Overal waar we komen

BSR TV: Nick Olij op de laatste training

Praatpapegaai

Het rommelt rondom onze keeper. De geruchtencarrousel draait overuren waardoor sommige supporters bang zijn dat onze keeper na één jaar weer vertrekt. Maar zelf geeft hij vaker aan daar niet zo zeer mee bezig te zijn en aangezien hij ook al met NAC in gesprek was kan het ook zomaar zijn dat hij langer blijft. We spraken de doelman op de laatste training.

Bron:
B-Side Rats
Terug naar overzicht
46 Reacties
63    
RNAC

Wat hoop ik toch dat hij blijft. Al ben ik er na dit interview niet zekerder op geworden. Hij zal toch niet naar Tilburg gaan he...

7    
Ed

Die gast bij laten tekenen. Mocht er daarna een mooie club komen, dan cashen. Liefst geen Stillem 2, maar alsze flink lappen dan is het ok.

32    
fvf6

In de eerste zin zegt hij al wat hij wil namelijk zo hoog mogelijk spelen , dus die gaat weg , geen speld tussen te krijgen .

63    
RNAC

Wat hoop ik toch dat hij blijft. Al ben ik er na dit interview niet zekerder op geworden. Hij zal toch niet naar Tilburg gaan he...

51    
Umberto

Let eens op de lichaamshouding.....
Die vertrekt.....

24    
Bart

Ben bang dat hij naar w2 vertrekt als ik zo het interview hoor maar, ik vind Nick echt een verschrikkelijk sympathieke gast die ik een transfer naar de eredivisie gun en als dat bij w2 is.. jammer maar gegund. Na daar een jaar te keepen en dan z’n gewilde transfer naar Spanje te maken. Zou zich dan in EL kunnen laten zien en dat zou het voor hem makkelijker kunnen maken. Maar ik hoop met heel m’n hart dat hij blijft! Mooie woorden over Verbruggen ook!

35    
enaaceebreda

Aan alles merk je dat er iets speelt met W2. Lichaamstaal, maar ook antwoorden. Hoeft bv ook niet te verhuizen mocht hij in Tilburg gaan voetballen.

Ik kan het hem ook niet echt kwalijk nemen, op dit moment gewoon een stap vooruit.

24    
Ratjeduneerste

Ik zou deze gast een sterk verbeterd contract geven. Heeft afgelopen seizoen laten zien het waard te zijn.

Ik zou er geen problemen mee hebben als deze jongen een van onze grootverdieners wordt. Dan heb je een basis voor de keeperspositie voor de komende (paar) jaar. Dan heb je daar geen kopzorgen meer over.

Zoals hij terecht zegt, het gaat hem om de toekomst van zijn gezin. Daar heeft hij groot gelijk in. Hoe lekker is het om straks lekker je kind te kunnen laten studeren.

Hard work pays off, maar blijf alsjeblieft nog zeker een jaartje hier Nick! Geel-zwart ben je niet voor even...

30    
David

Na het grapje van de interviewer dat je in tilburg niet rond kan lopen met de kinderwagen met een NAC shirt zegt zijn eerste reactie alles. Het is nog niet rond, maar dat er al gesproken is lijkt me duidelijk. Is op dit moment gewoon een grote stap vooruit en hij kan in dongen blijven wonen dus kan het hem niet kwalijk nemen. Veel betere opties voor hem persoonlijk zijn er niet. Dat hij dan over moet stappen naar de rivaal van zijn huidige club zal daar niet tegen op wegen. Heeft zich altijd vol ingezet voor ons en verdient in de toekomst zeker geen behandeling zoals falkenburg.

34    
Bou

Zijn reacties, weg kijken en constant aan zijn nek en gezicht zitten pulken, die gaat weg dus.

12    
L.

Een speler die NAC smoel geeft!
Doodzonde als hij vertrekt, wat ik idd ook verwacht..

7    
Wanny

Er is momenteel ook niets dat erop wijst dat NAC zeker gaat promoveren komend seizoen. We maken zeker kans, maar Cambuur en Graafschap waren al sterker afgelopen seizoen en hebben de selectie nog redelijk intact. Bovendien krijgen ze daar nog tonnen schadevergoeding die ze in de selectie kunnen stoppen.

Roda heeft ook weer geld en Go Ahead, Volendam en NEC kun je ook niet uitvlakken.

Dus als je nu een goed contract kunt tekenen bij een eredivisieclub, met uitzicht op speeltijd, dan moet je die kans gewoon pakken. Hoe jammer het voor ons ook is.

