

10   2  
steven73

fijn he die interlands !!

23   3  
Willem 4,5

Oly is niet zo erg, maar Kali dat is rampzalig, nu zie ik winst helemaal niet meer zitten.

6   9  
Wanny

Zonder dat je weet waar het virus vandaan is gekomen, kun je hier geen schuldigen aanwijzen.

Misschien was Kramer wel de eerste omdat zijn vrouw een besmetting heeft opgelopen op haar werk.

Voetballers zitten nu eenmaal niet in een bubbel waarmee ze afgeschermd worden van de rest van de samenleving. Bij een Tour de France van 3 weken is dat eenvoudiger dan bij een competitie die het hele jaar duurt.

19   1  
@wanny

Exact de incubatieperiode na aansluiten van de internationals die inderdaad niet in quarantaine zijn geweest.,,
Toeval bestaat niet.

3   6  
den hulk

waarom werden selectie spelers niet ingeent wel drie spelers wegsturen tijd voor een medisch directeur wat een beleid bij nac amateurs

13   0  
Nonkel Frans

@Arie en @Oldie ik lees ook met verbijstering het bericht over die drie daagse aanwezigheid van Steijn? Is dit bevestigd?
Hoe ziet zo n trainingsweek er dan eigenlijk uit? Wordt er met assistenten getraind b.a. van Steijn? Moeten de spelers andere dagen individueel aan hun conditie werken? etc.

Verder alle beterschap voor Nick Olij met rustig herstel.

9   3  
Cool hand

Olij is geen probleem, maar wat moeten we zonder Kali? Wat een pech.

6   0  
NACORAKEL

We mogen dan wel tijdelijk adequate vervangers hebben, dit is natuurlijk dramatische timing ... Hoe kan dit?

9   0  
SjorsNac

Laat ik voorop stellen dat het zeer vervelend is voor de spelers, hopelijk herstellen ze snel. Vind we dat onderzocht moet worden of de besmettingen met de interlands te maken hebben gehad.

6   7  
Gilze

Aah nu wordt mn nickname ook nog gebruikt, hij is fijn. Nou deze jonge is in tegenstelling tot "de andere Gilze", zeker geen fan van Mashart. Leuk aanvallend maar verdedigend erg zwak, zo ook schouten.

15   10  
Scheppioni

Volledig met Btje eens !!! Bij ons NAC klagen ze maanden hoe hard men geraakt is, twee spelers komen terug van interland, omdat er een onomstreden vriendje bij zit hoeft men niet in quarantaine ???? Die steijn is nog een grotere idioot as ik al dacht ..... nou steijn, kun je zeker nu met gerust hard de bus parkeren en zielig gaan doen ..... haagse kluns !!!

22   32  
Moppernac

Er zullen nog wel meer gevallen bij komen.

LEKKER NAAR JE LAND GAAN VOOR EEN INTERLANDS TE SPELEN MARIA, MALONE EN ADILEHOU EN LAAT JE CLUB MAAR IN DE STEEK.

Gvd en dit net voor de nacompetitie.
Klootzakken zijn het.

25   23  
Moppernac

Maar het kan ook zijn dat Steijn Dit expres heeft laten gebeuren, want dan heeft hij weer een mooi kutverhaal en kutsmoes als het mis loopt met de promotie.

12   3  
PietP

Een topic over corona en Rubenac die gecorrigeerd moet worden, je verwacht het niet...

We kunnen speculeren tot we een ons wegen. NAC gaat echt niet naar buiten brengen hoe goed, of hoe slecht, ze alle protocollen naleven. Laten we dat hier dan ook maar niet doen.
Wij kunnen alleen hopen dat ze door snel ingrijpen en 1 of 2 extra dagen vrij erger hebben voorkomen.

Kortsmit is een prima vervanger. Ik was vooral onder de indruk van zijn lange ballen. Die komen beter aan dan bij Olij en is tegen een ploeg als Roda een voordeel als je ingezakt gaat spelen.

Voor Kali natuurlijk een domper. Die was net weer helemaal fit en dan krijgt ie dit weer. Het zit niet mee voor die jongen ;)

12   2  
NAC Wageningen

Drie punten ophalen in Kerkrade, gewoon omdat het kan. Hup NAC!

10   4  
N1912

Wat betreft Mashart, gun die jongen even de tijd en laat hem een paar wedstrijden staan. Heeft voor de wedstrijd tegen Jong FC Utrecht al sinds januari geen minuut meer gemaakt. Zou totaal onrealistisch zijn om hem tegen FC U uit het niets weer te brengen en vervolgens ook nog te verwachten dat hij moeiteloos meedraait met ruim twee maanden geen speeltijd.

