Wij gaan niet opzij

BSRecap: Speelronde 14

Italo

In BSRecap blikken we wekelijks terug op het afgelopen voetbalweekend. Hoe verging het de andere teams in de Keuken Kampioen Divisie, welke zaken vielen er op en welke NAC-speler kroonde zich tot Man of the Match? Vandaag de recap van speelronde 14.

Rondje langs de velden

Het werd afgelopen weekend voor de NAC-supporter een speelronde om niet vrolijk aan terug te denken. De vurige wens, en wellicht ook de verwachting, om bij de beste twee ploegen van de Eerste Divisie te eindigen zal na afgelopen weekend bijgesteld moeten worden. In ieder geval voorlopig.

Daar waar NAC de punten wederom liet liggen, wist de top van de ranglijst wél te winnen. En echt niet allemaal overtuigend, maar gewonnen werd er wel.

Koploper Cambuur versloeg in Kerkrade Roda JC met 1-2. Het was voor Roda de eerste verliespartij na zes duels zonder nederlaag. Het was Cambuur speler Jamie Jacobs die de score al vroeg in het duel opende. Hij zag dat zijn ploeg niet door wist te drukken en hierdoor Roda zelfs langzsij kon komen. Toch hield de middenvelder vertrouwen in een goed resultaat: ''Wij hebben zoveel aanvallende kwaliteiten. Iedereen die op het veld staat kan een doelpunt maken. Dus daar kun je als team ook wel op vertrouwen. Dat is ook wel gebleken vandaag’’ , aldus Jacobs tegenover Cambuur TV.

Na de gelijkmaker door Roda was het niemand minder dan Robert Mühren die het duel een kwartier voor tijd wist te beslissen. Voor de speler die vorig seizoen nog geen deuk in een pakje boter wist te schieten namens NAC was het alweer zijn elfde van het seizoen.

Runner-up De Graafschap won ook nipt. Op bezoek bij Helmond Sport speelden de blauw-witten een matige partij. Vijf minuten voor tijd leek dit te resulteren in puntenverlies doordat Helmond Sport de 1-1 scoorde. Invaller Jasper van Heertum dacht daar anders over en kopte zijn ploeg in de voorlaatste minuut naar de zege.

Ook de teams die op de ranglijst net onder NAC staan wonnen allemaal. Excelsior boekte een spectaculaire 5-4 zege op FC Eindhoven terwijl NEC de goede vorm doorzet en ditmaal TOP Oss wist te verslaan (3-0). Jong Ajax is door hun overwinning zelfs over NAC heen gesprongen op de ranglijst. De jonge Amsterdammers staan door een dikke 5-1 zege op FC Den Bosch nu op de derde plaats.

Overige uitslagen: FC Volendam – Jong FC Utrecht 1-0; Jong PSV – Telstar 1-1; Jong AZ – MVV 3-2

 

Wedstrijd van de week

Uiteraard zoomen we deze week in op de zeer bijzondere, enerverende, attractieve en daardoor doelpuntrijke wedstrijd tussen Excelsior en FC Eindhoven. Tegelijkertijd kun je het ook een foutenfestival noemen, mede hierdoor vielen er zoveel doelpunten. Ex-NAC speler Rai Vloet speelde een grote rol in dit duel. De aanvallende middenvelder ging in de vierde minuut hopeloos in de fout met een verkeerde pass, waarmee hij Eindhoven in staat stelde de score te openen. Kort hierna maakte Vloet met de 1-1 zijn fout goed. Echter in de tweede helft stond hij in de eigen 16 ‘lucht te dekken’ en kon Cecilia rustig langslopen om de 4-4 te scoren. Uiteindelijk wonnen de Kralingers wel met 5-4 dankzij een doelpunt van Omarsson vanuit een assist van jawel, Rai Vloet. Een wedstrijd waar alles op en aan zat dus: ''Voor de neutrale toeschouwer was het een geweldige wedstrijd'' , blikt Excelsior speler Jeffry Fortes terug. ''Los van het feit dat ik heel blij ben met de drie punten, kijk ik heel kritisch naar de tegendoelpunten die we krijgen. Dat we zelf doelpunten maken, daar maak ik me geen zorgen om. We hebben elke wedstrijd onze kansen gecreeerd en we komen voor de goal. Maar het lukt ons niet om vanuit de 0 te spelen.’’

