Wij gaan niet opzij

BSR TV: Ruud Brood na NAC - Excelsior (2-1)

LarsW

Een belangrijke overwinning op directe concurrent Excelsior. Dat betekent een tevreden Ruud Brood, die vanzelfsprekend erg blij was met de drie punten. NAC blijft op één punt van De Graafschap, terwijl het een klein gat heeft geslagen met de naaste achtervolgers op plek drie en lager. Wij spraken Brood over de wedstrijd, zijn keuzes en het resultaat.

Bron:
B-Side Rats
Vorig bericht
NAC-Excelsior: Man of the Match 35 reacties
56 Reacties
115   18  
Mot van den Eleebba

Mooie overwinning!

Jammer dat wij ( het publiek) echt zwaar ondermaats presteren.
Waar zijn de tijden gebleven dat we er een kolkend stadion van maakten dat als 12e man fungeerde?

Jammer...

37   4  
NAC4Ever

Heerlijke en verdiende overwinning!
Dit team blijft t/m het einde vechten voor wat het nog pakken kan. Dat is belangrijk wil je promoveren.

23   65  
Wolfmanjack

Geweldig blij met de overwinning maar ik had veel meer verwacht van Brood. Hoe haal je het in je hoofd om Verschueren terug te halen naar de verdediging. En Mashart en van Anholt. Dat kan toch niet. Terwijl op de bank Rosler en van Hecke zitten. Dan houd je onze Spanjaard toch op linksback.

21   28  
Nachoreca1

Eerste helft was kut. 2 e helft vermakelijk. Maar wat moet er nog veel gebeuren willen wij bij de top 5 eindigen. Ik snap dat het een hosanna stemming is, ik ben ook dolgelukkig maar voetballend moet het veel beter. En onze parel sidney? Voor mij een besteller als zijnde een Bredaas succes verhaal! Top! Gun het hem van harte...en ons ook.

12   21  
Cees

Brood bracht in aanvallend opzicht het juiste in het veld. Echter om Verschuren centraal in de verdediging te plaatsen! Aan de bal, dat kan, maar als hij de bal “niet” heeft, dus moet ingrijpen, of corrigeren, ongeschikt op die plaats, zowel koppend als over de grond. Zie de tegengoal, laat gewoonweg zijn man lopen.

17   2  
Ivo

Wat een verschil met vorig seizoen. Er wordt weer gevochten voor iedere bal en niemand loopt de kantjes er af.

Weer een wedstrijd die 2 kanten op had gekund, maar de boys trokken hem mooi over de streep.

Als we wat meer tempo in het spel kunnen brengen (want dat was in de 1e helft echt nodig) , dan doen we mee om promotie.

115   18  
Mot van den Eleebba

Mooie overwinning!

Jammer dat wij ( het publiek) echt zwaar ondermaats presteren.
Waar zijn de tijden gebleven dat we er een kolkend stadion van maakten dat als 12e man fungeerde?

Jammer...

24   6  
JP

Mooi te zien dat de kopjes niet meer gaan hangen als het even niet lukt. knokken tot de laatste minuut? Zelfs met zo’n lastige tegenstander.

Echter geen gedoodverfde kampioenskandidaat gezien, met vlagen zeer matig spel dus nog werk genoeg voor Brood.

Publiek lijkt niet meer zo vurig als 5 of 10 jaar terug. Het is wat tammer allemaal. Ik heb niet het idee dat tegenstanders nog met knikkende knietjes naar Breda komen zoals vroeger.

30   2  
Tommes15

Ik snap de opmerking van een aantal hier niet dat we alleen maar zwakke broeders gehad hebben. We hebben de nummers 3.4.5.7.15.16 en 18 (obv de stand van nu) nu gehad.

Volgens mij is de start, in ieder geval qua punten, gewoon goed. Tuurlijk kan het spel allemaal beter, maar je kan de punten alvast maar hebben totdat we een ingespeeld team hebben.

21   9  
Jan Bril

Ook Brood heeft strategisch/tactisch met 2-1 gewonnen van Moniz. Prima wissels. Haalt het maximale uit deze selectie.

