Wij gaan niet opzij

BSR TV: Terug- en vooruitblik met Edwin de Graaf

Italo

Enigszins onverwachts startte afgelopen zomer de trainerscarrière van Edwin de Graaf als eindverantwoordelijke in het betaalde voetbal. De assistent-trainer nam bij NAC het stokje over nadat Maurice Steijn het voor gezien hield in Breda. Hoe kijkt de Graaf terug op zijn eerste halfjaar? En wanneer is het seizoen wat De Graaf betreft geslaagd? We spraken uitgebreid met De Graaf over het afgelopen én het komende jaar.

Bron:
B-Side Rats
16 Reacties
31   2  
Ivo

Ik vind dat NAC dit seizoen langzaam is weggezakt. Ondanks veel blessures en afwezigen werd in de eerste wedstrijden fris aanvallend voetbal gespeeld. Niet altijd met resultaat maar wel met bravoure.

Op het eind leek het weer meer op het statische voetbal dat onder Steijn gespeeld werd. Te traag en te slordig en leunend op de individuele actie van Haye. Maar als collectief is het veel minder.

Je mist gewoon dragende spelers op het veld. Behalve Olij en Haye en soms Seuntjens is de rest gewoon aan het overleven. Ook ervaren spelers als Bakker, Maria, Rutten, Ligeon, Antonia brengen veel te weinig. Je komt zo niet aan voetballen toe.

8   26  
Bredaaaaa

Long live the Count. Tot nu toe de perfecte voetbal manager van NAC.

20   6  
Nac

Duidelijk verhaal.

Ben benieuwd met welke spitsen ze in gesprek zijn.

Om de Graaf te beoordelen had hij een betere en fittere selectie moeten hebben.
Misschien met 2 goede versterkingen dat het zomaar kan gaan lopen.

Minimaal 1 linksback is wel nodig die zijn mannetje staat en aanvallend zijn bijdrage kan leveren.

10   15  
Mike

Haye voor 2 miljoen naar Heerenveen in 3... 2... 1...

Zou het raar vinden als dat niet gebeurd zelfs. Kan niveau aan en staat er gelijk.

Al hoop ik het natuurlijk niet met heel mijn NAC hart.

11   7  
Geelzwartwit

@mike

En dan Boris de rest van het seizoen op de positie van Haye goud waard laten worden?

9   4  
Mike@gzw

Ik hoop t jongen. Waar de grote bomen worden weggehaald groeien er weer nieuwe in de leegte. Al heeft dat wel weer tijd nodig:(.. nog meer. Maar is boris geen 10?

22   27  
Cees

Geen vertrouwen in ons NAC.

HET IS GEWOON EEN PUINZOOI MET DIE K3!

Mijn verwachting voor dit seizoen is o,o!

7   4  
Scheids!

@Cees,
Jij bent nog heerlijk positief met 0,0!
Normaal moet je met deze begroting een promotiewaardige selectie op de mat kunnen brengen!
Als ik af ga van de eerste helft van deze competitie, moet je blij zijn dat je kunt strijden voor een playoff plek!

19   43  
Real Robert

Als trainer een kerel. Daarna tot op de dag van vandaag een redelijk karakterloos type.
Van alcohol bij Feyenoord tot schaamteloos gedrag bij ADO.
Is ook bij ons gewoon een Haagse adept. Zie je nu weer bij die contacten met die Feyenoord spits.
Met een goede trainer hadden we 10 punten meer
gehad.
Ik ben geen Johnny, maar gewoon geen polonaise danser.
Zo triest hoe wij zo afgezakt zijn.
En dan komt die Rotterdamse botenschrobber weer bovendrijven!
Ziek! Moest het even kwijt;

18   4  
AKKIE

Zwolle heeft Darfalou en de Waal gehaald,

Situatie van Slobodan Tedic is uitzichtloos, en hij is eigendom en gehuurd van Manchester City group,

Komt er bij Zwolle niet uit, maar is echt n goeie spits,

Is er nog n lijntje met City?


31   2  
Ivo

Ik vind dat NAC dit seizoen langzaam is weggezakt. Ondanks veel blessures en afwezigen werd in de eerste wedstrijden fris aanvallend voetbal gespeeld. Niet altijd met resultaat maar wel met bravoure.

