Wij gaan niet opzij

BSR TV: Ton Lokhoff in aanloop naar VVV-NAC

DeWeesJr

Ton Lokhoff is vrijdagavond tegen VVV maar weer eens de hoofdtrainer van NAC. Hij geeft aan dat zijn band met de vertrokken Peter Hyballa gewoon in orde was. Verder vertelt hij de stand van zaken in de selectie en wat we morgen van De Parel van Het Zuiden kunnen verwachten.

Bron:
B-SideRats
51 Reacties
11   2  
Francesco

Wordt dus 4-4-2 met Troost in het doel.

11   2  
Francesco

Wordt dus 4-4-2 met Troost in het doel.

11   4  
Ouwe Spionkop

Ton is een ervaren rot in het vak die zich niet uit de tent laat lokken en zich laat verleiden tot bepaalde uitspraken.
Prima om de rust weer terug te brengen in de tent.
Morgen hele belangrijke wedstrijd. Als je deze ook verliest dat wordt het wel heel erg lastig weer aan te sluiten op korte termijn bij de top. Bij verlies komt zelfs de onderkant van de ranglijst in zicht.

9   1  
Sjak

Ik vond het een vreemd interview, hij gaat er inhoudelijk niet in, aar tegelijkertijd geeft hij wel aan dat de media mis zitten en dat het allemaal van bovenaf geregeld is. Raar, heel raar. Was hij er niet bij. Dan vond ik het interview met Jan beter, die had aan dat hij nergens op in wil gaan. Op naar morgen, na de overwinning.

4   2  
Crzy

Ik denk dat het logisch is wat hij zegt, hij wil Hyballa niet afvallen.
Maar het is wel duidelijk dat er dingen voor gevallen zijn, anders maak je deze keuze niet.

6   0  
Richting grote markt

Het is heel simpel.

Je moet deze 1ste periode gewoon proberen bij te blijven. Je heb een hele zware 1ste periode met 3 teams uit de top 5 en dan komen Cambuur, Groningen en Emmen er nog eens achteraan.

Blijf je na deze periode gewoon vlakbij de eerste 2 , dan doe je het gewoon meer dan prima.

De 2de periode is een stuk gunstiger. Met terugkerende spelers . Dan kan je echte stappen zetten.

2   6  
Wanny

Als Ton nu zegt dat Hyballa niet naar hem luisterde, dan diskwalificeert ie zichzelf ook een beetje natuurlijk. Alsof ie een Jan Doedel is die over zich heen laat lopen. Dus lastig om zulke vragen te beantwoorden.

Doet er ook allemaal niet meer toe. Morgen moeten er punten gepakt worden.

9   2  
NuFfNie

@wanny maar nu zegt Ton iets wat niet strookt met PM, terwijl Ton dagelijks met PH heeft gewerkt.
Wie liegt er dan?
Het was mss verstandiger geweest dat Ton er niets over had gezegd, dan waren de rijen gesloten gebleven, maar nu gaat het toch weer stinken.

6   2  
NAC

@Nuffnie

Wat schiet je er mee op dat Lokhoff alles gaat vertellen wat er speelde? Het belangrijkste is dat het team morgen gaat presteren.

Logisch nadenken noem je dat.
Lokhoff wil het beste voor NAC en daarom wil hij rust voor de ploeg.

5   0  
Wanny

@ NUFFNIE

Wellicht niemand, want PM heeft niet gezegd dat Ton geen goede relatie had met PH. Of dat ie niet naar hem luisterde. Dus het kan best zo zijn dat Ton niet bij de mensen hoorde die met hem overhoop lagen.
Binnen de spelersgroep zullen er ook zijn die het jammer vinden dat ie weg is. En er zullen er zijn die de vlag uit hangen.

4   5  
Pietjebel

Het kom bij mij over als een grote poppenkast zijn me een paar vriendjes bij elkaar hoor

8   4  
RatindeBuitenspel

Klasse interview Ton!

Ik heb ook mijn vraagtekens bij de berichtgeving die naar buiten is gekomen vanuit BNdeStem + VI.
Eerste instantie geven Joost en Jadran dat dit een beslissing was als donderslag bij heldere hemel om vervolgens 2 uur later een groot stuk van 1000+ woorden te publiceren.

