Wij gaan niet opzij

BSR TV: Sigurd Haugen na Willem II - NAC (0-3 voor staking)

Thiestemberg

We hebben een nieuwe spits! Wat maakte Haugen indruk tegen Willem II. De spits speelde goed en scoorde voor het eerst. Wij spraken hem na afloop over de sfeer bij NAC, de derby en de staking. Veel kijkplezier!

Bron:
B-Side Rats
52 Reacties
21   0  
Tram

Hier gaan wij ontiegelijk veel plezier aan beleven!

9   0  
Bertus1912

Mooi, focus!

21   0  
Tram

Hier gaan wij ontiegelijk veel plezier aan beleven!

9   0  
Francesco

Voor dit NAC en deze competitie een prima, prima spits.

10   1  
scheppioni

Erg balvast en scorend vermogen 💪💛🖤 zijn er maar weinig geweest in ons BREDA !!! Moi song voor Haugen nog......😊💛🖤

11   1  
ausputzer

Kijk.. dit is nou een spits waar je voetballend sterker mee wordt. Wat een dreiging meteen. Ben nu al benieuwd hoe dat gaat als Omarsson straks terugkomt..

8   0  
Hedden-um

Nuchtere gozert wel. Komt wel goed met 'm bij ons aller NAC.

5   7  
Beer van Baal

V.d.Sande scoort 2 maal voor Ado ,dus nog niet verleerd.

9   0  
Ad B uit Roosendaal

Sigur Haugen: he grows into a top player, our Haaland......

1   15  
Matc

Hoor net van mensen die er waren dat de fakkel uit het uitvak werd gegooid . Dat zal toch zeker niet he....

0   3  
NAC76

***: morgenavond spelers presentatie, niet te hopen dat dinsdag de wedstrijd wordt ingehaald. Zou een beroerde voorbereiding zijn dan.

3   1  
NAC4Ever

Stel de wedstrijd word dinsdag of woensdag ingehaald, zouden dat internationals even kunnen wachten?

13   0  
DenTinus

Dat kan helemaal niet. Hoe wil je een fakkel door al die netten gooien?

9   1  
Rbull076

@MATC nog nooit zoveel onzin gelezen in 1 comment

8   0  
Mountcook67

Wat een leuke gozer om erbij te hebben en wat een prima basisbeurt!

10   0  
BasSnelden

In ieder geval spitsen nu die tegen de top-4 kunnen scoren!! Afscheid genomen van een hoop middelmaat en subtop… We moeten all-in gaan komende twee seizoenen.

10   1  
Sjef de gevulde koek

Na 5 min zag je het al. Dit is een echte versterking. 5 maanden niet spelen en dan zo’n wedstrijd spelen. Schiet er 20 in 100% top aankoop

7   0  
Beultje

Wat is Haugen toch een wereld spits voor ons..

8   0  
Pietjebel

Sodejuuuu zeg

10   0  
Jaapie

Hulk Haugen!!

10   0  
Ivo

Vandaag was goed voor het vertrouwen van spelers en supporters. Dinsdag moeten ze de klus wel afmaken! En dan zaterdag laten zien dat ze dit vast kunnen houden.

7   1  
Nachoreca1

Wat een middag! Heb genoten en dat was weer even geleden. Come on Nac!

0   8  
ome cor

Het Engels van deze reporter verdient ook wel een upgrade.
Vroeg je nou serieus iets over "long balls" ? 🤣

7   2  
Bommetje

Ze zijn flink over de zeik hier

https://www.tilbo.com/matchday-topic-nac-thuis-2/

6   0  
Maarten

Nu stond ook t elftal zoals t hoorde te staan en Voila en het ging beter .

5   0  
Petrichor

@Ome Cor,

Buiten dat het altijd een beetje gek voelt om het Engels te bekritiseren van een interviewer die dit toch voornamelijk als hobby doet (oké, met een professioneel randje, vooruit), voelt het zo mogelijk nóg gekker als die kritiek zelf onjuist is. Wat is er precies mis met 'long balls'?

