Overal waar we komen

BSR TV: Maurice Steijn na De Graafschap - NAC (1-0)

Praatpapegaai

Maurice Steijn zag zijn ploeg te weinig weerstand bieden tegen concurrent De Graafschap. De thuisploeg won met 1-0. Wij spraken de trainer na afloop.

Bron:
B-Side Rats
Terug naar overzicht
86 Reacties
99    
Wolfmanjack

De vragen zouden wel wat kritischer mogen. Wat een gezwam van Steijn.

78    
Ouwe spionkop

Steijn speelt alsof we een team zijn dat vecht tegen degradatie in de eredivisie. Eigenlijk net zoals hij VVV liet spelen. Vanuit de verdediging en gokken op een counter.
Ik heb nog nooit een club kampioen zien worden met dit soort betonvoetbal.

28    
De staantribune

Dus tegen Telstar met Bilate starten in de punt...

45    
Ad B uit Roosendaal

Er was nauwelijks inzet van nagenoeg het gehele team voor deze belangrijke wedstrijd.

Corona is op geen enkele wijze een excuus.

De spelers waren niet bij de les. Vele ballen lukraak naar voren getrapt en bijna altijd ingeleverd. Duels werden heel vaak verloren.

Hebben we daarvoor een gouden seizoenkaart gekocht???

Dit kan echt niet!!

54    
Arie

Gokken op de counter met Dogan, Allouchi en Van Hooijdonk die samen nog niet de explosiviteit van Seuntjens hebben.

99    
Wolfmanjack

De vragen zouden wel wat kritischer mogen. Wat een gezwam van Steijn.

47    
Dbare

Als je hem zo hoort en je zou de wedstrijd niet gezien hebben, zou je denken dat het een spannende pot was die beide kant op kon maar waarbij DGS net ff wat beter was 🤪

Wel jammer dat er geen kritische vragen gesteld zijn

61    
Chefke de 2e keer

Beste Maurice,

Dit is laf coyote voetbal.

Wat een verschil tussen MS en PH

Maurice S “ ik doe alles om niet te verliezen”

Peter H “ ik doe
alles om te winnen”

Wat een zeldzaam laffe KUT instelling om zo te voetballen.

Maurice ik heb je nog nooit een wedstrijd naar je hand zien zetten.

Waar is je plan B

Strategie te laf
Wissels te laat

Ga godver uit van je eigen kracht van je team ipv angsthazenvoetbal

7    
Sprang-Capelle

Gelukkig niets aan de hand, Graafschap is verder en langer bij elkaar...

Wat een waardeloze trainer, een echte angsthaas. Waarom stelt hij Immers en Malone op?

Hij kan alleen tegen A1 teams winnen. Op zijn best een 5e plek. Wat voert die haagse kliek eigenlijk uit, en wat is de meerwaarde van zijn vriendje Lex Schoenmaker jr.

Dat schijnt een wandelende enceclopedie te zijn. Wellicht van menukaarten in het ADO stadion waar hij zat te scouten tijdens wedstrijddagen?

53    
Brecht

Steijn heeft hier vanavond een bewijs van onvermogen afgegeven. Tactisch incompetent.

51    
Kudeta

Heeft toch een andere wedstrijd gezien dan de meeste van ons
Was gewoon belachelijk slecht!!!

68    
De staantribune

Wat mij wel beetje dwarszit , ik heb Volendam tegen de Graafschap zien spelen en als je dan ziet hoe Volendam de graafschap helemaal overklaste qua druk zetten, duels en ook voetballend .Dan schrik ik wel van dit NAC en dat doet best beetje pijn. Hyballa gaf aan ervaren spelers te willen en dit was niet mogelijk zelfs Ruud Brood heeft dit aangegeven. Als je dan ziet hoe er is geïnvesteerd dit jaar in de selectie mag je toch wel iets meer verwachten qua spelopvatting.

51    
Krenk

Ik weet niet wat ik erger vind:

De zoveelste kansloze nederlaag of de onverschillige reactie van een goedlachse trainer.

Heb er wederom de schijt van!

62    
Rechtsback

"We deden niet onder voor dgs"
" best tevreden over grote delen 1e helft "
" gelijkwaardig aan dgs"
" We voetbalden er onder uit"
" zij hadden moeite met ons"

Serieus...........??

58    
De staantribune

Citaat van Stijn" Voor de competitie heb ik al gezegd dat Cambuur en de Graafschap nmr 1 en 2 worden" en we zo lang mogelijk mee willen doen !! Ik heb het nog even terug beluisterd maar hij zegt dit echt. 4 club van Nederland qua achterban, grootste spelersbegroting van de KKD divisie en dan zegt de trainer dit. Spelers die eredivisie salarissen verdienen ik ben echt beetje verbijsterd. Volendam is op dit moment ook veel verder en met je staat nu 7 punten achter Almere. ik mis hier echt waar NAC voor staat NOAD

35    
Henri

Ik blijf het vreemd vinden dat spelers die nu onder MS voetballen en vorig seizoen onder PH toen wel een vecht instelling hadden, ballen meteen voorwaarts speelden en nog zuiver ook. Iedere bal voorwaarts was, er was diepgang, niet naar de bal, maar van de bal, duels werden gewonnen en gegenpressung georganiseerd als team uitgevoerd. PH sleep het er in record tijd in. Nu is het een slaapverwekkende vertoning. Spelers die alleen maar wijzen omdat ze de bal niet kwijt kunnen en zwaaien met hun armen omdat er niet collectief op de bal wordt gejaagd. Sinds MS trainer is heb ik op de wedstrijd tegen Jong Ajax2 na elke keer weer het idee dat de eerste training nog moet komen en dat het tactischplaatje geen enkele speler duidelijk is. Het trieste is verder dat een talent als Azzagari die onder PH doorbrak en opviel door altijd open te draaien en voorwaartse passing nu onder MS niet eens meer in beeld is. Als ik de wedstrijden zie snap ik het wel want zoals ze spelen zie ik alleen spelers die asap breed en terugspelen. Zelfs als ze op de helft van de tegenstander staan eindigt de bal vele malen bij keeper Olij voor een ros in de tribune. Tenen krommend. Ik zie nog geen enkele vooruitgang ook niet in wedstrijd 11 van de competitie.