Die hoeveelheid tegendoelpunten is het gehele seizoen al een zorgenkindje voor Excelsior. ''Wij spelen ze eigenlijk keer op keer in de kaart door risicovolle passes te geven. Ondanks de wijzigingen die we gedaan hebben krijgen we alsnog te makkelijk tegengoals. Dit is wel een kwalijke zaak’’ , aldus Fortes.

 

Man of the Match: Almere City – NAC

Nog niet eerder scoorde het elftal van NAC zo’n lage beoordeling dit seizoen. De 1-0 nederlaag is hard aangekomen en de spelers worden er op afgerekend, en niet te zuinig ook. Goalie Nick Olij (7,2) is de uitzondering en het enige lichtpuntje in een ploeg die verder wanhopig op zoek is naar vorm en vertrouwen.

Alle veldspelers die afgelopen vrijdag in actie kwamen scoorden een dikke onvoldoende. Van een 3,3 tot een 4,5 , meer zat er kennelijk niet in. Zwaar ondermaats, dik onvoldoende.

Bron:
B-Side Rats, Cambuur TV, RTV Rijnmond
Vorig bericht
Jeugd: O19 wint weer eens 2 reacties
Volgend bericht
Ex-NAC: Schilder naar AFC 18 reacties
14 Reacties
34   12  
Ouwe Spionkop

Ik blijf erbij dat de huidige misere te wijten is aan Brood.
Die opstelling klopt geen ruk van.
Vandaag heel artikel in de krant dat samenwerking tussen van Hooijonk en Dogan niet loopt.
Niet zo raar als je Hooijdonk linksbuiten zet en Dogan in de spits.
Dogan is een scorende middenvelder en geen spits. Gebruik hem dan ook zo.
En zo staan er regelmatig meer spelers op posities die daar niet thuishoren.
Brood is na bijna een half jaar nog steeds zoekende en dat geeft alle reden tot ongerustheid.

34   12  
Ouwe Spionkop

Ik blijf erbij dat de huidige misere te wijten is aan Brood.
Die opstelling klopt geen ruk van.
Vandaag heel artikel in de krant dat samenwerking tussen van Hooijonk en Dogan niet loopt.
Niet zo raar als je Hooijdonk linksbuiten zet en Dogan in de spits.
Dogan is een scorende middenvelder en geen spits. Gebruik hem dan ook zo.
En zo staan er regelmatig meer spelers op posities die daar niet thuishoren.
Brood is na bijna een half jaar nog steeds zoekende en dat geeft alle reden tot ongerustheid.

4   7  
The Cosmic Gate

Mijn recap, is erg kort : 't is k*t

4   11  
JohanB

Ben dorstig

11   10  
TpT

Als Van Anholt op het middenveld wordt gezet en Verschueren rechtsback dan deugt er iets niet.
Verschueren is onze meest ervaren en een van onze meest betrouwbare spelers.

Van Anholt komt idd verdedigend ZWAAR tekort op rechtsback, maar ik vind niet dat hem naar voren schuiven t.o.v. Verschueren dan de oplossing is. De oplossing is dan gewoon naar de bank voor Van Anholt en dan maar iets met Van Hecke proberen.

Ik mis de logica, de gewone simpele oplossing, de laatste wedstrijden. Kwalitatief zijn we sterk genoeg, zet gewoon de poppetjes neer en laat ze in de flow komen. De breedte is niet geweldig, maar alles omgooien heel de tijd gaat gewoon niet werken.

Verder zie ik het met Brood wel zitten, maar het wordt wel tijd dat hij alles weer even op een rijtje krijgt.

4   11  
sjef de gevulde koek

als je met de broertjes Illic en dogan op maar 2 kansen per wedstrijd komt is er wel echt iets mis. Met deze spelers zit zo veel meer in. Je mist alleen voorin echt stoorkracht en doelpunten. Ik vin idd wel dat Brood veel wisselt er is geen touw aan vast te knopen. En waarom geen middenveld met de broertjes samen en dogan. we verliezen daar nu ook alle duels probeer het dan voetballend te winnen. Ook mis je gewoon 2 buitenspelers links en rechts want daar komt echt 0,0 gevaar vandaan. Hopelijk kan onze jongen van manchester ons binnenkort gaan verrassen. We missen snelheid en diepgang voorin. Het is allemaal veel te voorspelbaar.