22    
Ouwe Spionkop

En zo zitten we opeens weer met een keepersprobleem.
De hele verdediging gaat op de schop.
Monsalve, Hecke, Olij.
Helaas ook de 3e beste achterin.
Dit is geen bouwen naar een sterk elftal, maar afbraak van een goede verdediging.
Geen promotie zou een drama en een afgang zijn voor een club als NAC.

2    
Jf

Ja deze jongen gaat naar W2. Zuur maar realistisch gezien een begrijpelijke stap.
Ik denk dat we met Verbruggen onze nieuwe eerste keeper al hebben als ik Nick zo hoor.

6    
Da Pope

Ik vind Nick een super sympathieke gast, die een meer dan uitstekend seizoen voor NAC heeft gekeept. Als je de kans hebt, moet je hem zeker nog een jaar houden.

Toch denk ik niet dat hij onvervangbaar is. Met Verbruggen en Niemczycki heb je zijn opvolgers voor de toekomst in principe al klaarstaan. Ze nu al voor de leeuwen gooien is wellicht nog te vroeg en dus zou ik prima kunnen leven met een jaar een ervaren man (type Edwin Zoetebier of Jan-Willem van Ede) onder de lat. Ik kan me niet voorstellen dat er in de huidige markt geen goede transfervrije opties te vinden zijn.

7    
Ouwe Spionkop

@daPope
Klinkt leuk maar je moet toch toegeven dat we na die keeperssoap eindelijk opgelucht adem konden halen met Olij.
Ik hou niet van overgangskeepers. Gewoon een goede keeper halen die jaren mee kan.
Die Poolse jongen heeft me echt niet kunnen overtuigen de laatste jaren.
Hij schijnt het aardig te doen in Poolse 2e divisie. Maar dat is amateurniveau.

9    
Molenschot Loco

Als hij weg gaat dan gaat hij weg interessant voor wie hij kiest!! Als NAC maar de juiste prijs vangt en w2 speelt eredivisie....NAC niet want dan was hij wel gebleven

3    
Molenschot Loco

John feskens alias dun beitel kwam ook naar NAC een oer. Willem2 speler....maak me totaal niet druk over

8    
Breda-Loyal

Kom op Dordt-noord en stuur Marsman naar Tilburg

11    
Da Pope

@Ouwe Spionkop

De verantwoordelijken voor de keeperssoap zijn inmiddels allemaal weg. Dus ik vind dat op zich geen argument.

Je weet dat Olij, als hij nog een goed seizoen draait, natuurlijk nooit zijn contract verlengt en transfervrij de deur uit wandelt. Nu verlengen is normaal gesproken al helemaal geen optie. Het feit dat hij nu al zo duidelijk laat blijken een stap te willen maken, spreekt wat dat betreft boekdelen. Dat hij het maximale uit zijn carrière wil halen is volstrekt logisch, maar dat betekent dat je sowieso niet jaren met hem vooruit kunt.

Dan verdien ik nu liever geld aan hem.

3    
Ernie

Die is weg.

5    
Tram

Die is inderdaad weg. Jammer. Geweldige gast. Als we waren gepromoveerd was hij denk ik wel gebleven. Die gaat nu drie keer of meer verdienen bij W2 of Sparta. Het is hem gegund.

10    
Buurman

Ik denk dat we weer eens overdrijven. Als Olij blijft ; prima, wel jammer van het geld. Als hij gaat ; een mooi bedrag zien te vangen. Olij is goed , behalve in De Kuip, maar niet onmisbaar. Voor 1 of 2 seizoenen een ervaren keeper vastleggen. Ik denk dat Tom dat wel lukt. Natuurlijk wel voorkomen dat je met een prutser komt te zitten , want een slechte keeper , een vliegenvanger, kost veel punten. Voordeel dat we nu nog tijd genoeg hebben. Dus graag snel duidelijkheid van Olij dat NAC weet wat ze te doen staat.

-2    
Nac

Ze leren het ook nooit 1 goed seizoen en ze denken dat ze heel de wereld aankunnen.

Kijk naar Brondeel goed seizoen bij nac sinds dien geen wedstrijd meer gekeept.

Ik snap het wel meer verdienen dus weg.

