Overal waar we komen

BSR TV: Sydney van Hooijdonk na Roda JC - NAC (4-2)

DeWeesJr

Sydney van Hooijdonk kreeg vandaag geen grote kans om zijn stempel te drukken op de wedstrijd. Ook de vrije trap op randje zestien moest hij aan Noblejas overlaten. Daar was de spits het niet mee eens en daarom stond hij extra gefrustreerd voor de camera.

Bron:
B-Side Rats
Vorig bericht
Liveblog: Roda JC - NAC 217 reacties
Volgend bericht
BSR TV: Nick Olij na Roda JC - NAC (4-2) 14 reacties
Terug naar overzicht
26 Reacties
34    
Breda

Trek die Mulder maar voor de camera die graftak

16    
Dbare

Sorry sidney maar in een wedstrijd waarin je voetballend beter bent en je hebt als spits niet 1x kunnen aanleggen om op goal te schieten, dan moet je ook wel in de spiegel kijken

3    
Moppernac

Nog net Niet goed genoeg voor NAC 1

34    
Breda

Trek die Mulder maar voor de camera die graftak

16    
Bier en friet

Eerlijke reactie.
Niet het achterste van de tong, zou ook niet slim zijn, maar wel een eerlijke reactie en niet die standaard dood-gecoachte mediapraatjes.

Geen wereldspeler, maar met hard werken gaan we van hem genieten. Kut-wedstrijd en kut-scheids, maar als ziekenboeg leeg is, en mss nog paar aanwinsten, zie ik er nog heil in. Volledig nieuw team en je ziet ze iets groeien. Eerste wedstrijden kregen we teveel, nu te weinig. Komt goed

-8    
Jan Bril

Sidney in en rond de 16 leek het nergens op, ook jouw spel niet.

16    
Arie

Iedereen die loopt te zeiken op Sydney vergeet gewoon dat die jongen 19 is en net komt kijken in het eerste. Pikt zn goaltjes mee en is terecht boos dat weer zo'n flapdrol hem een vrije trap afneemt. Die vervolgens ook nog eens dramatisch wordt genomen. Dat hij niet gelukkig speelde klopt, maar Sjokkers en Kudimbana kunnen er helemaal geen klote van.


Ik erger me meer aan de broertjes Ilic die al weken weinig pepernoten raken. En Allouchi die aanvallend nog nooit wat heeft toegevoegd. Waarom mag Filipovic daar niet spelen na zijn sterke invalbeurt?

8    
Rechtsback

Zal wel minnetjes krijgen, maar Sydney voegt te weinig toe .
Kan misschien wel komen , maar voorlopig zie ik in hem hooguit n invaller die wat extra's kan brengen.
Doet te veel gewoon niet mee in de wedstrijd.
Waarom Filipovic niet eens proberen?
En geef die dan ook eens wedstrijd of 6/7 de kans.
Z'n invalbeurten waren prima.
Is n winnaarstype, en die hebben we te weinig momenteel.

7    
Wolfmanjack

Hij krijgt geen kans omdat hij altijd net te laat is.

16    
Pietjepils

Maar nooit meer rode tenues doen? Dit doet gewoon pijn aan je ogen zeg...

4    
076

Sydney speelt beter met type Stokkers. Met Dogan is lastiger voor hem. Hij heeft een diepe speler nodig waar ie bij op kan duiken. Maar Dogan moet altijd spelen. Zal dus aan die rol moeten wennen.

9    
Pedro

Ik vind hem nog echt te kort komen hoor. Hij gaat nooit de diepte in omdat hij geen snelheid heeft en dat ik ook de reden dat hij meestal te laat is met scherpe voorzetten(vandaag weer 1 keer een bal perfect om je voet tegen aan te zetten). Maar hij is ook geen aanspeelpunt want neemt ballen slecht aan en is vaak te laat waardoor hij duels verliest. En heb ook niet het idee dat hij gevoel heeft voor de goede positie anders kwam hij wel vaker in scoringspositie

