Overal waar we komen

BSR TV: Maurice Steijn na Almere City - NAC (2-0)

Italo

Maurice Steijn zat eindelijk weer op de bank. Vanmiddag wist hij nog niet of hij in de bus mocht stappen maar gelukkig was zijn testresultaat voldoende om alsnog mee naar Almere te reizen. Helaas zag hij NAC verliezen in en tegen Almere. We spraken de trainer na de wedstrijd.

Terug naar overzicht
62 Reacties
46    
Barbapapa

@scheppioni

Heb je het interview wel gehoord? Als ik hoor hoe alles loopt en de spelers naar wedstrijden toe leven. Men op eigen vervoer naar wedstrijden moet komen.
Dan krijg je juist begrip waarom het minder gaat. Dit is geen topsport bedrijven, maar overleven. Helaas raken we 2 spelers kwijt vandaag.

Het is nu een avond balen. Go Ahead spelen met de spelers die willen en aanvullen met jeugd. Komende week trainen met de mensen die er vandaag bij waren en volgende week kan er weer een aardig elftal staan.


-54    
Scheppioni

Tis gewoon horen bij het DNA van ons NAC, nu mag NAC corona enigszins aanhalen maar dan nog is het verval heel erg groot, cambuur oke, is een prima voetballende ploeg, maar dit almere ..... ondanks nu alle perikelen gaan we met 99,9% zeker een zwaar tegenvallend maand november tegemoet, dit draait ons NAC gezien het verleden ook, nooit ineens zomaar weer om en gelukkig is het nog ver tot eind competitie !

35    
Frits

Meld de KNVB maar dat we de wedstrijd maandag administratief afdoen en Deventer de overwinning geven!

27    
Los Pollos Hermanos

Ja lieve mensen, we hebben verloren. Verloren van een stug Almere, natuurlijk. Veel afwezigen of niet geheel fit, u heeft gelijk. Mij of meer ingecalculeerd, net als de nederlaag tegen Cambuur. Maar wat mij meer zorgen baart is het aantal uitgespeelde kansen wat NAC creëerde. 0. Tenzij u (de overigens naar behoren invallende) Buffonge zijn droge knal in de korte hoek als uitgespeelde kans ziet. Ik schrok hier toch wel van.

Maar er is nog een kwestie die uw los pollos tot mateloze irritatie heeft gedreven. De inzet van Dogan, of beter gezegd, het totale gebrek daaraan. Dat had niets meer te maken met een gebrek aan wedstrijdritme. Pure desinteresse. Deze jongen is voor mij nu echt helemaal afgedaan. Lozen, dumpen, afschrijven, geef het beestje een naam, maar deze gast mag nooit en te nimmer een NAC shirt meer dragen.

El Al, waardeloos. Komt natuurijk terug van een zware periode, maar dit was echt onnoemelijk slecht. Voor mij, samen met Fiorini, de slechtste man van het veld. Fiorini dus, inderdaad. De man met Schots bloed. Ik heb weleens films gezien waarin die Schotten niet bang zijn te knokken voor wat ze waard zijn... Die film heeft meneer Fiorini in ieder geval niet gezien. En dat is jammer.

1 lichtpuntje. Of lichtpunt. En het wordt zo onderhand een herhaling van zetten: Nick Olij. Na al die jaren hebben we eindelijk weer een keeper die er staat. Is al maanden uitblinker. Ik mag hopen dat ons bestuur inmiddels e.e.a. contractueel goed heeft dichtgetimmerd. Maak het voor hem interessant om te blijven. Dat doe je met geld.

Een heerlijke wijnproeverij achter de rug, maar toch een zure nasmaak. Dat lag niet aan kurk op de fles. Je rekent op een nederlaag, maar geen van mijn tafelgenoten zag aankomen hoe zielloos wij ten onder gingen. NAC onwaardig. Alle randzaken daargelaten.

Fijne nacht.

46    
Barbapapa

@scheppioni

Heb je het interview wel gehoord? Als ik hoor hoe alles loopt en de spelers naar wedstrijden toe leven. Men op eigen vervoer naar wedstrijden moet komen.
Dan krijg je juist begrip waarom het minder gaat. Dit is geen topsport bedrijven, maar overleven. Helaas raken we 2 spelers kwijt vandaag.

Het is nu een avond balen. Go Ahead spelen met de spelers die willen en aanvullen met jeugd. Komende week trainen met de mensen die er vandaag bij waren en volgende week kan er weer een aardig elftal staan.


-3    
Nacbreda1989

Waarom zijn er mensen die zeggen dat je mag verliezen van Almere en Cambuur?? Nee dat mag niet. Zijn directe concurrenten, minimaal een punt!. Vooral cambuur zie ik weinig punten gaan verspelen. Daarna komen echt een hoop ploegen (Volendam Nac Graafschap Almere Nec) die gaan spelen voor plek 2. En ons Nac zal ook niet alles gaan winnen tegen de(kleintjes). Zeker niet met zo een wedstrijd mentaliteit. Hopen dat we Nec volgende week pakken, en het vertrouwen terug komt.

