Wij gaan niet opzij

BSR TV: Shirtverkoop in Grote Kerk: "Dit shirt is echt Bredaas!"

Das Phantom

Supporters konden donderdagavond in de Grote Kerk terecht voor de eerste 500 nieuwe thuistenues. Op het shirt prijkt voor het eerst de iconische Bredase toren en dus was het al vroeg druk in de binnenstad. Wij waren erbij en spraken onder meer met de ontwerpster van het shirt, iemand van de Grote Kerk en de supporters die hun tasjes hadden gevuld.

Bron:
B-Side Rats
35 Reacties
83   8  
Ome Cor

@OOSTERHOUT74
Je kunt ook zeggen dat het shirt niet jouw smaak is of dat je de aktie niet perse heel leuk vindt.
Dan laat je tenminste nog in het midden of je een enorme ashole bent.

Nu heb je jezelf verraden.


Hup NAC
Elke trotse Bredanaar die van de Grote Kerk houdt zou zich eigenlijk moeten aanmelden bij Vrienden van de Grote Kerk.
Maar dat is mijn mening.

41   5  
Rat uit Rijen

Echt een vet shirt! Ga voor het eerst sinds enige tijd het shirt weer kopen. Voor mijn dochter ook. Die is er ook helemaal idolaat van! Hopelijk volgend jaar met dit shirt in de eredivisie 🤞. Hup NAC!

25   5  
Jasper

Geweldig shirt!

Grote klasse Myrthe en alle anderen.

15   201  
Oosterhout74

Hoera een voetbalshirt met prominent een kerk erop en het Nike logo er doorheen.Hoe verzin je het.

Past heel goed bij het amateuristische NAC van nu. Valt mee dat het Stammeneke er niet op staat.

Echt een shirt vóór bierzuipende darters.

57   4  
@oosterhout

iemand met 48 jaar ervaring op deze wereld die deze lompe teksten kan uitslaan. Ik wist niet dat het kon hahhaha

25   5  
Lamington

Suffe anus hierboven

83   8  
Ome Cor

@OOSTERHOUT74
Je kunt ook zeggen dat het shirt niet jouw smaak is of dat je de aktie niet perse heel leuk vindt.
Dan laat je tenminste nog in het midden of je een enorme ashole bent.

Nu heb je jezelf verraden.


Hup NAC
Elke trotse Bredanaar die van de Grote Kerk houdt zou zich eigenlijk moeten aanmelden bij Vrienden van de Grote Kerk.
Maar dat is mijn mening.

18   84  
Oosterhout74

Ome Cor,

Ik vind de protestantse Grote Kerk mooi en een symbool van Breda.

Ik vind NAC een prachtige club, ondanks jaren wanbeleid en eeuwig gezeik.

Ik vind een protestantse kerk op een voetbalclub raar en ongepast.

Of jii vind dat ik wel of geen eikel ben interesseert me echt geen reet.

30   3  
Sia

Jongens, we zijn allemaal NAC supporters. Laten we het onderling elkaar verbaal of anderszins de schedels in timmeren over aan Feyenoord of Ajax.

Prachtig shirt en de grote kerk centrale rol is een logische keuze. Dat het shirt nu al beschikbaar is, is behoorlijk professioneel dus chapeau.

Derde shirt zwart met gele accenten? Zou het afmaken.

21   4  
Tip

De rol van de kerk in de huidige maatschappij is anders dan 50 jaar geleden. Zo ook de Grote Kerk die enorm verbindend is voor de Bredanaars. We zijn ermee opgevoed. Ad Brouwers gaf in de jaren zeventig al aan dat hij bij het zien van de grote toren wist dat hij bij NAC zou blijven. Ik vind het dus een heel mooi shirt. Ik respecteer uiteraard wel dat iemand er anders over denkt. Smaken verschillen.

5   6  
Wouter

Eerste chirt wat ik echt mooi vind deze dame moet dat zeker in de toekomst vaker doen ook de kleur van het uit chirt gewoon prachtig Breda en Nac straalt er van af!!!