28   7  
Breda

@ wolfman

Zowel Mashart als Anholt (zeker 2e helft) speelden prima. Echt onzin om hun af te vallen.
Verschueren in de laatste linie snapte ik ook niet. Is niet waar ie goed in is. Maar door die wissel win je wel. Brood heeft gegokt en gewonnen. Mij hoor je niet klagen.

20   4  
Viking

Ik heb brood vaak bekritiseerd.. Maar vandaag met lef en juist aanvallend gewisseld. Sjappoo .
Iedereen verbeterd. Hup nac

17   56  
Gampel

Heel blij met de overwinning en bij deze ga ik dan ook diep door het stof omdat ik bang was dat we deze pot zouden gaan verliezen (mea culpa).
Ik hoop wel dat de wissel van El Al een blijvertje is want ik ben echt een beetje (behoorlijk) klaar met deze spel vertragende, altijd terug draaiende, wannabee vedette. Leuk en aardig dat hij ook dit seizoen een goaltje mee pikt maar daarmee verdient hij nog geen basisplaats.... Aardig interview in 'De Klok' maar 100+ wedstrijden voor NAC1 zeggen me helemaal niets als daar 90% van onvoldoende is. Meneer wil misschien nog wel een keertje een avontuur aan gaan in het buitenland want zo overtuigd is hij wel van z'n eigen kunnen... Prima, over een maand of 3 begint de transfer kermis weer en ik koop graag een kaartje voor hem.

16   48  
jvt

Uiteraard heel blij met deze overwinning maar oh oh oh mooi positiespel en uitgespeelde kansen waren er amper. Het is dat je van MC zelf een paar betere spelers hebt want onze eigen selectie is echt veel te zwak op de Spanjaarden, keeper, Dogan en Verschueren na. Maar als er daar 2 van geblesseerd zijn blijft er niet veel over.

Wissel Riera onbegrijpelijk, is een betrouwbare kracht; had één van de backs eruit gehaald want die deden amper mee.
Van Hooijdonk, goed dat ie een keertje scoort, maar speelde nu ook niet 90 minuten de pannen van het dak toch? Sjokkers is alles al over geschreven, kan echt niet op dit niveau.

Realistisch blijven, stand is vertekend. Winst vergoedt veel.

37   5  
Steefl

Mensen moeten zich in steeds vreemdere bochten wringen om te beweren dat NAC niet bij de eerste 5 gaat eindigen. Natuurlijk is NAC geen barca, maar een team in opbouw dat alleen maar beter kan worden.
Of is excelsior ook ineens een zwakke broeder? Want NAC speelt alleen tegen zwakke team etc etc etc.
Alles om maar negatief te kunnen blijven.

11   0  
geelzwartwit

Lekkere overwinning en ik denk dat als Dogan straks de missing link is die de wedstrijden makkelijker naar winst brengen

18   4  
Scheppioni

Volledig met wolfmanjack eens !! De backs zijn de achilleshiel van ons NAC terwijl dat ze het gelukkig in de tweede helft nog redelijk deden maar Riera eruithalen was zeer gewaagd, het viel nu goed uit daarmee haalt een trainer zijn gelijk, Boussaid viel daarin wel heel goed in !

27   1  
Sp1

Ben ik de enige die genoten heb van Otman?... Heerlijke akties!

12   2  
Buurman

Hartstikke gelukkig met drie punten. De wedstrijd was wat ik had verwacht. Gelijkopgaande ploegen. NAC trekt door hard werken ( !!) nipt aan het langste eind. Ik denk dat we voor een kampioenschap teveel punten gaan verspelen, maar zou een tweede plaats er toch in kunnen zitten ? Dat het in het stadion rustiger is vind ik logisch. NAC hoort ere te spelen. Dit is toch , al ben je nog zo positief , surrogaat. Als we bij de eerste drie blijven meedraaien , met kans op plaats twee, zullen de supporters er steeds meer volledig achter gaan staan. Iedereen wil terug naar de ere waar we ook horen. Mijn hoop op plaats twee is toegenomen. En een echt lichtpunt SvH. Gewoon laten staan , en voor Stokkers Dogan als hij weer fit is. Goei weekend allemaal.

21   4  
Nicky

Zwakste schakel is 'by far' het publiek..... hier zogenaamd kritisch na een verdiende overwinning met veel strijd. Een tegenstander die opnieuw niet komt om te voetballen maar om tegen te houden. Excelsior speelde duidelijk voor 1 punt.

