Wij gaan niet opzij

BSR TV: Ruud Brood na NAC-RKC (0-2)

Benn076

Na afloop van het duel tegen RKC kwam Ruud Brood voor onze camera. Wij spraken hem over Boris Kudimbana, de gebroeders Ilic, Anouar Kali en natuurlijk over de wedstrijd van vanavond die met 0-2 werd verloren. 

Bron:
B-Side Rats
Vorig bericht
BSRetro: 2009, een zomer-NAC-droom (VII) 39 reacties
Volgend bericht
BSR TV: Finn Stokkers na NAC-RKC (0-2) 9 reacties
162 Reacties
1   0  
Optimist

@Ome Cor, je insinueert dat mensen hem uitschelden, kun je daar dan voorbeelden van geven?
En ik leg je geen woorden in de mond, maar herhaal slechts letterlijk wat je 13:43 zei.

In ieder geval heb ik ook een hekel aan mensen die NAC afzeiken, daarom mag ik je niet sinds je dat met Quaars deed, waarbij je deed voorkomen dat je hem nog had zien voetballen. Hoe oud ben jij dan?

Daarna is mij opgevallen dat volgens jou werkelijk geen enkele NAC held deugt. Jij hebt nul respect voor spelers, trainers, supporters en sponsors en scheldt ze zelfs uit. Vandaar dat mensen die dat inmiddels ook is opgevallen je een kruik noemen. Jij bent met je eeuwige geruzie in vrijwel alle topics van grote invloed op de negatieve sfeer op dit forum, die onherroepelijk weer zal overslaan op het veld.

0   0  
Henk

Ik krijg kippenvel van de arrogante houding van Ruud..

0   0  
Chris W.M.

Geeft laatste 10 seconden dus eigenlijk aan dat Damen idd alleen een stage speler is die speelt omdat Ilic nog niet mág spelen.

Fijn dat dat opgehelderd is.

0   0  
Judge M.

@BSR: Hebben jullie vanuit NAC stalorders gekregen om niks te vragen over Damen? Lijkt me toch een onderwerp wat leeft bij de achterban...

0   0  
BART

Begrijp me niet verkeerd @bsr want, ik heb ontzettend veel respect voor wat jullie doen in jullie vrijetijd en wat jullie allemaal over hebben voor deze club maar, ik vind persoonlijk dat de vragen wel een stuk kritischer mogen zijn richting de staf. Uit eindelijk zijn jullie de stem van het publiek die overkunnen brengen wat hier gezegd word door de supporters.

0   0  
Fred1

Om te huiveren.
Brrrrrr

0   0  
Rubenac

Dubbel gevoel.
Nu vinden we brood arrogant, was hij wat minder concreet , vonden we hem misschien al een persoon die bang is en daardoor onrust uitstraald..

Pijnlijk allemaal, hoe wij als supporters behandeld worden

0   0  
Sanseveria

Leuk interview, maar nadat Ruud over Kudimbana zei: "we hopen dat hij bij ons komt" had ik toch graag gehoord waarom dat kennelijk dus nog niet zeker is

V.w.b. de wedstrijd dekt de analyse van Brood de lading wel. Eerste helft was NAC al na een paar minuten het initiatief en de controle kwijt. Eerste goal was ongelukkig, maar RKC was gewoon beter. Vooral op het middenveld gaat het nog mis.

Positief was toch wel het zeer geconcentreerde spel van Neelen. Talent in wording!

0   0  
Ouwe Spionkop

Wat hij zegt over Boris: "We hopen dat hij bij ons komt"?
Dus is er nog geen steeds geen overeenstemming of contract? Dat is me nog steeds onduidelijk.

0   0  
Sjef de gevulde koek

Conclusie kali is klaar en wachten of illic. Wat dus wel weer zo is dat je afhankelijk bent dus van City op dit moment en dat is geen goed teken lijkt mij. Illic is natuurlijk een top speler voor NAC en verwacht ik als hij fit is heel veel van. Zon speler missen we echt en kan een goal maken. Ook verhaal damen is dus duidelijk die krijgt geen contract of op amateurbasis

0   0  
Pep

Is Brood de baas in het interview. Maak hem eens kwaad dan komt de echte mening naar voren. Ik vind het allemaal veel te lief.

0   0  
Ouwe Spionkop

Sorry dit interview is een beetje misplaatste vrolijkheid na deze afstraffing.
Net terug uit St Willebrord. Ik ben geschrokken. Kopie van de oefenwedstrijden vorig seizoen.
Kansloos getik achterin, geen drive naar voren, geen kansen, fantasieloos.
Weggespeeld door fucking RKC. Dat is genant mensen.Spelers van RKC stuk voor stuk fysiek sterker en langer.
Alleen de keeper en de 2 Spaanse verdedigers voldoende. De rest heel zwaar onder de maat.
Waarom Filipovic rechtsbuiten? Die jongen is een spits en geen buitenspeler.
Weer Damen, kansloos. Middenveld overlopen.
Mashart is een aardige jongen maar heeft die buitenspeler van RKC alleen maar voorbij zien flitsen.
Ga zo maar door.
Dit is een elftal dat als je niet teveel blessures krijgt en schorsingen voor de 12e of 13e plek gaat spelen in de keuken competitie.
Wat een tegenvaller. Alweer. Hoeveel moeten we nog slikken

0   0  
Mot van den Eleebba

Hij komt zelf nogal koeltjes over maar het moge duidelijk zijn dat het 2 weken voor aanvang van de competitie alweer 23:58 is. Zoals ik na de wedstrijd tegen Lokeren al aangaf hier is de sfeer binnen de groep alles behalve goed. De verzorger ( chris vd veeken) heeft te horen gekregen van de belg dat hij ondanks nog 1 jaar te gaan voor zn pensioen mag blijven werken alleen als hij het gratis en voor niks doet.

Alle spelers hebben hun tankpassen moeten inleveren, betalen ineens eigen risico van €500 van de auto. Dit zijn de kleine zaken die spelen maar het allergrootste probleem nu binnen de club is het feit dat niemand weet wie wat doet. Eisenga is de baas maar binnen de organisatie snapt niemand hem. De Belg en Brood kunnen totaal niet door 1 deur. Brood heeft meerdere keren aangegeven wat voor type spelers hij wil en daarbij ook namen doorgegeven maar Tom wil er niet naar luisteren.

Ondanks het feit dat Brood zichzelf enorm voor lul zet door Damen maar te blijven opstellen is Brood wel een NAC man en weet hij als geen ander wat NAC nodig heeft om in de KKD te presteren. Die belg echter, wil lekker zn eigen netwerkje gebruiken en overlegd volgens mijn bron totaal niet met Brood, het is geen samenwerking die op democratie berust.

Had echt even goede hoop, maar heb nu het idee dat de gifbeker pas half leeg is na afgelopen seizoen. bijna 14 000 seizoenskaarten verkocht iedereen weer achter de club maar het is ongelooflijk dat we wederom dezelfde fouten maken als voorheen, iemand aanstellen die puur uit eigen belang bezig is. Spelers halen uit eigen netwerk met bevriende spelermakelaars.

Ralf Seuntjes, een geboren leider en ervaren jonge wilde dolgraag naar zijn NAC, de belg wilde er niet aan beginnen. Nu ben je zo ontzettend op zoek naar een speler die ervaring heeft en rust uitstraalt, ik wil helemaal niet pretenderen dat Seuntjes een fantastische speler is maar die had toch echt super ingepast kunnen worden in deze selectie. Helaas moeten we het weer doen met de tropische jongens die een directeur meeneemt die totaal geen idee heeft wat NAC is en wat er bij NAC nodig is om ervoor te zorgen dat je presteert.

Ik heb oprecht zin in komend seizoen maar dat het nu alweer zo'n grote bende is en onrust binnen de selectie is echt met geen pen te beschrijven. Ik hoop echt op het beste en ga er stiekem van uit dat er nog 2 jongens komen die Brood echt opeist maar in die belg ben ik helaas alweer het vertrouwen in verloren.

0   0  
BNac

Even los van hoe zijn houding wordt ervaren:
- geeft aan dat het team compleet gemaakt moet worden
- geeft aan dat er gebruik gemaakt wordt van stagespelers (zoals Damen), omdat de selectie nog niet compleet is
- wacht op de broertjes Ilic voor oa het middenveld
- geeft al meerdere keren aan op welke posities nog versterkingen moeten komen (maar zal het nu toch moeten doen met het materiaal dat TD tot nu toe beschikbaar heeft gesteld)

Als je van de trainer verwacht dat hij over zijn spelersmateriaal gaat roepen hoe slecht ze zijn, hoeveel ze tekort komen enz... en de dag erna weer met ze moet trainen, motiveren en ervan afhankelijk is.

En het is inderdaad stil wat betreft transfernieuws, hoop stilte voor de storm!

0   0  
Harrie

Als Damen speelt omdat Ilic er nog niet is vind ik dat nog vreemder. Dat zijn totaal andere spelers op een andere positie op het middenveld.

0   0  
Eucalypta ..

Eng , naar , misselijk , arrogant mannetje

0   0  
Ivo

Van der Gaag kreeg het niet aan de praat en Brood daarna ook niet. En nu ook nog niet.
4-3-3, 5-3-2, 4-2-3-1, 4-4-2, het maakt allemaal weinig uit.

Het blijft allemaal heel erg kwetsbaar en moeizaam voetballen.

Olij lijkt een degelijke keeper, Riera en Monsalve behoorlijke mandekkers, maar meer dan afstoppers zijn het niet. Het team mist voetballend vermogen, vooral bij de backs en op het middenveld. Als dat beter wordt, worden de aanvallers ook meer betrokken in het spel. Spitsen staan weer op een eiland met belabberde aanvoer. Boris is een breekijzer maar kan het ook niet alleen.

Het duurt allemaal (te) lang, het niveau van de spelers is gewoon te laag. Dat zagen we vorig jaar al en is nu gewoon weer bevestigd. Het is bizar, maar er moeten gewoon nog 5 spelers weg, en 5 nieuwe er bij. Linksback, rechtsback, 3 middenvelders.

0   0  
7Hills

@Harrie

Heeft het over Ivan Ilic. Niet Luka. Ivan is een controlerende middenvelder, net als Kali zou moeten zijn en waar Damen nu voor op zijn plek staat.

0   0  
Procol

Ademt luchthartigheid uit.Neiging tot wellicht misplaatste arrogantie. Staat er wel erg frivool bij. Is hij wel voldoende doordrongen van de ernst van de situatie?. Svp kritisch doorvragen. Komt wel erg makkelijk weg met gestelde vragen. Diepe zucht; hoe ver kan je zakken?

0   0  
Ouwe Spionkop

Die Ivan Ilic is 18 jaar. Daar kan je niet al te veel van verwachten.

0   0  
Judge M.

Waarom speelt Damen trouwens als we ook Marwin Reuvers nog hebben?

0   0  
H.V.M.

Brood lacht als een boer met kiespijn!
Van binnen kookt hij.
Hij begint bijna nu al moedeloosheid uit te stralen.

