Wij gaan niet opzij

BSR TV: Peter Hyballa: "We hebben snelheid nodig op de vleugels"

DeWeesJr

Afgelopen woensdag behaalde NAC de halve finale van de KNVB Beker. Het feestje werd nog goed gevierd bij het stadion maar vanaf donderdag ging de blik van Peter Hyballa alweer op de uitwedstrijd tegen Jong Ajax. We spraken de trainer in aanloop naar deze wedstrijd.

Bron:
B-Side Rats
33 Reacties
78   8  
Buurman

Ik weet niet ; als je nu vier keer achter elkaar wint , komt misschien plaats 2 weer een beetje in zicht. Ze verspelen allemaal punten. Het best is sowie voluit te blijven gaan. Als je gaat freewheelen wordt het in de nacompetitie ook niks. Ik vind bij het vorig item de uitspraak van Mounir wel veelzeggend. " je kunt er de kantjes niet meer aflopen...." Het beeld dat deze groep behoefte had aan een straffe hand , en dat die bij de vorige trainers ontbrak, wordt nu wel heel erg verstevigd. Na maandag weten we weer wat meer.

14   35  
iejt

Een nietszeggende wedstrijd maar ik ben er toch benieuwd naar. Ik hoop weer een bepaald tactisch plan te zien waardoor we de wedstrijd binnen kunnen slepen.

Voor de ranglijst hoeven we niet meer te spelen natuurlijk. Gewoon lekker je wedstrijdjes uitspelen tot de nacompetitie, vertrouwen opdoen en automatismes inslijpen.

78   8  
Buurman

Ik weet niet ; als je nu vier keer achter elkaar wint , komt misschien plaats 2 weer een beetje in zicht. Ze verspelen allemaal punten. Het best is sowie voluit te blijven gaan. Als je gaat freewheelen wordt het in de nacompetitie ook niks. Ik vind bij het vorig item de uitspraak van Mounir wel veelzeggend. " je kunt er de kantjes niet meer aflopen...." Het beeld dat deze groep behoefte had aan een straffe hand , en dat die bij de vorige trainers ontbrak, wordt nu wel heel erg verstevigd. Na maandag weten we weer wat meer.

90   23  
Sjef de gevulde koek

Feit is dat je nu 17 punten achter staat op Cambuur waar je thuis van gewonnen heb. Halve finale beker is super maar competitie is gewoon schaamteloos zo eerlijk moet je ook zijn.

46   7  
Fred1

Plaats 2 daar moet je gewoon voor blijven gaan, één lijkt me uitgesloten.
Als je morgen wint is die tweede plek 10 punten, dat is veel maar in theorie mogelijk, we zien de Graafschap bijna week in week uit met de hakken over de sloot en met hulp van de scheids wedstrijden in extremis over de streep trekken.
Opgeven moet je nooit doen.
En een NAC wat ik tegen AZ zag mag eigenlijk van niemand in de KKD verliezen, alles moeten we in principe kunnen winnen.
Met een geestdriftige trainer, spelers die er in geloven en voor elke meter knokken en het publiek er van het begin af achter dan zie ik nog wel lichtpuntjes.
Wel een verademing deze trainer ook wel eentje die tussen de supporters staat en ze ook oprecht waardeert.

37   3  
Ernie

Ok. Laten we dan eerst maar eens vijf keer winnen achter elkaar.

16   0  
Kipiani

Wat dat sprint vermogen van de spelers betreft: Peter 100% gelijk.

25   2  
Nac

Ze raken allemaal geblesseerd bij feyenoord dat zou godverdomme lekker zijn

5   34  
Real Robert

Dat moetent dan Bohui op links en Schouten op rechtsvoor worden. Meets smaken zijn er niet!
Die TvdA toch!

20   0  
Breda

Wat je van hem vindt, er straalt wel ervaring vanaf zonder arrogant te zijn.

9   4  
10diego

Zin in. Kaartje en vliegticket Berlijn-Amsterdam zijn binnen.
Hup NAC!

7   35  
YLLWBLCK

En weer krijgen we hoop en geloven we in de trainer na 1 gewonnen wedstrijd... weer niets geleerd. We hebben niets aan kwartfinale beker. We willen de ere in! Allemaal popi oneliners die ons zand in de ogen strooit

6   3  
10diego

Ullwblck:

Je toch niet zeggen dat je niets aan een overwinning hebt? Tuurlijk liever promoveren dan beker, maar 1/2 finale beker zorgt voor een vibe en vette cash door volle Kuip. Inderdaad kan ook Hyballa niet over water lopen.

