Wij gaan niet opzij

BSR TV: Maurice Steijn na NAC - Volendam (4-1)

Praatpapegaai

Maurice Steijn mag zich een blij trainer noemen na de prestatie van NAC tegen Volendam. Nog twee overwinningen is hij af van de Eredivisie na een moeizaam seizoen. Vandaag oogde zijn ploeg fris en wist NAC Volendam met ruime cijfers opzij te zetten. We spraken de trainer na de wedstrijd.

Bron:
B-Side Rats
Terug naar overzicht
44 Reacties
106    
Arie roos

De opmerking v Nick VD Ven zegt t allemaal: we konden ons eigen spel niet spelen, NAC zette t vast in het midden.

Steyn en co hebben dit goed gezien en uitgedacht. Complimenten daarvoor.

-78    
Rob

Nog 2 keer winnen en dan afscheid nemen

-13    
Kudeta

Waarom nu pas zo spelen?

73    
Tonn

Degelijke pot en 1 ronde verder
Hup NAC

-22    
KC

Bij promotie blijft hij zowiezo en dat zou ik prima vinden. Hij geeft bewezen een ploeg goed in de ere te kunnen houden. Misschien niet al te spectaculair maar wel de punten.
Bij geen promotie heb ik hem liever ook niet, want uiteindelijk was het een verschrikkelijk slecht seizoen op een paar wedstrijden na. Met name het spel tegen de mindere ploegen was bedroevend.
Maar je hoeft donderdag het spel niet te maken dus past wel goed in het straatje.
Finale tegen Roda.... Oei, zal toch niet..

41    
Peerke

Ik denk dat Ton Lokhof al een beetje bijgestuurd heeft. Al vervalt hij met zijn wissels wel in zijn oude gewoonte.

44    
Theoden King

In principe kan ik de spanning voor donderdag nu al niet meer aan. Of het nu memmen wordt of de stillems, we zullen harder getest worden dan in het hele seizoen.

Ik hoop wel dat wij als supporters de komende week achter de ploeg blijven staan. Gas erop en promoveren hugodver!

32    
NAC4Ever

Prima overwinning!
Op naar donderdag!

36    
gsg

Donderdag winnen en dan zondag de finale thuis in Breda tegen NEC :)

8    
NAC4Ever

@KUDETA
Laatste paar wedstrijden gemist?

17    
Vlaai

NEC lijkt het te gaan halen. halve finale wordt veel zwaarder voor ons dan voor nec en Roda. Achteraf gezien....

106    
Arie roos

De opmerking v Nick VD Ven zegt t allemaal: we konden ons eigen spel niet spelen, NAC zette t vast in het midden.

Steyn en co hebben dit goed gezien en uitgedacht. Complimenten daarvoor.

24    
H.V.M.

Dikverdiende overwinning waar weinig op af te dingen valt.
Vandaag valt er niets te zeuren.

Komende donderdag is het andere koek.
Emmen of W2, lood om oud ijzer!
Beiden hebben absoluut een betere selectie dan NAC.
Twintig procent kans, dat is het wel zo'n beetje.
Enfin vooraf weet je het nooit zeker.
We gaan 't zien.

23    
[email protected]

Als het om winstkansen gaat, dan toch liever FC Memmen.

21    
Geelzwartwit

Ik denk toch echt dat de blessure van Immers ervoor gezorgd heeft dat het nu meer klopt. Dan kan Maurice allemaal hoog opgeven over Immers maar het is wel een gegeven dat het probleem op het middenveld veld zat heel het seizoen en dat sinds Lex niet meedoet het beter klopt.

Veel wijsheid gewenst ook bij de volgende match

28    
Boxer

Almere NEC 0-3
Spelen we de finale toch nog thuis

14    
Brecht

Het zit niet in het niet meedoen van Immers dat we nu beter spelen. Het zit in een vleugelbezetting die nu wordt ingevuld door Azarkan, waar voorheen El Alouchi daar speelde maar nooit diep ging en alles dichtliep. Ook vandaag met Sydney de zwakste ( geen enkel duel aangegaan)

23    
G

Ik miste enkel het interview wat de reden was voor het inbrengen van Kali..... Of kan iemand van jullie het me uitleggen?

12    
Ad B uit Roosendaal

Dik verdiend gewonnen, met de juiste inzet van alle spelers.

Soms toch teveel ruimte tussen verdediging en middenveld.

Met vertrouwen op naar Emmen of Willem II.

Wordt het weer NAC - NEC????

9    
Scheppioni

Ik zeg dat we donderdag naar stilburg moeten is mijn gevoel ...... hoop dat Maurice met dit team start en voetbalt, stilburg voetbalt uit beter, er liggen kansen !!! Winnende trainer .....ga zo door Maurice😁

17    
Rubenac

Finale sowieso thuis

5    
The Cosmic Gate

Fijne en goede overwinning! Maar ik ben toch echt wel verrassend wat NEC gedaan heeft ! Die hebben nu toch een net iets betere / makkelijkere route denk ik .

