Wij gaan niet opzij

BSR TV: Voorbeschouwing FC Emmen - NAC met Maurice Steijn

Praatpapegaai

Maurice Steijn is met zijn ploeg nog twee wedstrijden verwijderd van de Eredivisie. NAC neemt het morgen op tegen Emmen en waar wij alles te winnen hebben heeft Emmen alles te verliezen. We spraken de trainer in de voorbeschouwing.

Bron:
B-Side Rats
Terug naar overzicht
61 Reacties
129    
Pet013

Breda, het was een kloteseizoen voor jullie. De laatste jaren is het eigenlijk gewoon klote in Breda…. Geloof me: been there, done that!
Maar op dit moment liggen alle kaarten op tafel en NAC is aan zet. En in 013 zal niemand jullie zichtbaar helpen maar is iedereen blij als we weer onderlinge potjes hebben.
Ram die Emmers morgen hun hok in en promoveer!

39    
Johnny1912

Goed interview, goede duidelijke antwoorden.

Ben super zenuwachtig, Breda vooruit!!!!!

22    
NAC4Ever

Spelers en staf, los van een plek in de Eredivisie staat er morgen ook iets op het spel wat jullie direct hebben bereikt wanneer jullie winnen. Geef ons en jullie
op de valreep een thuiswedstrijd met supporters.

Heel veel succes!
Come on NAC!🟡⚫

8    
Scheppioni

Met dezelfde elf en het pijnpunt van emmen is zeer bekend ! HUP NAC GVD !💛🖤🍻

9    
Pmds

Gas erop!! Massaal melden in emmen!

13    
Zwampie

Nu iedereen fit is ,ben ik zeer benieuwd naar de opstelling.
In de podcast werd afgelopen week gesproken waar het aan lag dat NAC nu beter staat , was het toeval of ballen de puzzelstukjes nu goed.

Na mijn inziens worden nu alle spelers beter gebruikt, is de aansluiting beter en maken een paar posities en spelers nu het verschil.

Niks te nadele van Mario, maar met dat systeem werd er te snel de lange bal gespeeld en moest hij het maar uitzoeken en was de aansluiting te laat. Het middenveld was te statisch en teveel naar achteren.

Je hebt nu 2 echte buitenspelers waarbij ook de backs nog de ruimte krijgen om erover heen te gaan.
El allouchi staat meer op zijn plek ,verdeelt het spel , temporiseert waar nodig en hierdoor komt Haye ook steeds beter (terug) in zijn spel. Ook Fiorini komt hierdoor beter tot zijn recht, zijn gedrevenheid zorgt mede voor het opjagen op het middenveld , de aansluiting naar voren en heeft tevens het loopvermogen om aanvallend als verdedigend zijn werk te doen.

Hup NAC 2 wedstrijden vlammen en iedereen is (voorlopig) weer tevreden.

12    
Matc

Nou, ik zit Utrecht Groningen te kijken, maar daar hoeven we volgend seizoen niet bang voor te zijn! Die rollen we op! 🤪

-1    
Theoden King

In principe zijn de nummer 15 ere t/m nummer 5 kkd gelijkwaardige ploegen. Veel zal afhangen van het (ontbreken van) geluk, vorm van de dag, blessures.

Ik ben eigenlijk te nerveus om überhaupt te gaan kijken morgen.

6    
Peerke

Tegen Cambuur gaven we alles weg naar 65 minuten en tegen Volendam werden er op het eind ook veel kansen weggeven. Morgen moeten we 90 minuten en blessuretijd scherp blijven. Wat zal het spannend zijn!

129    
Pet013

Breda, het was een kloteseizoen voor jullie. De laatste jaren is het eigenlijk gewoon klote in Breda…. Geloof me: been there, done that!
Maar op dit moment liggen alle kaarten op tafel en NAC is aan zet. En in 013 zal niemand jullie zichtbaar helpen maar is iedereen blij als we weer onderlinge potjes hebben.
Ram die Emmers morgen hun hok in en promoveer!

2    
Steefl

Hij straalt echt vertrouwen uit.
Voor het eerst eigenlijk. Mooi.

Come on NAC! Gas erop!