Op de tribune was het stil.. vooral wanneer steunnhet hardst nodig was..

Om kampioen te worden moet alles op zijn plek vallen.. ik vrees dat hier de zwakste schakel nog een hele belangrijke rol gaat spelen..

De wissel met de kleine behendige Marokkaan was wat de wedstrijd nodig had. Ik denk echt dat NAC veel pech heeft met de blessure van Dogan. Precies was je nodig hebt op het middenveld.

Veel strijd en NOAD op het veld en van de trainer.... jammer dat het niet meer leeft op de tribunes..

21   5  
Geeltje

Eens dat de sfeer niet super is. Als de ploeg het moeilijk heeft is het stil of gaan we fluiten.

En als we dan voor staan, een grote polonaise terwijl je ziet dat NAC de grip aan het kwijt raken is.

Lag er zelf nog even over na te denken hoe dat komt. Nieuwe seizoenkaarthouders? Andere generatie? Of toch vooral dat we afgelopen jaar zo vaak de ploeg er doorheen probeerde te slepen en dat je elke keer met een gedesillusioneerd gevoel naar huis ging? Ik weet het niet.

Maar lagen we a.u.b. kappen met het uitfluiten van eigen spelers, steeds maar weer dat hoerenjong als de scheids gewoon de juiste beslissing maakt en het lopen van de polonaise als we met 1 doelpunt voor staan.

20   6  
7Hills

@jvt

‘maar oh oh oh mooi positiespel en uitgespeelde kansen waren er amper. Het is dat je van MC zelf een paar betere spelers hebt want onze eigen selectie is echt veel te zwak op de Spanjaarden, keeper, Dogan en Verschueren na.’

Wat een onzin man. Excelsior heeft gewoon een goed elftal dat mee gaat draaien in de top. Het feit dat het lastiger gaat tegen Excelsior dan tegen een Dordrecht of Helmond ligt aan het niveau van de tegenstander, niet omdat ons elftal zo zwak zou zijn. Je bent weer eens verblind door je haat tegen alles en iedereen werkzaam bij NAC.

Echt waanzinnig dat je een topwedstrijd verdient wint, zónder je aanvoerder en in potentie je beste aanvaller, en dat er dan toch zulke teksten uitkomen. En dan óók nog eens klagen over het gebrek aan ‘mooi positiespel en uitgespeelde kansen’ terwijl je zelf de voorzitter bent van de Ernie Brandts fanclub die daar al helemáál niet aan deed.

Nee, we zijn niet zo sterk als de Graafschap, maar als we dit elke wedstrijd op kunnen brengen ( hard werken, geduld, controle ) dan ben je alleen je eigen vijand wat betreft het behalen van de tweede plek.

16   3  
Rijense naccer

Over de sfeer, heeft het er niet gewoon mee te maken dat het (zeker de 1e helft) gewoon een ongelofelijke zaadpot was, waar niks in gebeurde.

20   1  
Tjieler

We hebben nu al even veel wedstrijden gewonnen als vorig seizoen.

7   4  
sjef de gevulde koek

Heel blij met de overwinning en wat een doelpunt van Illic dat kunnen er maar weinig zo man man. Verder slecht voetbal maarja hier komen we dus blijkbaar verder mee dan het eeuwige gebrei en niks creëren. Dit heb je nodig in de KKD competitie. Wel 1 minpuntje idd de sfeer publiek. Er mogen wel weer wat groepen opstaan zeker ook op VakG. Want redelijke dooie zooi allemaal.

5   5  
Cees

Enkele mensen praten over de sfeer. Als ik buitenlandsvoetbal zie, let ik meestal ook op de sfeer. Ik ga niet zeggen dat de sfeer in het NAC-stadion slecht is , absoluut niet, maar?

9   3  
Adriaan

Zeg Cees,

Was jij niet degene die hier al zo’n 5 maal beweerd heeft dat Sydney niets te zoeken heeft in het betaald voetbal?!

