Overal waar we komen

BSR TV: Maurice Steijn na Jong AZ-NAC (2-3)

Italo

Het kostte uiteindelijk wat meer moeite dan nodig was, maar NAC won gisteren ook de uitwedstrijd bij Jong AZ. Wij spraken trainer Maurice Steijn na afloop.

Bron:
B-Side Rats
Vorig bericht
Steijn: "Goed gesprek gehad met Seuntjens" 19 reacties
Volgend bericht
BSR TV: Ramon Hendriks na Jong AZ-NAC (2-3) 23 reacties
Terug naar overzicht
15 Reacties
64    
Ouwe spionkop

Vergeet niet dat Jong AZ een tram had opgesteld dat zo zou meekunnen draaien bovenin eerste divisie. Die 2 buitenspelers zitten regelmatig bij selectie 1e elftal en ook die gasten op het middenveld. Dit was de sterkste opstelling van Jong AZ dit seizoen. Transferwaarde veel hoger dan NAC.
Dus hebben we het gewoon prima gedaan met 3 punten.
Niettemin moet Steijn toch eens nadenken over de opstelling achterin.

4    
Ivo

Een wedstrijd waarin NAC weer ouderwets tegen zichzelf stond te voetballen. Met 2 prima goals ga je goed de rust in, en dan geef je het weer helemaal weg. Sommige jongens stonden niet op scherp.

De laatste 10 minuten was het weer billenknijpen. Dan heb je zo veel ervaring op het veld staan en zie je een enorm gepruts waarbij het niet lukt om de bal in de ploeg te houden. Zo slordig en onrustig, nergens voor nodig.

Als een tegenstander een beetje gegenpressung geeft, komen wij direct in de problemen. Met wedstrijden tegen de Graafschap en de Eagles in aantocht is dat zorgelijk.

Maar eerst proberen van Helmond te winnen. Dan zijn we hopelijk weer 3 punten verder.

13    
Jemo

Ben het niet altijd eens met de speelwijze van Steijn, maar de winnende trainer heeft gelijk. Nu doortrekken deze lijn en de grote verassing worden dit jaar, door 2e te worden. Ik geloof erin anders kunnen we meteen stoppen. Laten we er met zijn allen achterstaan en hopen dat we de laatste loodjes in het stadion kunnen doen en we de tegenstander voor de wedstrijd al op een 1-0 achterstand zetten. Hup NAC...

7    
Breetjeda

Vind het aanvallend sterk staan, maar verdedigend vind ik het zwaar ondermaats.

Ik zie malone zo vaak vallen na een duel, terwijl hij altijd een kop groter is.

Al met al tevreden en op naar een nieuw record van overwinningen op een rij!!!

64    
Ouwe spionkop

Vergeet niet dat Jong AZ een tram had opgesteld dat zo zou meekunnen draaien bovenin eerste divisie. Die 2 buitenspelers zitten regelmatig bij selectie 1e elftal en ook die gasten op het middenveld. Dit was de sterkste opstelling van Jong AZ dit seizoen. Transferwaarde veel hoger dan NAC.
Dus hebben we het gewoon prima gedaan met 3 punten.
Niettemin moet Steijn toch eens nadenken over de opstelling achterin.

14    
Nr. 20

Jaren zeuren we over vaste 11 en nu lopen de kenners hier al meteen te janken over een wissel en dan ook weer om de wissel vervolgens helemaal af te branden. Laat de trainer, staf en spelers gewoon hun werk doen. Malone speelde gewoon prima en team ook door 2 fouten wordt het een andere wedstrijd en uiteindelijk gewonnen. Echt ik begrijp zeker als je commentaar hebt in de emotie na nederlaag maar hier zitten paar lieden die zich hier als kenner profileren. Vermeld er voortaan even bij welke elftal jezelf heb getraind of op welk niveau je (hebt) voetbalt. Man man. Come on NAC!

9    
sjef de gevulde koek

Malone speelde gisteren prima. Als Hendriks die fouten niet had gemaakt was er niks aan het handje geweest natuurlijk. Prima NAC gezien die er weer vol voor ging helemaal na die 2-2. Enige wat me echt weer verbaasde is dat Schouten de 2de helft mee mocht doen je zou denken die gaat er vol in maar dan de eerste 3 ballen direct bij zn tegenstander inlevert. Op naar vrijdag dan krijgen de concurrenten echte tegenstanders. Maar wij moeten gewoon alles winnen en dat zal heel lastig gaan worden maar zoals het nu gaat ben ik niet ontevreden. Ohaj Immers word ook steeds fitter en beter mag ook gezegd worden.

7    
Chris W.M.

De Graafschap heeft tegen Jong AZ dit seizoen in 2 wedstrijden welgeteld 1 puntje behaald, met een doelsaldo van -4 (4 voor en 8 tegen). NAC haalt er 6, met een doelsaldo van +6 ( 9 voor en 3 tegen). Dus het is zeker niet een heel slechte ploeg, de 18e plek zegt meer over het niveau van het elftal dat normaal op het veld staat dan het niveau van de ploeg waar wij gisteren tegen speelden, en ook de " toppers" tegen moeten...