33    
Ratkopf

Kan iemand mij hier vertellen welke wedstrijden er nog wel meer doorgang vinden met 8 Corona gevallen in de selectie? Top Oss afgelast vanwege 5 gevallen. Wij missen tegen Cambuur 7 basisspelers.... waar gaat dit over?

-36    
Diep Holland

Rechtszaak tegen KNVB , meer dan geboden.

Versta en vertaal de N-O.A.D - voorwaarde, ook naar een mentaliteit , waarin Niemand , niemand , niemand , je via deze vast te stellen , valse route, vooraf van het veld kan spelen!

Hier dient Nac , heel Nac, compleet Nac, Breda zelf , een rechtszaak binnen rechtsstaat Nederland , ja iedere speler desnoods afzonderlijk, het recht te laten spreken , ja zoveel meer , meer dan Nac alleen, in feite , alles en iedereen waarvan de rechten alhier, ondergraven zijn en worden, deze onbekwaamheid in uitvoering, dit restant van recht waar recht ver te zoeken is, en dus , onwerkzame macht alleen nog, mensen reduceert tot figuranten, die niet in de gelegenheid worden gelaten, om zichzelf, elkaar, de club , nog enigszins te vertegenwoordigen. Is de KNVB een staat in de staat. Terugfluiten deze liederlijke onkunde.

Je onderwerpen aan deze waanzin, is meewerken aan krachten en machten , waar je nu allereerst , volledig je bestaansvoorwaarde in een hernomen te herwinnen rechtsbedding , als conditio sine qua non, jouw grond weet. Zonder deze helder vast te stellen hyper -voorwaarde is er geen grond, waarmee anders voetbal , niet alleen verwordt tot, een niets dan afwezigen op de tribunes, maar, op het veld, ook in feite nog slechts afwezigheid , alom aanwezig aan de macht is. Je kunt wellicht de doelen en cornerpalen ook vervangen met , ik noem maar wat, de knvb rechtsvertegenwoordigers. Hen, volstrekt aan hun mist overgelaten , zonder publiek, zonder spelers , voor paal laten staan.

Jongens, heradem, pak je echte adem, laat het je niet ontnemen. Weet je voorwaarden.
Diep Holland

26    
BATI

Je reuk en smaak wordt schijnbaar aangetast door Corona. Maar veranderen gele shirtjes ook in rode shirtjes soms??? Corona of niet. 3x een bal naar de goede kleur was weer erg moeilijk vandaag...

15    
Scheppioni

Steijn zegt zelf ook terecht, het spel op zich een bal bv over vijf meter in de voeten ging al lastig, daar speelt corona niet echt een rol in, dat mag je verwachten dat dit in ieder geval wel mag lukken ......

16    
Rick

Kijk niet iedereen is fit je moet dingen aanpassen,
Maar als ik zie wie er beginnen en als je ziet dat als Buffonge erin komt en door hem het meeste dreiging komt misschien een idee om hem eens te laten starten hij wil wel voetballen lijkt mij.

4    
Badeend

Rick, heb je Buffonge dinsdag ook in zien vallen? Dan snap je wel waarom hij niet in de basis begon, toch?

En Ratkopf - Top Oss was (blijkbaar) een heel ander geval. Daar waren een aantal (5?) positieve testen "ineens" terwijl er onduidelijk was bij wie het vandaan kwam, en hoe verspreid het was (onder spelers, trainers, ander personeel familieleden). Bij NAC was het in die zin "onder controle". Heel vervelend voor ons, maar niet vergelijkbaar.

26    
Bas

Almere miste er tegen Roda 9, stelde de reserves op en won gewoon..
Niet zeuren maar poetsen!
En vooral zorgen dat je er herkenbaar voetbal in brengt in plaats van met je kont op de eigen 16 hangen

En maar achteruit lopen,En maar hopen dat hij een x goed valt... niet om aan te gluren!
Dit heeft niks te maken met spelers die er niet of net er weer bij zijn, maar met de speelwijze!!

De oudere spelers moeten de jonkies bij de hand nemen, naar ze duiken zelf weg zoals de onzichtbare Immers en de dom spelende Malone

En dan zoeken naar excuses naar de knvb toe en dat de virus toegeslagen heeft... andere ploegen hebben hier ook last van!

Hoe kan Je de schuld geven aan de knvb dat 2 spelers geblesseerd raken.... andere ploegen hebben hier ook last van... toch?
En maar excuses zoeken!
Je hebt een selectie van 30 man zelf samen gesteld!

Plus niet klagen over competitievervalsing: Graafschap moest uit bij Jong Az opboksen tegen 4 spelers van het 1e elftal.

Bij de winst op 18-jarige jochies van Ajax, Utrecht, PSV en AZ roepen Manders en Steijn hoe goed ze het zelf allemaal wel voor elkaar hebben.
Nu hebben de spelers en de knvb het gedaan.

Ze hebben wel giga veel geld uitgegeven. De kas van NAC is leeg en de problemen zullen groot zijn als onze Haagse enclave straks vertrokken is

Kappen met die onzin!

-12    
NAC statisticus

2 wedstrijden in 1 week met een Corona selectie:

- 0 punten
- 0 keer gescoord
- 6 goals tegen
- 2 extra spelers geblesseerd
- van plek 1 naar 4
- 0 supporters in het stadion

Dank KNVB, leve het voetbal!