0    
kees

de trainer moet duidelijk scheppen in deze situaties

2    
Henri

Ik heb al eens eerder geschreven een fan te zijn van Sydney. Niet omdat hij al zo'n geweldige voetballer is, nee hij moet nog veel leren en is als speler voor een groot deel afhankelijk van wat hij van zijn medespelers voorgeschoteld krijgt aan passes en voorzetten. En dat is merendeels van een laag niveau, want wie bij NAC heeft er nu echt consequent een goede steekpass en/of voorzet in de benen? Maar Sydney heeft wel itt veel andere spelers in de selectie een specialiteit die hij kan toepassen bij vrije trappen en strafschoppen en dat is zijn fenomenale traptechniek. Deze techniek is minimaal goed voor zo'n 10 goals per seizoen. En langzaamaan na de eerste wedstrijdzenuwen is Sydney daarin gegroeid en begon hij ook te scoren uit vrije trappen en strafschoppen. Nu zie ik echter de laatste twee wedstrijden dat Hr Noblejas zich achter de vrije trap posteren en scoorde deze nul keer uit twee goede mogelijkheden. Goed tegen De Graafschap had hij pech en was het een ideale positie voor een linkspoot. Maar gisteren eiste deze Spanjaard de bal weer op en liet Sydney zich de kaas van zijn brood eten. Terwijl het nu een positie was voor SvH. Erger Ilic ging zich ook al achter de bal posteren. Wat is dat voor een vreselijke onzin. Heeft er vroeger of nu iemand gezien dat als Van der Kuijlen, Van Hanegem, Netzer, Platini, Messi of Pierre achter de bal ging staan er ook een mede speler zich achter de bal plaatste. Nee natuurlijk niet. Het is/was de unieke specialiteit van deze spelers. Als Sydney zich dit nog meer laat gebeuren dan verliest hij zijn unieke meerwaarde als speler want voor de rest moet hij nog veel leren en krijgt hij geen goede bespeelbare ballen. Zonder deze niet gebruikte meerwaarde komt ook zijn positie in het team ter discussie te staan. Dus mijn welgemeende advies aan SvH en RB voorkom voortaan dergelijke belachelijke situaties. Sydney is de vrije trap- en strafschopspecialist in deze selectie en moet dan ook het respect en vertrouwen krijgen om deze te nemen.

4    
Pedro

@ henri "En langzaamaan na de eerste wedstrijdzenuwen is Sydney daarin gegroeid en begon hij ook te scoren uit vrije trappen en strafschoppen".
Dan zie je volgens mij meer dan ik want ik heb hem nog geen vrije trap zien scoren hoor maar jij dus al meerdere(want hebt t erover in mv).
Verder heeft die misschien niet veel bespeelbare ballen gehad maar dieptepasses wordt lastig gezien zijn snelheid. En heb wel vaker strakke voorzetten gezien waar een goede spits zijn poot tegen aan zet maar hij de timing en snelheid dan voor mist(zoals die voorzet van Noblejas bv).
En btw Noblejas eiste hem niet op er werd door de bepalende spelers besloten dat hij door een linkspoot genomen moest worden en dan kom je dus bij Ilic of Noblejas uit(overigens doe je hem wel tekort want de vorige was minstens zo mooi als die van Sydney tot nu toe, en 2 keer genomen 0 doelpunten is hetzelfde resultaat als Sydney).

0    
Arie

Deze bal lag voor een rechtspoot, is Sydney, klaar. Daar moet niet eens discussies over zijn bij al die egotjes. Vooral Ilic begint een vermoeiend mannetje te worden.

0    
RV

Sydney kan ook alleen maar beter worden als hij speelt.
Voor Sydney fantastisch, voor NAC een investering.
Nu zal het niet altijd best zijn, maar als hij dit seizoen weer als derde spits op de bank had gezeten had zijn carrière er misschien wel anders uitgezien.

Ik gun het Sydney wel maar helaas komen we met hem ook niet echt aan voetbal toe. Werkt hard maar bijvoorbeeld tegen de Graafschap zat hij volledig in de tas van die twee fysieke verdedigers (dat niveau is nog te hoog voor hem).

Wel triest he dat we Stokkers en Boris halen en dat we na 12 wedstrijden daar geen goed gevoel bij hebben.
We mogen dat de TD wel aanrekenen hoor, er is genoeg tijd geweest om een oordeel te geven over Boris en nu is hij ineens niet goed genoeg meer?

