Wij gaan niet opzij

BSR TV: Maurice Steijn na NAC - MVV (2-0)

Thiestemberg

Na een heleboel onrust rond en kritiek op Maurice Steijn kwam een overwinning op MVV als geroepen. Na twee driepunters deze week komt zijn ploeg langzaam maar zeker op stoom voor de play-offs. Wij beschouwen na met de hoofdtrainer en blikken voorzichtig vooruit op wat er nog komen gaat.

Bron:
B-Side Rats
Vorig bericht
BSR TV: Dion Malone na NAC - MVV (2-0) 14 reacties
Volgend bericht
Man of the Match: NAC - MVV (2-0) 32 reacties
Terug naar overzicht
57 Reacties
75    
raf17

Prima wedstrijd, controle gehouden over MVV en niet onbelangrijk: 70% (!!!) balbezit. Heerlijk. Een wedstrijd gezien waar NAC ook in de statistieken de betere was.

Malone ook goede wedstrijd. Nu zaak om wedstrijden eerder in het slot te gooien.

3    
BREDA 1965

zonder hem waren we nu al gepromoveerd...zo simpel is het...

39    
Nac0000

Dj viel sterk in vond ik. Jammer van azarkan speelde een goede wedstrijd

75    
raf17

Prima wedstrijd, controle gehouden over MVV en niet onbelangrijk: 70% (!!!) balbezit. Heerlijk. Een wedstrijd gezien waar NAC ook in de statistieken de betere was.

Malone ook goede wedstrijd. Nu zaak om wedstrijden eerder in het slot te gooien.

26    
NAC4Ever

Woensdag winnen. Dan kan je in ieder geval met een goed gevoel de play-offs in. Wie weet wat er verder nog gebeurt m.b.t. directe promotie. Er zijn vaker gekke dingen gebeurd op een laatste speeldag.

16    
Ome Cor

De verhalen van als als als leveren stof tot discussie op, maar geen extra punten.
Dus daar hebben we niks aan.

Jammer dat het niet eerder ging draaien dan nu pas.
Maar it ain't over till it's over.
En anders komend seizoen.

6    
Ivo

In de laatste paar minuten creëert MVV meer kansen dan NAC in de hele wedstrijd, maar Olij greep een paar keer goed in. De overwinning was verdiend maar laten we nou niet meteen in de polonaise gaan lopen.

Tegen Cambuur wordt het hinken op 2 gedachten, of volle bak gaan voor de winst, of met de handrem er op ivm de nacompetitie. Er is nog een heeeel klein kansje om 2e te worden, maar dan moet er op 4 voetbalvelden tegelijkertijd een wonder gebeuren.

43    
Bart

Het is niet alleen de minimale kans om nog 2e te worden, maar elk plekje naar boven betekent op papier mindere tegenstanders en meer thuisduels. Vol erop dus

-4    
Arie Roos

Tis ook wel weer bewonderenswaardig hoe ie door en door rekent op Malone.

5    
Vreven4President & HyballafurFuhrer

Nu hopen op het Steijn-Vreven-playoff-effect!

7    
Tip

Ik denk dat graafschap tegen Helmond hooguit een punt pakt. Dus Eagles of Almere fietst erover heen.
NAC heeft zich prima hersteld met twee keer 2-0. Eagles wint thuis ook maar met 2-1 van NEC. Tegen cambuur gewoon er inbatsen , dat is de beste voorbereiding op de nacompetitie. En je weet maar nooit......
Mijn gevoel voor de nacompetitie is verbeterd, NAC heeft een kans. Van de eerste divisie ploegen kunnen we winnen, moeten we winnen. En de ere ploeg staat daar altijd met een slecht gevoel na een slecht seizoen. Als we de finale halen hoop ik dat dan Bilate en Immers fit zijn. Dan heb je ervaring nodig. Je moet dan de nul houden en de ereploeg tot wanhoop drijven. Via een paar goeie counters winnen.

17    
Geelzwartwit

@tip

Zonder Bilate en Immers winnen we nu 2 keer met 2-0 en 70% balbezit nu..

16    
Arie Roos

@Tip: ik denk dat Emmen absoluut wél met een goed gevoel de play offs ingaat.