Sportief is het niet slim gewoon 2 of 3 jaar stabiele keeper en dan is de stap niet zo groot

2    
Zwampie

Ouwe spoorloos,
Met amateurniveau is niks mis mee, zie JP.
Als hij door speel minuten gegroeid is en meer ervaring opgedaan heb, is er niks mis mee en wie weet hoe hij je dan verrast.
Een nieuwe keeper is ook afwachten hoe hij het doet, of je moet Stekelenburg halen ;)

0    
Ratjeduneerste

@Spionkop

Tja, wat maakt de KKD zoveel beter dan de Poolse 2e divisie? Als je kijkt naar clubs als Dordt kijk je ook gewoon naar amateurniveau.

Daarnaast heeft hij bij het 1e slechts 1 wedstrijd gekeept bij NAC.

Het is niet voor niets dat Poolse keeperstrainers hem hoog hebben zitten. Die hebben met die Pool bij Juventus een redelijke keeper in het nationaal elftal ;)

5    
Net echt

We moeten ook niet vergeten dat NAC gewoon een bedrijf is dat geld moet verdienen. Jaren kochten we spelers met een deukje in de dertig met 0 restwaarde. Gelukkig lijkt het tij te keren en halen we goedkoop of gratis jongen spelers om zo daarna weer te verkopen. Als je V Hecke die 12 wedstrijdjes in NAC 1 speelt voor die bedragen die je hoort kan verkopen is dat geweldig. Als je voor Olij en wellicht Nacho die volgens mij alle 2 gratis waren geld kan vangen is dat fantastisch en lijkt het er steeds meer op dat NAC een echte voetbalclub wordt. Iedereen is vervangbaar! Voetballers die heel hun leven bij een club voetballen zijn vaak de jongens die blij moeten zijn dat ze bij die club mogen voetballen en een hoger niveau niet aankunnen ( denk aan de ter rouwelaars, Jan vreman’s, gerrie senden’s van deze wereld)

-7    
Stan

Wat een eikel

3    
Ivo

Stel dat je voor Olij 2.5 ton pakt, dan is dat gewoon mooi. Bij NAC is iedereen vervangbaar, ook de beter spelers.

NAC kan het geld goed gebruiken, er zijn meer talentvolle keepers en hiermee kunnen we de coronacrisis deels opvangen. Er zijn zat clubs die amper transfergeld zullen ontvangen en die gaan het nog slecht krijgen.

-16    
Belgische Naccer

Wat een drama...

Olij weg
Verschueren weg
Monsalve weg
Hecke weg

dit zijn 4 van de 7 eredivisiewaardige spelers die je had...en er is niks voor terug.

Het enige wat nu nog eredivisiewaardig is zijn. Haye, Riera en Noblejas. De rest komt net kijken of is te licht bevonden.

Kortom dat wordt helemaal niks het komende seizoen. Doe het maar schriftelijk af. Je eindigt rond de 8e plek.

Cambuur, Graafschap, Volendam, NEC, Roda, Excelsior, Go Ahead zijn stuk voor stuk beter dan NAC zonder bovenstaande spelers.

Het is wachten op een Rus of een Chinees die er 15 miljoen in steekt, want dit is einde verhaal.

13    
Toontje

Aan heel zijn (zenuwachtige) houding en bewegingen kun je aflezen dat hij weggaat.

-3    
Rubenac

Nou tot ziens en Brondeel welkom.
Ambities hier en daar, verwende pest jong zijn het.

4    
Vrouwke

Je ziet aan dit interview dat er iets speelt rondom zijn persoon. Aangezien hij ook zegt niet te gaan verhuizen zal het om een club in de buurt gaan. Dan kom je op de buren en Sparta. Die hebben ook echt keepers nodig. Ze zullen moeten betalen. Zoveel goede Nederlandse keepers zijn er niet dus ik verwacht ook dat ze de portemonnee gaan trekken. Hij gaat denk ik naar de buren. Die hebben extra geld vanwege Europees voetbal. Die kopen hem hier weg en geven hem een stuk beter salaris en dan is zo’n jongen gewoon weg al is het naar de rivaal. Wel fijn om te horen dat Verbruggen toch echt wel een heel groot talent is.

9    
geelzwartwit

Voor Olij zelf is Willem II natuurlijk helemaal geen rivaal. Heeft er met NAC volgens mij zelfs nooit tegen gespeeld. Zal er meer verdienen Europa league meemaken en eredivisie en blijven wonen in Dongen.
Als hij niet gaat is de reden Willem II zelf.

5    
ome cor

@BELGISCHE NACCER
Als je nu al zo negatief bent dan ben je wel heel erg doordrenkt met azijn.