48    
PatjeR

Van "we gaan voor promotie" naar " we wisten dat Cambuur en DGS 1 en 2 zouden worden". Hou eens ff op man. Een hele slappe pot zonder enige aanspraak op de overwinning. Krachteloos.

30    
Rene Smits

Schrik van het niveau; bedroevend om te zien; geen fatsoenlijke aanval gezien; tikkie terug en weer terug; mis de Hyballa pressing; zo ongelooflijk veel balverlies(O.a.Schouten); je vraagt je af wat ze allemaal trainen; Dit seizoen een goede pot gezien tegen Ajax; overige potjes weinig voetbal in de ploeg; op naar Telstar

51    
Henri

Overigens opvallend dat MS HOOPT dat het tegen Telstar beter gaat. Nee Maurice het moet beter en daar ben jij eindverantwoordelijk voor!

28    
Josjosjos

De druk om het kampioenschap is er nu af. De druk om serieus mee te doen om de promotie op dit moment eigenlijk ook wel. Misschien maar eens wat attractiever gaan spelen dan? Want dit is niet om aan te gluren.

33    
Ivo

Ik kan meestal redelijk meegaan in wat Steijn zegt maar vandaag ben ik het niet met hem eens.

Ik heb een onmachtig NAC gezien dat geen moment de indruk wekte dat het 3 punten kon pakken. Dat weer vol achterover leunde en het initiatief weer bij de tegenstander legde. Dat in 90 minuten eigenlijk geen één grote kans wist te creëren. Als je vandaag met 3-0 verliest dan is dat niet vertekend.

Het probleem begint al op het middenveld met Malone en Immers die grote moeite hebben om hun duels te winnen en de bal bij een medespeler af te geven. De handelingssnelheid is te traag en er worden te veel fouten gemaakt en het is vooral allemaal erg voorzichtig. Ook Haye was vandaag niet top maar die haalt meestal nog wel een ruime voldoende.

De aanvallers El Allouchi, van Hooijdonk en Dogan zijn totaal niet balvast en niet in staat om hun directe tegenstander te passeren. Het tempo is veel te laag en daardoor is het tegen NAC best makkelijk om te verdedigen. Dit zag je ook tegen NEC dat met een piepjonge verdediging makkelijk overeind bleef.

We zijn terug bij af, dit voelt helemaal niet goed, want het veldspel is al weken slecht. Je mist gewoon spelers die met een goede actie het verschil kunnen maken. Met mannen als Malone, Haye, Immers en Riera moet je een tegenstander vast kunnen zetten op de eigen helft, maar in plaats daarvan zakken we heel ver terug.

Het klopt tactisch niet, en het is wachten tot het echt begint te rommelen want daar kan je vergif op innemen.

7    
Theoden King

NAC is niet in staat om meer dan één helft op de been te blijven. Het eerste half uur voetbalden we redelijk mee, maar in de tweede helft stond het permanent op instorten. Geen plan, geen passes, geen mentaliteit. Het is een wonder dat het bij 1-0 is gebleven.

18    
Windy City Rat

Maurice, wat was je plan ? Er was geen plan of de spelers hadden er schijt aan... er klopte helemaal niks van. Als "telkens de bal zo ver mogelijk naar voren rossen" het plan was dan goed uitgevoerd... man waar hebben we naar zitten kijken ? Het was echt vreselijk slecht.

Geen plan, of hele slechte uitvoering. Dat was de vraag die vandaag gesteld had moeten worden !

Overigens alle twee geen reden om zo te blijven lachen. Het was om te janken zo slecht.

26    
Fred1

@ de staantribune en vóór de competitie zei hij nog met een stalen smoel dat ze uitsluitend voor de eerste twee plekken en voor directe promotie gingen.
Het grote indekken is begonnen.
Wat een onzin kraamt die vent uit.
Ik schaam me kapot dat je daar met een smile van oor tot oor na een oorwassing en kansloze nederlaag deze onzin staat te vertellen.
Hoe kan je hier tevreden mee zijn en hoe kan je berusten in deze onkunde en collectieve wanprestatie.
Met deze selectie en deze investeringen moét je gewoon kampioen worden.
Met de komende wedstrijden waarin concurrenten tegen elkaar moeten hadden we goede zaken kunnen doen.
Maar het is gewoon een slap aftreksel zonder ballen van een middenmoter in de KKD .
Als je Bilate zó belangrijk vind zet hem dan bij aanvang naast Sydney in de spits en stop met die afgrijselijke Dogan dat is een aanfluiting voor betaald voetbal.
En maak keuzes , keer op keer vallen Immers, Malone, Dogan , Elalouchi, Schouten en Mashart door de mand met hun balverlies, gebrek aan inzet en oeverloos tikke terug.
In dit team heb ik niet één keer balletje één keer raken gezien , dat kunnen ze niet en daarnaast zijn het allemaal linkspoten.
Wat ik me afvraag, er loopt een iemand met een dodelijke vrije trap rond waarom neemt hij die niet net als zijn pa vroeger?
En vergeet één ding niet die Rutten mis je enorm ik hoop dat hij snel de plek van Schouten overneemt en Noblejas eindelijk fit wordt voor op links .

-41    
Breda_076

Fucking hell wat een reacties hier. Als we de komende 4 wedstrijden winnen weer hosanna? Flikker toch op man neppers.

18    
geelzwartwit

"je zag dat we op het laatst met zelfs vijf spitsen geen kansen kregen"

Dan mag je als trainer coach jezelf toch wel eens gaan afvragen hoe je je team laat spelen toch? Of was de graafschap gewoon wat verder dan NAC? Want zo ken ik er nog wel een paar. Ik begin zijn standaard antwoorden al te herkennen.