Ik denk dat het de Stillems gaan worden, damnnn dat had toch niemand verwacht

9    
Noord Mokumse NAC'er

Prima overwinning.

Olij weer goud waard.

Donderdag waarschijnlijk dus tegen W2.

Hun moeten, wij mogen.

Net met een grote glimlach langs de afrit Volendam gereden, op weg naar huis.

Hup NAC!

15    
Moppernac

Mooie overwinning en DGS en Almere eruit , dus mocht NAC de finale halen dan is dat in een schitterende thuiswedstrijd.
Nu eens een mooi weekend en MOPPERNAC HEEFT DUS NIKS TE MOPPEREN.
Op naar Donderdag , HUP NAC op naar de eredivisie.

15    
NuFfNie

NAC terecht gewonnen. Schouten en Moise tegen Cambuur niet goed genoeg. Nu van beide een prima pot. Maar er waren meer die een prima pot hebben gespeeld. Tijdens de rust werd ik wel verrast door de uitspraak van Kees Kwakman. Dat de Heracles delegatie natuurlijk voor ElAl kwam, want die speelde een erg goede 1e helft vond hij. Ik heb het niet gezien. Maar dat zal het verschil zijn als je in het stadion kijk of met tunnelvisie voor de buis zit.
Tijdens de playoffs telt maar een ding en dat is resultaat. En dat is een teamprestatie. Ik zal de komende 2 wedstrijden geen spelers meer individueel beoordelen. Dat gebeurt dan wel weer na de promotie.
Ik had er geen vertrouwen in, maar als je de uitslagen vandaag zie, dan is echt alles mogelijk.
Ik zet in op een finale NAC - NEC.

10    
Tip

ElAl speelde eerste helft zeker goed.
Winnen in Tilburg en je krijgt een schitterende finale in Breda die we dan op zeker winnen. Steijn moet wel een goede tactiek bedenken voor in Tilburg (of misschien Emmen.)
Als je daar lang de nul houdt worden die ere ploegen stront zenuwachtig.

7    
Johnny1912

Breda vooruit GODVERDOMME!!

36    
Lamington

Ga
Nou
Eens
Niet
Nu
Al
Lopen
Mauwen
Over
Een
Finale
Als
Er
Eerst
Nog
Een
Ronde
Gewonnen
Moet
Worden
!!!

Lekker al bezig zijn met de 'finale thuis'...... eerst komt er nog tegenstander uit de ere waar 'eerst nog even' van vertonen moet worden. Volle focus daarop.

18    
Klundert

Laten we toch alsjeblieft hopen op Emmen. Niet dat we er makkelijk van winnen maar áls we dan winnen en de finale ook het geluk mogen hebben (NEC is ons nog niet vergeten), spelen we volgend jaar 2x tegen Willem II. Dat zijn toch de potjes die ik nog het meest mis de afgelopen jaren. De kleine pesterijen richting je Tilburgse collega’s, de weken naar de wedstrijd toe op je werk bij de koffieautomaat. En de kater of het geluk na een gespeelde wedstrijd. Goud!

11    
De Bolle Damen

Dit is zoals Sjoerd Mossou al zei, de allermooiste competitie. Spanning, sensatie, geluk en verdriet het ligt allemaal zo dichtbij.

Alles was kut , zaterdag volle bak spanning , de ontlading, NEC en Roda doen dingen die je alleen maar kan hopen en wij kunnen ook gewoon nog promoveren.

Tel daarbij de rentree van Kali op en je begrijpt dat voetbal wel heel erg vreemde emoties opwekt. :)

-11    
Viking

Donderdag is de finale.. Wie de tegenstander ook wordt vandaar uit neem je zo'n boost mee dat de Ere je haast niet kan ontgaan.

Laten we hopen dat we alle geluk donderdag eens mee hebben, het hoeft maar 1x mee te zitten 1 wedstrijd.... En we zijn door...

13    
Maarten

De frisheid van Azarkan was de missing link. En wat Fiorini weer goed zeg.

7    
Ata

Toegegeven, ik had weinig vertrouwen in deze playoffs. Maar de ploeg heeft me positief verrast. Er zat vooral de eerste helft een vastberadenheid in die ik dit seizoen nog weinig zag (waarom?). Tweede helft leken we weer achteruit te gaan lopen, gelukkig viel toen de 2-0. Uiteindelijk op het juiste moment voor de eerste keer gepiekt. Nog twee keer te gaan. Hup NAC!