4   0  
Mike Zonneveld

@ Maarten

Je slaat de spijker op zijn kop Maarten. Het oogt ook veel vlotter allemaal, gretiger en en doet me ook goed om te zien hoe blij het team is met ieder doelpunt!

4   2  
BREDA 1965

wedstrijd niet uit spelen...gewoon 3 0 voor ons...knvb met hun zeikregels..op 50 mtr van een speler ligt een bekertje...sorry aanwezige moraalridders

5   0  
Waarom zo

1 zwaluw maakt nog geen zomer. te vaak gezien bij nac eerste wedstrijden top daarna rck.
En idd wat een gezever over dat eerste bekertje klote knvb. benieuwd hoe de regels zijn als je internationals hebt die maandag uitvliegen. Maar wel op het veld stonden toen er werd gestaakt.

8   0  
Leur-1977

Ik heb genoten gisteren. Het voetbal was nog niet eens zo goed, maar dat we een bak met kwaliteit binnen gehaald hebben lijkt mij wel duidelijk! Dan is het vandaag ook nog even heerlijk na genieten van de wanhoop in Tilburg.

Wat ik me wel afvraag is het volgende: Hoe gaan wij in de komende periode voorkomen dat dezelfde tafrelen bij ons stadion plaatsvinden? Deze fakkel is gewoon de aktie van 1 idioot of groep die besluit "klote wedstrijd, dan maar staken" Iedereen mag naar huis. Ook als je net een fortuin uitgegeven hebt aan losse kaartjes voor je gezin.

En dit soort idioten zitten er tussen de NAC supporters helaas ook! Hoe krijgen we dit volk uit onze stadions? Of hoe krijgen we ze in het gareel.

Ik ben wel van mening dat de knvb deze regelgeving moet aan passen. Iedere idioot kan nu de wedstrijd beeindigen naar wens. Dat kan natuurlijk nooit de bedoeling zijn.

Er mag niks meer op het veld gegooid worden. Ok prima, het zij zo. Maar ga het gevecht op een andere manier aan!

10   0  
Wanny

Als er 1 bekertje ligt, kun je gewoon volstaan met omroepen dat er niks op het veld gegooid mag worden omdat anders gestaakt wordt.

Nu zijn er mensen die misschien wel 100 euro hebben neergeteld om met hun gezin een lekker potje te gaan kijken. Die konden na 49 minuten voetbal naar huis. Wie gaat die mensen de helft van hun geld terug geven?

0   0  
kopspion

Ben toch echt benieuwd wanneer het wordt uitgespeeld en hoe dat met Martina te doen als die er niet bij is …. Misschien meteen bij aanvang de “wissel” toepassen dan ?
Maar bovenal hoop ik toch iig op een serieuze boete voor die kneuzen daar en minimaal nog 1 wedstrijd zonder dat klote publiek

6   0  
Leur-1977

@ kopspion,

Ik hoop op een milde straf, en zeker geen collectieve straf zoals een wedstrijd zonder publiek. Wat kan de normale voetbal supporter er nou aan doen?

Wij zitten straks ook weer in hetzelfde schuitje, en ik wil niet verantwoordelijk worden gehouden voor het gedrag van dit soort idioten.

5   0  
Wanny

Eens met Leur.

Bij ons is vorig seizoen ook gebleken dat niet iedereen zijn emoties voldoende onder controle heeft. Of het gewoon leuk vindt de boel te verstieren.

Waarom moet ik daar als seizoenkaarthouder voor gestraft worden?

3   0  
NACOudGastel

Nu al een topspeler!

1   1  
kopspion

dan maar ieder stadion 'beveiligen' met netten zodat er niks meer gegooid kan worden ? dan ben je wel van het probleem af natuurlijk

4   0  
Wanny

Met de huidige techniek kun je vrij eenvoudig alles in beeld brengen. Dan moet je een dader of een groepje daders er zo uit kunnen halen.
Uit het stadion zetten en doorvoetballen.

3   0  
BredaF2

Prachtige gast. Hier gaan we nog veel plezier aan beleven.