9    
Tip

Tsja. Ik denk dat op ADO en VVV na alle ploegen in de ere , waaronder Emmen, stukken beter zijn dan de bovenste keuken ploegen. De twee beste ploegen Cambuur en Eagles zijn zeer terecht gepromoveerd maar komen voor de ere in de huidige samenstelling m.i. ook tekort.

Maar in een finale wint niet altijd de beste. Emmen is met een goeie tactiek van NAC te pakken. Als Emmen in het eerste half uur niet scoort worden ze dood nerveus. Wint NAC morgen dan gaan we 75 procent zeker naar de ere. Ik heb het gevoel; het is nu of nooit.

-15    
Piere

Sidney en Bilate gaan niet spelen. Tactische vondst van Maurice

#hupnac

2    
Piere

Nu duimen omlaag, morgen allemaal nog een keer aan denken.

Ik heb de training bij Boeimeer dinsdag en vandaag gezien vanaf het fietspad achter het veld. Vandaag na de plens bui

-2    
Peerke

@Piere
Daar hoef je niet voor naar een training te gaan. Is een van de weinige optie’s om vriendje Immers in de basis te laten starten. Is zo tegen Volendam ook geëindigd.

7    
Ivo

De laatste paar wedstrijden gaat het iets beter, maar het blijft natuurlijk allemaal heel kwetsbaar, zoals Cambuur ook liet zien, en daarvoor Excelsior.

Emmen heeft net wat meer kwaliteit, speelt thuis op het vertrouwde kunstgras en heeft wat publiek mee. Zij zijn de favoriet, maar hebben ook meer te verliezen. Degraderen is gewoon kut en heeft allerlei consequenties.

We zullen weer wat geluk nodig hebben, en we moeten hopen dat de aanvallers van Emmen niet op scherp staan en wij wel. Zelf maak je liefst een snelle 1-0 zodat Emmen meer risico's moet gaan nemen. Tegen Volendam ontstond hierdoor ook meer ruimte, en dan kan je makkelijker voetballen. NAC speelt beter als er wat meer ruimte is voor een counter dan tegen een tegenstander die de bus parkeert.

Ik hoop echt op een stunt. Hup NAC!

7    
Kobus

De zenuwen gieren door mijn lichaam.

Come on Yellows!!!

8    
Ad B uit Roosendaal

Inderdaad pieken op het juiste moment en dat doen we morgen.......

5    
BREDA 1965

Ik kan nie slapen...

7    
Tegel

Slecht geslapen door de spanning!

Lees ik net in de krant dat Immers vanavond de enige spits is in de basis .....

Het zou niet mijn keuze zijn !
Wie zouden jullie in de spits zetten in deze belangrijke pot?!

5    
Scheppioni

Man man man steijn, never change a winning team !!! Niet te geloven dit as Sydney niet begint, vragen om problemen .......

-2    
Hup nac

Eigenlijk waanzinnig:
Een peperdure selectie van 34 contractspelers (alleen Ajax heeft er meer..).
Enkele krankzinnige salarissen zoals Immers, Malone en vriend Kali..
Een trainer die in 3 jaar een vermogen opstrijkt.
Maar helaas ook teveel huurlingen zoals Venema, Fiorini, Hendriks en Azarkan waar nac nooit iets aan gaat verdienen!

Dus, ookal promoveren we morgen( nog niet helemaal)... Hier gaat onze club nog jaren last van hebben

0    
Adriaantje

De enige ploeg tegen wie de bejaarde Robben wat heeft laten zien was Emmen. 0-4!

NAC moet ze voetballend kunnen wegtikken

2    
Peaky

Nu zie je dat dat Groningen helemaal niks is met die ouwe Robben.
En die wonnen pas met 0-4 daar in Emmen.
Matige ploeg dus.
Niet voor niets nummer 16 geëindigd!

7    
Come on

NAC moet ook wel gewoon winnen om dit rampenvoetbal seizoen goed te maken natuurlijk!

15    
De muzikant

Deze wedstrijden hadden niet nodig geweest als Steijn z'n werk goed had gedaan. Heb er nu weinig vertrouwen in.

46    
Jemo

Met de laatste promotie kreeg ik mijn dochter op de dag voor de finale en promoveerde we de dag ervoor. Nummer 2 is uitgerekend voor komend weekend. Ik zeg history repeat yourself. 😁 Als dat gebeurd moet ik hem misschien NOAD noemen 😂.

