Wij gaan niet opzij

BSR TV: Maurice Steijn na NAC Jong AZ (6-1)

Das Phantom

Trainer Maurice Steijn was blij met de overwinning en de doelpunten, maar weet ook dat het spel nog beter moet. Na afloop van de wedstrijd tegen Jong AZ verscheen hij voor onze camera om uitgebreid terug te blikken en daarnaast te praten over mogelijke versterkingen als Lex Immers en Kaj de Rooij.

Bron:
B-Side Rats
30 Reacties
63   4  
NAC4Ever

Dik tevreden. Ja, het moet beter. Maar het was ook bijzonder geweest als we nu al op onze top zouden zitten.
Heb een aantal goede dingen en zes goals gezien. Prima!

23   6  
ome cor

Ben geneigd om te zeggen: goede trainer.
Maar dat hoeven we nu helemaal niet te zeggen. Laat Maurice maar schuiven en eind van het seizoen beoordelen we hem.
Het gaat niet om de individuele potten, maar om het eind resultaat !

63   4  
NAC4Ever

Dik tevreden. Ja, het moet beter. Maar het was ook bijzonder geweest als we nu al op onze top zouden zitten.
Heb een aantal goede dingen en zes goals gezien. Prima!

44   3  
Marco van bavel

prima eerste pot! Over immers niet zo heel enthousiast, over de rooy wel. Maar alle vertrouwen in stein!

23   3  
Nik

Prima pot vandaag, zeker niet perfect en met alle respect de tegenstander was Jong AZ. Toch best wel een NAC gezien zoals we willen! Er stond een team met NOAD mentaliteit.

Ik denk dat NAC mocht het lukken met Sexy Lex toch echt wel een voetballer binnenhaalt die het bij ons gaat maken, ondanks zijn 34 jaar. Is nooit of te nimmer geblesseerd en geeft altijd 200%. Kaj de Rooij ken ik persoonlijk niet, ik weet dat hij vrijdag het eerste doelpunt van het seizoen in de KKD heeft gemaakt, wellicht een goede versterking voor ons NAC! Vandaag het spel van Bohui gezien, die was alleen maar betrokken bij het 5e doelpunt, verder onzichtbaar.

Heb alle vertrouwen in Steijn en Manders dat zij nog een paar versterkingen halen voor ons NAC. HUP NAC!

8   45  
Peerke1984

Wat ik me afvraag is waarom Kaj de Rooij gezien wordt als DE speler. Heeft vorig jaar in 25 wedstrijden 6 doelpunten gemaakt en zich nog niet op hoog niveau bewezen. Zeker als je ook nog een afkoopsom van een paar ton betaald voor hem vind ik het vreemd dat het lijkt of deze speler een enorme aanwinst is. De toekomst zal het uitwijzen maar Finn Stokkers heeft vorig seizoen zelfs (iets) beters statistieken behaald (24 gespeeld, 6 doelpunten, 1 assist). Dan lijkt mij een transfervrije Lex Immers een betere keuze met oog op promotie.

43   1  
Penders4president

Jongens, wat fijn om Maurice aan de slag te zien in Breda. Voelt echt als de man die de zaken goed regelt voor de club en voor de jonge jongens in de selectie een soort vader figuur is. Heeft niet voor niets altijd een goede verstandhouding gehad met jongens die hij onder zijn hoede had.

Over de eerste 30 minuten waar NAC 3 keer in scoorde; het voetbal was absoluut niet hoogstaand, maar toch prikken ze er 3 in. Dat is mooi, want we hebben vaak zat elftallen gehad waarbij we 5/6 kansen nodig hadden om een goal te maken.

Of Jong AZ nou van een hoog niveau is of niet, je moet maar zorgen dat je dit soort teams afdroogt. En dat we deze ploeg even flink over de knie hebben gelegd (zeker in de tweede helft) belooft gewoon veel goeds.

39   2  
Plastieke annemieke

Peerke.


Als je als 19 jarige jongen een matig elftal als eindhoven bij de hand kan nemen met 6 goals maar ook 7 assist, dan lijkt mij het niet raar dat dit een jongen is die hoog op het lijstje staat.

Kan het niveau aan, transferwaarde en een buitenspeler

21   1  
Henkie

Die 6 goals en 7 assists waren ook in 24 wedstrijden hè. Extrapoleer dat naar een volledig seizoen van 38 potten en je hebt enorm goede cijfers voor een buitenspeler die notabene 19 was en zeer waarschijnlijk nog een stuk beter wordt.

17   12  
Bladran Yanco

Bronnen melden dat De Rooij nog lang niet zo dicht bij een transfer zit dan men op Twitter beweerd.

Daarnaast zit ik helemaal niet te wachten op sexy Lexie met de ooievaar op zijn been. Speelde bij ADO al als 6 omdat hij het niet meer kon belopen, dus is al lang niet meer de speler die er bij ADO en Feyenoord op los scoorde.

6   2  
toontje 1964

@bsiderats niks met dit onderwerp te maken maar waar kan ik de digitale wedstrijd agenda van nac vinden bvd

4   0  
Kroeten

De digitale nac agenda is hier te vinden
https://maak-agenda.nl/team/NAC_Breda

46   5  
Windy City Rat

Nog iemand heimwee naar Hyballa ??? Wat heerlijk om gewoon een normale trainer/TD te hebben die rustig aan het bouwen is, geen gekke dingen doet of zegt en vooral... geen drama !