Wat TvdA heeft aangetrokken lijkt steeds meer op wat onze verslaafde gokker Smulders heeft gedaan.
Begin te vrezen dat we een nieuwe Smulders 2.0 hebben, dus dat belooft niet veel goeds.
Deze Belg heeft óók al geen behoorlijk netwerk.
Wél lijkt het er op dat hij behoorlijk wat Fee heeft ontvangen, door deze zeer matige spelers bij NAC te stallen.
Laten we hopen dat er alsnog wat verstandige besluiten worden genomen, anders gaan we opnieuw een vervelend seizoen tegemoet.

0   0  
Krenk

Ik vind persoonlijk de hele houding, de vrijblijvendheid in antwoorden en de gehele ‘tone of voice’ niet passen bij de positie waarin we ons verkeren!

Roemloos gedegradeerd, gedurende deze degradatie veel ‘goodwill’ verloren bij de achterban, en nu lang niet compleet en op niveau naar het begin van de KKD met twee nederlagen tegen Sparta en RKC! Beetje lachen, beetje grapjes maken......Betaald voetbal onwaardig!

0   0  
Nacman

Mot van elkaar of is dit een alias van van flieger die zit te stokken man stop met onzin en stemmingmakerij ga anders bij dat parochie blaadje werken Bn de leugenaar

0   0  
Marco van Bavel

Slap interview idd. Niks over damen dat snap ik zoiezo niet!!!!

0   0  
NB

Volgens een bron zou Baiye Brandon medisch getest zijn enkele weken terug. Kan iemand dit bevestigen of ontkrachten?

OT: werk aan de winkel maar ik blijf vertrouwen houden!
#HUPNAC

0   0  
Chris W.M.

@NB

Vroeg teveel geld, dus neem aan dat ze verder aan het kijken zijn.

0   0  
NB

@Chris W.M.

Thanks voor je info. Jammer.

0   0  
Jaap Aap

“Wél lijkt het er op dat hij behoorlijk wat Fee heeft ontvangen,”
@H.V.M. Ben jij een broer van Yadran of zo? Kom aub met feiten i.p.v. dit soort ongefundeerde (BN de) stemmingmakerij.

0   0  
Chris W.M.

@H.V.M.

TvdA is geen zaakwaarnemer geweest he. Heeft enkel spelers gescout met dat bedrijfje van hem. Dus hem beschuldigen dat hij een fee ergens aan over heeft gehouden slaat nergens op. Is een compleet andere tak van sport.

0   0  
Ouwe

Mensen,is toch heel simpel,we missen KWALITEIT.
Of ze nou van City komen of ergens anders vandaan komen,maakt mij niet uit, maar dit gaat het niet worden.

0   0  
nacFan

Ik zou als vader mn a.s. schoonzoon ook niet graag zeggen, je komt gewoon tekort voor het geen we voor hebben om gelijk dit jaar te promoveren.. Ik kan dus wel begrijpen dat hij hem de kans geeft om zich te bewijzen. Of hij nu wel of niet meekan laat ik over aan de kenners.

0   0  
Bredafun

Net terug van dit cafévoetbal.
Ik zie NAC elk jaar helaas slechter worden.
Als je zie hoe er vanavond werd gespeeld, echt diep en diep triest.
Eerste helft was Waalwijk 80% aan de bal en NAC met pijn en moeite de overige procenten (daar moeten de drink-minuten nog af), kortom heel slecht.
En wat Damen hierin deed is mij een raadsel,iemand die alleen mee traint voor zn conditie, speelt ook deze wedstrijden mee? was overigens ook geen meerwaarde!
Tweede helft leek sterker, maar ook onnodig balverlies. ................Tot nu toe nog totaal geen gevoel dat we eind dit seizoen richting de Ere gaan, totaal nog niet. Er wordt veel te veel onnodig balverlies geleden. Jammer genoeg vanavond geen uitblinker die n veer in zijn reet kreeg! Misschien als de broertjes illic meespelen dat we dan 'n totaal ander speel te zien krijgen. Dit was niet motiverend voor de supporter.

0   0  
Sander P

Ik val in herhaling, maar wat Nac nodig heeft, zijn de transfervrije Robert Schilder en Danny Holla!!!

Daarnaast een miskleun om Leigh te verhuren, al zal hier een, begrijpelijk, financieel plaatje aan vastzitten. Echter als je niet promoveert, dan kost dat eindelijk meer.

Verders ben ik het wel eens met de reactie van enkele, waarom Damen en geen Reuvers?
De vorige trainers vonden hem goed genoeg om bij het 1e te hebben en zagen potentieel in hem. Vond hem persoonlijk redelijk ballen en had verwacht, nu we een niveau lager spelen, hij zijn kans zou krijgen.... beter om Reuvers minuten te laten maken dan een Damen, die naar het schijnt niet kan overtuigen.

Hopelijk heeft Boris voor as vrijdag getekend en zijn de gebroeders Ilic speel gerechtigd. As vrijdag vd partij in Leende ::).

0   0  
Bredafun

@nacfan, dit is n harde wereld maat, dus zoete woordjes zijn hier niet op zn plek. Niet goed presteren dan over and out!

0   0  
Schrikbarend

Wanneer onderhand speelgerechtigd gebroeders ilic vrijdag dan maar?

0   0  
NB

@H.V.M.

Dit businessmodel is helemaal niet gekoppeld aan een transactie van een speler. Dit is puur een licentiemodel voor de database / toegang.

De kans is dus groot dat NAC momenteel “zo goed als gratis” gebruik kan maken van deze database omdat onze TD zichzelf moet bewijzen.

0   0  
Bredafun

kunnen de interviews iets gerichter worden? Waardoor er nieuwe niet verwachte info richting ons komt.
Nu allemaal zoete boodjes, en je laten overtroeven. n echte journalist moet irri overkomen. wil alle info en t scheit hebben aan antwoorden.
dan pas krijgen we nieuwe info ipv deze shit wat we al weken horen.

0   0  
Pike Mujkic

80% van de oefenwedstrijden gezien.
Conclusies:
Stoppen met 4-2-3-1, Stokkers staat met deze spelers dan op een eiland, iedere keer als we 4-4-2 gaan spelen zijn we dreigender.
Middenveld heeft echt meer kwaliteit nodig, met name in de diepgang en creativiteit. We zitten weer op het breiniveau van vorig jaar. Hier zit de crux voor komend seizoen.
Zijkanten / backs onvoldoende (ook Schouten de laatste potjes).
Stoppen met van Hooijdonk / Damen, komen gewoon tekort.
Ik had meer vertrouwen in de klapper van van As als die van TvdA, vraag me af hoeveel pareltjes uit zijn klapper ook iets gaan toevoegen.
Nog twee spannende weken, maar er moet echt kwaliteit en kracht bij, tegen zelfs RKC leken we een veredeld jeugdteam.

0   0  
Henri

Brood denkt aan zeker drie nieuwe spelers. ,,We hebben aanvallende versterkingen voor de vleugels en rondom Finn nodig. We gaan de vierde week in en dan zou je willen dat er meer duidelijkheid komt richting bepaalde spelers.”

Dan zou je willen dat er meer duidelijkheid komt richting bepaalde spelers.
Met dit citaat en wat ik hierboven lees en in andere items is het mij wel duidelijk dat NAC kapot gaat aan interne tweestrijd/machtstrijd. Brood tegenover TD TvdA en dan natuurlijk nog de drie eigenaren tegenover Hart voor NAC en de goep Nouwens,Van Nijnatten en Mossou.

0   0  
Cor Nuijten

Gut gut gut, wat een heerlijke reacties weer hierboven. Los van zijn vermeende relatie met Brood is Damen volgens mij gewoon een speler die zijn best doet en een kans krijgt om een contract te verdienen. Ik vind hem overigens niet slechter dan een van Hooijdonk of Mounir afgelopen wedstrijden.

Tuurlijk is het als je puur naar de uitslagen kijkt erg mager. Tegelijk valt er niets te zeggen over oefenpotjes met tien wissels etc. Wel zie ik eindelijk een groep frisse gasten die nog lang niet naast hun schoenen lopen en er iets van willen maken dit seizoen. Na een jaar met Te Vrede, Kastaneer en Rosheuvel vind ik dat een behoorlijke verademing.

Dus op naar Leende en Panathinaikos. Eindelijk weer in eigen huis.

Hup NAC!

0   0  
Henri

Van Flieger kom er maar in kèrel. Maar zonder te schofferen.Heb je toch niets aan man.

0   0  
Harrie

Rustig blijven want onze nieuwe hoofdscout Peter Maas begint pas 1 augustus en Tom is verdacht stil de laatste 1 1/2 week

0   0  
nacFan

bredafun, mijn reactie is gewoon menselijk te zien. Verder ben ik het met je eens.

0   0  
Martin H

Robert Schilder op het middenveld zou niet misstaan maar de Belg weet niet eens wie dat is vrees ik.

0   0  
Ad B uit Roosendaal

Ik vind het prima dat NAC verloren heeft.

Dat geeft richting management wederom aan dat deze groep nog niet promotiiewaardig is.

Kom op met de aangekondigde versterkingen!!!! Min. 3-4 ervaren veldspelers en een keeper zijn nog nodig .

0   0  
Vergane Glorie

Dit NAC mist ervaring en dat gaan we rap merken. En Brood een echte NAC man. Ehhhh een Broodtrainer. Heeft als opvolger van onze kroonprins MvdG niets nieuws kunnen bedenken.
We moeten ons voorbereiden op een vervolg van het vorige seizoen.
Misschien dat een technisch hart in de winterstop dan weer iets uit de hoge hoed kan toveren.
We moeten het maar positief blijven zien. We zullen toch niet nog een keer laatste gaan worden.
Ik hoop toch zo dat ik het helemaal mis heb maar .......het gevoel is er wel.

0   0  
Schrikbarend

Die boris 3 dage weggeweest neem aan om ze contract in orde te maken lekker duidelijk

0   0  
SjorsNAC

Met een domme grap houd hij het interview luchtig, hij laat echt totaal niet weten wat hij er nou echt van vind. Wat mij betreft mogen er wat scherpere vragen gesteld worden. Ik snap dat dat lastig is want je moet de trainer het hele seizoen nog interviewen hoor maar een beetje mee prikken mag ;-), maakt het ook interessanter om te kijken.

0   0  
Ger

Wat een kutpraat, Ruud!

Ons NAC wil voor een dubbeltje op de 1e rij zitten en er is geen fatsoenlijke speler die daar intrapt!

Ons clubje wil of is niet in staat om een kwaliteitspeler te betalen. Dat is ons probleem, mensen.

We moeten gewoon eisen dat die gierige kutaandeelhouders hun aandelen gaan verkopen!

Ik vrees weer een enorm kutseizoen! Het begint erop te lijken dat het nieuwe bestuur een kopie is van die minkukels Goetzee en Smulders!

Zucht......

0   0  
Viking

Met het wegsturen van de eerste stagelopers is het niveau behoorlijk gekelderd... Man man..
Volgens mij zijn de verkeerde naar huis gestuurd...

0   0  
Arie

Als je zo'n poeslief interview afneemt kun je net zo goed stukjes gaan schrijven voor de Donald Duck. Vrijwilliger of niet.
Hier word je echt 0,0 wijzer van en het is eerder een troetelfilmpje dan een gericht kritisch interview.

