Wij gaan niet opzij

BSR TV: Maurice Steijn na NAC - Roda JC (2-2)

Italo

Maurice Steijn mocht in zijn handjes knijpen dat NAC vanavond een punt pakte tegen de nummer 10 van de KKD. NAC was niet oppermachtig en door de rode kaart van Schouten had Roda JC eigenlijk de volle buit mee moeten nemen. We spraken de trainer na de wedstrijd.

Bron:
B-Side Rats
Terug naar overzicht
64 Reacties
123   17  
Kudeta

“We komen van ver”
Kun je niet meer blijven gebruiken

57   24  
Arie

Bedankt weer voor bijna 90 minuten NAC onwaardige ergernis, lafaard!

123   17  
Kudeta

“We komen van ver”
Kun je niet meer blijven gebruiken

32   9  
NAC4Ever

Ondanks dat we meer hadden kunnen pakken krijgen we met een punt te veel.

Toch zie ik nog kansen voor de tweede plek. Dan zul je wel meer moeten gaan aanvallen. De vorige wedstrijd ging dat beter. Al gaven we toen ook meer weg.

Door het inbrengen van Bilate en Immers konden we uit het niets toch nog winnen.

Nu zorgen dat we de komende wedstrijden winnen, dan staat er tegen Almere zeker nog wat op het spel.

55   17  
Ouwe Spionkop

Hij zal het allemaal goed bedoelen maar hij past met zn spel opvattingen gewoon niet bij NAC.
Dit is geen match.

38   11  
Dbare

Laat maar, ik hoef het niet meer te horen

36   15  
Henri

Al van begin af aan had ik het gevoel dat Steyn en NAC een mismatch zijn. Niks ten nadele van Maurice, maar hij is niet de trainer die het spel speelt dat bij NAC hoort.
Geef mij maar types als Van Gaal, Bosz of Adriaanse ipv Steijn of Advocaat. Bosz die bij een corner tegen drie aanvallers op de middenlijn laat staan en kort daarbij één middenvelder. Een Adriaanse die bij een rode kaart tegen of een tegenpartij die er een aanvaller bij gooit countert met het zelf ook inbrengen van een extra aanvaller. Gewoon tegengesteld handelen en het heeft deze trainers geen windeieren gelegd zoals Co bij ADO, PEC, AZ en Willem II en Peter bij Heracles, Vitesse, Ajax en Leverkusen. Hun teams speelden altijd om voor eigen kansen te gaan en bezorg(d)en het publiek waar het voor komt.

71   10  
Moppernac

Ik begrijp na 19 wedstrijden nog steeds niet de plannen van Maurice Steijn!!!!!!

Zal Maurice zijn eigen plannen wel snappen??????

53   5  
geelzwartwit

Waarom is Roda dan gewoon veel beter Maurice?

En telstar en Dordrecht enz?

50   2  
Bart

Eerst moest ik lachen om de reactie v Kees Luijckx direct na de wedstrijd. Maar later bedacht ik me dat NAC hier echt een les uit moet halen. Natuurlijk speelde Roda helemaal niet geweldig (zoals Kees wel dacht). Maar t veegde NAC wel vh veld. En dat ligt enkel en alleen aan de spelopvatting van NAC zelf. Zonder enige druk op de bal, zomer druk naar voren, zonder felle duels uit te vechten om zo snel mogelijk in balbezit te komen. Handige spelers hebben we wel. Goalen maken we ook makkelijk, maar t ontbreekt aan een goeie spelopvatting!

38   1  
NuFfNie

Hoezo, we hebben geknokt? NAC heeft tot minuut 81 alleen proberen tegen te houden zegt ie met droge ogen. Dat is geen taktiek als je elke wedstrijd nu wilt/moet winnen. Steijn speelt degradatie voetbal. Elk puntje is er een.
Met deze tactiek scoort elke NAC speler minder. Vandaag weinig voldoendes gezien. Wel genoeg zware onvoldoendes.

45   13  
Stefan-nac

Waarom niet eens durven voetballen Steijn.. Laffe hond!

Olij
Rutten rosler hendriks mashart
Haye
Schouten Derooij
Immers
Bilate Sydney

* Je benut rutten op z'n sterkste kant
* Je bent van Malone af die positioneel niet kan verdedigen
* Schouten kan een voorzet geven met 2 targetmannen in de 16 plus de inlopende Immers
* Je zit niet met t gezeik wie van de 2 voorin moeten spelen
* Venema is de grootste verschrikking al wedstrijden lang.. Vermijdt duels en heeft oogkleppen op
* El Alouchi brengt ons al 7 jaar niks extra's op een sleutelpositie.. Ja tikkies terug en draaien om z'n eigen as...

Kap eens met dat eeuwige 4-3-3 als je er het materiaal niet naar hebt! Middenveld worden we telkens overlopen!