11    
Arie

Als Immers vanavond in de spits staat ga ik Steijn persoonlijk staan opwachten bij terugkomst.

13    
Maarten

Immers in de spits??? Staat in BN de Stem. Het zal toch zeker niet?

15    
Sjef de gevulde koek

Als Immers in de spits staat weet je 1 ding zeker. SVH is dan gewoon te licht bevonden door alles en iedereen en zal Nac verlaten. Overigens moet je duels winnen zeker in dit soort wedstrijden en dat doet SVH helaas niet. Blijft een eindeloze discussies maar beetje snap ik het ook nog wel mocht Immers beginnen.

4    
Ivo

Als Steijn gaat experimenteren voor dit duel neemt hij een enorm risico. Ik zou het zo laten, met Sydney in de spits en Bilate als wissel voor als je iets moet forceren.

Als dat maar goed gaat. Ik kan Steijn moeilijk volgen hoor. Eindelijk draait het een beetje en dan gaat hij weer veranderen. Zo krijg je ook weer praat over vriendjespolitiek.

6    
Ernie

Ik reken nergens op vanavond, maar je hebt gewoon 50% kans.
Ik verwacht niet dat Sydney start vanavond. Hij was de zwakste schakel de laatste wedstrijden. Tegen een ploeg als Emmen heb je meer aan aanspeelpunt Bilate, mits hij 100% fit is.

-3    
henk

Immers heeft dit seizoen één doelpunt of assist gemaakt tegen een ploeg uit het linkerrijtje. De rest was tegen zwakke broeders of semi profs. Het zou een bizarre fout zijn om een half fitte Immers in de spits te zetten. Gewoon vasthouden aan SvH, zeker zolang Bilate niet fit is. SvH is bovendien één van de weinige spelers die gemakkelijk een doelpunt maakt. Dat waren er 30+ geweest als hij alles had mogen spelen en vaste penalty + vrijetrappen nemer was geweest.

6    
Tip

Mogelijk denkt Steijn als Pep Guardiola. Die speelt ook zonder echte spits, maar wel bij MC. Toch durf ik het idee , als het waar is, niet direct af te kammen. We spelen tegen een betere ploeg. En Sidney en Marco kunnen invallen. Moet zeggen, als het waar is, heeft Steijn wel lef ! Ik geef NAC deze avond een goeie kans. Zeker als het Emmen niet lukt het eerste half uur te scoren. Emmen heeft net wat meer te verliezen dan NAC. Ik hoop dat het buiten het stadion goed zal gaan.

1    
Tuffie

Meneer Stein ,zet u brilleke op en kijk eens goed wat hier staat:

Never change a winning team

Of moet ik het nog vertalen.

-1    
Ron n

Ik heb maar een opmerking over het gerucht dat Immers in de spits komt voor MS!
NEVER CHANGE A WINNING TEAM!!

4    
Lamington

Nieuwe Schenning of hoogstaand geminkukel.?

19    
Johnny1912

Henk

Luister het interview even. Iedereen is 100% fit. Immers en Bilate trainden ook al in aanloop naar Volendam de partijspellen volledig mee.

Ik snap het idee wel, never change a winning team is natuurlijk een makkelijke term.
Je gaat opzoek naar de opstelling waarmee jij denkt het meeste kans te maken vanavond. Op het moment dat Mounir toevallig geschorst was vorige wedstrijden en we winnen die wedstrijd stel je hem volgende wedstrijd toch ook op lijkt me?

Emmen heeft 2 echte mandekkers in het centrum staan die graag op een spits als Sydney of Bilate spelen. Gewoon de spits voelen en duels aan kunnen gaan. Dus ik snap het idee wel om met iemand daar te spelen die on de bal kan spelen uit kan zakken. Daar kunnen dan lopende mensen achter duiken. Het getuigd natuurlijk van veel lef, maar je moet ook de zwakke punten van de tegenstander benutten en dat is er een.

Sydney heeft natuurlijk de laatste wedstrijden ook heel weinig laten zien op 2 vrije trappen na. Plus Sydney heeft zich in grote wedstrijden nog niet bewezen. Immers brengt toch weer wat ervaring mee in zon belangrijke pot.

We gaan het zien vanavond, ongeacht de opstelling allemaal achter de ploeg!!

Breda Vooruit!!

