Wij gaan niet opzij

Van der Gaag:"toch kan ik niet zeggen dat het goed ging"

Eddy W

Voor de tweede keer dit seizoen mocht Jordan van der Gaag afgelopen maandag minuten maken voor NAC. De middenvelder mocht voor de eerste keer in de basis starten tijdens een competitie wedstrijd, maar kijkt niet terug op een geslaagd debuut.

Dat Van der Gaag niet tevreden was met zijn debuut kwam voornamelijk door de achterstand waar zijn ploeg in de rust al tegenaan keek. "Ik ben blij met mijn eerste basisplaats, toch kan ik niet zeggen dat het goed ging. Als we met een 0-2-achterstand de rust ingaan, kijk ik niet tevreden op de wedstrijd.”

Met Van der Gaag als verdedigende middenvelder stond de ploeg van Ruud Brood iets anders in het veld dan normaal. Toch keek NAC al na een minuut tegen een achterstand aan. "Het lukte ons niet om er onderuit te voetballen. Wij kwamen niet aan de bal en als we de bal hadden, gaven hem meteen weg. Dan kan je niet tot kansen en dus tot goed voetbal komen. We hadden het lastig in de eerste helft en speelden iets anders dan normaal, maar dat mag geen excuus zijn.”

Bron:
B-Side Rats, BN deStem
Volgend bericht
BSRecap: Speelronde 10 & 11 2 reacties
20 Reacties
43   7  
WillyG

Ik ben wel gecharmeerd van deze speler, en zou hem graag vaker in actie willen zien.

HUP NAC

21   3  
E. RICVAN

Toch is van der Gaag voetballend meer waard

43   7  
WillyG

Ik ben wel gecharmeerd van deze speler, en zou hem graag vaker in actie willen zien.

HUP NAC

21   8  
Jf

Hij stond aan de basis van de 0-1 met een verkeerde kopbal dus kan zeker niet tevreden zijn. Hij mag van mij wel wat meer tijd krijgen.

26   5  
B

Tegen de Grieken was hij echt goed. Stond toen wel linkshalf volgens mij.

Op die positie zou ik hem tijd geven. Voor cvm vind ik hem persoonlijk qua fysiek (nog) te licht.

15   2  
FVBreda

Aan de bal goed gedaan, zit zeker iets in deze jongen.

Tactisch nog zeer kwetsbaar. Eerste tegengoal kan op zijn naam. Bij de 2de is hij totaal uit positie en daarmee zorgt hij ervoor dat het balans weg is. En bij de rode kaart stond hij te slapen.

Zijn basisplaats noem ik gegokt en verloren. Veel vlieguren maken dan komt hij er wel.

8   5  
Buurman

Kan beslist voetballen. Wel linkshalf m.i. met een aanvallende opdracht. Als we bij Roda weer punten verspelen begint het er vervelend uit te zien. Kortom een driepunter is nu noodzaak.

9   3  
TpT

Dat het niet goed ging lag aan zijn positie in het veld. Van daaruit voetballen als een soort Manu Garcia was waarschijnlijk het idee, maar daarbij werd vergeten dat je daar ook iemand nodig hebt die een duel kan winnen als je de bal niet hebt. Aangezien Verschueren steeds weg was omdat hij andere brandjes moest blussen stond vd Gaag daar alleen voor.

Zie VD Gaag wel graag kansen krijgen op een andere positie wat aanvallender of aan de zijkant.

12   7  
Arie

Kun jij niks aan doen Jordan, dat de trainer je op de totaal verkeerde plek neerzet. Brood maakte meerdere blunders afgelopen maandag, waarna zijn veel te late wissels nog enigszins gezichtsverlies voorkomen.

4   7  
jackysan

ik vond um goed spelen , ik zeg ook komende wedstrijden met 10 man gaat beter als mee 11

8   2  
scheppioni

In het maken van keuzes voor de wedstrijd van onze staf zijn we nog allerminst gelukkig !
Ik mag hopen voor ons NAC dat de staf zich hierin gaat verbeteren anders is promotie een utopie !