Journalistiek van Lik mn Vestje als je het mij vraagt.

Op naar de Koel voor 3 punten nu! Hup NAC!


5   0  
Ivo

Wat via-via-via in de media komt, daar heb je officieel weinig invloed op. Officieus is iets anders natuurlijk.

Maar vanuit NAC gaat niemand rechtstreeks de vuile was buitenhangen. Vaak zit er onder zo'n afkoop van een contract nog een zwijgclausule ook. We moeten verder. Hopelijk een goed resultaat in Venlo, ik hoop dat de spelers opgelucht zijn en zich herpakken.

6   1  
Francesco

@RatindeBuitenspel

Luister nog even de Gegenpressing podcast van vandaag terug. Donderslag bij heldere hemel ging over de timing, en het feit dat het bij veel mensen totaal rauw op hun dak zou vallen. De feiten waren al wel langer bekend, ook bij de heren. Sommige zaken hebben zij niet gemeld omdat het op zichzelf staande zaken waren, waar je niet zomaar een artikel o.i.d. aan kan wijden. Overigens gaan ze ook in op de achtergrond van die zaken die opgeschreven staan. Zeker het luisteren waard.

6   0  
BasSnelden

Vreemde woorden van Ton.. Ook wel in de mond gelegd door suggestieve toon…
Maar het lijkt hier dat Ton op twee benen hinkt. In ieder geval zichzelf eruit draait..

3   0  
Moppernac

Vvv-NAC live op ESPN3

6   4  
Moppernac

Met Kortsmit op de bank hoef je niet met 3-4 te winnen maar met 1-2 of 0-1.
Kortsmit op de bank scheelt minimaal 2 tegendoelpunten.

4   1  
BasSnelden

En laten we nu voor eens en altijd stellen :

Hyballa is bij 13 clubs er binnen no time uitgeschopt. Om allerlei redenenen maar vooral vanwege zijn gedrag. Hoe dan ook is dat nu ook zo.

3   4  
Ivo

@Bassnelden
Daar zit de frustratie niet. Dat was bekend.
Wat het zo triest maakt is dat je dit als NAC weet, beweert er bovenop te zitten en het toch zo verkloot.

Wat hebben we de afgelopen maanden allemaal niet gezien. Plat en Antonia zijn uit de selectie geplaatst, Staring werd met de week slechter, van der Sande is weggepest, Omgba en Omarsson komen beschadigd terug na de seizoensafsluiting. Er is heel veel kapot gemaakt, Hyballa mocht zijn gang gaan en iedereen keek weg. En dan toch die verlenging. Het is om gek van te worden.

6   2  
SjorsNAC

Hyballa is voor mij nu al een gepasseerd station, het is niet anders. Alle focus op het voetbal nu.

9   3  
naxioma

Met stijgende verbazing heb ik naar de diverse podcasts en interviews geluisterd. Het heeft er alle schijn van dat er wat meer aan de hand is, en dat er sprake is van afrekening vanuit de top van de voetbalorganisatie.
Enerzijds melden Blanco en Blaauwhof dat 90% van de dingen nog niet naar buiten is gekomen, hiermee suggererend dat het allemaal nog veel erger is dan wij ons voor kunnen stellen. Anderzijds geeft Jan van den Bergh aan dat er dingen in de krant staan die niet waar zijn, dat zaken in de krant uitvergroot zijn (bijvoorbeeld over de trainingen voor NAC-Roda) en dat je niet moet blijven hangen in zaken die je niet kunt veranderen. Het interview met Jan van Bergh wekt de indruk dat het allemaal wel meeviel en dat er “goed” te werken was met Hyballa. Het interview met Ton Lokhoff is zo mogelijk nog verrassender. Hij zegt dat de beslissing een verassing was… maar dat hij toch geen invloed heeft op wat er boven in de organisatie gebeurt.. uit het interview komt niet naar voren dat er een onwerkbare situatie op de werkvloer was ontstaan. Integendeel, Lokhoff is verbaasd over de verhalen die naar buiten zijn gekomen. Kortom, wat is hier aan de hand? Wie heeft aangestuurd op het ontslag van Hyballa en op basis van welke voorvallen/incidenten? En wie heeft de pers voorzien van opgeblazen verhalen? Het zaakje stinkt, zeker ook omdat karaktermoord is gepleegd op de al kwetsbare Hyballa.