14   5  
WillemBreda

Het journaille begint ook al te zagen. Yadran 'Van Hooijdonk lover' Blanco meent te moeten concluderen dat Zitnie niet meer scoort omdat ene Dogan nu ook wordt opgesteld. Terloops merkt ie dan ook nog eens op dat Dogan grootverdiener is bij NAC. Wat een schandalig suggestief artikel zeg.

7   6  
Arie

Als je met Sydney in de punt, ja Ruud in de punt dus geen linksbuiten!!!, speelt moet je ook met buitenspelers spelen geen Ilic en Allouchi/Boussaid die continu naar binnen draaien.
Het is gewoon een grote ramp met Brood en hoe minder punten we pakken, hoe leiper ie wordt. Volgende keer Olij rechtsback en Kudimbana op doel?

4   14  
sjef de gevulde koek

Wel mooi dat Yassine Azzagari weer minuten heeft gemaakt. Als deze jongen fit was geweest had hij al lang in de basis gestaan. Zeer goede speler en type wat we echt missen. Was in de voorbereiding 1 van de beste. Hopelijk word het gat niet te groot en kunnen we nog een hoop goed maken. Al krijgen we na de winterstop de volle top 8 nog uit. Het word dus een bijna onmogelijke klus om bij de eerste 2 te eindigen. De graafschap word eerste en hopelijk komt Cambuur nog in een dip.

8   8  
Kipiani

We hebben geen power in de as. Daarom komen we niet aan voetballen toe met onze lichtgewichten en jonkies. Wat Brood probeert slaat helemaal nergens op.
Haal Danny Post bij VVV op, die is daar nu ook wel klaar.

16   1  
Bommel

De comment van ouwe spionkop, alsmede het aantal duimpjes omhoog die hij krijgt staat symbool van wat er mis is met de club. In plaats van de ratio regeert de emotie. Niet alleen in de burelen, maar ook onder de supporters. Van Flieger slaat als enige de spijker op de kop. Tijdens de laatste weken onder vd Gaag werd er hier door sommigen (met net wat meer voetbalverstand dan een winterpeen) al gewaarschuwd voor de aanstelling van verlosser Ruud Brood. Gaat het een paar wedstrijden kut, dan ligt het weer aan hem. Net zoals het aan Vd Gaag, Vreven, Dijkhuizen, Maaskant, Gudelj, Bogers en Karelse lag. Met een nieuwe trainer komt het allemaal goed. De droomkandidaten onder gejuich van de achterban, zijn niet aan te slepen. Van toptrainer degradeerden al die trainers in recordtempo naar nietskunner. Al die jaren, waar de ene na de andere trainer werd begraven op het NAC-trainerskerkhof, werd er wanbeleid gevoerd. Zowel het organisatorisch, financiële als het technisch apparaat bij NAC deugt van geen kanten. Beleidsvoerders die er een financiële bende van maakten, waarop noodgedwongen een paar goedgevulde mannen wat miljoenen overmaakten om de club te redden de macht overnamen. Die op hun beurt, door gebrek aan enige know-how voor het runnen van een BVO, de verkeerde managers aanstelden, waardoor het het een grote bosbrand werd die niet meer te blussen was. Met heel veel geluk en een paar uitblinkende City-huurlingen promoveerden we zelfs en konden we nog een jaartje handhaven, maar dat was in geen enkel opzicht een verdienste van het gevoerde beleid. Er is in die 5 jaar helemaal niets veranderd. Er is geen schoon schip gemaakt, er is geen lange termijn visie en emotie wint het nog steeds van de ratio. Alles wordt in het werk gesteld om die achterban maar rustig te houden. Zelfs in het technisch beleid zie je het terug. De supporters willen NOAD, de nieuwe TD haalt mouwenopstropers. Traditioneel krijgt de nieuwe AD en TD (ondanks hun twijfelachtige CV) het volste vertrouwen van de achterban, hetgeen versterkt wordt door een 12-0 overwinning op 3e klasser Oosterhout in de voorbereiding. Wanneer vervolgens het altijd lastige Madese Boys met dubbele cijfers opzij wordt gezet, worden de bekende criticasters al ter verantwoording geroepen. "Pollos, Badeend, Flieger, waar zijn jullie nou met jullie commentaar?" Nu de zwaktes van dit team zijn bloodgelegd, ligt het zoals voorspeld weer aan de trainer die er niets van kan. Dijkhuizen volharde vaak in het laten staan van spelers om de regelmaat erin te slepen wat volgens de achterban fout was. Brood, die na 4 nederlagen een wat anders probeert kan er ook niets van, want hij moet ze op hun positie (waar ze er niets van bakten) laten staan. "We willen Vreven terug" Begrijpelijk, want Vreven deed het echt geweldig met het 'beperkte materiaal' dat hij had. Een tactisch genie! Ben benieuwd of de achterban nog wat troeven achter de hand heeft, indien Vreven het ook niet redt. Oh nee wacht....Ernie Brandts natuurlijk, dat wordt de volgende redder van NAC. Want Ernie kan toveren!