Zonder de fouten van Hendriks was er weinig aan de hand geweest, ik neem aan dat tijdens wedstrijden tegen betere ploegen de aandacht niet zo verslapt.

-49    
anoniem73

meest ongeloofwaardige coach van de keukenkastjes divisie

-8    
Viking

Het was gisteren wederom matig. Nogmaals Steijn is niet de trainer voor Nac. Dit spel willen we niet. Er zit nog steeds geen lijn in. Niks herkenbaars. En natuurlijk gaan de duimpjes om laag bij dit bericht. Open je ogen. Stap even af van de roze wolk.
Kijk hoe bv go ahead wint bij Top.. Gaat zoveel makkelijker.. Wij kunnen het spel niet maken.. We hebben het over 11 finales ik denk dat we over 2 weken met dit zwakke veldspel al klaar zijn na Volendam en ons op kunnen maken voor de nacompetitie.
Ik snap de euforie na deze aantal overwinningen , daar wil ik ook graag in meegaan. Maar dat heeft mij al genoeg pijn gedaan. Achterin is het te onzeker, in de opbouw te traag en niet doortastend...en er staat te weinig scorend en lopend vermogen in het veld. Tel daarop iemand als El Al die zijn positie constant verlaat en voor zichzelf speelt dan blijft het een rommelig geheel.
Maar goed ik predik dit al het gehele seizoen... Laat ik het aub mis hebben qua promotie kansen, maar ik kan me niet voorstellen dat wij als supporters warm worden van dit soort voetbal ..

7    
Noord Mokumse NAC'er

Hij krijgt net als alle NAC'ers in den landen per week een steeds grotere smile!

1    
Die ne gast

@Viking
Ik ben het met je eens dat het erop lijkt dat de kans groter is dat wij punten laten liggen dan Go Ahead. De Graafschap speelt ook stroef, maar die blijven (net als NAC) wel winnen en hebben vier punten meer. Ik betwijfel of we dat nog gaan inhalen. Dus plaats 2 hoop ik wel op, maar geloof ik niet in.

Neemt niet weg dat ik met het spelletje dat nu gespeeld wordt en de ervaring die in het veld staat, ik eigenlijk wel vertrouwen heb in de play-offs. Dan hoeven we het spel niet te maken en met de ervaring in deze ploeg geloof ik dat wij minder snel onder de druk zullen bezwijken dan de andere ploegen.
We hebben dan zeker goede papieren. Echter, het is telkens maar 1 wedstrijd, dus met rode kaart of penalty tegen lig je er toch zo uit. Zeker als Siemen Mulder ons gaat fluiten...

0    
scheppioni

Staatslot kopen Maurice !!
Goed een gelukkige winnende trainer haalt ook zijn gelijk en het gaat om ons NAC !
Helmond zal ook nog wel met wat fortuin te doen zijn, ja maar dan .........

2    
Ome Cor

Het was gisteren niet de beste wedstrijd van NAC maar wat boeit het ?

We moeten de punten koesteren en het vertoonde spel kan een keer tegenvallen, maar als je dan toch wint dan blijf je meedoen.

Hendriks is een keer wat minder dan we van hem gewend zijn in die paar weken dat hij hier is. Jonge gast, kan gebeuren toch ?
Zo lang we winnen is alles goed.

Next

2    
Braze

Bedankt voor de 3 punten en het grootste deel van de 1 e helft.
Kreeg NAC angstpillen in de rust en AZ peppillen?
Rutten speelde dramatisch terecht gewisseld.
Bilate is groot en sterk maar daar blijft jet bij.
Ia Sidney voorbij gestreefd en nu al 3e spits?

4    
Belgische Naccer

Matige wedstrijd en met geluk 3 punten.
Meer valt er niet van te zeggen.

De speelwijze onder Steijn blijf ik kut vinden.
Het is traag en inspiratieloos en heel vaak breed en terug en hopen op een counter of dat de bal een keer goed valt. Verder is het uitverdedigen, vaak in blinde paniek...ik kan er nog steeds weinig lijn in ontdekken. Maar de punten worden (nog) gepakt. Dat is het enige positieve.

De goal van De Rooij was weergaloos mooi en pure klasse. De 2e en 3e goal waren weer toevalstreffers. En verder was het weer billen-knijpen tot het einde, zoals bijna iedere wedstrijd dit seizoen.

Daar staat tegenover dat het Jong-AZ van gisteren, gewoon een hele goede ploeg is. Hendriks werd 2x voor lul gezet door die Aboukhial, maar dat is ook een topspeler natuurlijk.

Hopelijk winnen we nog van Helmond Sport, ook dat is weer een lastige tegenstander. En daarna kunnen ze echt aan de bak. Als we dit geluk kunnen blijven vasthouden, dan kunnen we het redden. Maar voetballend ben je nooit de betere. Ook vandaag was AZ gewoon gevaarlijker dan NAC. Dus het is hopen dat het goedkomt...meer kunnen we niet doen.

Laad alle berichten na dit bericht in