0   0  
Piet

Is het nou zo moeilijk om een paar fatsoenlijke spelers te halen?

0   0  
Cool hand

Te bizar voor woorden dat bij een club in het betaald voetbal een speler meedoet die straks niet meer bij de selectie zit. Ik loop al heel lang mee in het amateurvoetbal en zoiets heb ik daar nooit meegemaakt. Hoe frustrerend moet dat zijn voor de spelers die daardoor nu geen, of minder, speeltijd krijgen?

0   0  
Bommel

Wat een potsierlijke reacties weer. Na overwinningen op enkele café-elftallen hadden sommigen hun plekje al gereserveerd op de grote markt voor het vieren van de KKD titel. Nu worden we opzij gezet door een eredivisionist (want dat is RKC), een team dat op elkaar ingespeeld is nog in de winning mood van de play-offs. En wij met een volledig nieuw team dat opnieuw moet beginnen. De verwachtingen zijn as usual weer ongezond hoog. De technische staf en leiding worden nu al onder druk gezet. Op deze manier gaan we echt niet binnen een jaar terugkeren.
Wat betreft de nieuwe spelers, verbaasde ik me al dat VDA als zo vroeg spelers wist te contracteren. De betere spelers, die het net niet redden bij een club op hoger niveau komen pas eind juli begin augustus vrij, ook voor een betere prijs. Spelers met minder perspectief teken in de regel al in juni of begin juli bij een club.

0   0  
misterbean

Het is gewoon wederom 5 voor 12. Een kopie van het begin van het vorige seizoen. De directeur loopt voorop met misplaatste opportunistische one-liners, de TD is bezig met "transferwaarde creëren", en de 3 groot-aandeelhouders zullen wel weer ergens op stand aan de champagne zitten. En ondertussen staat er een FC Knudde op het veld!
Om met Jacobse en van Es te spreken: Moge wij even overgeven? Mag er even un vriesvak nassi naar buite?

0   0  
Dutchbird

Ik snap wel waarom die spelers bij hun vorige club zijn buiten gebonjourd. Ze kunnen er geen pepernoot van. Dat ziet zelfs tante Toos. De enige die het niet ziet is Tom. Lekker experimenteren met 14.000 seizoenkaarten op zak. Flikker toch op man.

0   0  
derooijm

Hahaha wat weet iedereen het opeens goed zeg! De transferperiode is nog niet voorbij, het seizoen nog niet begonnen en dat er spelers bij moeten weet iedereen die iets om NAC geeft. Het enige waar de als club zijnde nu geen behoefte aan hebben is negativiteit en pessimisme. Heb nou eens even allemaal geduld en reageer op de lange termijn en niet als een kip zonder kop als er nog veel uitdagingen liggen. Die aannames en misplaatse conclusies zijn om te kotsen. Kritisch zijn op de inhoud is 1 ding, maar blijf gewoon opbouwend.

0   0  
Geelzwartwit

Jammer dat Brood steeds zijn interviews begint met de interviewer te kakken te zetten. In al zijn interviews komt Brood op kritische vragen met een vraag terug nooit geeft hij direct antwoord. Je ziet ook dat die tactiek werkt want daarna zijn de vragen of poeslief of er wordt niet doorgevraagd. Met alle respect voor de interviewer laat je aub niet zo wegzetten.

Dan het interview zelf. Voor de oplettende supporters... Nog even een overzichtje.

NAC heeft de hoogste spelersbegroting. Deze is aangevuld met extra budget vanuit de grootste supporters bezetting.
De gaten in de algemene begroting zijn mede door bijstorten van aandeelhouders gevuld maaaarr ook vanuit inkomsten Transfer gelden.
De nieuwe AD krijgt de begroting dus enkel sluitend door bijstorting en inkomsten uit spelers die wegmochten.. De club is er financieel met de nieuwe AD dus zeker nog niet op vooruit gegaan.

Vanuit de hoogste spelersbegroting zijn wellicht ook opzout bedragen betaald. Daarnaast is de bus nieuwe spelers zover ik het heb kunnen volgen nagenoeg transfervrij binnen gehaald.
Boris mocht erbij komen. Enkel moest hij nog door de medische keuring. Nu hoopt Brood dat Boris erbij komt. Brood mag best kritisch doen over Boris maar he tis toch duidelijk wat hij kan en niet kan. Dat hoef je niet steeds te benoemen.

Zoals de bedoeling is en was.. De City spelers zijn slechts een aanvulling op de basis... Aldus de TD.
Ow wacht en nu wacht Brood voor de invulling op het middenveld opeens op Illic? Dus niks aanvulling..???

Damen mocht weg. Kwam op stage. Mocht zich bewijzen voor een contract en is nu weer op stage totdat er wat anders komt... Kunt u het nog volgen?

Kali mag weg.. Kali is geblesseerd.. Kali heeft een apart programma.. Zodat hij fit kan worden.. Kali bij de selectie? Eerst fit worden. Zeg dan zoals eerder gemeld mag hij weg en een niet fitte speler is niet weg te doen.

Naast al het heen en weer gezwets is er eigenlijk maar 1 ding belangrijk. Wie zijn de versterkingen waar Brood nu al een tijdje om vraagt en als die komen hoe trekken zij dan inderdaad het niveau omhoog? Eigenlijk kunnen we dan pas echt kritisch beoordelen of de TD en Brood goed werk leveren.
3 echte versterkingen kan van de huidge ploeg een succesvolle ploeg maken.

Als dat niet is dan zijn de rapen eigenlijk pas echt gaar . Het heeft geen zin ze nu alvast op te warmen.

Dat NAC eens helderder en eenduidiger moet communiceren is niks nieuws. Het zou het wisselende sentiment onder de supporters wel ten goede komen als ze dat eens zouden doen.

0   0  
Bommel

Eisenga had nooit naar buiten moeten brengen dat NAC meteen terug naar de Eredivisie moet. Zeg dan dat je binnen 3 jaar wilt terugkeren, alles eerder is meegenomen. Waarschijnlijk heeft hij van de RVC of eigenaren meegekregen dat NAC binnen een jaar terug moet. Het zorgt in elk geval weer voor onnodige druk en onrealistische verwachtingen. Hetgeen het gezond maken van de club, wat gewoon tijd kost, weer onmogelijk maakt. De supporters helpen ook een handje mee, want het is volgens hen nu alweer 5 voor 12. Koekenbakkers!! Dachten jullie dat met het binnenhalen van die Fries en die Belg en een aantal spelers alle problemen van NAC ineens verdwenen waren en er zomaar direct een kampioensteam zou staan? Ga lekker naar de Efteling als je van sprookjes houdt. Oh nee wacht, we hebben wel 12.000 seizoenskaarten verkocht en drinken het meeste bier. Dan moeten die punten vanzelf wel komen. Zullen we voor de Wedstrijd thuis tegen Helmond de Bside en vak G de eerste 10 minuten leeghouden en met witte zakdoeken gaan zwaaien om alvast de toon te zetten voor het seizoen?

0   0  
Matc

Moet eerlijk zeggen dat Ruud er vrij ontspannen bij stond. Denk dat hij meer weet over de toekomstige versterkingen.

0   0  
ernie

Prima interview! Er had wel iets meer doorgevraagd mogen worden over bijvoorbeeld Damen.
Hij laat zich niet gek maken. En hij laat in ieder geval niet zijn oren hangen naar het handje vol papegaaien hier!
Als je goed luistert staat Damen er niet meer in als de selectie compleet is.

0   0  
scheppioni

Sjonge wat heb ik me in RB vergist en ja dan gaat ernie zeggen dat damen maar zolang veldopvulling is ? Hahaha, wanneer worden we toch eens professioneel ?? Je moet nu een team smeden en niet weer dezelfde fout maken met de gebr Ilic, mochten zij eens aansluiten, dan moeten ze maar vechteb voor een basisplek !! Dit is echt een hoog zomeravond gehalte ipv een bvo !!! Triest !!!

0   0  
Fred1

@ Coolhand, ik heb ook heel wat gezien in mijn actieve carrière maar ook dit heb ik niet eerder meegemaakt. Als trainer zou het niet erns bij me opkomen zo’n kereltje speelminuten te geven, sterker nog hij kreeg niet eens eens stage het zou mijn plannen en voorbereiding dwars zitten.
En een dergelijk karakter moet je niet in je voorbereiding willen. Brood moet heel wat gaan bewijzen wil hij het vertrouwen bij mij terug winnen.
Hij liegt en is niet eerlijk met wat er met juffrouw Damen staat te gebeuren, ik zeg het nogmaals hij toont geen respect voor de supporters.
Er wordt totaal geen rekening gehouden met de hondstrouwe supporters die duidelijk hebben laten merken geen Spelers van vorig seizoen meer te willen. En dan zie je in de voorbereiding weer een paar van die tronies. Niet te verteren zoiets!

0   0  
ibio

Brood insinueert toch dat straks het middenveld zal bestaan uit Ilic, Ilic en Verschueren, of uit Ilic El-Allouchi en Verschueren,

Lijkt mij een prima middenveld voor de KKD

0   0  
10diego

@bommel, de fout is niet dat Eisinga naar buiten brengt dat promotie het doel is, de fout is dat er niet in lijn met de doelstelling wordt gehandeld en dat een TD hebben die te licht is voor de functie.

0   0  
Ouwe Spionkop

Ik lees net in de krant dat Brood toch serieus overweegt om Damen vast te gaan leggen. Ik schrik daar van!

Verder is er blijkbaar nog maar heel weinig budget nieuwe speler(s) aan te trekken.
Dat roept grote vraagtekens op. Waar is het geld van de +4000 seizoenkaarten meer dan begroot?
Waar is het geld van de transfergelden en opleidingsvergoedingen van vertrokken spelers?
Het bestaat toch niet dat een eerste divisieclub met 14.000 seizoenkaarten geen fatsoenlijke speler kan halen?
Waar is die ambititie dan op gebaseerd binnen 1 jaar te promoveren? Gebakken lucht?
Iets zit hier goed fout!

0   0  
Cees

Verleden tijd het ondoordachte beleid bij NAC? Verleden tijd de overnamen (o.a .gedeeltelijk?) door o.a.supporters, c.q sponsors?

De restanten van afgelopen seizoen zijn amper geruimd, dat gaat trouwens zo al decennia lang, binnen no-time is het optimisme aangaande het nieuwe seizoen, zeker bij de meeste supporters, zo veranderlijk als een achtbaan. Lees je eigen inzendingen eens terug, alleen maar van afgelopen zes weken!

Het fundament, was, is, en blijft broos in Breda. Als een race tegen de klok ogend kwamen de nieuwe TD-spelers met het nodige tromgeroffel uit alle windstreken binnen. Ik gaf het al aan, opnieuw Russisch-roulette. Een weer “nieuwe” transfersoap kan daarvan het gevolg zijn? Uitzonderlijk hoog mogen we het aantal mutaties noemen in Breda. Geen enkel toekomstig houvast garanderend.