0   7  
Paul Soeters

Lokhoff had wielrenner moeten worden, als een wielrenner zich te pletter valt, dendert men nog harder door, zonder om te kijken. Nog gulziger om van de situatie optimaal gebruik te maken. Alles op alles om juist nu te winnen. Snappen jullie hem?

4   0  
De Bolle Damen

Wat er ook allemaal geouwehoerd wordt en aan alle mensen die weten hoe het allemaal precies zit: ik zit morgen in Venlo om mijn CLUB te ondersteunen. Hup NAC!

5   2  
Kanonschot

Nou is het klaar met die kleuterklas.
Morgen winnen en zijn we weer van een hoop gezeik af.

2   3  
Waarom zo

ALs hij veel met Hyballa praatte ovber het team, het voetballen over de jongens etc etc dan heeft het aanblijven van deze man ook geen nut. Maar ja is vriendje van Nac=Breda dus dat zal niet gebeuren.

2   0  
ELH

Het zij zo. Next !!
En 3 punten mee nemen uit Venlo nondeju!

3   1  
enkhuizerrat

Hahahah keurig Ton. Laat zich niet uit de tent lokken en doet exact wat nu nodig is: rust creëren.

Goh rust…. Zal dat er ooit zijn rond ons cluppie?

2   2  
scheppioni

Hahaha typisch Ton echte NaCCer ! Ene tip Ton, laat het morgen NAC zijn, vertellen is mooi maar ik heb twijfels met ons NAC morgen !??? COME ON NAC !

4   0  
SjorsNAC

Ik zie henk de jong graag komen. Fatsoenlijke kerel met genoeg ervaring.

3   7  
naxioma

De kwestie Hyballa heeft duidelijk gemaakt dat de (voetbal)technische leiding van NAC zaken niet goed heeft ingeschat en verkeerde keuzes heeft gemaakt. Dat is niet zo verwonderlijk als je weet dat bijna alle sleutelfunkties bij NAC worden ingevuld door mensen zonder relevante ervaring. Het gevolg is dat zij de expertise missen om situaties juist in te schatten en de goede keuzes te maken. Nog problematischer wordt het als je beseft dat een groot deel van de functies is ingevuld vanuit de oud-NAC kliek. Zij zullen elkaar de hand boven het hoofd houden en eerder anderen aan- en/of afvallen als zaken tegen zitten.
Om voor een nieuwe trainer een goede en veilige werkomgeving te creëren is het noodzakelijk dat samenstelling van de (technische) leiding diverser wordt en
hoogwaardiger wordt ingevuld: het aantal oud-NAC’cers moet worden teruggebracht, en er moeten goede buitenstaanders met bewezen track record worden aangetrokken. Alleen met meer diversiteit en kwaliteit in de (technische) leiding zal NAC kunnen professionaliseren, presteren en promoveren.

N=B heeft gefaald door zoveel onervaren / ongeschikte mensen aan te stellen:
– Henk van Koeveringe, Voorzitter RvC. Heeft geen enkele achtergrond in het betaald voetbal en was zelf verrast dat men bij hem was uitgekomen. Blinkt vooral uit door zijn afwezigheid. Begrijpt het niet en laat dingen op zijn beloop.
– Pierre van Hooijdonk, Technische Zaken in RvC. Heeft weliswaar voetbal achtergrond, maar heeft afgelopen periode bewezen niet objectief en professioneel te kunnen communiceren en handelen als belang van hemzelf, van zijn naasten of dat van NAC in het geding is. Wonder dat hij heeft mogen aanblijven in de RvC.
– Henk Valk, Algemeen Directeur. Is zijn hele carrière werkzaam geweest als manager bij een multinational en heeft geen enkele ervaring met leiden van een BVO of een organisatie die daar op lijkt. Moet alles nog leren en voor een eerste keer meemaken.
– Peter Maas, Technisch Directeur. Ook voor het eerst in deze rol. Was tot voor kort alleen nog maar (laptop)scout. Vele facetten van het TD vak zijn nieuw voor hem. Hij
mist de ervaring en het gedragsrepertoire om de verschillende rollen van het TD-schap (nu al) goed in te kunnen vullen. Onduidelijk is wat zijn voetbal visie is, hoe hij NAC wil laten spelen en waarom bepaalde spelers zijn gehaald.
– Ton Lokhoff, Assistent Trainer. Heeft langjarige voetbal achtergrond, maar zijn track record als (assistent-)trainer is nou niet bepaald indrukwekkend.
– John Karelse, Teammanager. Heeft weliswaar voetbal achtergrond maar mist empathisch, communicatief en coachend vermogen om deze rol goed in te kunnen vullen. Zit er alleen maar omdat hij tot oud-NAC kliek behoort, zoals vele anderen in de organisatie.
Kortom, er moet nog stevig door geselecteerd worden bij NAC. Hyballa was niet het grootste probleem, maar misschien wel het meest zichtbare. De echte problemen zijn veel structureler.