8   4  
Yup

@oosterhout74 heb jij iets tegen protestanten? Wat doet dat er toe?

10   2  
Michel

Ook wel heel mooi hoe NAC / Bredaas voetbal in de kerk aan de man wordt gebracht, je hebt daar eigenlijk Da Pope nodig 😀

Voetbal is eigenlijk de nieuwe vorm van religie geworden dus dit is heel symbolisch. Mooi shirt, alleen mis ik een zwart shirt...Ik weet dat de Grote Kerk daar niet mooi op uitkomt maar dat was erg mooi dit seizoen!

10   43  
Oosterhout74

@yup

Heb niks tegen of met welke kerk ook. Een kerk hoort niet op een voerbalshirt. NAC is over vooral bourgondisch, NAC is in alles meer katholiek dan protestants.

Maar als je je nergens in verdiept of over nadenkt en niet verder komt dan “ de Grote Kerk is een symbool van Breda en wij gaan voor NAC= Breda, het volk vindt het mooi” prima joh. Simplistischer wordt het niet.

16   2  
Nats

Wat ben jij een kneus zeg o’hout. Wat moet er dan op? Een glas bier? Een voetbal? Een rat? Een boom uit het mastbos? Een klinker uit de grote markt? Een doosje bonbons van La Bohème? De Barones?

Of gewoon lekker zoals altijd een schuin streep op de borst. Oh en vergeet de kakstreep van 22/23 niet?

Kom zelf eens met ideeën in plaats van ongenuanceerd je mening te geven met je echt voor bierzuipende darters. Zijn zij minder dan jij dan?

2   10  
steven73

Een voetbalshirt is bij presentatie Altijd lelijk. Het wordt pas mooi als er veel overwinningen in worden behaald. Dus tot nu toe lelijk maar kan iconisch worden.

15   1  
Bas

@Oosterhout74
Om te beginnen, ik vind de uitwerking van het shirt persoonlijk enigszins tegenvallen. Het idee is echter juist sterk, vooral als je de geschiedenis echt kent en verder denkt dan simplistische platitudes.

Verder klopt het dat de kerk protestants is (geworden), maar deze is gebouwd als katholieke kerk. De stijl is niet voor niets gotisch, er is niks protestants aan de buitenkant van de kerk. Daarnaast klinkt het voor een buitenstaander logisch om het religieuze aspect te benadrukken, maar de grote kerk is de laatste decennia zoveel meer geworden dat het inmiddels zelfs voor een buitenstaander duidelijk moet zijn dat het religieuze aspect bijzaak is geworden voor deze kerk. Het is een belangrijk museum voor de geschiedenis van Breda, er worden allerlei evenementen, concerten, lezingen en tentoonstellingen georganiseerd en soms is er inderdaad nog een mis.

Overigens valt het wel op dat alles maar dan ook alles bij NAC in jouw ogen fout gaat momenteel. Ik snap dat er nog rancune en wrevel bij jou zit, maar hoelang ga je hiermee door? Heb je daar over nagedacht. Stel dat NAC over twee jaar stevig in de middenmoot van de Eredivisie speelt blijf je dan ook op alle slakken zout leggen? Wanneer accepteer je de situatie zoals deze is (wanneer accepteer je de realiteit) en ga je verder met je leven? Op deze zure manier, anoniem op internet meerdere berichtjes typen en vechten tegen de windmolens kan toch geen voldoening geven.

41   2  
Das Phantom (BSR)

Heel eerlijk, jongens en meisje. Ik zou mij niet zo druk maken om de persoon en de reacties van Oosterhout74. Ik ben even door de laatste tientallen reacties gegaan en het is niks anders dan zeuren, zeiken en zagen. Gewoon om het zeuren, zeiken en zagen.

Alleen het negatieve wordt aangegrepen om te stoken (verlies Zwolle en Jong Ajax bijvoorbeeld), maar als we overtuigend winnen, talenten vastleggen, play-offs halen of iets anders in deze richting, hoor of zie je ze niet op deze site. Dat is namelijk niet om te zeuren, zeiken of zagen.