8   4  
Buurman

Sfeer slecht door slechte eerste helft. En dan slaat bij iedereen de twijfel toe na een vorig seizoen vol wanprestaties. NAC moet gewoon zorgen dat plaats twee in zicht blijft en dan komt het met de support van zelf goed. Sfeer is iets dat je niet kunt dwingen. Er moet een vonk overslaan van veld naar tribunes. En dan kunnen de tribunes zorgen dat spelers boven zich zelf uitgroeien. Je kunt op een feestje ook niet gaan roepen ; “ en nu moet het gezellig zijn ...” Komt wel goed bij NAC , als de prestaties in orde blijven.

31   26  
Fred1

De bomen groeien weer in de hemel maar enkele kritische noten zijn zeker gepast , de uitslag maskeert heel veel want de trainer speelt Russische roulette en het heeft tot nu toe goed uitgepakt omdat de tegenstander weigert om het voorgeschotelde cadeautje uit te pakken.
Brood is een ongeleid projectiel in mijn ogen die wissels toepast die totaal niet tot de realiteit spreken.
Het is zaak je spits in stelling te brengen en het doel moet niet zijn om er een paar bij te zetten, dat is verkeerd denken en verkeerd inschatten.
Moge het al opmerkelijk zijn dat de afwezigheid van Nacho weer op zijn Broods opgelost door de rechtsback in het centrum te zetten en Mashart weer als back terwijl er twee centrale verdedigers op de bank zitten, nog opmerkelijker is het wisselbeleid.
Riera mag je er natuurlijk nooit uithalen het is de sterkhouder achterin, door Verschueren een linie terug te halen verzwak je twee linies en dat werd duidelijk toen Excelsior de gelijkmaker maakte. Waar was Verschueren?
Filipovic is traag en verdedigd geen meter mee, die kan je alleen brengen als er achterin voldoende rugdekking is.
Boussaid brengen was de enige positieve impuls.
Stokkers laten staan, ik begrijp het niet, begrijp al niet dat hij opgesteld staat het is een opeenstapeling van foute aannames, verkeerde keuzes, kansen missen en kip zonder kop voetbal.
Hij loopt alleen maar v Hooijdonk in de weg .
Hij mist fysiek, duelkracht komt nauwelijks van de grond en is een obstakel voor zijn eigen ploeg, maar Brood kickt er blijkbaar op.
Niet te bevatten.
Speel je zo en wissel je zo tegen de Graafschap dan ga je er met grote cijfers af en dat moment dat het afgestraft wordt zit er net als tegen Volendam weer aan te komen.
Daarbij ziet iedereen dat Van Anholt niet meer kan, daar zit niets in en is verdedigend een drama.
Ik begrijp trainers niet die structureel altijd dezelfde spelers wisselen, dat weten ze blijkbaar op voorhand al, elke wedstrijd is anders en gisteren hadden we alleen Boussaid nodig i.p.v. Stokkers .
Zie de Graafschap die winnen steeds met grote cijfers en bouwen gestaag vanuit een solide middenveld en verdediging hun voorsprong uit.
Het moge duidelijk zijn en degenen die me kennen weten dat ik lyrisch over Cruijff ben, ik heb er ooit een korte stage moge doen en heb er meer geleerd dan op alle cursussen bij elkaar, maar de stelling van Cruijff was: Wil je in balbezit komen dan heb je balafpakkers nodig , wil je een spits laten scoren zorg voor aanvoer en zet er niet eentje naast die ook wil scoren en ook geen aanvoer krijgt, dan worden de ruimtes alleen maar kleiner en nemen de kansen af i.p.v. toe.
Brood speelt met vuur het is ondoordacht en naïef en het resultaat maskeert alles en tot op heden heeft de winnende coach gelijk. Ik noem het niet dapper ik noem het dom en kamikaze en ik denk dat met alleen Boussaid brengen voor Stokkers de overwinning ook een feit was geweest en wellicht de nul achterin was gehouden.

6   23  
FCSP

Hij kan mooi lullen, maar het is ongelofelijk dat ze ONDANKS zijn wissels nog de winst pakken. Zegt erg veel over de veerkracht van dit team en de matige trainer Ruud Brood. Riera wisselen en daarmee je hele team overhoop gooien is echt een dwaze actie. Valt nu toevallig goed uit, maar deze trainer gaat je nog veel punten kosten. Snel afscheid van nemen!