6    
Boeijdanovic

@Arie Roos
Emmen gaan echt geen playoffs spelen. Wordt of VVV als die gasten nog ooit punten gaan pakken of RKC...

-1    
Arie Roos

Dat zou prachtig zijn Boeijdanovic.

10    
Nacmijnclub

Ondanks dat ik iets te veel gedronken heb , wil ik toch reageren. Als MS deze ploeg nu laat staan en geen rare dingen gaat doen spelen we volgend jaar in de eredivisie ! Vanaf nu moeten alle neuzen dezelfde kant uit. Ik pak er nog een proost.

15    
D'n Klaagmuur

Dit NAC gaat niet promoveren en met de selectie die je hebt plus de doorlopende contracten moet je niet eens willen promoveren, want dan blijf je op en neer gaan van ere maar eerste divisie. Filter in de zomer de gasten waar je geen fuck mee kan en stoom een team klaar die klaar kan staan in de Eredivisie.

Hup NAC!

21    
Geelzwartwit

Dit NAC gaat promoveren en met de selectie die je hebt plus de aflopende contracten en verdwijnende huurspelers moet je ook willen promoveren, want met eigen verhuur van een aantal spelers en het halen van 4 a 5 eredivisie waardige spelers blijf je wel in de eredivisie. Er gaan in de zomer genoeg gasten weg en stoom een team klaar dat klaar kan staan in de Eredivisie.

Hup NAC!

5    
Viking

Wat is het toch kut om supporter te zijn van NAC. We hebben weer vol op hoop...
En ja ik ook een bietje ondanks deze trainer als hij deze 11 maar laat staan!!!
Maar vrees dat deze trainer zijn gelijk met zijn spelers wilt halen...

Mooi zou zijn om nog min. 1 plekje te stijgen ivm thuisvoordeel en mijn inziens iets makkelijker programma...

We gaan het meemaken...

11    
henk

Dit NAC gaat niet promoveren met dit voetbal maar met de selectie die je hebt plus de aflopende contracten en verdwijnende huurspelers is promoveren noodzaak, want nog een seizoen in de Eerste Divisie met weer minder mogelijkheden geeft geen stabielere basis. Er gaan in de zomer genoeg gasten weg en stoom een team klaar dat klaar kan staan in de Eredivisie.

Hup NAC!

5    
Sjef de gevulde koek

Je kan er gewoon geen reet meer van zeggen. Het zal spannend worden en een lotterij. Liever NEC natuurlijk dan Volendam maarja ook hopen dat je geen Emmen treft nu. Misschien woensdag nog een gods wonder. In ieder geval zal elke supporter na de laatste 2 wedstrijden er vertrouwen in hebben.

2    
Geelzwartwit

@henk

Lol yes dat. Ik ga ervan uit dat Ton mbt het type voetbal de scepter zal zwaaien.

5    
Jf

Ik vind NAC stabiel en die wedstrijd tegen GAE is toch wel cruciaal.
Malone speelde ook een goede wedstrijd mag gezegd worden.
Zet hem op.

1    
Corleone

Wordt Cambuur/NAC trouwens woensdag uitgezonden

3    
Scheppioni

Eerste helft tevreden, tweede helft absoluut niet maar goed, woensdag is een goeie test maar de wisselvalligheid is het groote probleem voor dit NAC nu ! In ieder geval een lekker weekend ........💛🖤

7    
Geelzwartwit

@schep

Opvallend dat er meer rust en voetbal en diepgang is nu Immers en Bilate 2 wedstrijden niet meedoen. 70% balbezit. Ipv achter de man aan rennend.

18    
GB

Ff terug op aarde, mensen. Dit was een pot tegen een onmachtig en onkundig MVV, zou erg voorzichtig zijn hier te veel aan te verbinden.......
Ineens 70% balbezit, dat vinden we logisch na dit seizoen? Zeer blij dat we gewonnen hebben, zeker!

4    
Real Robert

@Henk. Inderdaad, niet promoveren betekent waarschijnlijk nog een paar jaar 1e divisie.
We moeten qua selectie weer helemaal opnieuw beginnen en dat zonder geld, Alles is verbrast.
Leegloop: Van Hooijdonk, El A., Rosler, Fiorini, 2 Feijnoorders, en ik denk ook Haye, Schouten en Azzagari. Er blijft niets over.
Ja, Steijn! Zijn we klaar mee!
Promoveren: met het voetbal, dat NAC laat zien zijn we tegen RKC of Emmenm of zelfs Willem II, kansloos.

