BSRecap: Speelronde 10 & 11

Italo

In BSRecap blikken we wekelijks terug op het afgelopen voetbalweekend. Hoe verging het de andere teams in de Keuken Kampioen Divisie, welke zaken vielen er op en welke NAC-speler kroonde zich tot Man of the Match? Vandaag de recap van speelronde 10 én 11, in één overzicht.

Rondje langs de velden

Een interlandperiode, daardoor een ‘gebroken’ speelronde 10 met daarvoor en daarna een volledige speelronde 11. Het waren hectische dagen in Keuken Kampioen Divisie-land. Niet alleen NAC had moeite met de afgelopen speelrondes. Slechts één ploeg wist namelijk beide wedstrijden te winnen: NEC. Twee Jong elftallen, die van PSV en AZ, werden verslagen met respectievelijk 1-0 en 0-2. Hierdoor vinden we de Nijmegenaren, bezig aan een rommelige seizoensstart, inmiddels terug op de 8e positie, met zeven punten achterstand op NAC.

Ook de prestaties van Roda JC, komend opponent voor NAC, springen in het oog. De Limburgers lijken het lek boven te hebben en konden vier punten bijschrijven aan het seizoenstotaal. In de uitgebreide voorbeschouwing later deze week komen de recente resultaten van Roda aan bod.

Bovenin wisten de meeste ploegen de schade beperkt te houden. Zowel SC Cambuur, De Graafschap als Excelsior wonnen een keer en speelde een keer gelijk. De onderlinge verschillen tussen deze ploegen blijven daarmee ongewijzigd. De wijze waarop SC Cambuur het thuisduel met TOP Oss wist te winnen was zeer overtuigend (5-1). De bezoekers hadden niets in te brengen in Leeuwarden. Met name vleugelaanvaller Issa Kallon was op dreef. Hij scoorde vier van de vijf doelpunten voor Cambuur en was de gevierde man: ''Dit was echt een geweldige avond. Voor mij is het heel speciaal omdat ik al zo lang niet gescoord had. Ik had duidelijk wat in te halen’’ , aldus Kallon. De overwinning op TOP was voor de ploeg van Henk de Jong de perfecte reactie op een zeer matig duel bij MVV (0-0).

Wedstrijd van de week

Het duel wat we extra uitlichten is er eentje uit speelronde 10. In Kralingen nam Excelsior het op tegen FC Dordrecht. Op papier zou dat een makkie moeten zijn voor Excelsior. Niets was echter minder waar. Excelsior deed ook op deze vrijdagavond wat het al vaker deed: productief zijn, maar zelf achterin met enige regelmaat open huis houden. Uiteindelijk stonden de Rotterdammers na 90 minuten wel aan de goede kant van de score: 3-2.

Coach Moniz sprak tegenover RTV Rijnmond heldere taal: ''Dit lijkt toch helemaal nergens op wat wij de eerste helft doen. De filosofie is dat je 120% gas kunt geven in alles wat je doet. Daarin kwamen we zwaar tekort.’’ FC Dordrecht profiteerde van de gemakzucht van de thuisploeg en ging rusten met een 0-1 voorsprong. Moniz had extra stabiliteit in zijn ploeg ingebouwd, ongetwijfeld in de hoop om eindelijk eens ‘de nul’ te houden met zijn ploeg: ''Om eindelijk eens het probleem te tackelen van verdedigend zwak zijn, heb ik vijf verdedigers opgesteld. Het had geen enkele zin. Voorin konden we geen druk zetten. Dus zijn we teruggegaan naar de oude filosofie in de tweede helft. Dat werkt uiteindelijk toch het beste.’’

Na rust boog Excelsior de achterstand om naar een 3-1 voorsprong. Het werd in de slotfase nog even billenknijpen dankzij de aansluitingstreffer door FC Dordrecht, maar de overwinning kwam niet meer in gevaar.

Man of the match

FC Eindhoven – NAC

In Eindhoven liep NAC tegen puntenverlies aan. In het Jan Louwers stadion werd het, na een doodsaaie eerste helft, uiteindelijk 2-2. Jullie verkozen doelman Nick Olij tot beste speler van de wedstrijd. Met een magere 7,0 kreeg hij het hoogste cijfer. Zijn teamgenoten konden veelal op kleine voldoendes rekenen. El Allouchi (5,1) , Luka Ilic (5,4), Mashart (4,9) en Stokker (5,1) scoorden minder goed.

NAC – De Graafschap

Dat de invallers afgelopen maandag mede voor de ommekeer zorgden kunnen we goed opmaken uit de gegeven cijfers. Filipovic en El Allouchi scoorden beide een 6,6. Man van de wedstrijd was de andere invaller, Huseyin Dogan. Zijn doelpunt en goede spel leveren hem een 7,7 op.

Runner-up is verdediger Noblejas, die net als vele anderen in het laatste half uur uitstekend speelde. Hij ontvangt van jullie een 7,1. De broertjes Ilic brachten het er wederom minder goed vanaf met respectievelijk een 5,0 (Luka) en een 5,3 (Ivan). Ook voor Verschueren was het een avond om snel te vergeten. Mede door zijn rode kaart ontvangt hij een 4,6 voor zijn wedstrijd.

Het zijn cijfers waarmee je op school blijft zitten. De prestaties op het veld zullen beter moeten, wil de ploeg kans maken om over te gaan naar de volgende klas(se).