Organisatorisch lijkt NAC geen enkele stappen omhoog te zetten. De grote lijnen die bij elke BVO daar moeten zijn ontbreken. Het zijn de voorwaarden om succes te hebben. Structureel is het in alle geledingen gegarandeerd geen maatwerk. Het lijkt meer op een zeepkist-beleid. Daardoor gijzelt men NAC-Breda al jaren lang.

Op deze site wordt er geschreeuwd, of tracht men de boel wakker te schudden. Zonder resultaat. Het zwarte gat zit veel dieper als het gemekker op o.a. de TD, Brood, Damen,.....enz. De vertroebeling zit diep in het DNA van de club. Teveel mensen lopen elkaar aldaar voor de voeten.

NAC drijft ondertussen steeds verder af.

0   0  
Ivo

@Cees

Natuurlijk is het niet realistisch om te verwachten dat een zeer zwakke selectie in 2 maanden omgebouwd kan worden naar een kampioensploeg.

Nogmaals is duidelijk geworden dat het middenveld momenteel de zwakke schakel is, er gaat echt nog wel wat gebeuren. Ik verwacht overigens niet dat de broertjes Ilic ons gaan redden. Die zijn gehaald voor de breedte van de selectie en moeten blessures en schorsingen kunnen opvangen.

Door de 3 nederlagen ligt de druk nu vol op de TD om iets te doen. De klok tikt, op 9 en 16 augustus moeten we in van laagvliegers Dordrecht en Helmond winnen. Lukt dat niet, dan is promotie geen haalbaar doel.

0   0  
nb

De verhalen over de nieuwe aankopen waren natuurlijk prachtig. Maar in praktijk blijkt dat er pas 4 basisspelers bij zijn gehaald. Olij het centrale duo en Stokkers kunnen er mee door. Verder hebben we Verschueren nog lopen van vorig seizoen icm het talent van Azzagari. Ilic kan je daar wel aan toevoegen, maar dat betekend wel dat je nog minimaal 5 spelers bij moet halen om tot een representatief elftal te komen.
Een linksback lijkt me echt een must, aangevuld met 2 buitenspelers die een tegenstander kunnen passeren want die staan er nu ook niet in.
Overigens zou een spits erbij ook niet overbodig zijn, daar Van Hooijdonk en Boris beide eigenlijk schrikbarend slecht zijn. Van Hooijdonk valt met name door de mand in zijn aannames als snelheid en die Boris tja...

0   0  
reflektor

Welke carrière Fréd ? 4de klasse, gezeik altijd.

0   0  
Nacdictive

Mooi.dat Brood ook al afgeschoten is voor het nieuwe seizoen (nieuwe kans met een 'schone' lei).. het gaat jullie goed, beste supporters vh land ?!

0   0  
Nick

Bij ons NAC zijn spelers nogal gauw te duur!

Wordt dan gvd maar een AMATEURCLUB!

Zo wordt heet helemaal niets!

Het wordt de hoogste tijd dat de supporters dat de aandeelhouders duidelijj maken:

Verkopen die aandelen en snel een bietje°°

0   0  
FVBreda

Wat een walgelijke reacties op deze site zeg. Bah bah.

Als je er inhoudelijk geen zak vanaf weet, probeer hier dan ook niet het mannetje uit te hangen.

0   0  
Hup NAC

Zouden jullie aub kunnen stoppen met het bekritiseren van de bezorgde NACsupporter. Het is je goed recht om te reageren uit emotie, of die nou positief of negatief is. Dit is juist precies wat NAC NAC maakt. NAC leeft.

0   0  
DunErwt

@Ivoren

"Nogmaals is duidelijk geworden dat het middenveld momenteel de zwakke schakel is"

Dat was vorig seizoen al zeer duidelijk Ivo.
En als je dan niks veranderd dan blijft het middenveld de zwakke schakel.

0   0  
7Hills

@Ouwe Spionkop

Dan lees je toch heel wat anders dan ik;

,,Grad is op stage gekomen zonder verwachtingspatroon”, zegt Brood. ,,Dat is ook duidelijk gecommuniceerd. Ook vanwege de speelwijze. We hebben Mounir (El Allouchi, red.) en Yassine (Azzagari) daar gebruikt. Als je verder kijkt met Ivan Ilic, een linkspoot die eraan zit te komen, wil ik ook een linksbenige controlerende middenvelder. Vandaar dat Damen erbij is. Het zou heel gek zijn als we alles optellen en hij zou een goede back-up zijn, dat we het dan niet doen. We blijven kritisch kijken. Naar Damen, maar ook naar spelers die een contract hebben. Het is niet een gegeven dat iedereen erbij blijft. Als een positie driedubbel bezet is, moeten we eerlijk zijn en tegen de speler zeggen dat het beter is als hij elders speelminuten maakt.”

Damen zou dus volgens mij alleen in beeld komen als back-up van Ilic, als TvdA niemand anders weet te vinden. Want Ilic zou, zo is verteld tijdens de forumavond, niet direct een basisspeler zijn. Wat ook logisch is als 18-jarige met nog alles te bewijzen. Dus TvdA is echt nog wel op zoek naar een basisspeler waarachter Ilic zich in de luwte mag ontwikkelen. En dat dat een linksbenige middenvelder moet zijn is nu wel duidelijk, Brood is bezig patronen erin te slijpen met op die plek een linkspoot. Tijdelijk dus Damen bij gebrek aan beter. Maar goed, moet Tom er eerst wel eentje zien te vinden....

0   0  
MarcNBnac

we schakelen nu live over naar de deskundige supporters! aub zeg! als ik sommige reacties lees vele zijn sommige zowel trainer en technisch directeur in 1. Seizoen is nog niet begonnen en er ontstaat nu al meer kritiek op dan het echt waardeloze elftal van vorig seizoen. We zijn nog niet compleet het blijven oefenwedstrijden!

RKC als promovendus zijn zeker gemotiveerd om zicht opnieuw te bewijzen in eredivisie. Daarnaast hebben we het afgelopen tijd altijd moeilijk gehad tegen ze. Zelfde als Sparta ook prima spelende club. het zijn niet voor niets de clubs die mee doen om titelstrijd in de eerste divisie en ze zijn vaker promovendus geweest. Dan had nac moeten gaan oefen tegen een top oss of fc eindhoven. Als we dat verliezen is het zorgwekkender is mijn mening.

0   0  
Ivo

@Dunerwt

Vorig seizoen kreeg de verdediging vaak de schuld. Nu werden daar ook wel veel fouten gemaakt.
Maar die fouten werden gemaakt onder druk, ook omdat het middenveld en de aanval te weinig duels won en te weinig stoorde. De tegenstander werd pas voorbij de middellijn onder druk gezet.

In aanvallend opzicht gebeurde het omgekeerde, de tegenstander zette wel druk, en NAC kwam daar niet onderuit. Slordige passing / slechte opbouw / balverlies en daarna meteen een probleem voor de verdediging.

Ook nu is het allemaal weer heel paniekerig en slordig. Verschueren loopt veel dicht, dat is een werkpaard, die kan je best wel gebruiken. Maar daar moet je dan wel 2 spelers omheen zetten die voetballend vooruit kunnen spelen, een actie kunnen maken of een goede pass in de benen hebben. En een controlerende speler die veel duels wint op het middenveld.

0   0  
Gjoewie

Fred 1 > Ik bewonder je enthousiasme en ik heb respect voor het feit dat je als sponsor meepraat op een forum als dit.
Evenwel is het handig om een stapje terug te zetten en eens een en ander van een afstandje te overzien.
Er is nergens gezegd of geschreven dat het NAC-publiek niets meer van de selectie van vorig jaar wil zien. Sterker nog, er zijn mensen hier op BSR die aangeven dat ze vinden dat Kali wel degelijk kan voetballen en dat hij, mits in goede doen, een aanvulling zou kunnen zijn op het middenveld.
De TD heeft zijn uiterste best gedaan om een groot deel van de rotte appelen in de fruitmand in de GFT-container te storten. Sommige appelen klampen zich echter halsstarrig vast. Brood zit natuurlijk in de positie dat Damen zijn schoonzoon is en hij hem daarom liever niet afbrandt, zeker niet publiekelijk. En zo lang we niets beters hebben (!!!), mag hij gewoon meedoen. Wat opvalt is wel dat NAC met Damen niets te makken had tegen RKC en dat het zonder Damen ineens een stuk beter ging, hoe zou dat nou komen?
Ik val in herhalingen, maar je weet gewoon dat een bepaalde slag spelers gewoon geen zin heeft om naar NAC te komen. Ze weten hoe zeer de sfeer verziekt is, ze zouden liever naar clubs als Excelsior en De Graafschap gaan, omdat die "per ongeluk" gedegradeerd zijn. Dat juk moeten we dit jaar van ons af zien te gooien, zo gauw als spelers ontdekken dat het weer leuk is in Breda, komen ze vanzelf weer.
Het is zoals Stokkers zegt, de huidige selectie is een bij elkaar geraapt zootje en de trainer moet er een team van zien te maken. Ik heb meer vertrouwen in Brood dan in Van der Gaag wat dat betreft.
Als je een paar wedstrijden achter elkaar verliest, dan begint iedereen te schreeuwen. Dat zijn de emoties. Moet je wel naar luisteren, maar zeker geen actie op ondernemen. Angst is de slechtste raadsman.
Als je een paar wedstrijden achter elkaar wint, dan wordt de sfeer beter, mensen delen duimpjes omhoog uit. De spelers krijgen meer zelfvertrouwen (als trainer zou ik ze aanraden om BSR vooral NIET te lezen, omdat je zelfvertrouwen daar alleen maar slechter van wordt) en stuwen elkaar op. Het elftal komt dichter bij elkaar, raakt meer ingespeeld en gaat dus betere resultaten boeken. Logica die al bestaat sinds de weg naar Rome.
Maar je moet de technische staf ook wel de vrijheid kunnen geven om hieraan te bouwen. Mij doet het niets, een afstraffing tegen Sparta en RKC. Het zijn oefenwedstrijden, die mag je verliezen. Andersom zou me juist erg verbaasd hebben: als we met 0-3 zouden hebben gewonnen bij Sparta. Maar met dit loshangende team kan dat gewoon niet. Ik geloof niet dat de TD slechte spelers heeft gehaald. En nogmaals: ik vind het fijn dat hij een duidelijke lijn heeft uitgezet: youngsters met groeivermogen. Die beter gemaakt kunnen worden door de trainer. Dat is natuurlijk geen garantie voor de toekomst, er zullen vast nog wel wat spelers door het ijs zakken. Maar zaak is nu om alle neuzen weer dezelfde richting op te krijgen, het plezier in voetballen terug te krijgen en daarmee ook weer een band te bouwen met het hondstrouwe publiek in Breda.

0   0  
Ouwe Spionkop

@7hills
Je citeert het zelf al: Brood over zijn schoonzoon: 'Het zou heel gek zijn als we alles optellen en hij zou een goede back-up zijn, dat we het dan niet doen'

Wie beslist of hij een goede back up is? Brood zeker?
Onze TD heeft hem weggestuurd en nu is hij weer terug. Als een duveltje uit een doosje. Dit soort dingen kunnen alleen bij NAC.

