Overal waar we komen

BSRecap: Speelronde 15 & 16

Italo

In BSRecap blikken we wekelijks terug op het afgelopen voetbalweekend. Hoe verging het de andere teams in de Keuken Kampioen Divisie, welke zaken vielen er op en welke NAC-speler kroonde zich tot Man of the Match? In verband met een versnippert programma vandaag de recap van speelronde 15 én 16.

Rondje langs de velden

Door de overwinning van NAC op Jong PSV kan er zeer voorzichtig weer naar boven worden gekeken. De ploeg bezet de vijfde positie op de ranglijst met NEC, Jong Ajax, De Graafschap en SC Cambuur er nog boven. Van deze vier ploegen deed koploper SC Cambuur het de laatste twee duels het beste. Er staat voorlopig geen maat op de (anti)Friezen. Zowel FC Eindhoven (0-3) als Almere City (3-1) werden eenvoudig verslagen.

Naast Cambuur is er slechts één ploeg die er ook in wist te slagen om de laatste twee duels te winnen: FC Volendam. De oranjehemden zijn sowieso aan een fraaie serie bezig. De laatste vijf duels werden allemaal gewonnen, waardoor de ploeg zich inmiddels terugvindt op de zesde plaats op de ranglijst.

Verder is er weer ruimte voor het steeds maar weer terugkerende item in deze Recap-serie: Excelsior dat gemakkelijk tot scoren komt, maar tegelijkertijd de doelpunten ook zeer eenvoudig incasseert. Op bezoek bij FC Den Bosch, een duel dat om een hele andere reden de geschiedenisboeken in is gegaan, werd het 3-3. Afgelopen weekend werd er in eigen huis met 1-2 verloren van FC Volendam.

De competitiestand op 42% van het seizoen leert ons dat SC Cambuur en De Graafschap momenteel dé promotiefavorieten zijn, met NEC, NAC, FC Volendam, Go Ahead Eagles en Excelsior als outsiders. Ergens tussen dat rijtje zal ook Jong Ajax nog in de competitiestand eindigen, maar zij spelen geen rol om promotie.

Achter deze Top-8 volgt een middenmoot met de ploegen die je daar ook zou verwachten. Lange seizoen dreigen het te worden onderin voor FC Dordrecht, TOP Oss, Jong PSV en Helmond Sport.

 

Wedstrijd van de week

Op Sportpark Wijdewormer werd afgelopen maandag het duel tussen Jong AZ en De Graafschap afgewerkt. Voor De Graafschap de pech dat het met aanvallers Aboukhlal en Druijf twee spelers trof bij Jong AZ die ook al de nodige minuten in het eerste elftal hebben meegepikt.

De Graafschap begon zeer behoorlijk aan het duel en kwam na 12 minuten ook verdient op voorsprong. Ralf Seuntjens opende de score met een intikker bij de eerste paal. Vanaf de 30e minuut kwam ook Jong AZ steeds beter in de wedstrijd. De Graafschap opende belabberd na rust en Aboukhlal maakte vlak na rust dan ook de gelijkmaker en zelfs ook de 2-1. Hierna begon voor De Graafschap het spelen tegen zichzelf en de klok. Een gelijkmaker zat er niet meer in. Voor de Superboeren was het de eerste nederlaag van het seizoen.

Trainer Mike Snoei was dan ook geen blij man na afloop van het duel: ''We zijn prima begonnen. Alleen we maken maar één goal, waarmee je een tegenstander in leven houdt. Vervolgens gingen wij wat teveel naar achteren lopen. Dat heeft geresulteerd in een aantal verkeerde keuzes. Dan mag je best wat opportunistischer spelen en de bal lang naar Seuntjens spelen.’’

Zo zag Seuntjens het zelf ook. Hij was niet mals in de kritiek naar zijn medespelers na afloop van het duel: ''Wat er niet lukte? Opbouwen. Als je continu wil blijven opbouwen, terwijl zij altijd drukzetten.. We deden precies wat Jong AZ wilde. Ik zie het nog in de rust: ga niet opbouwen. We bleven het doen. In het veld riep ik het 48 keer. Het heeft geen zin, ze luisteren niet.’’