https://nos.nl/l/2202540 (interessante video van 6 jaar geleden, waarin PvH vol adoratie naar PH luistert). Grappig en passend is ook de SIRE vooraankondiging.

4   0  
markenaa

Ton had gewoon moeten zeggen dat Peter Maas over de inhoudelijk zaak gaat en hij nu even over het team en de wedstrijd

5   2  
Matc

@ naxioma, beetje achterhaald he wat je nu schrijft. Mooi geformuleerd, maar dit is echt onzin.

5   2  
naxioma

Een naam die nu veelvuldig valt is die van Henk de Jong. Past qua profiel ogenschijnlijk goed bij NAC, maar vraag is of het risico niet te groot is, ondanks het feit hij genezen verklaard is.
Naam die intern ook circuleert is die van John van ‘t Schip. Evenwichtige, rustige trainer, vakman met verzorgd aanvallend voetbal, met wel meer passie en expressie dan Dijkhuizen, Molenaar, Van der Gaag of Penders.
We gaan het zien.

4   0  
Pietjebel

Alle hoop dan maar op henk de Jong
Weet wat promoveren is en zeer zeker en goed persoon

5   5  
ome cor

Wat een geneuzel weer.
Als de keepers het al weten kun je toch gewoon zeggen "Roy keept" of "Tein keept".
VVV zal hier niet van onder de indruk zijn hoor.

Verder probeert Lokhoff zich voor te doen alsof er niks aan de hand was tussen de staf en Hyballa, maar kennelijk is er genoeg om Hyballa buiten te gooien.

Wat een Pinokkio zeg.
Blanco lult te veel of Lokhoff speelt toneel (en fokking slecht ook)

2   1  
Wanny

Werknemers kunnen zich ook gewoon niet naar de pers uitlaten over deze zaak.

3   1  
Maarten

Geneuzel hier . Wat had Ton dan moeten zeggen?
We zagen al scheuren in de visie van Hyballa. Het Fritz Korbach effect was ten einde

2   1  
Ric

De buurmeisjes azen ook op de handtekening van Henk. Hopelijk krijgen wij de voorkeur. Mochten we daadwerkelijk voor hem gaan.

4   1  
NAC Vooruit!

Morgen geen Martina, maar wel 3 punten!

Hup NAC!

6   1  
Witte Tonnie

Henk de jong heeft gezegd “ik ben medisch in orde heeft de dokter , dat is ruim 5 maanden naar mijn operatie ik ben en voel me goed” dan vraagt de verlslaggever of er iets klopt van die geruchten waarop ze antwoord is “ NAC is echt waar een hele schitterende club” en dan loopt die weg dus denk niet dat die naar w2 gaat

7   2  
4Lantijntje

@FRANCESCO

Ik ben het met je eens. Tuurlijk vallen dingen op voor de camera en ernaast. Er wordt ook gesproken over het feit dat PH zelfs een van die gasten gebeld heeft om zijn hele ziel en zaligheid te bespreken. Je gaat dit als journalist niet zo op straat gooien. Je hebt te maken met een persoon, die echt hulp nodig heeft. Ik hoop dat er geen rare dingen gebeuren en dat NAC nog een oogje in het zeil houdt. Ik vind het prijzenswaardig dat NAC er nog zo de energie in heeft gestoken. Tegelijkertijd wil je binnen de club rust bewaren. Als ze praten over het wel of niet verlengen van zijn contract in mei, krijg ik Ernie Brands gevoelens. Niemand begreep waarom die weg moest. We hadden tenslotte Europees gehaald. Ook nu zie je reacties dat mensen willen dat hij blijft. Laat staan als je op dat moment in mei deze keuze had gemaakt.