4   0  
Uit Je Naaht

@Kopspion: in dit soort gevallen moet "zoveel mogelijk" doorgespeeld worden met dezelfde teams. In het geval Martina is heel duidelijk dat hij niet zal kunnen spelen omdat hij niet aanwezig is, dus NAC kan heel makkelijk aantonen dat hier sprake is van overmacht. Er kan dus gewoon een andere speler opgesteld worden en dat kost dus ook geen wissel. NAC gaat hier dus niet mee in de problemen komen.

Sterker: ik vind dat NAC er een groot punt van moet maken dat we hier stevig nadeel van ondervinden. Het gooien van fakkels loont in dit geval: NAC verschijnt verzwakt aan de hervatting en dat lijkt me (ondanks dat het waarschijnlijk toch gaat gebeuren omdat het niet anders kan) eigenlijk gewoon onacceptabel.

De enige partij die geen enkele blaam treft is NAC. Vanuit allerlei redeneringen kun je verschillende partijen de schuld geven: de KNVB ("slechte regels"), Willem II ("slechte beveiliging"), de supporters ("moet er maar zelfreinigend vermogen zijn") of de gooiers ("een paar idioten die het verpesten voor de rest"). Allemaal mooi, maar er is geen enkel argument om NAC de schuld te geven. En laat dat nu net de enige partij zijn die nadeel ondervindt, als we zonder Martina moeten spelen.

Als de wedstrijd uitgespeeld wordt, en als het dinsdag wordt, dan moet dat maar. Maar wat mij betreft speelt NAC dan onder protest, want als we hierdoor een belangrijke speler moeten missen is dat eigenlijk gewoon onacceptabel.

4   0  
kopspion

zo worden die Tokkies dan toch bevoordeeld als wij zonder onze vaste aanvoerder de wedstrijd moeten uitspelen en hebben hun daar toch duidelijk voordeel aan ..... de wereld op zijn kop om "slecht gedrag" te belonen !!
KNVB moet nu denk ik toch maar eens snel met andere maatregelen komen, dit is toch niet te handhaven op deze manier ?
stel je voor: Cambuur-Roda, kwartier voor tijd stand 0-1. Cambuurfans zorgen ervoor dat wedstrijd wordt gestaakt en over 2-3 dagen wordt wedstrijd uitgespeeld voor 15 minuten, dan mag Roda daarvoor zowat even een hele dag op en neer reizen
Kan toch niet de bedoeling zijn ??? Buiten het sportieve element alle bijkomende randzaken die daarmee gemoeid zijn en kost ook nog eens hoop geld

3   0  
BP

Knvb, bepaal de stand van staken nou eens gelijk aan eindstand, aangevuld met boete/straf voor schuldige club Gelijk een voorbeeld aan alle clubs, in België gebeurt dit al volgens Jan vd Bergh.

Je voorkomt een hoop gezeik met extra kosten en het wel of niet aanwezig zijn van (dragende) spelers.

3   0  
ennaojseejer

Die hele staken bij-een-bekertje-regel moet gewoon op de schop.
Zie reactie Hyballa, die het ook te ver vind gaan al dat gestaak:
"Trainer Peter Hyballa zakt de moed bijkans in de schoenen na de tweede derbystaking. ,,Een bekertje, een vuurpijl. Als er niemand geraakt wordt...” Een diepe zucht volgt. ,,Dit krijg je niet onder controle. Dat is heel duidelijk. Als een speler geraakt wordt, is het geen discussie. Ik begrijp de intentie van de KNVB. Maar een bekertje tijdens de Brabantse derby: Wat hadden ze dan verwacht?"
Hyballa opteert voor een strenge aanpak. ,,Keiharde straffen voor de mensen die het gooien. En als er niemand wordt geraakt, gewoon verder spelen. Even afkoelen en een stadionomroeper die zegt: ‘Allemaal normaal doen nu’ en verder. Dit is een Zuid-Europese derby. Ik hoor zoveel mensen nu zeggen: ‘Waar praten we over?’ Kleine dingen moet je laten gaan.”
Een voetbalwedstrijd is geen biljartwedstrijd!
Op de beatrixstraat werden er in de jaren 70 honderden wc-rollen over de goal gegooid vanaf de spionkop, om maar niet tre spreken over de miljoenklappers in het hek om het veld bij de b-side. Niemand deed daar moeilijk over