Ja zeker
Ja zeker
Je zeker
Ja zeker daar heb je gelijk in
Ja zeker dat moet ook beter
Ja zeker je ziet ook dat we daar blijkbaar nog niet zo ver ik zijn
Jazeker dat was ook de bedoeling maar kwam er vandaag niet genoeg uit

Je ziet ook dat zij daar wat verder in zijn dan wij
Je ziet ook dat zij daar goed op anticipeerden
Je ziet ook dat dat beter moet maar goed daar werken we ook hard aan
Je ziet ook dat zij goed druk zetten en dat wij het daar dan moeilijk mee hebben
Je ziet ook dat we daar net wat slimmer in moeten zijn
Je ziet ook dat we nog niet zo ver zijn als dat we graag willen zijn

Ik kan alleen maar beamen op
Jazeker er zat wederom geen enkele herkenbare intentie in het spel om te winnen

En ik kan beamen dat
Je ziet dat je geen enkele kans creëert met een compleet nieuw gehaald duur elftal met exact de mix die je nodig had.

26    
H.V.M.

We kunnen natuurlijk niet iedere drie maanden een trainer ontslaan, maar van het negatieve betonvoetbal van M.S. wordt niemand vrolijk.
Het ziet er naar uit dat M.S. inmiddels ook een paar misperen heeft binnengehengeld.
Haagse Lexie is best een aardige gast, maar na het zetten van zijn handtekening bij NAC lijkt het er sterk op dat hij gestopt is met voetballen.
Een oud wijf op krukken loopt Lex er simpel uit.
Da's dus niet best!
Inmiddels weten we ook dat Adilahou tot de mispeertjes van M.S. behoort.
Geef die jongen negentig minuten een vierkante bal en hij zal het verschil niet eens doorhebben.
NAC kennende zal M.S. vliegensvlug punten moeten pakken!
De kerst nadert dus het kan zomaar spannend worden!!!!
Waarschijnlijk heeft M.S. geluk dat M.M., zijn vriendje dus, voorlopig nog aan het gespannen NAC draadje mag trekken.
Bij mogelijk komend verlies, aanstaand weekend, blijft de storm niet beperkt tot één glas water.

19    
Ivo

@Breda_076

Beter opletten. Vanaf het begin is er al kritiek op het veldspel. Maar we pakten 6 uit 6 tegen laagvliegers en dan bouw je wat krediet op en het seizoen was nog maar net begonnen.

Dit NAC speelt het slechtste voetbal dat ik in jaren heb gezien. Zelfs in de minste jaren stonden er nog wel 2 of 3 jongens op het veld die het verschil konden maken. Dat gevoel heb ik nu helemaal niet. Als het voetballend zo blijft eindigen we rond de middenmoot. Cambuur, Almere, de Graafschap, Volendam, Go Ahead, NEC, Excelsior, die spelen gewoon beter dan wij, durven aan te vallen en gaan op het eind van de rit gewoon meer punten pakken.

Ik zie dit NAC daar niet van winnen. Ik zou niet weten hoe, want als je zo verdedigend speelt krijg je altijd wel die tegengoal, en hoe moet je scoren als je geen kansen creëert?

Van de onderste 7 hebben wij er al 5 gehad. We gaan nog verder terugzakken, let maar op.

3    
NAC4Ever

Had op meer aanvallen en een fittere ploeg gehoopt. Ze worden wel steeds fitter, maar dacht dat we verder waren.

16    
Mo

Maurice je hebt grandioos gefaald! In jouw systeem past geen speler als Van Hooijdonk. En waarom vervang je El Allouchi niet, die volstrekt niet in de wedstrijd zat?

Jouw team heeft vollefig gefaald!

28    
Los Pollos Hermanos

Weggehoond werd ik, toen ik riep dat Maurice Steijn het slechtste was dat NAC kon overkomen. Hij speelde bij ado exact hetzelfde voetbal. Hij heeft er gvd zelfs materiaal voor meegenomen uit die put van ellende achter de duinen. Het is week in week uit niet om aan te gluren. Betonvoetbal, afbraakvoetbal, u mag het zeggen, maar dit is toch helemaal kut.

Malone en Immers zijn goede spelers voor NAC, maar dan moet je ze wel gebruiken waar ze gvd voor bedoeld zijn. Immers in deze rol functioneert alleen als je met de linies wat dichter op elkaar speelt. Die gozer werkt kei hard en heeft het inzicht, maar de ruimtes zijn zo enorm op het middenveld, dat kan hij niet meer belopen. Sowieso speel je op de as met 2 lijntjes minder naar voren, want El Alouchi voetbalt ook voor NAC en die heeft in dik 100 wedstrijden voor NAC ongeveer 7 ballen naar voren gespeeld en 5 naar mensen met hetzelfde kleur shirt aan als hij. Ongekend slecht.

Het wordt een kleurloos seizoen, net als vorig jaar. Plek 4 tot 8. Meer zit er niet in. We hadden die kut Belg met pek en veren de stad uit moeten trappen. Daar is alle ellende weer begonnen, net toen het leek dat we met die dorpsmalloot Hyballa de weg omhoog waren ingeslagen.

De verkeerde mensen zijn geslachtofferd en wij stonden erbij en keken ernaar. Wij moeten onszelf ook aankijken.

Kutzooi!

12    
Henk

Iedereen met een beetje verstand had dit kunnen aanvoelen.

- een onbetrouwbare betweter en alleenheerser aanstellen als directeur
- geen td aanstellen.
- Manders en steijn de selectie laten bepalen
- bakken met geld uitgegeven aan afkoopsommen
- spelers die niks meer gaan opleveren en op z’n retour zijn absurde salarissen geven
- afgetroefd worden door blufpoker door fc eindhoven en een mega bedrag uit hebben gegeven.
- Haags vriendje schoenmaker binnen gehaald.

Gevolg geen promotie en volgend jaar weer een berg nieuwe spelers halen en weer een nieuwe trainer en directeur. Kapitaal vernietiging ! En dan komt alles vast weer goed volgens de meeste als we winnen van jong az en Helmond.

1    
Cool hand

Je mist voorin snelheid, creativiteit en dribbelvermogen (mooi woord!) en de oplossing is Bilate naast SvH. Echt, Fred?