Los van spelers, los van de club. Ik denk dat ze hiermee alleen maar de juiiste keus hebben genomen voor PH. Ik hoop dat diegene die zijn trainerstaken overneemt, tactisch de poppetjes anders zet maar wel de spirit in de wedstrijden houdt.

Ik hoop dat de mens PH de hulp krijgt die hij nodig heeft, ik vind de verhalen over zijn gedrag wel zorgelijk.

En ach mensen die commentaar willen geven, blijven dat doen, das hun goed recht. Dat betekent wel, dat de ander het in hun ogen nooit goed kan doen... Commentaar geven is makkelijker dan probleem oplossend reageren.. Dat zie je wel in de reacties op social media...

8   0  
NAC

Henk de Jong zou een goede trainer voor NAC zijn. Hij is niet zo’n drukte maker als Hyballa, maar wel meer dan Penders. Heeft Bewezen in de KKD en Ere een goede trainer te zijn.

7   0  
Piet Kamps

Henk de Jong over hoe hij tegen trainerschap aankijkt uit een interview in de Volkskrant van augustus jongstleden:
‘Een voetbaltrainer bepaalt de hele sfeer in de club. Als hij gestrest is, zijn de voetballers gestrest, is de staf gestrest, is iedereen gestrest. Als je elke dag met zo’n kop door het stadion loopt, wordt iedereen bang. Een trainer is de thermometer.
Lijkt me een fijne man voor onze wat gestreste club.

2   3  
De Baviaan

Oh nee he, nu is die er opeens??
Hij heeft toch ook hele tijd op bankje naast Hyballa gezeten..

En aangeven dat hij het niet eens met Hyballa.
Tja kan ik niks mee. Blijkbaar heeft hij heel weinig impact gemaakt.
Dat kennen we van hem.

3   0  
Ed

Graag drie punten.

3   0  
1 van de 2

1 van de 2 gaat keepen, zegt Ton.
Oke, waar moet ik me melden?

2   1  
scheppioni

Zo is't Ed !

1   0  
Anders Tegnell

Interessante bijdrage, Naxioma. Ga zo door.

0   2  
BasSnelden

Ongekend! 7 blessures…. Ook de ravage van Hyballa! Die oude dokter Van Essen zei het al: Hyballa liet ze trainen terwijl ze licht geblesseerd waren. “Het probleem ligt op het trainingsveld”, zei Van Essen letterlijk in de krant…. Na Omgba Omarsson Van Schuppen Garbett en Staring nu dus ook Koscielnik (na 1 dag in Breda meteen in de basis tegen WII) en Martina….

0   0  
Lichtmast

Ton zal ze niet continue gegenpressing laten spelen, maar ze meer de juiste momenten laten zoeken om dit te doen. De vraag is even welke speler(s) de leider is/zijn om die momenten te bepalen, want dat moet dan natuurlijk wel collectief! Dit zal zeker ten goede komen aan de scherpte van zowel aanvallers als de middenvelders/ verdedigers, waardoor het rendement omhoog zal gaan. We hebben echt kwalitatief betere spelers dan bijna alle andere ploegen in de KKD dus het moet goed komen! Dankzij Peter hebben we ook tamelijk brede selectie, dus zelfs met 7 blessures kunnen we nog 10/11 goede volwaardige basisspelers opstellen. Of Troost er al klaar voor is om Kortsmit te vervangen, weet waarschijnlijk alleen Babos, die dagelijk met beide keepers traint.

4   0  
henk

@Bassnelden
Hoe verklaart Van Essen dan de vele hardnekkige blessures van pre Hyballa. Bilate, Antonia, Rutten, Bakker, Sanchez, De Rooij, Marijnissen, Ligeon, Cagro, etc, etc. Deze lijst zijn slechts de langdurige blessures van de afgelopen 2 jaar die ik me zo kan herinneren van voor Hyballa. Had Van Essen daar geen rol in? NAC gaat niet verbeteren als ieders falen wordt afgeschoven op Hyballa.

0   0  
Henk 54

100% eens met Naxioma

Laad alle berichten na dit bericht in