11    
Henk

Wat mij de laatste wedstrijden opvalt is dat de TS zegt dat er meer lopende spelers moeten zijn en meer diepgang. O.a. een reden om Azarkan op te stellen en later te vervangen door Buffonge. Je ziet dan ook inderdaad dat deze spelers meer diepgaan zonder bal, maar het verbaast me dan ontzettend dat als die gasten diepgaan ze meestal de bal niet krijgen. Hoe vaak ik Schouten een bal niet breed of terug heb zien leggen terwijl hij Azarkan diep kon aanspelen dan vraag ik me wel eens af waarom die bal niet wordt gegeven. Of kunnen ze bij NAC gewoon allemaal buiten de speldiscipline om spelen. Bovendien zorgt diepgang voor aanzienlijk meer gevaar.

7    
Scheppioni

@ Geelzwartwit
Lag dit gisteren niet ook zeker aan een matige tegenstander ??? Voetballen we zo de tweede helft woensdag, dan wordt het een fiasco !

5    
Arie Roos

Klopt wat jij zegt @GB. ‘T enige verschil is dat we de rest van het seizoen achter elke tegenstander hebben aangelopen. Nu ziet het er íéts daadkrachtiger en meer evenwichtig uit. Het is een uiterst dun lijntje maar altijd leuk om ergens hoopvol aan vast te houden.

4    
Haafie

Je had een zeer goede kans gehad om tweede te worden dit seizoen, wanneer deze formatie het hele seizoen gewoon door was gevoerd, maar nee!!! Bijvoorbeeld Sydney er continue uithalen, het gaat niet altijd om kwaliteit, soms ook dat stukje team mentaal is belangrijk. Als ik nu naar de spelersnamen kijk die in de opstelling hebben gestaan gisteren, was dit eigenlijk top!

0    
Haafie

*Kwaliteit is niet het juiste woord, totaal plaatje bedoel ik meer.

21    
Ikke

Als onze trainer niet zo eigenwijs was geweest dan had de wereld er nu heel anders uitgezien. Als we niet promoveren dan is daar maar 1 persoon schuldig aan en dat is onze trainer. Maar tot het eind van het seizoen blijven we er achter staan. Hoop doet leven dus Hup Nac !!

17    
Belgische Naccer

Het blijft jammer om vast te stellen, dat we met een fatsoenlijke trainer nu al lang waren gepromoveerd.

Door de veel te behoudende speelwijze tegen laagvliegers uit de KKD, zijn er minimaal 12 punten verspeeld. Los van Corona.

Ik hoop dat er in de play-offs een wonder gebeurd. Maar er is weinig basis om vertrouwen uit te halen. Want waarom zou het dan wel ineens lukken, terwijl je al een jaar aan het worstelen bent?

Van Volendam, GoAhead of pak hem beet Emmen of Willem 2 ga je gewoon niet winnen als je speelt zoals er onder Steijn gespeeld wordt.

7    
fvf6

IK begrijp niet dat de scheidsrechter geen geel gaf aan de aanvoerder van mvv voor het veroorzaken van de strafschop , want deze had al een gele kaart gehad in het begin van de wedstrijd en had er dus eigenlijk met rood af gemoeten . Kan iemand mij dat uitleggen want die strafschop werd gegeven voor het ontnemen van een kans op een goal en daar staat toch geel voor ?

-1    
Bas

Sinds Steijn naar Ibiza ging en Lokhoff aan de assistenten heeft duidelijk gemaakt hoe er lijn in kan komen, zien we bij nac iig weer iets wat op voetbal lijkt..

9    
Rik

Sinds Immers en Bilate eruit zijn wordt er weer enigszins positiespel gespeeld ja..

5    
Geert

Sydney toch weer betrokken bij beide goals!

10    
Bertjuh

Met het materiaal wat die Steijn ter beschikking heeft gekregen, had nac al evenveel punten als Cambuur moeten hebben!

1    
@ bas

Nu mogen we woensdag nog tweede worden tegen de reserves van dat dronken Cambuur!