0   0  
Chris W.M.

@Ivo

Exact. Verschueren is een prima waterdrager, in een dienende rol. Kijk maar eens hoeveel verdedigend werk opknapte waardoor Garcia lekker zijn gang kon gaan. Maar hij is op dit moment gewoon onze beste middenvelder.

El Allouchi moet dit ook gewoon niet willen. Loopt al jaaaren rond bij de club, maar ook nog dezelfde speler als 2/3 jaar geleden. Heeft zich totaal niet meer ontwikkelt. Kies voor een nieuwe omgeving joh, ga eens kijken of je ergens in Turkije oid terecht kunt, kies voor een nieuwe omgeving en probeer je carrière een nieuwe boost te geven. Mounir is een typische "je kunt hem er maar bij hebben speler". Multi inzetbaar, maar nergens een uitblinker. Te weinig snelheid voor op de flank, niet technisch genoeg voor een nummer 10 en te weinig fysiek voor een controlerende rol. We moeten daar een beetje van af, liever spelers die specialist zijn op hun positie.

Over Damen ga ik het verder maar niet hebben...

0   0  
7Hills

@Ouwe Spionkop

In hetzelfde stuk, over Kapuadi;

,,We hebben niet veel geld”, zegt Brood na het oefenduel met RKC. ,,Ik ga niet over de contracten, maar wel over het elftal. We hebben de speler met z’n allen beoordeeld, echt iedereen. Dan moet je ook een besluit durven nemen.”

Ik neem aan dat dit hetzelfde geld voor Damen.

0   0  
Ouwe Spionkop

@7hills

We wachten het af. Maar ik hou mn hart vast.
Feit is dat toe hij er uit was in 2e helft middenveld beter ging draaien. Alweer. Zegt genoeg.

0   0  
7Hills

@Ouwe Spionkop

Ow, maar wil ab-so-luut niet zeggen dat ik hem er bij wil hebben hoor. Zeker niet! Is de minste middenvelder die er nu rondloopt, dat wil genoeg zeggen. Dus wat dat betreft zijn we het gewoon eens. Ik verwacht alleen niet dat hij, door een eenmansactie van Brood, daadwerkelijk een contract gaat krijgen.

0   0  
Ivo

@Chris WM

Ik zou een team gaan bouwen op basis van 4-4-2.
Ons middenveld kan wel een mannetje meer gebruiken. En buitenspelers waren de laatste seizoenen nauwelijks effectief. Scoorden amper en qua assists viel het ook tegen.

Met een 4-mans middenveld kan je beter omschakelen, ben je net wat minder kwetsbaar. 2 spitsen, Stokkers en Boris, die oorlog maken in de 16. Niet meer één spits op een eiland.

2 of 3 echt goede spelers erbij en je hebt een heel ander NAC. Jammer dat het allemaal zo lang duurt.

0   0  
Ik

Nac is vrijwel rond met linksback Leroy Labylle geen idee of het wat is.

0   0  
denhulk

v d abeelen is ook schuldig aan deze malaise met zijn vreemdelingenlegioen terwijl toch spelers uit de streek zich aanboden

0   0  
Buurman

Beste medesupporters. Ons elftal is op vier plaatsen kkd waardig ingevuld. De rest is niet goed genoeg. Dan kun je kalm blijven zoveel je wilt maar , en positief blijven maar je zult in 2.5 weken het elftal op zeven plaatsen moeten versterken. Als je er vanuit gaat dat twee of drie mindere goden wel mag heb je vier echte ervaren goeie spelers nodig. Daar is geld voor nodig en dat geld wordt niet beschikbaar gesteld. Ik ben helemaal niet in paniek , ik ben zo rustig als iets want ik weet dat we (zo) niet gaan promoveren. Het heeft allemaal geen hol te maken met te kritisch , niet geduldig genoeg zijn of negativiteit. Het is gewoon rationeel realisme. Pas als er extra wordt geïnvesteerd , geld beschikbaar komt, zijn er misschien mogelijkheden.

0   0  
Ouwe Spionkop

@ik

Kwats. Die heeft gisteren getekend bij Seraing in België.

0   0  
Nick

@Ik

Labylle is gisteren gepresenteerd bij RFC Seraing (1e klasse amateurs Belgie) dus dat lijkt me sterk ;)

0   0  
Ouwe Spionkop

Hoe gaat het trouwens met Pelé van Anholt? Ik zag hem gister wel tijdens de wedstrijd op de tribune.

0   0  
Ik

Dank je boys hoorde dat gisteravond dus kan ook de prullenbak in !!!

0   0  
JohanB

Waar staat de aftelmeter op de voorpagina van de site eigenlijk voor??

0   0  
Sjef de gevulde koek

Sponsoren zijn gemaild dat er zeker nog 4 echte versterkingen bij komen. Ze zijn er druk mee bezig. Ben benieuwd.

0   0  
Belgische naccer

Wat een geblaat weer. Jammer dat Tom niet voor de camera ter verantwoording wordt geroepen.

Ik stop met het herhalen van de pijnpunten. Iedereen weet wat er moet gebeuren.

Maar niemand luistert of doet iets. En we zitten weer met 20 nieuwe vedergewichten als spelers en nog steeds hetzelfde bedroevend zwakke middenveld als vorig jaar. Nou ik wens jullie veel Sterkte toe tegen de schavers en bikkelharde ploegen uit de KKD.

Dit wordt spelen in de kelder van de KKD.
Ik heb me er al bij neergelegd.

Reserveer alvast maar de oprotpremies voor RB en TvA. Want die gaan er voor de kerst uit.

0   0  
Gerard

Tom kan niet geroepen worden die is al een week op vakantie

0   0  
JohanB

Gerard

Niet liegen

0   0  
Jack

Is er een NAC supporter die weet welke NAC speler bij Helmond beter is geworden of is dit een putje om voetballers ( jeugd) te lozen???

0   0  
Los Pollos Hermanos

Ja ja lieve mensen, ik had het u reeds voorspeld.

Het gezeik op Brood is alweer begonnen. Daarom roep ik al vanaf Dijkhuizen dat een trainerswissel niets uithaalt in dit trainerskerkhof wat NAC heet. Brood is een prima trainer voor NAC. Net als Dijkhuizen en vreven en Maaskant en noem ze allemaal maar op. Want voor een matig zooitje amateurs maakt het namelijk helemaal geen zak uit wie er voor de groep staat. Ik zeg u: v gaal of Mourinho halen geen betere resultaten met dit zooitje cafévoetballers.

Een onprofessioneel zooitje is het. Al jaren. Met mensen in de rvc die niet weten dat er lucht in een voetbal zit en geen zand. Met interim die zichzelf nooit hoeven te verantwoorden, waarvan niemand weet wat ze nu al die maanden al doet en die meer kosten dan het salaris van de spelers en die overal zijn uitgekotst. (Edelenbos? Lachwekkend)

Sponsoren zijn kwaad en lopen weg. Directeuren vinden het belangrijk om plain public het Friese volkslied mee te zingen, uit bij Heerenveen, in dienst van NAC. En dan hebben we er nog 1 lopen die een actief eigen scoutingsnetwerk heeft, maar aangeeft dat er van belangenverstrengeling geen sprake is, want is allemaal van z’n wijf. Of zoiets. Héél vreemd allemaal. Kan alleen bij NAC.

Maar wij blijven lekker de polonaise lopen en zien mooie patronen als we de loodzware uitwedstrijd bij made hebben gewonnen. Of maar liefst 4 goals hebben weten te maken tegen de galacticos van Zundert.

Al die positivos moeten hun kop eens uit hun reet trekken. Door jullie wordt dit allemaal maar geslikt als zoete koek! Het wordt tijd om 1 blok te vormen en het wordt tijd voor kei-harde actie tegen dat KUT bestuur, TD en technisch board. Flikker op met afwachten en "het zijn maar oefenwedstrijden" we staan gewoon WEER voor lul.

Gelukkig staat mijn weddenschap voor een aantal kratten hertog Jan hier al dat NAC de top 5 niet haalt. Nog meer gegadigden? RKC was 3 maten te groot. De eerste wedstrijd (uit naar de schapenkoppen) komt eraan. Dat wordt wederom een vette, onderstreept u dat maar, een vette nederlaag. Maar dan is het te laat.

Slaap lekker verder jongens. (Positivos) je club gaat naar de klote waar je bij staat. Gefeliciteerd!

0   0  
Shane uit de Keen

Vorig jaar hadden we een verdediging die niet kon opbouwen en al helemaal niet kon verdedigen. Dat laatste lijkt gelukkig onder controle met het Spaanse duo en een prima keeper. Ook Schouten heeft vorig seizoen voldoende wedstrijden gespeeld en verdient vertrouwen. Met een goede linksachter die nog gezocht wordt heb je een defensie die betrouwbaar is en in staat moet zijn om de 0 te houden. Opbouwen moet je eigenlijk aan de middenvelders overlaten, maar die kwaliteiten ontbreken nu, of het moet straks komen van de broertjes Ilic.
Overigens las ik ergens dat Ivan Ilic ooit begonnen is als linksback.
Wat ik dus wil zeggen, niet alles is negatief op dit moment, al moet er nog voldoende gebeuren, maar daar is Brood ook duidelijk in. Hij weet wat er nog ontbreekt.

0   0  
Menneke

Jongens we hebben de hoogste begroting hè!
We krijgen gratis spelers van City!
We hebben de meeste gekken op de tribune zitten: meer dan er zitten in het gehele rechterrijtje van de Juup samen.

We mogen toch wel iets verwachten dit seizoen???

0   0  
Cool Hand

Wat ik niet snap, behalve quantum physics, is waarom mensen dachten dat we een team bij elkaar zouden krijgen dat bovenin mee zou draaien. Je neemt afstand van 25-30 spelers. Nogmaals, 25-30 spelers. Het is toch vrijwel onmogelijk dat NAC vervolgens met beperkte middelen een selectie bij elkaar krijgt die om de prijzen gaat spelen. Volledig onrealistisch. Het verontrustende is juist dat het er niet op lijkt dat NAC aan langetermijnplanning doet. Het gaat er niet om dat we nu promoveren, het gaat erom dat we mensen in de top hebben die een duidelijke plan hebben om NAC in de toekomst Eredivisie-bestendig te maken.
Het gedoe met Damen (en het gaat niet om de persoon Damen, ik gun hem het allerbeste) is typerend voor NAC op dit moment.