4   1  
Patje

@Buurman



Ik geef je 100% gelijk, je moet gewoon alles geven en dat weet je het nooit. J 020,almere om mee te beginne.

1   0  
jimcp

Succes morgen!

6   26  
YLLWBLCK

Natuurlijk is winnen van de AZ heerlijk maar dat waarom dat weer aan de trainer toekennen? De spelers hebben dit gedaan en de invloed van de trainer is nog niet groot geweest. We zeiken de ploeg al heel lang af en als ze dan winnen, komt dat door de trainer??? Nee hoor, NAC speelt boven eigen niveau en AZ er onder, dat maakt de beker leuk. De spelers hebben dit gewonnen en niet dat hysterisch gedoe aan de zijlijn. Laten we dat ook eens benoemen als we ze ook altijd afzeiken

20   6  
Moppernac

Met peter krijg je vleugels.
Hij is echt de type trainer die NAC nodig heeft.
Peter is de type Stijn Vreven dat De NAC supporters graag zien,heel de wedstrijd kort er op en constant je laten horen.
Geen type Dijkhuizen, V/d Gaag

8   6  
Jf

Het is nog lang maar Sinistera gaat de halve finale niet halen. Naar mijn mening na Berghuis de gevaarlijkste speler.

20   2  
Moppernac

Het zal mss wel niet gebeuren, maar ik hoop toch zo dat ze de BEKER FINALE gaan halen. En dat alleen al voor al die kut Rotterdammers die denken dat het in de halve finale al een appeltje eitje is.
Ik zat vrijdag hier bij Fox toevallig Feijenoord TV te kijken (uitzending van vrijdag) en die presentator had het al over de finale omdat de halve finale maar een formaliteit is en die kunnen we dan wel overslaan.
Alleen daarom al hoop ik dat Feijenoord goed op zijn bek gaat tegen NAC.
Respectloze uitspraak van zo,n grote miskwal.

6   3  
Moppernac

Van de laatste 13 wedstrijden nog 10 winnen en we promoveren

3   37  
YLLWBLCK

En morgen is iedereen weer anti alles omdat JA met 5 doelpunten verschil heeft gewonnen. Sneu

13   8  
RV

Ik was ook euforisch na afgelopen week en toch ben ik bevreesd dat we spreken over een bevlieging, morgen gaat NAC gewoon weer de bietenbrug op ben ik bang. Niks negatief, puur realisme. Kunstgras en weer een stuk of drie spelers die lekker denken te kunnen dribbelen en op tachtig procent te kunnen. Hoop dat mijn ongelijk wordt bewezen.

Heb er echt van genoten en kijk uit naar de halve finale, maar het is me ook wat te ver gegaan afgelopen week, van Hecke werd neergezet als de nieuwe de Ligt en Schouten als de nieuwe Roberto Carlos.

Voor mij telt het pas als we de komende 4 wedstrijden 12 punten halen. Incidenten tellen niet.

De vibe is wel goed natuurlijk, eindelijk een trainer met bravoure.

3   2  
Pietje Saaman

@ moppernac
10 wedstrijden winnen van de 13 gaat echt te weinig zijn voor Nac. Dat betekent dat de graafschap in 12 wedstrijden dan maar 18 punten mag halen van de 36. Ik geef het ook nog niet op maar denk dat NAC in 13 wedstrijden minimaal 34 punten moet pakken om de Graafschap of Volendam in te halen. 15 verliespunten zie ik de Graafschap nog wel weggeven.

3   1  
Ad B uit Roosendaal

Een trainer met een geweldige drive.

Het is fantastisch, als NAC morgen wint tegen een uitstekend Jong Ajax

6   1  
Baron

@RV volgens mij speelt Jong Ajax niet op kunstgras. Zie recent artikel in Bn de stem bij interview Monsalve:
“ "Gelukkig zijn de eerstvolgende uitwedstrijden tegen AZ, Jong Ajax en NEC op natuurgras. Daarna volgen Cambuur en FC Den Bosch uit, “

Verder wordt het morgen denk ik een zware pot. Jong Ajax heeft wat goed te maken na 7-2 verlies. Ik ben aan onze kant benieuwd of Schouten en stokkers nu beter gaan spelen met het getankte vertrouwen.