Laat het gaan. Lekker naar het stadion vanavond in ons nieuwe shirt met trots op de rechterborst onze Grote Kerk.

15   2  
Ome Cor

@Oosterhout74
Ach wat schattig...je gaat het geloof in je argumenten meenemen.
Tot de beeldenstorm was de kerk nog het gebedshuis van de katholieke gemeenschap, pas daarna werd het protestant.

Los van de religieuze betekenis van en kerkgebouw is specifiek deze kerk een mega symbool van de stad Breda.
Voor velen misschien wel het allerbelangrijkste symbool na NAC of zelfs net voor NAC. Of je nu katholiek, protestant, islamiet of joods bent....de kerk staat niet op het shirt ter promotie van welk geloof dan ook, maar als symbool van Breda !

Dat zal jij als Oosterhouter misschien niet snappen, al denk ik dat veel supporters van buiten de Bredase gemeentegrenzen dit juist wel begrijpen én omarmen. NAC=Breda en Breda=de grote kerk.

En net zoals het jou (terecht) geen reet interesseert wat ik van jou vind is het voor de bezoekers van dit forum totaal onbelangrijk wat jij vindt van onze kerktoren op het shirt. Goed advies voor jou: niet kopen dat shirt.

4   18  
Cool Hand

Mooi shirtje. Jammer dat ie van Nike is. Een merk dat met Dylan Mulvaney in zee gaat moet je boycotten. Budweiser heeft daar - gelukkig - zeer slechte ervaringen mee.

4   1  
Jim

Leuk gedaan Thijs.

4   3  
Scheppioni

Prima shirts !! Hopelijk beinvloedt dit onze flow ook nog extra voor de play offs ! Daar kan alles gebeuren zie vb rkc en nec stonden nog lager dan ons NAC en waar staan ze nu ...... by the way neem ik aan dat de seizoenskaarten ook geldig zijn in de play offs ? NAC we follow......💛🖤

1   8  
tester

test

10   0  
Bier en friet

Oei, ik weet niet of een afwijkende mening hier nog mag, maar persoonlijk heb ik ook wel wat op te merken.

Eerst het positieve:
NAC is er vroeg bij en kan zo de positieve vibe meepikken. Dat zegt me iets over de professionalisering van de organisatie en samenwerking met de leverancier.
Qua idee vind ik het ook echt vet. Het is geen standaardshirt en ze hebben iets eigens toegevoegd. Ook weer eigen kleuren (zover ik kan zien) en sportief design.

Minpunten / opbouwende kritiek
Ik vind de vervaagde diagonale baan niet zo mooi, zeker icm het dik aangezette nike-logo dat ook nog eens door de kerk loopt. Ik had het mooier gevonden als het logo naast de toren stond en de diagonale baan even donker was als dat logo.

Wel heb ik er soms moeite mee als die monumentale panden zelf commercieel gebruikt worden, juist uit respect voor die historie. Dat gaat dus niet om het gebruik als uithangbord op een shirt bv, want dan laat je juist zien hoe belangrijk ze zijn, maar als er commerciële activiteiten binnen zijn. Ik begrijp heel goed dat ze nu eenmaal niet meer onderhouden kunnen worden vanuit de collectes en als libertaire man vind ik het goed dat ze manieren zoeken om zelf de broek op te houden, maar ergens doet het pijn als dat we als samenleving die monumentale panden niet kunnen behouden voor exploitatie. Zoals verkoop van shirts binnen, maar ook andere activiteiten. Het gebeurd met de beste intenties om ze overeind te houden en te zorgen voor toeloop, maar ja, imo verliezen ze zo iets van de statuur. Is gewoon een mening he.

1   2  
ArieC

Iemand een idee hoe de maten vallen?

Ik ben 1.88 en 86kg maar twijfel of een M niet te klein is. De aangeven maatvoering op voetbalshop geloof ik nooit zo.

4   1  
Nats

Ariec een M gaat je niet passen!

4   1  
DR.