2   0  
ennaojseejer

Maar lijkt mij overigens een prima spits, dat wordt of promoveren, of die is weg volgende zomer :-)

2   0  
Ivo

Niet collectief maar individueel straffen. Stadionverboden, meldplicht, boetes, allemaal prima. Maar nooit een grote groep straffen voor gedrag van een individu. Dat is wat nu wel gebeurd. De dader oppakken en doorspelen.

2   0  
Angelino Eindbaas

Enorm genoten van NAC gisteren. Tegen Eindhoven zag je al de eerste contouren van het nieuwe NAC. Maar het was de vraag of ze die lijn konden vasthouden, zeker vanwege de druk van buitenaf. Het blijft een wedstrijd op zich en als wij deze hadden verloren dan was er paniek bij ons.

Maar gelukkig speelde ze enorm volwassen en fris.
Jammer dat de wedstrijd niet kon worden uitgespeeld door de huidige regels. Enorm zuur maar dit had ook net zo goed in Breda kunnen gebeuren. Hopelijk pakken ze de dader en kunnen ze deze straffen. Rest van de supporters moeten hier niet de dupe van worden.

1   0  
Lalas

Zit een goeie kop op!

1   0  
Fritske d'n Olifant

Ik weet het, 1 zwaluw maakt nog geen zomer, maar we kunnen toch h wel concluderen dat Peter Maas er kijk op heeft en weet wat ie binnen haalt. Ik had nog nooit van Haugen gehoord of van Patriot maar dit zijn regelrechte versterkingen en voor een speler als Patriot kom je gewoon naar het stadion.

3   0  
henk

@Ivo
Allemaal leuk, maar bezijden de realiteit van gisteren. Willem II kon of wilde de dader er niet uithalen. Er is i.i.g. geen poging toe gedaan.

1   0  
Peet vak G

@Henk,

Die dader hebben ze echt wel in beeld hoor. Ben buiten het voetbal (zakelijk) wel eens in die Tilburgse 'controll tower' van security en politie geweest voor een demonstratie. Geloof me, als iemand 0,5 seconde in z'n neus peutert hebben ze 'm in beeld en blijven ze 'm volgen. Maar dan.... wie gaat er dat vak in om de dader eruit te trekken? Juist.... niemand.

1   0  
markenaa

Het schijnt erg lastig te zijn om nieuwe spelers in te passen en dat dat een roces van 3 - 5 maanden is... Knap werk van deze technische staf!

2   1  
scheppioni

Morgenochtend uitspelen ? HUP NAC lekkere drie punten !!

1   0  
Peter13

@Peet vak G

Dat kan ik me ook wel voorstellen... Niet elke beveiliger heeft zin om z'n leven te wagen. Maar achteraf oppakken en een stadionverbod geven kan ook hè.

1   0  
Fritske d'n Olifant

En verder wat betreft de staking en het uitspelen van de wedstrijd. Het belangrijkste slachtoffer is hierbij het voetbal en de voetballers. Dit gedoe beïnvloedt gewoon het verloop van de wedstrijd en in het slechtste geval ook het eindresultaat. Opvallend: Waar dat kale trainertje van de kruiken vorig seizoen moord en brand riep, hoor je het mannetje nu niet.

Het beste zou zijn een dadergerichte aanpak waarbij de betreffende belhamels een stadionverbod krijgen gelijkend aan het betreden van het veld (10 jaar). Echter zijn er clubs zoals W2 die structureel de veiligheid in het stadion niet op orde hebben. Hoe kan zo'n kruik anders een fakkel mee naar binnen nemen? Misschien zou een vette boete ook wel een trigger zijn voor de club om het groepje structurele raddraaiers eens aan te pakken.

Laad alle berichten na dit bericht in