Wij gaan niet opzij

BSR TV: Peter Hyballa Willem II - NAC (0-3 voor staking)

Thiestemberg

De derby in Tilburg is niet afgemaakt. Na de gestaakte wedstrijd spraken wij een deels tevreden trainer. Een ding is zeker: Hyballa juicht niet te vroeg!

Bron:
B-Side Rats
Volgend bericht
Liveblog: Willem II - NAC 3 reacties
33 Reacties
38   1  
Spionkop

Wat een heerlijke trainer, wat past die goed bij ons.

En Peter je hoeft je helemaal nooit geen zorgen te maken we staan, op een paar zure mensen na, allemaal achter jou. We geloven in jou!

Hup NAC

10   0  
Hedden-um

Kan niets anders zien dan de ondertitel, maar inderdaad, juich niet te vroeg. We hebben het vorig jaar in ons voordeel uit zien pakken. Overigens even schandelijk, laat ik duidelijk zijn, iedere gek die iets op het veld gooit benadeeld de (naam van de) club en hoort niet thuis in een stadion.

Maar, als je een 0-3 met nog 40min uit handen gooit dan is er toch wel iets goed mis.

7   0  
VakkieG

Geen interview te zien bij mij. Heerlijke wedstrijd tot de staking uiteraard, blij verrast wat de nieuwelingen lieten zien.
Kan alleen maar beter worden als ze op elkaar ingespeeld raken, kemper en omarson er nog bij👊🏻

38   1  
Spionkop

Wat een heerlijke trainer, wat past die goed bij ons.

En Peter je hoeft je helemaal nooit geen zorgen te maken we staan, op een paar zure mensen na, allemaal achter jou. We geloven in jou!

Hup NAC

12   0  
Vlugge Japie

Als we de eerste periode (komende wedstrijden) goed doorkomen, zouden we zomaar voor het kampioenschap kunnen meedoen. Als dit team écht op elkaar ingespeeld is geraakt, kunnen er mooie dingen gebeuren.

7   0  
4Lantijntje

Duidelijk verhaal, dikke punt erachter!!

15   0  
Scheids!

Hier is voetbal niet voor uitgevonden, om na ieder wissewasje te laten stilleggen en daarna definitief te laten staken!
Voor niemand is dit voordelig, w2 krijgt een boete en wie weet nog meer, NAC moet onnodig aan de bak, wat weer meer krachten kost dan nodig!
Over de wedstrijd tot nu toe: als dit de progressie is tot vandaag, dan zie ik een mooi team op de mat verschijnen. Nu ook continuïteit tonen en punten pakken , tot en met mei 2024

7   1  
scheppioni

Een prima NAC! Ik had best wel wat twijfels maar Hyballa maar gezien vanmiddaf haalt ie zijn gelijk !! Wel os gebleken dat gezien tegen e'hoven dat bij ons NAC Javier Vet het cement is ! Maar Haugen een prima balvaste spits en Sedju zijn momenten ! Ondanks 0-3 tussenstand voelt dit heerlijk !💪💛🖤🍻

15   0  
Nr. 12

Hyballa is een goeie coach voor ons. Vind ik ook als het even minder gaat. Geef ‘m wat credits! Hij zegt dat ‘ie niet veel leest en hoort, maar zegt ook dat het de ene keer hosanna is en de andere keer ontslag wordt geëist. Hij krijgt dus wel wat mee. Laten we ons als supporters van onze goeie kant laten zien. Niet na een mindere wedstrijd meteen bokken, gewoon koel blijven, steunen en het tijd geven.

14   0  
Henri

Jammer dat je als supporter niet mag/kunt genieten van het resultaat van een zeer goed gespeelde wedstrijd. Het vervolg komt deze week nog. De KNVB kan het wel hebben over zelf regulerend vermogen onder supporters, maar ze moeten zich realiseren dat ze door deze maatregel supporters een wapen in handen geven om een wedstrijd te manipuleren. En dat kan ooit de bedoeling zijn lijkt mij. Wellicht eens denken aan het idee van Maaskant; de wedstrijd uitspelen en de volgende thuiswedstrijd zonder publiek.