13    
Gampel

Beste Maurice, lul niet...
Almere, Cambuur en vandaag de Graafschap, 0 uit 3 en in geen enkele van deze wedstrijden was dit onterecht.
Onze ijzersterke as (spits daargelaten) wordt geflankeerd door een stelletje prutsers eerste klas met vandaag als hoofd clown El Al. Ik heb nog nooit iemand die pretenteert voetballer te zijn zo slecht zien spelen. Het was aandoenlijk om hem weer eens over een bal te zien maaien of een foutieve pass te zien geven.
Zolang dit soort amateurs een plekje blijft krijgen in het elftal kunnen we promotie vergeten.
El Al, ik was al geen fan (nog niet een beetje), maar vanavond was echt ongelooflijk slecht. Mensen mogen van 'm vinden wat ze willen, dat mag ik ook.
Ik vind het een schande voor iedereen die zich professioneel voetballer noemt. Om te zien hoe slecht hij echt is hoef je alleen maar een hele wedstrijd naar hem te kijken, een verschrikking.
Beste Maurice, houd je mond over dit soort kansloos verloren wedstrijden en begin eens met wanpresteerders uit de selectie te gooien, El Al als eerste.

21    
Mo

Nou, Maurice, je hebt volledig gefaald en jouw reactie is om te huilen! Je ziet zelfs niet hoe slecht jullie waren...

24    
Mark

Bij vlagen gelijkwaardig aan De Graafschap, naar welke wedstrijd heeft Steijn zitten kijken??? De Graafschap was 90 minuten lang de sterkste ploeg

-8    
Reflektor

Zeker weten mark dat is triest ,want de graafschap was ook geen donder waard , verder zijn de reakties hierboven te erg voor woorden , doe rustig man , dat achterafgelul altijd .

6    
Ernie

De Graafschap, Cambuur en Almere zijn veel verder dan dit Nac. Dat ziet een blinde ook wel. Je kan promotie wel uit je hoofd zetten. Helaas!

4    
YLLWBLCK

Onze club is nu wel helemaal in balans! Het beleid, het spel en de supporters passen helemaal bij elkaar qua niveau. Dit is al jaren zo en best knap met om de 4 maanden een nieuwe trainer.

18    
GSG

Als Malone zegt dat ze als team hebben gestreden en Steijn zegt dat we gedeeltes vd wedstrijd gelijkwaardig waren........dan weet je het al.......dit gaat niet meer veranderen dit seizoen.

12    
Harrie

Totaal ongeschikt als trainer van NAC.

6    
Nooit meer dogan en el allouchi

Zolang je met 2 spelers aan de buitenkant speelt die de 100 meter nog niet in 18 seconden rennen en alles met buitenkantje rechts doen , ga je never promoveren.

Aancallend onmachtig . El allouchi en dogan in de basis is een schande voor nac. Al 5 jaar drama die gast op Wat assistjes na tegen de lagere ploegen

13    
RV

Ik heb de wedstrijd nuchter zitten kijken maar hoe kun je nu tevreden hebben als je geen enkele kans hebt gecreëerd, weinig tweede ballen hebt gewonnen en geen enkel zicht op een resultaat hebt gehad. Je kunt alleen blij zijn dat je niet met 3 - 0 zak krijgt.

Het lag gisteren aan alle elf maar we zien toch allemaal dat er geen lef in het spel zit, dat Immers eigenlijk vanaf het begin van dit seizoen niets laat zien, dat Dogan een miskoop is die het ook denkt op tachtig procent te kunnen (en dat met een aantal overtollige kilos) , dat van Hooijdonk dus toch tekort komt (of niet past in het spel van Steijn) en dat er als een stel wijven verdedigd wordt door met name Rosler en Mashart.

Een goal waarbij men op de penaltystip rustig een bal kan aannemen en kaatsen. Kom op!

En dan dit interview geven.
Ik schrok er oprecht van!
Als dit de toekomst en filosofie van de trainer is dan staan we met een been in het graf.

10    
7hills_rules

1ste helft gelijkwaardig??

Volgens mij hadden we met 3-0 achter kunnen staan als De Graafschap bij die kopbal en dat schot op de lat een beetje meer geluk had gehad.

2de helft liet De Graafschap NAC komen en deden we helemaal niks met de ruimte.

Absoluut verkeerde speelwijze door tactisch onvermogen van de trainer. Bij VVV kwam hij hier mee weg aangezien 95% van de teams beter was en men alleen op deze wijze punten kon sprokkelen. In de KKD moet je zelf het spel maken als je wilt promoveren en dient er dus constante druk op de tegenstander te zijn en gespeeld worden met de intentie de bal naar voren te spelen.

Mijn gedachte in ieder geval.

5    
Nacbreda1989

Wat worden wij als nac supporters toch vaak teleurgesteld (en we blijven onze club altijd trouw). Na mvv hen je weer wat goede moed.. Gaan we er weer lekker voor zitten(tegen beter weten in). Krijg je zo 'n zaadpot voorgeschoteld, nul kansen. Geen fatsoenlijke aanval. En het ergste vind ik dan nog, dat de spelers/trainer tevreden zijn. En beweren dat het best aardig was man man man. Dit is helaas al jaren het geval, spelers/trainers zijn gauw tevreden. Met dit materiaal hoor je gewoon mee te doen bij de bovenste 2!of in ieder geval meer weerstand te kunnen bieden. Op naar zaterdag(met weer de hoop op een goede wedstrijd)

22    
Da Pope

Wat een bullshit van Steijn. NAC zou naast Cambuur promotiekandidaat nummer één moeten zijn. Grote muil voor het seizoen, bakken met geld uitgegeven, gigantische selectie. Dan kun je echt niet opeens, na een serie kansloze nederlagen tegen concurrenten, roepen dat je 'lang mee wil doen'.

Steijn ontloopt in de antwoorden zijn eigen verantwoordelijkheid als coach. Zijn systeem werkt niet, hij krijgt het aanvallend totaal niet aan de praat en de verdedigende stabiliteit van de eerste weken is ook weg. Hij, en niemand anders, is verantwoordelijk om dit zo snel mogelijk om te draaien.

