Wij gaan niet opzij

BSRecap: Speelronde 12

Italo

In BSRecap blikken we wekelijks terug op het afgelopen voetbalweekend. Hoe verging het de andere teams in de Keuken Kampioen Divisie, welke zaken vielen er op en welke NAC-speler kroonde zich tot Man of the Match? Vandaag de recap van speelronde 12.

Rondje langs de velden

Voor NAC is speelronde 12 er eentje om snel te vergeten. Althans, qua resultaat. Want ondanks de nederlaag op bezoek bij Roda JC is de algemene tendens dat het spel, met name het combinatiespel op het middenveld, er behoorlijk uit zag. Zoals dat ook het geval was tegen De Graafschap in de tweede helft. Juist deze wedstrijden werden door NAC verloren daar waar het eerder dit seizoen in mindere wedstrijden juist wel wist te winnen. Het heft elkaar weer een beetje op zullen we maar zeggen. En dus staat NAC na 12 speelrondes daar waar het op dit moment hoort te staan: Op een vierde positie, vlak achter de koplopers, en dus vol aan het meedoen om die bovenste plaatsen.

SC Cambuur profiteerde amper van het verlies van NAC. De Friezen hadden hun voorsprong uit kunnen breiden naar vijf punten, maar bleven op bezoek bij Jong FC Utrecht op een 1-1 gelijkspel steken. Die ploeg blijft verrassend goed en lang in het linkerrijtje meedraaien. Trainer René Hake is dan ook trots op zijn elftal: ''Ik heb wel een dubbel gevoel overgehouden aan deze wedstrijd. Voor mijn gevoel had er meer ingezeten, maar aan de andere kant ben ik ook heel trots op de ploeg dat je vandaag weer heel dichtbij de overwinning bent gekomen, zegt de coach op de website van FC Utrecht.’’

De Graafschap had in eigen huis geen kind aan FC Dordrecht. Het werd 5-0. Bijzonder was dat De Graafschap vanaf de 64e minuut met tien man door moest vanwege een rode kaart voor verdediger Ted van de Pavert. De stand was op dat moment 2-0. De Superboeren volgden het voorbeeld dat ze hadden gehad van NAC, en speelden met zijn tienen de tegenstander stuk.

In Helmond was Diego Snepvangers weer eens trefzeker. Al had zijn treffer deze keer geen enkele waarde. Bij een 0-4 achterstand in eigen huis tegen SC Telstar scoorde de NAC-huurling in de 77e minuut de enige Helmond Sport-treffer van het duel. Wel is het voor de aanvaller alweer zijn vierde doelpunt van dit seizoen. Snepvangers kwam alle duels in actie voor Helmond Sport dit seizoen. Negen keer was dit als basisspeler, die keer als invaller.

Een ploeg om langzamerhand steeds meer rekening mee te houden is NEC. De ploeg won afgelopen weekend met 2-0 van MVV, dat zelf een bijzonder matig seizoen kent. Het was voor NEC alweer de derde overwinning op rij. Hierdoor zijn de Nijmegenaren opgeklommen naar de zesde positie op de ranglijst. Kunnen zij zich ontpoppen tot serieuze uitdager van de titelkandidaten?

 

Overige uitslagen: Go Ahead Eagles – FC Den Bosch 0-0; FC Volendam – Jong AZ 3-2; Excelsior – Jong Ajax 1-3; TOP Oss – Jong PSV 1-0; Almere City FC – FC Eindhoven 3-1.

 

Wedstrijd van de week

In Almere speelden Almere City FC en FC Eindhoven tegen elkaar. Twee voetballende elftallen die stiekem zullen hopen op een plaats in de nacompetitie aan het einde van dit seizoen. Almere City deed hiervoor de beste zaken. Zij wonnen de wedstrijd met 3-1 en behielden hiermee hun positie in de brede subtop. FC Eindhoven mistte een karrenvracht aan basisspelers en zij stonden dus met een gemankeerd elftal op het veld. Desalniettemin wist de ploeg zich tot de 85e minuut uitstekend staande te houden. Eén van de jonge spelers die mocht starten, De Rooij, scoorde in de tweede helft. Het was de gelijkmaker voor zijn  ploeg, daar Almere-speler Meijers in de eerste helft al trefzeker was voor de thuisploeg. In de 85e minuut beging FC Eindhoven speler Cas Faber, ook hij had voor het eerst een basisplaats te pakken, een zeer forse overtreding van achteren. Het leverde de zoon van Ernest Faber terecht de rode kaart op. De vrije trap werd direct binnengeschoten, en diep in de blessuretijd viel ook nog de 3-1 voor Almere City.

 

Man of the match: Roda JC – NAC

Op bezoek in Kerkrade moest NAC het hoofd buigen voor Roda JC, maar toch vooral voor scheidsrechter Mulder. Zes basisspelers uit het team van Brood ontvingen van jullie een voldoende voor hun gespeelde wedstrijd. Het hoogste cijfer was, net als vorige week, voor Huseyin Dogan. Jullie beoordeelde zijn prestatie met een 7,2. Ook Spaanse verdedigers Noblejas en Riera scoorden met een 6,5 prima.

Onvoldoendes waren er voor van Hooijdonk (4,7) , L.Ilic (5,4) , I. Ilic (5,1) , Rösler (5,4) en van Anholt (5,3).