-46    
Remco

@ nac statistics

Bedank die blaaskaak van een Manders maar. Die laat ze gewoon spelen en doet er niks mee.

21    
Bekerkampioen

Steijn heeft absoluut een punt maar de vraag is of je dit zo voor de camera moet zeggen. Je bereikt er namelijk niets mee en ik vind het ook geen goed signaal naar je spelers . Accepteer deze omstandigheden , steun elkaar en schouders eronder wat mij betreft . Ps dit geldt ook voor supporters

22    
geelzwartwit

Zoals onze trainer zelf zegt:

"we begonnen de wedstrijd met een opzich nog prima elftal"

"we brachten aan de bal veel te weinig"

En de rest gaat over corona en spelers die niet begonnen

En kom op jongens we spelen KKD en zelf met de auto van Utrecht en Den Haag naar Almere om een wedstrijd te spelen daar verlies je echt niet door hoor. Alsof ze voor het eerst op het veld staan en champions league finale moeten spelen.

Zoals Steijn zei. Veel te weinig gebracht. Nul kansen op een schotje van DJ na.

Oh het nu al beginnen over "zoveel wedstrijden achter elkaar moeten spelen" ja dat klopt vier stuks maar hey we hebben er pas twee gehad he.

En de blessures van Sydney en Kaj kwamen doordat ze ver terug op eigen helft mee liepen te verdedigen... Daar horen ze niet te lopen. Maar met deze laat ze maar komen en ieder moet mee verdedigen tactiek dus wel.

Cambuur en Almere en Graafschap en Excelsior en Volendam zijn niet zo goed. Ze voetballen gewoon vooruit en als je dan betere spelers dan tegenstander hebt win je.

Ps. Begin invalbeurt van DJ tegen Cambuur en vandaag ook weer.. Die wil wel vooruit en dan zie je het spel zich al meteen wat meer verplaatsen.

Steijn ga bij jezelf te rade. Dat verdedigen en counteren werkt in de KKD als je je volledige middenveld en verdediging op orde kan hebben.
En dan nog is het zonde van ene Immers en Sydney enz dat ze zo weinig in doelrijpe of schot uit tweede lijn positie komen.

Onze spitsen lopen op eigen achterlijn slidings te maken en dat heeft niks met veel wedstrijd of corona of met eigen vervoer reizen te maken.

"we begonnen op zich met een prima elftal"

7    
geelzwartwit

@bsrats

Wat is dat voor een vraag?
Met een jong team in de beker starten?

Zijn we een amateurclub ofzo?
Waarbij het allemaal niet uitmaakt?

Je moet toch iedere wedstrijd willen winnen of wat?
Daarnaast kan je zo'n wedstrijd toch iedeaal gebruiken om de spelers die weer wedstrijdritme moeten opbouwen progressie te laten maken?
En mijn inziens gebruik die wedstrijd om je tactiek en speelwijze aan te passen zodat er veel meer kansen ontstaan.

Zullen we met een jong team spelen..

Overigens mogen de interviews wel. Meer gaan over de spelers die gespeeld hebben wel fit zijn geen corona hebben gehad enz.
En dat was volgens mij het basiselftal wat gestart is. Die waren allemaal fit en geen last van corona gehad.

Kijk naar wat er wel is ipv blijven hangen in wat er niet is.

5    
Mick j

Er in blijven geloven laatste periode
thuis tegen de Graafschap en AmCity
thuis en de jong ploegen .
Dus . Het moet lukken .
Nu zaak om mee bovenin te blijven doen.

36    
Tipex

We verliezen 2 wedstrijden op rij, en het gezeik is weer begonnen. Manders een lul, Steijn een lul, El Al een lul, Sydney een lul, Kaj een lul, Venema een lul, Dogan een lul, Fiorini een lul. Gezellig weer hier.

16    
Noad1976

Wat zijn de verhoudingen in de groep? Lijkt verziekt. Zon Kaij de Rooij word door meerdere spelers gewoon overgeslagen. En wanneer ie zwaar geblesseerd raakt niemand van de groep die maar interesse toont.

5    
Nachoreca1

een nachtje geslapen, maar helaas, ik ben nog over de zeik. A dat cambuur door moest gaan van de KNVB en B hoe we gisteren rond liepen...corona of geen corona, ik neem aan dat als je bij de selectie zit je wel iets meer in je mars hebt dan dit. Wat een tactiek en spelopvatting tegen fucking almere zeg....man man
Schaam me diep. Binnen 1 week gaan we alles Vermeulen ben ik bang...maar ach..whats new...hup nac..

8    
Real Robert

@NOAD1976. Je maakt een interessant punt.
Ook Dogans luie gedrag is een veeg teken. Is terug in zijn tijd bij Sparta.
Maar bovenal is het vooral Steijn, die in zijn oude rol terugvalt: saai, afwachtend voetbal, zoals in zijn tijd bij VVV.
En er is een oude voetbalwet: stel geen half-fitte spelers op. Dan maar minder goede spelers, die het wel kunnen belopen.
Zo verliezen bij Almere is wel een schande!

