Overal waar we komen

BSR TV: Peter Hyballa: "Één of twee namen zullen anders zijn."

Praatpapegaai

Peter Hyballa gaat morgen zijn debuut maken in het Rat Verlegh Stadion. De trainer kijkt uit naar de sfeer en hoopt toch al wat veranderingen te zien ten opzichte van voorgaande weken. We spraken de trainer in aanloop naar zijn debuut.

Bron:
B-Side Rats
Terug naar overzicht
43 Reacties
76    
H.V.M.

Regelmatig heeft Hyballa het over intensiteit.
Het moge duidelijk zijn dat een aantal spelers méér arbeid zullen moeten verrichten.
Anders wacht onder deze trainer de bank of zelfs tribune.

26    
Kudeta

Lekkere lange antwoorden op simpele vragen

76    
H.V.M.

Regelmatig heeft Hyballa het over intensiteit.
Het moge duidelijk zijn dat een aantal spelers méér arbeid zullen moeten verrichten.
Anders wacht onder deze trainer de bank of zelfs tribune.

13    
Mo

Van Hooijdonk morgen in de basis...

10    
Patje

Ben benieuwd naar de opstelling

69    
Vd Velden

Pech en geluk = kroeg coaching. Heerlijk.

50    
Ollie bier halen

Ik wordt wel blij van deze gast. Lekker direct en no-nonsens. Drei punkte nichts wenigerrrr!

13    
Buurman

Zowel opstelling als wedstrijd wacht ik af alvorens negatief te oordelen of positief speculeren. Ik verwacht dat het niet eens zo gemakkelijk wordt tegen Oss. Ben met een overwinning tevreden.

26    
Gman

Heerlijk. Speelt net als Stijn vreven geen rol. Helder hoe hij dingen wilt en vind het volgens mij vooral leuk om te delen. Hopelijk snel verandering in het spel. En zoals ik al meerdere keren eerder ook heb geroepen. Diepgang!!

23    
De Bolle Damen

Eindelijk een trainer die het snapt. Ik zal het niet hebben over “gass geven” maar volle intensiteit en nach voren, is hetgeen wat altijd werkt in Breda. Uitwedstrijden kan je wat minder opportunistisch spelen.
Zoals al vaker gezegd. De rest kan er (ook) geen flikker van.
En volgens mij spreek je zijn naam uit als Huuballa.

19    
Verlegh

Een enorm relevante vraag heb ik in dit interview (en de andere interviews van de afgelopen dagen) nog niet gehoord: Gaat NAC onder Hyballa een andere tactiek spelen. Persoonlijk ben ik helemaal klaar met dat 4-2-3-1, aangezien de voorhoedespeler constant op een eiland staat. Ik vond het dan ook verbazingwekkend dat Weijs ook op die manier bleef spelen.

Ik hoop echt dat Hyballa morgen begint met 4-4-2 of 4-3-3 (en van Hooijdonk in de spits)

-16    
Bwienet

Ik hoop dat we morgen niet zo gaan breien met passes achterin zoals hij oneindig woorden aan elkaar aan het breien is in dit interview.

34    
Breda

Iemand schreef hier:

Gimme hope Hyballa,
Gimme hope Hyballa,
Until the morning comes....

NAC in een notendop.

-24    
Ernie

1 of 2 namen zullen anders zijn. Hij heeft nu al gezien dat het allemaal dezelfde middelmaat is.

12    
Ad B uit Roosendaal

Een goed interview met goede vragen. Veel waardering!!

We zullen het zien, morgen en de komende weken/maanden. Ik kijk er met vertrouwen naar uit.

-44    
Cool hand

Verschueren rechtsback.

-3    
Ernie

Oja
Voor alle Doganhaters, die speelt gewoon morgen!

7    
Dolle olifant

3 poenten zijn Idd welkom

-16    
Theoden King

"Pech of geluk zijn excuustermen".

Ik ben bang dat hij hier over een paar weken op terugkomt, als we weer met lege handen staan na 90 minuten paal/lat/naast...