 

Bron:
B-Side Rats, FOX Sports, FC Utrecht
Vorig bericht
BSR-beker-retro: Ajax-NAC 2003/2004 1 reactie
Volgend bericht
Nog 6400 kaarten voor vanavond 23 reacties
Terug naar overzicht
7 Reacties
19   4  
Toets

@Kapotgeschrokken

Alle mensen die de hele wedstrijd gezien hebben zullen beamen dat het spel van NAC gewoon prima was. Ze zijn puur genaaid door de scheidsrechter afgelopen vrijdag. Met dit spel, en een fitte Dogan, komen de punten vanzelf.

5   26  
Kapotgeschrokken

Steeds meer mensen zijn zich kapotgeschrokken, vooral na De Graafschap thuis. Hadden de bezitters een miljoentje meer in de selectie gestoken in plaats van het geld af te pakken van de sponsoren en de supporters om zelf veroorzaakte gaten te dichten, dan waren we fluitend aan kop gegaan en zou het een goed seizoen kunnen worden. Nu zullen zij de toevallig behaalde periodetitel tot in den treure aanhalen als kans om nog te promoveren.

Het is verschrikkelijk. Graafschap met Seuntjens promoveren en wij blijven met Sjokkers achter in de keukendivisie. Een horrorscenario.

19   4  
Toets

@Kapotgeschrokken

Alle mensen die de hele wedstrijd gezien hebben zullen beamen dat het spel van NAC gewoon prima was. Ze zijn puur genaaid door de scheidsrechter afgelopen vrijdag. Met dit spel, en een fitte Dogan, komen de punten vanzelf.

7   15  
Kapotgeschrokken

Het spel was prima ? Echt mensen, wat gebeurde daar bij de 1-0 ? Was dat allemaal prima ? Schei uit zeg, het was niks bijzonders en Rosler was al een paar keer ontsnapt aan een fout.

8   17  
Kapotgeschrokken

Blijkbaar is er bij een gedeelte van de achterban nog altijd een grote behoefte om de wanprestatie in Kerkrade tegen de nummer 11 goed te praten aan de hand van de blunder van Mulder. Dat is wel heel erg makkelijk en kort door de bocht.

7   3  
Pizzabakker

@ Kapotgeschrokken

"Steeds meer mensen zijn zich kapot geschrokken"? Waar haal je deze wijsheid vandaan? Heb je deze personen ondervraagd of een enquêteformulier voorgelegd?
Je roept het zo stellig, terwijl ik het vermoeden heb dat dit slechts een aanname van jou zelf is.
Een miljoentje meer is ook zo makkelijk gezegd. Natuurlijk moet er geïnvesteerd worden in een selectie, maar met een miljoentje meer kun je nog steeds voor een miljoen aan miskopen binnen laten wandelen.
Ook ik ben zeker nog niet tevreden met het verloop van de wedstrijden over het algemeen. Ik zie echter wel lichtpuntjes. Verder is het volgens mij bijna een traditie dat de winnaar van een periodetitel in de weken erna altijd wat terugvalt. Van Roda-NAC heb ik enkel de tweede helft mogen aanschouwen, maar ik vond NAC echt oprecht de betere ploeg. Als je dan een onterechte rode kaart krijgt kun je toch zeker wel constateren dat we benadeeld zijn en de wedstrijd anders zeker nog hadden kunnen winnen.

5   1  
The fly

Kom eens op zeg.

Ik ben helemaal niet kapot geschrokken. Aan het begin van het seizoen hadden we nog maar een speler of 4, geen technische staf en we misten nog al wat bezetting achter de schermen.
Oja, en geen budget.

Dan heeft NAC een compleet nieuwe team samengesteld/ aangekocht en achter de schermen zijn alle poppetjes op de stoelen gaan zitten.

Verwacht je nu echt dat er in een paar maanden een zeer goede ploeg staat dat eredivisie waardig is? Denk je nu echt dat NAC alleen maar top spelers kan kopen? En denk je nu echt dat andere clubs alleen maar de juiste spelers kopen?
Ik gun NAC de tijd om zich te bewijzen en om beter te spelen. En ja, het is niet altijd even goed (soms zeer slecht), maar ze gaan er wel voor. Dat is wat hier al jaren geroepen wordt. NOAD.
Voor het seizoen dacht ik aan een middenmoter, maar nu denk ik dat het NAC gelukt is een team te samen te stellen dat voor de bovenste 4 plekken kan gaan.

kortom: het gaat allemaal goed komen

4   1  
Tombola Breda

@kapotgeschrokken, wat ben jij voor onruststoker joh? Ik heb ook wel wat aan te merken en zie genoeg verbeterpunten. Maar de negatieve tendens die jij hier al weken probeert te creëren is gewoon treurig. Alleen al het feit dat je zo'n belachelijke nickname hebt aangemaakt zeg al genoeg. Ga je die naam nog aanpassen als NAC beter gaat spelen?

Ontopic: het zal nog dringen worden aan de top. Maar ik blijf er bij dat met het voetbal wat ik tijdens de 2e helft Graafschap en halverwege Roda heb gezien NAC gewoon mee blijft doen voor de eerste 2 plekken.

Laad alle berichten na dit bericht in