0    
Pedro

@Arie de bal lag ietsjes meer naar rechts(keeper staat ook links in de goal,die pakken altijd de verre hoek). Dus dat hij voor een rechtspoot is is onzin, maar zoveel scheelde het niet dus een rechtspoot had hem ook prima kunnen nemen, en had hem dus wel altijd door Sydney laten nemen. En als Noblejas hem dan toch neemt waarom dan niet weer in de korte hoek proberen te krullen wat tegen Eindhoven zo goed ging(ok die lag dichterbij en meer links maar dit sloeg nergens op)

5    
Forza 1912

Hoop dat ik ernaast zit.
Sydney loopt verkeerd en is niet snel. Tactisch zeer slecht. Iedereen die een beetje op niveau speelt ziet dit. Denk dat de spitsen van Baronie of Halsteren het niet slechter doen. En alleen teren op een goede vrije trap. Daaaaag.
Je wilt als voetballer toch lekker spelen zoals Dogan bijvoorbeeld. Daar straalt het voetballen vanaf. Bij Sydney zeker niet. Voorlopig weer naar de bank en we gaan weer winnen. Tijd voor Stokkers of Filipovic.

0    
10diego

Sydney is piep jong en staat in de basis omdat de met veel bombarie gepresenteerde ervaren spits niet voldoet. Hij houdt zich aardig staande en lijkt beter bestand tegen de druk dan Stokkers.

Ik zou in de winter heel snel Ferdy Druijf van Jong AZ huren. Haakt nog niet echt aan bij AZ. Werd afgelopen winter aan NEC verhuurd en scoorde aan de lopende band. Voor zijn ontwikkeling zou een verhuur aan rechterrijtje eredivisie beter zijn denk ik.

2    
WillemBreda

Ik hoef hier alleen maar te refereren aan die verschrikkelijke aanname van SvH bij die prachtige uittrap van Olij in de 2e helft.... Wat positie kiezen betreft ben ik het volledig eens met Pedro en Forza 1912.

1    
Ice

Sydney is nog jong, en komt nog teveel tekort om de 1e spits van NAC te zijn. De enige reden dat hij er nu in staat, is dat de beoogde 1e spits wekelijks zijn niveau niet haalde.

Het is des NAC supporters, om meteen massaal de polonaise te lopen wanneer een speler 2 goede wedstrijden speelt. Maar met Sidney als 1e spits, gaan we niet promoveren.

Over met zijn alle in de polonaise gesproken: Waar zijn al die mensen gebleven die ene Boris Kudimbana zo graag een contract gunde, en iedereen zou wel gek zijn hem geen contract te geven, ondanks een paar redelijke wedstrijdjes tegen amateurs die nog in zomerslaap waren.?

1    
NAC-hart

Erg negatieve berichten hier over Sydney. Zijn we misschien vergeten dat hij 2 maanden geleden nog verhuurd mocht worden?! Hij is pas 19 en moet nog veel leren. Hij heeft een fantastische traptechniek en heeft zijn waarde voor dit seizoen al getoond. Laat hem in ieder geval de vrije trappen nemen. Garantie voor 10 goals per seizoen

3    
jvt

Er zijn er genoeg die 19 zijn en wel de pannen van het dak spelen...
No excuses en anders, is niks en wordt niks.

-1    
Cool hand

Eigenlijk hebben we geen spitsen die voldoen. Zou me niet verbazen als Dogan daar komt te spelen. Beetje zoals man city maar dan op kkd niveau. Organised chaos voorin. Veel beweging, korte combinaties. Technische spelers die dat kunnen hebben we wel.
Iemand opstellen die eigenlijk niet kan voetballen maar wel hard werkt en hard kan schieten is zelfs op kkd niveau vrij kansloos.

0    
Daan

Sidney , heeft een aardige vrije trap maar komt voor de rest op alle fronten tekort. Voetballend maar ook tactisch dramatisch en dit zijn onderdelen die je niet zomaar kan verbeteren die moeten ook in de natuur van een speler zitten.
Sidney is enorm omhoog gepusht maar daar kan die jongen natuurlijk niets aan doen.

0    
Haafie

Er staan inderdaad veel negatieve reacties over dat Sydney nog te jong is (net als zowat het hele elftal).

Daarom moet nac maar is gaan nadenken of dit allemaal wel goed komt, want zonder ervaring ga je echt niet een paar jaar meedraaien in de eredivisie. We waren zelf gepromoveerd en vliegen er weer uit, dat komt vanwege al die city huurlingen en andere jonge gasten. Invallen prima maar niet basis. Op enkeling na misschien.

Ik ben niet van al die huurlingen, sinds dat gebruikt wordt loopt nac echt te klote, wat gewoon logiesch is.

Laad alle berichten na dit bericht in
Nee
Ja