66   4  
Bommel

Roda JC (waar onze concurrenten Almere, Graafschap en Cambuur met 3-1, 4-0 en 3-0 van wonnen), dat dit seizoen uit enkel van 2 wanpresterende jongteams wist te winnen heeft in Breda tegen de titelkandidaat, met volledig fitte selectie en met hoogste (spelers)budget spelend NAC 72%!!! balbezit. Het puntje werd gewonnen door opportunisme. Ofwel, zonder enige gedachtige vertrouwend op Fanum Fortunae.
"Ja, maar vorige week tegen Ex........" Excelsior verloor vanavond voor de 6e keer op rij. Staat inmiddels op plek 15, gelijk met Helmond Sport. Ofwel, niveau 3e divisie inmiddels. We verloren kansloos van alle 4 concurrenten uit de top 5. Van de 6 ploegen onder ons wonnen we er drie, waarvan Telstar en Volendam op zijn zachtst gezegd gelukkig danwel geflatteerd waren. Dat is inherent aan het niveau waarop je acteert. Bij de amateurs zijn 'onterechte' of geflatteerde uitslagen gewoonzaak, simpelweg omdat daar meer spelers rondlopen die er weinig tot helemaal niets van kunnen. Het geluk dat wij tegen Volendam hadden, ontbrak bij Cambuur. Zij waren vanavond echt niet veel beter dan tegen ons.
Almere liet ook punten liggen tegen Eindhoven. Dat kan gebeuren. Maar Almere was met 60% balbezit en 13 doelpogingen ongelukkig, dat past bij een topclub. Wij waren met 28% balbezit en 8 tegen 16 doelpogingen juist de gelukkige dat we door opportunisme nog een puntje wisten te behalen.

Wij zijn gewoon op alle fronten minder dan Almere, Cambuur en de Graafschap. Steijn keek in zijn interview nog naar het puntenverschil van 8 en 10, maar dat verschil is ongeveer net zo groot als het aantal punten dat die 2 club de eerste competitiehelft hebben laten liggen. Stel dat NAC de resterende 19 wedstrijden slechts 3 keer verliest, 3 keer gelijkspeelt en 13 wint. Dat zou echt top zijn. Dan zou Cambuur in 19 wedstrijden 26 punten moeten verliezen (gelijk aan 9 keer verlies) en Almere 24 punten (8 keer verlies) , terwijl ze er in de 1e helft maar respectievelijk 13 en 11 verloren. En dan hebben we De Graafschap nog, die maar 2 punten boven ons staan, maar veel hebben laten liggen en NAc helemaal scheel tikte.

Kortom: Die verschillen met die 1e plekken zullen waarschijnlijk alleen maar groter worden, dus wordt het belangrijk om in de play-offs fit en in vorm te zijn om die kleine 14% kans te verzilveren. Met deze groep reken ik reken daar niet op, dus zal het 2-jarig project (zoals MM en MS reeds uitspraken) ook volledig benut gaan worden.

20   4  
Nm

Je kan wel concluderen dat het voor het zoveelste jaar op rij weer een verschrikkelijk slecht elftal is. Voetbal lijkt echt helemaal nergens op. Een wonder dat NAC nog zo hoog staat.

Er lijkt wel een vloek te rusten op Breda. Ongeacht de bestuurders, directie of trainers die er actief zijn is het al jaren en jaren helemaal niks in Breda.

Ik snap hier echt helemaal niks van. Zelfs met de allergrootste prutsers verwacht je toch dat je een jaar gewoon eens geluk hebt dat alles op zijn plaats valt. zelfs dat lukt niet in Breda.

25   18  
Sjef de gevulde koek

Als je venema en el allouchi op blijft stellen weet je zeker dat je elke wedstrijd al met 9 man staat. Alle duels verliezen is een kunst hun laten het elke week zien. Laten elke keer hun man lopen en creëeren helemaal niks. Ja 1 moment dat was het de rest waardeloos. Ik type al 6 weken bilate en svh samen voorin 4-4-2 of zelfs thuis 3-5-2 en serieus kom niet meer met die 2 aan zetten want dat kan gewoon niet meer.

33   4  
Chefke

Beste Maurice,
Je snapt werkelijk HÉ-LE-MAAL niets van het NAC-DNA.
En geloof me, zo moeilijk is het niet!

Wij spelen om te WINNEN.

En niet om niet om niet te VERLIEZEN!

Zal ik het voor je uittekenen ?

24   16  
Ernie

@sjef
El Allouchi scoorde de eerste en geeft de pass bij de gelijkmaker.

11   7  
Reflektor

Ja daarom ernie , dat eeuwige geneuzel hier.

24   0  
Harrie

Vorige week dacht ik eindelijk dat de weg was gevonden. Er werd druk vooruit gezet en gespeeld im te winnen. We wonnen met 0-3 van Excelsior, waar we overigens ook konden verliezen gezien de kansen, en het was leuk om naar te kijken.

Maar een paar dagen later is daar niets meer van over. Het bleek een eendagsvlieg. Een foutje. We gaan gewoon verder op de voet van voor de winterstop. Zucht!

Maurice blijkt (wederom) dramatisch in de communicatie. Wat een onzin lult hij. Ik kan me voorstellen dat de spelers hier ook het zijne van denken.

21   1  
NB

Het is gewoon echt jammer dat hij niet de juiste spelopvatting heeft, maar ook dat hij aan het begin verkeerde keuzes heeft gemaakt m.b.t. de aanvoerder bijvoorbeeld. Malone is duidelijk geen leider, Haye zou die band beter passen.

Haal verder aub Venema er eens uit, want het ziet er echt zo vreselijk slecht uit. Daarnaast irriteren ook alle medespelers zich zichtbaar aan hem. Gewoon naar een 2 spitsen systeem, je kunt Venema altijd later nog brengen om te laten rennen.

34   1  
Ivo

Het gelijkspel boeit me niet zo, ook tegen mindere tegenstanders kan je een keer gelijkspelen of verliezen.

Wat ik echt verschrikkelijk vind is het niveau van het veldspel. Iedere wedstrijd pakken wij de underdogpositie en laten we het initiatief aan de tegenstander. Als we aan de bal komen, zijn we hem heel snel weer kwijt. De tegenstander bepaalt het spel, niet wij. Ik vind het echt verschrikkelijk om naar te kijken en NAC onwaardig. De verdediging, het middenveld en de aanval zijn echt 3 eilanden, die elkaar totaal niet weten te vinden. In de hoofdklasse vind je teams die beter op elkaar ingespeeld zijn.