3    
D'N Klaagmuur

Ik ben vaak pessimistisch over NAC, maar nu eigenlijk gewoon niet na deze 2 nederlagen. Ik vind het geen wereldramp om nu van 2 hooggeklasseerde ploegen met dit Corona gezeik te verliezen. Beter dan dat je nu hierdoor tegen Oss en Helmond punten had verspeeld. Kop omhoog, die bekerwedstrijd als oefenpot gebruiken en daarna gewoon knallen tegen NEC en de Graafschap. Daar heb je de weer alle tijd voor gehad om je op voor te bereiden, dus dan geen excuses meer!

Hup NAC!

1    
Nacbreda1

Verneuken ipv Vermeulen bedoel ik uiteraard.

7    
sjef de gevulde koek

Je heb leiders nodig in het veld zoals Immers. Als die er niet in staan zijn het jongentjes en dan zakken ze gruwelijk door het ijs. Met een bilate. Immers Haye en Rosler die er altijd vol opklapt was dit zeker niet gebeurd. Waar ik wel echt een geërgerd heb is Venema godver wat een slappeling is dat zeg. En ook El Allouchi was om te janken. Nu snap ik dat hij erg ziek is geweest maar een bal over 5 meter zo aan de tegenstander geven is vrij erg. Naja hopelijk word snel iedereen fit. Ohja en onze huis DJ daar komt in 15 minuten meer gevaar vandaan dan heel de voorroede bij elkaar.

11    
Jf

Ondanks alle Corona perikelen heb ik toch ook zorgen over het spel. Nac speelt vanaf dag 1 geen goed voetbal. Dit zijn ook de woorden van de trainer.
Vooral onzuiver in de passing.
Volledig fit kunnen ze dan putten uit strijd en een mannelijk middenveld maar voetballend zie ik alleen Haye eruit springen.

4    
Kipiani

Corona zal best een rol spelen.
Maar toch kan me niet aan de indruk onttrekken dat ingespeelde teams als Cambuur en Almere mijlenver voorliggen op ons.
Het verschil in vertrouwen, vastigheid, agressiviteit, snelheid en dreiging is zo groot dat ik me afvraag of we dat nog inhalen. En dan komt Volendam er ook nog aan.
De emotie en de waan van de dag hebben ons weer zand in de ogen gestrooid.
Gelukkig is het seizoen nog lang niet voorbij en de bal rond, maar met een Verreyt is het toch wel lekker voetballen vanuit een defensieve gedachte.

-23    
Frits

Het kaartenhuis stort ineens.

En Manders: een half miljoen voor De Rooij? Ben je helemaal van de pot gerukt?


7    
Belgische Naccer

NAC was tegen Ajax echt goed. Toen kwam Corona, en nu zit je met een selectie die totaal niet fit is, niet getraind, maar wel gewoon moet spelen omdat de KNVB dat verplicht met 12 verliespunten in anderhalve week tot gevolg en meerder blessures.

Dit had je als NAC gewoon nooit moeten accepteren. NAC had niet meer moeten spelen na de Corona uitbraak. Maar blijkbaar is het juridisch niet mogelijk om niet te spelen?

Daarom zou ik als 'statement' de bekerwedstrijd maar eens laten schieten en je focussen op het fit krijgen van de A-selectie, want NAC moet promoveren. Dus stuur maar een brief naar de KNVB dat je niet gaat spelen voor de beker.

Als dit juridisch ook niet kan, stel dan de volledige O21 maar op. Misschien haal je nog wel een resultaat ook dan, want die zijn wel fit toch?

Hoe dan ook. Het voelt allemaal erg kut en onrechtvaardig. De ploeg in vorm die Ajax 2 met flair aan de kant zette, had ook gewoon gewonnen van Cambuur en Almere! ze gaven geen enkele kans weg. Nu regent het kansen.

Maar we zullen het nooit weten, en staan volgende week weer kansloos 6e op 10 punten achterstand.

En natuurlijk kun je dromen en hopen, zoals ome Cor en consorten, zo van alles komt goed, het seizoen is nog lang...bla bla bla

Maar feit is gewoon dat je je complete voorhoede (die toch al niet veel voorstelde) nu ook nog kwijt bent en over een week alweer op een onoverbrugbare achterstand staat.

Dit gaat nog wel even na-ijlen.

5    
Ernie

Twee keer verloren en de mensen die niet tegen hun verlies kunnen, tonen weer hun ware gezicht.
Even voor de mensen zonder Nac-bril op.
Twee wedstrijden geleden stonden we inderdaad zonder puntverlies bovenaan. Maar wel tegen zwakke tegenstanders en vaak met zeer matig voetbal. We hadden het geluk aan onze zijde, het zat allemaal mee!
We hebben de pech, door Corona verzwakt, juist nu krijgen we de betere ploegen. Maar ook zonder Corona hadden we niet zomaar gewonnen van deze ploegen. Cambuur en de Graafschap zijn verder dan Nac. En het geluk is niet oneindig.
Maar het seizoen is nog lang en ook andere ploegen zullen te maken krijgen met Corona besmettingen.

4    
Nr. 20

Wat verwacht je nou met een half fitte selectie tegen2 teams op volledige fitte selecties.....Euh....ik weet niet. Net als paar invalsspelers door de mand zijn gevallen afgelopen 2 wedstrijden ook een aantal supporters hier al weten we onderhand na een nederlaag van NAC de standaardteksten al.....
You only sing when you’re winning!