7   0  
Ad B uit Roosendaal

De buit is bijna binnen, maar laten we de drie punten eerst volledig binnenhalen. En dat gaat gebeuren!

Helaas, diep te betreuren is dat er weer van alles op veld gegooid is. Zeer waarschijnlijk niet uit het NAC vak, maar het is diep triest dat de wedstrijd definitief diende te worden gestaakt.

Triest voor vooral Willem II, maar feitelijk voor het gehele Nederlandse voetbal.

M.b.t. het spel: ik heb genoten van NAC. Wat een dreiging naar voren en wat een klasse. Het ziet er goed uit voor dit seizoen. NAC gaat hoog eindigen!!!

8   1  
Belgische Naccer

Ik had dit niet verwacht vooraf. Maar ik zag vpor het eerst dit seizoen de gretigheid in de ploeg, zoals we dat kennen em verwachten onder Hyballa .En een agressieve voorhoede. Totaal anders dan tegen Eindhoven en Dordrecht.

Ik hoop dat het tactisch nu op zijn plaats gaat vallen met onze 2 nieuwe spitsen en een hardwerkend team erachter met genoeg kwaliteit. 4-4-2 is de boodschap en pressie!

Als je altijd speelt zoals vandaag, en je kunt deze stabiliteit erin brengen, dan kun je zomaar kampioen worden. 0-3 na 50 minuten in Tillburg is een resutltaat om U tegen te zegen. OK. natuurlijk moet het dinsdag nog even worden afgemaakt, maar dit ga je niet meer weg geven. Willem 2 MOET komen, dus NAC zou het vrij simpel moeten kunnen uitcounteren.

Ik vind wel dat we meer een ploeg hebben voor de counter, dan dat we zelf het spel moeten maken. Eindhoven deed dit slim. Die gaf de bal aan ons, en prikte er 1 goal in uit het niets. Maar met deze 2 bloedsnelle spitsen is het lastig voetballen voor een tegenpartij.

Weer helemaal anders dan het statische spel van een Van der Sande en een Velanas vorig seizoen. En Omarsson, past hier natuurlijk perfect in. Die is ook bloedsnel.

Dus gewoon hard werken, niks weggeven en pressie en goals maken uit de omschakeling.
Hyballa gaat dit vlot trekken. Vandaag zag je voor het eerst dat de kwaliteit een stuk hoger ligt dan vorig seizoen. Dit had van mij iets eerder gemogen, maar vandaag was dan wel weer het perfecte moment tegen onze rivaal uit Tilburg.

Een Van Geel met een jank-gezichtje blijft toch fascinerend om te zien!

Wel weer jammer van de staking om een bekertje en een fakkeltje. Ik kan slecht wennen aan deze overtrokken en opgelegde "braafheid". Maar daarom woon ik ook al 25 jaar niet meer in NL ;-). Voetbal is emotie, en anders moet de KNVB maar een paar bioscopen openen.

5   0  
NAC Vooruit!

Focus… heerlijke reactie van Peter! Hou ze maar scherp.

Hup NAC!

3   0  
Breda vooruit

Cuco is geselecteerd voor Curaçao gezien NAC dinsdag met de zelfde 11 spelers moet beginnen .
Dan zou hij niet kunnen spelen voor Curaçao of zijn de regels voor interlands anders?

1   0  
Dos

Idee van Maaskant is veel beter.
Feitelijk hebben de kwaadwillenden nu alleen maar voordeel eruit gehaald. NAC genaaid,want overwinning is nog niet officieel binnen en wellicht Martina die er niet bij kan zijn dinsdag.

Ik heb genoten van NAC. Net zoals tegen Eindhoven goed gevoetbald,eigenlijk de lijn wat dat betreft doorgezet en weer verbeterd en nu zichzelf ook beloond met doelpunten.
Dit bied perspectief en heb alle vertrouwen in dit seizoen als ze zo blijven spelen.