Tegen NAC voetballen is heel makkelijk. Je zit kort op de middenvelders en aanvallers, en er lukt meteen niks meer. Alleen die handbalverdediging is lastig te doorbreken. Goals van NAC zijn vaak toevalstreffers die uit het niks vallen, vaker onverdiend dan verdiend.

Ik heb nu 19 wedstrijden gezien, daarvan waren er 3 of 4 aardig. De rest was gewoon beroerd. Voor dit afbraakvoetbal ga ik straks niet naar het stadion, ik zou me kapot schamen.

36   10  
jvt

Jvt heeft het gisteren voor de wedstrijd nog eens geschreven. Het geld van Van Hecke is desastreus besteed. Afkoopsommen (sinds het vertek van onze Ernie moet je het eens uitrekenen incl de meegegeven salarissen van spelers die moesten vertrekken) en transfergeld. Hoezo betalen wij als enige KKD clubje transfergeld? Dat was ook voor Vloet, Koch, Metz etc En Verschueren leverde niks op. Dan wordt je gewoon door je eigen management een loer gedraaid. Leren we het nu nooit. Hoe krijg je het verzonnen, als AD van een KKD club en met de te grote broek aan onderhandelen met Eindhoven terwijl geen enkele andere club in de race is! Dat geeft te denken.

Als we die 800k hadden gestoken in de selectie + een gedreven Hyballa aan het roer had het zeker niet slechter gegaan. Hadden we ook geen uitgerangeerde spelers gehaald.

Nu klinkt het "We komen van ver" maar is het niet de trainert/TD en AD die deze selectie hebben samengesteld? Die met een voorstopper nu het tweede gokje nemen terwijl we met zekerheden voor het kampioenschap zouden moeten gaan . Daar horen spelers bij die zich bewezen hebben zoals bij Cambuur en De Graafschap. Wij klooien maar wat aan. Nu is het een 2 jaren project (maw laat ons 2 jaar zitten) en destijds met onze Smullie 5 jaar en met onze bijklussende Belg 3 jaar. Hoe lang pikken de echte supporters dit nog? Zij betalen een seizoenskaart voor het salaris van dit pendelende management.

Zinloze praatsessies zijn verspilde moeite. De basis bij NAC is wel zo fout. Al sinds het vertrek van Ernie. Een AD die na een paar weken de trainert ontslaat en een vriendje aanstelt, niet passend bij de NAC speelwijze en cultuur. Die weigert een ervaren TD aan te stellen want wil of moet die voorlopig wegbezuinigen. Die 0,0 extra sponsorgeld binnenhaalt maar snel een commerciële man aanstelt die het dan gedaan heeft als het niet lukt. Maar in plaats van geld genereren bakken met geld uitgeeft aan 1 speler en weer afkoopsommen en vetrekpremies van zelfs spelers.

Nogmaals, je had als je die 800k toch wilt uitgeven, moeten investeren in 3 tot 4 zeer goede spelers voor dit jaar, geen gokjes moeten nemen en geen versleten spelers halen; is dit nu allemaal zo onlogisch? Maar we gaan gewoon verder, we laten de scorende Riera maar gaan voor een beginneling die niet van onszelf is, en ja dat noemen wij een versterking. Jvt begrijpt niets van dit beleid en de resultaten zijn jaar na jaar slehcter, dat zien we wel. Nu is Almere ons voorbij, Almere wie?

18   5  
Fcsp

Prutser met je afbraakvoetbal en Haagse vriendjes. Waarom Malone niet eraf ipv Rösier? Waarom zo laat wisselen? Kan het team niet motiveren. Dag Maurice.

13   2  
Scheppioni

Als NAC speler was hij redelijk prima, nu als trainer van NAC is hij vaak met zijn gedachte over zijn spelers en lijn in het spel walgelijk slecht .... hij doet nu maar iets met de grootste gedachte bij hem 'kom niet aan malone' die het meest met de Rooij(zeer zorgelijk) dramatisch waren !!! Jammer Bsr, waarom niet de vraag, waarom dramatisch malone zoveel krediet heeft !!! Dit kan toch niet voor de geloofwaardigheid in de groep, dan is het logisch dat het allemaal los zand is !!!

22   0  
Samson

Het lijken best aardige spelers maar er zit heel weinig voetbal in dit NAC. Je ziet maar weinig combinaties , voorzetten etc. Dit zagen we wél bij de tegenstanders van de laatste weken. Lijkt me toch ook de hand van de trainer.

2   0  
Cool hand

Even zwart op wit: Cool Hand zegt dat het aanvalsduo Bilate / van Hooijdonk geen succes wordt. Hopelijk probeert Steijn het, ik denk het niet overigens, dan wordt duidelijk dat die optie ook de prullenbak in kan.

10   3  
sjef de gevulde [email protected]

Klopt en dan mag je heel de wedstrijd je man laten lopen geen rugdekking geven, tempo er uit halen en alle duels verliezen. Het is om te janken niet meer en niet minder. Je staat met 2 man op het middenveld waaronder een ventje van 18. Leuke reactie van je maar dit is de waarheid en niet anders.

8   0  
Dreman

We zijn gisteren aan een afgang ontsn8.
Een fatsoenlijke spits waar het bij Roda net als bij ons aan ontbreekt had er zo 3 ingeknald.
Die hebben nu fitte selectie en zullen met dit voetbal tegen onze concurrentie ook wel de punten gaan pakken.

Trouwens die Pflucke en dat ander jiong gastje zou ik ook graag bij NAC zien.
Aardige technische spelers.