 

Man of the Match: NAC – Jong Ajax

Het duel tegen het hooggeklasseerde Jong Ajax kende een negatieve uitkomst. In de slotfase gingen de jonge Amsterdammers er met de drie punten vandoor. Het was een moeizame wedstrijd, waarin de ruimtes erg klein waren. Verdedigend stond het behoorlijk bij NAC. Het centrale duo Rösler (5,9) en Riera (6,2) scoorde een voldoende. Voorin liep het minder goed. Van Hooijdonk (3,9) en Dogan (4,8) kwamen niet in de buurt van een voldoende. Een dikke voldoende was er wel voor doelman Nick Olij. Met een 7,7 werd hij met afstand door jullie verkozen als Man of the Match.

Man of the Match: Jong PSV - NAC

Op basis van 200 stemmen kwam de score voor de spelers voor het duel met Jong PSV tot stand. Veel supporters hebben het duel niet live kunnen volgen en zij konden daarom ook geen spelers beoordelen. Zij die dit wel deden gaven de ploeg gemiddeld een 6,5 . Finn Stokkers ontving voor zijn basisrentree een 7,1 terwijl invaller van der Gaag met een 7,4 nog iets beter scoorde. Man of the Match werd hij er echter niet mee. Die eer is wederom voor goalie Nick Olij (8,1). Hiermee is hij hard op weg om de beste speler van de eerste seizoenshelft te worden.

Bron:
B-Side Rats, Regio8, FOX Sports
Volgend bericht
Fotoalbum: Jong PSV-NAC (1-3) 2 reacties
Terug naar overzicht
3 Reacties
15    
NaccieNAC

De zin waarmee dit bericht begint, is in mijn ogen de fout die we te vaak maken: Door de overwinning van NAC op Jong PSV kan er zeer voorzichtig weer naar boven worden gekeken... Laten we eerst weer eens 3 wedstrijden achter elkaar winnen voordat we dit soort uitspraken doen. Voor hetzelfde geld verlies je vrijdag weer en begin je weer op nul.

-15    
Kipiani

Wanneer hebben ze bij BN de Stem nu eindelijk eens de ballen, het kleine beetje lef, om de cruciale en enige juiste analyse over NAC Breda te schrijven ?
Over trainers en spelers is het allemaal niet zo moeilijk. Dat weet en ziet iedereen. Mounir, Brood, Sydney, nu Dogan natuurlijk, natuurlijk Dogan nu....Belgische Tom.
Met zo veel toeschouwers, potentie in de regio, er telkens weer niets van maken en dwalende zijn in de voetbalwereld, met verkeerde mensen in de organisatie die door gebrek aan kennis, niet het juiste netwerk, en affiniteit met de club ook weer de verkeerde mensen vragen (als ze zich niet opdringen....) en aanstellen. RvC nu weer.
Herhaling, herhaling.
Als dat het NAC DNA is, ben dan eerlijk en zeg dat het eigenlijk allemaal carnaval en bier is.
Dat is het punt !
Willen we winnen of bier drinken ?
Is er geen gezeik, dan komt er gezeik. Bier genoeg !!!
Publiceer daar eens over. Maak daar eens tijd voor i.p.v. iedere dag hetzelfde flut verhaaltje.
Iedere club, dus ook NAC Breda, krijgt de krant en de leerling journalist, die het verdiend.15    
sjef de gevulde [email protected]

Lekker geslapen ?

15    
NaccieNAC

De zin waarmee dit bericht begint, is in mijn ogen de fout die we te vaak maken: Door de overwinning van NAC op Jong PSV kan er zeer voorzichtig weer naar boven worden gekeken... Laten we eerst weer eens 3 wedstrijden achter elkaar winnen voordat we dit soort uitspraken doen. Voor hetzelfde geld verlies je vrijdag weer en begin je weer op nul.

Laad alle berichten na dit bericht in