1    
Joop

Alleen die laatste wissel van hem cali die allang door ons is uitgekost mag er dan nog in onbegrijpelijk

11    
Dennis

Ik ben vooral blij dat de Rooij wat meer op de plek speelt waar hij het bij Eindhoven zo goed deed

5    
Tip

Hartstikke mooi dat de hoop bij ons weer volledig terug is. En terecht! Als we in Tilburg of Emmen kunnen pieken staan we met 1 en 3/4 benen in de ere.
Maar om in Emmen of Tilburg te winnen komt wat kijken hoor. Heel ingewikkeld ook welke tactiek en opstelling. Veel,wijsheid gewenst aan de technische staf o.l.v. Steijn en Ton L.

Ik snap niet goed het gezeur over de invalbeurt van Kali. Jongen zit al heel seizoen in de selectie en op de bank. Dan mag hij toch minuten maken? Daarnaast kan hij goed voetballen. Ik denk dat als je donderdag het laatste kwartier een 0-1 moet verdedigen hij geen verkeerde is in te vallen. Heeft tevens een goeie sliding en durft uit te delen. Voor mij hoort hij er gewoon bij. Ontbreken wedstrijdritme is wel een rationeel punt , maar maakt dat in 15 minuten knokken veel uit ? We laten het maar aan de trainers over stel ik voor.

3    
Luisindepels

Respect voor de supporters hier. Ongeacht het resultaat, toch uitspreken dat geel zwart de kleur van je hart is, zegt veel. Echter, laten we de realiteit niet uit het oog verliezen. Één wedstrijd maakt nog geen zomer. Één wedstrijd waar het wel liep, wel dik werd gewonnen. Wel de verantwoordelijkheid werd genomen. Donderdag is de wedstrijd van de eeuw. Waarom? Omdat het spook van de eerste divisie dan verslagen kan worden. Zoals ik al eerder schreef, met de TD die NAC nu heeft ben je een baas op het strijdtoneel dat eredivisie heet!

8    
henk

@Tip
In de drie mintuten die hij speelde veroorzaakte hij wederom een penalty. Hij komt simpelweg handelingssneldeid tekort. Die jongen hoort rationeel gezien niet eens op de bank te zitten laat staan in te vallen. Vooral omdat er betere opties binnen de selectie zijn.

-2    
Willem 4,5

Zoals eerder gezegd, fijne overwinning, maar wat een gepruts achterin weer. Hendriks af en toe in geen velden of wegen te bekennen links achterin. Oly was weer top, als we die niet hadden gehad hadden we nu trouwens 12e gestaan. Er werd aanvallend gespeeld, in tegenstelling tot de meer dan 30 wedstrijden hiervoor. Bijna het hele seizoen, tikkie terug en een balbezit van 35%. Volgens Steijn op verzoek van de spelers, ' die vinden het fijn om in te zakken' zei hij, ja ja. Als je de bal niet hebt kun je niet scoren zei Johan C. al heel lang geleden. We gaan dus de laatste wedstrijden van de competitie en nacompetitie aanvallend spelen, over visie gesproken. Ook het wisselen, ?, wat komt Kali doen de laatse 10 minuten?, gelukkig was het al 4-1 en hadden we weer Oly zoals gewoonlijk weer top! Tegen beter weten in hoop ik dat we het redden, zou natuurlijk fantastisch zijn!

12    
RwE

Ik begrijp alleen niet zo goed waarom hij zegt dat Adeliou problemen had met Muhren...volgens mij ging het pas echt helemaal mis toen hij er juist uit was gehaald 🤔

9    
Kipiani

Kali is compleet uitgevoetbald. Is fysiek op, om dit niveau mee te kunnen. Was bekend bij insiders. Forse fout van Smulders. En niet de enigste.
Rolletje zaakwaarnemer.

-8    
fvf6

Ik hoop dat we w2 terffen , want dan weet ik zeker dat we de finale spelen , want tegen w2 zal dit elftal gebrand zijn om te winnen en zullen ze alles geven , de dood of de gladiolen . COME ON NAC

2    
Tegel

Hopelijk gaat Mats Seuntjes vlammen vandaag!

3    
Tip

Laten we er geen Kali verhaal van gaan maken. Maar iedereen kan een penalty veroorzaken. Toen Kali kwam indertijd was er geen enkele twijfel dat hij ere aan kon. Bij Utrecht was er geen enkele twijfel over zijn kwaliteit maar moest weg na een uit de hand gelopen conflict.
Bij NAC is het helaas niet gelukt. We laten het maar aan de trainer over.

Goeie opmerking @Tegel. Mats zal zeker zijn best doen en de boel opnaaien om w2 een hak te zetten. Prachtig toch allemaal.

1    
a

Fantastisch wat NAC heeft gepresteerd.
Toch een kleine kanttekening; Volendam 2x vrij voor de keeper 2x een niet te missen kans, gelukkig misten zij toch.
Op het laatst gemiste penalty door Volendam.

Laad alle berichten na dit bericht in