-1    
Buurman

Hyballa kan ik zo’n beetje volgen. Maar de reacties niet. Ik dacht dat men vond en vindt dat onder Ruud Brood waardeloos werd gevoetbald. Over het voetbal onder WW las is lyrische reacties dat het voetbal flink was verbeterd ondanks veel verliespunten. Het zou goed komen. En nu hoopt iedereen dat ,ondanks het goede voetbal onder WW , de tactiek door Hyballa veranderd. Ik vond het onder Brood en Weijs niet best. Verliespunten liegen niet. En volgens mij kwam dat door een matig elftal. Maar goed misschien past onder Hyballa en zijn assistent de puzzel wel in elkaar. Ik hoop het. Of krijgen we onder onze Duitse vrienden ook de nodige verliespunten ? Ik hoop van niet maar ik denk helaas van wel.

-72    
Normaal

Sorry maar wat een slecht interview. Gaat nergens over. Lange lulverhaal antwoorden. En ik wordt dood moe om alles te kunnen verstaan en begrijpen.

17    
Vrouwke

Waar hij op doelt is dat hij doelgerichter en met meer diepgang wil gaan spelen. Hij had van de week na 1 training al gezien dat ze eindeloos lopen te tikken en weinig op doel schieten. Daarom zal er morgen zoiezo een echte spits in staan. Ik verwacht Sydney.

3    
Manmanman

3 poenten ... duidelijk verhaal toch? Eerst kijken, dan oordelen.

4    
geelzwartwit

Het zal dus niet liggen aan pech of geluk. En als het onder hem niet goed gaat dan is zijn plan niet goed genoeg en doet hij zijn werk niet goed genoeg of de kwaliteit van de spelers is neit goed genoeg en dan is het aan de staf met een beter of ander plan te komen. Als spelers individueel slecht presteren coached hij ze of je krijgt een wissel.

Geen speld tussen te krijgen.

2    
geelzwartwit

Wel belangrijk te horen is dat ook Hyballa het heeft over intensiteit..
Onder vreven heette dat attitude
Onder Vd Gaag heet dat inzet
Onder Brood heette dat instelling

Bij mij heet dat technisch beleid en scouting

-2    
ome cor

Als we spelen zoals de trainer spreekt dan hebben we 90 minuten blessuretijd.

-2    
Frans Breda

Hoe ziet voor jullie morgen de ideale opstelling er uit?

6    
Michel

Geen man die zich verschuilt achter pech, en dat is sterk; topsport is gewoon presteren en dat moeten wij meer krijgen. Het kan een wedstrijd niet gaan zoals je wil maar zoek het dan bij jezelf en niet in de omstandigheden waaronder je speelt.

Hoop dat het goed werkt, Peter lijkt me een gave vent om als coach te hebben. Stijn leek me dat ook. En Oss thuis moet je geen excuses zoeken ook (met respect voor Oss)

5    
ome cor

Net bn de stem gelezen...
Olij is erg enthousiast over deze trainer.
Als NAC vanaf vandaag brengt wat Hyballa wil dat ze brengen dan wordt het een mooie tijd die we tegemoet gaan.

Het jaar van de Rat is tenslotte ook pas op 25 januari gestart, dus pas twee weken onderweg.

Succes Peter
Hup NAC

6    
Tico

@normaal
Dat zegt waarschijnlijk meer over jou dan over onze trainer!

-14    
Normaal

@Tico
Er komt weer een trainer met allerlei “one liners”, en iedereen staat op de banken. Als speler elke dag naar gebrekkig taalgebruik luisteren is niet te doen. Als Dijkhuizen, Vd Gaag en Brood niet slagen dan zoeken we weer zo iemand. Een arrogante Fries, een rare Belg en dan zo’n trainer? Er klopt nix van.

4    
Tombola Breda

Dit is volgens mij de eerste trainer die ik hoor zeggen dat een thuiswedstrijd in een kolkend stadion zoals het Rat Verglegh soms ook in je nadeel kan werken. Zeker met een ploeg vol jonge spelers is dat niet eens zo'n vreemde bewering.

Verder kan ik uit zijn verhaal opmaken dat hij geen genoegen neemt met 'pech'. Bijna scoren is gewoon niet scoren en dus een gebrek aan kwaliteit of het missen van scherpte.

Ik kijk echt uit naar vanavond! Hoewel het 'slechts' Top Oss is verwacht ik in ieder geval een strijdend team met een coach aan de zijlijn die met een zweep klaar staat om iedere laffe terugspeelbal af te straffen.

-3    
WillemBreda

Het lokale suffertje ziet haar kans schoon en 'pusht' SvH weer in de basis... Ben benieuwd of Hyballa er ook zo over denkt, en of dit gaat werken.

