Wij gaan niet opzij

BSR TV: Terug- en vooruitblik met Boris van Schuppen

Italo

Voor Boris van Schuppen was 2021 het jaar van zijn doorbraak in NAC 1. Met de talentvolle middenvelder blikken we terug op zijn succesvolle voetbaljaargang. Maar we kijken zeker ook vooruit. Zo hoopt Van Schuppen stiekem op een nieuw contract, en wil hij zoveel mogelijk vlieguren maken. Dit en veel meer tijdens deze terug- en vooruitblik.

Bron:
B-Side Rats
Terug naar overzicht
15 Reacties
37   4  
Ad B uit Roosendaal

Allen de beste wensen voor 2022 en zeker ook voor Boris.

Een geweldige speler op zijn leeftijd (20) en hij heeft de juiste mentaliteit.

Geen kapsones, gewoon een familiair gerichte West-Brabander en zeer gedreven om zijn doelen te bereiken.
Afgelopen half seizoen was hij heel succesvol. Ik gun hem het allerbeste in de 2e seizoenshelft.

En ik hoop dat hij snel een vaste basisspeler is voor NAC en dan in de eredivisie.

En echte NAC-man!!!!

20   20  
Bredaaaa

De Graaf heeft fantastisch werk geleverd met Boris. Toeval? Nee, Edwin maakt spelers beter. Geef onze Nagelsmann 3 jaar en we hebben een team voor de eredivisie. Boris van Schuppen zal over een paar jaar een stap hoger gaan spelen bij sparta of fortuna sittard. Het is hem gegund.

30   11  
Fred1

Kunnen we nu eigenlijk wel over een doorbraak spreken?
Ik vraag me dat af.
Opvallend is dat al die jonge gasten een terugval hebben gehad van jewelste, Azzagari voorop.
Ik zie een duidelijke tendens bij de NAC jeugd, loopt het dan haken ze moeiteloos aan bij het level Haye en Seuntjens maar zit het even tegen dan passen ze zich even gemakkelijk aan niveau Mashart en Velanas aan.
En dat laatste moet er uit, zou niet mogen eigenlijk en dat zegt wel veel over de speler in zijn geheel.
Die spitspositie is tegen Den Bosch een keer goed gegaan maar toen liep alles als een trein daarna kan je eigenlijk zeggen experiment mislukt.
Alhoewel ik na die wedstrijd ook van het hele team meer had verwacht en hoopte dat het lek boven was.
Boris moet zich op een vaste plek op het middenveld richten en goed op Haye letten zolang het nog kan.
En ga verdomme elke dag op vrije trappen oefenen en ontwikkel een specialiteit, je ziet dit jaar aan Haye hoe het is gegaan nu vrije trappen opeiser Mounir weg is.

7   4  
KC

Oei Bredaaa,
Dat wil Johnny1912 niet horen

10   2  
Nac

Jammer voor die jonge, maar hij komt gewoon op de bank te zitten.

Seuntjens op 10 draait heel het elftal beter en dat is zijn positie. Je kan dan wel zeggen zet hem op de plaats van de Rooij, maar dat werkt ook niet. Elke wedstrijd gewoon half uur vol gas en zo het verschil proberen te maken.

9   4  
Judge M.

@Fred1:

Dan mag hij ook de corners erbij gaan trainen. Die zijn onder zowel Mounir als onze professor nog steeds een drama..

6   2  
NAC4Ever

@FRED1
Bijna alle jeugdspelers krijgen te maken met een terugval, niet alleen bij NAC. (Lijkt bij de leeftijd te horen).

Vind wel dat veel van onze jeugdspeler moeilijk aanhaken bij het eerste.

5   2  
Tante Annie

Fred1,
Ik snap wat je bedoelt maar ik vind dat je juist mag spreken over een doorbraak. Hij scoort en geeft assists. Voor een 1e seizoen met een echte kans pakt hij het echt. Los van dat het in de spits maar een keertje goed ging kan je in mijn ogen echt wel spreken van een doorbraak. Je hebt wel gelijk dat iedereen een duidelijke terugval had, waaronder onze eboris.

11   2  
Geelzwartwit

@fred1

Hoor je Boris ook zeggen dat hij eigenlijk geen talent of jonkie meer is?
Hij vind dat je met 20 jaar in de kkd iedere week zou moeten spelen. En daar ben ik het ook wel mee eens. Talent ben je tegenwoordig van 16-19jaar daarna moet je op een bepaald niveau zitten. Overigens ben ik het er niet mee eens dat boris op meerdere plekken inzetbaar is. Ik vind dat iedere ploeg zijn spelers moet opleiden en optrainen en ook op tactiek op 1 en dezelfde plek. Niet vandaag spits morgen linkermiddenvelder enz.
Het is aan een td of technisch hart etc. Om op iedere positie genoeg backup te hebben. Pas als het echt niet anders kan door uitval enz zet je een speler op een voor hem niet beste positie. Continuïteit en ingespeeldheid krijg je sowieso nooit door spelers overal en nergens in te zetten. We zien ook wat er van talent DJ gekomen is. Aanvallende centrale middenvelder heel zijn leven bij Man United en bij NAC rechtrspits.. En verpieteren in een appartement tijdens corona en blessure en weg.. Nooit echt kunnen zien of het zo'n talent als centrale middenvelder ook was.. Kaj op rechts zetten? Enz.. Dan kan ik visie en het beredeneren van Hyballa meet volgen. Een speler beter maken op waar hij goed in is ipv manusjes van alles.