16   3  
Fritske d'n Olifant

Het zou echt een mooie zet zijn als NAC Kai de Rooij binnen weet te hengelen. Ik begin steeds meer vertrouwen te krijgen in de kennis, kunde en slagvaardigheid van NAC. Lex Immers is in goeden doen absoluut van toegevoegde waarde en als ik Steijn zo beluister is hij fit. Het lijkt me ook wel een jongen door wat er bij ADO gebeurd is een bepaalde bewijsdrang heeft dus laat hem die bij NAC maar omzetten in NOAD, assists en doelpunten. Tegen een eenjarig contract met een optie voor een tweede seizoen, prima.

Maar we moeten niet gaan denken dat we nu geen TM meer nodig hebben. Steijn is terecht alleen met het lopende seizoen bezig, maar voor de middellange termijn is er gewoon beleid en continuïteit nodig. Daar moet gewoon iemand voor komen zodat Steijn de focus volledig op de selectie heeft.

11   2  
Halfvol

@bladran

Het tempo in de kkd is ook wel een paar tandjes lager dan eredivisie, dus dat hoeft geen probleem te zijn.

Als ie niet teveel salaris vraagt dan zou ik het doen. Geen historie van blessures en maakt er gewoon 10 In een seizoen bij NAC.

9   38  
Traaise Rat

Begrijp me niet verkeerd, maar wat ik niet begrijp is dat Manders en Steijn niet voor de ‘gebroeders Seuntjes’ zijn gegaan. Dan heb je zowel ervaring als scorend vermogen.

Ik vind dat Manders en Steijn nu vooral uit hun eigen vijver aan het vissen zijn.

Ik hoop uiteraard dat wat ze doen, goed voor ze uitpakt maar we weten allemaal dat wanneer je straks niet voor promille mee doet wie hier aan de schandpaal genageld wordt.

Succes Manders en Stein!

18   1  
Judge M.

"Dankjewel Stijn!"

Macht der gewoonte, BSR? 😉

Maar zonder flauwekul: wat een heerlijke trainer! Ik hoop echt dat hij de drie jaar gaat vol maken en wellicht nog wel meer. Eindelijk wordt er weer eens echt gebouwd. Laat Kaj de Rooij er ook maar snel bij komen.

Hup Steijn! HUP NAC!

7   1  
Nakorakel

Sterk elftal in de maak. Iedereen op een logische positie. Twee verdedigende middenvelders. Er ontstaat zo een redelijk brede selectie - nodig als er blessures en schorsingen komen.

Jonkies gedijen beter met een par routiniers erbij. Malone met z’n rust, Riera prima, Haye ondanks z’n leeftijd.

En Lex heeft toch een carrière die ze allemaal wel willen. Als die een par jaar kan laten zien dat ADO er naast zat ... Wel een ander liedje nodig, of kan Lex de carnavalskraker wel waarderen?


12   2  
Ibio

Mbt contract Immers
1 jaar = acceptabel
2 jaar = te groot risico

11   2  
Nacgaatnooitverloren

Ik was niet superenthousiast toen Steijn werd aangesteld. Maar ben dat nu toch al wel aan het worden... Heerlijke duidelijke en open antwoorden op de prima gestelde vragen. Hij geeft ook aan om vol voor promotie te gaan en draait nergens om heen. Deze man straalt een enorme rust uit die we de laatste jaren node gemist hebben en dat heeft onwaarschijnlijk zijn weerslag op de selectie. Wat mij betreft alle spelers gisteren een ruime voldoende. Malone in begin wat onwennig maar daarna steeds beter, Bohui veel potentie maar werd wat weinig in het spel betrokken en Haye....met afstand de beste, daar gaan we nog veel plezier aan beleven. Prima start van het seizoen!!

8   0  
SjorsNAC

Ik ben blij dat hij aangeeft dat het voetbal van het begin van de eerste helft niet de bedoeling was. Ben wel blij dat we nu voor resultaat gaan met ervaren spelers aangevuld met jongelingen, zo moet het zijn.

11   4  
Theoden King

Complimenten voor jong az voor de poging te spelen als hun grote broers in het eerste. Verdedigend werden echter kinderlijke fouten gemaakt, waarvan NAC optimaal heeft geprofiteerd.

Ik vind het nog te vroeg een oordeel over ons elftal te vellen, eerste maar eens een wedstrijd of vijf spelen.

De Rooij lijkt me een mooie aanvulling, die immers mag van mij wegblijven.

4   25  
Henk

De Rooij gaat naar de eredivisie, keus genoeg voor hem.
Niet te betalen voor NAC

5   29  
Henk

De Rooij gaat naar de eredivisie, keus genoeg voor hem.
Niet te betalen voor NAC

4   1  
Dirk

Al gebeld, maurice ??

2   5  
Dutchbird

Rössler doet van Hecke snel vergeten. Nu al goed ingespeeld duo met Riera. En met Malone, Haye en Rutte gaan we geen heimwee krijgen naar de Ilic brothers. Jammer voor Sidney dat hij deze wedstrijd niet kon spelen want Stokkers gaat het niet redden (wel een mooie goal overigens).

3   2  
Dutchbird

Ik vergeet Maurice Steijn. Klasse beter dan Brood en Hyballa.

5   1  
Henri

Gisteren had NAC geluk met een erg jeugdig AZ. Zo te zien heeft RJC nu (0-1) geluk met een erg jeugdig Ajax omdat de reserves vandaag tegen TB Berlin speelden.

1   1  
Toontje1964

@kroeten dank u

1   8  
The Cosmic Gate

Waarom hoor Maurice toch zo op Immers ? Vrees dat hij alleen maar tegen kan vallen , en de hoofdprijs voor NAC gaat kosten.
Hebben toch genoeg middenvelders ook nu ?

1   0  
Scheppioni

Heerlijk die humoristische rust die onze Maurice uitstraalt ! Ik ben zeer verheugd maar proberen niet te gaan zweven met nu al de gedachte bij promotie ......

Laad alle berichten na dit bericht in