Het is werkelijk potsierlijk dat er wederom om het hoofd van de trainer wordt gevraagd. En dan nog. Mocht NAC per ongeluk promoveren, denk dan niet dat we daarmee gered zijn. Dan moet er een Eredivisiewaardig team op de been komen. Gaat onze belg daar voor zorgen? In deze selectie zitten hooguit 2/3 spelers die je kunt behouden, de rest moet weer vervangen worden. Je bent net zo snel weer terug in de KKD. De AD had niet moet uitspreken dat meteen promoveren de doelstelling is. Niet onbegrijpelijk, want zowel de AD als de TD zijn niet geschikt voor deze taak. De enige oplossing is dat de organisatie volledig op de schop gaat. Maar daar is heel veel geld voor nodig want die grote 3 moeten weg. Door de voordeur want ze hebben ons meerdere malen gered! Maar Nac moet weer als een voetbalclub geleid worden. En als het dat wordt moeten de beleidsmensen en technische staf ook langer dan 3 maanden krediet krijgen van de achterban om de zaak op te bouwen. Desnoods 2 jaar KKD om vervolgens als volwassen club terug te keren in de de Ere.

1   7  
Becherovka

Mogen we al om iemands ontslag roepen of hebben we daar nog een wedstrijd of twee voor nodig?

12   2  
Buurman

Spionkop - Bommel 25 - 4. En Bommel heeft toch echt gelijk. Brood deed jl een paar slecht uitpakkende wisselingen. Met Brood doorgaan was een risico. Nu het elftal kwalitatief tekort komt vraagt men direct om zijn hoofd. Mijn advies ; lees het stukje van Bommel daar staat alles wel zo ongeveer in. Overigens zal ook Bommel leren dat al zijn inspanningen en energie bij NAC niks opleveren. Een volk krijgt de leiders die ze verdienen. Als je kritiekloos leeft , constant het gezakt streelt , kritische geesten onderuit schoffelt en er een wildgroei is in dubbele belangen dan krijg je eigenaren , directieleden en commissarissen zoals bij ons NAC. Simpel gezegd vragen wij er zelf om. En diep in zijn hart weet iedereen dit !

1   1  
Buurman

gezag streelt

4   2  
Tombola Breda

Eens met onze Flieg en Bommel. Roepen om het vertrek van Brood is opportunistisch en kortzichtig. En dat vileine stuk van Blanco in BN de Stem is ook weer lekker olie op het vuur. Lekker suggereren dat Dogan de best betaalde speler is. Wat voor tendens probeer je daarmee te creëren?

En hoewel het momenteel bagger gaat vanaf de start van de 2e periode zijn er wel 2 wedstrijden geweest waarbij NAC absoluut meer had verdiend maar door cruciale arbitrale blunders flink zijn genaaid (Graafschap thuis, Roda uit). En dan laat ik de thuiswedstrijd van Go Ahead nog even buiten beschouwing (dikke elleboog onbestraft en handsbal in de 16 niet opgemerkt). Want tijdens die wedstrijd speelde NAC ook gewoon niet goed.

Tegen J Ajax zie ik ze helaas ook niet winnen. Die ploeg heeft zo ontzettend veel jong talent spelen. Bovendien is het maar weer de vraag hoeveel vanuit het eerste mee spelen. Er staan sowieso 3 spelers in die bij elkaar meer marktwaarde hebben dan de gehele selectie van NAC.

Maar de wedstrijden die daarna volgen moet er toch echt wel weer gewonnen worden!

Laad alle berichten na dit bericht in