3   1  
Noord Mokumse NAC'er

Gooit er anders een keer die Firmina oid in. Spits van ons onder de 21. Probeer iets.

Als je blijft doen wat je altijd deed...

9   4  
Tante kut

Zien jullie nu echt niet dat ze gewoon geen goede duur vermogen hebben ?

Zijn niet hersteld van hun laatste 2 potjes!! Haye liep 2 wedstrijden het gras eruit en gisteren ? Niet vooruit te branden!!!

En waarom winnen ze die 2 potjes omdat ze uitgerust waren dus konden ze gas geven maar door hun hele slechte duurvermogen herstelden ze slecht van die 2 potjes en zie gisteren het resultaat.

Ga godver is aan je duurvermogen werken man en test die dmv halve marathon lopen en binnen bepaalde tijd. Haal je die niet gelijk contract ontbinden 🙊🙈🙉
Als je duurvermogen goed is dan kun je aan je interval werken.

Man man wat een pruts conditie hebben ze zeg

18   24  
Mike

Jongens stop nou eens met continue zagen aan stoelpoten op het moment dat het even tegenzit.

Dat is mede wat de club kapot heeft gemaakt en heeft doen laten afzakken de laatste jaren. Onrealistische verwachtingen en het zagen als het weer niet lukt.

Iedereen heeft 't over het spel dat bij NAC past. Dat heb ik voor het laatst gezien onder Ten Cate. Met een te dure selectie die bijna de financiële ondergang werd. Dus hoe kan je nou zeggen dat dat bij NAC hoort als ze bijna nooit zo hebben gespeeld. Dat is geen NAC voetbal. Dat is wishful thinking. (zie Google translate voor de heldere lichten hier onder ons). Dat is NAC met Ajax voetbal met af en toe een ongecontroleerde vuige tackel PSV met 3-1 van de mat spelen. In welke wereld leef je dan.

Dat is fokking tig jaar geleden. Lekker onrealistisch 433 gaan spelen in de ere en vervolgens onderaan eindigen. Maar past wel bij NAC. Fok of. Het. Is. Nooit. Goed.

Ik denk dat we nu capabele bouwers hebben voor de langere termijn. Eindelijk. Maar alles gaat met vallen en opstaan. Stop nou eens met mensen afzagen bij de eerste de beste mindere periode. Er staat een team en een management dat gas wil geven. Hoe stroef soms ook. Ze verzaken niet in werklust. Dat kan je ze niet ontnemen. Er word geïnvesteerd. Er word ambitie getoond en uitgesproken en naar gehandeld. Wij zijn mede debet aan de vele management wisselingen de afgelopen 20 jaar. Wat gewoon 't slechts mogelijke scenario is voor een club als NAC.

16   1  
Linie

Dan koop je een wedstrijd op ESPN en ben je hoopvol na 2 overwinningen. Dan zie je een super begin, waarna je zoiets hebt van ‘druk maar door’.

En wat er dan gebeurd... je gaat achteruit lopen, laf voetbal spelen en laat Roda (en heeeele beperkte ploeg) in de wedstrijd komen.

Echt enkel te wijten aan de trainer.

5   0  
Ron

Zolang je vanuit de verdediging blijft voetballen en geen druk zet zal je altijd met veel risico een wedstrijd beginnen! Met het materiaal wat er is kun je best een andere tactiek gebruiken, maar je moet wel durven! Deze trainer is bang voor tegengoals en durft niet van zijn eigen spelopvatting af te stappen? Een juiste Td had hier veel in kunnen betekenen, maar ja ... die was niet nodig volgens de Haagse bluf. Het materiaal dat de trainer heeft , daar ligt het niet aan! Het gaat om de poppetjes op de juiste plaats te zetten met daarbij een duidelijk plan en juiste tactiek die ook bij nac past!

15   1  
Nachoreca1

Laten we ons alvast maar weer opmaken voor weer een jaar kkd. Keiharde conclusie die ik zelf na gisteren definitief heb genomen. Het was niks, is niks en wordt niks met onze club voorlopig. Wat we ook verzinnen, wie we ook aanstellen of laten voetballen, bij ons lijkt iedereen zijn kwaliteiten kwijt te zijn geraakt. Bak ellende van de bovenste plank is het inmiddels. Zelfs de ooit zo mooie grasmat is een schande voor de achterban. Ja mensen, ik ben zeer somber over de toekomst. Supporter en sponsor blijf ik altijd, maar het is simpelweg niet leuk meer. Vernedering op teleurstelling enz enz..
Goed weekend.

12   1  
Ad B uit Roosendaal

Roda was veel sterker en had voor de rust de wedstrijd allang kunnen beslissen.

Alleen de laatste 10 minuten werd er met inzet en naar behoren gevoetbald.

Het spel van NAC is bijna de gehele competitie veel slechter dan het praten over promotie.

14   0  
geelzwartwit

Als we weer fit zijn. Als we een linker spits hebben.. Met Kaj zouden we echt compleet zijn en kunnen we aanvallend meer. Als we met een aanspeelpunt in de spits spelen scoren de andere spelers meer. Als we beter verdedigen en een linksbenige centrale verdediger hebben..

Als

Als er van het begin af aan eens aan een team gewerkt was met een duidelijke speelwijze die zoals de KKD het wenst gericht is op domineren en aanvallen als er zo begonnen was dan had er nu wellicht een voetballen team gestaan.

Alles als dit dan dat van Steijn gaan over individuen. Het totaal en teamplay zie ik nergens terug.

Als had mijn broer een muts
Dan was het nu mijn zus.