6    
Cool hand

NAC was inderdaad goed tegen Ajax, Belgische Naccer, maar wel in die zin dat ze zakelijk en volwassen speelden en vooral heel effectief voor het doel waren. Ze waren niet goed omdat ze dominant en aanvallend voetbal speelden. Daarom is het jammer dat we nu niet weten waar we staan, omdat we met een verzwakt elftal speelden tegen Cambuur en Almere. 2 wedstrijden waarin we niet scoren en waarin onze 3 aanvallers niets hebben laten zien. Hoe reageert men als onze voorhoede de volgende wedstrijd(en) weer niet scoort?

4    
Sjak

Ta.. Da... Daar hebben we de derde colonne weer. Na 2 verloren corona wedstrijden tegen tegenstanders waar je normaal ook van had kunnen verliezen. En wat zie je dan weer in de uitspraken van die derde colonne, vooral gejank naar Dogan en El A. Je kan precies zien waar de pijn zit bij die gasten! Kap er nou eens mee en ga achter je team staan hugodver!!!!!

3    
Nr. 20

Sommige hier gaan de wedstrijd nog analyseren. Wedstrijden die gewoon niet hadden gespeeld moeten worden. Heeft geen zin. Is appels met peren vergelijken. Vergeet de impact van afgelopen weken niet dat hakt er in los van de fitheid. Come on NAC!!

15    
Patrick1979

Ik lees hier vele negatieve reacties op het spel van sommige spelers gisteravond. Lees het interview met Haye eens op BNDeStem dan weet je gelijk hoe het gesteld is met de selectie en dan heb ik gewoon diep respect voor die mannen. Het heeft er simpel gewoon hard ingehakt. El A is erg ziek geweest en nu wordt hij door vele slecht spel verweten. Heel veel mensen in de samenleving doen er weken tot maanden over om volledig te herstellen. Wij (sommige!) verwachten dat die mannen er gewoon weer staan nadat ze niet meer besmet zijn en dat ze alles weer kunnen. Dat is niet de realiteit.

Het is jammer dat de KNVB de impact van corona niet wil inzien. Die denken alleen maar aan zich zelf.

14    
Ivo

Ik heb echt alle begrip voor de situatie en snap dat we tegen Cambuur en Almere er doorheen zakken.

De pot tegen Go Ahead afdoen met reserves en jeugd en dan opbouwen naar de komende wedstrijden. Trainen en ritme opdoen.

Wat ik wel jammer vind is dat Steijn NAC zo ontzettend verdedigend laat spelen. Ook tegen de jong Teams en Helmond. Er zit heel weinig creativiteit in het team, weinig spelers die de beslissende actie kunnen maken. Het is traag en voorspelbaar. Ik ga liever met het mes tussen de tanden ten onder, maar wel met een drang naar voren. Wat dat betreft vond ik het voetbal van Hyballa leuker om te zien. Er straalde meer passie en strijd vanaf en dat hoort bij NAC.

Ik hoop dat Steijn de periode tot de winterstop gebruikt om er wat meer voetbal in te krijgen. Het is voetballend echt nog onvoldoende en met deze selectie moet je beter kunnen. En dat staat even los van de resultaten.

5    
Nr.20

Inderdaad patrick1979. Of hoor zijn interview op omroep Brabant. Dan krijg je pas inzicht en moeten we juist nu onze spelers steunen. Allemaal en geen een uitgezonderd!! Nu juist eenheid uitstralen. Echt zonde man dat we dit niet in een vol stadion kunnen laten zien. Dat mis ik pas echt!

12    
Am

Wat zijn sommige mensen toch kortzichtig in hun reacties.
Als het verhaal van Tom Haye leest, dan weet je dat je eigenlijk niks mag verwachten van deze ploeg. Het is natuurlijk te gek voor woorden dat deze wedstrijden gespeeld moeten worden. KNVB schaam je!
Corona zal het hele seizoen grote invloed hebben op het voetbal. En het is de vraag of je zo wel door moet spelen.

4    
Cool hand

Daarom was de Rooij zo belangrijk, Ivo. Iemand met een individuele actie. Bij Eindhoven was dat iig het geval. Als hij wegvalt, wordt het El Al, Sydney en Venema. Zeg het maar...

7    
J nac

Stoppen met deze loterij want dit kun je geen competitie meer noemen.
10 dagen geen groepstraining en dan verplicht worden om te voetballen hoe verzinnen ze het.
Weg periodekampioenschap en veel blessures erbij.
Als je ziet hoe de jongens en trainer reageren op dit alles is er maar 1 conclusie stoppen.
Knvb schaam je.

6    
TpT

Die corona crisis heeft ingehakt de afgelopen 3 weken. Staat als een paal boven water. Alleen daarom al weiger ik het de spelersgroep aan te rekenen. Hadden we anders beter voor de dag gekomen tegen cambuur en almere? Dat zullen we nooit weten en is ook niet belangrijk. Het is namelijk achter ons. Naar voren kijken en door. We staan er nog steeds goed voor, omdat we onszelf in de eerste 6 wedstrijden ruimte hebben verschaft.

Wie weet wat er nog aankomt dit seizoen bij ons of bij de concurrentie.