0    
Nacdictive

@Verlegh: 4-2-3-1 is toch bijna identiek aan 4-3-3..?!

-1    
ome cor

@normaal
En hoe zou er nu wel gehandeld moeten worden volgens jou ?

2    
signase

@Tombola Breda 8:49:

Inderdaad opvallend hoe Hyballa tegen het 'psychologisch thuisvoordeel' en het 'kritische publiek' aankijkt. Maar goed, de man heeft natuurlijk ook Traditionsverein NEC getraind, hij weet waar hij het over heeft. Het is in de loop der jaren al door andere reageerders gezegd, maar NAC is wel degelijk een semi-topclub als het gaat om het publiek: spelers leren hier met druk om te gaan. En anders verzuipen ze. Ik hoop dat Hyballa iets van die druk wegneemt of in ieder geval spelers er beter tegen wapent.

0    
Robbie Rafello

10-10-10-10-10-10

5    
Zwampie

Normaal,
Elke trainer heeft zijn eigen ideeën en zal deze uitleggen. Echter dat moeten ze wel omdat anders de achterban niet tevreden is omdat ze hun visie niet delen.
Bij jou maakt kennelijk beide niet uit, het is geen van beide goed.

Dat hij moeilijk(er) te verstaan is in een interview klopt en je moet zelf ook goed bij de les blijven om het geheel te volgen. Hij probeert het in ieder geval wel in het nederlands te doen en vind dit minder belangrijk, zolang ze op het veld maar dezelfde taal spreken en elkaar begrijpen.

Ik ga niet meteen op de banken staan voor een nieuwe trainer, hij zal het ook eerst moeten laten zien, we hebben helaas de laatste jaren al teveel voorgangers gehad, maar dat wil niet zeggen dat ik hem niet de kans geef.
Iedereen moet een kans krijgen tot het tegendeel bewezen is.

Hij is wel zo reëel om uit te spreken dat een vol stadion niet altijd een voordeel hoef te zijn,er zijn maar weinig( en ik denk nog geen 1) trainers hier geweest zijn die dit (durven te) zeggen. Het kan verkrampend werken, of tegen gaan werken of de tegenstander kan er juist een boost uit halen
Het is wellicht iets wat we niet willen horen ,maar het is wel zo.

Dus geef hem eerst een paar weken de tijd, en het valt sowieso niet mee als het seizoen al bijna voor 2/3 voorbij is, om dan in een slecht lopende trein in te springen, met 10 punten achterstand, 3 clubs boven je om rechtstreekse promotie te bewerkstellen ( buiten de 12 voor kampioenschap, waar ik al bijna niet meer op reken)wat de meeste willen of bijna zelfs eisen. Het is knap dat iemand zich hier zelfs aan wil wagen.

1    
charpie

@Normaal;
Als het over gebrekkig taalgebruik gaat, neem jij wel het voortouw....
In het veld zal de voertaal waarschijnlijk een mengeling van Nederlands en Engels zijn en voetbaltermen zijn heel universeel. Geen Babylonische toestanden derhalve.

3    
fvf6

Ik ben het eens met wat ik in bn de stem lees dat Hyballa wil dat er meer geschoten moet worden en niet door gebreid moet worden tot in de zestien maar eerder de lange bal of diepte pass moet worden gegeven, maar ik vind wel dat hij het positiespel niet uit het oog mag verliezen ten koste van sturm und drang

3    
scheppioni

Van Hecke en Riera in ieder geval laten staan !!!!

0    
Dutchbird

@Ome Cor
Had jij vast niet verwacht dat Olij enthousiast is over Hyballa.
Ooit een speler meegemaakt die na twee dagen trainen roept dat hij het een onverstaanbare, onuitstaanbare kuttrainer vindt?

2    
Zwampie

Dutchbird
Dat niet, maar Olij hoeft dit ook niet te zeggen voor vrees om zijn plek in de basis kwijt te raken.
Wie weet voegt hij wel het juiste gif toe aan de selectie wat er nu nog ontbreekt. Tijd zal het uitwijzen.
Laten we hopen dat we er allemaal beter van worden, en er eindelijk een stijgende lijn omhoog ingegaan wordt.

-1    
ome cor

@dutchbird
Er zit nog een heel groot grijs gebied tussen die twee uitersten.
Hij had zijn positivisme ook gematigder kunnen brengen.

Maar je kunt het natuurlijk altijd negatiever brengen hè.

Laad alle berichten na dit bericht in