0   0  
Joost33

Er gaan een aantal dingen in de opstelling mis.
1. Centraal achterin hebben de twee Spanjaarden niet het vermogen om met een lage strakke bal een middenvelder vrij te spelen. Kiezen vrijwel altijd voor de makkelijke oplossing door elkaar in te spelen, een back in te spelen of een teruggetrokken Damen in te spelen. De oplossing hiervoor is van Hecke die ik in de wedstrijden die hij speelde met veel lef en risico zag spelen.
2. Het opbouwen via de backs is gedoemd om te mislukken. Gister kwamen wederom de backs enorm veel aan de bal op de eigen helft. Logischerwijs is dit voor een tegenstander het moment om druk te gaan zetten aangezien een back veel minder afspeelmogelijkheden heeft. Op een enkele keer na belande gister elk van deze ballen terug bij de CV of de keeper.
3. Het uitzakken van Damen. Het uitzakken van Damen levert in balbezit helemaal niets op. Allereerst trekt hij een extra man mee en zorgt dit voor meer druk op de defensie. 2 vs 1 is makkelijker uitspelen dan 3 ga 2. Daarnaast verlaat zijn directe tegenstander in veel gevallen niet zijn geheel zijn zone waardoor het centrum door de tegenstander wordt dicht gebouwd en NAC nog een speler minder in de as heeft. Ik zou veel liever zien dat de backs in dit geval veel hoger staan en een cvm naast de defensie de ballen vraagt om de opbouw te verzorgen.
4. Diepgang van Filipovic en Boshui. Beide buitenspelers willen dolgraag de bal in de voeten hebben en zakken soms zelfs tot onder de backs om de bal in de voeten van centrale duo te krijgen (vooral Filipovic). Als buitenspelers enkel ballen in de voeten vragen en niet of altijd te laat diepgaan heeft de tegenstander geen angst meer voor een diepe bal tussen de verdediging door en zal men meer druk vooruitzetten waar NAC zich door de eerder genoemde problemen niet onder uit zal kunnen voetballen.

Daarnaast is Stokkers op dit moment nog niet ballast genoeg om ballen goed weg te kaatsen en moeten de overige middenvelders meer feeling krijgen wanneer zij een loopactie in de diepte moeten maken of juist ruimte moeten maken om na een strakke lage bal onder Stokkers te komen om vervolgens spel te verplaatsen of te verleggen.

In het huidige NAC spel worden er veel te weinig kansen gecreëerd en wordt er tegen betere tegenstanders vrijwel alleen op eigen helft overgespeeld terwijl het op de andere helft moet gebeuren.

Er zal nog een hoop moeten verbeteren richting de eerste competitiewedstrijd.

0   0  
signase

@LPH 10.19:

"Al die positivos moeten hun kop eens uit hun reet trekken"

Gast, als ik zo lenig was, dan ging die kop toch ergens anders naartoe :-)

Overigens, weet niet waar jouw kop afgelopen weken heeft gezeten, maar er zijn hier niet heel veel positivo's meer over. Wel veel mensen met een kritische blik die ondanks hun halfvolle glas ook wel zien dat het bepaald nog geen hosanna-tijd is.

0   0  
Sup

Laat de 3 grote eigenaren maar met geld over de balk komen, we willen namen zien die voor ons NAC willen spelen.
Versterken die selectie met dit zooitje ga je niet boven in mee draaien.
En hopen dat City wat leuks deze kant op stuurt en snel en bietje!!

0   0  
Buurman

Keiharde tekst van LPH , maar wel waar !

0   0  
Buurman

Beste Signace. Dan moet je toch voor de wedstrijden tegen Sparta en Lokeren het woordje “azijnzeikerd” etc. eens tellen. Ook eens kijken naar de inhoudsloze negatieve opmerkingen naar bv 10 Diego en Dutchbird op hun onderbouwde kritieken. Kritieken die helaas bijna feilloos uitkomen tot heden. En al dat gekwal werkt tegen dat wij als 1 sterk front overkomen. Let eens op als NAC 1x gelukkig wint welke reacties weer als een speer naar de oppervlakte komen. Het is wat het is maar ik denk dat zo’n verdeelde supportersgroepen als bij ons bijna niet te vinden is. Gelukkig is de sfeer in het stadion dikwijls wel in orde. Zeker als er in het veld iets gebeurt. Ook dat gelul dat we zo’n hoog spelersbudget hebben zegt me niks. Dat is maar een getal. Als je een puinzooi als bij NAC wilt ombuigen naar iets positiefs dan kost dat veel extra investering. Er moet daarom echt iets gebeuren.

0   0  
Buurman

supportersgroep

0   0  
Harry NAC

@LPH

Afkraken is natuurlijk makkelijk. Het gaat namelijk altijd een keer fout en dan heb je uiteraard lieden die meteen roepen: ‘Kijk, ik had het je voorspeld’. En daar dan weddenschappen op afsluiten. Zucht....

Maar, welke positieve bijdrage kun jij leveren om er voor te zorgen dat NAC naar een hoger sportief niveau wordt getild en het komend seizoen wel goed gaat?

Neem contact op met Edelenbos of met Eisenga en kom met een plan. Maar deel dat plan even op deze site. Ik ben benieuwd. Kom maar door!

0   0  
diep holland

De 19000 supporters van Nac, onderhouden een droom. Niet nu alleen, maar zij koesteren dat gezamenlijk, als een geloof dat ze onderhouden. Alleen de praktijken die ze achtereenvolgens meemaken , steeds weer, zijn slechts zodoende teleurstellingen.
Nac zelf, dus de keer op keer opgeleverde elftallen, maken , keer op keer er niets van waar.

Nac zelf, de achtereenvolgende teams, hebben een abonnement op .......????? Zeg het zelf maar.

Maar waarom gaan die 19000 er dan maar steeds ook maar mee door. Waarom schaffen zij een seizoensabonnement aan op dit Nac met dit misere-abonnement. ?? Kan iemand me dat vertellen ???

Leg dat nu eens naast elkaar, voor de afgelopen 10 jaar, inclusief daarin dan ook steeds het weerkerend moment van het trainer-ontslag.
Maak daar nu eens een tijdslijn van. Maak het eens zichtbaar in een grafiek, hoe die golfbeweging er uit ziet.

De 19.000, kunnen ook roepen stop ermee, en vervolgens een plan in elkaar zetten, hoe een nieuwe club, losgekoppelt van dit herhalings-circuit, een ander en nieuw Breda kan neerzetten.

Er is dmv zelf-reflectie een absolute reset van de heersende mind-set, noodzakelijk. En daar dan ook voor de supporters - praktijk een conclusie uit trekken. Ik gun de 19.000, aanmerkelijk meer autonomie, soevereiniteit en eigen verantwoordlijkheid . Wat is er eigenlijk zo verdiendstelijk aan dit slavendom aan een mechanisme dat in de blinde slechts blijft scoren in onvermogen. Verzin een andere en nieuwe club , waarbij jullie aan het stuur zitten.

0   0  
SpongeBob

Ze zijn aan het roeien met de riemen die ze hebben of willen jullie straks helemaal geen NAC meer hebben ?

Als jullie het zo goed weten waarom kapen jullie niet want als alles terug leest dan zijn jullie allemaal van Gaal of de directeur van de Nederlandse bank!!!

Wacht nu is gewoon en gelukkig leest onze staf hier niet want dan gooien ze gelijk de handdoek in de ring en worden jullie voorgesteld als TD, trainer etc etc

Ze zijn aan het trainen in een voorbereidingsperiode dus wordt iedereen extra belast en minder gerust (zei stokkers zelf in zijn interview) maar qua sportopbouw weten jullie helemaal niks af!!’

Misschien hebben ze gisterenochtend kracht training gedaan ? Dat weten wij niet maar heeft wel negatief effect op de wedstrijd savonds.

Als ze de eerste 5 wedstrijden verliezen dan mogen jullie gaan roepen en zeggen hoe het moet!! En dan komt helemaal niks van terecht mensen als jullie het voor het zeggen hebben.

Fijne woensdag mensen en tot vrijdag

SpongeBob

0   0  
Sjef de gevulde koek

Ondanks dat het echt slecht is wat gister en tegen Sparta gezien hebben. Verwacht ik tegen Dordrecht zoizo 3 andere middenvelders en een andere linksback. Dit zal al een hele hoop schelen natuurlijk. Van mij krijgt iedereen het voordeel van de twijfel nog en na 5 wedstrijden weten we idd waar we staan. HUP NAC

0   0  
Judge M.

@Jack:

Jordan v/d Gaag is zeker beter geworden door zijn verblijf in Helmond en in het verleden gold dat ook voor El Allouchi en Damen.

Bodi, Meijers, Sprangers en Snepvangers zijn afgelopen seizoen door het ijs gezakt op dat niveau en waren absoluut geen meerwaarde Wat mij betreft gaan dit seizoen Mashart, Reuvers, Agougil en Van Hooijdonk het daar proberen maar laatstgenoemde vindt zich daar om mij onverklaarbare redenen te goed voor..

0   0  
Beultje

Hou toch is op je kunt NAC toch niet vergelijken met het nivo Helmond.
Weet je waarom EL.A. het redelijk deed 2 jaar terug bij NAC omdat er een zekere ANGELINO achter hem atond.
Weet je waarom Verschueren het toen redelijk deed op het middenveld omdat er een zekere GARCIA bij hem stond.
Zodra hij rechts back stond was het een aanflluiting van jewelste.
En Damen heeft mij nooit kunnen bekoren.......

0   0  
n@©

Waar is het enthousiasme van een paar weken terug mensen?

0   0  
Judge M.

@Beultje:

Verschueren is dan ook geen rechtsback alleen snapte Vreven dat niet. Net zoals hij maar bleef vasthouden aan Vloet in de basis. Daarvan gesproken trouwens: het zou me niet verbazen als die op KKD niveau bij Excelsior zijn oude niveau van FC Eindhoven weer gaat halen dus 10+ goals en assists..

En Angelino speelde nog helemaal niet bij NAC in het eerste jaar dat El Allouchi terugkwam uit Helmond. In het jaar van de promotie was Mounir een dragende speler die toch veel passes naar Dessers verzonden heeft...

Neemt niet weg dat we ons mogen afvragen of beide spelers ons nu wel terug in de Ere zullen gaan brengen.

0   0  
Nacdictive

@HarryNAC: inderdaad, je slaat de spijker op zijn kop..

0   0  
Ivo

@Harry NAC

Ik heb seizoenkaarten gekocht, shirts besteld. Net als zovelen.

Maar als van dat geld dan Gradje Damen wordt vastgelegd, schiet het niet erg op, wel?

0   0  
Martin H

@n@c , dat goede gevoel heeft onze volkszanger Gradje Damen volledig naar de kloten geholpen.
Bij mij zit het goede gevoel ver weggestopt ik geloof er niet meer in.
Lekker om zo weer aan een competitie te beginnen.

0   0  
Fred1

Beste Gjoewie, je moet de dingen wel in perspectief zien natuurlijk.
Als je de teneur leest hier op dit forum is het merendeel niet positief over de drie musketiers van vorig jaar die nu het middenveld vormen, althans dat zouden ze moeten doen maar de praktijk wijst helaas anders uit.
Als je de supporters zou vragen hoe ze er over denken zal je een overwegend negatief geluid horen.
Als ik mensen in de Business Club spreek dan denk ik dat 90% die gasten liever kwijt dan rijk is.
Het staat inderdaad nergens expliciet geschreven maar we hebben het laatste jaar toch met zijn allen niet onder een steen geleefd toch?
Er wordt niet naar de achterban geluisterd, spelers die echt niet gepruimd worden daar moet je niet mee doorgaan.
Kijk eens hoe snel de sfeer was verpest toen alleen maar bekend werd dat Damen mee mocht trainen, na drie wedstrijden met die pias in het team is er van enige positiviteit geen sprake meer en van samenhang is ook niets meer over, we zijn weer precies waar we vorig seizoen eindigden.