22    
Chris W.M.

Steijn vandaag bij Omroep Brabant;

“ Ik heb spelers die 's nachts hun vrouw met de ambulance op hebben moeten laten halen. De wedstrijden hadden niet door moeten gaan."

En je dan afvragen waarom sommigen niet het gif kunnen brengen wat nodig is in dit soort wedstrijden...

2    
geelzwartwit

@chris wm

Ik snap ook niet dat diezelfde Steijn dan in een interview met bsiderats na de wedstrijd niet weet waarom er zo weinig uitkomt ondanks dat er toch een prima elftal aan de start stond.

En we moeten interview Haye lezen en Mounir zegt op camera dat we met dit team wat er stond beter had gekund enz enz.

Wat is het nou?
Waren die elf gisteren begonnen nou ook allemaal terugkomend van corona enz of hebben die gewoon slecht gepresteerd?

Het lijkt erop dat er twee situaties zijn.
1. De corona ellende
2. Het op zich prima team wat gisteren begon (volgens Steijn) wat er weinig van bakte.

5    
Buddha

Je moet de jongens nu hun rust laten pakken en volgende week weer enigszins normaal trainen naar NEC toe. Gewoon de A junioren laten spelen maandag. Ga je daar nu met de selectie heen maak je zoveel meer kapot, jammer maar dan maar geen bekeravontuur dit jaar.

7    
FVBreda

@Geelzwartwit

Omdat een topsporter het in eerste instantie altijd bij zichzelf zoekt. Zonder deze instelling wordt je geen topsporter.

Daarnaast is er nog niemand die weet wat corona met je conditie doet. Hoe snel en of je wel helemaal hersteld.

19    
josjosjos

Ik word echt doodziek van al die mensen die maar zeggen dat er een tandje bij moet en dat men zich niet zo moet aanstellen. Kijk het interview met Haye bij Omroep Brabant maar even terug! Die jongen staat bijna te huilen op het veld! Alsof het hem niks zou doen. Hou toch op met me.

Blijf verdomme een beetje achter je spelers staan joh. Die gasten hebben gewoon een enorme dreun gehad. Ziek zijn, familie die ziek is, niet trainen, conditie kwijtraken, in enorme onzekerheid leven en als klap op de vuurpijl nog even 4 potten voetballen in 10 dagen, nota bene tegen je directe concurrenten. Het enige wat je die gasten moet geven is een hart onder de riem! Niet de wind van voren!

Bovendien: het seizoen is nog lang. De kans is aanwezig dat andere ploegen (god verhoede) met hetzelfde te maken krijgen. En mocht dat gebeuren dan hoop ik dat NAC supporters zich een beetje medelevend opstellen. Niet zoals die *bliep* supporters van Cambuur en de Graafschap die even hun zure grammetje komen halen over dat zij niet gepromoveerd zijn afgelopen seizoen.

7    
Chris W.M.

@ GEELZWARTWIT

Natuurlijk moeten ze meer kunnen brengen. Dat weten ze zelf ook wel. En misschien hadden ze zelf ook meer verwacht. Fit genoeg zijn om te spelen is 1 ding, maar dan komt het mentale om te de hoek kijken. En als ik dan idd de interviews met Steijn, Haye en El Allouchi lees en hoor is daar nog veel werk aan de winkel.

-5    
Theoden King

We zijn afgegaan als de spreekwoordelijke gieter.
De combinatie corona en gebrek aan bezieling is voor ieder team dodelijk, dus ook voor NAC.

Dat virus heb je niet in de hand, maar de instelling en opstelling van je elftal wel. Wie zich aangesproken voelt, mag de handschoen opnemen.

Offtopic: vandaag zegt competitieleider Jan Bluyssen in de tepelgraaf dat de competities sowieso worden uitgespeeld.

7    
Piet

Die wedstrijden hadden echt niet door moeten gaan. En als ik sommige reacties lees, dan snap je er echt niks van. Ze zijn geen van alle echt fit en dan verlies je gewoon elke wedstrijd. Maar vind nu ook dat er voor geen enkele club meer een excuus is. Corona of niet gewoon spelen. Anders is het echt competitie vervalsing. Kijk aanvallend was het niet echt denderend bij nac maar verdedigend en het midden veld was gewoon sterkste van alle clubs. Deze 2 wedstrijden haddden we nooit verloren als iedereen fit was geweest.

12    
De Horzel

We zullen nooit weten wat nu echt de rede is waarom we staan waar we nu staan. Enkele weken geleden leek het eindelijk allemaal mee te zitten voor ons clubbie. Goed beleid, alle wedstrijden werden gewonnen en eindelijk werd het aangedurft in de buidel te tasten voor een speler met toekomst (de Rooij). Nadat er ook nog eens aardig werd gespeeld tegen jong Ajax zat NAC volledig in het 'momentum'. Het ideale moment om tegen directe concurrent de graafschap te spelen, die allesbehalve overtuigde in hun wedstrijden. Eindelijk was er vertrouwen dat we zo'n belangrijke wedstrijd gewoon konden gaan winnen om vervolgens met nóg meer vertrouwen tegen cambuur te spelen..