17    
Tilburg

Wat ben ik toch een partij blij dat ik de zenuwen deze dagen niet (meer) voel. Succes vanavond mannen en laten we hopen op dé derby, in de Eredivisie!

-4    
henk

Immers en Bilate zijn natuurlijk niet 100% wedstrijdfit. Anders hadden ze afgelopen wedstrijd wel meer gespeeld. Immers zal na ca. 60/70 minuten op zijn. Verder heeft Immers qua doelpunten en assists bij NAC nog niet laten zien tegen enigszins sterke tegenstanders. Dit is daarmee een onlogische keuze die voortkomt uit een wat laffe instelling.

28    
svt076

Er gaat een gerucht en het gezeik kan weer beginnen.
Mensen claimen zelfs onze trainer "op te gaan wachten" als Immers start ipv Sydney... kansloos
Denken jullie nou écht, dat jullie er meer kijk op hebben dan Steijn? Denken jullie nou écht, dat hij vanavond niet met het team gaat starten waarvan hij en zijn staf (die er full-time mee bezig zijn) denken dat ze het meeste kans maken?
Emmen heeft een sterk centrum, en Sydney voegde de laatste potten niet extreem veel toe.. Zet die Bredaase bril eens af zeg.
Hup NAC, wie er ook in de spits mag staan!

23    
since1912

Ik ben echt een enorme Sydney fan, is namelijk een jongen uit de regio met een NAC-hart en scoort er ook nog eens op los.

Maar in de wedstrijd tegen Volendam heeft hij werkelijk niets laten zien en zeker tegen een ploeg in vorm zoals Emmen denk ik dat je meer aan Immers hebt met zijn ervaring, NOAD, venijn. Die geeft namelijk een paar schofterige tikjes op enkels, fluistert de verdedigers wat beledigends in hun oren en loopt de longen uit zn lijf. Dat is wat we nu nodig hebben!

8    
henkietenktie076

En toch heb ik het gevoel, dat ze het net als 4 jaar geleden gaan flikken! Wat zou dat toch geweldig zijn...

-1    
Geert

Naast het feit dat nac een sterkere bank heeft, zie ik nu ook dat nac een hele dag meer rust heeft gehad dan Emmen!

NAC gaat Emmen afmaken vanavond!!

4    
Bas

Inderdaad een groot voordeel dat we een dag meer rust hebben gehad in deze fase!

Emmen zal ook wel teleurgesteld zijn dat ze niet 15e zijn geworden!!

3    
Arno van Zwam

Geloof me, Nac gaat winnen vanavond.
Typisch Nacompetitie, het valt anders ook niet te verklaren dat DGS en Almere Shity er gelijk uitvlogen.

Het is gewoon logica, Nac wint vanavond met 0-1. Zondag thuis de finale, bloedstollend spannend met een excellerende Olij en een lucky winner van invaller Sydney.

Heerlijk!

2    
Signase

@Bas:

En dan hangt Emmen ook nog dat vooronderzoek boven het hoofd n.a.v. de 'aanmoedigingspremie' die ze Fortuna zouden hebben beloofd. Dat gaat toch ook een beetje in hun hoofd zitten, zeker als ze die premie wel degelijk via via hebben beloofd.
Ik geloof overigens niet dat de KNVB daar echt serieus op door gaat pakken. Het lijkt me meer een beetje treiteren (een dag voor de wedstrijd bekend maken dat het vooronderzoek gestart is...), omdat de arrogante heertjes van de KNVB bakzeil hebben moeten halen over EasyToys als sponsor.

5    
Ouwe Spionkop

Nou loopt het eindelijk een paar wedstrijden gooit Steijn de hele boel weer op de schop.
Zo dom om zonder Sidney te spelen. Bij dit soort wedstrijden is NAC afhankelijk van vrije trappen, penalty's.
Wat zei Steijn onlangs? De tijd van experimenteren is voorbij!
Als het goed uitpakt is Steijn voor even een held, maar als dit mislukt (die kans is heel groot) dan kan hij zich opmaken voor een pak met kritiek.
Ik vind het heel erg gewaagd.

0    
Rik

Wel gek eigenlijk dat nac een seizoen lang zo schandalig lelijk heeft gevoetbald en nu zomaar gaat promoveren...

Maar okay. Geluk moet je hebben!