-21    
Ernie

Maurice Steijn is gewoon een prima trainer voor NAC.
Hij heeft goed gezien dat Bilate een betere voetballer is dan Van Hooijdonk, die speelde gisteren weer erg matig. Maar toch hoop ik dat van Hooijdonk bij Nac blijft, want hij kan volgend jaar in de Kkd nog groeien. En zijn vrije trap is een wapen. Afscheid nemen van El Allouchi, wat een prima speler is, maar die komt in de Eredivisie beter tot zijn recht.
Als TL voor zijn positie een sterke speler kan halen die WEL naar voren durft te voetballen, dan gaan we er alleen maar op vooruit.

1    
Kapotgeschrokken

Het was weer slecht, met een oprisping van Allouchi. Het is wachten totdat deze trainer vertrokken is, wat een ergernis.

8    
henk

@Ernie
SvH was bij beide doelpunten direct betrokken op een manier die ik Bilate niet vaak zie doen. Om dan te stellen dat SvH matig speelde is bezijden de realiteit. Verder is het erg vreemd om te stellen dat El Allouchi niet naar voren durft te voetballen. Hij is ondertussen bij ca. 30 doelpunten betrokken. Als we die meetlat naast andere middenvelders en vleugelspelers dan steken die er wel zeer flets bij af. Een Immers bijvoorbeeld maakt zijn handvol doelpunten en assists zowat enkel tegen het rechter rijtje. In de realiteit is het juist die 'prima trainer' die niet naar voren durft te voetballen. Tegen het uitgespeelde NEC en MVV lijkt het nog wat. Maar op beslissende momenten zal er weer niet worden thuisgegeven met de ultra conservatieve spelopvatting van Steijn. Dan sluipt er weer onzekerheid en angst in de ploeg.

-5    
Cool hand

Van Hooijdonk speelt per definitie matig. De vraag is of hij zijn gebrek aan voetballend vermogen compenseert met doelpunten. Zo lang hij dat doet, kan hij een rol van betekenis spelen in de KKD. Daarna houdt het op. Voor hem - zoals voor de meeste spelers - is het beter als NAC niet promoveert.

7    
Hertog Jan

Feit is dat we met wat meer inzet al lang en breed gepromoveerd hadden kunnen zijn.
Wat hebben ze het op cruciale momenten toch totaal af laten weten zeg. Ongelooflijk.
Ik denk ook niet dat het zozeer aan de voetballende kwaliteiten ligt. Volgens mij klopt er gewoon mentaal iets niet in dit team.
Al is het ook zo dat NAC het al jaren af laat weten in cruciale wedstrijden.

7    
De Kroonprins

Het verbaast me enigszins dat mensen zo positief zijn over het feit dat NAC 70 procent balbezit had. Zoals Kalezic voor de wedstrijd ook aangaf was het juist de tactiek om NAC in balbezit te laten komen, maar daarbij wel zover mogelijk van de eigen 16 af te verdedigen. Hij was van mening dat NAC vooral in de omschakeling gevaarlijk was en het vaak wel prettig leek te vinden om de bal juist niet te hebben. Volgens mij een prima analyse van Kalezic. In de eerste helft heeft NAC ondanks al dat balbezit volgens mij twee keer tussen de palen geschoten. Wederom geen goals uit een uitgespeelde aanval, maar vooral toevalstreffers of goals uit standaard situatie.

4    
D'n Klaagmuur

@geelzwartwit & Henk. We zullen zien over 3 weken, hoop van harte dat ik jullie gelijk mag geven, maar als je dit afbraakvoetbal met balbezit en niet tot nauwelijks velddoepunten play-offs waardig acht... Denk dat het een gevalletje "ik zei het toch" wordt voor mij.

4    
henk

@D'n Klaagmuur
U bedoelt mogelijk een ander? Dit schreef ik immers hierboven: "Dit NAC gaat niet promoveren met dit voetbal". Overigens hoop ik er compleet naast te zitten.

4    
Geelzwartwit

@dnklaagmuur

Ik zeg NAC gaat promoveren omdat ik dat wil hoop en omdat het met de mazzel van dit seizoen kan.