@Bier en friet:
Oei, ik weet niet of een afwijkende mening hier nog mag, maar persoonlijk heb ik ook wel wat op te merken.

Graag zelfs!! Daar is het een 'forum' voor. Goed bericht, goeie mening, onderbouwd, fatsoenlijk, on topic....daar kunnen een aantal anderen een voorbeeld aan nemen. Ik houd er wel van de dat we geen grijze muizen worden, elkaar napraten en dezelfde mening hebben. Het gaat vaak fout door de manier waarop....haatdragend, niet onderbouwd, mening als feiten brengen, andermans mening niet respecteren, drammen, zagen, zuigen, etc.

Wat betreft het shirt vind ik het wel vet, tof idee, maar heb hem nog niet in het eggie gezien....zal vanavond eens opletten!

4   1  
Das Phantom (BSR)

@Bier en Friet

Ik sluit mij graag even aan bij @Dr.
Zo kan je ook een discussie aangaan.

Dank.

1   1  
Jaren90

Is deze al in shop te koop? Op voetbalshop.nl wel namelijk?

1   1  
Breda83

@Jaren90

Sinds 13:00 ook in de fanshop in het stadion te koop!

1   2  
Bp

Benieuwd of er ook andere kledingstukken komen met de Grote Toren zoals caps, mutsen, hoodies, polo's, truien enz enz.

Zou voor de merchandising ook een grote gouden stap zijn !!!

Of ligt er een patent op ??

2   4  
BuurmanBoos

Leuk stukje! BuurmanBoos rijdt regelmatig een ommetje langs de kerk puur voor het gevoel om inwoner van de mooiste stad ter wereld te zijn. Helemaal enthousiast over het nieuwe shirt.

Ik zie zo snel alleen gele thuis-shirts, zijn de uit-shirts nog niet beschikbaar?

2   3  
Voske

@OOSTERHOUT

Je mist het hele punt met je gewauwel over geloof. Als gebouw staat de Grote Kerk symbool voor Breda. En dat vinden de meeste Bredanaars mooi. Omdat we er trots op zijn. In Oosterhout blijkbaar minder.

En als je het dan toch over verdiepen hebt: wel eens van de beeldenstorm gehoord?

Hup NAC

1   5  
Ome Cor

Enige kanttekening op dit artikel is:
Waarom moest er vandaag met het shirt voor volgend seizoen gespeeld worden?

Ik zie het nut er niet van in.
Dit shirt is voor volgend seizoen, dus speel er dan ook volgend seizoen pas in.
Dat leuke ontwerpstertje sopt dan net zo hard hoor.

2   1  
Michel

Ik heb hem gisteren besteld, kan de verleiding niet weerstaan 😀

Eerlijk gezegd vind ik het Nike logo door de Grote Kerk wat minder maar ja...het is en blijft wel uniek met de eerste keer het icoon van Breda op het mooiste shirt van de wereld! Thuisshirt is eigenlijk ook wel mooi, uitshirt contrasteert wel meer met de Kerk maar voor mij hoeft niet iedereen te zien van een kilometer afstand dat je een kerk op je shirt hebt staan. De trots op de Grote Kerk is van ons en daar heeft niemand van buitenaf (niet-NAC'ers) mee te maken.

Heel gek is wel dat je zo'n blij gevoel krijgt van de Kerk zonder dat je dat als kind wordt aangeleerde (niemand heeft dat ooit gezegd tegen mij in ieder geval en toch voel ik dat).

1   1  
hein

Altijd als ik vanuit het zuiden op airport eindhoven land, dan kom je over Breda. als je dan naar beneden kijkt, zie je de grote kerk en het stadion in een beeld. Ik moet dan altijd even glimlachen en krijg ik een trots gevoel. Dat heb ik nu weer als ik naar het nieuwe shirt kijk.

We hadden ook een shirt al la W2 kunnen krijgen met een route map erop. Ik weet wel wat ik liever heb. en het shirt is net afgeleverd. erg mooi geworden

Laad alle berichten na dit bericht in