10   0  
Castle

Je ziet dat venema niets kan en dat mounir alleen kan aanvallen en niet kan lopen en mee verdedigen ,nu mis je verscheuren uemand die de gaten dicht loopt en hard speelt op het middenveld mij ootijk is huurling venema eruit mounir is te slecht en gaat toch weg eruit,en werklust daar zit het niet in daarom sta je zo hoog ,voetballen heb je niets op haye na dan.en die moet door mounir zijn eigen de ganzetering lopen

2   5  
Dreman

Ik zie hier mensen schrijven"Roda is een matige ploeg Roda heeft een zwak team"
Als dat zo was dan hadden we met dit anti voetbal ook wel "gewoon"gewonnen dacht ik.
Nee ze zijn gewoon gelijkwaardig en staan te laag en wij te hoog.
Maar uiteindelijk telt straks de eindstand.

6   2  
Guuske

Gewoon angst voetbal, ik weet zeker dat met de huidige selectie er veel meer uitgehaald kan worden. Puur door een andere manier van voetbal. Oftewel een andere trainer. 60 minuten achteruit lopen en tegenhouden. En dan lopen ze hier op de aanvallers te klagen. Roda tikt vrolijk van eigen 16 tot de muur van Nac. Nac schopt de bal blind naar voor.. Na de 1 -2 kan het in eens wel

19   0  
Kipiani

We kunnen Kai wel opstellen en hem zo vertrouwen en vastigheid geven, maar als er egootjes of pseudo vedetten in het team zijn die hem al dan niet bewust overslaan, hebben we een probleem erbij.
Die jongen moet aan de bal komen !
(En Venema moet er vanaf blijven.)
Een groot talent van 20 jaar uit Best binnen een paar maanden voor NAC Breda naar de kloten helpen, daar gaat het zo naar toe.
En dus voor de zoveelste keer veel geld door het Bredase putje weg laten lopen. Dit keer een variatie op een afkoopsom.
Dit kan alleen maar het NAC DNA zijn.

7   2  
The Cosmic Gate

We komen van ver ? Wat een enorme dooddoener alweer. Het is tijd om dit soort smoesjes in de ban te doen, want van hoever je ook komt
1. Je bent profvoetballer
2. Die smoes horen we al maanden
3. En de supporters dan , die maken niks mee en komen niet van ver. Maar die zijn er wel en ik flinke aantallen (nog wel).
4. We komen van ver heeft niks maar dan ook niks te maken met de manier hoe je voetbalt en wat voor inzet je toont

Zo kan ik nog wel ff doorgaan 🤮
Nee Maurice het is weer eens tijd voor soort van sancties naar de spelers en jezelf toe. Dit soort lafbekken voetbal kun je niet verkopen aan ons "de supporters" . Zet manier de captain maar eens op de bank en zet er maar eens een andere speler neer, hetzelfde voor Venema want die had al snel de wedstrijd op slot moeten doen maar ging weer eens voor eigen succes ipv de bal over / af te spelen.

Mijn hoop is inmiddels vervlogen, dit seizoen kunnen we voor de rest als een oefenpartij gaan zien .

4   1  
Maikel

Almere City loopt inderdaad niet uit Stijn. Maar Volendam en NEC lopen wel in. Hou die maar in de gaten. Wordt nog heel lastig.

12   0  
Theoden King

De echte verbetering blijft gewoon uit, en dat heeft voor een groot deel te maken met de speelwijze. Dit NAC is het minst aantrekkelijke in jaren. Ik betrapte me er gisteren op, dat ik het echt een hele klus vind om een wedstrijd van onze club uit te kijken. Het ziet er niet uit en er gebeurt gewoon veel te weinig.

Laten we het voorlopig ook maar niet meer hebben over "promotiekandidaat". Daar zijn we echt veel te slecht voor.

3   0  
Badeend

Het is al jaren duidelijk - als je geen spelers voor 4-3-3 hebt én op het middenveld de slag altijd verliest, gewoon 4-4-2 spelen.

13   5  
paul

Er is maar 1 man verantwoordelijk voor deze klotte zooi, Manders. Die Haagse betweter wilde alles zelf wel even regelen.

- geld opgemaakt aan afkoopsommen
- mega salarissen aan Malone en Immers met daarbij een speel garantie.
- paar Haagse vrienden nog binnen gehaald en gelijk langdurige contracten.
- veel te veel betaald voor een manneke uit Eindhoven.

Maar zijn aankopen moeten spelen, echt bespottelijk. En wat heeft zijn Haagse scout al gepresteerd?!

Manders heeft de club de vernieling in geholpen. Geen waarde op t veld en geen geld meer voor versterkingen.

Heel Nederland had gewaarschuwd voor die Haagse betweter.

9   3  
Buurman

Als je een kengetal zelf bedenkt en je deelt gemaakte goals door 'speelminuten aan de bal' dan speelt NAC zeer efficiënt t.o.v. alle andere ploegen. Ook omdat we meestal weinig of geen goals tegen krijgen.
Maar voetballend is het veel te weinig echter. Voor mijn gevoel heeft Steyn de puzzel van de goeie opstelling niet weet te leggen tot heden. Ik zag gisteren de opstelling in een reactie van Piet Saaman, enkele items terug, en naar mijn gevoel kom je daar verder mee. In DIE opstelling zou ik wel Immers op de plaats van Malone zetten. Malone op de bank. En Dogan op de plaats van Immers. Je krijgt met Dogan toch meer voetbal in de ploeg. In het centrum Riera en Rosler. Riera niet laten vertrekken dit seizoen. Kaj kunnen we ook beter gaan brengen met invalbeurten. In het stampvoetbal van de keuken brengt hij tot heden te weinig. Het gaat wel komen met Kaj maar even terug schakelen is beter voor hem. Je hebt dan ook alle posities dubbel bezet. Dus ook de bank belangrijk maken. En laat deze opstelling dan eens gewoon staan, automatisme en combinatievoetbal moet groeien. Wat betreft SvH en Bilate heeft Steyn gewoon gelijk gehad. Maar in de opstelling van Saaman staan beide in de spits. Ze kunnen in theorie elkaar aanvullen. In de praktijk wellicht ook. Het is het proberen waard. Ander probleem is dat in Breda steevast de verkeerde spelers worden afgezeken en ook de verkeerde spelers worden opgehemeld. Dat ophemelen is overigens wel leuk voor de buhne. Zonder ElAl hadden we gisteren vet verloren. Hij schrijft weer een goal en assist bij. Poent.