Deze zomer gaan er erg veel spelers weg. Ook zal Ton met de uitvoering van zijn plan starten. Daarin zal heus wel een andere spelopvatting zitten dus dat afbraakvoetbal vewacht ik volgend jaar minder. NAC zal een aantal spelers verhuren en zelf met een kleinere selectie gaan werken.
Als alles weggaat met aflopend contract. Er een paar jonge spelers verhuurd worden en er deze keer weer 2 of 3 goede spelers van City komen en er 3-5 echte eredivisie spelers bijkomen. Doe je volgend jaar prima mee. Je ziet nu ook al dat de rol van Immers niet heilig is. Okay Nec was slecht en mvv ook maar we spelen zonder Lex meer georganiseerd en meer naar voren. Een jager in je elftal kan ook voor onrust op andere posities zorgen. Leuk dat die alles afjaagt en meters maakt maar dat is achteruit denkend.
De technische staf die naar Ton luistere en een aangevulde selectie door Ton geloof ik best.
De grootste fouten komen allemaal door de overschatting van Manders en Steijn te denken samen wel even Td te kunnen spelen. Alles waar gezeik over was en gezeik mee was en tegenstrijdig was kwam door de dubbelfunctie van deze 2 heren.
Voor mij was de 2 minuten voor tijd wissel van Sydney en dan weglopen uit een interview het grootste signaal waaruit bleek dat je geen td en trainer kan zijn. En dat was best vroeg in het seizoen.

15    
Tram

De winnende trainer heeft altijd gelijk. Maar een trainer die met zo'n selectie met NAC 5e wordt heeft niks te zeggen en een wanprestatie geleverd. Een heel seizoen laf abraakvoetbal met zo'n groep. Afschuwelijk. Weg met die gast!
Dat stomme lachje van hem ben ik ook kotsbeu trouwens.

7    
Fritske d'n Olifant

Ik heb een redelijk goed en gedisciplineerd NAC gezien. Dat is inderdaad weleens anders geweest. Wel veel lange ballen en ik vond de voorzetten en corners nogal slordig, maar MVV speelde redelijk compact tot aan de 2-0 waardoor Van Hooijdonk ook weinig echte kansen kreeg. Daarna liet MVV het lopen maar moest Van Hooijdonk ineens vervangen worden door Venema. Ik begrijp daar niets van. Ga dan aanvallend wisselen zodat je een nog grotere marge creeert of breng ipv de trage Jansen Azzagari erin. Maar je goalgetter er uit halen voor een huurling die alleen kansen om zeep helpt als je eindelijk voorin ruimte krijgt is bijna een cadeautje aan MVV. De frustratie was dan ook van het gezicht van Sydney af te lezen. Maargoed, ik ben maar een simpele supporter dus ik zal het verder positief houden. Nette overwinning en hoop dat de spelers dit kunnen doortrekken zodat we goed voor de dag kunnen komen in de play offs. Wat ik ook positief vond was dat spelers na de wedstrijd met elkaar in discussie gingen wat er dus op duidt dat ze zelf ook niet tevreden waren. Ik neem aan over de eindfase waarin MVV toch nog n aantal keer gevaarlijk voor de goal kwam.

1    
Scheppioni

Die ernie haha😂😂

6    
Kobus

Ik blijf het een arogante kwast vinden.

-7    
Ome Cor

Een trainer is zo goed als z'n materiaal.
Louis van Gaal was hier ook geen kampioen mee geworden.

Spelers moet je gebruiken op hun kwaliteiten. De Rooij en van Hooijdonk zijn voorbeelden van verkeerd gebruikte spelers, maar ook Dogan is er zo eentje.

NAC moet pas willen promoveren als je een constant seizoen speelt en overtuigend 2e of kampioen wordt.
Niet op basis van geluk, zoals onder Vreven.

1    
henk

Met de spelersgroep inclusief Riera, Noblejas, Monalve en wellicht Stokkers was Van Gaal sowieso direct gepromoveerd.
Kampioenschap was een zekerheid als hij zo hard zou mogen investeren als Steijn.

0    
Dreman

Cambuur NAC op ESPN 6

Dus geen open kanaal

0    
Dutchbird

Voor mij heeft hij afgedaan met zijn Ibiza trip toen hij Lokhoff erbij sleurde. Dit interview bevestigt de slappe beentjes en nietszeggende prietpraat van de meest tegenvallende trainer sinds Lok.
Wegwezen naar mannetje!

Laad alle berichten na dit bericht in