26   1  
Spudje

Ik vind 't prachtig hoe zo'n Sidney toegezongen werd tijdens en na de wedstrijd, zo ook voor Luca Ilic. Maar ik vind ook dat we hierin een Nick Olij niet mogen vergeten. Jaren geleden waren de keepers de helden in Breda (karelse, babos, van Ede, Jelle)

Na een paar flops hebben we eindelijk weer een keeper die alles in zich heeft hier een echte held te worden maar wordt amper toegezongen? Deze jongen verdient dit ook wel toch.

3   4  
sjef de gevulde koek@fred1

Kern van waarheid zit er zeker in. Alleen heb maandag de Graafschap gezien tegen Nec wat 1-1 was en Nec bakte er gister ook weer niks van maar dat was alles behalve wat jij nu zegt hier. Overigens een winnende trainer heeft altijd gelijk natuurlijk.

8   3  
Beest

Fcsp

Ha vliegertje-arie-los pollos- jvt - nachoreca

Weer een nieuw accountje erbij?

15   5  
Breda

@ v gampel. Jammer dat je El al zo bekritiseerd. Hij staat er nog steeds naar de grote berg stront die meermaals door ons (supporters) over hem heen is gegooid. Ik begin weer te genieten van zijn spel en t fenijn wat hij laat zien. Hij begint weer beter in zn vel te komen en straalt plezier uit.

Ik moet zeggen dat ik het ook tam vond op de tribunes. Ik kom al 28 jaar en mis het supporters effect wat ploegen en tegenstander met knikkende knieen naar Breda deed komen. Had eigenlijk wel een mooie sfeer actie verwacht. Maar goed, we zijn de laatste jaren niet altijd even goed verwend. En dan druk ik mezelf nog zachtjes uit. Geef deze ploeg en ook zeker Brood niet op heren want in de korte periode dat ze bij elkaar zijn doen ze het echt goed.

5   0  
Johan Kampman

Prachtige teamprestatie! Het was misschien niet zo heel hoogstaand voetbal, maar gestreden tot de laatste minuut! Van Olij tot Van Hooijdonk, heel goed geknokt!

5   2  
Jf

De wissels van Brood verbazen mij ook iedere keer weer. Mashart vond ik zeker in de eerste helft en tegen het eind van de tweede een betere optie dan Noblejas. Hij komt teminste op en geeft ballen voor.

Ik weet niet wat er met Stokkers is maar die is hopeloos uit vorm en zou mij als medespeler ook echt frustreren.

De drie punten zijn wel lekker en de Graafschap gaat ook nog een mindere periode hebben. Ik vind wel dat er qua energie alles wordt gegeven voor elkaar en dat is een verschil met vorig jaar.

Ik ben blij als Dogan weer terug is en hoop dat Bohui ook snel op het veld staat. Ik mis namelijk nog een echte voetballer die iets extra's kan brengen.

Al met al is volgende week weer een belangrijke en moeten we die zeker winnen.

12   29  
Fred1

Ik snap de duimpjes omlaag niet wanneer mensen de vinger op de zere plek leggen, na een overwinning is het schijnbaar vloeken in de kerk als er enige vorm van kritiek is.
Realisme ontbreekt volledig.
7 duimen omhoog zie je plots in 3 omlaag veranderen, zeer merkwaardig en ik zet dan ook mijn vraagtekens bij de echtheid hiervan, verder zal het me ook een rot zorg zijn, maar het is té opvallend.
Als er iemand kritisch over Elalouchi was dan was ik het wel, vooral omdat ik wist wat er wél in zat en hij het verdomde om het er uit te halen, nu moet ik hem de credits geven en valt er weinig aan te merken op hem, ik vind dat we ook zo fair moeten zijn om dat ook te durven zeggen.
Stokkers gaat het echt niet worden dat zie je gewoon aan alles en ook Filipovic lijkt me door de mand te vallen.
En ik hoop dat Brood stopt met die rare wissels want dat heeft ons al 4 onnodige punten gekost, en een scenario als gisteren kan je zelden herhalen.

3   1  
RV

De winnende trainer heeft altijd gelijk.
Ik vond het in het stadion ook een aparte wissel om een centrale verdediger er uit te halen en het was niet persé een meesterzet ofzo maar het loopt goed af. De keuze om Stokkers wat meer op 10 te zetten vond ik in eerste instantie een goede keuze (want vind het geen echte nummer 9) maar die zit er toch niet echt lekker in, lijkt afwezig en toch wat druk te voelen.