19    
Sjef de gevulde koek

Wagner hahn zou de nieuwe keeper bij Willem 2 worden. Was bijna rond maar twijfeld nu. Daarom zijn ze overgestapt op olij deze week. Gesprek is al geweest alleen zitten ze met de transfer soms. De keuze is Hahn transfer vrij Of Olij en betalen. Omdat Hahn niet echt enthousiast is ben ik bang dat het Olij gaat worden en dat is gewoon kut. We hebben 3 eredivisie waardige spelers. Al vaak gezegd en 2 daarvan staan op randje uitgang. Dus al bij al gewoon kut en heel veel werk aan de winkel.

-1    
ome cor

Wagner Hahn....daar zit wel muziek in.

Nee, logisch dat hij z'n twijfels heeft bij WII. Dan kan hij beter naar NAC komen en onze jonge keepers begeleiden naar NAC 1.

Olij blijven is mooi (mits hij een verbeterde aanbieding tekent).
Als ie gaat dan hopelijk niet naar de kruiken.

Brondeel is een mooi voorbeeld voor Olij: een succesvol jaar bij NAC betekent een transfer die misschien mooi lijkt, maar die je ook Jan brengen tot de status van vergeten bankzitter.
Promoveer dan dit jaar met NAC !

6    
Toontje1964

Nick gaat weg!!!!!!!

Dat is aan alles duidelijk.
Op deze manier heb ik hem nog geen intervieuw zien geven.
Zeer zenuwachtig .
Hij is nu al bang reactie's te ontvangen omdat hij naar de buren gaat/wil.
En als dat niet zo is dan zit ik er goed naast.

Overigings is het een zeer sympatieke gast

7    
Ivo

Het is ook wel klote hoor. Na jaaaaaaaren kunnen we eindelijk eens cashen na goed beleid en inkopen, en nu heb je die Coronatoestand. Dubbel balen voor NAC.

Is uitgezocht hoe het zit met transferinkomsten t.a.v. de noodsteunmaatregelen?
Straks krijgen wij 3 miljoen of meer binnen, maar moeten we die compenseren in de begroting wegens inkomstenderving, en kunnen we nog niks op de transfermarkt.

Andere vergelijkbare clubs krijgen die 3 miljoen via de noodsteun binnen. In het begin zal het een "lening" zijn, maar op het moment dat clubs echt in zwaar weer komen - let op mijn woorden - wordt die lening kwijtgescholden.

1    
Buurman

Heel goed punt van Ivo ! Uitzoeken hoe dat zit is belangrijk.

6    
Hugo

Mocht Olij naar de kruiken gaan, compleet uitmelken deze transfer. Laten betalen. Hebben geld zat (Frenkie de jong-euro´s, Fran Sol verkocht) Niet voor een grijpstuiver van de hand. Hup NAC

10    
Spartaan

Hij wordt bij ons ook nog altijd genoemd als nieuwe keeper. Hij lijkt mij wat te klein (1.80) voor een keeper, maar ik hoor wel goede verhalen over hem. Ik ben benieuwd, hoop wel dat jullie er een mooi bedrag voor krijgen en snel weer promoveren.

-1    
ome cor

Los van wat er speelt op de achtergrond.... hoeveel interviews met Olij hebben we gezien waar hij stil staat als een standbeeld ?
Dat is geen graadmeter wat mij betreft.

0    
Ivo

Het is coronacrisis, Olij krijgt een kleine, wordt hier enorm gewaardeerd, hij kan zijn contract uitdienen bij NAC en dan transfervrij vertrekken. Veel clubs hebben op dit moment geen of weinig geld meer over voor transfersommen. Het kan ook zijn dat hij gewoon blijft.

Als hij zijn niveau vasthoudt stijgt zijn waarde alleen maar, dan komt zelfs de subtop van de eredivisie in beeld. Maar als hij nu een minder seizoen krijgt heb je wel kans dat de interesse weer afneemt. Lastig allemaal. Ik denk dat het echt 50/50 is.

5    
Dutchbird

Ik ben onder de indruk van het psychologisch inzicht van @ome Cor. Groot vakman in het "lezen" van body language!
Je hebt niet veel psychologiekennis nodig om te begrijpen dat Willem II veel aantrekkelijker is voor Olij dan NAC. Salaris, eredivisie, Europees voetbal, dichter bij huis dan Zundert.

2    
10diego

zit nog ff een keer aan je nek Nick.

2    
Scheppioni

Wat een gewauwel hier, lekker blijven bij ons NAC papa Nick, hier is je feeling goed, is prima ook voor het thuisfront !😉💛🖤

Laad alle berichten na dit bericht in