3   5  
Cees

Een groot aantal “onderbuikgevoelens” galt weer over deze pagina. Steijn in grote mate moet het ontgelden, maar de “hoofdoorzaak” ligt niet bij Steijn. Ook niet bij de spelers! Het ligt aan het beleid, al jaren, dat is een beleid van pluk de dag. En als “dat” niet drastisch omgaat, blijft alles, zo goed als bij het oude. Ook als men plots weer eens gaat promoveren. Dan is het opnieuw een kwestie van tijd, en? Daar zit de sleutel, dat “moet” radicaal om! Nu is het bij de supporters schelden, vooral om je frustratie en ongenoegen van het weekeinde te uiten. Maar, het lost “niets op”!

4   1  
Zlep

Ja, het was natuurlijk beschamend wat NAC heeft laten zien gisteren. 28% balbezit tegen fucking Roda. Steijn zal een systeem moeten ontwikkelen met zowel Bilate en van Hooijdonk in de spits. Bilate moet dan meer van het middenveld komen. Hopelijk is dan Maria de missing link die ingepast gaat worden als linksback. Rutten naar de rechtsback positie en Schouten, die een bal kan voorgeven naar het middenveld. 442 dus! Kai de Rooij Ai ai, hij is natuurlijk nog jong, maar ik had toch wel wat meer verwacht. Venema, oogklep, zou ik voorlopig als invaller gebruiken.

7   1  
Marco van bavel

Ik ben helemaal klaar met hem. Veel eerder moeten wisselen! In de eerste helft al. Laffe coach niks voor Nac

3   0  
Vrouwke

Ja het was beschamend slecht. Had het idee dat ze dachten Roda pakken we ook wel even. Hij had al in de eerste helft moeten wisselen en bijv immers moeten brengen met meer body en die de beuk erin gooit. Het waren nu net een stel school jongens. Je verloor de slag op het middenveld dat was veel te licht. Maar feit blijft dat nog altijd maar de helft van de wedstrijden zijn gespeeld. Elke ronde zijn er teams die punten verspelen.

4   0  
Sjak

Schrijnend om te zien dat deze selectie met deze spelwijze thuis in de wei gestuurd word. Steijn past in het rijtje angsthazen dat momenteel de dienst uitmaakt bij NAC.
Ze komen er mee weg omdat er niemand op de tribune zit, met dit afbraakvoetbal had Steijn normaal gesproken de kerst niet gehaald. Onder Hyballa hadden we met 7 0 gewonnen, easy!
Volgend jaar weer een jaartje triest in de KKD, terwijl iedereen uitkijkt naar de ere, zeker nu.
Wat kunnen we er doen? Helemaal niks. We kunnen alleen maar hopen dat de club wordt verkocht en dat er een andere directie en RVC komt die met visie en kennis aan de slag gaan. Tot die tijd blijft het zoals het nu is. Achteraf hadden we misschien maar beter niet gered kunnen worden en hadden we van de grond op een gezonde club opnieuw kunnen opbouwen. Op de puinhopen wat achtergelaten werd. Wat er nu gebeurd is een onzinnig project wat NAC al een decennia in gijzeling houdt.

11   0  
Braze

Waarom is na 5 maanden trainen en spelen het veldspel nog steeds ondermaats?
Waarom spelen we nog steeds zo verdedigend alleen de bal wegschoppend zonder verzorgde opbouw vanuit die verdediging?
Zijn onze selectiespelers zo slecht dat de trainer er in 5 maanden geen fatsoenlijk veldspel in kan slijpen?
Als de selectie ondermaats is , is de TD=Steyn verantwoordelijk.
Als de training niet leidt tot fatsoenlijk veldspel is de Trainer=Steyn verantwoordelijk.
Ik zit te wachten op een ouderwetse pot waarin NAC 90 minuten lang domineert op eigen veld.

11   2  
7hills_rules

Het ligt niet aan individuele spelers het ligt puur en alleen aan de spelopvatting van de trainer. Alles om niet te verliezen en als je 1 goal scoort dan met zijn alle met de kont in de 16 meter verdedigen.

In de basis heeft NAC het spelersmateriaal om in de top 3 mee te kunnen doen maar dan moet je gaan spelen om te gaan winnen. Dus vroeg druk zetten. De tegenstander op de eigen helft vastzetten en de laatste man moet verdedigen op de middenlijn en niet op de 16 meter. Als je dat doet worden de ruimtes vanzelf kleiner en voor iedereen goed te belopen. Je ziet het de laatste 15 minuten als we wat opportunistischer gaan voetballen en wat meer druk zetten dat we zelfzelfs met 10 man tot kansen komen. Ik weet zeker dat als we gisteren na de 1-0 druk waren blijven zetten dat we gemakkelijk met 3 of 4-0 hadden gewonnen. Na achter zakken hebben we de spelers niet voor zolang de trainer de spelers niet op de juiste positie zet. Riera achterin ipv Malone. Rutten op rechtsback en dan even kijken wie er links kan spelen. Ben zelf niet weg van Mashart.