NAC is het aan haar stand én het door de club zelf gecreëerde verwachtingspatroon verplicht om minimaal tweede te worden. Alles minder dan dat is een falen van de organisatie.

6    
Ibio

Ik ben vooral geschrokken van Malone en Immers.
Die waren zo slecht, die moeten het rean dragen. Immers mist de enige kans, hij kopt hem lekker ver naast en Malone? Zo slecht. En natuurlijk kunnen ze een keertje slecht spelen. Maar ik heb immers en Malone nog niet goed zien spelen. Gisteren zag je duidelijk dat Malone (handelings) snelheid tekort komt. Je ziet dat hij met een bebloede enkel speelt. Waarom laat je hem dan staan? De trainer wisselt zijn vriendjes niet?

8    
DenN

Beste Maurice

Dit soort voetbal kun je alleen spelen als je er resultaten boekt.

Als we nu de balans opmaken heeft dit alleen gewerkt tegen de echt zwakke broeders (die niet eens zoveel zwakker waren dan wij)

Op deze manier gaan zelfs de playoffs niet gehaald worden.

8    
Noad1976

Hij hijst nu al de witte vlag.

10    
The Cosmic Gate

Het moet beter....dat horen we al een aantal seizoenen ! Verschrikkelijk dit, maar het lijkt dat alleen de supporters dit zo voelen .

Ik mag toch hopen dat er na gisteren eens een stevig gesprek plaats heeft gevonden tussen 11tal, en technische staff. Want dit kan niet meer , ze zijn aantal weken geleden onder de maat gaan voetballen en door de ondergrens heen gezakt, maar inmiddels lijkt die ondergrens wel de maatstaf te zijn !
Je moet je KAPOT schamen om zo te presteren met dit materiaal ! En ja de spelers zelf mogen zichzelf ook in de spiegel aankijken.
(Wist niet dat de Haagse kliek het kopiëren van ADO zo ver door zal drijven, en zelfs het niveau van daar hier over zal nemen )

Het is weer kut, want er zal dit jaar maar 1 ding tellen en dat is promotie. Nu is dat nog wel mogelijk maar dan moet er toch echt heul snel iets veranderen en dingen mee gaan zitten . Want de zoveelste 6punten wedstrijd is alweer (kansloos) verloren.
Wat is dat toch met en bij onze club telkens ?

11    
Shane uit de Keen

Op het moment dat een trainer roept dat De Graafschap verder is en samen met Cambuur de nummers 1 en 2 worden, dan weet je als supporter genoeg. Ook volgend seizoen KKD.
Gaan we het opnieuw proberen. Er is geen lef, bezieling of eergevoel. We doen lekker mee, maar niet meer dan dat. Het is treurig helaas.

11    
Ivo

Ik hoop oprecht dat Steijn inziet dat dit niet werkt. Ik heb echt helemaal geen zin in gezeik rondom een trainer, weer iemand weg moeten sturen, onrust in de tent, afkoopsommen etc.
Aan wanbeleid heeft niemand iets.

Maar kom op Maurice, dit kan toch niet zo. Wij willen wedstrijden winnen en bovenin meedraaien. Dat kan niet als je zo verdedigend speelt en de tegenstander zo ver laat komen. Ik zie een team dat enorm tegen zichzelf staat te voetballen. Geef die jongens de ruimte om hun ding te doen, laat ze niet zo benauwd voetballen. Neem iets meer risico's achterin en zoek de goal van de tegenstander op.

We willen een NAC zien dat het initiatief neemt, dat speelt om te winnen. En als we dan toch verliezen, dan is dat jammer. Maar dan hebben we het in ieder geval geprobeerd. De laatste wedstrijden hebben we bij de aftrap de handdoek al in de ring gegooid. NAC zijn ratten en geen angsthazen.

16    
Jemo

Zoals velen gezegd. De nederlaag is niet het probleem. Voor mij is de reactie van Steijn het probleem. Als je serieus zegt dat je de 1e helft nog best goed vond, wat voor niveau streef je dan na? Je kan mij niet vertellen dat iedereen hier op de BSR, poep is zijn ogen heeft en het allemaal verkeerd zien. Normaal had je inderdaad altijd nog wel een speler die iets magisch kon doen als het allemaal niet loopt, op dit moment hebben we er 0. Het is los zand met de coach voorop. Als je dan wilt spelen vanuit de verdediging, verdedig dan. Een tegenstander die mag kaatsen in je 16 is bizar.

-5    
Wanny

Steijn ziet zelf ook wel wat er beter moet. Er is ook geen trainer die zegt dat zijn spelers met hun kont op de 16 moeten hangen, maar ze doen het toch. En ik heb Mounir een hoop kloteballen zien geven en zelfs een bal onder de voet door laten schieten. Dat doet ie normaal ook niet en daar vraagt de trainer ook niet om. Zlefs Haye grossierde in slechte passes.

Zal ook met vertrouwen te maken hebben na de afgelopen, moeilijke periode.

De komende wedstrijden tegen weer wat mindere tegenstanders gewoon die punten pakken en zorgen dat je weer in het ritme komt dat we in het begin hadden. Want toen speelden we een stuk meer op de helft van de tegenstander.

6    
Cool hand

NAC speelt vanAnaarB voetbal. Tot C, D en E komen ze bijna nooit, want niemand denkt vooruit. A speelt naar B, B ontvangt de bal en weet vervolgens niet wat hij ermee moet doen. Dan gaat hij maar zijwaarts of achteruit, vaak weer terug naar A. Hoeveel eentweetjes zie je? Hoe vaak wordt de derde man in/aangespeeld? Bij de goed voetballende teams zie je dit continu.

5    
Hartstikke Betrouwbaar

De snelheid gaat uit onze aanvallen bij El Allouchi en Dogan, dat is wel duidelijk. Dat zijn geen omschakeling-spelers en die tactiek voert Maurice wel. Draaischijf Haye kan dan de bal inspelen wat ie wil, maar als El Allouchi en Dogan steeds weer naar binnen draaien of altijd maar de korte combinatie zoeken, dan kom je nergens.

8    
TH

Ik lees in het commentaar van de supporters hier meer tactisch inzicht dan Steijn. Heeft die man enig zelfinzicht of spelinzicht?