0   0  
Jack

Beste judge m allouchi moest weg bij NAC maar hij kon nergens naar toe van der gaag heeft nog een contract dank zij vader. Damen weten we allemaal hoe het daar mee gaat komt wel aan een contract daar zorgt wel iemand voor bij NAC de rest is allemaal afgedankt dus Helmond is afzwaaihuis!!!
Er is nog niemand beter geworden

0   0  
ome cor

Toen het slecht ging onder vd Gaag werd al geroepen dat Ruud Brood gehaald moest worden.
Die heeft ervaring met promoveren en heeft notabene bij NAC gespeeld,dus dat was dé man !

De eerst barstjes in het vertrouwen Ruud Brood kwamen toen bleek dat hij NAC niet in de Eredivisie ging houden. Maar laten we eerlijk zijn....was het Louis van Gaal met dat materiaal wel gelukt ?

Of Ruud ging blijven, moest blijven, mocht blijven.....het werd een discussie op dit forum en er zullen de nodige noten gekraakt zijn op kantoor van Tom vd Abeele. Ruud was meer ervaren binnen de muren van het Rat Verlegh, maar dun Tom is dun baas, zunne.
Verdeeldheid ook op dit forum, maar zeg eens eerlijk: welke trainer heeft genoeg lef, zelfvertrouwen en karakter om in deze slangenkuil te stappen ?

We roepen hier allemaal wel welke trainers of spelers er gehaald zouden moeten worden, maar in onze eigen arrogantie vergeten we even voor het gemak dat echt niet iedereen wil.
Stoer als we zijn zeggen we dan: Het is graag of niet, hè. Dan lekker wegblijven !
En dat wegblijven doen er genoeg, vandaar dus deze selectie en deze trainer. De mensen die het aandurven, er gek genoeg voor zijn of het serieus zien zitten.

Ruud is de hoofdtrainer en die mag je afrekenen op zijn prestaties in de competitie want dat is waar wat te halen is. Nu wordt hij al afgezeken op een interviewtje na een oefenpotje. Mensen die niet weten of er zand of lucht in een bal zit hebben direct hun mening klaar: Ruud is een flapdrol en zit hier alleen maar z'n schoonzoon aan een contract te helpen.

Grad Damen zou een goedkope optie kunnen zijn als backup, want die is echt geen eerste keus als iedereen speelgerechtigd en fit is. Maar wij zien natuurlijk liever dat NAC een duren volgevreten prof als backup neer zet of een speler van het kaliber Smith Brown/Barker,
Maar de dames en heren supporters denken allemaal voor de VI te werken en hier keer op keer hun beoordeling te moeten geven en daarmee een jongen van de club finaal affakkelen. En ondertussen maar roepen dat er meer eigen jeugd moet doorstromen. Alsof onze eigen jeugd bij het overhevelen naar de A selectie plotsklaps het niveau van Frenkie de Jong heeft.

Nee, de wijze waarop Brood en vooral Damen worden bekritiseerd door mensen die zich supporter noemen is om droevig van te worden. Nog veel droeviger dan van een verloren testwedstrijdje, wat geen ruk uitmaakt.

0   0  
Ivo

Ome Cor,

Brood heeft te maken met een geknakte en kwalitatief ondermaatse spelersgroep. Er zijn al veel spelers vertrokken en er zijn een paar goede spelers bijgekomen. Met name Olij, Riera, Monsalve, Stokkers. Prima. Maar dat zijn pas 4 van de 11 basisspelers.

Nog niet genoeg om van NAC weer een lekker voetballend team te maken. Zeker de backposities en het middenveld hebben versterking nodig zodat je weer vooruit kan voetballen, in plaats van met samengeknepen billen met de rug tegen de muur. Als Sparta en RKC hun kansen hadden benut, waren beide wedstrijden 5-0 of meer geworden. En dat is niet overdreven.

Damen gaat ons niet verder helpen. Ivan Ilic kan invallen op zijn positie, maar als basisspeler moet je een betere speler zoeken en vinden. Ieder euro die we nu steken in nieuwe contracten moet gaan naar spelers die NAC beter maken. Damen doet dat niet, en voor de bank hebben we al andere spelers. Dat kan je zielig vinden, maar het is gewoon zo.

Het wel aantrekken van Damen zal daarnaast zorgen voor irritaties binnen de spelersgroep en op de tribune. Je ziet dat nu al. Als een speler niet mee kan, levert dat bij iedere fout meer irritatie op.

De laatste transferbeweging was op 8 juli (exit Gersbach). Het tempo ligt te laag. In augustus moeten we al aan de bak. Met dit team gaan we niet meedoen om de topposities in de KKD.

0   0  
a

Het ergste is dat trainer Brood uitstraalt zelf er niet meer in te geloven!!!

0   0  
n@©

Voor alle duidelijkheid, mijn reactie was cynisch. Ik heb vanaf het begin al twijfels gehad bij dit elftal van bij subtoppers uit het buitenland mislukte jeugdspelers en vooral bij de man die zonder enig toezicht al deze onbekende spelers maar mag halen en langdurig vastleggen. Die gasten hebben niet eens een cv, dus als ze mislukken hebben ze 0,0 transferwaarde, zitten wij er aan vast en glijden we verder naar de kelder, in plaats van naar de competitie waar we horen.

Mocht blijken dat de spelers beter zijn dan dat ik verwacht dat ze zijn, dan is het nog altijd zo dat een trainer tijd nodig heeft om automatismen in te slijpen bij een geheel nieuw elftal als dit. De eerste seizoenshelft gaan we veel punten laten liggen. Een periodetitel is het hoogst haalbare. Brood is niet te benijden.

0   0  
Suc6supporter

Misschien betaalt RB wel het salaris van Damen ???

Weten wij veel

Suc6supporter

0   0  
ome cor

@Ivo
Een geknakte spelersgroep ? Hoe geknakt, waardoor door verloren oefenwedstrijden ? Volgens mij is het grootste deel van vorig seizoen weg en wat er over is heeft NAC aangevuld met jongens waarvan de meesten zich inderdaad nog moeten bewijzen, maar ook willen bewijzen. Oefenpotjes zeggen niks over de competitie. Als je met 10-0 wint van alle amateurs en met 5-0 van alle prof teams, heb je dan de zekerheid dat je promoveert ?

Het grappige vind ik altijd dat wanneer een andere club (uit het rechter rijtje Eredivisie of linker rijtje eerste divisie) een onbekende speler haalt uit het niets, die dan leuk blijkt te kunnen ballen wij hier om het hardst roepen dat we een waardeloze scouting hebben. Waarom hebben wij zo'n jongen niet ontdekt en vastgelegd ?
Laat die jongens hard trainen, per oefenwedstrijd met meerdere opdrachten en opstellingen niet in de sterkste formatie hun ding doen en Ruud Brood hier de conclusies uit trekken. De competitie is de weegschaal niet een oefenpotje tegen RKC of Sparta.

0   0  
a

@ ome cor


Je hebt gelijk, waarom er nog geoefend word is voor mij een raadsel!!

0   0  
BNac

Ik lees hier nu een jaartje intensiever mee en onlangs ook voorzichtig wat gepost.

Ik vind het bijzonder om te zien hoe iedereen elkaar beschuldigt van geblaat/niet weten waar je over praat en dat die anderen het allemaal niet zien: de TD, de AD, Brood, de “positivo’s”, de negatieven, de azijnzeikers, de heilig verklaarden... Iedereen weet het het beste en die ander snapt het helemaal niet.

Terwijl voor mij een ding bij iedereen doorsijpelt: de passie voor NAC, het beste voor NAC, het meeleven, de zorgen, het vertrouwen/wantrouwen en de invloed van alle rumoer rond ons prachtige geel-zwarte cluppie.

BSR: bedankt voor het mogelijk maken van al dit leesvoer!

En voor iedereen hier: succes met het (op je eigen manier) toeleven naar de start van het nieuwe seizoen, hopelijk straks in het stadion allemaal de neuzen dezelfde kant op en onze 11 naar een overwinning schreeuwen! Zal nooit verloren gaan!

0   0  
Schrikbarend

Dacht dat er deze week 2 a 3 versterkingen gepresenteerd zoude worden zoals bruud zei!of is het om druk uit te voeren op van abeelen...buiten de gebroeders ilic hadden al lang speelgerechtigd moete zijn was vorig jaar ook zon drama nika van geleerd..en dan boris ff paar dage niet gezien gister weer trg bij wedstrijd selectie maar ook geen duidelijkheid niks of hij nou aan nac verbonden is

0   0  
Habe

@harrynac
Kom met een plan?????
Hebben we daar niet duurbetaalde mensen voor in dienst? Of zijn deze niet capabel genoeg? Wij als supporter zijn de klant, wij betalen voor de seizoenskaart en mogen vervolgens klagen als we niet tevreden zijn over het geleverde product, het voetbal Feit is dat de meeste hier niet eens zo erg klagen over de gehaalde spelers. De klachten zijn meer betreffende de spelers die zijn gebleven en hebben aangetoond niet professioneel genoeg te zijn of het niveau niet aan te kunnen. Net zo belangrijk geldt dit ook voor de eigenaren, directie en rvc. Kunnen zij het niveau wel aan?
Het is vooral te hopen dat er nog het een en ander bijkomt; minimaal een scorende spits, scorende middenvelder (+ leider op t veld), verdedigende middenvelder (+ leider op t veld), linksback en reservekeeper.
Deze dienen alle een directe versterking te zijn. Nu zitten we echt op middenmoot KKD, dus nog een lange weg te gaan . . . . . . .

0   0  
Nacdictive

Ome Cor heeft wel degelijk een punt.. het is allemaal zo makkelijk vanaf de zijlijn en we zijn allemaal zo in-the-know..
Ontsla Brood
Gooi gelijk Verschueren en Mounir buiten
Slijt Kali en Van Aanholt even
Gooi alle eigen talenten erin, met contract
Wordt even kampioen van de KKD
Stuur die Bels (Tom) terug naar zijn eigen bv
Geef Eisenga een enkeltje Heerenveen
Haal Pepp
Vraag of Zinchenko meekomt

En oh ja vanwege het warme weer:
Doe mij een toppertje en een breezer ananas

0   0  
Nacdictive

@Habe: als je niet tevreden bent, helaas, even heel gechargeerd gezegd: NAC is ons geen uitleg verschuldigd..

0   0  
Nachoreca1

@ nacdictive...tot de laatste 2 regels heb je nog gelijk ook....

0   0  
Goudvis99

Geweldig verhaal @Mot van den Eleebba !
EN helemaal de waarheid.
Brood wil nog een aantal spelers maar Tommekuh luistert gewoon echt niet.
Vrees met vrezen of die situatie houdbaar wordt / blijft.

0   0  
Ernie

Ik vind dat er hier aantal mensen wel erg veel noten op hun zang hebben. Dat er niet naar de mening van de achterban geluisterd wordt. Schei toch uit, nee natuurlijk niet. Waarom zou je luisteren? Laat de staf gewoon hun werk doen!