5   0  
Henri

Inderdaad een interessante situatie. Martina kan er niet bij zijn, maar de KNVB eist dezelfde opstelling. Volgens mij gaat de regelgeving van de UEF/FIFA boven alles. Allemaal praktische zaken die nu om de hoek komen kijken en alleen maar aantonen dat deze maatregelen een gedrocht zijn.
Ik ben ook benieuwd wat de NAC sponsoren nu gaan doen met de uitzending van maar een halve wedstrijd. Hoe wordt dat afgehandeld? Hoeven ze maar de helft te betalen? Wordt het restant van de wedstrijd ook rechtstreeks uitgezonden of krijgen zij cq wij een andere uitwedstrijd gratis aangeboden door ESPN?

1   0  
Breda vooruit

@henri
Als dat zo is wordt NAC flink benadeeld door deze situatie.

0   11  
Rade

Onbegrijpelijk om de spelers als helden te onthalen terwijl er nog 40 minuten gespeeld moeten worden

0   2  
Bommetje

@Henri
Ik heb uit betrouwbare bron dat ESPN een andere wedstrijd half zal uitzenden

3   0  
ome cor

Ik beken...ik was geen Hyballa fan toen we een nieuwe trainer zochten, maar ik steun de trainer en selectie altijd.
Toch moet ik mijn ongelijk bekennen, want Peter is een realistische trainer geworden. Niet meer die gek langs de lijn, maar serieus bezig met zijn vak.

Een 0-3 voorsprong moet je in veertig minuten kunnen behouden of uitbouw, maar geen bluf bij deze trainer. Eerst punten veilig stellen en dan pas polonaise lopen. Heel goed, Peter. Succes !

2   0  
Ivo

Vandaag was een ander type wedstrijd dan de eerste drie. Willem 2 moest in eigen huis ook wat forceren. We kwamen snel op de 0-1 en daarna kon NAC op de omschakeling spelen. Zo kwamen wij in de rol van Eindhoven vorige week. Er komen nog een stuk of 25 tot 30 wedstrijden waarbij wij het spel moeten maken. Dan moet je tegen een handbalverdediging iets kunnen forceren. Ik ben benieuwd of dat ook lukt met deze spelers. Sejdiu heeft in ieder geval een actie in de benen en dat is hard nodig.

Zoals Hyballa zegt, het moet en kan nog beter, maar dit was een prima wedstrijd voor ons.

0   0  
Nr. 12

Inderdaad Ivo, er is flink geïnvesteerd in snelheid (vooral voorin), maar in de KKD speel je als NAC toch vooral potjes waarbij je niet op de counter kunt loeren. Ben benieuwd hoe dat uitpakt.

5   0  
Wanny

Het enige dat werkt is daders oppakken en hard straffen.

Alle andere maatregelen benadelen heel veel mensen die er niks mee te maken hebben. Je zal maar 4 kaartjes hebben gekocht met je gezin.

Als Martina dinsdag weg is voor interlands kan die wedstrijd dan niet uitgespeeld worden. Dat zou toch heel vreemd zijn.

1   0  
ennaojseejer

@Wanny
klopt helemaal, maar W2 was vanmiddag bij het 2e stilleggen bv niet in staat om de dader te identificeren. Lijkt me niet echt moeilijk als er camera;s in het stadion hangen trouwens :-)

1   0  
Wanny

Of Willem II wilde de dader niet identificeren omdat ie uit een bepaalde groep idioten komt. Die hebben ook geen zin om bedreigd te worden.