Maar nu twee weken later is alles anders.. We zitten wederom in de welbekende hoek waar de klappen vallen en onze gifbeker blijkt weer helemaal vol te zitten. Natuurlijk zijn de blessuregevallen te wijten aan het gebrek aan training en ritme. En natuurlijk nis de voorbereiding zeer onrustig. En het kan best zijn dat door deze corona uitbraak alles in elkaar ingevallen wat er was opgebouwd.

Wat we niet weten maar waar ik stiekem toch ook rekening mee houdt, is het feit dat we zonder deze uitbraak ook hadden gestaan waar we nu staan. Want, heel eerlijk.. Zo geweldig hebben we echt niet gespeeld. En de tegenstand was ook absoluut niet best. We wisten allemaal dat na de westrijden tegen cambuur en almere zou blijken waar we zouden staan.
Misschien zijn we toch nog niet zo ver als dat we even dachten door de goede seizoensstart.

Anyway, als deze onrustige periode achter de rug is moeten we gewoon doorgaan. Er staat een degelijk team maar je moet geluk hebben met hoe het gaat vallen. Wie weet wordt straks cambuur ook zwaar benadeeld door corona of blessures.

Ik als die hard NAC fan heb veel respect voor cambuur. Die mogen pas klagen wat hen vorig seizoen is overkomen. Maar hun gaan uiteindelijk ook gewoon door en kijk waar zij staan.
Kom op jongens. Vooruit kijken, stoppen met zeuren. Het seizoen is nog lang. Bredaas yellow army!!

-7    
[email protected]©

Als je twee wedstrijden in de week niet aan kunt, dan hoor je niet thuis in het betaald voetbal. Dan ga je lekker een niveautje lager spelen en dan speel je alleen nog in het weekend een matchke.

1    
Barbapapa

@geelzwartwit

Dat spelers zelf moeten rijden is juist wel een van de redenen dat je slecht speelt. Het gaat niet om het feit dat ze wat kilometers met de auto moeten maken, maar je moet verder kijken.

Deze jongens zijn niet op de club, niet met het team aan het trainen en zitten thuis in onzekerheid. Als je dan ineens in je auto moet springen om naar de wedstrijd te gaan is het toch kansloos? Thuis trainen zullen ze allemaal doen. Maar dat is wat hardlopen of iets dergelijks, toch heel wat anders als de explosieve fysieke arbeid die in een wedstrijd wordt gevraagd. Dat is toch geen professionele voorbereiding....

Ja dan nog moet je de bal naar de goede kleur spelen en dergelijke. Echter kijk alle wedstrijden maar terug van afgelopen seizoen, dit is een probleem wat we elke pot wel hebben. Dit hebben we kunnen camoufleren met knokken en powerplay. Een enkele wedstrijd was er rust en redelijk combinatie voetbal. Maar dat het vechten ontbreekt wat ons juist bij een paar lastige wedstrijden heeft geholpen kan ik door alles wel beter begrijpen.

Neemt niet weg dat ook ik baal, alleen er is echt wel hoop.

7    
geelzwartwit

@chris wm

daarom blijf ik mijn vraagtekens stellen bij de speelwijze (al heel het seizoen)
Nu zie je hoe kwetsbaar je kan zijn en dat die speelwijze alleen werkt als alles klopt/meezit.

Immers na zijn eerste wedstrijd bij NAC "hier in de KKD wordt er wel wat anders van je verwacht dan in de eredivisie doelend op het vele stofzuigen, sleuren en meeverdedigen"
Een Kaj die in beide wedstrijden meer verdedigend werk heeft gedaan dan ooit bij Eindhoven
Een Sydney die nog verder dan midden eigen helft mee moet terug verdedigen en dat niet kan opbrengen (logisch) waardoor die verdediger van Emmen op kan komen en vrije doorgang krijgt voor een 1 tweetje wat voor de goal zorgt.
Een DJ die wel naar voren wil spelen en meteen opvalt.
Een Kaj, Sydney en Venema die veel te ver van de goal een bal krijgen. Enz enz.

Zo'n Immers die heeft gelijk...het is aanpassen en anders spelen bij NAC ja bij NAC denk ik maar ik denk dat als Immers bij Cambuur of Graafschap speelde hij helemaal niet zoveel vuile meters hoefde te maken en hij al op minimaal 3 goals en 3 assists (schoten van de 16) had gestaan.

In de eredivisie kun je zoals Steijn met VVV speelde prima uit de voeten. Het is overzichtelijker en minder oportune. In de KKD moet je als je betere spelers hebt het spel maken en doelpunten maken. Domineren. Zoals Cambuur en Graafschap en Almere spelen om te winnen en niet om tegen te houden en hopen op een counter.

Kaj een slijding op eigen achterlijn en geblesseerd. Hoe typerend voor de speelwijze van NAC wil je het hebben zeg. Sydney bij een verdedigende actie op eigen helft

1    
Afsluitend voor mij !

Uitstekende reactie van @josjosjos ofwel jos tot de derde macht.
Aanvullend ; competitie had nooit gespeeld mogen worden. Druist in tegen alle principes van behoud gezondheid en sportiviteit.
Alternatief ; men had een plan de campagne op moeten stellen dat de betaalde clubs financieel de winter doorkomen. Mogelijkheden genoeg met creatief denken. En dan in het voorjaar een verkorte competitie spelen. Grote kans had het dan met publiek gekund. En anders op zeker de volgende competitie met publiek.