10    
den hulk

hyballa was beter dan stein veel aanvallender bij stein is het alleen maar terugspelen totdat hij met een nul achter staat seuntjes stond met zijn handenaltijd omhoog die moet je gewoon toch in zijn ballen knijpen

-9    
Italo (BSR)

Ik heb de betere fase waaraan Steijn refereerd wél gezien. In de eerste helft ging het een poos best behoorlijk en had NAC veel de bal. Ook op de helft van De Graafschap. Maar op 20m van de goal houdt het gewoon compleet op. Dat is echt een heel groot probleem.

De oplossing is inderdaad directer spelen en eerder vooruit. Het omschakelmoment pakken, want dán heb je nog de ruimte. Met breiwerk kan in dit geval De Graafschap de verdedigings en middenlinie vlak voor de eigen 16 zetten, en kom je er niet meer doorheen.

Steijn geeft aan dat dat gedeelte beter moet. Prima, ga ik daar de komende weken extra op letten.

13    
Ouwe Spionkop

Wat een gelul van Steijn.
Bij de rust had het al 3-0 kunnen staan. Olij en de lat zaten in de weg.
NAC heeft qua individuele spelers de beste of toch een van de beste selecties.
Spelers als Haye, Rutten, Malone kunnen zo mee in de eredivisie.
Maar als je uitdrukkelijk opdracht geeft met de rem erop te spelen en bijna niet over de middenlijn te komen dan ben je als trainer op het foute adres in Breda.
Wat zeker ontbreekt in de selectie zijn goede buitenspelers. Wat dat betreft is de Rooij meer dan welkom.
Maar voordat hij terug is staan wel op onoverbrugbare achterstand.
Dat is een schande met deze selectie en brevet van onvermogen voor Steijn.
En ja ik mis de nog steeds de Gegenpressung van Hyballa. Wat was dat genieten.

12    
nb

Met alle respect voor MS, maar er komt voor mij niet veel zinnigs uit. De eerste helft heeft NAC tussen minuut 5 en 7 geloof ik even balbezit gehad. Verder was het gewoon heel droevig.
Hij wil Seuntjens en Okpoku niet aan de bal hebben in de 16, maar kiest niet voor volle druk vooruit. Als je de tegenstander pas op eigen helft opvangt, dan staan de spitsen al snel in de 16. Verder heeft hij het over creativiteit in de ploeg, ik zal hem even uit z'n droom helpen maar er is maar 1 creatieve speler en dat is Haye, overigens die komt vaak op eigen helft in balbezit heb je dus niet zo veel aan in je eindfase.
Dogan, El Allouchi, Malone, SvH, Immers allemaal spelers die je er prima bij kunt hebben. Maar dat is dan ook gelijk het probleem, erbij hebben. Ze brengen niet een extra kwaliteit zoals een man uitspelen, snelhied etc. etc.

Achterin is het daarnaast verdedigend ook matig. De goal tegen is een kwestie van vooral kijken hoe de tegenstander de bal naar elkaar toespeelt. We missen wat dat betreft enkel nog Joël Veltman, die liet namelijk gisteravond ook zien dat hij daar een kanjer in is.

Het mes moet tussen de tanden.

4    
TvB

Never change a winning team’ zei Steijn voor de wedstrijd. Op basis Vd wedstrijd tegen MVV.? Het is iedereen toch duidelijk dat mashart en Dogan niet meekunnen. Noblejas in vorm is een klasse beter denk ik. Met venema heb je iig wat snelheid voorin als je op de counter speelt.

3    
Marti

We horen al weken ik vind ik vind van steijn , nou ik vind dat jij het spel aanvallender moet gaan laten spelen , dan moet je maar gillen en roepen langs de lijn dat ze het balletje niet breed of terug moeten leggen , maar naar voren, dat is geen kwestie van ik vind het ij meer van dit wil ik en dat gebeurd , daar zijn trainers voor ,die hebben toch de cursus gevolgd .

15    
Kees

Hyballa’s selectie was de helft zo duur en hij presteerde 2x zo goed! Plus herkenbaar aantrekkelijk voetbal. Bovendien stond Hyballa aan het begin van zijn plannen. Wat als de spelers die hij wilde, zoals Lieftink en Drost bij ons hadden gelopen ipv de vriendjes van Steijn

9    
Henk

oooow nou mist hij ervaring... en is de ploeg niet zo ver...zegt Steijn

Immers 34
Malone 31
Bilate 29
Haye & Olij 26

Pffffff instelling en mentaliteit dat mis ik!

Zit geen patroon/ lijn in en maar leunen op je eigen 16 en maar naar achteren lopen en hopen op een gelukje aanvallend dat de bal een x goed valt

Steijn het ligt aan jou!! ...

Wat denk ik graag terug aan hyballa!

-8    
Nicky

Flikker toch eens op met Hyballa... Had hij de boel noet zo moeten naaien.. Viezerik.. Bah bah... Als als als.. Eens dat Stijn een dikke onvoldoende scoort.. Maar om nou de hele tijd ongefundeerde shit aan te halen.. Misschien was t wel 10x erger geweest onder dir mafkees..

5    
Noad1976

Italo moet dan toch echt naar specsavers.

Ik heb de betere fases gezien😅😅

-6    
Stoep

de oplossing is er; trainer eruit, spelers ook eruit, en dan...... dit NAC is niet beter dan cambuur, almere, etc. Immers was een gok en pakt niet goed uit, malone idem in mijn ogen. Dat mensen aan PH referen, haha was dat niet hetzelfde verhaal... Brood is niet meer vrij....We moeten een trainer ook wel eens de tijd geven. (en dat betekend meer tijd dan 1/2 seizoen). De selectie die er staat heeft groei mogelijkheden, spits positie blijft lastig. Steijn zal Immers nooit vervangen, maar dan hoop ik dat iets van zijn oude klasse laat zien.