Op het eind leek het weer meer op het statische voetbal dat onder Steijn gespeeld werd. Te traag en te slordig en leunend op de individuele actie van Haye. Maar als collectief is het veel minder.

Je mist gewoon dragende spelers op het veld. Behalve Olij en Haye en soms Seuntjens is de rest gewoon aan het overleven. Ook ervaren spelers als Bakker, Maria, Rutten, Ligeon, Antonia brengen veel te weinig. Je komt zo niet aan voetballen toe.

9   0  
Geelzwartwit

@ivo

Klopt het excuus was vaak jonge ploeg maar als je keek naar wat er op het veld stond hadden de meeste al een ruim aantal wedstrijden op prof niveau in de benen. En die paar jongere spelers die dat niet hadden vielen juist regelmatig positief op.

Benieuwd wanneer er eens gezegd wordt dat de ervaring het juist laat afweten en de ervaren spelers stoppen met indirect wijzen naar anderen dan zichzelf

13   0  
Wanny

Jonge ploeg is sowieso een onzin argument in de KKD. Daar speelt iedere ploeg met een hoop jongere gasten.

En als je Bakker, Malone, Olij, Haye en Seuntjens in het veld hebt staan, heb je juist een ploeg met relatief veel ervaring voor KKD begrippen. En dan hebben we ook nog Maria, Cagro, Kortsmit, Ligeon en Antonia onder contract.

10   0  
Geelzwartwit

Opvallend antwoord.

Als we niet promoveren (doelstelling) is het seizoen dan mislukt?

Antwoord.
Nou nee dat denk ik niet als je kijkt waar we nu staan. Het gat met de top is ook wel erg groot.

Huh?

10   2  
Rob

Het is gewoon een puinzooi in de club. De partij(en) die NAC wilden overnemen haakten af door de creatieve en oneerlijke boekhouding bij NAC. Nog even geduld en dan zal blijken dat Manders en Co ook daar een puinhoop van gemaakt hebben.
Nu gaan er geruchten dat Van Aalst de boel samen met 1 andere aandeelhouder (Vrolijk?) wil gaan leiden. Dat zou een ramp zijn, want Manders is op voorspraak van Van Aalst binnen gehaald en de hand boven het hoofd gehouden.

3   3  
scheppioni

De Dijk zong hier ooit een mooi liedje over ......
Het niet alleen kunnen, deze woorden zijn elke keer hetzelfde, het feit is dat de Graaf een beginnende trainer is met een prima voetbalintentie alleen deze woorden raken de gemiddelde NAC supporter niet meer !
De eerste twee plaatsen zijn idd wat ver weg, maar kijk vorig seizoen maar terug, go ahead had rond deze tijd dezelfde achterstand op cam en gra, dus met zelf overtuiging zou er nog veel mogelijk moeten zijn, het grote probleem is dat het binnen ons NAC overal een puinhoop lijkt te zijn?? Moet er toch niet aandenken dat Haye beneden de 2 miljoen naar friesland gaat verkassen !? De drie aandeelhouders denken absoluut niet in het belang van ons NAC !!!

9   3  
Dutchbird

Na Steijn waren we blij met alles, dus ook met de Graaf. Maar hij was assistent van Steijn en hoewel hij aanvallender durft te spelen, weigert hij afstand te nemen van het beleid van zijn voorganger. Ik denk dat de "frisse" wind meer het gevolg was van zwaar gekort worden op het spelersbudget dan van een gezondere kijk op voetbal dan zijn voormalige baasje. Verder vraag ik me af of hij de rust in zijn bovenkamer kan bewaren.

Bij ADO lukte dat niet toen Donny Gorter verhaal kwam halen. De Graaf werd vervolgens niet voor niets op staande voet ontslagen en had het geluk dat Steijn hem oppikte want anders was hij nog steeds werkeloos geweest. Van zo iemand kun je geen consistente doelgerichte aanpak verwachten. Maar we moeten het er mee doen want de grote drie zullen op alles bezuinigen tot de aandelen zijn verkocht.

Laad alle berichten na dit bericht in