Dan een middenveld met schouten. Haye en fiorini. Eventueel immers er bij en dan ofwel met 2 spitsen. Kaj en SvH of 3 spitsen Bilate erbij.

Maar alles hangt en staat met de spelopvatting. Wij gaan om te winnen.

Van mij hoeft Maurice het veld echt niet te ruimen wel MOET hij zijn spelopvatting veranderen. Maar ja we hebben helaas geen TD die hem dit vertelt.

3   4  
F7-Top

Ik zie op de site regelmatig de vraag: wat is het strijdplan? Met welke boodschap worden die gasten het veld in gestuurd? Ondertussen lijkt me dit redelijk duidelijk:
- Fel van start, druk op de bal en proberen de 1-0 te scoren in de eerste 20-25 minuten. -> daarom is de start vaak (vrij) goed en vallen er dan ook regelmatig goals.
- Vervolgens terug zakken, de tegenstander laten komen en vanuit de omschakeling de 2-0, 3-0 maken.

Persoonlijk vind ik dit niet bij NAC passen maar het kan natuurlijk wel werken. Waarom doet hij dit? Steijn vindt de kwaliteit van de spelers, het gebrek aan 'ingespeeld zijn' en de vorm dip / gebrek aan vertrouwen dusdanig dat hij het niet redelijk vindt om de wedstrijd 90 min lang te controleren.
Vanwege dit strijdplan ziet hij Bilate ook als de 'omschakel kapston' en ziet hij bij Sydney een gebrek aan techniek en snelheid om de omschakel spits te zijn.

Nogmaals, ik ben het er niet mee eens maar kan wel volgen wat Steijn aan het doen is.

16   4  
Belgische Naccer

Deze trainer is net zo slecht als Brood, Dijkhuizen, enz.

Steijn 2 dingen...

1. Je zit niet meer bij VVV. Dit is NAC!
2. Je speelt niet iedere week tegen AJAX!

Klap er godver eens op man. In plaats van dat eeuwige schijtbakken voetbal...

Ik wil STRIJD zien. De wedstrijd gisteren was een blamage...

Wij zijn NAC, en wij moeten die KKD clubjes alle hoeken van het veld kunnen laten zien. En ik denk ook echt dat we daar de spelers voor hebben.

Hyballa en Weijs, hadden deze strijd er in 2 weken in. Waarom zitten wij nu al een heel seizoen naar een bejaardentemp te kijken en "zone" verdediging op 5 meter afstand van de tegenstander????

Ik snap er niks van.

Maar 1 ding is zeker. Met deze trainer en speelwijze ga je NOOIT promoveren. Dit jaar niet en volgend jaar ook niet! NEVER!

0   15  
Pik

@belgieche Knakker,

Strijd kun je pas leveren als je conditioneel in orde bent!!

Man man ... jij snapt er echt niks van, blijf lekker over de grens

6   1  
Sprang-Capelle

Spel is slecht, resultaten zijn slecht. Steijn is niet geschikt. 8 punten achter op nummer 2 Almere.

NAC is geen VVV waar je reactievoetbal kan spelen, NAC moet promoveren. En dat gaat met Steijn niet lukken.

NAC heeft een trainer nodig die wil aanvallen. Vreven of Adriaanse. Spektakel dus en dan promoveren. Op deze manier glijdt NAC af naar een soort FC Den Bosch.

4   0  
Vreven4President & HyballaFurFurher

Wat een tactiek... beetje inzakken tegen een zeer matige tegenstander. Daardoor roep je het over jezelf af. Hiervoor kom je niet naar het stadion. Ooh ja das waar ook; we blijven al massaal thuis.

Wie ziet er een duidelijke lijn in het aanvalsspel? Ik kan er namelijk geen lijn in bespeuren.

5   13  
ome cor

Hahaha wat een frustratie allemaal weer.
En wat een betweters man man man.

Alles is kut, dus laten we astemblieft niet promoveren dit seizoen. Als je dat namelijk wel doet is het enige wat je dan kunt doen is hopen dat je 17e wordt. Dan degradeer je ook, maar ben je iig niet laatste geworden. Zefs 16e worden in de ere is al dromend met een sprookjesboek in de hand.

Steijn is gehaald en iedereen riep dat hij de tijd moest krijgen om te bouwen. Tegelijkertijd eist de achterban dat hij wel bouwt én binnen een jaar meteen maar ff het onmogelijke presteert en promoveert.
Wat is bouwen dan ? Werken met een selectie waarvan jij de helft niet ziet zitten, maar waar je wel op afgerekend wordt. En NAC maar betalen aan duren bankzitters. Dat is niet de schuld van Steijn !

Met een aanhang die Haye (terecht) als beste speler zien, samen met Olie, maar niet zien dat El Allouchi daarna komt als beste speler. Sterker nog: die zeiken we gewoon af alsof we het betaaldvoetbal wereldje beter kennen vanachter ons biertje dan mensen die hier al jaren dagelijks in werken.

Ik hoop van harte dat we niet promoveren, want NAC is nog niet in staat om een eredivisiewaardig elftal samen te stellen. Geen TD, geen geld, geen zekerheid.
Laten we eerst maar eens bouwen aan een team wat volgend jaar echt om de promotie kan gaan spelen, dan kijken we verder.

We moeten t.z.t. promoveren omdat we DE BESTE zijn, niet omdat we:
-NAC uit Breda zijn
-ooit in 1921 kampioen werden,
-in 1973 de beker wonnen,
-die 13 jaar geleden een keertje 3e werden in de ere
-die 18 jaar geleden een keertje 4e in de ere
-die 21 jaar geleden het enige keer kampioen werden in de 1e divisie.
-Annie van Hooijdonk en Ben van Bilzen hebben
-andere drogredenen gevonden hebben waarom we denken dat we beter zijn dan de rest.