8    
Roberto

Snel scout Peter Maas doorschuiven,dit afbraak voetbal kan echt niet meer.Maas heeft overal waar hij trainer was ploegen aantrekkelijk laten ballen.4.4.2 gaan ballen zonder die droeftoeters van Allouchi en Dogan lopen100 meter in 2 minuten aan de zijkant hoe is het mogelijk.Immers dicht achter de twee spitsen hoe moeilijk kan het zijn.Succes tegen de Hoogovens uit IJmuiden.

11    
Da Pope

@Italo

Je koopt niet veel voor een 'betere fase', wanneer zo'n fase geen enkele kans uit open spel oplevert. Gezien de staat van dienst van veel spelers in deze selectie mag je verwachten dat de meeste basiselementen goed gaan: opbouwen, spel verleggen, combineren. Ik vind het geen compliment waard dat die dingen lukken. Voor mij is dat de absolute basis van wat je van een zelfbenoemd promotiekandidaat mag verwachten.

Steijn is geen trainer bij Helmond Sport, maar bij de grootste club uit de KKD. Dan is het op dit moment gewoon niet goed genoeg.

5    
Normaal

Weer twee waardeloze interviews met Steijn! Voor en na de wedstrijd. Als hij zo zijn teambesprekingen doet dan weet ik waarom we zo kansloos en inspiratieloos verliezen. Lekker makkelijk kijkt toch geen TD over de schouders mee. Weggesaneerd voor een positief bedrijfsresultaat. Vooral doorgaan zo.

1    
Braze

Volgens Steijn hebben de spelers vaak de verkeerde keuzes gemaakt etc.etc.
Waar traint hij dan nu al die maanden op?
Wanneer denkt hij zijn elftal zo ver te hebben dat ze wel kansen creëren en af maken?
Tegen de Graafschap was het spel van NAC zondermeer heel slecht, verdedigend, aanvallend en op het middenveld.
Heel veel balverlies, heel veel passes naar d verkeerde kleur en aanvallend onmachtig ook met 5 aanvallers(wat op zich al belachelijk is, die lopen elkaar in de weg.)

12    
Bas

De RvC moet zich schamen !!
Ze laten Manders Hyballa eruit smijten omdat die eigenzinnig is: dat is toch Noad!!
Vervolgens kapitalen uitgeven aan het netwerk van Steijn.

Brood eruit, Weijs eruit, Hyballa eruit en die RvC zit er nog terwijl er miljoenen worden gesmeten en het geld in eigen kring (Den Haag en makelaars) wordt rondgepompt.

Hup Nac

10    
NACBELG

Voordat we spelers aanvallen of ze nu wel of niet goed spelen , is voor mij de belangrijkste vraag , .................................................
Met welke opdrachten en tactiek die ze moeten uitvoeren van Steyn ( anders staan ze er de volgende keren er waarschijnlijk niet meer in ) het veld in .
Er is zoveel verschil in de spel beleving en power , met nu en met veel mindere spelers , dan onder Hyballa.
En ja ze kunnen dan nog altijd verliezen , en dat is jammer , vooral als NAC supporter , maar je moet wel trots op ze kunnen zijn , dat ze met volle overgave en inzet gespeeld hebben en als de tegenstrever beter is , het zij zo.
Maar zoals ze en dat vanaf de eerste wedstrijd dat ze onder Steyn spelen , dan schaam ik me er voor om met dit spelers materiaal , waar andere trainers , vooral de laatste jaren alleen maar van hebben kunnen dromen, NAC supporter te zijn .
Ik pleit totaal niet om de trainer te ontslaan , maar dit kan niet meer , vanuit het technisch beleid moet er toch eens ernstig worden nagedacht
En ja ik en met mij velen , betreuren nog steeds dat Hyballa weg moest cq weg wou , maar mijn vraag is daarover ook : waarom wou hij weg , hij heeft wel gezien wat onder andere JP kon en bracht , zonder hem , ook geen miljoenen voor JP.
Als je zag hoe hij ze tegen onder andere tegen AZ liet spelen , met als een van de uitblinkers daar Stokkers , die er volgens veel kenners nets van kan , en ok is zeker niet de beste speler die we ooit hebben gehad , maar als je de spelers gebruikt op de juiste manier en in de juiste opstelling en tactiek , verandert het heel veel.
Waaom zijn heel wat spelers die de laatste jaren bij NAC afgegaan en spelen nu bij de concurrenten de pannen van het dak , juist inderdaad door een totaal verschil in het al jaren laffe spel van NAC , zie onder de leiding van ; Dijkhuizen, v/d Gaag , Brood en dan een tussen opleving ( met dezelfde spelers) ,onder Hyballa , en nu het nog droevigere spel onder Steyn .
Nee , we moeten het NIET zoeken bij de spelers , kwaliteit in overvloed voor de KKD , maar bij de technische belabberde leiding onder aanvoering van Steyn , maar ja dat is bij hem al jaren zo en zal altijd blijven vrees ik.
En dat hoop ik , maar zal ijdele hoop blijven , veranderen , ik wens elke NAC supporter sterkte en veel moed om het wekelijks te blijven aangluren .

10    
Baosje

onder Hyballa had NAC de graafschap bij de strot gepakt , had ze afgejaagd op HUN eigen helft ipv af te gaan staan wachten op JOUW eigen helft

NAC speelt angsthazen voetbal , enkel om NIET te verliezen ... NAC moet spoelen om te winnen .... en juist dáár ligt het probleem....

komt NAC achter , dan is het voor deze selectie bijna ondoenlijk om terug te komen in een wedstrijd ...tegen mindere teams lukt dat nog wel ....tegen Cambuur ? WEGGESPEELD ...tegen Almere ...KANSLOOS ...gisteren tegen Graafschap ... OUWE WIJVEN voetbal .... geen vechtlust , geen kans gecreëerd ... helemaal niets !

een wijze profeet zei eens... NIET GESCHOTEN , IS ALTIJD MIS ...

laat daar toch een kern van waarheid inzitten

schiet GVD eens op goal , ipv balletje breed of balletje terug , want daar krijg ik stilaan toch een erg slappe zak van

6    
@roberto

Zo met je eens!... Peter Maas is een top scout en een top trainer... altijd en overal aantrekkelijk voetbal gespeeld en overal prijzen behaald.. en een neusje voor talent!