Over de nieuwe coronagevallen ga ik niet teveel typen want ik vind het weer te stuitend voor woorden. Amateurisme zoals je het alleen bij NAC tegenkomt. Ieder simpel ziel zou Maria bij terugkomst uit code rood brandhaard Curacao verplichten in quarantaine te gaan. Bij NAC niet hoor, gewoon doen alsof er niets aan de hand is en we niet al eerder slachtoffer zijn geweest van een coronagolf. Hoe dom kan je zijn, zo frustrerend.

Beterschap aan de getroffen spelers.

7   4  
Stan

Wat een gezwets, hier gaat het echt niet van afhangen.

7   19  
NAC4Ever

@MOPPERNAC
15 April 2021, 17:35

Doe normaal!

11   5  
Rob

Dit was toch te verwachten als je spelers naar de andere kant van de wereld laat gaan en de regels aan je laars lapt. Kan niet anders dat je dit bewust doet, want een ezel stoot zich niet 2 x aan dezelfde steen zou je zeggen.
Door de corona hebben we het niet gered..... door de corona hebben we geen geld.....
Door een falend beleid heb je het niet gered en is er geen geld meer !!

0   2  
Dreman

@N1912

Je weet toch wie Mashart morgen tegenover zicht heeft hoop ik.

De snelste speler van het betaalde voetbal zo niet de Benelux.

4   5  
Lamington

Is Kali niet gewoon gestoken door een luiwammes.?

Verder jammer inderdaad maar Kortsmit was in zijn wedstrijden in het eerste relaxed en sterk. Die heeft mijn vertrouwen wel.

5   3  
Steefl

Gewoon triest. Dit is geen toeval meer, bij andere clubs zijn er amper besmettingen en dit is onze 2de golf.

8   6  
Ome Cor

Balen voor de jongens die er niet bij kunnen zijn. Of het nu een derde keeper is of Kali.... iedereen met gezond verstand wenst hen dit niet toe.

Beetje jammer dat Mashart hier afgezeken wordt omdat het vorige week niet zo lekker ging. Volgens mij ISS hij een perfecte afspiegeling van deze selectie: vol potentie, maar het komt er vaak niet helemaal uit.

6   1  
N1912

@Dreman

Ja, Goppel. Die moeten we ook niet groter maken dan dat ie is hoor. Naast zijn snelheid stelt ie voetballend allemaal niet zo veel voor. Prima klusje voor Mashart om hem uit de wedstrijd te spelen.

12   15  
Atleet

Maar wie zegt dat Maria de rest heeft aangestoken ? Is er bewijs van ?

Jullie zijn ECHT de beste BESTE supporters van de aannames!!!

Stelletje pannenkoeken en zelf wat hebben jullie zelf ooit gepresteerd ?

In m’n vak loopt iedereen te hijgen als ze omhoog lopen met een blad bier... sukkels

2   6  
Atleet

Morgen derop of deronder dus alles is geoorloofd .... dus artsen van NAC
Gooi ter een spuit in aub dat ze blijven gaan!!!

4   10  
Pietje Saaman

Opstelling morgen liever Rosler cv maar Steijn zal wel voor zijn vriendje Malone kiezen.

Kortsmit

Hendrix links back
Malone
Adilehou
Schouten

Haye
Fiorini
allouchi
Immers

Bilate
Hooijdonk

Reserves
Rosler
Mashart
De rooij
Venema
Azagari
Azarkan
Janssen
Maatsen


9   2  
Dutchbird

@pietje saaman
echt ongelooflijk, nooit gedacht dat iemand het team nog slechter neer zou kunnen zetten dan Maurice Steijn. Maar het is je gelukt. Proficiat jongen.

1   12  
Pietje Saaman

@ dutchbird nee gij het er verstand van?
Er rendeert geen enkele buitenspeler dan moet je ze ook niet gebruiken iedereen heeft op de flanken l een kans gehad.

2   5  
Sputnik-K

De heer Kali mbv een zelftest zeker? Hopelijk zijn de boys weer snel fit. Beterschap

HUP NAC!

11   2  
Ome Cor

Dat Kali hier niet meer in aanmerking komt voor de populariteitsprijs is nou wel bekend.
Dat mensen zich als een idioot laten zien door te reageren op zijn besmetting is diep triest.
Alsof je het Kali wel toewenst om ziek te zijn.

Bah bah....en dan een beetje beledigd lopen wezen als ik een andere suporter een lul noem ?

Ben ook geen fan van Kali, maar zijn contract (lees: salaris) tot op het laatste moment uitzitten (opstrijken) zou iedereen doen. Of zou je zelf ontslag nemen om je a.s. ex-baas te pleasen ?

Laad alle berichten na dit bericht in