2   0  
Peter13

Het is zoals Henri en Wanny hier al schrijven: je geeft op deze manier kwaadwillende of niet-nadenkende mensen een middel in handen om de wedstrijd te manipuleren. En daarmee worden duizenden anderen plus twee clubs flink gedupeerd. Het enige dat werkt is de daders aanpakken en niet een grote groep bestraffen die er niets mee te maken heeft. Verplicht de clubs om een goed camerasysteem aan te leggen en pak de daders aan, tijdens de wedstrijd of na afloop. In Duitsland en Engeland is dat een succesvolle aanpak. Waarom wil de KNVB zo nodig weer iets anders verzinnen?

0   0  
Dun Diëe

Mocht NAC dit nog uit handen geven bij het uitspelen van de wedstrijd dan voorzie ik het grondige herziening van het staken van eens wedstrijd bij spullen op het veld gooien. Men gooit het op “oververhitte derby” maar wedstrijden die dreigen verloren te gaan worden domweg door de verliezende supporters gemanipuleerd. Een groot nadeel aan deze oplossing.

Na een paar minuutjes creatief denken: misschien grote dikke gordijnen ophangen voor de tribunes, die sluiten als er vanuit een vak vuurwerk of ander materiaal op het veld wordt gegooid. Dan kan de wedstrijd in de eerste plaats doorgaan voor de mensen die zich wel kunnen gedragen en kan op de achtergrond desnoods met geweld een vak leeg geveegd worden dat zich herhaaldelijk niet gedraagt. Zo wordt de winnende partij ook niet benadeeld.

0   0  
Peter13

@Dun Diëe

Da's inderdaad creatief gedacht. Maar dan nog steeds worden een hoop mensen benadeeld die er niets mee te maken hebben. Volgens deze aanpak hadden we vorig seizoen heel vak G moeten ontruimen omdat daarvandaan door een stuk of 10 personen bekertjes werden gegooid.

0   0  
Peter13

En dan heb ik het over NAC - Willem ii natuurlijk...

1   1  
BREDA 1965

eindelijk spelers neerzetten op de plek waar ze voor gehaald zijn

1   0  
SP1

Is/was het nu zo moeilijk om ipv een spuuglelijk spandoek na de eerste staking een net op te hijsen. Steevast is het uitvak hermetisch afgesloten en wordt er juist vanuit de twee thuisvakken gegooid. Als NAC het geduld kan bewaren en vanuit de omschakeling toeslaat eindigt dit in een 0-5. Het enige voordeel voor de zusjes is dat ze gewend zijn in stilte wedstrijden te spelen.

0   0  
Dutchbird

Terecht dat Hyballa nog niet himmelhoch jauchzend is want er moeten nog wel een paar automatismen worden ingeslepen op het middenveld en in de spelhervattingen van Kortsmit. Zelfs in de achterhoede is er soms nog onzekerheid. Dat heeft nog een paar weken tijd nodig maar gaat vast verbeteren en vanaf dat moment is NAC een duidelijke titelkandidaat. Het mooie is dat je ook zonder die automatismen Willem II al van de mat speelt.

0   0  
Mc Guyver

De theoretische theorie over de bekertjes blijkt in de praktijk niet te werken. Supporters kunnen hierdoor manipuleren. Zou zeggen doe niet zo moeilijk over een gevaar van niets bij een leeg bekertje. Snap dat dat niet mag maar fietsen jatten mag ook niet en dan sluit je de stad toch ook niet af als dat gebeurt. Grijp ook zwaarder in als echt iets op veld gegooid dat letsel kan veroorzaken. Een boete interesseert supporters niet dus dan direct 1 punt aftrek of meer. Dan benadeel je de club i.p.v. dat je hem probeert te bevoordelen. Hopelijk wordt dan hierdoor ook direct onderling met het dadertje afgerekend. Verder een supereffectief Nac gezien genoten van acties van de vleugels en kopgoal dat is jaren geleden. Een scherpe Hyballa. Een loyale Cuco. Een mooie redding van Kortsmit wat willen we nog meer. Veel vertouwen in team en TD.

0   0  
Mc Guyver

Of de werphand eraf hakken dat lijkt me ook goed werken in de praktijk.

Laad alle berichten na dit bericht in