0   0  
Advocaat van de duivel

@Nacdictive

Erg positief is jouw vriend anders niet over Brood, die het volgens hem "uiteraard" niet gaat redden en er zoals ie net nog zei alleen maar zit omdat betere trainers niet willen, Kali moest van hem "oprotten" en Carolina, Karami, Mets, Rosheuvel en vd Gaag en wie ik nog allemaal vergeten ben deugden ook al niet. O ja, Korte de "dwerg", Kastaneer de "knuppel", Penders de "pastoor" en vd Gaag de "clown", die ook ontslagen moest worden.

De enigen waar hij positief over was waren van Leer onze "held" en Mühren onze "man in vorm".
,

0   0  
denhulk

moet jordania maar naar nac komen

0   0  
WillemBreda

Er is 1 gemene deler in alle reacties: we houden allemaal van deze club...

0   0  
Optimist

Ome Cor is zelfs niet positief over Damen, waarover hij zegt dat die echt geen eerste keus is als iedereen speelgerechtigd en fit is. Maar hij mag dat zeggen, want hij is de superfan, als wij dat zeggen is het triest.

VDA had tevoren aangegeven dat er aan het einde van de transferperiode (pas) ervaring bij zou komen ivm de betaalbaarheid daarvan. Er komen ten minste nog 4 versterkingen. Natuurlijk was het prettiger geweest als die er al waren, maar we moeten elk dubbeltje drie keer omdraaien, dus vandaar. Het is niet makkelijk TD van NAC te zijn als de aandeelhouders voor dat dubbeltje op de eerste rang willen zitten.

0   0  
Habe

@Nacdictive
Ik schrijf nergens dat ik uitleg van NAC verwacht, hecht ik namelijk helemaal geen waarde aan. Wel geef ik aan dat supporters die niet tevreden zijn mogen klagen, zeker hier op een supporters site. Om dan te zeggen dat klagende supporters zelf maar met een plan moeten komen is natuurlijk de omgekeerde wereld.
Verder is door de directie aangegeven dat alles in het werk gesteld zou worden om meteen terug te keren naar de ere, daar lijkt het met de huidige spelers nog lang niet op. Dat het allemaal lastig is en mede afhankelijk van factoren buiten NAC om en de inmiddels slechte naam van NAC (zelf naar gemaakt natuurlijk heren eigenaren) snap ik, maar dan moet je als directie zulke uitspraken misschien niet doen.

0   0  
ome cor

@flOptimist
Ik ben ook niet negatief over Damen .
Ik scheld hem niet uit, lig niet onder elk topic te zeiken dat hij weg moet etc.

Als je Ruud hoort dan hoor je dat Grad niet als eerste keus voor zijn positie geldt, maar dat hij wel als backup kan dienen.
Als jij die woorden op mijn conto wilt plaatsen, best . Maar ik ben niet Ruud Brood

0   0  
ome cor

Mensen die denken dat we een jaar middenmoot gaan spelen in de eerste divisie (ik verdom t om die kut sponsor te noemen) wil ik vragen:

Ja ? En dus ?

Misschien is dat wel veel beter. Eerst een jaar middenmoot en daarna een jaar top vd eerste divisie.
Misschien ben je er dan wel met betere basis.

Maar dat willen we niet horen...

1   0  
Rubenac

Misschien kan jij, ome cor
Beter naar die kruiken overstappen en niet meer terug komen.
Nog nooit zon imbeciele , zichzelf NAC supporter noemend persoon gezien.

Je was toch rechts sinds je jeugd?!
Komt mooi uit, stilburg licht rechts van Breda..

0   0  
SjorsNAC

Waar is van Flieger? Gevlogen of een ban?

0   0  
ome cor

@Ruben-de-puben
Wat heb je toch met politiek, man. Zonnesteek ?

Ik heb een tering hekel aan kruiken en ook aan mensen die te pas en te onpas NAC afzeiken.
Als je dat nu nog niet door hebt dan ligt het aan jou.

0   0  
D’n Dijk

Ruud heeft geen andere houding als toen hij aantrad bij NAC en daar hoorde je toen niemand over...
Sterker hij was een clubman , dus zo’n beetje de enige die deze klus aankon.

Noem het arrogant , maar je kan zijn houding ook zelfverzekerd noemen.

Het gedoe met Damen is natuurlijk niet professioneel.

Maar wat geruststellend is , is dat hij rust uitstraalt.

Hij is samen met Tom naar City geweest.
Hij weet dus ook wat er vanuit die hoek gaat komen.

Hij weet dat hij de Ilic broers heeft voor het middenveld.

Hij weet ook waarschijnlijk met welke spelers Tom bezig is .

Er is door de proefperiode’s nog geen transfergeld verknoeid.
Dus daar is nog ruimte.

Eisinga , vd Abeele en Brood hebben allen ambitie uitgesproken !!

Ja , er zijn nog versterkingen nodig dat hebben ze allen aangegeven ...

In plaats van meteen in de paniekstand te springen kunnen we ook vertrouwen in de staf en directie hebben .
Het is maar waar je voor kiest ...

Iedereen heeft ooit nieuw bij zijn werkgever moeten beginnen , en het gros werd waarschijnlijk niet bij voorbaat afgerekend op de daden van zijn voorganger.

Laat deze mensen hun werk doen , daar zijn we veel wijzer mee.

Nee , we hoeven niet in de polonaise .
Maar geef iedereen wel een eerlijke kans !

0   0  
ome cor

@D'n Dijk
AMEN
(zonder D dit keer) ?

0   0  
D’n Dijk

@Ome Cor,
??

0   0  
Stan

Ome Cor
Maak je niet te druk!
Het zijn altijd dezelfde figuren die gelijk in de paniekstand springen. Branden mensen gelijk af. Willen je doen geloven dat dit de algemene mening is van de achterban. Onzin.
Bovendien kun je van een 99% vernieuwde selectie niet verwachten dat het gelijk loopt.

0   0  
Buurman

Het gesteggel is weer in volle hevigheid losgebarsten.

0   0  
NEC Nijmegen

Een typisch Brood interview als je het mij vraagt;volop bravoure en geen kritische vragen aan meneer Brood als het kan.Zo kennen wij hem ook.
Ik denk dat NAC niet dezelfde fout moet maken als wij nu 2 jaar achter elkaar hebben gemaakt,investeringen die niet gedekt waren als we niet zouden promoveren,de rest is bekend.We hebben nog niet eens de begroting rond en moeten als een idioot gaan bezuinigen.
Iedere club wil in een jaar terug,het lukt maar zelden.
Beter de boel opnieuw goed opbouwen en een meerjarenplan maken,zo blijf je uit de problemen en promoveer je uiteindelijk wel.
Brood de sleutel van de schatkist geven is het domste wat je kan doen.
Die wil alleen maar kopen en topspelers halen,zo niet vertrekt hij of gooit hij de kont tegen de krib.
Die onderhandelingen hebben niet voor niets zo lang geduurd.
Geef het de tijd en de promotie zal een feit worden.
Succes!

0   0  
NAC4Ever

@D'n Dijk 19:37

Ben het 100% met je eens. Dat van den Abbeele kritisch wordt gevolgd is alleen maar goed. Maar ik heb idee dat sommige hem geen eerlijke kans geven, door de onvrede over Smulders.

Naar mijn mening kan er over van den Abbeele pas na 5-10 wedstrijd iets zinnigs worden gezegd.
Op dit moment vind ik het in ieder geval positief dat hij bijna heel de selectie van vorig seizoen weg heeft gedaan.

0   0  
Nacdictive

@Duivel van de advocaat: in de voetballerij heb je geen vrienden, ik ken ome cor niet maar haak in op zijn betoog hier iets verder naar boven..

0   0  
ome cor

@avocaat
Woorden verdraaien is jouw specialiteit ?

0   0  
n@©

Is TvdA echt op vakantie???

0   0  
D’n Dijk

Inderdaad NAC4ever .

Hij is een elftal aan het renoveren , maar haalt geen spelers blind binnen.

Een goed voorbeeld daarvan vind ik Kapuadi .

Daar kan je zien dat er zorgvuldig naar het budget en de toegevoegde waarde van een speler gekeken wordt.

Op het moment dat bekend werd dat er transfer-/opleidingsvergoeding bij moest , is er een afweging gemaakt.

Bij Smulders was zo’n speler gewoon gekomen , en nu wordt er verder gekeken.

Er lijkt meer een plan achter te zitten .

Over een aantal weken zullen we zien of dit ook zo is ...

0   0  
misterbean

@ Los Pollos Hermanos / Mot van den Eleebba
Amen!

En verder ligt het echt niet aan de spelers of de trainer, het ligt aan het ongeïnteresseerde zootje daarboven. Onbekwame managers in de top, die zelf weer onbekwame vriendjes binnen de organisatie benoemen (bijvoorbeeld de AD die zichzelf aanbracht en TD Smullie 2.0). De RvC neemt afscheid,Edelenbosch neemt waar. Is er al een nieuwe Raad van Clowns of stellen de grote 3 Edelenbosch permanent aan voor alle functies binnen de RvC, met uurtje-factuurtje? Het is om te huilen. Echt, dit kan alleen maar bij NAC.
Zoals een voetbal-analiticus zei: resultaten op het veld beginnen bij rust (en duidelijkheid) in de bestuurskamer.

Ik bid voor een overname van NAC door ‘Hart voor NAC’ icm andere initiatieven. Zolang dat niet gebeurt is het van bovenuit gewoon pappen en nathouden zonder enige visie of betrokkenheid. Helaas!

0   0  
Harrynak

@Joost33. Zeer sterke analyse. Complimenten. Een van de beste voetbaltechnische inhoudelijke die ik in de reacties heb gelezen.

Hoor dat we op zoek zijn naar een linksbenige centrale middenvelder met ervaring. Als Robbert Schilder of Danny Holla beschikbaar is, zou ik toch een gokje wagen. Zij maken het verschil.

Go TVA

0   0  
Bernard

Ook Brood is snel exit als ons NAC verschrikkelijk slecht presteert!

0   0  
10diego

Ja TVA is echt met vakantie.,

1   0  
Optimist

@Ome Cor, je insinueert dat mensen hem uitschelden, kun je daar dan voorbeelden van geven?
En ik leg je geen woorden in de mond, maar herhaal slechts letterlijk wat je 13:43 zei.

In ieder geval heb ik ook een hekel aan mensen die NAC afzeiken, daarom mag ik je niet sinds je dat met Quaars deed, waarbij je deed voorkomen dat je hem nog had zien voetballen. Hoe oud ben jij dan?

Daarna is mij opgevallen dat volgens jou werkelijk geen enkele NAC held deugt. Jij hebt nul respect voor spelers, trainers, supporters en sponsors en scheldt ze zelfs uit. Vandaar dat mensen die dat inmiddels ook is opgevallen je een kruik noemen. Jij bent met je eeuwige geruzie in vrijwel alle topics van grote invloed op de negatieve sfeer op dit forum, die onherroepelijk weer zal overslaan op het veld.

Laad alle berichten na dit bericht in