Overigens niet mee eens de tegenstander het cadeautje niet uit zou pakken. Het was een gelijkwaardige wedstrijd (een gelijkspel was de meest terechte uitslag geweest) en ik heb Excelsior wel tussen de palen zien schieten maar echt gevaarlijk zijn ze niet geweest. En dit is dan een directe concurrent voor promotie, ze zijn niet beter dan NAC (al hebben ze op een paar posities wel slim geïnvesteerd).

Als je dan kijkt hoe vaak een van Hooijdonk bijvoorbeeld in de zestien aan de bal komt, dat is echt zelden. Er gebeurde opnieuw weinig voor de goal en dat zorgt ook voor de wat gelaten sfeer op de tribunes. Het is voorin gewoon niet al te best, ik zou eigenlijk hopen dat Ilic wat meer op 10 komt te spelen, die kan wel gevaarlijker worden rond de zestien in plaats van dat hij zelf de acties moet maken aan de zijlijn.



7   2  
Kipiani

Drie punten erbij. Prima.
Maar het was al met al voetballend niet best.

13   18  
van Flieger

We hebben alleen Ruud Brood. De man die al 4 weken onder de kritiek zit. Het is niet meer te ontkennen, maar jan en alleman is de laatste weken over onze Mister heengevallen, hij zou laf laten spelen en te laat aanvallend wisselen.

Vandaag laat de kleine Blanco, de man met de grijze huurtoyota, zich van zijn slechtste kant zien. Hij trompettert mee met de agenda van bepaalde types om Ruud Brood te beschadigen. De agenda van VDA, die er alles voor zal doen zijn eigen trainer binnen te krijgen. Dit mag nooit gebeuren. VDA is een lichtgewicht die zich heeft laten ompraten om Filipovic en Kudimbana te halen. Een schande.

Hier aan de Costa zat van Flieg gisteren alleen naar NAC-Excelsior te kijken in een bar-lounge met Ajax shawls. Brrr.

12   6  
Dos

Naar mijn mening wordt Stokkers inbreng onderschat, vond hem op de positie waar hij gisteren speelde stukken beter dan daarvoor.
Maakt veel vuile meters en trekt gaten voor anderen. Tuurlijk maakt ook hij fouten, maar hij was gisteren zeker van waarde.

8   3  
Ernie

@Fred
Prima het stukje van die eikel Blanco
gekopieerd.
Er is maar 1 ding belangrijk en dat zijn de 3 punten. En Brood weet echt wel dat je dit tegen de Graafschap niet moet doen.

8   0  
Des NAC's

Die Moniz heeft zowat had zijn aanval rondom Rai Vloet gebouwd. 0 dreiging, schwalbes en kaarten naaien is het enige wat ze konden.

Ik zou zelf dan nog zonder keeper gaan spelen. Prima wissels!

9   24  
Fred1

De naïviteit en het euforische druipt er hier van af .
Ook ik heb gisteren met de tranen in mijn ogen gestaan van de emotie die er uit kwam vooral vanwege Sydney en de toch na de 1-1 onverwachte punten.
Maar als zelfs van Flieger de slechte keuzes van Brood al gaat vergoelijken omdat zijn aversie tegen Blanco en VDA nog groter is dan zijn we afgedaald naar een non realistisch niveau en kunnen we beter stoppen met deze discussies want het raakt kant noch wal.
Benoem wat goed is en benoem wat minder is maar je ogen sluiten voor de actualiteit en alleen maar zeiken over wat al ver achter ons ligt daar hebben we nu niets aan.
We hebben met het heden te maken en moeten het doen met d3 mensen die de kar nu trekken en daar mag iedereen alles van vinden naar mijn bescheiden mening.
In mijn ogen is het simpel:
- kwa punten liggen we op koers.
- we hebben over mazzel niet te klagen.
- we scoren te weinig.
- de poppetjes staan (nog) niet goed.
- de trainer doet rare onnavolgbare dingen.
- de TD heeft fouten gemaakt , verkeerde spelers aangetrokken en de juiste spelers niet aangetrokken, dat is gewoon zo.
- bij de blessures ( nu wéér Nacho ) en de fitheid van veel spelers die er vaak na een 1 uur spelen helemaal doorheen zitten, Filipovic al na 10 minuten, mogen sterke twijfels geplaatst worden.
En leuk of niet leuk, ik blijf realist , het zijn gewoon feiten, simpel, maar het neemt mijn genot van de 3 punten absoluut niet weg hoor, maar er moet onnodig hard voor gestreden worden dankzij de genoemde feiten en dat is zó jammer.