11   8  
Scsa

Vraag me echt af of diegene die hier positief gerageerd hebben überhaupt de wedstrijd hebben gezien. De twee doelpunten kunnen mede op zijn conto worden gezet en speelde voor de rest zeer zwak. Komt gewoon tekort . Dit was al in de voorbereiding te zien. Veel te flegmatiek, zeker op die positie. Trucjes uithalenen door midden uitverdedigen doe je maar op een amateurveldje.

12   5  
Ivo

Een grote gok van Brood om van der Gaag in een topper op zo'n cruciale positie te zetten.

Een gok die verkeerd uitpakte. In verdedigende situaties won van der Gaag veel te weinig duels, zet daar dan nog Boussaid in de buurt en je komt fysiek veel te veel te kort. De Graafschap wist daar wel raad mee, in de eerste helft wonnen ze bijna alle duels en 2e ballen.

Aan aanvallen kwam NAC daardoor niet echt toe, waardoor van der Gaag helemaal niet ingezet kon worden op waar hij goed in is.

Deze jongen is geen verdedigende middenvelder, maar een aanvallende. Brood moet snel stoppen met experimenteren en spelers op hun eigen positie neerzetten, anders gaat ons dat te veel punten kosten.

5   4  
Judge M.

Ik zou hem wel eens op de positie van Luka Ilic willen zien spelen.. Deed hij vorig jaar namelijk uitstekend bij Helmond

5   4  
Ratjeduneerste

Ondanks de minnetjes die Arie krijgt, heeft hij natuurlijk wel een punt. Je weet voorafgaand aan de wedstrijd al dat De Graafschap een elftal met al die jonkies wil gaan overdonderen, dat zijn ze namelijk niet gewend.
Om dan Van der Gaag, die in voetballend opzicht een van de meest begaafde spelers in de selectie is, op een verdedigende positie op het middenveld te zetten is een heel groot risico. Dat kun je zo'n jongen niet kwalijk nemen, maar Brood wel.

In zo'n situatie moet je een jongen met meer ervaring op die positie en in het algemeen hebben. Persoonlijk had ik een Noblejas doorgeschoven en Rosler achterin geprobeerd. Al is achteraf praten natuurlijk heel makkelijk.

Dit was, samen met enkele andere keuzes, niet de sterkste wedstrijd van Brood.


Overigens mooi om in de Stem ook het feit dat Riera de leiding neemt in de kleedkamer te vernoemen. Dit mis ik in dit stukje. Geeft wel aan dat Roger een van de leidende figuren is en dig afgelopen vrijdag ook duidelijk resultaat gaf in de 2e helft.

7   3  
Kapotgeschrokken

Een enorme fout van Ruud Brood om hem in deze wedstrijd op te stellen. Heeft punten gekost.

10   5  
Otjes

Enorme blunder van Brood om tegen de Graafschap te experimenteren met 2 mensen op de 6 positie. waarvan er 1 nog nooit in de basis heeft gestaan.

Alleen door de rode kaart en noodzakelijke wijzigingen (Verschueren rood eruit en Boussaid van rechtbuiten naar voor de 6) gaat het lopen. Totdat Boussaid eruit gaat en weg energie middenveld.

V/d Gaag heeft tijd nodig maar Brood daarentegen een cursus taktiek.

5   4  
fvf6

Hij is op dit moment beter dan Ivan Ilic , die heeft al een paar draken van wedstrijden gespeeld de laatste 2 duels , en dat terwijl v.d Gaag zelf zegt nog niet lekker te spelen , Dus we mogen nog iets van v.d.Gaag verwachten

4   3  
Gvd

Met Mounir liep het duidelijk veel beter dan met van der Gaag. Dat zal Brood ook wel gezien hebben.

3   3  
Ernie

Deze gast komt er wel. Er zit duidelijk voetbal in.

3   2  
Am

Ik vind het mooi dat Ruud Brood spelers als vd Gaag, van Hooijdonk en Mashart een kans geeft in het eerste. Zijn toch de spelers vd toekomst.

Laad alle berichten na dit bericht in