5   4  
Sia

@RV: Jong Ajax speelt op De Toekomst op gewoon gras.

Verliezen van Jong Ajax zoals ze soms spelen, is niet eens een schande. Is verreweg de best voetballende ploeg van de Eerste Divisie. Maar als Jong Utrecht met 7-2 kan winnen en wij kunnen uit van AZ winnen dan kunnen we morgen ook een resultaat halen tegen Jong Ajax. Wordt sowieso een heel andere wedstrijd dan Helmond, Den Bosch, Oss en MVV.

11   5  
Tram

De beker verdoezelt veel maar feit blijft dat het rechterrijtje dichterbij is dan plaats 1 en 2. We hebben simpelweg een spits nodig.

6   1  
NacBeest

Ik denk dat hyballa terecht aangeeft dat we het per wedstrijd moeten bekijken. Als we het de eerste twee plekken daarmee lastig kunnen maken dan is dat mooi meegenomen. Anders ben je klaargestoomd voor de nacompetitie.

Vergeet niet dat Twente vorig jaar ook niet van meer af aan bovenin meedraaide.

3   0  
Balletje

Misschien leuk een trainer eens niet te be(ver) oordelen voor hij een paar wedstrijden heeft gehad.

6   1  
Buurman

Beste YLLWBLCK. In principe ben ik het met je eens. Wij denken al veel te lang dat het aan de hoofdtrainer ligt. Maar je moet het denk ik per geval bekijken. Ruud Brood lijkt me een prima trainer maar hij zag het bij dit NAC in feite niet zitten. Symptomen ; waardeloze samenwerking met TD, schoonzoon tegen beter weten blijven opstellen, protestgedrag zoals weigeren clubkostuum op te halen etc. Dat eindigt natuurlijk altijd in ontslag. Met Ruud hoeft niemand medelijden te hebben, salaris doorbetaald of afgekocht en hij komt weer aan de bak. Vervolgens neemt zijn zeer talentvolle assistent Willem het over. Maar een assistent ligt meestal beter in de groep dan de hoofdtrainer. Heeft meer een horizontale relatie met de spelers dan de vereiste verticale. ( beetje raar uitgedrukt.) En uit veel valt op te maken dat deze groep een straffe hand nodig heeft. Lees het verhaal recent van van Los Pollos en van onze Elal. Met WW hoeft niemand medelijden te hebben , die komt er wel, heeft hiervan veel geleerd. Kortom ; PH is geen Messias , maar mogelijk op dit moment wel de juiste trainer ! We gaan de komende wedstrijden meer te weten komen. Te beginnen straks tegen ajax2. En tegen NAC zal ajax2 wel een verzwakt Ajax1 zijn. Wat overdreven uitgedrukt.

2   1  
Nonkel Frans

PH heeft een plausibel plan en zit er goed bovenop. Ik hoop dat hij de jongens bij zich en de sfeer met team goed houdt. Nog een paar van zulke wedstrijden met blijvende opgaande lijn dan wordt ons supportersleven weer mooi.
Beetje terzijde maar ik vind de 5 secondenregel toch iets fijner in het gehoor liggen dan steeds weer die " gegenpressung". Of heeft er iemand nog een goeie Bredase variant voor PH. ??

3   3  
Ivo

De halve finale verbloemd dat wij een zeer zeer matig seizoen aan het beleven zijn.
Waarin we zowel voetballend als qua prestaties veel te wisselvallig zijn.
Pieken tegen PSV en AZ maar tegen clubs als Oss en Helmond niet het verschil kunnen maken.

En toch heb ik bij vlagen goed voetbal gezien, maar dit team is nog niet één wedstrijd in staat geweest dit 90 minuten vast te houden. Er is altijd wel een zwakke fase waar het inzakt, en die wordt dan meteen afgestraft.

NAC ploetert 90 minuten om een keer te scoren, de tegenstander heeft maar een halve kans nodig. Het verhaal van dit seizoen.

Je moet nu een reeks gaan neerzetten, anders gaan we echt in het rechter rijtje komen.

1   1  
Arie

Boeien, alles op de beker. Zo dichtbij komen we over 10 jaar pas weer, promoveren kan volgend jaar weer.

0   0  
Scheppioni

Gewoon elke wedstrijd zoals afgelopen woensdag, dan staan we in de finale en promoveren we !!!

Laad alle berichten na dit bericht in