6   0  
RV

Ja ik vind ook dat we voorin veel te weinig brengen en zie een aantal spelers die eigenlijk wel tekort komen of niet brengen wat er verwacht werd. En ik vind ook dat we op een paar belangrijke posities slecht hebben ingekocht en zeker kritisch moeten blijven . Maar we zitten wel in een fase waarin dat het er eigenlijk even niet toe doet.

Soms heb ik het gevoel dat er nog steeds beoordeeld wordt alsof we subtop Eredivisie zijn. Het stuk van die Blanco in BN de Stem vond ik dan ook tenenkrommend, dat is toch geen journalistiek? Stukjes die iedere amateur analist kan schrijven. We doen het gewoon naar behoren en er zijn er een heleboel een stuk slechter in deze competitie. We zullen alleen voorin een paar omzettingen moeten doen én in uitwedstrijden (zoals tegen Oss en Helmond)

Bij Twente zagen ze ook draken van wedstrijden en verloren ze van teams als Oss, MVV, den Bosch, etc. We moeten er alleen ook in de uitwedstrijden gaan staan (ben dan ook zeer benieuwd naar de twee wedstrijden tegen Oss en Eindhoven, teams waar we het uit vaak lastig hebben gehad). Dit is het niveau van de eerste divisie, klaar. We liggen op koers voor promotie.

9   11  
van Flieger

Fred - de kritiek op Brood komt een dag nadat Blanco zijn kritiekloze interviewtje had met VDA. Blanco volgt altijd braaf de agenda van de 3 andeelhouders, ooit 1 kritisch artikel over van Aalst gelezen ? De kritiek op Brood is onderdeel van een ander spel, let op.

5   3  
Dos

Fred1

Je kan best een punt hebben hoor, er zijn zeker punten van verbetering te noemen. De wissels van Brood vond ook ik niet even logisch, maar ze pakten uiteindelijk goed uit.
Belangrijkste tov van vorig jaar is dat er tot het eind gestreden wordt en dat alleen al is een verademing.

8   5  
Fred1

@ Flieger daar heb je absoluut gelijk in maar dat is toch iets voor een andere discussie lijkt me.
Wat ik in de krant lees heeft geen invloed op mijn mening en wat ik gisteren zelf heb gezien , en natuurlijk kan je kanttekeningen plaatsen omdat kort na dit interview dit artikel wordt geplaatst.
Laten we het er op houden dat Brood een beetje doorslaat naar achteloosheid en overschatting maar dat staat los van hoe we over van Aalst en de capaciteiten van VDA denken, laat staan wat een verslaggever schrijft, het is tenslotte ook maar een mening en er zijn lieden die daar dankbaar ge(mis)bruik van maken.

10   6  
leeuw

Een ander spel ??
Blanco zegt alleen maar wat het merendeel van de supporters hier ook wegschrijven en dat is dat Brood risco´s heeft genomen met zijn wissels, en dat pakte heel goed uit, maar hoeveel kritiek is er geweest over de voorgangers van Brood die geen risico´s durfden te nemen en hierdoor punten hebben laten liggen.
Ja, ook jij Hans Deelen.
Zou de Heer Vlieger NAC eens niet feliciteren, nee dat doet ie nooit, maar wel onrust stoken door te zeggen dat er een ander spel wordt gespeeld.
Jij bent degene die vals spel probeert te spelen Blanco contra aviador negro met als inzet van Aalst.