Peter en Peter... dat zou een mooi duo zijn!

En waar blijft onze technisch directeur?
Die de boel in de gaten houd, wat onze ms en mm uitspoken?

Wat een beton afbraak voetbal zeg!..
Dit kan ECHT niet.. nac onwaardig!

Wij zijn noad!!!!

8    
Scheppioni

Nee Maurice hier sla je de plank wat mis, NAC was ook de eerste helft armtierig slecht, het leek er na een kwartier op dat we makkelijker gingen voetballen maar dat was maar effe .....en die goal was het toppunt van dat het geen team is, alweer helaas ! Ik zou Stein voor langer termijn wel houden dit seizoen, hopen dat het op langer termijn nog iets effect gaat hebben, maar dit NAC gaat het tegen telstar zeer lastig krijgen ! Ik ben altijd voor na zo'm armoedig optreden, teruglopen naar BREDA ! Wedden dat er meer gas op wordt gezet volgende wedstrijd !!! Schande nac !

16    
Scheppioni

Oh ja Steijn, de graafschap verder dan nac, zij waren ook niks, volendam liet dit as team prima zien afgelopen weekend, dus bietje gelul ....

-9    
Nacdictive

Wat een gejank zeg.. Hij zegt helemaal niets raars. De Graafschap en Cambuur zijn de gedoodverfde nrs 1 en 2 met Volendam daar evt bij en Almere doet het extreem goed.
Ik ben niet onthutst door deze nederlaag.
Misschien de trainer en AD eruit gooien, dat gaat helpen?!

8    
Belgische Naccer

Je hebt GEEN voorhoede

Dogan is niks
Allouchi is niks

van Hooijdonck...tja als je hem vrij kunt zetten voor de goal, schiet hij ze er wel in. Maar dat gaat niet lukken met bovenstaande 2 "vleugelspelers".

Het wachten is op de Rooij en Bilate en alsjeblieft die Dogan en Allouchi gewoon op de bank! Daar waar ze thuis horen.

Je gaat nog veel punten verliezen als je deze voorhoede laat staan. Daar komen Steijn en Manders vanzelf achter.

2    
Dutchbird

Beste Maurice, als je nu met jezelf afspreekt dat je nooit meer met 9 spelers en twee bv's tegen een team van 11 wilt spelen en daarom Dogan en Mounir nooit meer opstelt, dan komt het wel goed. Je ziet neem ik aan zelf ook wel dat Mallone, Haye en Immers helemaal hopeloos worden van die twee vastlopers.

8    
Noad1976

Steijn “ als we geen corona hadden gehad tegen cambuur dan had ik het nog weleens willen zien “

Steijn “ tegen Almere is het gevolg van corona en alle blessures door overbelasting dankje KNVB “

Steijn “ tegen Go Ahead Eagles dit was wel door de ondergrens ik moest ingrijpen om erger te voorkomen geen excuses meer “

Steijn “ tegen NEC het is jammer dat het niet gelukt is maar we zijn op de weg terug “

Steijn “ tegen MVV trots op de jongens we gaan ons voorbereide op de graafschap verschillen zijn klein die moet gewonnen worden “

Steijn “ na de graafschap ik heb vanaf het begin al gezegd de favorieten zijn cambuur en de graafschap wij proberen aan te haken meer mag je niet verwachten “

Deze man bepaalt het tactisch plan?

Kansloos!-5    
Wtown

Man man man wat een reacties weer hier. En deze mensen riepen de 1ste 6 wedstrijden dat we kampioen werden. Ben eens realistisch, we zijn nog steeds bezig om de schit van een paar jaar wanbeleid weg te werken. Denk je nou echt dat Steijn en Manders dit binnen een paar maanden voor elkaar krijgen. Heb geduld, vooraf is ook gezegd mee doen om promotie, momenteel zijn Cambuur en graafschap verder, ze hebben beide ook een team wat al langer bij elkaar is. Trainer lekker laten zitten, dit komt goed! Reactie van Steijn overigens niet goed, geen schijn van kans gehad gisteren! In de winterstop staan we zeer kort achter beide ploegen op de 3de plaats.

2    
Kiko

Ik denk dat Maurice zo glunderde (tijdens en na de wedstrijd) omdat hij zat te genieten van zijn oude pupillen Seuntjens en Opoku. Die waren namelijk erg goed. Zou me niets verbazen als hij ze dit gunt. En hij was blij met Nijhuis als scheids. Lijkt echter weinig te hebben met zijn eigen team...

-2    
Hugo

En toch denk ik dat de rit nog lang is. NAC heeft een prima ploeg. NAC gaat meedoen om e bovenste 2 plekken. Eerste helft was nog best aardig. Tweede helft moet er uit een ander vaatje getapt worden maar het blijft allemaal veel te lief. Waarom wordt er geen koekje aan Seuntjens gegeven na 15 min, waarom wordt er niet eentje vakkundig tegen de boarding gejast. Dat miste ik vooral in de tweede helft. Dat wanneer het niet loopt, spelers op staan om de tegenstander op te naaien, ze te slopen. Tegen Telstar moet er gewonnen worden. Hup NAC

4    
Real Robert

Met het afbraakvoetbal, dat Steijn al zijn hele trainerscarriere presenteert heb je wel goede en snelle voorhoedespelers nodig, die bij een omschakelijk in stelling gebracht kunnen worden.
Meneer Steijn heeft zijn hele Haagse entourage meegenomen, maar heeft b.v. verzuimd goede en snelle vleugelspelers te halen.
Immers kan het omschakelen zowiezo niet meer belopen. Die kun je alleen nog maar als pinchhitter in de spits gebruiken.
Probeer die Azagari eens op zijn plaats.
En a.u.b. die 2 vriendjesm El A. en Dogan uit elkaar
halen. Zien alleen elkaar.
Ja, een goedsvermogen uitgeven aan een 19 jarige rechtbuiten.

-3    
Real Robert

Correctie: rechtsbuiten moet linksbuiten zijn.
Overigens zit een Van La Parra nog steeds zonder club.

Laad alle berichten na dit bericht in