0    
Steef

Fantastische fans heeft ons nac toch!
Het hele seizoen met een 5e plaats is slecht geweest en dan toch zoveel support!!

Deze trainer mag ons nac wel op zijn knieën bedanken dat hij überhaupt trainer mág zijn van deze club...

9    
Nac

Ik vind het zo gek nog niet.

Immers kan een bal vast houden. Hij kan van positie wisselen met el allouchi als dat nodig is.

Die verdedigers van Emmen houden niet van een type el allouchi.

Sydney komt helaas nog te kort om een bal vast te houden. Ik hoop dat Immers zijn slimmigheid gebruikt om zo de nodige vrije trappen te krijgen.

2    
Henktietenkie076

@Rik

Tja Rik, Frankrijk werd wereldkampioen met dezelfde tactiek als nac, inzakken. Alleen resultaat telt nu!

-3    
Oosterhout076

Het is niet de eerste keer dat onze trainert iets tegendraads doet. Hij neemt een enorm risico. Lukt het dan is hij het mannetje, maar winnen we niet, dan mag hij morgen weer naar Ibiza.... Zo slecht was Sydney niet hoor. Houdt twee man bezig, creëert ruimte zodat anderen kunnen scoren. Ook dat is een kracht. We gaan het zien. Come on yellows.

9    
RaraNAC

Immers in vorm is van toegevoegde waarde, dus laten we hopen dat hij goed uitgerust is.

Op het middenveld heb je met het snelle spel van Emmen niks aan hem. Daar is hij simpelweg te traag voor.

Als je dan vervolgens Sidney en Bilate achter de hand hebt is dat een mooi wapen.

Laten we het vandaag eens positief bekijken met z’n allen!

0    
P

Maar owee, als we een vrije trap krijgen, randje 16

9    
H.V.M.

De kans is natuurlijk groot dat M.S. ook vanavond, NAC uitermate behoudend op de groen geverfde plastic sprieten laat acteren.
Die heeft de sleuteltjes van de dubbeldekkers al lang en breed in de binnenzak zitten.
Ongeacht de in- en opstelling gaat het sowieso een zware avond worden.
Emmen's thuisvoordeel, het plastic tapijt, wat Easy Toys volk op de tribune en de welbekende Flow zullen vermoedelijk de doorslag geven!
Desondanks zal het bij Emmen ook niet allemaal rozengeur en maneschijn zijn.
Die kakken, mocht de wedstrijd moeizaam verlopen, ook alle kleuren.
Succes NAC.

-1    
Johnny1912

Voor wat het waard is. De bookmakers geven NAC een steeds kleinere kans... een overwinning voor NAC lijkt hun haast onmogelijk.

Kijken wij toch te veel door een geel zwarten bril?

-4    
Zorgen

Steijn heeft schijt aan de Nac jeugd.
Manders heeft schijt aan NAC financieel.
Immers heeft schijt aan ons Nac publiek.

En toch steunen onze fans ons nac.
Da’s knap!

0    
De Bolle Damen

Prima zet van Steijn ; Immers i.p.v. SvH.
Meer Ervaring om “finales” te spelen, balvaster, is nuttig op een groter deel van het veld dan SvH.
En die vrije trap , die moet je eerst maar eens krijgen en dan moet SvH hem er ook nog inschieten en dan moet diegene die hem nu gaat nemen niet scoren.
Kortom prima keuze !
En ook ik weet, nog steeds geen garantie voor succes. Maar ik heb in deze keuze simpelweg meer vertrouwen om een goed resultaat te halen.
Hup NAC!

2    
scheppioni

Volkomen mee eens Ouwe Spionkop !!!!!!

-2    
Ome Cor

Immers houdt het geen 90 minuten vol, dus Sydney of Mario zal als pinchhitter komen, tenzij we een voorsprong verdedigen.

Goed interview, de vragen over ná deze wedstrijd vond ik ook wat voorbarig. Eerst vanavond zien te winnen.
En Roda of NEC een makkelijkere route noemen is wat arrogant. Ze gooien wel twee clubs eruit die veel langer mee deden om plaats twee, dus zeker niet onderschatten.
Maar nu lul ik dus ook te ver vooruit.....
Eerst vanavond

Hup NAC

-3    
Boekholt

Emmen rolt Nac op vanavond.
Geen schijn van kans voor het armoenac.

Laad alle berichten na dit bericht in