37   4  
Ad B uit Roosendaal

Allen de beste wensen voor 2022 en zeker ook voor Boris.

Een geweldige speler op zijn leeftijd (20) en hij heeft de juiste mentaliteit.

Geen kapsones, gewoon een familiair gerichte West-Brabander en zeer gedreven om zijn doelen te bereiken.
Afgelopen half seizoen was hij heel succesvol. Ik gun hem het allerbeste in de 2e seizoenshelft.

En ik hoop dat hij snel een vaste basisspeler is voor NAC en dan in de eredivisie.

En echte NAC-man!!!!

19   1  
DunErwt

Vind van Schuppen toch wel een positief iets dit seizoen🤷‍♂️

10   4  
Scheppioni

Er staat een goeie kop op bij Boris, hij heeft de juiste lef en natuurlijk is Boris nog geen drager, wel met Fred eens nu nog veel van Haye opsteken, kan uiteindelijk voor ons NAC zo'n type worden !! HUP NAC MET BORIS !

9   5  
Ivo

Wat goed is komt snel.

JP van Hecke en Nemanja Gudelj hadden geen jaren nodig om door te breken. Die stonden er meteen, en konden uitkijken naar een hele mooie profcarriere.

De "ploeteraars", de jongens die er tegenaan hikken maar niet doorbreken, die lijst is veel langer. Bij iedere club. Maar bij NAC is deze lijst ontzettend lang.

De laatste 5 jaar:
Noppert, van der Maaten, Meijers, Klomp, Vliet, Reuvers, Brusselers, Snepvangers, Sprangers, Mashart, Damen, Azzagari, van der Gaag, Neelen, Vanacker, Bohui, Buffonge en dan vergeet ik er nog wel een paar. Deze jongens hebben het niet gered of gaan dat niet doen.

NAC schiet met hagel en moet daar snel mee stoppen. De kwaliteit van de jeugdopleiding én de scouting moet flink omhoog. Liever 4 of 5 echte talenten met een contract dan 10 jongens die eigenlijk niet meekunnen op het niveau dat je nastreeft.

7   1  
Geelzwartwit

@ivo

Remember wat Ton lokhoff vooral ook zou gaan doen... Het gat en verschil tussen - 21 en selectie kleiner maken. Er in heel de organisatie voor zorgen dat talenten begeleid een naar vaste en financiële waarde in de basis van NAC 1 doorgroeien.

Hoor of lees ook wat Hyballa zei over Schouten en in het kielzog Azzagari.. Dat ging over visie een plan en 1 op 1 begeleiding van die jongens.

Er zullen heus een aantal talenten niet genoeg zijn maar ik denk dat er bij NAC de afgelopen jaren meer talenten waren die niet de juiste begeleiding hebben gehad en ook geen constructief vertrouwen, kansen en perspectief.

Visieloos al jaren maar wat wil je met al die voorgaande td's combi td trainers en zelfs geen td in de club.

4   1  
Ivo

@Geelzwartwit

Ik ben het deels met je eens. Begeleiding en slim brengen van spelers (ipv in het diepe gooien) en gericht trainen op kwaliteiten zal echt wel helpen.

Maar als je de namen ziet die ik noem, de meeste van die jongens hebben het op andere plekken, met andere begeleiding, ook niet gered. Dat heeft deels te maken met talent maar ook met mentaliteit. Iedere dag tot aan het gaatje gaan om beter te worden.

NAC heeft een TD nodig die de echte toppers er tussenuit pikt. We hebben kwaliteit nodig, geen kwantiteit. We hoeven niemand te pleasen. Dit is al jaren een probleem. En dan hebben we een keer een leuk talent met scorend vermogen (Sydney) en dan cashen we niet. Het is om gek van te worden.

4   3  
RV

Vind Cagro wel een aardige spelers die Haye ook beter gaat laten renderen. Maar tegelijkertijd vind ik het jammer dat Adilehou, Van Schuppen, Banzuzi, Agougil en Azzagari nu geen kans lijken te krijgen. Van deze vijf moet het doel toch zijn dat er minstens twee of drie een vaste waarde worden en over 2 tot 3 jaar een mooi bedrag opleveren. Ben er van overtuigd dat dit er in zit bij een aantal van deze jongens.

En dat terwijl we op de backs en de buiten posities voorin eigenlijk de drie tot vier zwakst bezette (of ondermaats presterende) posities hebben.

Blijf er bij dat je tegen het overgrote deel van de tegenstanders gewoon met drie centrale kunt spelen en het voetbal (wat nu toch al snel bij de backs komt te liggen) meer vanuit het middenveld kunt laten komen.

Waarom we altijd moeten vasthouden aan dat heilige systeem (waar we al jaren matig mee presteren) is mij een raadsel. Liever het systeem iets aanpassen op de (potentieel) beste spelers (door bv Haye meer vooruit te laten spelen) in plaats van spelers op de verkeerde posities zetten.

Laad alle berichten na dit bericht in