Dit is 1 grote trechter van ellende en het zal waarschijnlijk alleen maar erger worden. Intelligente spelers denken na om te weigeren onder deze omstandigheden hun werk te moeten doen. Hier ligt m.i. een taak voor de spelersvakbond !

Nu wens ik in de eerste plaats iedereen het behoud van een goede gezondheid.

3    
Dun Diëe

1000% eens met de Horzel. Geen woord aan toe te voegen.

1    
geelzwartwit

@barbapapa

ik ben het helemaal met je eens. Je zal mij niet horen over geen inzet enz enz.
Ik geloof gewoon niet dat de speelwijze, spelopvatting en tactiek werk in de KKD.
En dat je daarmee fysiek ongemak en blessures juist in de hand werkt.
We hebben gewoon goede spelers ook de aanvulling met reserves. En ik heb ze heus wel zien werken. Misschien zouden ze eens juist wat minder moeten werken en meer vrijlopen en eenvoudiger met drang naar voren spelen. De spitsen zijn nu op vanwege het rennen van box to box. Waarom word Haye zo gemist? Nou dat is wel duidelijk dat is in deze speelwijze de enige die de tegenstander een beetje tegenhoudt door op die positie het spel te verdelen en daarmee de spitsen ook gevaarlijk houdt. Haye weg. Geen creativiteit en nul aanvalsplan of spel. Dus Cambuur en Almere kom maar met alle verdedigers over het middenveld opzetten.

Wie niet sterk is moet slimmer spelen.

2    
Badeend

Wat vallen veel van de NAC supporters hier me ontzettend tegen zeg. Zeuren, piepen, zielig doen, afkraken maar NOAD - ho maar.

Bah.

2    
Scheppioni

Dit hele virus doet bij sommige veel, dat is zo, ik ben ook de eerste die zegt dat de knvb in deze situatie nooit NAC had mogen laten voetballen, maar alle duimpjes bij mij naar beneden is prima, maar blijf erbij het is niet alleen dat, in de breedte is ons NAC zo goed helemaal niet ! Dus ook al mis je zeven basisspelers diegene die dan er moeten staan hebben moeite om van dichtbij al naar dezelfde kleur te spelen ...... buiten het virus komen er nu waardeloze weken aan, dat is helaas ook NAC en heeft niets met het virus te maken. Maakt blijkbaar ook niets uit wie er voetbalt en wie er trainer is, is gewoon NAC's dna !!!

3    
Stekkuh

De spelers klagen niet ... die willen geen excuus zoeken maar het zijn de azijnzeikers die klagen!!!

Kom maar met de duimpjes omlaag en blokkeer me maar weer, geen enkel probleem.

Als je niet 100% fit bent dan lukt niks, heb je geen beleving, kun je niet afzien, conditioneel kom je te kort.

Heeft toch niks met je beleving, passie te maken

7    
Cees

Maurice Steijn zegt, “ we zaten op kampioens-koers”. Binnen drie dagen is dat? Hoe kun je dat als trainer zeggen, met het programma van de eerste wedstrijden nog vers in je achterhoofd? En het vertoonde spel daarin. Dat op een enkele wedstrijd na triest was. Dan heb je weinig kennis van zaken. Of je onderschat de rest zwaar, of je overschat jezelf schromelijk. Of er zijn anderen reden om zo te praten. We zaten op kampioens-koers, laat me niet lachen.

-2    
Jammer

Het is niet ondenkbaar dat we zonder al de vervelende Coronaperikelen ook verloren hadden van deze betere elftallen.

-3    
Mike

Wat een negativiteit hiero!!!

De spelers klagen niet omdat ze verloren hebben, ze klagen over het feit dat er niet gevoetbald had mogen worden.

Begin nou niet telkens met het feit dat er ook andere ploegen waren of komen met dit hele virus, want geen enkele andere ploeg heeft dit tot nog toe mee gemaakt. Az miste dertien spelers, waarvan 1 basisspeler, Boadu.
De knvb op zijn beurt verandert de regels na de graafschap thuis. Vanaf begin dit seizoen is er afgesproken dat men bij 7 Corona gevallen niet hoeft te spelen. Na de graafschap die netjes is uitgesteld, is die regel veranderd in, als men 13 selectie spelers heeft, waaronder 2 keepers , dan moet men voetballen.
De knvb en de zgn bondsartsen moeten per geval kijken wat dit virus met de persoon doet. Onvoorstelbaar dat de knvb het toelaat dat zodra men uit thuis quarantaine komt, gelijk moet voetballen, nog wel, in ons geval, tegen topploegen uit de competitie.

Dit virus is niet te vergelijken met een griepje, het klopt misschien wel dat de griep meer dodelijke slachtoffers heeft, maar voor een normale griep wordt men niet op de IC gelegd. Ga daar eens een kijkje nemen als knvb zijnde en probeer dan eens te handelen.

@bas welke vier spelers deden mee bij az tegen de graafschap? Ik kom niet aan vier 1e elftal spelers in ieder geval.

Laad alle berichten na dit bericht in