6   3  
a

@ ome Cor

Weer wil ome Cor de enige zijn die alles op zijn waarde kan beoordelen.
Een Trainer die tegelijkertijd ook technisch directeur is zal ome Cor wel toejuigen.
Zo ongeveer alles wat bij ADO niet voldeed naar Breda halen , vind ome cor zeker geweldig. Spelers die in de vorige competitie als sterkhouders golden (de spanjaarden ) kunnen er onder Stein geen pepernoot meer van. Is ome Cor zeker mee eens.
Als je trainer bent en ook nog eens technisch directeur ben je verantwoordelijk voor de aankopen en als het getoonde spel ook nog eens dramatisch is is de trainer hiervoor ook verantwoordelijk!!! Tip: Als de wiedeweerga een technisch directeur aanstellen (Nu eens niet uit Den Haag) die gelijk een functioneringsgesprek met de trainer kan plannen.

11   5  
Belgische Naccer

Nog 1x speciaal voor Ome Cor:

Een goede trainer, wordt met deze groep gewoon kampioen of tweede.

Maar dan moet je ze wel leren om te voetballen en de duels aan te gaan, en er kort op te zitten als de tegenstander de bal heeft.

Kijk anders maar eens naar de wedstrijden onder Hyballa, en hoe NAC toen jaagde op de tegenstander. PSV en AZ werden gewoon afgejaagd, en wisten werkelijk niet wat ze ermee aan moesten...

Nu komen Dordrecht en Roda gewoon vrolijk punten ophalen in Breda. Het is een schande!

En de selectie die Hyballa had, is slechter dan wat Steijn tot zijn beschikking heeft. Maar nee praat alles maar weer goed.

Ze speelden inderdaad erg goed gisteren! Ze deden echt hun best...man man...

Ouwe wijvenvoetbal. Het hele seizoen al. En dat Allouchi voor de 2e keer dit seizoen een mooie assist geeft maar verder al het hele seizoen geen ruk toevoegt, daar mag je niks van zeggen, want dan ben je een zeikerd.

Zolang ik geen NAC zie wat er werkelijk alles aan doet om te winnen, zal ik kritisch zijn. En erover zeiken. Want ik hou van NAC en ik weet wat voor mooie club het kan zijn.

De wedstrijd gisteren was gewoon kut. Allang voordat de rode kaart viel en de penalty. Het was gewoon 3x niks. Door een totaal gebrek aan strijd...zo jammer. En dit is gewoon aan de trainer te wijten. Hij krijgt ze niet aan het voetballen.5   6  
ome cor

@A
Als de naam van de trainer al te moeilijke is om correct te spellen, heeft het dan zin om te reageren ?

Natuurlijk ben ik voorstander van een TD en om die functie weg te halen bij Steijn.
Maar omdat er geen TD was moesten die taken wel opgepakt worden, hè. Goed of niet goed: er was niemand anders.

Geen idee wie Manders op zijn lijstje heeft staan, maar de man die het wordt zal hier altijd gezeik krijgen, want hier roept de aanhangdat er gebouwd mag worden, maar bedoelt de aanhang dat er direct resultaat behaald moet worden.
Dus dat bouwen... daar krijgt niemand de tijd voor bij deze aanhang.

@Belgische NACcer
Nog 1x voor ome cor ? De professor spreekt ?
Omdat jij El Allouchi niks vindt is het ook niks ? Maar als een Kraay jr. hem wel goed vindt wat dan ? Zullen we Hansie Hansie dan voor het gemak een grappige jasjesgooier en fervent rokkenjager noemen en jou de grote voetbalkenner ?

Hyballa is een man van momenten met een korte houdbaarheidsdatum. Geen man voor de lange termijn.
Een periode goed, of toch zeker beter, voetbal tot het heilige succes verklaren waarmee we nog jaren vooruit hadden gekund is onrealistisch.

Daarbij beste Belg....we kunnen wel blijven praten over toen, onder Hyballa.... maar die tijd is voorbij.
Steijn mag (van de club althans) ergens aan bouwen en daar is hij mee bezig.
Niet de laatste bladzijde van het boek Steijn alvast willen lezen. Geef de man een kans en zeik niet steeds alles zo af.

4   7  
Dos

Ome Cor krijgt hier de wind van voren, maar hij heeft gewoon 1912% gelijk.
Zoals zo vaak eigenlijk.
Dat heet relativeren en je niet laten leiden door primaire reacties.

5   1  
Scheppioni

Bouwen aan een ploeg is wel verbetering zien correke en niet elke keer maar terugvallen op het corona gebeuren binnen ons NAC, dat geeft aan hoe onzeker en kwetsbaar deze steijn nu is !😉 toon je eens een man en geen gevulde koek !

5   1  
Vergane Glorie

Aan niets maar dan ook aan helemaal niets is te zien dat Maurice aan het bouwen is. Je merkt gewoon dat het vechten voor en met elkaar is verdwenen. Inmiddels is de koers verlegd van gaan voor promotie naar volgend seizoen moeten we mee gaan doen voor promotie. Waarom Dogan, SvH, Riera enz enz alsmaar dwarbomen. Laat die jongens gaan zodat ze elders voetbalplezier kunnen terug winnen. Hier is niemand bij gebaat. En uitgejouwd ga je toch niet worden Maurice want voorlopig zal er niemand aanwezig zijn in het RV stadion. Dus ga je gang.

Laad alle berichten na dit bericht in