14   13  
van Flieger

Fred - je moet ook naar de timing van het geheel kijken. Aandeelhoudersvergadering, ultra slechte wedstrijd tegen Jong Utrecht thuis voor veel te veel mensen, City dat niet doorkomt met een 3e versterking, de angst voor een rampseizoen. Alles moet zich weer kanaliseren richting 1 zondebok. En wie anders dan De Trainer zal dat zijn ? Niet VDA die Sjokkers, Filipovic en Kudimbana haalde, maar Mister Ruud, de man die niet gelooft in statistiek, maar ook niet beter is dan de quotes. Qua aanpak en ingrijpen is hij anders dan kroonprins vd Gaag. Duidelijk anders. Maar het mag blijkbaar niet baten en hij moet de schuld gaan krijgen. Van Flieg heeft het helemaal gehad met deze verplichting. Om te vomeren. Aandeelhouders, commissarissen en directie, daarop mag geen kritiek komen. Nee mensen, de trainer heeft het gedaan. Nou mensen, de trainer heeft het uitstekend gedaan met dit materiaal.

5   7  
steven73

TOP wedstrijd, tot 15 minuten voor het einde alle controle over de wedstrijd. Hopelijk komt een andere spits ook nog in vorm. want aan 1 spits hebben we niet genoeg. Weer bewezen dat je met knokken de punten kunt pakken. vreemde wissels maar pakte goed uit.

7   9  
steven73

jmmr dat er mensen zijn als flieger en fred. altijd negatief, kijk eens naar utrecht staat gewoon 3de hoor dus zo slecht was het niet. En ja ik vind ook dat stokkers te weinig scoort. Maar een team is er wel van gemaakt. Stop eens met negatief doen en fabels/onwaarheden in de wereld te brengen.

3   2  
gebruikersnaam

Dus als ik t goed begrijpt mag het publiek wel met excusses komen terwijl ze hier al jaren rond lopen

En jonge spelertjes en een trainer die net organisatie boven zich heeft moeten er gelijk staan?

We zijn Nac die is kwa voetbal middelmaat met af en toe uit schieter naar boven of beneden anders wordt t toch maar saai.

Maar door "Wij zijn Nac" halen we er toch vaker meer uit dan er eigenlijk in zat. Realistisch blijven! We moeten het van de sfeer hebben en van voetballers die daar op geilen en daardoor boven hun kunnen presteren.

Ruudjes brood Yellow armee

1   2  
Joop

Wissel zijn godzijdank goed uitgepakt maar we hadden net zou goed vlink op onze bek kunnen gaan

4   5  
Ivo

Olij, Riera en Noblejas deden het prima. Noblejas wordt met de week beter. Degelijke as achterin. Olij heb ik op geen fout kunnen betrappen. Wat een verademing in vergelijking met van Leer.

De backs Mashart en van Anholt wisselen briljante acties af met beginnersfouten. Zijn nog te wisselvallig en mogen van mij ook aanvallend meer lef en snelheid brengen.

Controleurs Ivan Ilic en Verschueren speelden ook een degelijke pot, ze zitten er altijd net op het juiste moment tussen en maken veel meters. Van der Gaag vond ik wat onzichtbaar, we waren minder dominant op het middenveld toen hij er in kwam en Ivan er uit ging.

Op de flanken vond ik het wat minder gisteren, El Allouchi en Luca Ilic zijn nog te vaak ongelukkig met hun acties, trekken voorspelbaar vaak naar binnen en met name El Allouchi haalt te vaak de snelheid uit de aanval. Dan is Boussaid fysiek minder, maar die leest het spelletje veel beter en durft de actie ook gewoon te maken. Geen balletjes breed of terug, maar doen! Filipovic vind ik wat onstuimig, doet wel veel vuil werk qua opjagen en opvangen. Pakt daardoor wel vaak een kaart.

Stokkers en van Hooijdonk hebben gewerkt als paarden, Stokkers ook gisteren weer wat ongelukkig in zijn keuzes en acties. van Hooijdonk was weer beslissend en daar ben je een spits voor. Het duo Sydney/Stokkers voorin zou ik voorlopig aanhouden. Geef ze de tijd om samen ingespeeld te raken.

0   0  
Gjoewie

Hoor ik het nu goed? Wat zegt Brood over Sydney? "Met zijn goal tegen Utrecht?". Dat was toch 0-0?

2   3  
HupNac!

"ultra slechte wedstrijd tegen Jong Utrecht thuis voor veel te veel mensen"

Dat heet nou clubliefde Flieg, iets wat jou volstrekt vreemd is getuige deze opmerking.

Laad alle berichten na dit bericht in